Találatok a következő kifejezésre: Ha az éves kislányom (114 db)

Normális az ha 2 éves kislányom oránként pisil? Nincs megfázva.

Legjobb válasz: Hát szerintem nem!Kérdezd meg a diokit,még ha sokat is iszik akkor sem.

Hát szerintem nem!Kérdezd meg a diokit, még ha sokat is iszik akkor sem.
Nekem a kisfiam délelõtt szokott sûrûn pisilni, mikor sokat iszik. Reggel 2, 5dl kakaó, utána 1-2 óra múlva még 2dl kakaó vagy tea stb reggelihez. Sõt õ éjszaka is sokszor szomjas kér vizet. Ilyenkor õ is sûrûn pisil. Viszont ha nálatok ez egész nap van, akkor szerintem beszélj a dokitokkal vagy a védõnõvel.
Rosszat álmodik.
Óvodai vagy bölcsödei incidens? Valamilyen új változás a napi rutinba? Máshol aludt, más vigyázott rá? Családi problémák? Testvéri féltékenység? Stb...
Túl sok TV, vagy ijesztö mesefilm?
Az en fiam is! Ha napja olyan h tobbet hisztizik, masik gyerekkel veszekedik, akkor kiabalva ebred! Van h tobbszor is. A fiam megalmodja a napjat! Nem kell ehhez rossz mese! Fiam nez meset, de csupa kedves aranyosat!

Baj, ha nem tudjuk végigcsinálni az egész TSMT feladatsort a éves kislányommal? Ha apa nincs itthon, a plédes feladatokat nem tudom vele csinálni egyedül.

Legjobb válasz: Én is pont így vagyok!sajnos csak este ér haza a férjem és akkor már nincs szívem a kislányom ezzel piszkálni.Az lenne a lényeg hogy mindig ugyanaz a sorrend,de én is kiszoktam hagyni a plédes feladatokat.Hány éves a kislányod?

Én is pont így vagyok!sajnos csak este ér haza a férjem és akkor már nincs szívem a kislányom ezzel piszkálni.Az lenne a lényeg hogy mindig ugyanaz a sorrend, de én is kiszoktam hagyni a plédes feladatokat.Hány éves a kislányod?
nálunk is így volt, én szóltam a tornászunknak és összeállítottunk egy olyan feladatsort amit egyedül is végig tudunk csinálni, hétvégére meg van a lepedõs feladatsor
A kérdező hozzászólása: 3 éves, most kaptuk a feladatsort...
Szia! Nektek használt a tsmt?


Barátnőmék kislánya egy hónap múlva 5 éves lesz, és nem mer beszélni, ha az anyja kicsit lelép a városba, hisztizik, nem akarja elengedni, mi lehet a probléma?

Úgy vettem észre, valami nagyon nincs rendben. Szeretnék segíteni, de ez nagyon kényes téma, hogy csak úgy beszélgessünk róla. A kislány oxigénhiánnyal született, Dévényre vitték sokszor. Korábban érdeklődő, kis barátságos leányka volt, olyan igazi kis pozitív kicsike, nagyon szerettem hozzájuk menni ezért. Sosem beszélt, de úgy voltam vele, majd elkezdi, vannak olyanok akik 3-4 éves korukban kezdenek beszélni, és akkor mindjárt egész mondatokban, ezzel nyugtattam a barátnőmet is, aki mindig távolította is a problémát, látszólag lazán kezelte, beszélt róla. Óvodába jár a kislány, ott állítólag beszél. De a múltkor is, fent voltam náluk, előtte egy másik barátnőnk, és a kislány, aki pedig már sokszor látott, nem voltam neki idegen, csak bújt el, és többórányi ott töltött idő után sem tudtam vele beszélni, a kommunikációnk kábé így nézett ki: - Na, milyen színű a cica? - ... - Fehér? - ... - Nézzük csak, azt a kiscicust, milyen is lehet, barna? - ... - Na, akkor foltos? - ... - Szürke? - (végre bólogat) Bólogatással tudtam vele beszélgetni, felajánlva a különféle válaszlehetőségeket, és bólogatott, ha "helyes a válasz". Több óra után, miközben az ötéves keresztlányommal órákat dumálgatunk, mondja mondja a kis okos megfigyeléseit, komoly párbeszédeket szoktunk folytatni, tényleg tök okos gyerek, ez a kislány egyszerűen nem beszélt még most sem. A látogatásom alatt kizárólag mutogatni és bólogatni volt hajlandó. Kitaláltuk, hogy anyjával elmegyünk picit sétálni, eszünk valamit. Tudni kell, hogy a pasasa semmirekellő alak, alig dolgozik, a barátnőm tanárként keveset keres, két három barátnőjén kívül nem megy hozzájuk senki, a nagyszülők sem túl érdeklődőek, évente párszor elég az unokájukat látni, nem hogy magukkal elvinnék valahová. Ezt azért írom csak, hogy lássátok, nem túl szociális környezetben van a kislány. Szóval, az este csúcsa volt, hogy pakolunk, mennénk ki, a kislány erre torkaszaadtából elkezdett üvölteni, de úgy igazán, belekapaszkodott teljes erővel az anyjába, olyan rossz volt ezt látni, hogy majdnem azt mondtam, inkább maradjunk náluk. Végig a lábába kapaszkodott, szinte hisztérikus volt, nehezen tudtunk elmenni. Nekem őszintén a barátnőm pasasa se szimpi, nem tetszik, hogy a kislánnyal bánik, noha nem veri vagy ilyen, de erre nincs objektív rálátásom. A kislány nagyon anyás, az anyjával van többet, ő hozza viszi az óvodába. De szerintem itt valami nincs rendben, szerintetek mi az ok?

Legjobb válasz: Bennem felmerülne a gyanú, hogy rosszul hall a kislány. A fülét feltétlenül meg kéne nézetni (hallásvizsgálattal). Az enyém 3-4 évesen produkált hasonló tüneteket és kiderült, gond van a hallásával. (ami azóta már jó szerencsére, de ehhez ki kellett vetetnünk az orrmanduláit).

Bennem felmerülne a gyanú, hogy rosszul hall a kislány. A fülét feltétlenül meg kéne nézetni (hallásvizsgálattal). Az enyém 3-4 évesen produkált hasonló tüneteket és kiderült, gond van a hallásával. (ami azóta már jó szerencsére, de ehhez ki kellett vetetnünk az orrmanduláit).
A kérdező hozzászólása: A hallása rendben van. A többirõl mit gondolsz?
Elektiv mutizmus a neve. Semmi koze a hallás ahhoz, szinte biztos, hogy tökéletesen hall, azert nem beszel mert nem akar. Olvass utána. Pl itt:http://fejlesztok.hu/hasznos-olvasmanyok/18-fejlesztes/63-mu..
Ugyanez volt barátnõm gyerekével is. Náluk ott oldódott meg a probléma, amikor középsõ csoportban ovit váltott és dráma tagozatos oviba ment.
A kérdező hozzászólása: Nem ismertem ezt a kifejezést, az ötlet valóban reális. Bár ott hmm, félreérthetõen fogalmaztam, a kislány SOSEM beszélt, csak érdeklõdött. Tehát nem úgy volt, hogy egyszer még okés volt és aztán mutizmus lett. Kicsit paráztam, hogy azt fogjátok írni, hogy autista lett.

Ugye szerintem sem normális ha egy két és fél éves kislánynak ki van lakkozva az összes körme, és óvodás? !

Legjobb válasz: Az ilyesmi nem azért szokott elõfordulni, mert anyuka ribit akar nevelni az ovis gyerekébõl, hanem azért, mert a kislány látja az anyja körmét, és szeretné kipróbálni. Léteznek szerintem annál nagyobb borzalmak is, minthogy egy kislánynak ki van lakkozva a körme.

Az ilyesmi nem azért szokott elõfordulni, mert anyuka ribit akar nevelni az ovis gyerekébõl, hanem azért, mert a kislány látja az anyja körmét, és szeretné kipróbálni. Léteznek szerintem annál nagyobb borzalmak is, minthogy egy kislánynak ki van lakkozva a körme.
Miért akkora baj ez? Ez csak az utánzás egy példája. Játék, semmi eget rengetõ nincs egy kis körömlakkban. Én nem látom, miért akkora tragédia ez. Nem napi szinten, de egyszer-egszer játszhat ilyet is. Fõleg nyáron, vagy farsangra. Olyan, mint ha nagy lenne. Kb. mint amikor melltartót vesz és kitömi, anya magassarkújában játszik a tükör elõtt... nem kell rögtön rosszat látni ebben. Tapasztalja a világot.
Szerintem nincs ezzel baj. Nem állandóra persze, de néha lehet. Ha tõlem látja, miért ne? Nem tûzpirosra persze :)
Õ még nagyon kicsi ehhez. Persze farsangra, vagy egyéb alkalmakra más. De ha ilyen dolgokhoz túlzottan hozzászokik, mi lesz késõbb?
Ne is mond, nyáron a gyerekeimet elvitte anyám, és a tesóm(23éves csajszi) minden hétvégén kifestette az akkor 1, 5éves csajosom lábkörmét és a kezén a körmöket. És a legjobb rikító pirosra, persze a kicsi nem engedte lemosni... Jujj. Szerencsére tõlem nem látja(nem bírom elviselni a körmömön a lakkot se, semmilyen formában) És hála égnek nagyon csajos, minden reggel, amikor sminkelek akkor õ is sminkel(üres ecsettel kenegeti magát) Mi lesz itt, ha eléri a sminkes cuccaimat majd:D
Nekem még játéknak sem normális.
Az én lányomnak is volt kilakkozva 2 évesen a körme. Mert érdekelte, kipróbáltuk. Nem lett tõle baja :) persze csak néha festettem ki neki
Ha egyszer-kétszer játszásból ki van festve, az még normális, de ha állandóan, akkor az tényleg nem :)
Ez nekem sem tetszik. Egy-egy alkalom még talán (pl. farsangra, születésnapra), de nálunk az oviban volt kislány, akinek rendszeresen pirosra volt festve a körme. Nekem ez egyrészt vegyszer, amit nem kéne folyton a gyerekre kenni, na meg a festett köröm szerintem akkor szép, ha nem tövig vágott körmökön van. Az még felnõttön is csúnya, fõleg ha a szélei kopottak. Na meg a körömfestés az olyan "felnõtt" kategória, semmi keresnivalója egy kislányon.
A kérdező hozzászólása: lányomat is érdekli, de mondom neki majd ha nagy leszel. Akirõl szó van, neki talán csak farsangra festette ki az anyja a körmét (mert ismerem õket és normális egy anyuka)de már anyósom is mondogatta hogy kifesti neki, már elõre rettegek attól a naptól...
Nalunk tolem nem lat semmi ilyet (nem sminkelek es nem is festem a kormomet), de sajnos az ovodaban (!) az ovono kifestette a kislanyok kormet, es azota az en kislanyom nagyon szereti a koromfestest. :( Az volt vele a legnagyobb baj, hogy egyszer bekente, majd lekapargatta, hogy bekenhesse ujbol :( Tonkre is mentek a kormei, azota nem engedem, hogy fesse maganak, csak mas felnott rokonoknak, ismerosoknek, akik megengedik neki. Eleg ugyes :) De amugy kicsit sem orulok neki, merges voltam az ovonore nagyon...
Ha csak alkalmanként fordul elõ, akkor én nem látok ebben semmi kivetnivalót. Emlékszem, ennyi idõs koromban nekem is ez volt a legjobb játék, a körömlakkozás, sminkek stb. Anyukám idõnként engedte, ennek ellenére nem lett belõlem rosszéletû felnõtt :)
Bizonyos határokon belül nem baj.Egyszer-egyszer valami kislányos halvány színnel oké. De pl a szoszéd kislánynak rendszeresen kivan festve kezén-lábán élénk rózsaszínre, pirosra az már sok.(4 éves) Meg nem olyan rég a postán láttam egy másfél két éves forma kislányt sötét lila, már majdnem fekete körmökkel na az nálam is kiverte biztosítékot. Nekem fiam van, én rendszeresen lakkoztam a körmöm.Mindig jön a fiam hogy neki is.Még nem igazán tudja különválasztani a fius-lányos meg nem szabad dolgokat.Uram bocsás színtelennel kikentem neki.Akkor kipróbálta ksz a körömfestést azóta sem kéri.Talán azonnal le is mostam neki.

Normális az ha anyuka már 1 éve nem mosta meg a 2 éves kislánya haját arra hivatkozva hogy a haj bizonyos idő utan öntisztul? Ez csak nekem furi? (Jól szituált, értelmiségi család)

Legjobb válasz: Én próbáltam erre (illetve nem erre, hanem a két naponta helyett ritkábban hajat mosnira) ráállni, de nekem egyelõre sajnos nem sikerült ezt így kihúzni 3-4 napnál hosszabbra. De ismerek olyat, aki tényleg havonta mos csak hajat, és szép a haja, nem zsíros, nem piszkos. Tehát ha a kislány haja szép és tiszta, akkor normális is lehet a dolog. Viszont ha sokat vannak belvárosban ahol sok a por meg a kipufugófüst, akkor azért szerintem idõnként nem árt hajat mosni.

Én próbáltam erre (illetve nem erre, hanem a két naponta helyett ritkábban hajat mosnira) ráállni, de nekem egyelõre sajnos nem sikerült ezt így kihúzni 3-4 napnál hosszabbra. De ismerek olyat, aki tényleg havonta mos csak hajat, és szép a haja, nem zsíros, nem piszkos. Tehát ha a kislány haja szép és tiszta, akkor normális is lehet a dolog. Viszont ha sokat vannak belvárosban ahol sok a por meg a kipufugófüst, akkor azért szerintem idõnként nem árt hajat mosni.
Lehet, h ez igaz, de szerintem gusztustalan a gyerekével szemben.majd felnõtt korában eldönti h akar-e igénytelen lenni vagy sem.én hetente-másfél hetente mosom a kislányom haját.de aznap, mikor esedékes lenne, már vakargatja is, szóval bizos h kezd joszos lenni.a másik, h neki tényleg van, h büdös a haja az ovitól(tiszta kaja szagú, mintha konyhán dolgozna :)
A kérdező hozzászólása: Anyuka sem. Egyébként azóta már panaszkodott, hogy nagyon koszmós a kislány feje és nem tudja mit kellene vele kezdeni. Mert az olajozás és a Babé sampon pl. kilõve, mert HAJAT NEM MOSUNK. Na ez szerintem már tényleg nem normális.
Juj de fura. Nem szívesen simogatnám meg a gyerek kobakját!! A kérdésedre válaszolva viszont, igen, ettõl még lehet az anyuka normális, sokfélék vagyunk, vannak fura emberek, sokszor mindenki megdöbbenésére kiderül, hogy nekik van igazuk. Amúgy ilyen dolgokat pont a jól szituált családok szoktak elõadni... Már túl tudományosítanak mindent, vagy unalmukban csinálnak problémát ott, ahol nincs... Anyuka se mossa amúgy a saját haját?? Szexi lehet...
A kislányom haját havi 2szer mosom meg babasamponnal, nyáron hetente, ha indokolt többször... Ha nem büdös a gyerek és nem ápolatlan, akkor valószinüleg nekik ez igy bevált, semmi baj vele!
Én sem mosom sürven a kisfiam haját de nem évente!
én hetente mosom lányom haját, mert büdös lesz , nekem is fura ez , szerintem nem normális .
Megmondom õszintén fogalmam sincs mikor mostam utoljára direkt samponnal meg a fiam haját. Abszolút nem koszos, nem zsíros neki.Mondjuk az is igaz hogy õ kád vízben pancsol, van hogy elmerül, búvárkodik, vagy a szimpla pancsolással csurom víz a haja, de samponnal nem mosom neki.
Ha nem zsíros és nem büdös akkor teljesen jól teszi anyuka hogy nem mossa sûrûn, egyrészt pont a sürû hajmosással szoktassuk a hajat a zsírosodásra másrészt eggyel kevesebb kemikália a bõrnek, szervezetenek!
Az én lányomnak is hosszú haja van. Kb 2 hetente mossuk, de egyáltalán nem zsíros akkor sem, pont azért mosom meg neki 2 hét után, mert nem akarom hogy igénytelennek tartsanak hogy a sajátomat 3-4 naponta mosom, az övét meg nagyon ritkán. Nyáron azért sûrûbben mosom neki, amikor többet megy homokozóba, jobban izzad, stb. Szóval lehet hogy fura, de tényleg elõfordul hogy nem lesz koszos a haja ennyi idõ után. Egyébként meg lehet hogy õk teszik jól, a sok sampon és balzsam mint vegyszer, lehet hogy így kevésbé fog károsodni a hajuk késõbb.
nekem is és az 5 éves lányomnak is derékig érõ a hajunk. az enyémet 3 naponta kell mosni, mert hamar zsírosodik. az övét 1-2 havonta szoktam, és még akkor sem zsíros vagy rossz szagú a haja. amikor kisebb volt és rövidebb a haja, még ritkábban kellett mosni. sûrû fésûvel kijön a napi por belõle. amúgy naponta mosdunk, fésülködünk. szóval szerintem normális a kérdésben említett anyuka.
Ha amúgy nem büdös, és ápolatlan a gyerek, akkor talán... Én is istentudja mikor mostam már a 2 évesem haját. Mindig megszagolom fürdésnél, ha büdös lenne, vagy láthatóan koszos, megmosnám. Nyáron természetesen napi szintû nálunk is a hajmosás.
Pedig igaz. Öntisztuló a haj.
Hát ha arra gondolok, hogy hogy néz ki a fiaim haja nyáron medencézés, homokozás után, akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy ne mossuk. Mióta hidegebb van, és nem vagyunk kint a "porban", meg sapi van a fejükön azóta ritkábban mosom a hajukat, kb hetente.
szerintem ne foglalkozz más családdal, másnak a hajával meg fõleg nem, nem hiszem ez a kérdés fontos lenne az életedben.

Mit szólnátok, ha a veletek egy házban élő anyósotok elrendezte volna, hogy mire haza értek a korházból az első babátokkal, ott vakációzna a sógornődék hat éves kislánya? !? !?

Ez vàr ràm!! Èn fújom fel a dolgokat???? Nem leoltást kérek, csak vèleményeket!!

Legjobb válasz: Akkor meg állj a sarkadra,(vagy a férjed) és mondd meg neki hogy majd akkor jön vakációzni a kislány,ha a baba megerõsödik.kommunikáció....ennyi....

Akkor meg állj a sarkadra, (vagy a férjed) és mondd meg neki hogy majd akkor jön vakációzni a kislány, ha a baba megerõsödik.kommunikáció....ennyi....
Elképzelhetetlen mivel nem költöznék anyóshoz. Õ vára az õ szabályai vannak, el kell fogadnod.
Hát ha õ is ott lakik, akkor szerintem jog van vendégül látni a saját unokáját. Elhiszem, hogy zavar, de nem tehetsz semmit.
Hát ha egy házban éltek, akkor ti se nagyon szólhattok bele hogy õ kit hív meg. Mondjuk azért lehetett volna tekintettel a babára, meg hogy akkor mész haza a kórházból. De engem spec. anyós idegesítene jobban, nem a 6 éves kislány.
Mit szólnék? Nyilván nem röpdösnék a boldogságtól. Tényleg jobb lenne ha csak magatokban lennétek, csak ti 3-asban, de mivel anyósoddal együtt laktok ez kivitelezhetetlen. Egyébként meg az elsõ idõszakban még anyósod zsongása is zavarni fog, fáradt leszel, nagyon és csak egy kis pihenésre és alvásra fogsz vágyni. A kislány meg nyilván ott fog zsongani körülöttetek, biztos mindenben segíteni akar majd. Ezt nem akarod?
Annak a kislánynak annyi joga van ott lenni, mint majd a te gyermekednek, hisz ugyan úgybinokája a másik is! Én ha haza viszem a fiam a kórházból, otthon lesz a 4 éves lányom!! Nem tehetem ki azért mert jön egy másik gyerek, mindd kettõ az enyém! Szerintem felfújod a dolgot! Gondolom nem egy szobában laktok mindd.
Nem élnék az anyósommal semmi pénzért egy háztartásban, akkor már inkább egy egy szobás albérlet.Senkinek sem egészséges.Ha az õ háza is, akkor joga van látogatót hívni, és ha ti is ott laktok, akkor ezt kénytelen vagy neki lenyelni.Ezért kell elõször függetlenedni, és aztán gyereket szülni...
Nyilván jobb lenne ha magatok lehetnétek és nyilván errõl minimum kikérhette volna a véleményedet az anyósod, de az a 6 éves kislány annyira fog zavarni?
A kommunikáció sokmindent megold. Próbáld meg, nem vesztesz vele semmit, ha normális hangnemben, esetleg kedvesen elmondod anyósnak is, hogy ez téged nagyonis zavar, mert pici babánál örül az ember, ha elalszik végre, egy 6 éves meg nem igazán halk. Ugyanez sógornõddel. Kérd meg, hogy próbáljanak vmi más megoldást találni. A hangsúly a "kérd"-en van, de persze legyél minél nyomatékosabb. Nem követelõzõ. Azért írom ilyen szájbarágósan, és elnézést, nem hülyének akarlak nézni, csak ha egymásnak ugrotok, abból nem lesz megoldás.
Vagy te vagy inkább a férjed (az Õ háza és az Õ ROKONSÁGA) beszéljen anyóssal is sógornõvel is nehogy már PONT abban a pár hétben jöjjenek vakációzni tényleg azért ennyi lehetne bennük, gondolom életedben ez nem sûrûn fog elõfordulni hogy épp hazaesel a kórházból pici babával. Most alkalmazkodjanak õk szerintem ez az a szitu. Én elsõ babámmal az idegességtõl aggódástól és hogy alig akart beindulni a tejem az 5.napra mikor hazaengedtek olyan fáradt ideges kialvatlan és feszült voltam hogy tuti nem bírtam volna tolerálni se egy anyóst se egy sógornõt meg kicsi gyereket se...Örültem ha CSEND volt fél óráig vagy ha alhattam végre... Értsék meg hogy ez egy nehezebb szituáció. Tegyék át a vakációzást máskorra. Vagy menjen anyós a sógornõdékhez...
Ha a ti házatok akkor meg megmondod, hogy kicsit késõbb jöjjön az unoka tesó látogatóba és kész! Ezt meg lehet érteni lesz neked eleged hisz most szültél ott a kicsi szoknotok kell egymást! Ha azért izulsz a kicsik elég rugalmasak! Én is vidékre hoztam haza a kicsit, hogy legyen segítség! Itt voltak a nagyszülõk, 2 tesóm a harmadik tesóm meg a szomszédba felességgel 2 gyerekkel! Ha esetleg attól félsz elkaphat valamit csak nem kell állandóan majd a nagyobb gyerköcnek a kicsi felett állni! A férjed mit gondol errõl? Mert ha melletted áll úgy könnyebb elintézni ezt!
szerintem felfujod, egy hat éves gyereknek nyilván meg lehet magyarázni, hogy kicsit csendesebben, v az udvaron játsszon, mert a pici pihenne(a picit egyébként baromira nem zavarná majd a gyerek szerintem, én pl porszivoztam alvó baba mellett...) de nyilván te tudod, a 3 gyerekes anyuka meg valószínûleg azért engedte el a gyereket, mert úgy gondolja(tudja), h nem áll meg az élet attól, h újszülött van otthon... Mire legközelebb szülök, a lányom meg nem lesz 3...szerinted meg tudom majd magyarázni neki, h most másfél órát legyen csendben, mert a kicsi alszik?kétlem, és elég nevetséges is lenne ilyet elvárni tõle, de hidd el, h semmi baja nem lesz tõle a kisebbnek, max megtanul nem csak teljes csöndben aludni...
A kérdező hozzászólása: Ahogy az egyik valaszado irta : mas a sajat gyereked meg a rokon gyerek! A ferjem.mellettem all es teljesen fel van haborodva. AZ az iagzsag hogy csak egy elejtett mondatott mondott anyosom a ferjemnek aki ugy ledobbent hogy hirtelen nem is reagalt csak kozolte h szerinte nem.helyes. Varom hogy nekem is megmondjak :-/
Mondjuk férjednek nem így kellett volna reagálnia, hanem megmondani hogy ne most jöjjön. Határozottan. A lakás a tiétek, ti döntitek el mikor jöhetnek vendégek. Fõleg vakációzni.
Még örülhetsz, hogy nem mindhárom gyereket szervezte oda.:) De tényleg, nem lehetne megmondani neki, hogy elõször szeretnétek kicsit összeszokni a babával? Ha elsõ baba, akkor annyira új lesz minden. Én is nemrég szültem az elsõ babámat, és imádom tesóm gyerekeit, de nem hiányoztak volna, hogy itt tobzódjanak mikor hazajövök a kórházból.:)
Hú, nagyon sajnállak! Én véglet vagyok ilyen téren, mert én segítséget és látogatót sem fogadtam az elsõ két hétben! És így volt jó! Szerintem inkább az anyós menjen el arra a két hétre nyaralni:) . (Minden tisztelettel)
Lehet, hogy a baba alszik az üvöltözõ 6 évestõl, mert tényleg az elsõ idõben még bármilyen zajban képes aludni, de az anyuka nem hiszem!!!!!! Úgy látszik akinek 6 éves gyereke van, mind szófogadó, és csendes gyerek. Nálunk a családban lévõ hat évesek max egy mondatot tudnak halkan elmondani kérésre, a következõ már tuti max hangerõn megy... És ha egy kisbaba is van a közelben az nagy újdonság, tehát kizárt, hogy az udvaron játszana, mikor ott van benn a kisunokatesó, akinek lehet a cumit adogatni a szájába. Mivel kislány így fõleg "anyáskodó" lenne
én is utálnám a helyzetet addig balhéznék amíg fel nem fogják most te vagy a legfontosabb meg a baba, nyugi kell, hogy legyen tej, és ha ez téged zavar akkor meg kell oldani szülés után pár nappal az ember nyugtot, csöndet akar és hogy minden percét a babájával tölthesse és ha akar egy szál semmibe fekszik mert az esik éppen jól, kérd az apukát is hogy segítsen neked ezt elrendezni, majd megy a kislány ha megerõsödtök
Én megértelek! Igazad van! Azért van ám különbség egy saját gyerek és egy rokon gyerek között. A sajátot nyilván 9 hónap alatt felkészíted, hogy mi lesz és nyilván a te nevelésed, de azért egész más egy rokon gyerek, akire azért mégsem szólhatsz rá hangosabban, hogy ne üvöltözzön, rohangáljon, piszkálja a babát, mert a mama azonnal a védelmére kelne. És nyilván minden anyuka úgy megy haza a kórházból, hogy nyugalmat akar maga körül, nem pedig felesleges stresszt. Én szerintem higgadtan, érvekkel alátámasztva meg kellene beszélnetek ezt, akár a sógornõddel, akár az anyósoddal, hogy várjanak ezzel egy két hete, míg nagyobb a baba, megszokja a helyet és egyáltalán ti is összeszoktok kicsit vele. Szerintem ebbõl nem szabadna sértõdésnek lenni, megérthetnék õk is. Aztán mikor már úgy érzed nem zavarna, akkor te magad szólj, hogy most már mehet a kislány.
Beszélj a sógornõddel hogy az elsõ 1-2 hétben szükségetek lesz egy kis nyugalomra, neked a szülést kipihenni, a babának hozzá kell szokni az új környezethez stb. Most állj a sarkadra mert a fejedre fognak nõni. A babád érdeke és nyugalma az elsõ. Majd vakációzik pár héttel késõbb nálatok. Egyébként meg a sógornõd sem semmi ha ezt nem érti meg.
A kérdező hozzászólása: A férjem háza(miénk) , tehàt õ lakik nálunk.
A kérdező hozzászólása: Különben a kiscsaj csak azért zavar majd mert a hàlszobánk anyós nappalija mellett van. A kiscsaj sokat van ott. Ott rohangál, üvöltözik!!
A kérdező hozzászólása: Tudom...kommunikáció...de ha egy háromgyerekes anyuk(sógornõm) nem éri fel ésszel hogy nincs még egy gyerekre szükség abban az idõszakban ....akkor mit jártassam a számat???
Ja a mi házunk, én ismerõsöm is azt mondja a nagypapa örökségre amire a nagymamának haláláig haszonélvezete van.
A kérdező hozzászólása: :-) mert mondanam.h a mi hazunk, ha nem a mienk. Tudom hogy a masodik.babanal ez benne van a pakliban...de pont ezert irtam, hogy elso baba.
El kellene paterolni onnan anyos pajtast. Mindenkinek kulon a legjobb.
Szerintem tök igazad van. Beszélj a sógórnõddel, hogy nem szeretnéd. Persze 6 éves és 6 éves között is nagy különbség van. Ha hangos, neveletlen, oldják meg. Ti házatok, ti babátok, ti életetek.
Ha 3 gyereke van sógoréknak, pont ezt az egyet nem tudják megoldani? Én nem engedném és kész. Nehogy már te érezd magad rosszul emiatt! Nekem eszembe se jutna ilyen esetbe odapaterolni a gyerekemet vhova.
A kérdező hozzászólása: Köszi a vàlaszokat!
Így, hogy a férjed háza, a mama legyen szíves sógornõdékhez költözni a nyári szünetre. (nem tudom mit szólnának, de úgy jártak) Ne a babát fertõzze, még akkor se, ha az õ háza, õ vára lenne...

Hogyan tudnám megtanítani a másfél éves kislányomnak hogy ne szaladjon el az utcán ha elengedem a kezét?

Nagyon mozgékony szinte egész nap pörög. Nem bír megállni. Ha kimegyünk sétálni, egy darabig fogja a kezem, aztán húzza ki a kezét és menne. Látok más gyerekeket akit ott állnak a szülök mellett. Hát ? nem tud megállni. Van erre valami praktika? Vagy majd id?vel megszokja?

Legjobb válasz: Szerintem ne akard feltétlenül magad mellett tudni õt az utcán. Beszéld meg vele, hogy ott, ahol autók vannak a közelben, ott fogni kell anya kezét, vagy mellette kell lenni, lehetõleg a belsõ oldalon. azonban ott, ahol nincsenek autók, pl. a lakótelepeken, ott nyugodtan elengedheted nagyobb távolságra is. Mondani kell neki, hogy az autók veszélyesek, fellöknek, bántanak, ha nem figyelünk oda rájuk és fájni fog, ha elütnek. Nálunk ez bejött, a kislányom gyönyörûen közlekedik mellettem, ha meg olyan helyen vagyunk ahol lehet menni, ott elszalad, meg visszaszalad, de mindig látóhatáron belül marad.

Szerintem ne akard feltétlenül magad mellett tudni õt az utcán. Beszéld meg vele, hogy ott, ahol autók vannak a közelben, ott fogni kell anya kezét, vagy mellette kell lenni, lehetõleg a belsõ oldalon. azonban ott, ahol nincsenek autók, pl. a lakótelepeken, ott nyugodtan elengedheted nagyobb távolságra is. Mondani kell neki, hogy az autók veszélyesek, fellöknek, bántanak, ha nem figyelünk oda rájuk és fájni fog, ha elütnek. Nálunk ez bejött, a kislányom gyönyörûen közlekedik mellettem, ha meg olyan helyen vagyunk ahol lehet menni, ott elszalad, meg visszaszalad, de mindig látóhatáron belül marad.
A kérdező hozzászólása: Köszi próbálkozom. :) Az a baj hogy õ elszalad, d vissza nem nagyon. Megy a feje után és nem ijed meg, ha nem lát akkor sem. Mintha elakarna szökni. :/ Az autókat tudja hogy figyelni kell ha átmegyünk az úton stb. Viszont hiába szolok rá hogy álljon meg, ha tud akkor szalad minél messzebb, meg sem hall. Olyankor viszont annyira igyekszik hogy nem állna meg az autónál sem. Ezért féltem. Nem nyugodt gyerek, csak néha bambul el egy idõre a tévén. A játékok sem sokáig kötik le. Simán otthagy a játékokkal és jön megy a lakásban is. Pedig minden nap kimegyünk ha mást nem a kert be. Hogy tud egy csepp gyerek ennyit pörögni, el sem hiszem.

Hogyan tudnám leszoktatni az éjszakai ivásról a 2 éves kislányomat? Ha iszik rögtön visszaalszik, de már ez elég fárasztó, mert van hogy egy éjszaka 5-6-szor is kér inni!

Legjobb válasz: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel,mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel, mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

5 éves a kislányom a fiam pedig 2 és minkettö velem alszik a férjem pedi már át ment a gyerekszobába hisz nem férünk el! A kislányom ha azt hallja hogy a szobájában kell aludjon sirógörcsöt! Félek hogy traumája lesz! Mi tegyek?

Legjobb válasz: Nézd meg a Szuperdadát! Amúgy nehogy már a gyerek irányítson titeket!!! Állj a sarkadra, mert ennek elõbb-utóbb rossz vége lesz! Szerinted milyen érzés ez a férjednek? Ti vagytok egy pár, szóval ti aludjatok együtt. Nem is értem, hogy nem tette szóvá ezt már a férjed!

Nézd meg a Szuperdadát! Amúgy nehogy már a gyerek irányítson titeket!!! Állj a sarkadra, mert ennek elõbb-utóbb rossz vége lesz! Szerinted milyen érzés ez a férjednek? Ti vagytok egy pár, szóval ti aludjatok együtt. Nem is értem, hogy nem tette szóvá ezt már a férjed!
5 éves kislány sírógörcse nem traumatikus, hanem simán színjáték. Kivéve ha sajátos nevelési igényû. Akkor viszont irány a gyermekpszichiátria és kezeltetni kell.
na jó ezek durva dolgok amit elöttem írtak de valamilyen szinten igazuk van. Egyszerüen ti szokjatok át a másik szobába. Minden csemete a gyerekszobába saját ágyban és ha kell 1-2 napot te is aludjál ott. Majd ha ezt megszokták szeretik akkor te is vissza mész a férjed mellé. Pl lányom külön szobába alszik de mikor 1, 5 évesen nehezen aludt el mindig bentmaradtam míg elaludt. most már kicsit rossz és tegnap még egyedül is voltam a két gyerekkel itthon, így mondtam a lányomnak (2 éves) hogy ma a maci csücsül vele bent. elöször nem tetszett neki, de bele törödött és elaludt így is. ma is ez lesz, a maci csücsül vele, így leszokik hogy ott üljön vele valaki míg elalszik.
5 évesen már me lehet vele beszélni mindent. Válasszatok együtt ágyat, ágynemût. Érd el, hogy kedve legyen a saját ágyában aludni! Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak, az esti rítus után vegyétek arra az irányt, altasd el ott, és menj az ágyatokba. Biztosítsd róla, hogy bármikor átmehet hozzátok.
Hú én mindenképpen megoldanám, hogy a párom is mellettünk legyen! Mi is együtt alszunk alig fiatalabb gyerekekkel mint a tieitek, de meg sem fordult a fejünkben hogy a szülõk külön szobába kerüljenek. Esetleg mind átköltözhetnétek a gyerekszobába, így a lányod megszokja az ottlétet és ti is együtt lesztek. A gyerekekben nagyon nagy feszültséget kelt ha azt látja, hogy a szüleik eltávolodnak egymástól.
Egyébként nagyon sokan vannak így, még tovább is, mégis egészséges felnõttek lesznek. Nem egy szülõtõl hallom, hogy a 8-10 éves gyereket szoktatnak le arról, hogy köztük aludjon. Ettõl még nem vagy rosszabb, mint akinek ez hamarabb sikerült. Az 5 évessel próbáld megbeszélni, hogy mi az ami miatt nem akar a szobájában aludni. A 6 éves keresztfiam pl. mindig átmegy a szülei közé és a multkor kifaggatta a férjem. Kiderült, hogy a nagyobb unokatesója rémtörténetekkel traktálta és attól fél.
csak nehogy a házasság rovására menjen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!