Találatok a következő kifejezésre: Ha az Államokból repükök haza, (1 db)

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az USA-ba minden országból olyan nehéz kijutni mármint ha ki megyek Kanada, Mexico és mondjuk ott állampolgár leszek onnan is ugyan olyan nehéz állampolgárságot szerezni az USA-ba?

8

Szeretnék végigmotorozni a 66 os úton. Milyen motort ajánlanátok és el lehet jutni vele hajón amerikáig?

6

Mennyire esélytelen számomra ez az út, vagy esetleg, mennyire esélyes?

A következő a helyzet:
16 éves vagyok,2 nyelven beszélek,de eszméletlenül parázok a januárban esedékes amerikai utamtól,és akkor a kérdés most jogos lenne hogy miért,hát mondom :
Budapest--->Frankfurt átszállás, itt van 1h45p az átszállásra,ELSÕ KÉRDÉS 1;Elég e ez az idő???
Frankfurt--->Toronto itt 4h az átszállási idő,a KÉRDÉS ugyanaz,elég e ez a 4 órácska???
Innen már gyerekjáték
Toronto---->Houston (Itt már célba vagyok)

Nagyon félek hogy nem találom meg a terminálokat,elhagyom a poggyászom,elveszek,rossz gépre szállok fel,lekésem amelyikre fel kéne szállni..
Nyugtassatok meg hogy ez nem ilyen meredeken kegyetlen dolog?!
(Kanadában az átszállásra ugyan van 4 óra,de ugye ott van a hivatali része,immigration ellenőrzés,stb..)
Hálás köszönet a válaszokat illetőleg !

6

Mondanátok nekem tipikus New England-i kisvárosokat?

1

Mi az az ESTA?

1

Csak érdekel.10 fő Californiában mennyi pénzből tudna megélni kényelmesen?

2

Igaz az, hogy aki ESTA-val ment ki, hazassagot kot egy amerikai allampolgarral az nem kapja meg a zoldkartyat? Vagy ezt csak valaki elterjesztette?

5

Az USA-nak melyek azok a részei ahol jó a közbiztonság és élhető?

7

ESTA engedély korábbi elutasítással?

Az USA-ba akarok menni nyaralni. Valamikor 17-18 éve elutasítottak (akkor voltam 20 éves), hogy nem látják a biztosítékot, hogy hazajövök. A baj az, hogy nem emlékszem pontosan mikor volt. Azóta már más útlevelem is van és nem is emlékszem, hogy pecsételtek-e vagy mi volt csak tudom, hogy a követségen (Amszterdamban volt) elutasítottak. Mit írjak erre a kérdésre, hogy volt-e már elutasításom, igen vagy nem? Nem lehet, hogy ennyi idő után már nem érdekes? Bár az amcsikat elnézve évtizedekig elraktározzák az adatokat.
Most eszem ágában sincs kint maradni, itt van a családom, ráadásul jól is keresek.

1

Ha zöld kártyával kimegyek Amerikába és megkapom az állampolgárságit akkor vissza tudok jönni az EU-ba semmi gond nélkül? Bővebben lent

A kérdésem az lenne hogy ha kapok egy zöld kártyát és kimegyek Amerikába és ott megnösülök és tegyük fel, hogy elnyerem az állampolgárságit akkor még vissza tudok jönni az EU-ba, vagy akkor innen leszek kitiltva?

Köszi a válaszokat.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!