Találatok a következő kifejezésre: Ha az éves (4108 db)

Miért vinnyog az 1 éves kisfiam? Vinnyog ha leteszem, ha felveszem, ha játszunk, ha nem játszunk, ha ez, ha az. Evés közben, fürdés közben.

Mindig a kedvében járunk, de ma egész nap vinnyogott.Meg tegnap is. Biztos ismeritek ezt a helyzetet. Nem sír, meg tényleg semmi baja, csak olyan furcsa ez a vinnyogás. Mintha unatkozna és így jelezné. Hát én nem értem :D Az els? fiam nem csinált ilyet :) Valakinél? Volt ilyen?

Legjobb válasz: Igen, de már 2 hónapja ezt csinálja.

Igen, de már 2 hónapja ezt csinálja.
Általános rossz közérzet szerintem a fogzás miatt.Bizonyos napokon még erõsebb a fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Tényleg ez lehet, hiszen két foga jön egyszerre. Ez eszembe sem jutott, mert a 6 foga ami kijött, az észrevétlenül jött, fájdalmak nélkül.
Próbálj meg szegénykének az ilyen nyûgös napokon adni vmi fogzáskönnyítõt, Viburcolt/Dentinoxot/Dologélt/Panadolt/Nurofent/Germicidet stb., ami beválik nektek.
nálunk hetek ota ez van, szintén 1 éves, adhatok neki bármit, semmi hatása nincs.vinnyog, itthon is, kinnt is, de neki is jön a foga.már szeretnék tulleni ezen, hogy mi a megoldás azt én is szeretném tudni.
Nézd meg a fizetéspapírodat, hogy szerepel e rajta az adójóváírás.
adójóváírásról megszokták kérdezni a munkavállalót, hogy igényli e mindenkinek jár úgy tudom, de ha az éves jövedelme elér valami x határt, akkor vissza kell fizetnie a különbözetet én így nem szoktam kérni az adójóváírást, mert én nem érem el soha azt az x határt és évente mindig kapok vissza így pénzt az apehtól ha meg kérném az adójóváírást én nem vettem észre, hogy magasabb lenne a bérem...
A határ, amit nem szabad túllépni, évi 2750000 Ft. Minimálbérrel kétlem, hogy ez fenyegetne. Amit kézbe kapsz, az meg nem számít hivatalosan a fizetésedhez, azt feketén kapod, arról az adóhivatal nem tud. Tulajdonképpen csak azt kell eldöntened, hogy havonta szeretnél magasabb fizetést kapni, vagy inkább év végén, az adóbevallásod leadása után kapnál vissza egyben egy nagyobb összeget.

Ha az evések fix időpontjai megvannak, de a babám (5 hónapos) hol ekkor, hol akkor alszik, akkor ez nem jó napirend?

Az evések id?pontjait abszolút az ? kedve szerint alakítottam, de nekem is megfelelnek: 6-10-13.30-16.30-19.30 (csak szopizik, még egy pár hétig). 20 órakor fürdés, aztán alszik reggelig. Eddig így volt: evés-játék-alvás-evés-játék-alvás... , de mostanában már nem alszik olyan hosszan, úgyhogy abszolút kiszámíthatatlan mikor alszik, ráhagyom, amikor álmos. De kezdek belezavarodni, meg ? is... Lehet valahogy szabályozni?

Legjobb válasz: Az etetés mindíg nagyon nehéz. én is bajban voltam ennyi idõs korában. Szerintem erre nincs orvosság, nálam is csak akkor oldódott meg, amikor megkezdtük a hozzátáplálást. Én is sokszor már azt sem tudtam mikor, hol mennyit. Én úgy próbáltam, h de. volt egy fix sétánk 10 órakor evés után egybõl, akkor aludt egy nagyot(kb. 1 órát)Aztán akkor ébren volt egész nap, ment a megszokott ütem, 4-5 óra között megint 1 séta és alvás. Akkor estig megint ébren volt. Hátha ez neked is beválik. Sok sikert!

Az etetés mindíg nagyon nehéz. én is bajban voltam ennyi idõs korában. Szerintem erre nincs orvosság, nálam is csak akkor oldódott meg, amikor megkezdtük a hozzátáplálást. Én is sokszor már azt sem tudtam mikor, hol mennyit. Én úgy próbáltam, h de. volt egy fix sétánk 10 órakor evés után egybõl, akkor aludt egy nagyot(kb. 1 órát)Aztán akkor ébren volt egész nap, ment a megszokott ütem, 4-5 óra között megint 1 séta és alvás. Akkor estig megint ébren volt. Hátha ez neked is beválik. Sok sikert!
majd beáll az alvás is, nyugi. 5 hósan még nálunk is az evések voltak fixek, de volt, hogy elõtte aludt, volt, hogy utána. és képzeld! 6 hós korára már beállt szépen. evések elõtti alvásokra, ráadásul egyedül.
Ez egy jó kérdés, a válaszokra én is kíváncsi leszek. Nálunk ugyanez van, 4, 5 hónapos a kislányunk. Azt tudom hogy mindenki javasolja: legyen napirend, fix etetések. De emellett azt is mondják hogy igény szerinti szoptatás... Szerintem nem lehet mindig ugyanakkor etetni. Ha belegondolok, mi felnõttek sem mindig percre pontosan eszünk. Én amúgy egy füzetbe írom hogy mikor eszik, így tudom követni és látom ha kevesebbet evett.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Valójában nem az evésekkel van a gond, az teljesen jól mûködik. Nem percre pontosan, van, hogy fél óra ide-oda... Úgy érzem, igény szerint szoptatok. Ha növekedési ugrás volt, hajnalban is szopizott. Az alvás van össze-vissza, és emiatt a séták is... Erre kéne orvosság...
Szia, mi 5, 5 hósak vagyunk, nálunk igy alakul a rend, és jaj, ha felborul:-) Hajnal 4 vagy 5 szopizik, majd visszaalszik 7 , fél 8 között felkel, 8 kor szopizik, majd irány a séta, imádja ezt a hideg levegõt, alszik kb 1, 5 órát a levegõn, de ha nem tudunk kimenni, akkor nem is alszik el csak max fél órát, és oda az egész nap. 11 kor ismét szopizik, majd megfõzünk, játék, és én ilyenkor már nem hagyom elaludni, mert fél 2 körül megkapja a pépet, majd cicizik egy kicsit, és egybõl bealszik, és alszik kb. fél 5 ig, majd megint cicizik, és játszunk, elmegyünk boltba(mostmár sötét van , tehát itthon vagyunk) 7 kor fürdés, és alszik is mint bunda. Van hogy még fürdés elõtt szundit 15 percet, de nem mindig. Ha valamiért ez a rendszer borul, akkor egész nap nyûgös, nem alszik egy nagyot, csak sok kicsit. Nálunk ez vált be. Reggeli sétától, én is felébredek! :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!


Anyagismeret I címû tárgyból vizsgázom hnap és van egy feladatom amit sehogy nem tudok megoldani, akit tud sekítsen pls. Hány év alatt kétszerezõdik meg az emberiség anyagfelhasználása, ha az éves növekedés 2% és 4%-os?

Legjobb válasz: Sztem kamatos kamat lesz (alapból van x-ed, a végén 2x-ed lesz, 2 és 4 %-os kamattal) Elsõ évben 1.02x lesz, következõben 1.02*1*02*1 és így tovább 2-nél 35 évig tart, 4-nél 17-18 év (a netes kalkulátor szerint) De a függvénytáblában benne van hogy hogyan kell kiszámolni :) Sok sikert a vizsgához :)

Sztem kamatos kamat lesz (alapból van x-ed, a végén 2x-ed lesz, 2 és 4 %-os kamattal) Elsõ évben 1.02x lesz, következõben 1.02*1*02*1 és így tovább 2-nél 35 évig tart, 4-nél 17-18 év (a netes kalkulátor szerint) De a függvénytáblában benne van hogy hogyan kell kiszámolni :) Sok sikert a vizsgához :)
Kamatos kamat mond valamit? Ez is ugyanolyan.
A kérdező hozzászólása: Nemnagyon foglalkoztam eddig kamatos kamattal :D De latom már benne a logikát, köszi szépen :) És bocs a helyesírásért, csak már 30 órája nem aludtam -.-

160 napra elhelyez a bankba 55. 000 Ft-ot. Ha az éves kamatláb 4, 2% mekkora kamatot kap az elhelyezett betét után?

Legjobb válasz: Kerekítsünk: 1027 Ft-ot a kamat. De ebbõl lejön a 16%-os kamatadó és a 6%-os eho (800 Ft-od marad eddig), illetve a tranzakciós illeték (Készpénzfelvétel esetén: 0,6%) 336 Ft és a pénzfelvételed költsége, mellé bejön az infláció (számoljunk a középtávú céllal, mert a mostaniban benne van eléggé jelentõsen a rezsicsökkentés hatása), ez évi 3% (723 Ft), ami a teljes befektetésedet tekintve, 160 napra, tehát a reálértéke a pénzednek vélhetõen kevesebb lesz, mint ma. Nem számolva az alszámlák esetleges vezetési költségeivel, stb.

Kerekítsünk: 1027 Ft-ot a kamat. De ebbõl lejön a 16%-os kamatadó és a 6%-os eho (800 Ft-od marad eddig), illetve a tranzakciós illeték (Készpénzfelvétel esetén: 0, 6%) 336 Ft és a pénzfelvételed költsége, mellé bejön az infláció (számoljunk a középtávú céllal, mert a mostaniban benne van eléggé jelentõsen a rezsicsökkentés hatása), ez évi 3% (723 Ft), ami a teljes befektetésedet tekintve, 160 napra, tehát a reálértéke a pénzednek vélhetõen kevesebb lesz, mint ma. Nem számolva az alszámlák esetleges vezetési költségeivel, stb.
Ez inkább iskolai feladatnak tûnik, szóval az illetékeket, adókat hagyjuk. Számolni még álmos vagyok, de a képlet: 55.000-nek kiszámolod a 4, 2%-át, az eredményt elosztod 365-tel, majd felszorzod 160-nal és megvan a keresett szám.
22 a kamatadó és nem 16 6 az egho
Kevered rendesen a szezont a fazonnal utolsó. A 22 százalék az a teljes államkasszába kerülõ rész (kamatadó+eho).

Ha az éves bevételem meghaladja a 600-ezer forintot adózni kell?

Üdv, Az lenne a kérdésem, hogy ha az éves bevételem egy külföldi cégtől (Blizzard, Amerikai cég) meghaladná az évi 600 ezer forintot akkor adóznom kellene? Mivel olvastam egy oldalon, hogy fizetni kell online árusítások után is. Illetve ez a mondaton nem tudtam teljesen értelmezni. Ekkora összegig lehet adómentes. Évi 600 ezer forint bevétel alatt nem kell bevallani az ingó vagyontárgyak értékesítését. Van azonban egy másik szabály is: ha az értékesítésből származó jövedelem (vagyis a beszerzési érték és az eladási érték különbözete) kevesebb mint évi 200 ezer forint, akkor sincs adókötelezettség. Forrás:

Legjobb válasz: Nem tudom mi az a blizzard, de ezek a szabályok csak az ingóság értékesítésére vonatkoznak, az egyéb jövedelmek összeghatártól függetlenül adókötelesek.

Nem tudom mi az a blizzard, de ezek a szabályok csak az ingóság értékesítésére vonatkoznak, az egyéb jövedelmek összeghatártól függetlenül adókötelesek.
Belinkelek egy oldalt az e-kereskedelemrõl, remélem megtalálod benne a kérdésedre a választ. Az ne zavarjon, hogy 2012. évi dátumú, nem változott semmit mára... Kitér a Paypal-típusú fizetésekre is. http://nav.gov.hu/nav/regiok/eszak_alfold/eszakalfold/aktual..
Heló, én is 1milliót szedtem össze diabloval, nem kellett adóznom semmit , csak beküldeni a megfelelõ dokumentumokat paypalnak...
A kérdező hozzászólása: Közönöm a válaszokat !

Mennyi a nettó GYED, ha az éves bruttó fizetésem több mint 3 millió forint volt?

A kislányom most lesz 8 hónapos, most kaptam a második gyedem, az els? 79000, volt a második 65000, nem értem, hogy miért, a teljes 2007-es évben mindig 200 bruttó felett volt a fizetésem, én úgy kalkuláltam ki, hogy adó jóváírás nélkül havi nettó 70000 forintot kellene kapnom! Segítene nekem ebben valaki? Köszönöm Szilvi

Legjobb válasz: magyarorszag.hu es a csaladinet.hu oldalakon te sajat magadnak kitudod szamolni pontosan, mert egy kicsit bonyolult, nem pontos osszeget irnak az oldalak, tobb mindentol fugg.

magyarorszag.hu es a csaladinet.hu oldalakon te sajat magadnak kitudod szamolni pontosan, mert egy kicsit bonyolult, nem pontos osszeget irnak az oldalak, tobb mindentol fugg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de szeretném, ha valaki megerõsítene abban, hogy jól számoltam, mert mint írtam már kiszámoltam a tb honlapján találtak alapján! Köszönöm, Szilvi

Mit tegyek? Szeretnem, ha az evesre koncentralna, ne a jatekra

Sziasztok! 9 honapos a kisfiam, meg mindig szopizik, de keves mar a tejem. Az etetessel allunk hadilabon. Ugy hajlando enni csak, ha a bebihordozoban ül es jatszik közben. Hogyan szoktassam ra, hogy az etetöszekben ülve szepen egyen? Ne adjak neki anyatejet?

Legjobb válasz: Ne engedd játszani. Ennyi....

Ne engedd játszani. Ennyi....
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszt. Csak itt jön, hogy DE. Ha nem engedem, akkor nem eszik, azt gondolja, hogy kap anyatejet.
Akkor nem adsz neki. Meg kell tanulnia, hogy az eves nem jatek. Ehe halni nem fog, nyugi.
És mégis miért akarnál évet ismételni?
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok az van benne: fuvola: 4 aztán alatta apróbetûvel: a kötelezettségét nem teljesítette ezért tanfolyamot kell ismételnie.
Hát négyessel nem buktathatnak. Nem lehet, h nem jártál szolfézs órákra?
A kérdező hozzászólása: Nem mert jártam rendesen és abból is 4 es vagyok de abból már nem buktam meg :)

Hogy tudnék lefogyni, ha az evés a "társasági" esemény?

Szóval, most lettem egyetemista, és a baráti társaságunk szinte mindig olyan programot talál ki, ahol enni kell. Üljünk be a kávézóba, igyunk egy jegeskávét, együnk egy sütit. Én meg még a leveg?t?l is hízom, nem hogy ett?l a sok plusz kalóriától. Ha nem veszek/eszek semmit, akkor rosszul érzem magam, mert tényleg ciki, hogy mindenki falatozik valamit, én meg ülök ott baltaarccal, fogyasztás nélkül. Akkor inkább el se mennék, viszont akkor meg kimaradok minden jóból. Meg rossz néven veszik, ha kínálnak körbe valamit, és nem veszik bel?le az ember, legyen szó gyümölcsr?l, gumicukorról, csokir?l. A régebbi társaságomban, a gimiben nem volt ilyen para, mindenki akkor evett, ha muszáj volt kb:) de itt most mit tehetnék? Valami megoldást?

Legjobb válasz: Kérj light kólát vagy vizet! Esetleg kávét édesítõvel, teát édesítõvel. Mondd el nekik, hogy most kicsit visszafogod a kajálásod és akkor nem fogják rossz néven venni!

Kérj light kólát vagy vizet! Esetleg kávét édesítõvel, teát édesítõvel. Mondd el nekik, hogy most kicsit visszafogod a kajálásod és akkor nem fogják rossz néven venni!
Elsõ válaszoló vagyok. Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy én lisztérzékeny vagyok, de ha a többiek épp sütit akarnak enni, akkor is elkísérem õket és igenis ott ülök fogyasztás nélkül. Igaz ez egy kicsit más helyzet, de ha a fogyókúra az indok, azt is mindenki megérti. Ha az a gond, hogy te is megkívánod a többiek sütijét és mégis rendelsz az már rosszabb. Hát mint mondtam én mindig ott ülök és nem kívánom meg, igaz én kiskorom óta ezt szoktam meg. De ha valaki sokáig elutasítja a hízlaló dolgokat, akkor a megszokás miatt a késõbbiekben eszébe sem jut venni. (Állítólag ezt hívják életmódváltásnak :D) Szóval csak az elsõ pár alakalom lesz nehéz, utána megszokod, hogy a cukrászda hallatán nem a süti jut eszedbe, hanem a víz pl. :D
Én megbeszélném az egyikükkel, hogy felezzük el a sütit, kalória-dús kávék helyett víz...
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket!:) borzasztó sokat kell tanulnom, úgyhogy a sport most nagyon felejtõs, sajnos. Majd nyáron. Úgy hogy elsõsorban az étkezést kell(ene) reformálni.
Ha heti 5-6x-2 órát edzenél, akkor nem kellene aggódnod a jegeskávé miatt. Egyébként meg az aerobik órán is tudnál barátnõzni. Csak velük edzeni is kellene persz, utána meg ihatnátok egy protein turmixot. Én is a haverjaimmal elsõsorban edzésen vagyok együtt.
Mozogni is kéne, az hatalmas változást jelentene.
Ne kávét, kólát igyál, hanem vizet, gyümölcslevet. Ha esztek, és sütis helyre mennétek, javasold, hogy menjetek olyan helyre, ahol nem csak süti van (tehát nem cukrászda), például egy pizzériába, ahol vannak édes dolgok, meg saláták is. Nyugodtan mondd meg, hogy oda kell magadra figyelned és ez a sok süti nem vezet jóra. Ha barátok vagytok, ennyi belátással lesznek rád. Ha meg végképp cukrászda, süti, vagy más hízlaló, akkor egyél, és lemozgod, vagy kárpótlásul nem vacsizol, ahogy írták elõttem. Esetleg ha pizzáztok, vagy hasonló, akkor felezz valakivel. Én is egyetemen, a hasonló programok közepette fogytam. Egyrészt megmondtam a haveroknak, hogy fogyni akarok, így odafigyeltek az én igényeimre is helyválasztáskor, másrészt meg okosan választottam az étlapról.
A mi baráti társaságunk is ilyen, én ugy csinálom, hogy - mivel alapból sem vagyok egy nagy evõ, de sajnos vigyáznom kell így is, mert hízékony vagyok - eszem velük, de ha pld. eszem egy sütit és egy kávét, mondjuk délután, akkor este már csak egy pohár tejet iszom, vagy egy almát. Egyébként sem tudok tele gyomorral lefeküdni. Szóval egyél velük nyugodtan, de csak 1 szeletet, vagy egy pohár valamit, annyitól egészen biztosan nem fogsz elhízni, max. "lecsalod" a következõ étkezésedbõl.
*eszel
Nekem is van hasonló, de csak hasonló problémám. Én megmondom kerek perec, hogy fogyózok, jegeskávé helyett pl. light kólát iszom, vagy vizet, ha sütizni kell, kérek salit, ha van, mozgok, egyébként is diétázok, így néha egyébként belefér. Veszek magamnak nasit, ami ált. gyümit jelent, így filmezésnél sincs gond. Moziba megengedek magamnak egy kis popcorn-t. Nem barát az, aki ezt nem érti meg.
Egyél nyugodtan csak figyel oda mit esz. Nehezen hiszen, hogy napi 4 kiló almától nem laksz jól.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) nem is az a baj, hogy megkívánom, hanem... nem tudom, egyszerûen zavarban érzem magam, meg 'kényszert' érzek rá, hogy én is vegyek, csak mert õk is vesznek. Elég nehezen barátkozom, és erõs bennem a valahova tartozás igénye, meg azt akarom hogy elfogadjanak, és valahogy furán érzem magam, ha mindent így elutasítok:) tudom, kicsit butaság:P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!