Találatok a következő kifejezésre: Ha az értékem (1586 db)

Az a problémám, hogy hogyan rendelek Excelben legnagyobb értékhez nevet? Ha az értékeim I3-I7 tartományban vannak és a nevek A3-A7-ig, akkor hogyan tudom a maximális értékhez tartozó nevet megjeleníteni?

El?re is köszi a választ :) !

Legjobb válasz: =INDEX(A3:A7;HOL.VAN(MAX(I3:I7);I3:I7;0);1) Ugyebár MAX megadja az I3:I7 tartomány legnagyobb értékét, HOl.VAN megkeresi, hogy hányadik sorban van ez az érték az I3:I7 tartományon, INDEX pedig megadja, hogy az A3:A7 tartományban melyik van az adott sorban és oszlopban (ugye mivel itt csak egy oszlopos a tartomány így adott, hogy 1 az oszlop).

=INDEX(A3:A7;HOL.VAN(MAX(I3:I7);I3:I7;0);1) Ugyebár MAX megadja az I3:I7 tartomány legnagyobb értékét, HOl.VAN megkeresi, hogy hányadik sorban van ez az érték az I3:I7 tartományon, INDEX pedig megadja, hogy az A3:A7 tartományban melyik van az adott sorban és oszlopban (ugye mivel itt csak egy oszlopos a tartomány így adott, hogy 1 az oszlop).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) ! De már rájöttem, hogy csak ki kell másolni az adatokat és fkeres illetve vkerest használni.
Igen, fkeres és vkeres is müködik, ha egy táblázatot alkott az egész (tehát egy adott értékhez egy másik oszlopban, de ugyanazon tábla ugyanazon sorában található értéket keresel - fkeres esetében), de az általám adott módszer akár I3-I7 és I11-I15 tartományon is jó, a keres függvények nem.

Szerintetek milyen megoldás lenne, ha az értékeimet elásnám a föld alá a kertben, hogy ne lopják el, amikor nyaralok?

Nem csinálom meg, csak úgy eszembe jutott, és kíváncsi lennék a véleményetekre. Mennyire lenne biztonságos megoldás?

Legjobb válasz: Remélem nem valamelyik közeli hozzátartozód a legnagyobb értéked:DD Bocs:)

Remélem nem valamelyik közeli hozzátartozód a legnagyobb értéked:DD Bocs:)
és ha esik az esõ? akkor bizonyosan tönkre mennének az értékeid.
A kérdező hozzászólása: A pénz is?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk beraknám az összeset amit elások egy ládába vagy akármibe, és úgy ásnám el.
Ha teljesen páramentesre tudod csinálni, akkor lehet, hogy megmaradna. De ehhez tényleg légmentesen záródó rozsdamentes fém doboz kell, amibe se nedvesség, se rovarok nem juthatnak be. Nem lenne olcsó, az biztos.
En poen kedveert kiprobalnam. :) Mondjuk elöször ertektelen dolgokkal, hatha beazik vagy tönkre megy.
"ma 11:45" Juuuj de morbid :S Én pont akkor lennék nyugtalan, ha kint hagynám a kertben.
Úgy is jó lenne, ha az értékeket egy nem légáteresztõ zsákba rakod, a száját jól becsomózod, és úgy rakod a ládába :D.
Joooooo megoldás! Vauuuuu!


Szia. A feladásért 830ft-ot kell fizetni 2kg súlyig.
Úgy tudom, hogy 250g-ig, utánvéttel 675 Ft, ha ajánlottan akkor 865 Ft.
Max 2000 ft, idõgarantált csomagként, attól függõen, hogy melyiket választod. Ha az értéke csak 1500 ft, én utánvételes ajánlottként adnám fel, ha a három kiterjedésbeli mérete nem haladja meg a 90 centimétert.
mikor feladsz valamit az értékét nemkérik. 1000ft nál nemfog többe kerülni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
2kg-ig levélként is feladhatod! Itt megtalálod a díjszabást: http://www.posta.hu//kepek/upload/2008-02/Postai%20d%C3%ADja.. Az értéke nem számít!
Nyócvanezetrrt ferntrt

2007 es Excelben hogy oldható meg, hogy ha az egyik oszlop értéke nagyobb mint a másik, akkor egy harmadik zöld legyen és ez másolható is legyen?

Formátum >> Feltételes formázásnál csak egy sorra tudom megoldani. De egy egész oszlopot szeretnék szinezni, és a feltételt értelemszer?en a 2. ,3. , stb sorra külön másolni és úgy szinezni a többieket.

Legjobb válasz: Igazából nem teljesen tiszta a kérdés. Oszlopnak nincs értéke. Ugyanabban a sorban levõ cellákat akarod összehasonlítani, és ha egyik nagyobb a másiknál, egy harmadik legyen zöld? Feltételes formázásnál csak a saját cellának az értékére lehet feltételt szabni. Viszont ha például A1 és B1 cellákat hasonlítod össze C1-ben, akkor egy sima =HA(A1>B1;1;2) legyen a C1 tartalma. C1-hez beírod feltételes formázáshoz, hogy a cella értéke egyenlõ 1-gyel, formázásnak meg a zöld hátteret belövöd. Így másolható, csak a cella értéke ugye "1" lesz... Persze ezt stringgel is helyettesítheted... Pl.: =HA(A1>B1;"NAGYOBB";"KISEBB") a C1 értéke... Csak akkor a feltételt is igazítsd hozzá. Nem tudom, hogy konkrétan mi az elképzelésed. Ez lefelé másolható. Persze van más megoldás is, de ha ilyesmi a gondod, akkor ez a legegyszerûbb. Remélem, segítettem. Ha nem, holnap is felnézek, hátha kicsit jobban kifejted. Csumi!

Igazából nem teljesen tiszta a kérdés. Oszlopnak nincs értéke. Ugyanabban a sorban levõ cellákat akarod összehasonlítani, és ha egyik nagyobb a másiknál, egy harmadik legyen zöld? Feltételes formázásnál csak a saját cellának az értékére lehet feltételt szabni. Viszont ha például A1 és B1 cellákat hasonlítod össze C1-ben, akkor egy sima =HA(A1>B1;1;2) legyen a C1 tartalma. C1-hez beírod feltételes formázáshoz, hogy a cella értéke egyenlõ 1-gyel, formázásnak meg a zöld hátteret belövöd. Így másolható, csak a cella értéke ugye "1" lesz... Persze ezt stringgel is helyettesítheted... Pl.: =HA(A1>B1;"NAGYOBB";"KISEBB") a C1 értéke... Csak akkor a feltételt is igazítsd hozzá. Nem tudom, hogy konkrétan mi az elképzelésed. Ez lefelé másolható. Persze van más megoldás is, de ha ilyesmi a gondod, akkor ez a legegyszerûbb. Remélem, segítettem. Ha nem, holnap is felnézek, hátha kicsit jobban kifejted. Csumi!

Nem értem, 3.5 miért számít magas tsh-nak ha a laboreredmény szerint 0.5-4 között jó az érték?

Teherbeesés szempontból más érték kell mint normál embernél? Magas a tsh-m, alulm?ködik a pajzsmirigyem.

Legjobb válasz: Persze, évek óta szedem de sose sikerül jól belõni az értéket, 100at szedtem sok volt 50 et szedtem az meg kevés, aztán most 75 öt szedek úgy jött ki ez az érték persze babásodni még mindig nem sikerül de legalább határértéken belül van már mindkét értékem, úgy megörültem neki mikor megkaptam a leletet, erre lelombozódtam mert annyit mondott a doki hogy ez még mindig sok teherbeeséshez...

A kérdező hozzászólása: Persze, évek óta szedem de sose sikerül jól belõni az értéket, 100at szedtem sok volt 50 et szedtem az meg kevés, aztán most 75 öt szedek úgy jött ki ez az érték persze babásodni még mindig nem sikerül de legalább határértéken belül van már mindkét értékem, úgy megörültem neki mikor megkaptam a leletet, erre lelombozódtam mert annyit mondott a doki hogy ez még mindig sok teherbeeséshez...
A megadott refenercia érték minden emberre vonatkozik 18-99 között, de a termékeny korban az sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :(
Szia! Én is pajzsmirigyes vagyok és babát szeretnénk. A 3, 5 neked normál esetben megfelel, de úgy tudom, hogy a terhesség csak 2 alatti tsh értéknél johet létre. Babaprojekt elõtt ilyen esetben a belgyógyásszal kell megbeszélni a dolgot.
A kérdező hozzászólása: De miért...ez olyan furcsa nekem, nem értem és az orvosom se bonyolódik magyarázatokba. Ha a normális érték ( a tshm 3.5 a ft4-em 12 ) en vagyok akkor úgy miért nem lehetséges terhesség? Nem világos számomra hogy akkor miért ilyen széles a tól-ig határ ha egyszer MÉGIS meddõséget okoz kvázi a határon belüli érték is...
A magas tsh nem csak meddõségi problémákat okozhat, hanem sok mást is. Gondolom azért 4 a határ, mert csak afelett kóros, és akkor érdemes kezelésekbe belemenni, alatta nem okoz különösebb problémát, leszámítva a teherbeesést. Tehát ha te nem szeretnél gyereket, és 3, 5 az értéked, akkor az jó, nem kell vele foglalkozni, nem érdemes emiatt gyógyszerezésbe, ill. kezelésekbe kezdeni. De ha babát szeretnél, akkor igen, ahhoz magasnak számít ez az érték.
Így van, ahogy az utolsó írta.
Utolsó vagyok. Még annyi, hogy nem a meddõségben van szerepe a magas TSH-nak, hanem a korai vetélésben. Valamint fejlõdési rendelleneségeket is okozhat. Úgyhogy babához 2 alatt, de inkább 1 körül érdemes tartani.

(Te tudod h mi volt tegna mert én nem tudom de hogy érted nem érted vagyis igen akk egyél egy fagyit de ha az sem elé g akko énis elmegyekde ne ne od ahhalo ott várok nemé lén ő hanem te) ok?

Legjobb válasz: nem érted, értem hogy nem értem,de akkor igyál sört de aztán menj haza taxival és anyukádnak mondd hogy apu,öcsédnek, hogy nõvérkém,de jól vigyázz,mert a taxi karambolózhat, és ennek ennyi értelme talán lenni

nem érted, értem hogy nem értem, de akkor igyál sört de aztán menj haza taxival és anyukádnak mondd hogy apu, öcsédnek, hogy nõvérkém, de jól vigyázz, mert a taxi karambolózhat, és ennek ennyi értelme talán lenni
A kérdező hozzászólása: xD
Vissza mennyé'

Terhességi diabétesz esetén étkezés után egy órával ha 6mmol/L alatt van az érték az már nem megy feljebb? Az jó? Vagy mikor kell mérni?

Eddig mindig étkezés után egy órával mértem, maximum 6 mmol/l volt a vércukorérték, de volt olyan, h kiváncsiságból rámértem egy óra múlva, és alig ment lejjebb. Vagy ha napközben 5-6 között mozog ez a szám, az jó? Nem lesz gond?

Legjobb válasz: egy orvosi oldalról másolom be:"Fontos tudni, hogy a vércukorérték akkor jó, ha az éhgyomri (étkezés elõtti) érték 4-7 mmol/l között van, illetve étkezés után 1 órával nem haladja meg a 9 mmol/l-t. Ez a váltakozva mért érték jobban mutatja az anyagcsereállapotot, mint a csak éhgyomri érték"

egy orvosi oldalról másolom be:"Fontos tudni, hogy a vércukorérték akkor jó, ha az éhgyomri (étkezés elõtti) érték 4-7 mmol/l között van, illetve étkezés után 1 órával nem haladja meg a 9 mmol/l-t. Ez a váltakozva mért érték jobban mutatja az anyagcsereállapotot, mint a csak éhgyomri érték"
A kérdező hozzászólása: kösziii, nem tudnád belinkelni nekem ezt az oldalt? :) köszönöm szépen!!!!
Ez mind igaz, amit az elõzõ válaszoló írt, csak a terhességi diabetesben egy kicsit szigorúbbak az értékek. Az, hogy nem ment eddig 6 mmol/l felé az értéked, az jónak számít, és e fölé ne nagyon menjen. Szerintem csinálj mindent úgy, ahogy eddig. De azt is fontos tudnod, hogy az étkezés utáni értéket minden esetben az utolsó falat lenyelése után másfél órával kell mérni, az ad reális értéket. Üdv:32 hetes kismama
elsõ válaszóló vagyok.sajnos nemtudom már melyik oldalon volt, a multkor néztem épp utána és csak ezt a részt mentettem el :( bocsi boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: nem baj, ez is elég, legalább nem gyötröm magam vele tovább :) Boldog babavárást nektek és köszönöm!
Szia!! Ezek az értékek nagyok jók!Én már inzulinnal kezelt terhességi diabeteses vagyok, már az elejétõl kezdve!Figyelj a szénhidrát mennyiségekre, a napi 5 szöri étkezésre, a mozgásra.Mindenképpen az a fontos, hogy az értékek 7mmol/l alatt legyenek!!Nem lesz semmi baj ezekkel az értékeiddel!! További szép napot!!
A kérdező hozzászólása: Miért kell magad inzulinnal is kezeltetni? Milyen értékeid voltak, és milyen idõközönként mérted? Nagyon sajnálom az inzulinos kismamákat, én is nagyon félek ettõl, de a baba érdekében bármire hajlandóak vagyunk és akkor nem lesz semmi gond. Igaz? :)
Szia.Én is sajnos terhességi cukros vagyok.Nekem napközben 4-5-5.5 között mozognak a cukraim.1szer mértem 6.6ot de akkor elszámoltam az ebédet...Engem ilyen értékek mellett inzulinnal fenyegetnek a kórházban, és hetente vissza kell mennem a diabetológiára, pedig elég sok értékem 3-sal is kezdõdik.Amit én nem értek, velem miért szórakoznak......

Ha az AFP értékem az alsó határon van, az mit jelent?

Nekem ott van és nagyon meg vagyok ijedve. Holnap megyek az orvosomhoz. Küldenek majd genetikai UH-ra? Mennyire biztos, hogy beteg a baba?

Legjobb válasz: Mit jelent az, hogy "alsó határon" van? Mert ha a "jó érték" alsó határán van, akkor nem sok okod van az aggodalonmra. Az AFP egy rendkívül bizonytalan dolog, sok az álpozitív és álnegatív érték. Voltaképpen csak azért hastználják, mert nincs jobb. Genetikai ultrahangra minden bizonnyal el fognak küldeni, az AFP-értéktõl függetlenül. Ez egy sokkal megbízhatóbb vizsgálat.

Mit jelent az, hogy "alsó határon" van? Mert ha a "jó érték" alsó határán van, akkor nem sok okod van az aggodalonmra. Az AFP egy rendkívül bizonytalan dolog, sok az álpozitív és álnegatív érték. Voltaképpen csak azért hastználják, mert nincs jobb. Genetikai ultrahangra minden bizonnyal el fognak küldeni, az AFP-értéktõl függetlenül. Ez egy sokkal megbízhatóbb vizsgálat.
Genetikai uh-ra mindenképp küldenek akkor is ha jó érték.Amúgy meg egy csomó országban nem is AFP-znek mert sokszor ad tévesen rossz eredményt és a frászt hozza a kismamákra.Szerintem ne izgulj.
Nyugodj meg, sokan megijedtek már, alaptalanul. Nagyon megbízhatatlan az afp vizsgálat, az ultrahang eredménye a lényeg, oda mindenképp kell menni. Ne aggódj, minden rendben lesz!
Az nem számit h alsó határ ha bent van a normálnak megfelelõ intervallumba mindegy h a közepén alján vagy a tetején a lényeg h jó tartománybe legyen, neked meg ott van ahogy mondtad! A genetikai uh csak megerõsíti. Sztem aggodalomra nincsen okod. Amugy tényleg sok a fals rossz eredmény...:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!