Találatok a következő kifejezésre: Ha az úgy indították be a (2 db)

Ha az elsőnél úgy indították be a szülést, akkor elképzelhető hogy a másik babánál is be kell indítanni?

38 hetemet kedden töltöm,és nagyon félek attól hogy nemfog természetessen beindulni a szülés.Az els? babával 38 órát szenvettem.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem semmi köze a kettõnek egymáshoz. Az, hogy az elsõt hogy szülted, nem befolyásolja a második születését. A legfontosabb az lenne, hogy ne így állj hozzá, ne azt várd, ami akkor ovlt. Határozd el, hogy ez egy könnyû és gyors szülés lesz!! Hidd el, az agyad a legnagyobb úr, és amit mondogatsz magadban, a tested annak fog engedelmeskedni! TEhát csak pozitívan!!! És ha indítani kell, az még nem a világ vége...

Szerintem semmi köze a kettõnek egymáshoz. Az, hogy az elsõt hogy szülted, nem befolyásolja a második születését. A legfontosabb az lenne, hogy ne így állj hozzá, ne azt várd, ami akkor ovlt. Határozd el, hogy ez egy könnyû és gyors szülés lesz!! Hidd el, az agyad a legnagyobb úr, és amit mondogatsz magadban, a tested annak fog engedelmeskedni! TEhát csak pozitívan!!! És ha indítani kell, az még nem a világ vége...
Ne félj!Nekem a második szülést beinditották, és hamar meg lett a babám kb:2óra allatt vajúdással eggyütt.Sok sikert és könnyü szülést kívánok neked!
Én is ebben a cipõben jártam. Nagyon féltem, mert az elsõvel rengeteget szenvedtem(indítani kellett). 9 hete született meg a második babám és úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva, mindenféle segédeszköz ill. gyógyszer nélkül. Van abban valami igazság, hogy fejben dõl el az egész, úgyhogy nyugi, és bízz magadban és a babádban. Üdv: egy boldog kétgyermekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit nyugotabb vagyok.És mindenkinek boldog babavárást, és könnyû szülést.

Szeretnék autóvezetésre beiratkozni, a gond az az, hogy még sosem ültem volánnál, még be sem indítottam kocsit soha. Lehet e úgy odamenni, és jogsit szerezni, ha még a kreszt sem ismerem és még sosem vezettem egy métert sem?

Legjobb válasz: Minden autóvezetõi tanfolyam a nulláról kezd. Nem kell alapoknak lennie sem a kreszt nem kell ismerd elõtte sem nem kell,hogy x órát vagy km-t vezess. Pontosan arról szól az egész,hogy mindent megtanítsanak. A kresz-bõl elég ha azt ismered ami rád vonatkozik, mint gyalogos vagy mint kerékpáros. Szóval minden ok ha akarod vágj bele. Sok sikert hozzá. JAh! És nem függ érzékektõl sem:)

Meg fogod tanulni, ne aggódj. Én is úgy mentem, hogy nem ültem még a volánnál, sosem engedték volna a szüleim. Igaz elég béna voltam, sok plusz órát kellett vennem, és a párhuzamosan parkolni nem tudok, de mégis átmentem a vizsgán. Megbeszéltük az oktatómmal, hogy mivel õ választja ki, hogy hol kell parkolnom, majd egy derékszögû parkolást kell csinálnom. Sõt, képzeld! Tavaly augusztus végén vzsgáztam le, azóta nem vezettem. Most voltam egyszer a gyakorlópályán, tegnap meg anyukámmal a városban vezettem, és nem voltam annyira béna, mint vártam. Pedig azt hittem, hogy egy év alatt mindent elfelejtettem, és kezdhetem majd az egészet az alapoktól.
Énis így mentem jogsira, igaz bénább voltam mint más, de az egész alatt 1szer forgalomban buktam meg a többi ment rögtön 1.re. Szóval hajrá:)
Minden autóvezetõi tanfolyam a nulláról kezd. Nem kell alapoknak lennie sem a kreszt nem kell ismerd elõtte sem nem kell, hogy x órát vagy km-t vezess. Pontosan arról szól az egész, hogy mindent megtanítsanak. A kresz-bõl elég ha azt ismered ami rád vonatkozik, mint gyalogos vagy mint kerékpáros. Szóval minden ok ha akarod vágj bele. Sok sikert hozzá. JAh! És nem függ érzékektõl sem:)
Azt mondják az oktatók, az a legjobb, ha nincs alapod, mert akkor nem kell elõtte ' kiverni' belõled a berögzült hülyeséget, aztán megtanitani helyesen vezetni, ha nem mindjárt úgy tanulod meg, ahogy oktatják, aztán majd úgyis kialakul a saját vezetési stilusod a jogositvány megszerzése után! Sok sikert!
Elvileg még most kellene elõször autóba ülnöd! Ne aggódj, lesz aki megtanítsa neked!
Persze, hogy lehet. Amúgy sem egybõl ülsz az autóba és vezetsz, hanem az elméletet kell megtanulni. A vezetési tudást illetõen pedig: aki már vezetett szülei, barátai felügyeletében, annak is le kell tagadnia, mivel engedély nélkül semmiképp sem lehet vezetni. Szóval mindenkinek azt kell mondania, hogy még sosem vezetett. Ha annyira nem fog menni, akkor az oktató úgysem enged vizsgázni, plusz órákra kell járnod. De szerintem az órák alatt biztos meg fogod tanulni, hogy mi hogy van. Meg ha van ismerõsöd, családtagod, akivel elmehetnél valahova gyakorolni, az is jó.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nálam igaz lenne, hogy még nem vezettem:) ) Sem ismerösöm, sem családtagom, akinek lenne kocsija, szóval nem egyszeû a helyzetem. És azt sem tudom, hogy lenne e érzékem hozzá, egyszer ültem a volánhoz 17 évesen kezembe a kulccsal, amit anyám egybõl kivert belõle, ennyi volt az eddigi kapcsolatom az autókkal:::) )))))
A kérdező hozzászólása: Hú de örülök, hogy ennyien irtatok, nagyon meghoztátok az önbizalmam, már nagyon, de nagyon szeretnék autót vezetni, be is iratkozom!!! Köszi!!!!
Én féltem az autótól, vagyis a ezetéstõl:) n sem indítottam be, utóljára apum ölben ültem volán mögött:D Szóval elsõre meglett a kresz(max pontos lett) a rutin és az elsõ forgalmit is csak azért buktam el mert az utolsó útszakaszon annyira izgultam, hogy megelõztem a cangást a zebrán:DSzóval a válasz igen, lehet:)
Teljesen megértem az aggodalmad, de hidd el nincs azzal semmi baj, hogy még nem vezettél. Sõt, az oktatónak könnyebb dolga lesz mert nem kell átnevelnie téged. Vagyis az õ elvárásai szerint fogosz megtanulni vezetni. Sok szerencsét!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!