Találatok a következő kifejezésre: Ha az 2-3 (911 db)

persze hogy érdemes nekem most itt van pénzem: http://mmf.quaestor.hu/
Én is mozgatom a pénzem ide-oda, a PSZÁF betétösszehasonlító programját szoktam megnézni a lejárat elõtti 2 hétben, a legjobb ajánlatokat pedig megérdeklõdöm telefonon vagy személyesen, mert általában van plusz költség, ami nincs benn a reklámban. Ha mindez megvan, ki lehet választani, hogy melyik ajánlat éri meg a legjobban.
2 hónapnál biztosan nem, de 6 hónapnál sem biztos. Van számlavezetési díj + a pénzt sem ingyen mozgatják. Ki kell számolni.
számlavezetési díj már szinte sehol nincs
akkor pedig az utalási és készpénzfelvételi díj magasabb, mindenképpen beszedik azt a különbözetet.

1. ) Írd fel az AB szakasz felezőmerőlegesének egyenletét, ha A (-2;3) és B (4;6) 2. ) Határozd meg az A és B pontok távolságát, ha A (-2;3) B (4;-5) 3. ) Határozd meg KL szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha K (-12;4) és L (10;6)?

Aki tudja és van egy kis ideje letudná nekem íri a megoldásokat? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4,5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13,5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4, 5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13, 5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

Aki ért a matekhoz az segíthetne Illeszkedik-e az origón átmenő, n (vektor) (3;2) normálvektorú egyenesre a P pont, ha P (2; -3) valaki letudná vezetni?

Legjobb válasz: Az egyenes egyenlete:Ax+By=Ax0+By0 3x +2y=0 Ha a P pont koordinátáit behelyettesíted az egyenes egyenletéb,és igazzá teszi, akkor rajta van az egyenesen. 3*2+2*(-3)= 6+(-6) =0, tehát rajta van az egyenesen.

Az egyenes egyenlete:Ax+By=Ax0+By0 3x +2y=0 Ha a P pont koordinátáit behelyettesíted az egyenes egyenletéb, és igazzá teszi, akkor rajta van az egyenesen. 3*2+2*(-3)= 6+(-6) =0, tehát rajta van az egyenesen.
A kérdező hozzászólása: P(1 -2 ) , P (-1 ; -7) még ez a kettõ van még, betudom helyetesíteni csak honnan tudom hogy igaz e vagy nem?
Onnan tudod hogy igaz hogy az egyenlet két oldala egyenlõ a végén, tehát teljesül. :)
A kérdező hozzászólása: fú megint bele kavarodtam az a 3x+2y=0 az hogy jött ki?
Az egyenes normálvektoros egyenlete:Ax+By=Ax0+By0 "A" és "B" a normálvektor koordinátái, tehát A=3; B=2. x0 és y0 az origó koordinátái, tehát x0=0; y0=0. 3*x+ 2*y=3*0+2*0 3x+2y=0 Ha a másik két pont koordinátáit behelyettesíted az egyenes egyenletébe, és igazzá teszi, akkor rajta van az egyenesen.

Melyik az a szám amit ha osztok 2, 3, 4, 5, 6-tal akkor 1 marad, de ha 7-tel osztom, meg van maradék nélkül? Ja, . és 400 alatti az eredmény.

Legjobb válasz: úgy próbáld meg, hogy a szám 2,3,4,5,6-tal osztva 1 maradékot ad, ez azt jelenti, hogy ha a számból kivonsz 1et, akkor az osztható lesz 2,3,4,5,6-tal is, tehát ezek legkisebb közös többszörösével is, ami 60. Tehát a szám valahogy úgy néz ki, hogy veszek egy 60nal osztható számot, és hozzáadok egyet. Ha nem tanultak még egyenleteket, akkor egyszerûbb lesz szépen sorba felírni, hogy 60+1, 120+1,..., melyik lesz osztható 7tel. Ki fog jönni, hogy 300+1 lesz osztható 7tel.

úgy próbáld meg, hogy a szám 2, 3, 4, 5, 6-tal osztva 1 maradékot ad, ez azt jelenti, hogy ha a számból kivonsz 1et, akkor az osztható lesz 2, 3, 4, 5, 6-tal is, tehát ezek legkisebb közös többszörösével is, ami 60. Tehát a szám valahogy úgy néz ki, hogy veszek egy 60nal osztható számot, és hozzáadok egyet. Ha nem tanultak még egyenleteket, akkor egyszerûbb lesz szépen sorba felírni, hogy 60+1, 120+1, ..., melyik lesz osztható 7tel. Ki fog jönni, hogy 300+1 lesz osztható 7tel.
211
De a "2-vel osztva 1 maradék" halmaz a "4-gyel osztva 1 maradék" halmazon belül lesz mert ugye amiben a 4 megvan 1 maradékkal, abban a 2 is megvan 1 maradékkal. Ugyanígy a 6 és a 3.
Ja halmazok, akkor tökölõsebb a feladat. Olyan halmazok kellenek amik az egyes számokkal való oszthatóságot +1-et jelölik. Így írásban elmagyarázni elég nehézkes. Az egyik halmaz az "5-tel osztva 1 maradék", a másik a "6-tal osztva 1 maradék" és így tovább. Majd az utolsó a "7-tel osztható számok". Ezeknek lesznek részeik amik közösek. Lesz egy olyan rész is ami mindegyik halmazhoz tartozik és ott egyedül a 301 lesz. De már nagyon régen tanultam, talán vannak itt fiatalabbak is.
A kérdező hozzászólása: Egyenleteket még nem tanultak.A halmazok témakörnél van a feladat.
Magyarázáshoz a 3. válasz a jó. Egyenletrendszer. Két állítás van. 1. a szám osztva 2, 3, 4, 5, 6-tal 1-et ad maradékul és 2. A szám osztható 7-tel. A második egyenlet egyszerû, 7*b, ahol a "b" az a szám ahányszor a hét megvan a keresett számban. A elsõ egyenlet már bonyolultabb. Itt azt hiszem, a legnagyobb közös többszörös kell (2*2*3*5), de már rég volt. Talán a válasz adója megmagyarázza.
A kérdező hozzászólása: Frankón nem értem.Ez is 6.as anyag.Valahogy úgy kellene , hogy Neki is eltudjam magyarázni.
A keresett szám egyrést: 5.3.2.2.a+1=60a+1 másrészt: 7b Ezeknek a feltételeknek a=5, b=43 felel meg, tehát a keresett szám 301
Azt lehet logikázni, hogy 1-re kell végzõdnie, az 5-tel való osztás miatt, mert ugye a 0-ra és 5-re végzõdõk oszthatóak 5-tel. Ehhez a 1 maradék 1 és 6, de a 6-ra végzõdõk nem oszthatóak 7-tel. Marad az 1-re végzõdõk vagyis a 0-ra. Ha 3, mal is osztható akkor 30-anként kell menni 400-ig. ebbõl van 13 darab szám. Ebbõl 7 nem osztható 4-gyel, marad 6 szám. Ezekhez +1 és osztjuk 7-tel. csak a 301 osztható. Tehát 301.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!MEGVILÁGOSODTUNK!!

-2/3-ad x+4=0, ha az x -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3 mennyi az y érték?

Legjobb válasz: Amit leírtál kifejezést, abban nem szerepel y. Így nem értelmezhetõ a kérdésed.

Amit leírtál kifejezést, abban nem szerepel y. Így nem értelmezhetõ a kérdésed.

Egy ABC háromszög súlypontja S, és az AB oldalainak felezőpontja F. Mi a háromszög C csúcsának koordinátái, ha S (2;-3) és F (4;-5)?

Legjobb válasz: Ha az S, F, C pontba mutató vektorokat s,f,c -vel jelöljük: c = f+3*(s-f). Az elsõ koordinátával elvégezve: -2 , másodikkal: 1. Tehát C(-2;1).

Ha az S, F, C pontba mutató vektorokat s, f, c -vel jelöljük: c = f+3*(s-f). Az elsõ koordinátával elvégezve: -2 , másodikkal: 1. Tehát C(-2;1).

Ha abbahagyom 2-3 honapra a foggátlot az nembaj? Szedem 3 éve. Most abbahagynám azt kesöbb ujra szedném. Lehet ugy? Nem gond ez?

Legjobb válasz: 2-3 hónapra ne hagyd abba, akkor már hosszabb idõre hagyd abba,mert ez nagyon nem jó a szervezetnek! Mért akarod csak ilyen rövid idõre abbahagyni?

2-3 hónapra ne hagyd abba, akkor már hosszabb idõre hagyd abba, mert ez nagyon nem jó a szervezetnek! Mért akarod csak ilyen rövid idõre abbahagyni?
A kérdező hozzászólása: gomba, fertözesek miatt, mert állitolag hajlamosit.akkor fél évre?
eleve nel értem miért tömik ilyen mérgekkel magukat a nõk boldogan, mikor 100* humánusabb megoldások vannak fogamzás gátlásra... én sposem hagynám a feleségemnek, hogy ezzel is mérgezze magát.
Ha fertõzések miatt akkor ne szedd tovább, válassz más fogamzásgátlási módot? Nem értem mit akarsz az 1-2 hónap szünettel? addig nem leszel gombás de ujra szeded, hogy megint visszatérjen?!

Ha csak 2-3 napos a mensim, ami erős fájdalmakkal érkezik, második nap piros, utána pedig csak barna, az nem jó, ugye?

Mostanában mindig ilyen.

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy különösebben gondot jelent, ha mindig ilyen. Nekem is mindig rövid szokott lenni, 3. nap már nagyon kevés, utána már csak maszatolás. Elsõ 2 nap sem erõs. Mondjuk fájdalmam nem szokott lenni.

Nem hinném, hogy különösebben gondot jelent, ha mindig ilyen. Nekem is mindig rövid szokott lenni, 3. nap már nagyon kevés, utána már csak maszatolás. Elsõ 2 nap sem erõs. Mondjuk fájdalmam nem szokott lenni.
Nem hagytad abba véletlenül a fogamzásgátlót? Nekem utána lett ilyen, egy fél évvel késõbb. De orvos szerint semmi bajom nem volt, csak próbáltak a hormonjaim maguktól dolgozni újra. Azóta babát is várok, úgyhogy ne aggódj! Ha nem gyógyszer abbahagyás miatt lett ilyen, azért kérdezzd meg a nõgyógyászodat!

Olvastam, hogy instant kávéból napi 2-3 grammnyi adagot szabad bevinni. Ha én 2-3 púpozott teáskanálnyit adok a tejhez, akkor az hány grammnak felel meg?

Legjobb válasz: Nem tudom, de szerintem amit írtál, nagyon nagy hülyeség! Nem lesz tõle semmi bajod! Nem napi szinten kell, elég kb. 4 óránként! Ráadásul azért sem, mert az instant közel sincs olyan erõs, mint a normál fõzött kávé.

Nem tudom, de szerintem amit írtál, nagyon nagy hülyeség! Nem lesz tõle semmi bajod! Nem napi szinten kell, elég kb. 4 óránként! Ráadásul azért sem, mert az instant közel sincs olyan erõs, mint a normál fõzött kávé.
Én naponta 5-6 kávét iszok instantból. Az instant kávé az lefõzött és megszárított kávé. ugyan annyi koffein van benne.mint a fõzöttbe. két mokkáskanál kávé és a dupla kávénak megfelelõ víz az egy dupla kávé.
A kérdező hozzászólása: Hmm. Akkor jó, elképzelhetõ, hogy valamit félrenéztem vagy csak rosszul emlékszem. Köszönöm a válaszokat.
De van instantban is gyenge, és azt keverheted az erõsebbel. Ám ha csak a kávé-élményért iszod ( mint délután én ), akkor nagyon jó a Spárban kapható BREAKFAST CAFE. Néha , teszek hozzá fél kávéskanálnyi erõsebbet. Ez, amirõlbeszéltem, 200 gr.és 600.-ft . Nekem finom. Már többet próbáltam, ezbejött.

Néhány éve már méhen kívüli miatt kivették az egyik petevezetékem, most majdnem két év próbálkozás után teherbe estem, de elvetéltem. Van még esélyem szerintetek gyerekre? Ha ismét 2-3 évet kell próbálkozni, kifutok az időből.

Legjobb válasz: Szerintem van esélyed. Én is 38 évesen szültem, 3 év után estem teherbe. Tervezünk még egy babát, én is reménykedek, hogy hamarabb össze fog jönni, mert most már én is kifutok az idõbõl, de szerintem neked még azért belefér. Én majd megpróbálok ovulációs tesztet használni, hátha az segít, mert a ciklusaim igen össze visszák sajnos. De gondolom te már ezen túl vagy, ha orvosi segítség is volt. Sok sikert kívánok!

Szerintem van esélyed. Én is 38 évesen szültem, 3 év után estem teherbe. Tervezünk még egy babát, én is reménykedek, hogy hamarabb össze fog jönni, mert most már én is kifutok az idõbõl, de szerintem neked még azért belefér. Én majd megpróbálok ovulációs tesztet használni, hátha az segít, mert a ciklusaim igen össze visszák sajnos. De gondolom te már ezen túl vagy, ha orvosi segítség is volt. Sok sikert kívánok!
van esély, de én a helyedben a korod miatt kérnék segitséget egy meddõségi központban hogy ne kelljen éveket várni.
Persze, hogy van. Próbáld ki a 2 hétig cickafark, két hétig palástfû tea fogyasztásának a módszerét. Legyél optimista. Háborúba sem pesszimistán megyünk.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy 38 éves múltam.
A kérdező hozzászólása: Jártam meddõségi központba, úgy sikerült két év után a teherbe esés.
A kérdező hozzászólása: A ciklusom szabályos, minden értékem (3. napi hormon, 21. napi hormon, pajzsmirigy, stb.) tökéletes. Mégsem sikerült.
Én 36 múltam, nekem hamar összejött a baba, de én is elvetéltem. Elvileg nincs semmi bajom. Szerintem ugyanakkora esélyekkel indulunk... :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!