Találatok a következő kifejezésre: Ha az Államokból repükök haza, (1 db)

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kaphatok amerikai állampolgárságot, ha mondjuk 10 évet dolgozok kint házvezetőként/bébiszitterként?

6

Valaki esetleg olvas itt, aki Miami-ban él? Kisgyerekes szülő segítsége kéne.

Megkérdezhetem, hogy milyen programokat csináltok kisgyerekkel Miami-ban? Hova jártok 4-5 évessel kikapcsolódni? Van valahol óriás játszóház esetleg? Állatkerten kívül,más program? Tud vki konkrét tanácsot adni? (Orlandoig nem kocsikáznék Donaldot nézni...;)

0

Ahol több kígyó él szabadon az usaban (pl arizona) ott nem mászik be a házba, vagy nem mar meg folyton?

Csak mert Magyarországon is felmásznak akár a 10. emeletig meg minden, akkor gondolom ott is.

Ki mertek menni az utcára?

8

Az USA-ba minden országból olyan nehéz kijutni mármint ha ki megyek Kanada, Mexico és mondjuk ott állampolgár leszek onnan is ugyan olyan nehéz állampolgárságot szerezni az USA-ba?

8

Szeretnék végigmotorozni a 66 os úton. Milyen motort ajánlanátok és el lehet jutni vele hajón amerikáig?

6

Mennyire esélytelen számomra ez az út, vagy esetleg, mennyire esélyes?

A következő a helyzet:
16 éves vagyok,2 nyelven beszélek,de eszméletlenül parázok a januárban esedékes amerikai utamtól,és akkor a kérdés most jogos lenne hogy miért,hát mondom :
Budapest--->Frankfurt átszállás, itt van 1h45p az átszállásra,ELSÕ KÉRDÉS 1;Elég e ez az idő???
Frankfurt--->Toronto itt 4h az átszállási idő,a KÉRDÉS ugyanaz,elég e ez a 4 órácska???
Innen már gyerekjáték
Toronto---->Houston (Itt már célba vagyok)

Nagyon félek hogy nem találom meg a terminálokat,elhagyom a poggyászom,elveszek,rossz gépre szállok fel,lekésem amelyikre fel kéne szállni..
Nyugtassatok meg hogy ez nem ilyen meredeken kegyetlen dolog?!
(Kanadában az átszállásra ugyan van 4 óra,de ugye ott van a hivatali része,immigration ellenőrzés,stb..)
Hálás köszönet a válaszokat illetőleg !

6

Mondanátok nekem tipikus New England-i kisvárosokat?

1

Mi az az ESTA?

1

Csak érdekel.10 fő Californiában mennyi pénzből tudna megélni kényelmesen?

2

Igaz az, hogy aki ESTA-val ment ki, hazassagot kot egy amerikai allampolgarral az nem kapja meg a zoldkartyat? Vagy ezt csak valaki elterjesztette?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!