Találatok a következő kifejezésre: Ha az Államokból repükök haza, és (1 db)

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Régifajta útlevelet elfogadják a vízumhoz?

3

Amerikában csak akkor kell fizetni az orvosi ellátásért ha gyógyítatni akarod magad? Tehát nem vonnak le pénzt akaratod ellenére minden hónapban a fizetésedből fölöslegesen mint itthon?

8

Valóban jellemző az Egyesült Államokban az érzelmi felszínesség?

Õszintén szólva alapszokásom, hogy mindenkire rámosolygok, amennyire tudom ez az "amerikaiaknak" is a kultúrájuk része. (Egyik tervezett célállomásom is ez.) Viszont azt olvastam ill egyszer tapasztaltam, hogy nem feltétlen ?szintén csinálják. Mármint a szemek hidegek, a jókedv meg fél perc alatt odébbáll. Tudom, talán kicsit furcsa kérdés, de ez igen zavaró lehet a mindennapokban. Szóval csak én futottam össze egy ilyen emberrel, helytelenek a megállapítások, vagy tényleg így van?

3

Nem sokára mennénk ki Californiába, Los Angelesbe tudnátok tippet adni hogy mit lehetne megnézni ott?

Pár helyet már találtam de csak kb: 3-at 4-et segítenétek

2

Kettős állampolgár vagyok. Magyar-amerikai. Magyarországon élek. Az Egyesült Államokban szeretnék munkát vállalni. Milyen esélyeim vannak a munkavállalásra?

3

Melyik autókölcsönzőt érdemes választanom, ha Las Vegasból szeretnék Los Angelesbe menni autóval? Kb.2 x 1 napra van csak szükségem az autóra.

0

Hollywoodba kell engedély?

Az egyik haverom mondta hogy x kiakartmenni oda de engedélyt kellet kérnie.ÉN csak a vizumról hallottam meg piros útlevélr?l.Ez igaz hogy kérni kell.Akkor inkább itthon maradok.

2

Az Államokban nemzetközi diákigazolvánnyal milyen kedvezményeket lehet igénybe venni? Elsősorban utazásra gondolok.

1

Milyen a vízuminterjú az USA-ba?

Milyen szinten kell angolul tudni, miket kérdezgethetnek? Van középfokú nyelvvizsgám, de vagy másfél éve meg sem szólaltam angolul : / Kell rá készülni?

4

USA-ban van olyan város, ahol az emberek hasonlóan kedvesek, mint Londonban?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!