Találatok a következő kifejezésre: Ha az úgy (7047 db)

Németesek! Ha az úgy helyes, hogy am Morgen, am Abend, am Nachmittag, akkor miért in der Nacht?

Az oké, hogy a Nacht-nak die a névelője, de akkor is, miért nem an der Nacht? Vagy az is helyes? Csak mert én úgy tanultam, hogy in der Nacht, a többi pedig am (an dem ugyebár). Most akkor hogy is van ez?

Legjobb válasz: Így van és kész. A csodálatosan logikus német nyelv tele van olyan jelenségekkel, amelyek "így vannak és kész". Kezdve ugye a névelõkkel.

Így van és kész. A csodálatosan logikus német nyelv tele van olyan jelenségekkel, amelyek "így vannak és kész". Kezdve ugye a névelõkkel.
Hát mert és pont. A német nyelv egyik szépsége :)
Így lett megalkotva a nyelv. Ennyi erõvel abba is beleköthetnél a magyar nyelvben, hogy miért van határozott és határozatlan névelõ is.. :)
Mert ha le forditod an der Nacht Az éjszakán In der nacht az ejszakaban
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) Én is így gondoltam, hogy "csak mert így van" és kész. Ez is egy újabb szépsége a német nyelvnek. :D

A kemoterápiás kezelésnél azt, hogy az embernek kihullik a haja azt úgy kell érteni, hogy teljesen tarkopaszra kihullik, vagy úgy, hogy pl. rendesen megritkul?

Nekem nagyon sok hajam van, a fodrászom mindig azt mondja, soha nem látott még ennyire sűrű és dús hajat. Lehet esélyem arra, hogy csak kevesebb lesz a kezelés során, vagy tuti kihullik a összes?

Legjobb válasz: Van, akinek teljesen kihullik, van akinek egy szál sem. Nagyban függ a terápia során alkalmazott gyógyszerektõl is.

Van, akinek teljesen kihullik, van akinek egy szál sem. Nagyban függ a terápia során alkalmazott gyógyszerektõl is.
Igazából ez emberfüggõ, génfüggõ
Elsõ válaszolónak igaza van, csak azzal egészíteném ki, hogy nem csak a haj, hanem a teljes testszõrzet kihullik, viszont a terápia befejezése után nagyon hamar, 1-2 hónap alatt visszanõ és gyönyörû, egészséges lesz utána! Most már egyébként vannak olyan gyógyszerek, amik nem okoznak ilyen mellékhatást, de ezt úgyis az orvos dönti el. Sok sikert és mielõbbi gyógyulást!
Attól függ milyen kemot fogsz kapni. Az orvos egybõl megmondja , hogy annak a fajtának van -e ilyen mellékhatása. De lesznek majd más tünetek is , sajnos. Nagyon szép parókákat lehet kapni én is így vészeltem át az életem legborzalmasabb idõszakát. De élek , az a lényeg!!! Neked is sok erõt és bátorságot kívánok. A hajam dúsabb mint volt és másabb lett a színe.
Igazuk van az elõttem szólóknak, gyógyszer és szervezetfüggõ. Nekem az összes szõröm kihullt tõle(kopaszra), hajam, szemöldököm, hónaljam, ágyékom......és megritkult a szempillám, karom, lábam. Mielõbbi gyógyulást!! Üdv.
Az utóbbi évtizedben nagyon sokat fejlõdtek a citosztatikumok, alkalmazás szinten. Közeli hozzátartozóm túl van mûtéten, ami jól sikerült. Most kapta a második kemóját (elõre láthatólag 4 lesz még) a szokásos tünetek közül SEMMIT nem tapasztalt kissebb emésztési nehézségeken kívül. Kéthetente 3 napra kell befeküdnie, a köztes idõben éli a megszokott életét. A pozitív hozzáállás is sokat számít. Sok sikert a gyógyulásodhoz! http://www.rakgyogyitas.hu/cikk.php?id=44 http://drimmun.com/rak-ellen-a-testnek/avemar-rak-ellen.html http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/lenmag.h..

Hogyan lehetne ezt a kapcsolási rajzot bekötni ha nincs rajta gyújtáskapcsoló? és miért nincs rajta ha az ugyan ilyen gyári gépen meg ott van a kapcsoló? És mi az az aksi és az elba között?

Válaszokat előre köszööm

Legjobb válasz: Van rajta gyújtáskapcsoló. Az akku és az ELBA közti "izé" jelképezi a gyújtáskapcsolót. Csak ezen nem egyben rajzolták be az összes vezetékcsatlakozást, hanem négy részte bontották, mert a Simson gyújtáskapcsolója eléggé zsúfolt. Viszont így még az is látszik, melyik láb honnan és milyen állásban kap áramot.

Van rajta gyújtáskapcsoló. Az akku és az ELBA közti "izé" jelképezi a gyújtáskapcsolót. Csak ezen nem egyben rajzolták be az összes vezetékcsatlakozást, hanem négy részte bontották, mert a Simson gyújtáskapcsolója eléggé zsúfolt. Viszont így még az is látszik, melyik láb honnan és milyen állásban kap áramot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod így már érthetõ


Készenléti rendőrségen kit kell hívni ha az üggyel foglalkozó személy elérhetetlen?

Kismándor Józsefet 2 napja nem tudom elérni, de szükséges lenne, mert fizikai felmérőre kellene mennem.

Legjobb válasz: Szerintem magá a parancsnokot vagy annak teljes jogú helyettesét.

Szerintem magá a parancsnokot vagy annak teljes jogú helyettesét.

Az úgy milyen ha én a bokazoknimat a cipőbe letolom szárát, és annyira van letolva hogy nem látszik ki a cipőből, és úgy látszik mintha mezítláb lennénk, az milyen?

Legjobb válasz: Sosem értettem, miért fektetnek az emberek hatalmas energiákat a látszatkeltésbe. A cipõ hordásának több bejáratott módja van: fel lehet húzni mezítláb, harisnyával, combfixszel, zoknival, térdzoknival, bokazoknival és így tovább. Embere, cipõje és alkalma válogatja, hogy ki hogyan hordja õket. De ha már az egyik módszer mellett döntöttünk, akkor ne próbáljunk meg vele egy másik módszert utánozni! Ennyi erõvel arról is szólhatna egy kérdés, hogy valaki mezítláb szeretné felhúzni a cipõjét, de mégis azt a látszatot akarja kelteni, hogy harisnyában van benne. Abszurd. A titokzokninak az a lényege, hogy az izzadtság felszívása mellett ne takarja el teljesen a lábat és kövesse a cipõ kecses vonalait: tornacipõnél kiemelje mondjuk a bokát, balerinánál meg a teljes lábfejet. De ettõl függetlenül pont annyira titkos, mint amennyire nyilvánvaló a jelenléte. Így is, úgyis látszik, hogy még valami körbeöleli a lábat a cipõn kívül. Aki ilyet hord, az vállalja fel büszkén, és ne kergesse magát (vagy másokat) abba az illúzióba, hogy õ márpedig mezítláb van. Fenét! Kedves kérdésíró, ahogy már elõttem is javasolták: ha azt szeretnéd mutatni másoknak, hogy mezítláb vagy a cipõdben, akkor vedd is fel úgy! Valószínûleg semmi bajod nem lesz tõle. Amennyiben izzadós lenne a lábad, úgy lehet már kapni a talpat szellõztetõ mezítlábas talpbetétet és felfrissítõ lábsprayt is, másrészt elég végigmenni a városon és megnézni, hány fiatal nõ és lány húzza fel mezítláb a cipõjét. Valószínûtlen, hogy mindegyiknek lerohadt volna a lába emiatt. Ha annyira rosszul éreznék így magukat, vagy túl sok kellemetlenségük adódott volna ebbõl, valószínûleg máshogy hordanák a cipõjüket. Ha pedig ragaszkodsz a titokzoknihoz, akkor húzd fel azt is a cipõ mellé, és ne érdekeljen, hogy ki mit gondol róla!

Sosem értettem, miért fektetnek az emberek hatalmas energiákat a látszatkeltésbe. A cipõ hordásának több bejáratott módja van: fel lehet húzni mezítláb, harisnyával, combfixszel, zoknival, térdzoknival, bokazoknival és így tovább. Embere, cipõje és alkalma válogatja, hogy ki hogyan hordja õket. De ha már az egyik módszer mellett döntöttünk, akkor ne próbáljunk meg vele egy másik módszert utánozni! Ennyi erõvel arról is szólhatna egy kérdés, hogy valaki mezítláb szeretné felhúzni a cipõjét, de mégis azt a látszatot akarja kelteni, hogy harisnyában van benne. Abszurd. A titokzokninak az a lényege, hogy az izzadtság felszívása mellett ne takarja el teljesen a lábat és kövesse a cipõ kecses vonalait: tornacipõnél kiemelje mondjuk a bokát, balerinánál meg a teljes lábfejet. De ettõl függetlenül pont annyira titkos, mint amennyire nyilvánvaló a jelenléte. Így is, úgyis látszik, hogy még valami körbeöleli a lábat a cipõn kívül. Aki ilyet hord, az vállalja fel büszkén, és ne kergesse magát (vagy másokat) abba az illúzióba, hogy õ márpedig mezítláb van. Fenét! Kedves kérdésíró, ahogy már elõttem is javasolták: ha azt szeretnéd mutatni másoknak, hogy mezítláb vagy a cipõdben, akkor vedd is fel úgy! Valószínûleg semmi bajod nem lesz tõle. Amennyiben izzadós lenne a lábad, úgy lehet már kapni a talpat szellõztetõ mezítlábas talpbetétet és felfrissítõ lábsprayt is, másrészt elég végigmenni a városon és megnézni, hány fiatal nõ és lány húzza fel mezítláb a cipõjét. Valószínûtlen, hogy mindegyiknek lerohadt volna a lába emiatt. Ha annyira rosszul éreznék így magukat, vagy túl sok kellemetlenségük adódott volna ebbõl, valószínûleg máshogy hordanák a cipõjüket. Ha pedig ragaszkodsz a titokzoknihoz, akkor húzd fel azt is a cipõ mellé, és ne érdekeljen, hogy ki mit gondol róla!
Van erre való zokni, így nem kell az 50fokban a bokádig érö zokni felesleges részét a cipödbe gyömöszölni, hogy mégjobban ne szellözzön a lábad. Ime: http://alakreformwebshop.norbi.hu/images/SX2923-912-PV.png
"És mivan ha azt hiszik hogy nincs rajtad zokni amikor mégis van? Kit érdekel? Úgy hordod ahogy tetszik és kényelmes. Nem másoknak öltözöl hanem magadnak!!" Ez a megállapítás félig igaz, és igen sarkos. Társas lények vagyunk, és ha valahol megjelenünk (kivéve a nudista strandot), akkor bizony "másoknak is öltözünk", mert vannak normák. Ha csak magunknak öltöznénk, akkor akár meztelenül is kimehetnénk az utcára, vagy bugyiban és melltartóban is.
Én nem szoktam a bokazokni szárát letürni, hogy egyáltalán ne látszódjon ki, szerintem ízlésesebb, ha picit ki látszik és legalább nem hiszik azt, hogy mezitláb vagy a cipõben.
Milyen? Kifejezetten ronda. A titokzoknit éppen erre a célra találták ki, de azt sem hosszú szárú nadrághoz, hanem rövidnadrághoz. Hosszú szárú nadrágnál az etikett szerint olyan zoknit kell viselni, amelyik a nadrág és a cipõ színével harmonizál, valamint ELFEDI a lábszárat, hogy az ne látszódjék ki. No már most letûrni a zoknit és a csupasz lábszárat villogtatni a nadrág alatt eléggé ízléstelen és illetlenség.
Akinek van esze, az igy használja - zokni nélkül cipöt használni igénytelenség, ugyanolyan, mintha hetekig ugyanabban a zokniban járnál. Zoknival sok fertözést meg tudsz elözni, és nem lesz büdös a cipöd.
És mivan ha azt hiszik hogy nincs rajtad zokni amikor mégis van? Kit érdekel? Úgy hordod ahogy tetszik és kényelmes. Nem másoknak öltözöl hanem magadnak!!
A kérdező hozzászólása: De én éppp azt akarom hogy úgy látszódjon mintha mzítláb lennénk a cipõbe !!!
Vedd fel mezítláb azt a cipõt, semmi bajod nem lesz tõle. Istenem, amikor gyerek voltam, egész nyáron mezítlábra húzott cipõben jártam reggeltõl estig, semmi károsodást nem szenvedtem tõle :)
A kérdező hozzászólása: hello de nem lesz büdös a cipõ meg a lábam ?

Ha van a gépemen egy játék install exéje és azt elindítom és a játékot a pendrivera telepítem, az úgy működik?

És ha igen, akkor úgy is, hogy átdugom egy másik gépbe és anélkül, hogy arra telepteném megpróbálom elindítani pendriveról?

Legjobb válasz: "Ha van a gépemen egy játék install exéje és azt elindítom és a játékot a pendrivera telepítem, az úgy mûködik?" Mûködik, csak lényesen lassabban. "És ha igen, akkor úgy is, hogy átdugom egy másik gépbe és anélkül, hogy arra telepteném megpróbálom elindítani pendriveról?" Úgy az esetek kb. 90% -ában nem! De pont erre találták ki az un. "Portable" programokat.

"Ha van a gépemen egy játék install exéje és azt elindítom és a játékot a pendrivera telepítem, az úgy mûködik?" Mûködik, csak lényesen lassabban. "És ha igen, akkor úgy is, hogy átdugom egy másik gépbe és anélkül, hogy arra telepteném megpróbálom elindítani pendriveról?" Úgy az esetek kb. 90% -ában nem! De pont erre találták ki az un. "Portable" programokat.
A kérdező hozzászólása: Rendben, kösz.Ment a zöld kéz.

Ha valaki úgy edz, hogy elötte elszív egy füves cigit annak van értelme, úgyértem hogy az izom ugyan úgy nõ?

Legjobb válasz: Értelme nincsen, ugyanis bárhol szívod, utána úgy lemerülsz hogy nem hogy társalogni nem lesz kedved, de súlyt emelni is keservesen bírsz majd csak. Ha nem versenyszerûen edzzel, akkor teljesen mindegy hogy cigizel-e vagy sem, van akit hátráltat, de olyan is van aki napi 1dobozzal elfüstöl sima cigibõl, és mégis megy rá az izom. ez is genetika

Értelme nincsen, ugyanis bárhol szívod, utána úgy lemerülsz hogy nem hogy társalogni nem lesz kedved, de súlyt emelni is keservesen bírsz majd csak. Ha nem versenyszerûen edzzel, akkor teljesen mindegy hogy cigizel-e vagy sem, van akit hátráltat, de olyan is van aki napi 1dobozzal elfüstöl sima cigibõl, és mégis megy rá az izom. ez is genetika
izomnövekedésre nincs hatással, de mi értelme? :D
szerintem elcseszné az edzésed.
-10-20%-ról indulnál. Fejlõdnél csak lasabban.
fûre van de gondolom az egészséges táplálkozás már drága...

Ha fehérje port iszok az ugyan olyan mintha csirkemellet ennék ugyan az a hatás?

Legjobb válasz: inkább úgy mondanám hogy ugyan úgy fehérjéhez jutsz, de persze sokféle fehére kieg van /tojás,tejsavó,kazein,marha,szója,borsó stb/ ezért nem mondanám rá hogy ugyan az lenne.

inkább úgy mondanám hogy ugyan úgy fehérjéhez jutsz, de persze sokféle fehére kieg van /tojás, tejsavó, kazein, marha, szója, borsó stb/ ezért nem mondanám rá hogy ugyan az lenne.
Azért nem egészen ilyen a hatás. Talán akkor, ha a csirkét porrá darálják. Vagy rosszul tudom?

Ha felteszem a telómra a skype-ot, és egy másik telót hívok szintén skype-on akkor azt úgy veszi mintha rendesen telefonálnék, vagyis fizetnem kell érte, vagy csak internetet használ?

Legjobb válasz: az úgy van hogy: ha mind két fél be van jelentkezve és úgy hívod az internetet használ...viszont ha beírod a telefonszámot és úgy felhívod azért fizetni kell :)

az úgy van hogy: ha mind két fél be van jelentkezve és úgy hívod az internetet használ...viszont ha beírod a telefonszámot és úgy felhívod azért fizetni kell :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ha az első szülésnél fájásgyenge voltam, a másodiknál nem biztos, hogy az leszek, ugye?

Az el?s szülséem pár redzseres fájás után magzatvízszivárgással indult, majd nehezen tágultam, oxi, és 17 óra vajúdás után tudtam csak a lányom megszülni.

Legjobb válasz: Nekem a 2. szülésem fele annyi ideig sem tartott mint az elsõ. Igaz intenzívebben fájt ezen rövid idõ alatt, de legalább 2 óra alatt megvoltam vele. Nyugalom általában a 2. gyorsabb, de nyilván nem garancia. Az viszont biztos, hogy bent nem marad és bármennyire is fáj érezni fogod, hogy megérte amikor megpillantod! Könnyû gyors szülést! (egyébként az elsõnél a végére nálam is fájásgyengeség alakult ki, de errõl a papírokból értesültem, mert ugye fájni ugyan úgy fájt így nem tudtam, hogy nem jól...és hát nagyon szét voltam csúszva nem uraltam a helyzetet. A 2.at indították így nem tudom mi lett volna viszont sokkal inkább jelen voltam nem csak úgy sodródtam)

Nekem a 2. szülésem fele annyi ideig sem tartott mint az elsõ. Igaz intenzívebben fájt ezen rövid idõ alatt, de legalább 2 óra alatt megvoltam vele. Nyugalom általában a 2. gyorsabb, de nyilván nem garancia. Az viszont biztos, hogy bent nem marad és bármennyire is fáj érezni fogod, hogy megérte amikor megpillantod! Könnyû gyors szülést! (egyébként az elsõnél a végére nálam is fájásgyengeség alakult ki, de errõl a papírokból értesültem, mert ugye fájni ugyan úgy fájt így nem tudtam, hogy nem jól...és hát nagyon szét voltam csúszva nem uraltam a helyzetet. A 2.at indították így nem tudom mi lett volna viszont sokkal inkább jelen voltam nem csak úgy sodródtam)
SImán lehet másképp, nyugi. Mondjuk nekem a kettõ közt annyi volt a különbség, hogy az elsõnél nem is voltak fájások, a másodiknál meg tök erõsek voltak, és nem tágultam tõlük:( A barátnõmnek viszont az elsõ babánál volt, a másodiknál viszont 3 óra alatt meglett, alig értek be a kórházba:) Ilyet kívántam magamnak is másodiknak, de sajna nem jött be, most neked kívánom, hogy ilyen könnyû legyen, és drukkolok, hogy bejöjjön:D Könnyû szülést!
Az elsõnél nekem is fájásgyengeségem volt, kaptam oxit, és onnantól kezdve 2 óra múlva lett meg a lányom.A kicsi elsõ fájástól 2 perc híján 4 óra alatt.Egybõl rendszeresek voltak a fájások, ebbõl nem egészen 1 óra volt ami igazán fájt.
Nekem a másodiknál is az volt sajnos... de legalább pár óra alatt meglett, bár sztem az inkább a méhszájlazítónak volt köszönhetõ. Elsõnél EDA-val majdnem egy teljes napig kínlódtunk :S.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!