Találatok a következő kifejezésre: Ha az Államokból repükök (1 db)

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lenne, ha csak oda vennék jegyet Hawaiira?

Sokszor gondolkoztam azon, hogy csak oda veszek jegyet azután pedig ottmaradok. Fiatal vagyok, angolom jó és csak úgy oda esz a fene. Fenn tudnék ott maradni egyedül? Vagy egyáltalán mi történne, ha papírok nélkül csak úgy berepülnék?

7

Az Usa-ban az emberek ugyanúgy álmodoznak Európáról mint itt az Usaról?

Õk is ugyanúgy szeretnének ide eljutni valamelyik országba?

12

Egy Kanadában élő, jobb állással rendelkező magyar megteheti, hogy utazgasson?

Mindig is nagyon szerettem volna utazgatni az egész világon, nem csak Magyarországon és Európában. Viszonylag jó a fizetésem, de arra nem elég, hogy 1-2 hetet kényelmesen eltöltsek egy másik kontinensen.

Nem emiatt, már amúgy is tervezgettem, hogy kiköltöznék valahová. Országok közül USA, Kanada, Ausztrália, Németország és Norvégia tetszik. De mivel norvégul és németul nem beszélek, ezért azok kiestek. Ausztrália nagyon messze van, igaz a többi sincs egyáltalán közel, de azért mégiscsak közelebb. USA nagyon tetszik, mint turistalátványosság, de lakni nem laknék ott, így marad Kanada, ami szintén nagyon bejön.

Kanadában Vancouverről nagyon sok jót hallottam, és képekről tetszik is, de Toronto is tetszik. Ha itt jó volt a fizetésem az jelenthet valamit, hogy ott is az lenne? És, ha ott olyan középszinten keresnék, abból megengedhetnék magamnak nagyobb nyaralásokat is? Ezalatt ilyen trópusi szigetekre, nagy városokba drágább hotelekkel is gondolok.

A pontrendszerrel meg a kiköltözéses dolgokkal tisztában vagyok, még nincs semmi garancia, hogy kiköltöznék, csak érdeklődöm. És ha már eldöntöttem, hogy oda akarnék költözni, csak akkor próbálnám meg.

5

Munkanélküli vagyok. Mehetek így Los Angelesbe?

Beleszerettem egy mexikói srácba, aki Los Angelesben él, de ő nem hagyhatja el az államokat, mert nincs neki letelepedési engedélye. Ha retúrjegyem van, akkor beengednek az országba, ugye?

22

Feladott csomagban lehet vinni házi pálinkát? Ha igen akkor hogy és mennyit?

Usa-ba megyek és vinnék ajándékba vagy 2-3 literrel :D

4

Miéér? . Miéér? Mégis miér nem húznak mán ki engem ezek a áámerikáiak a lottón? Miéé vagyok ilyen szerencsétlen? Nem csináltam semmi rosszat. Már vagy 20 éve jáccok

Na erre irjatok valami okosat ha lehet

7

Azokhoz szól a kérdésem, akik utaztak már ESTA-val Amerikába, hogy ment a dolog?

Tudom, hogy 90 napig érvényes, de a repülőjegyekről érdeklődnék. Van összefüggés a kettő között? Mármint előbb kell megvennem a repülőjegyet, hogy megkapjam az ESTA-t? Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de hallottam már mindenfélét. És még valami: elég ha csak az oda-jegyem van meg, vagy ajánlott ha már megvan a visszafelé is? Remélem érthető voltam. Előre is köszi a válaszokat!

23/N

5

Las Vegasban milyen az élet?

Nem tervezek semmit csak érdekelne,milyenek a munkalehetőségek,fizetés,meg az egész élet milyen, inkább kint élők válaszát várom ha lehet.

2

Hogyan tudnék több évre, akár véglegesen is kiköltözni az Egyesült Államokba?

Egyáltalán lehetséges ez? Nincs kint semmi rokonom, barátom. Házasodni nem szeretnék csak azért egy amerikaival, hogy kint maradhassak, és jelenleg nem is tervezem, karrierért szeretnék kimenni. Valami olyasmit olvastam, hogy munkával talán ki lehet, hogyan? Innen Magyarországról valahogy tudnék oda munkát szerezni? És valaki pontosan el tudná magyarázni a vízumos meg zöldkártyás dolgokat?
Köszönöm! :)

12

Csak nemzetközi diákigazolványt fogadnak el az Államokban?

egy csomó múzeum honlapján van kedvezmény akkor, ha van valid student id-d. én megkapom a kedvezményt magyar diákigazolvánnyal,vagy igényeljek inkább nemzetközit?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!