Találatok a következő kifejezésre: Ha az 0- (621 db)

Határértékszámításkor, ha az x 0-ba tart és határozatlansági esettel van dolgunk, milyen megoldási módszerek léteznek? PL: lim x->0 (√1+x - √1-x) /x . Ezt hogy számoljuk ki?

Legjobb válasz: lim x->0 (gyok(1+x) - gyok(1-x)) /x Mivel ez 0/0 alakú használhatod a L'Hospital szabályt, azaz lederiválhatod külön a számlálót és a nevezõt is Ezután ezt kapod: lim x->0 (1/(2*gyok(1+x)) + 1/(2*gyok(1-x))) /1 ide behelyettesítve a 0-t: (1/2+1/2)/1 = 1-et kapsz Többnyire a 0/0 vagy végtelen/végtelen alakú határértékeknél ezt kell használni.

lim x->0 (gyok(1+x) - gyok(1-x)) /x Mivel ez 0/0 alakú használhatod a L'Hospital szabályt, azaz lederiválhatod külön a számlálót és a nevezõt is Ezután ezt kapod: lim x->0 (1/(2*gyok(1+x)) + 1/(2*gyok(1-x))) /1 ide behelyettesítve a 0-t: (1/2+1/2)/1 = 1-et kapsz Többnyire a 0/0 vagy végtelen/végtelen alakú határértékeknél ezt kell használni.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy deriválást még nem tanultunk, tehát gondolom nem ennyire egyszerü a megoldás...
Ha nem tanultátok még a L'Hospital szabályt, akkor használd fel az (a+b)*(a-b)=a^-b^2 azonosságot. Ebben az esetben szorozuk a számlálót és a nevezõt is (hogy a tört értéke ne változzon) sqrt(1+x)+sqrt(1-x)-el. Ekkor a számláló értéke az azonosság alapján a két tag négyzetének a különbsége lesz, így eltûnik a gyökjel és (1+x)-(1-x)=2x marad. A nevezõben ugye x*(sqrt(1+x)+sqrt(1-x)) lesz. Látszik, hogy x-el le lehet egyszerûsíteni, így a kifejezés átírható 2/(sqrt(1+x)+sqrt(1-x)) alakra. Ebbe pedig be lehet helyettesíteni a 0-át, az eredmény 2/2=1 lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Wayteq x960-as GPS PNA-n Microsoft Windows CE V6. 0 oprendszer van. Az e-book-ot csak akkor látja ha az txt-fájl, viszont amik nekem vannak azok adobe acrobat fájlok. Lehet-e erre adobe acrobat reader-t telepíteni és ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Wince5.0 alatt fut a pdfreader.exe 1272320byte, de nagy filekat kis RAM mennyiség miatt nem tud kezelni. Még az is lehet, hogy a 6.0 alatt nem fut. Nekem 5.0 van, azon sokkal több minden megy, mint 6.0 alatt. (ezért nem is választok 6.0-ás PNA-t, amig van 5.0-ás.) Futtatáshoz elõ kell csalni a az Explorer felületet, onnan indítható.

Wince5.0 alatt fut a pdfreader.exe 1272320byte, de nagy filekat kis RAM mennyiség miatt nem tud kezelni. Még az is lehet, hogy a 6.0 alatt nem fut. Nekem 5.0 van, azon sokkal több minden megy, mint 6.0 alatt. (ezért nem is választok 6.0-ás PNA-t, amig van 5.0-ás.) Futtatáshoz elõ kell csalni a az Explorer felületet, onnan indítható.

Mit jelent Tippmixben az ha az esemény előtt ez látható: * (0-1)?

Pl.: *(0-1) PSV - RKC Waalwijk

Legjobb válasz: handicap a meccs papíron 0-1 rõl indul tehát: ha az eredmény 2-0 akkor H de ha 1-0 akkor X ha 0-0 akkor V áhh bocs nemtudok magyarázni:S

handicap a meccs papíron 0-1 rõl indul tehát: ha az eredmény 2-0 akkor H de ha 1-0 akkor X ha 0-0 akkor V áhh bocs nemtudok magyarázni:S
A kérdező hozzászólása: Õõ bocs de nem nagyon értem.
A kérdező hozzászólása: Értem mostmár. és ha mondjuk 5-0? Akkor is H?
Az a lényeg, hogy akkor tippelj H-t, ha szerinted a PSV MINIMUM 2 gól különbséggel fog nyerni! Pl. 2-0, 3-1, stb. Ha szerinted 1-0, 2-1 stb (tehát 1 gólos különbség) lesz a végeredmény akkor X, ha döntetlent vagy az RKC Waalwijk gyõzelmét várod, akkor V.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
és ha 2-nél több góllal nyer azis éri ???
Igen.


Sorozatok? Egy sorozat első eleme 6, 5. Minden további elemét megkapod, ha az őt megelőzőnek veszed a 0, 4-szeresét, és kivonsz belőle 0, 6-et. Számítsd ki a sorozat 2. és 3. elemét! Please, help! :-)

matematika, sorozatok

Legjobb válasz: Szia, Hóvirág :) Az elemeket a-val szokás jelölni, a számok az alsó indexben vannak. a1 = 6,5 A 2. elem: a2 = 6,5 * 0,4 - 0,6 = 2 A 3. elem: 3 = 2 * 0,4 - 0,6 = 0,2 És így tovább. :)

Szia, Hóvirág :) Az elemeket a-val szokás jelölni, a számok az alsó indexben vannak. a1 = 6, 5 A 2. elem: a2 = 6, 5 * 0, 4 - 0, 6 = 2 A 3. elem: 3 = 2 * 0, 4 - 0, 6 = 0, 2 És így tovább. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Berta, Neked nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, hogy a példát is levezesd! Thx!!!!! A helyzet az, hogy hatodikos lurkóm úgy 20 óra körül hozakodott elõ a következõkkel: holnap matematika témazárót írnak tizedestörtek és törtek osztása-szorzása témakörben - megspékelve a vonatkozó szöveges feladatokkal. Namármost, átrágva magunkat a számolásos agymenéseken - elérkezvén a szöveges feladathoz - az egy-kettõnél azért néhánnyal több agysejtem - átmenetileg csütörtököt mondott: egyre abból próbáltam kiindulni, hogy elsõ lépésként meg kell keresnem a 6, 5 elõtti elemet (is). Talán az "...õt megelõzõnek veszed a..." mondatrész tévesztett meg a mondat szemantikáját illetõen.
Kedves Hóvirág, nagyon szívesen. :)

1, Mennyi a HI bomlásánk egyensúlyi állandója ha az egyensúlyi koncentrációk a következők:[H2]=0, 25 mol/dm3, [I2]=0.25 mol/dm3, [HI]=0, 5 mol/dm3? Írd fel a reakciók egyenletét is! (Még egy feladat lent)

2, Mennyi az ammóniaszintézis egyensúlyi állandója, ha az egyensúlyi koncentrációk a következők:[N2]=06,2650 mol/dm3, [H2]=0,2500 mol/dm3, [NH3]=0,2035 mol/dm3? Írja fel a reakció egyenletét is! Két különálló feladat.

Legjobb válasz: 2HI=H2+I2 K=[H2][I2]/[HI]2 K=0,25*0,25/0,5 négyzeten N2 + 3H2 = 2NH3 K=[NH3]2/[H2]3*[N2]

2HI=H2+I2 K=[H2][I2]/[HI]2 K=0, 25*0, 25/0, 5 négyzeten N2 + 3H2 = 2NH3 K=[NH3]2/[H2]3*[N2]
Szög*0=0 0 radián = 0 Cos0=1
A kérdező hozzászólása: Ok, értem! Köszi:-)

Ha az anya vércsoportja A RH -, és a gyereké 0 RH +, akkor az apa vércsoportja mi?

Kizárólag 0-s lehet? És pozitív?

Legjobb válasz: te A-0 vagy ,ezek közül az a a domináns ,a 0 recesszíven öröklõdik . ha az apa szintén a-0 t vagy b0-t örökít,akkor is csak 25% esély van rá,hogy 0ás gyereketek legyen . Ha az Apa 00 akkor is csak 25%os esély van a nullás gyerekre

te A-0 vagy , ezek közül az a a domináns , a 0 recesszíven öröklõdik . ha az apa szintén a-0 t vagy b0-t örökít, akkor is csak 25% esély van rá, hogy 0ás gyereketek legyen . Ha az Apa 00 akkor is csak 25%os esély van a nullás gyerekre
Az apáé kizárólag RH+ lehet, viszont az AB0-ás rendszerben lehet A, B és O is, a lényeg, hogy hordozza a 0-ás allélt is (és te is, ezért lehetett a pici 0).
Az apa lehet A és B, valamint nullás is . A - pozitivat nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes, én azt hittem, hogy ilyen esetben az apa csak 0-s lehet, mivel én A-s vagyok, szóval valakitõl örökölnie kellett a picinek a 0-st!:)
A lényeg, hogy két antigénbõl áll a meghatározás. Ha te A-s vagy, az lehet AA vagy A0, a te esetedben A0, a gyerek 00. Mindkét szülõtõl egy antigént örököl. Egy 0-st örökölt az anyától, tehát az apától kell még egy nullás antigén. Ez akkor lehet, ha az apa 00, A0, vagy B0 antigéneket hordoz. Tehát AB-n kívül bármi lehet.
Az apa vércsoportja az alábbiak egyike lehet: 0 RH + A RH + B RH +

Határozott integrálszámításban kérnék segítséget : (integráljel) tg (x) dx=? [0, pi/2] intervallumban annyit tudok hogy tg (x) =sin (x) /cos (x) és még ha az integrálom akkor -ln|cos (x) | jön ki akkor most ebbe az ln képletbe helyettesítsek be?

Legjobb válasz: Szia, igen jol gondolod, altalaban igy kell csinalni. Integral a-tol b-ig, akkor meghatarozod a primitiv fuggvenyt(F), es F(b) - F(a) val szamolod ki. Tehat az eredmenyed ez lesz: -ln|cos(pi/2)| - (-ln|cos(0)|). Ebben a nehezseg az lesz, hogy a cos(pi/2) = 0 es ln(0) nem ertelmezett, de nem lovok le minden poent, hogy tudj ezen meg gondolkozni, ha akarsz. Erdemes ilyen esetben arra is gondolni, hogy a hatarozott integral azt is jelenti, hogy grafikon alatti terulet meroszama.

Szia, igen jol gondolod, altalaban igy kell csinalni. Integral a-tol b-ig, akkor meghatarozod a primitiv fuggvenyt(F), es F(b) - F(a) val szamolod ki. Tehat az eredmenyed ez lesz: -ln|cos(pi/2)| - (-ln|cos(0)|). Ebben a nehezseg az lesz, hogy a cos(pi/2) = 0 es ln(0) nem ertelmezett, de nem lovok le minden poent, hogy tudj ezen meg gondolkozni, ha akarsz. Erdemes ilyen esetben arra is gondolni, hogy a hatarozott integral azt is jelenti, hogy grafikon alatti terulet meroszama.
A kérdező hozzászólása: helo , köszi a választ .még egy kicsi segítséget kérnék tõled úgyan ez a feladat csak ott pi/4;0 közötti területet kéri a függvény alatt és felett akkor a függvény alatt így kell számolni: -ln|cospi/4--ln|cos0|? és akkor a függvény felett?vagy lehet hogy én rosszul értelmeztem a feladatot?!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ akkor amit az 1. pontban írtál pi/4;0 feletti dolgot akkor azt leírnád?
A kérdező hozzászólása: vagyis akkor ha a pi/4 és a 0 fölötti terület akkor(integráljel)tg(x)dx=-ln|cos0|--ln|cospi/4|= ->így kellene?
Most vagy te nem ertetted, amit irtam, vagy en nem, mit szeretnel. Az 1-es pontban levo peldanal -pi/4 szerepel. Abrazold a tangens fuggvenyt, latni fogod, ott lehetne ertelme, mert az ebben az intervallumban az x tengely alatt van a fuggveny. De mint mondtam, nem nagyon hasznaljuk a feletti terulet definiciot, vagy legalabb is 10 eve meg nem volt divatban. De ha konkretan ezt kerdezed: "vagyis akkor ha a pi/4 és a 0 fölötti terület akkor(integráljel)tg(x)dx=-ln|cos0|--ln|cospi/4|= ->így kellene?" Nem, ott a terulet meroszama vegtelen. Biztos nem -pi/4 volt a feladatban?
A kérdező hozzászólása: nem hinném hogy -pi/4 volt de köszönöm ! erre voltam kíváncsi mert ez volt dolgozatban aztán hajtott a kíváncsiság hogy akkor mi lett volna a végeredmény.

Az rossz, ha az edzés utáni fehérjémbe 0.25ttkg fehérje van majd fél órával később a rendes étkezésnél még 0.25ttkg fehérjét eszek húsból vagy tojásból? Így megvan 1 órán belül a 0.5.

Sajnálom a proteint, nagyon drága dolog. bár most olcsón jutottam hozzá minőségihez(myprotein natúr), talán ezért nem akarom elpazarolni.

Legjobb válasz: Nem a legjobb így. Edzés után azonnal kell a 0,5g x ttkg, majd rá 40 percre megint vagy 30-40 g fehérje. Ez van, ezen kár spórolni! Ez nem pazarlás, ilyenkor van a legnagyobb szükség rá.

Nem a legjobb így. Edzés után azonnal kell a 0, 5g x ttkg, majd rá 40 percre megint vagy 30-40 g fehérje. Ez van, ezen kár spórolni! Ez nem pazarlás, ilyenkor van a legnagyobb szükség rá.
Ne sajnáld, ilyenkor a legfontosabb!

Ha az alaplapom 2. 0 a vga pedig 3. 0 akkor?

Lehet különbséget észrevenni? Vagy nem lessz olyan teljesítmény? Jó lessz attól még?

Legjobb válasz: A tesztoldalak szerint még egy HD7970 kártyánál sincs különbség teljesítményben a PCIe 2.0 és 3.0 között! Nyilván gyengébb kártyáknál még kevésbé számít.

A tesztoldalak szerint még egy HD7970 kártyánál sincs különbség teljesítményben a PCIe 2.0 és 3.0 között! Nyilván gyengébb kártyáknál még kevésbé számít.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor nem jelent semmit:) Egyébként vga: AMD Radeon HD7790


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!