Találatok a következő kifejezésre: Ha az 1 (4824 db)

Hány négyzetcentiméter az 5*5-ös négyzetrácson látható négyzetek területeinek összege, ha az 1*1-es négyzet területe 1 négyzetcentiméter és miért?

Legjobb válasz: Hmm... Most ez a feladat vagy olyan egyszerû, hogy nem értem, miért is kérdés egyáltalán; vagy csak egyszerûnek tûnik, de olyan bonyolult, hogy gõzöm nincs a megoldásról... Ha az elsõ, akkor: 1*1 egység --> 1 cm^2 5*5 egység --> x cm^2 x = 25 cm^2 (Mivel mindkét oldal az 5-szörösére nõtt, így a terület a 25-szörösére.) Ha ennél bonyolultabb, akkor passz... Majd remélhetõleg jön valaki okosabb. :)

Hmm... Most ez a feladat vagy olyan egyszerû, hogy nem értem, miért is kérdés egyáltalán; vagy csak egyszerûnek tûnik, de olyan bonyolult, hogy gõzöm nincs a megoldásról... Ha az elsõ, akkor: 1*1 egység --> 1 cm^2 5*5 egység --> x cm^2 x = 25 cm^2 (Mivel mindkét oldal az 5-szörösére nõtt, így a terület a 25-szörösére.) Ha ennél bonyolultabb, akkor passz... Majd remélhetõleg jön valaki okosabb. :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem jó, de azért köszi!
Hát kár, sajnálom. :( A másik lehetõség, amire gondoltam idõközben, hogy tegnap elszúrtam, mert az ötösnek alapon 25 cm^2 a területe, így ha ebbõl van 25 darab, akkor az 25 * 25 cm^2, azaz 625 cm^2. Így már jó? :) Ha nem, akkor is írd le a megoldást, légy szíves, ha kiderül. :)
A kérdező hozzászólása: A megoldást sajnos nem tudom, csak azt, hogy 259-nek kell lennie.A lényeg az lenne, hogy miért.Ha rájössz kérlek írd meg!
Tetszik a feladat! A lényeg: hány darab, különbözõ nagyságú négyzetet lehet kijelölni egy adott területen belül. Vagyis ki kell számolni az 1x1, 2x2, 3x3, 4x4 és 5x5 nagyságú négyzetek darabszámát, ezt meg kell szorozni az elemenkénti területtel, majd ezeket össszegezve kapjuk a megoldást. Legyen N = 5 - alapnégyzet oldalhossza a - a kiválasztott elem - axa nagyságú négyzet oldala (a: 1 -> N) n(a) - a kiválasztott elem darabszáma T(a) - a kiválasztott elemek területe Tö - az összterület Egy elem darabszáma Érdemes egy négyzetrácsot felrajzolni a könnyebb megértéshez Jelölj ki a négyzetrács bal felsõ sarkában egy axa nagyságú négyzetet. Ezt a négyzetet egyesével (N - a)-szor lehet jobbra léptetni a négyzetrács jobb oldalának eléréséig. Ha ehhez a számhoz hozzáadod a kezdeti 1 pozíciót, akkor megvan a lehetséges vízszintes pozíciók száma, vagyis Pv(a) = N - a + 1 Mivel négyzetrácsról van szó, függõlegesen is ugyanennyi pozíció létezik, vagyis Pf(a) = Pv(a) ezért az összes pozíciók száma, azaz a kiválasztott elem darabszáma n(a) = Pv(a)*Pf(a) n(a) = (N - a + 1)² Az n(a) számú elem területét úgy kapjuk, hogy az elemek számát megszorozzuk az elem területével: T(a) = n(a)*a² behelyettesítve az n(a) értékét T(a) = (N - a + 1)²*a² ill T(a) = [(N - a + 1)*a]² Ezeket összegezve megkapjuk az összes lehetséges elem területét, vagyis: N Tö = Σ [(N - a + 1)*a]² a=1 ====== Ha elcsúszna a szöveg, másképp írva a képletet: Tö = Szumma(a=1 -> N)[(N - a + 1)*a]² ====== Megjegyzés: Ez alapján lehet általánosítani a feladatot MxN nagyságú rácsra is. Ennek a megoldása N Tö = Σ (M - a + 1)(N - a + 1)*a² a=1 ****** Akkor próbáljuk ki az elméletet a példa adataival. A feladat szerint N = 5 Az egyes elemek darabszáma n(1) = (5 - 1 + 1)² = 5² = 25 n(2) = (5 - 2 + 1)² = 4² = 16 n(3) = (5 - 3 + 1)² = 3² = 9 n(4) = (5 - 4 + 1)² = 2² = 4 n(5) = (5 - 5 + 1)² = 1² = 1 A területek T(a ) = n(a)*a² T(1) = 25*1² = 25 T(2) = 16*2² = 64 T(3) = 9*3² = 81 T(4) = 4*4² = 64 T(5) = 1*5² = 25 Ezek összege adja a keresett területet Tö = 25 + 64 + 81 + 64 + 25 Tö = 259 ====== Így lesz az eredmény az általad megadott érték. :-) Remélem, érthetõ volt a gondolatmenet, ha nem kérdezz nyugodtan. DeeDee ******
A kérdező hozzászólása: Soha nem jöttem volna rá. Köszönöm.
Itt is köszönöm a segítségedet, DeeDee. :) Látod, tudtam én, kihez kell fordulni. ;)

Milyen méretű pelenkát vegyek elsőre a babának? Vegyek 2 nagy csomag 1-est vagy inkább 1 csomag 1-est és 1 csomag 2-est! Nem lesz nagy rá a 2-es ha az 1-es elfogy?

a márka már ki van választva:pampers premium care,csak azt nem tudom,hogy milyen leosztásban vegyem meg!azt hiszem ezek 78 vagy 76 darabosak!ötletek?

Legjobb válasz: Nem kell azért nagyon betárazni. Pelenkát már lassan minden éjjel-nappaliban lehet kapni!:) Én egy csomaggal vettem egyesbõl, mivel nem tudtam,hogy egyáltalán jó lesz-e. Az sem biztos,hogy nektek ez a típus beválik. Barátnõm fiának a premium care-bõl állandóan kifolyt a pisi,de nekünk pl. jó volt. Ha elfogy gondolom bárki elszalad majd venni!

Nem kell azért nagyon betárazni. Pelenkát már lassan minden éjjel-nappaliban lehet kapni!:) Én egy csomaggal vettem egyesbõl, mivel nem tudtam, hogy egyáltalán jó lesz-e. Az sem biztos, hogy nektek ez a típus beválik. Barátnõm fiának a premium care-bõl állandóan kifolyt a pisi, de nekünk pl. jó volt. Ha elfogy gondolom bárki elszalad majd venni!
Mi egybõl kettessel kezdtünk. egyesbõl tényleg ne vegyél sokat
Szerintem ne vegyél olyan sok 1-est inkább 2-est.Elég egy kisebb csomag max vesztek még ha nagyon kell.Én is megvettem egy 48 db-os 1-est és kb a felét tudtuk elhasználni.
Én nem is használtam egyest, mert pont a köldökéig ért, és piszkálta a sebes köldökcsonkját. Hiába hajtottam vissza az egyest, nem maradt úgy. a kettes jó volt, eltakarta. És mire leesett és begyógyult a köldökcsonk már nem is lett volna jó az egyes. Meg ha eleve mondjuk 4 kilóval születik a baba nem kell neki egyes egyáltalán. HA kettesbõl veszel nagyot, abból tuti nem lehet baj, csak esetleg a márkával. Ezzel nem azt mondom, hogy nem jó a Pampers, de eleinte kísérletezni kell, mi passzol a babához. úgyhogy én elõször kisebbet vennék, amit beviszel a kórházba, és úgyis fogtok menni gyógyszertárba, ide-oda ha megszületik.
kiscsomag, 1 és egy nagycsomag 2 pelenkátt vegyél.
Harmadik "kis"lányomnak a newborn egybõl kicsi volt, és 3, 5 hónaposan már a 4-es méret lenne jó neki, csak én is el akarom fogyasztani a hármast, mert nagy eszemmel, amikor arra váltottunk, vettem egy karton dobozzal. Már 7 kilós... Mindig jobban jársz úgy, ha a nagyobb méretbõl teszel a kisebb babára, mint fordítva, mert a túl nagy pelusból csak lehet hogy kifolyik a cucc, a túl kicsibõl viszont biztosan. :o) Tapasztalat. 3 gyerekes anyuka
3100 gr-al született a kislányom és 3 csomag 1-es pelenkát használtunk el ebbõl a márkából. Az én kicsim szerintem közepes ütemben gyarapszik, de vannak akik nála sokkal gyorsabban híznak. Szerintem vegyél 1-1 csomaggal és utána meglátod. Egyébként nekem a védõnõm azt mondta, hogy ne vegyek 1-est. Hát a 2-es óriási lett volna rá, pedig a 2-esre írt határok közt volt a súlya.
A kérdező hozzászólása: jah meg nem most azonnal akarjuk megvenni, még korai lenne, csak töröm a fejem, hogy hogyan is kellene, hogyan lenne jobb!
Én 2 csomag egyest vettem, a húgom lecseszett érte. Pedig õ mondta, hogy 1 hétig tart ki egy csomag az elején, és 3 hetes volt a fia, mikor 2-esre váltott.
A kérdező hozzászólása: ez is igaz, de pont december végén, január elsején fogok szülni és félõ, hogy alig lesz nyitva valami!fõleg a mi környékünkön, a világ végén...:(
Szerintem elsõre semmiképpen se vásárolj be nagy mennyiségeket. Vegyél egy kisebb csomag 1-es és egy kisebb csomag 2-es pelust. Az én fiamra eleve 2-es pelus kellett születésétõl fogva és elég hamar kellett váltanunk 3-asra. Szóval az 1-es méretût nem is használtuk. Majd ha megszületik, megtudjátok a méretet, akkor már bátrabban lehet vásárolgatni.
Az én kisfiam 4 kilóval született. Férjem vett egy csomag 1es liberot, jól le is toltam, hogy minek vette, kizárt dolog, hogy jó legyen rá. Most két hetes a fiam és még bõven az 1-es pelust használjuk, a kettes nagyon nagy rá, pedig több márkából is van itthon. Szerintem még 2 hétig elég lesz az 1-es, szépen fekszik rá, nem folyik ki, méretben pont jó, a 2-es óriási, pedig mondom 4 kiló feletti husis baba. Szerintem nyugodtan vegyél 2 csomag 1-es és 1 csomag 2est. (lányom anno 3.740 grammal született, vele is jó pár hétig az 1-est használtuk)

Jelenleg nekem a számítógépemben 2db HDD van. De csak akkor indul el ha az 1-ik van bekötve. (1 Samsung és 1 Maxtor) A problémám az hogy amikor a bios-ba belépek, nem tudom beállítani h meikről boot-oljon. Mi lehetne a megoldás?

a legelején ahol ki van írva a 2db cd/dvd meghajtó, ott meg vmi fura karakterek ir(a legfels? sorban). a kapacitás pedig 90 vmennyi GB.

Legjobb válasz: Ha nem SATA, akkor arra kell figyelni, hogy egy kábelen (az a széles 50 vagy 80 erû) két eszköznek - legyen az CD/DVD és HDD vagy két HDD vagy két CD/DVD - ellentétesen kell lennie "jumperolva". Azaz az eszköz hátulján, ahol az a széles kábel csatlakozik van egy kis rövidzár (jumper), ami rá van dugva két érintkezõre. Fölötte/alatta a felirat MASTER és SLAVE. Tehát az egyik eszközt MASTER-re a másikat SLAVE-re kell átrakni. Ha mindkét eszköz azonos helyre van jumperolva (MASTER-MASTER vagy SLAVE-SLAVE), akkor lépnek fel a fent leírt problémák. Ettõl függetlenül, lehet más hiba is. De ez az elsõ lépés a hiba okának kiderítésére.

Ha nem SATA, akkor arra kell figyelni, hogy egy kábelen (az a széles 50 vagy 80 erû) két eszköznek - legyen az CD/DVD és HDD vagy két HDD vagy két CD/DVD - ellentétesen kell lennie "jumperolva". Azaz az eszköz hátulján, ahol az a széles kábel csatlakozik van egy kis rövidzár (jumper), ami rá van dugva két érintkezõre. Fölötte/alatta a felirat MASTER és SLAVE. Tehát az egyik eszközt MASTER-re a másikat SLAVE-re kell átrakni. Ha mindkét eszköz azonos helyre van jumperolva (MASTER-MASTER vagy SLAVE-SLAVE), akkor lépnek fel a fent leírt problémák. Ettõl függetlenül, lehet más hiba is. De ez az elsõ lépés a hiba okának kiderítésére.
A kérdező hozzászólása: Oké! Rendben. Köszi hogy megpróbálsz segíteni! Megpróbálom!


642
szerintem 642 a szám
* A számjegyekbõl álló szám: 246, az elsõ és harmadik számjegy cserélése után kapott szám: 642 Bo.: 246 + 642 = 888
** Nem a vége van elírva! A számjegyekbõl álló szám: 100(3x) + 10(3x-2) + x Az elsõ és harmadik számjegy cserélése után kapott szám: 100x + 10(3x-2) + 3x
642

Windows telepítésénél ha a BIOS-ban nincs fast boot és a normál boot sorrendet változtatom meg akkor ha az 1. HDD-ről átváltoztatom DVD-ROM-ra a telepítés után visszaállítódik a normál sorrendre?

Legjobb válasz: Mindössze 1-2 másodpercet nyersz vele a gép bekapcsolásakor. De ha hagyod a sorrendet, legközelebb, amikor gyorsan kell valamiért CD-rõl indítani a gépet, nem kell állítgatnod. Azt, hogy mûködik-e az optikai meghajtód, induláskor így is-úgyis megnézi a gép.

Mindössze 1-2 másodpercet nyersz vele a gép bekapcsolásakor. De ha hagyod a sorrendet, legközelebb, amikor gyorsan kell valamiért CD-rõl indítani a gépet, nem kell állítgatnod. Azt, hogy mûködik-e az optikai meghajtód, induláskor így is-úgyis megnézi a gép.
Ööö... Pontosan milyen DVD-rõl akarsz bebootolni? Gyári, vagy te írtad? Gyakran elkövetik az emberek azt a hibát, hogy a ISO fájlok tartalmát kibontják, és úgy írják ki a DVD-re. Az úgy nem jó! Ahhoz, hogy be lehessen bootolni róla, az ISO-t képfájlként kell kiírnod a DVD-re.
Nem. Ha átállítod a bootsorrendet, akkor úgy is marad. Tehát minden bootolásnál elõször a DVD-meghajtót fogja megnézni, hogy van-e benne lemez, és ha van, be lehet-e róla bootolni. Ha nem, akkor bebootol a másodlagos eszközrõl: a winchesterrõl. Ez egyáltalán nem zavaró, én konkétan így is hagytam. De ha akarod, telepítés után visszaállíthatod elsõdlegesnek a winchestert, nem kerül semmibe, csak pár gombnyomás...
A kérdező hozzászólása: Tehát berakom a lemezt boot sorrendet átállítom hogy 1. DVD legyen, felrakom az operációs rendszert. Majd visszaállítom a sorrendet hogy elsõnek HDD-rõl bootoljon. Igaz?
Igen.
A kérdező hozzászólása: Valami nem jó, fast boot menünél DVD-RW-re ENTERT nyomtam, de nem bootol. A FreeDos jön be, ami az eredeti operációs rendszer. Boot Menuben is beállítottam a sorrendet de az sem jó. Ott se bootol.
én is arra tippelek, amit hatoska írt. Elrontottad a bootlemez kiírását, ezért nem bootol...
A kérdező hozzászólása: Megoldódott a probléma! Köszi mindenkinek, a lemez volt a gond. Zöld kéz mindenkinek!

Ha mondjuk 63kg-osan teherbe esnék de így is már duci lennék a 160cmeremhez képest, akkor az első 1 vagy 2 hónapban járhatnék futni vagy sportolni? Baj lenne ha az 1. két hónapban leadnék kb6kgot? Persze nem vok kismama csak kérdem kiváncsiságból!

Legjobb válasz: Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.

Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.
Semmiképp. Pont akkor vonnál meg mindent a szervezetedtõl, amikor más is függ tõle? Inkább fogyj le elõtte, és terhesen meg járj terhestornára, így szülés után könnyebb lesz visszafogyni. Sportolni is sportolhatsz alatta, de nem versenyszerûen, és szakemberrel konzultálni kell a terveidrõl.
Terhesség alatt nem szabad fogyni. Odafigyelhetsz magadra, és akkor kevesebbet szedsz fel, de fogyni nem szabad.
akkor elég onzo kismama lennél.

A RÉM rendes családban, ha az 1. évad 1. részét leadták, mennnyi idő telik el mire újra leadják?

Legjobb válasz: A Prizma minden hétköznap 2 részt ad le, tehát heti 10 rész megy le. A sorozat az IMDB szerint 262 részes, tehát körülbelül fél év múlva kezdhetik el ismételni az elejétõl, ha folytatja a csatorna a korábbi gyakorlatot. Persze simán feltûnhet valamely másik ismétlõcsatornán is. Én a magam részérõl azt mondom, hogy el kéne már rakni pár évre a raktárba. Valaha az egyik kedvenc sorozatom volt, de már szánalmasnak tartom, hogy 2001 óta egyfolytában mûsoron van valamelyik csatornán.

A Prizma minden hétköznap 2 részt ad le, tehát heti 10 rész megy le. A sorozat az IMDB szerint 262 részes, tehát körülbelül fél év múlva kezdhetik el ismételni az elejétõl, ha folytatja a csatorna a korábbi gyakorlatot. Persze simán feltûnhet valamely másik ismétlõcsatornán is. Én a magam részérõl azt mondom, hogy el kéne már rakni pár évre a raktárba. Valaha az egyik kedvenc sorozatom volt, de már szánalmasnak tartom, hogy 2001 óta egyfolytában mûsoron van valamelyik csatornán.
A kérdező hozzászólása: tehát ez átlagosan 131 nap

Mi van akkor ha az 1 éves babám se a tápszert se a tejitalt se a tejet nem hajlandó meginni?

Csak a tejpép ami bejön.Hogyan kísérletezzek?Kakaóval sem issza meg.

Legjobb válasz: Akkor adj neki tejpépet és egyéb tejtermékeket, amit szeret: joghurt, kefír, túró, sajt. Változatosan elkészítve, napi többször akár. Ne centizd annyira ki a napi fél literes mennyiséget, mert általában a gyerkõcök is be tudják lõni, mennyire van szükségük. Kakaón kívül próbálhatod a karobot, a macikávét, a vaníliaport. Ha pedig nem vagytok érzékenyek, akkor 1 év után a mézes tejet vagy karammelás tejet is.

Akkor adj neki tejpépet és egyéb tejtermékeket, amit szeret: joghurt, kefír, túró, sajt. Változatosan elkészítve, napi többször akár. Ne centizd annyira ki a napi fél literes mennyiséget, mert általában a gyerkõcök is be tudják lõni, mennyire van szükségük. Kakaón kívül próbálhatod a karobot, a macikávét, a vaníliaport. Ha pedig nem vagytok érzékenyek, akkor 1 év után a mézes tejet vagy karammelás tejet is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Valójában fél éves kora óta nem fogadta el sem az anyatejet a tápszert meg aztán egyántalán max álmában amikor felébredt.Mikor elmúlt 1 éves akkor megprobáltuk az összes létezõ tejitalt minden ízût de nem.Aztán a házitejet simán illetve kakaóval de az sem.Sajt tejföl joghurt túrókrém viszont jöhet neki minden mennyiségben. Már arra gondoltam, hogy a cumisüveggel van a baj mert ha már meglátja akkor menekül.Csörösbõl sem volt jobb a helyzet:(
Na, ezek tényleg jó tippek, meg is jegyzem õket én is. :)

Ha az 1.6-os androidos telefonomat 2.1-re frissítem, elveszítem a garanciát?

Legjobb válasz: Nem, ha a gyártó által javasolt programmal/módon frissíted.

Nem, ha a gyártó által javasolt programmal/módon frissíted.
Miért veszítenéd el? Ez egy frissítés, a gyártó nyilván azért adja ki a hivatalos frissítést hogy hivatalosan tudd frisíteni.
valaki leirná részletesen hogy kell frissiteni 1.6 rol 2.1 re pls
Utolsó: ha megadnád a telefonod típusát is...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!