Találatok a következő kifejezésre: Ha az értékem az (1586 db)

Az a problémám, hogy hogyan rendelek Excelben legnagyobb értékhez nevet? Ha az értékeim I3-I7 tartományban vannak és a nevek A3-A7-ig, akkor hogyan tudom a maximális értékhez tartozó nevet megjeleníteni?

El?re is köszi a választ :) !

Legjobb válasz: =INDEX(A3:A7;HOL.VAN(MAX(I3:I7);I3:I7;0);1) Ugyebár MAX megadja az I3:I7 tartomány legnagyobb értékét, HOl.VAN megkeresi, hogy hányadik sorban van ez az érték az I3:I7 tartományon, INDEX pedig megadja, hogy az A3:A7 tartományban melyik van az adott sorban és oszlopban (ugye mivel itt csak egy oszlopos a tartomány így adott, hogy 1 az oszlop).

=INDEX(A3:A7;HOL.VAN(MAX(I3:I7);I3:I7;0);1) Ugyebár MAX megadja az I3:I7 tartomány legnagyobb értékét, HOl.VAN megkeresi, hogy hányadik sorban van ez az érték az I3:I7 tartományon, INDEX pedig megadja, hogy az A3:A7 tartományban melyik van az adott sorban és oszlopban (ugye mivel itt csak egy oszlopos a tartomány így adott, hogy 1 az oszlop).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) ! De már rájöttem, hogy csak ki kell másolni az adatokat és fkeres illetve vkerest használni.
Igen, fkeres és vkeres is müködik, ha egy táblázatot alkott az egész (tehát egy adott értékhez egy másik oszlopban, de ugyanazon tábla ugyanazon sorában található értéket keresel - fkeres esetében), de az általám adott módszer akár I3-I7 és I11-I15 tartományon is jó, a keres függvények nem.

Terhességi diabétesz esetén étkezés után egy órával ha 6mmol/L alatt van az érték az már nem megy feljebb? Az jó? Vagy mikor kell mérni?

Eddig mindig étkezés után egy órával mértem, maximum 6 mmol/l volt a vércukorérték, de volt olyan, h kiváncsiságból rámértem egy óra múlva, és alig ment lejjebb. Vagy ha napközben 5-6 között mozog ez a szám, az jó? Nem lesz gond?

Legjobb válasz: egy orvosi oldalról másolom be:"Fontos tudni, hogy a vércukorérték akkor jó, ha az éhgyomri (étkezés elõtti) érték 4-7 mmol/l között van, illetve étkezés után 1 órával nem haladja meg a 9 mmol/l-t. Ez a váltakozva mért érték jobban mutatja az anyagcsereállapotot, mint a csak éhgyomri érték"

egy orvosi oldalról másolom be:"Fontos tudni, hogy a vércukorérték akkor jó, ha az éhgyomri (étkezés elõtti) érték 4-7 mmol/l között van, illetve étkezés után 1 órával nem haladja meg a 9 mmol/l-t. Ez a váltakozva mért érték jobban mutatja az anyagcsereállapotot, mint a csak éhgyomri érték"
A kérdező hozzászólása: kösziii, nem tudnád belinkelni nekem ezt az oldalt? :) köszönöm szépen!!!!
Ez mind igaz, amit az elõzõ válaszoló írt, csak a terhességi diabetesben egy kicsit szigorúbbak az értékek. Az, hogy nem ment eddig 6 mmol/l felé az értéked, az jónak számít, és e fölé ne nagyon menjen. Szerintem csinálj mindent úgy, ahogy eddig. De azt is fontos tudnod, hogy az étkezés utáni értéket minden esetben az utolsó falat lenyelése után másfél órával kell mérni, az ad reális értéket. Üdv:32 hetes kismama
elsõ válaszóló vagyok.sajnos nemtudom már melyik oldalon volt, a multkor néztem épp utána és csak ezt a részt mentettem el :( bocsi boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: nem baj, ez is elég, legalább nem gyötröm magam vele tovább :) Boldog babavárást nektek és köszönöm!
Szia!! Ezek az értékek nagyok jók!Én már inzulinnal kezelt terhességi diabeteses vagyok, már az elejétõl kezdve!Figyelj a szénhidrát mennyiségekre, a napi 5 szöri étkezésre, a mozgásra.Mindenképpen az a fontos, hogy az értékek 7mmol/l alatt legyenek!!Nem lesz semmi baj ezekkel az értékeiddel!! További szép napot!!
A kérdező hozzászólása: Miért kell magad inzulinnal is kezeltetni? Milyen értékeid voltak, és milyen idõközönként mérted? Nagyon sajnálom az inzulinos kismamákat, én is nagyon félek ettõl, de a baba érdekében bármire hajlandóak vagyunk és akkor nem lesz semmi gond. Igaz? :)
Szia.Én is sajnos terhességi cukros vagyok.Nekem napközben 4-5-5.5 között mozognak a cukraim.1szer mértem 6.6ot de akkor elszámoltam az ebédet...Engem ilyen értékek mellett inzulinnal fenyegetnek a kórházban, és hetente vissza kell mennem a diabetológiára, pedig elég sok értékem 3-sal is kezdõdik.Amit én nem értek, velem miért szórakoznak......

Ha egy kb 1 kgos csomagot szeretnék feladni utánvétellel 10000 ft az értéke az mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Úgy tudom, de nézd meg a posta.hu-n. hogyha nem írsz rá értéket kb 1800ft Ha írsz, több!

Úgy tudom, de nézd meg a posta.hu-n. hogyha nem írsz rá értéket kb 1800ft Ha írsz, több!
Ez így elég kusza. Mire mondta ezt?
Mit érdekel idegen emberek véleménye? Az ember hajlamos magát lebecsülni, "alantasabbnak" gondolni magát, csúnyán mondva, mint a többieket. 1. Senkinek nincs hiper-szuper élete, mindenkinek vannak problémái, függetlenül a pénztõl, amit birtokol! 2. Nem vagy lejjebb senkinél úgymond. Amit sok emberrõl elképzelsz, annak a töredéke a valóság!
A kérdező hozzászólása: Anorexiás lány vagyok, nagyon nagy érzékenységgel sajnos...
még mindig nem értem, hogy mire mondta
A kérdező hozzászólása: Igazából én sem tudom, de ezek nagyon megbántanak...
háát..én sem az az alkat avgyok....de az ilyeneknek annyit kellene mondani, hogy na húzz a pébe... sajnos csak ebbõl értenek és ez teszi helyre õket.
Neki ezek az önsorsrontó mondatai.

Szerintetek milyen megoldás lenne, ha az értékeimet elásnám a föld alá a kertben, hogy ne lopják el, amikor nyaralok?

Nem csinálom meg, csak úgy eszembe jutott, és kíváncsi lennék a véleményetekre. Mennyire lenne biztonságos megoldás?

Legjobb válasz: Remélem nem valamelyik közeli hozzátartozód a legnagyobb értéked:DD Bocs:)

Remélem nem valamelyik közeli hozzátartozód a legnagyobb értéked:DD Bocs:)
és ha esik az esõ? akkor bizonyosan tönkre mennének az értékeid.
A kérdező hozzászólása: A pénz is?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk beraknám az összeset amit elások egy ládába vagy akármibe, és úgy ásnám el.
Ha teljesen páramentesre tudod csinálni, akkor lehet, hogy megmaradna. De ehhez tényleg légmentesen záródó rozsdamentes fém doboz kell, amibe se nedvesség, se rovarok nem juthatnak be. Nem lenne olcsó, az biztos.
En poen kedveert kiprobalnam. :) Mondjuk elöször ertektelen dolgokkal, hatha beazik vagy tönkre megy.
"ma 11:45" Juuuj de morbid :S Én pont akkor lennék nyugtalan, ha kint hagynám a kertben.
Úgy is jó lenne, ha az értékeket egy nem légáteresztõ zsákba rakod, a száját jól becsomózod, és úgy rakod a ládába :D.
Joooooo megoldás! Vauuuuu!

Az ovónők mit szólnak, ha egy kisfiú, ha megy érte az anyukája az oviba, nem akar hazamenni az anyukájával, sír, hisztizik, hogy nem akar menni?

Legjobb válasz: Szerintem sem ritkaság. Persze vannak olyan gyerekek, akik minden nap alig várják, hogy mehessenek haza, de azért épp elég sok olyan gyerek is van, aki tök jól érzi magát az oviban, és nem szívesen hagyja félbe a játékot, amikor haza kell menni. Nálunk olyan is volt már, hogy egyszer korábban mentem a fiamért, mert úgy jött ki a lépés, gondoltam, majd hogy fog örülni, ehhez képest õ úgy fogta fel, hogy én jól kibabráltam vele, mert õ most nem mehet ki a többiekkel az udvarra. Egész úton duzzogott, és a lelkemre kötötte, hogy ezt ne csináljam még egyszer :) És nem azért, mert nem szeret velem lenni, hanem mert egész egyszerûen nagyon szeret a többiekkel lenni is.

Semmit a kicsik sokszor feletkeznek bele a játékba és rossz nekik ha félbe kell azt hagyniuk. Ilyenkor hisztiznek. Attól még nem gondolnak rosszra.
Szerintem sem ritkaság. Persze vannak olyan gyerekek, akik minden nap alig várják, hogy mehessenek haza, de azért épp elég sok olyan gyerek is van, aki tök jól érzi magát az oviban, és nem szívesen hagyja félbe a játékot, amikor haza kell menni. Nálunk olyan is volt már, hogy egyszer korábban mentem a fiamért, mert úgy jött ki a lépés, gondoltam, majd hogy fog örülni, ehhez képest õ úgy fogta fel, hogy én jól kibabráltam vele, mert õ most nem mehet ki a többiekkel az udvarra. Egész úton duzzogott, és a lelkemre kötötte, hogy ezt ne csináljam még egyszer :) És nem azért, mert nem szeret velem lenni, hanem mert egész egyszerûen nagyon szeret a többiekkel lenni is.
Semmit! Az enyém is sokszor hisztizik mert még maradni akar játszani...
Szerintem ez tök gyakori. Mondjuk hisztizni nem szokott a fiam, de van, hogy mikor megye érte kiszalad megnézi, hogy én vagyok majd elrohan, elbújik, lefekszik a földre. Ez teljesen normális. Jól érzi ott magát.
Ez elõfordul jót játszott nem akar hazamenni, nincs ezzel semmi gond.
Attól függ... Ha azért sír, mert épp játszik és tök jól érzi magát, akkor semmit. Ha azért sír, mert mondjuk problémás családba született, akkor biztos sajnálják a gyereket, de akkor sem nagyon tud mit csinálni...ha csak nem veszélyben a gyerek élete
Mit szólnának? Semmit. Ez elég gyakori jelenség. Igaz, nekem lányom van, de neki is volt ilyen idõszaka, csúnyán hisztizett, és sírt, hogy õ nem akar hazamenni. De semmit nem szóltak az óvónénik, csk mondták neki mindig, hogy dehát mindenki hazamegy, õk is mennek hazafelé nemsokára, nem maradhat itt egyedül, ilyeneket. Ismerõs körben is több ilyen eset volt már. Ettõl még nem gondolják azt az óvónõk, hogy otthon gondok lennének, és ezért nem vágyik haza a kisfiad.
A kérdező hozzászólása: Mire gondolsz? Mit árul ez el?
Hát sajnos ez nagyon sok mindent elárul.....
az én fiam pl ma nem akart hazamenni, elsírta magát, hogy anya én még játszani akartam, épp valamibe voltak.ha an kapcsolat az ovo nénikkel és ismer titeket, nem hiszem hogy ez nagy gond lenne, hisz minket is ismer, és pontosan tudja hogy 100-bõl 80 szor igy reagál, de amúgy imád otthon lenne, csak épp most máshoz van kedve, amúgy meg úgy örül hogy majd fel lök, még a szülõk meg is szokták jegyezni, hogy az én fiam miért nem fogad ennyire nagy örömmel sosem mint a tied?szóval ebbõl messzemenõ következtetést nem lehet levonni.amelyik óvónõ meg levon ebbõl valamit az nagyon rossz óvónõ.

Mit csináljak a kislányommal, ha megyek érte az oviba, és ő nem akar hazajönni, és elkezd hisztizni, ha meglát?

Legjobb válasz: Háát...... ez egy egészen normális dolog én is így voltam amikor még óvodás voltam :)

Háát...... ez egy egészen normális dolog én is így voltam amikor még óvodás voltam :)
na, ilyet még nem hallottam..! rákérdeztél már, hogy miért csinálja?
örülj neki, hogy szeret oviba járni
Az én 3, 5 éves lányomnak is volt egy ilyen idõszaka. Szerencsére nem sokáig tartott, kb 2 hétig. Én mindig azt mondtam neki, hogy megyünk haza, és otthon gyurmázunk, vagy festünk, kimegyünk biciklizni, virágot szedni meg kavicsot, mindent elsoroltam neki, és próbáltam elterelni valamire a gondolatait. Általában nem jött be, és sokáig duzzogott otthon is, és hisztizett tovább, de utána szerencsére egyre ritkább lett az ilyen "nem akarok hazamenni" hiszti, és utána el is hagyta.
Késõbb mennék érte!!!
enyém is ezt csinálta ovikezdés elején, mikor ebéd után mentem érte. még maradt volna. aztán elkezdtem dolgozni, most már csak 4 körül érek be az oviba, azóta a nyakamba ugrik :) szeret oda járni, de csütörtök-pénteken már mondja, hogy ebéd után menjek érte, próbál alkudozni :)
Nekem a bölcsis gondozónõ mondta, hogy nekik ezek a gyerekek (és a családi hátterük) mindig gyanúsak. Szerintük, nem egészséges.

Ha nem értem, az ilyen sin, cos, tng, ctng és komolyabb log-os izéket, attól még el tudom végezni a 12. osztályt?

A nyári szünet alatt,megint leformáztam az agyamat úgy,hogy egy szóra sem emlékezem az amúgy is felszínes tudásomból. Ha belenézek a füzetbe,csak elszörnyülködöm és nem értek semmit.

Legjobb válasz: Bocs, hogy ezt mondom, de már csak azért is átengednek majd (ha máshol nem, akkor a pótvizsgán) mert nem akarják, hogy még egy évet lehúzz ott. Amúgy a 12. nagy része ismétlés az érettségi miatt. Szóval kell majd ez a kell majd a sin, cos stb is.

Bocs, hogy ezt mondom, de már csak azért is átengednek majd (ha máshol nem, akkor a pótvizsgán) mert nem akarják, hogy még egy évet lehúzz ott. Amúgy a 12. nagy része ismétlés az érettségi miatt. Szóval kell majd ez a kell majd a sin, cos stb is.
Miért nem jársz magántanárhoz? Mielõtt én sem jártam, úgy voltam, mint te, órán azt se tudtam, hogy miket írok a füzetembe, csak másoltam a tábláról mint egy gép. Úgy voltam minden évben kettes, hogy az csak a tanár jóindulatán múlott, mivel meg sem volt a 2-es átlagom. Aztán 12. évelején el kezdtem járni, már akkor megmondta a magántanár, hogy 5-ös érettségirõl ne is álmodjak (akkor a kettesrõl sem álmodtam :) , mert ahhoz nagyon sok alapvetõ dolog hiányzik nálam, de ha komolyan veszem, és tényleg akarom, akkor akár a 4-es meglehet. Aztán 12. évvégén megkaptam az 5-öst, az érettségim pedig 72%-os lett. :) És ha nem kezdek el tanárhoz járni, akárki akármit mond, hogy ilyen könnyû meg olyan könnyû a matek érettségi, nekem 100, hogy csak szóbelivel lett volna meg, annyira nem voltam képben.
Mindenképp kell valaki, aki elmagyarázza úgy, hogy megérted. Ne add fel, bármit elérhetsz, ha igazán akarod. De ha úgy állsz hozzá, hogy áááááá ez nekem úgy se megy, akkor nem is fog. Sok sikert.
Ha egyáltalán nem tudod el se kezdeni a feladatot, akkor menj magántanárhoz. De ha, csak nem tudod végig jól megoldani vagy nem pontosan érted, akkor ne aggódj... Én se tudtam és 4esre érettségiztem. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, egy nagyon picit bátrabb lettem. Mivel már 2x ismételtem évet, és most esti gimibe járok, remélem átengednek már egy 20 éves gyereket, bár az osztályban én vagyok a legfiatalabb. :) Magán tanárra nincs keret, mert nekem nincs saját fizetésem, és a szülõk sem engedhetik meg maguknak sajnos. Remélek találok egy matekzsenit a közelben, aki tud majd segíteni.

Mit tegyek, ha az egyik barátom drogozott, és elmondta nekem, és én nagyon megharagudtam rá ez miatt, de még mindig nagyon szerettem, erre ő megszüntette a kapcsolatot, mert milyen egy bunkó vagyok, h én őt nem értem meg?

Legjobb válasz: Na, errõl beszéltem, szívott egy kis füvet hú ha.. -.- Semmi baja nem lesz tõle, van ahol legális, szóval eléggé túlspiráztad a dolgot..

Na, errõl beszéltem, szívott egy kis füvet hú ha.. -.- Semmi baja nem lesz tõle, van ahol legális, szóval eléggé túlspiráztad a dolgot..
Megmondhatod neki a véleményed, de akkor is a barátod.. Akármi hülyeséget csinál.. Lehet csak kipróbálta. Nem õ az elsõ ember a földön és nem is az utolsó. Nem kell annyira komolyan venni. Ha esetleg lövi magát na az már más tészta, de ha egy kis füves cigit szívott, vagy bevett egy extasyt, akkor az nem nagy dolog. szerintem.
Szia! Miért haragszol rá? Biztos hogy a drog a közvetlen oka? Nem inkább az, hogy elhanyagolt téged? A drogosokra jellemzõ, hogy a régi barátaikat elhagyják, és új "baráti" kört alakítanak ki. Lehet hogy inkább segítségre lenne szüksége?
> Nagyizs, azt aki beleszivott par slukkot egy jointba eleg meresz "drogos"-nak titulalni. Oké ez igaz. De a kérdés kiírásban az van hogy "drogozott". Nem tudjuk hogy csak kipróbálta, vagy aktívan drogozott?
Szerintem egybõl jelentsd is fel. Meg jelents fel mindenkit aki füvezett már. Legalább az emberek 90%-a börtönben lesz, és tele lesz az ország munkalehetõséggel xD
annyira szánalmas az hogy aki már füvezik azt egyenlõnek tarják azokkal akik herkáznak meg a többi fost nyomják... azért nem mind1
Szeretem ezt a "drogozott" kifejezést. Mindig egyértelmûvé teszi, hogy a témában abszolút nem kompetens személy nyilvánít véleményt.
Nagyizs, azt aki beleszivott par slukkot egy jointba eleg meresz "drogos"-nak titulalni. En sem vagyok alkoholista, pedig ittam mar alkoholt.
csak remélni tudom, hogy a többi barátoddal meg fröccsözés miatt szakítod majd meg a kapcsolatot. vagy mert motoroznak, ami elég veszélyes dolog...
Menj oda hozzá és kérj elnézést. Ha barát akkor egy ilyen kis dolgon nem rágja magát és megbocsájt.
kérjen, nem kéjen!
Hát, azért nehogy már még elnézést kéjen!
A kérdező hozzászólása: hát egy kissebb társaságban elkezdett szívni, és õ ezt utána büszkén ecsetelte nekem, ami nekem nagyon nem jött be. Biztos ezzel akar nagylánynak látszani...
mit takar az, hogy drogozott?
A kérdező hozzászólása: de én nem feltétlen érzem magam hibásnak. Szerintem igenis helyesen döntöttem, abban h megharagudtam rá emiatt, nem hiszem h nekem kéne bocsánatot kérnem.
a csaj egy kis csitri, aki azzal próbál menõ lenni hogy 'drogozott'...mellesleg a fû az semmi, még drognak se nevezhetõ..és ahogy már írták tényleg más lett volna ha belövi magát, de így?....ha már ezzel akar kitûnni legalább csinálja jól -.-

Ha szólok érte, az nekem jó?

Megváltozott munkaképesség? dolgozóként dolgozom jelenlegi munkhelyemen, hatórás munkarendben. Bruttó keresetem 70.400 körül volt, nettóban 58.000 Ft-ot kaptam havonta. Ezen kívül jön még havi rendszerességgel az emelt családi pótlék, ami 20.000 Ft. Felügyel?bizottsági tag lettem egy cégnél, amiért havi bruttó 25.000 Ft jár, ez nettóban 13.000 Ft körül mozog. Ennek elszámolásakor figyelembe vették jelenlegi munkahelyem és az akkori, tehát 70.400 Ft-os bruttó munkabérem, heti ledolgozott óráim számát és így határozták meg. Márciustól 94.000 Ft-ra emelték a bruttó keresetemet, a többi feltétel és kifizetés változatlan maradt. Kell-e szólnom annál a cégnél, ahol felügyel?bizottsági tag vagyok, hogy emelték a bruttó keresetemet; ha szólok, akkor azzal emelkedni, vagy n?ni fog a levonások összege? Mert amúgy kissé röhejes, hogy 25.000-nek szinte a felét kapom meg nettóban, viszont nem jár nagy elfoglaltsággal ha azt nézem. Remélem jó témakörben írtam. Várom hozzáért?k válaszát!

Legjobb válasz: Nem kell szólnod. A felügyelõbizottsági megbízásnak semmi köze a fõ munkahelyed fizetéséhez. Mivel több "munkahelyed" van így a kifizetések az adóbevallásnál kerünlek kimutatásra. Amennyiben adósávot lépsz át, vagy többet vonnak le, akkor az a bevallásnál kiderül. A számokra nézve vélelmezem, hogy visszakapsz az adóév végén.

Nem kell szólnod. A felügyelõbizottsági megbízásnak semmi köze a fõ munkahelyed fizetéséhez. Mivel több "munkahelyed" van így a kifizetések az adóbevallásnál kerünlek kimutatásra. Amennyiben adósávot lépsz át, vagy többet vonnak le, akkor az a bevallásnál kiderül. A számokra nézve vélelmezem, hogy visszakapsz az adóév végén.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm. :) Igen, idén is kaptam vissza, valószínûleg jövõre is fogok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!