Találatok a következő kifejezésre: Ha az Államokból repükök haza, (1 db)

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyibe kerülne a legolcsóbb repülőjegy Budapestről Miamiba és vissza egy felnőttnek?

5

Hogy lehet kijutni amerikába úgy mint gyerek és szülö nélkül?

5

Ha sűrűn járok az USA-ban vagyis 2 hónapot kint töltök, 2 hónapot itthon, akkor vehetek kint kocsit? Nem akarok bérelni. Ugyanígy a szálláshoz is kapcsolódik a kérdésem. Vehetnék kint házat, csak azért, hogy ne kelljen hotelba mennem 2 hónapra?

3

Los Angelesben élők?

az albérletetekben mennyit fizettek egy két szobás lakásért jobb környéken és melyik környéket nem ajánlanátok??

5

Mennyi időnek kell eltelnie, az ESTA utazás után, hogy student visa-t igényelhessek?

Jelenleg az USA-ban vagyok rokonnál ESTA-val. Szeretnék még maradni angolt tanulni. Azt tudom, hogy itt nem módosíthatom a státuszom, de ha haza megyek, mennyi id?nek kell eltelnie, hogy beadhassak student visa kérvényt? azonnal intézkedhetek ahogy megérkezem (már meg van az iskola), vagy várnom kell 90 napot (mivel ennyit leszek kinn ESTA-val)?

2

Sok a roma Kanadában?

11

Így hogyan vállalhatók munkát Észak Amerikában?

Tehát a szakmám ápoló és úgy tudom hogy ez az USA-ban és Kanadában elégé hiányszakma.Angolból fels?fokú nyelvizsgám van szóval az angol sem okozna gondot!!!Már csak azt nem tudom mi a következ? lépés...Be kellene mennem a nagykövetségre és elmondani hogy hiányszakmám van és hogy kaphatók-e munkavállalási vízumot vagy ez hogy megy???mert azt értem hogy olyanok kaphatnak munkavállalási engedélyt akiknek hiányszakmájuk van de hogyan ??? És Kanadában ez hogy van???

0

Ugye úgy van, hogy ESTA engedéllyel 3 hónapig lehetek kint Amerikában egy huzamban. És után ugyanannyit kell eltöltenem idehaza is. Ez azt jelenti, hogy évente akár fél évet is tölthetnék az USA-ban?

Persze a 3 hónapos hazajövetelt bele számítva.

3

JFK-n elég 1.10 perc az átszálláshoz?

Budapest-Frankfurt Lufthansa-val, Frankfurt-NYC szintén Lufthansa-val, majd NYC-Chicago United Airlines ha ez számít valamit (így olcsóbb lenne a jegy)

4

20 évesen ki lehet költözni Kanadába, úgy hogy anyanyelvi szinten beszélek angolul és franciául?

Massz?rként vagy lakberendez?ként vagy óvón?/bébiszitterként dolgoznék.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!