Találatok a következő kifejezésre: Ha az Államokból repükök haza, és (1 db)

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Indián rezervátumba, hogyan? (többi lent)

Oda lehet "költözni"? Minden ilyesfajta dolog érdekelne... segítene valaki? Minden vágyam hogy közöttük éljek ...

6

Mit kell ahhoz pontosan elinteznem h amerikai allampolgar legyek es egyaltalan lehetseges-e ez? Esetleg valakinek valamifele tapasztalata volt mar hasonlo dolgokban? Elore is koszonom a valaszokat.

2

Régi és új útlevél?

Jelentkeztem egy USA céghez megfeleltem és szeretnének alkalmazni.A régi kék útlevelem adataival indították a munkavállalási engedély ügyintézését.De én hülye közben kértem új útlevelet!Ha meg jön az új írat a régit érvénytelenítik. Fojtatható a vízum kérelem a régi írat adataival?

9

Hol nézhetném meg hogy milyen házak eladók az usában?

Főleg Montana állam érdekelne és ilyen farmok. Kicsit hülyén fogalmaztam meg a kérdést de érthető sztem , linkeket légyszi

6

Mennyi az esélyünk? (bővebben lent)

Arra lennék kíváncsi, hogy egy arab (szíriai) ember számára mennyi az esély arra szerintetek, hogy Amerikában (Florida) munkát találjon, letelepedési vízumot kapjon, stb?
A barátomról van szó, teljesen normális, érettségizett, kultúrált, nagyrészt európai szellemben nevelkedett, 22 éves férfi, már 10-12 éve itt él Magyarországon, tökéletesen beszéli a magyart, plusz az angol is középszinten megy neki. Sajnos szerintem még én is nagynehezen boldogulnék a magyar származásommal, nemhogy ő a szír gyökereivel.
Kérek mindenkit, hogy csak normális, intelligens kommentekkel bombázzon, nem vagyok kíváncsi semmiféle arabellenes hozzászólásra. De remélem, sokatok okosabb, mint egy ötödikes és nyitott szemmel jár, ezáltal láthatja azt is, hogyan folyik a parasztvakítás mindenhol a világban, tök mindegy, miről legyen szó...

1

Nyáron szeretnék Amerikában dolgozni. Valami ötlet, esetleg ismerősötök akinek kell segítség kint? (au pair, takarítás vagy bármi )

3

Mi a helyzet akkor, ha az USA-ban tartózkodnom, van biztosításom, 90 napig vagyok kint, de hazautazás előtt 1 héttel olyan baleset ér, hogy ottani orvosi ellátásra szorulok és legalább 2 hétig kell a kórházban lennem?

Ez mind elméleti kérdés, csak felmerült bennem. Ez csak arra megy rá, hogy mi van abban az esetben, mert így túllépném a 90 napot.

1

Ha van munkavállalói vízumom az USA-ban, de közben kapok máshol is állásajánlatot és szeretnék váltani, akkor mi a teendő?

1

Ha hivatalos munkavállalási vízum-al utazok az Usa-ba, és kint megszűnik a munkaviszonyom! Azonnal haza kel jönnöm vagy kereshetek másik munkát?

1

Aki kiment az USA-ba dolgozni, annak nem volt nehéz megszoknia a kint létet? Az időeltolódást? Hogy sikerült beilleszkednetek?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!