Találatok a következő kifejezésre: Ha az Államokból repükök (1 db)

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyek az USA-val kapcsolatos tévhitek?

Mondják sokan,hogy az USA se olyan már mint rég,meg hogy ott sincs könnyű dolga az embernek.Mire gondolnak azok akik ezeket mondják,konkrétan?

3

2 hét Floridában kb. mennyibe kerülne?

1

Floridában milyen az élet? Valaki él ott?

Gondolok itt az élelmiszerárakra, közlekedésre, magára az életre... :)
Az egészségügy egész usa-ban ugyanolyan, azért nem kérdezem, de ha esetleg valaki tud konkrét példát pl. olyanra, hogy ha allergiás vagyok és receptre van szükségem, mennyire foglalkoznak velem? Mondjuk először turistaként, mert csak megnézzük, milyen kint.
Köszi előre is.

7

Detroit, Michigan Állam - Mennyünk, vagy ne menjünk?

A férjem itthon gépészmérnökként dolgozik. Most felajánlottak neki egy állást az USA-ban, Detroitban. A kérdésem az lenne, megéri e kimenni 3 évere, vagy sem?
Van egy 2 éves kislányunk, én jelenleg gyed-en vagyok itthon vele.
Sok olyan probléma merült fel, amikre nem tudom a választ. Pl.: mi lesz az én munkaviszonyommal, ha odakint születik meg a második baba? Mert akkor ugye bár itthonról én semmi ellátásara nem vagyok jogosult. Továbbá érdekelne, hogy mennyibe kerül egy ház bérlése, melyik környék a jó, ami Clowson-hoz közel van, stb...
Minden jó tanácsot szívesen fogadok! Köszönöm!

7

Floridába mely országokon keresztül célszerűbb eljutni?

Nyáron tervezzük a párommal hogy kimegyünk a nővéremhez, Floridába.Kérdés már csak az, hogy hol célszerűbb az átszállás.Illetve, nem igazán vagyok jártas a külföldi utazások szempontjából, valaki megtudná mondani, hogy ha olyan június vége felé szeretnénk menni, a legolcsóbb repülőjegy mennyiből jönne ki? Olyan augusztus vége felé szeretnénk hazarepülni.
Előre is köszönöm a válaszokat!:)

2

Mennyi a minibálbér Floridában?

2

Az lenne hogy hogyan lehetne elintézni hogy bentlakásos iskolába kerüljön Port Angelesben? Menyibe kerülne? Kéne-e neki állampolgársági milyen papírokat iratokat kell csináltatni?

13

Mi a helyzet abban az esetben, ha valaki hajón lép be az USA-ba?

Úgy értem nem utasszállító hajón, hanem a magánhajóján kíván belépni az USA-ba.

8

Kanadában mennyivel jobb az élet mint az Egyesült Államokban?

1

USA-ban tényleg vannak ilyenek? (lent foly. )

Lehet a kérdésem rossz kategóriába írom..
Szóval.."Sok" dolgot tudok Amerikáról, hogy ott sincs kolbászból a kerítés,ezt értem fizetésekre,munkalehetőségre,kijutási módokra stb..
DE azon gondolkoztam látni lehet sok amerikai filmben hogy Egyetemistáknál/Gimiseknél van egy hatalmas házibuli mindenki vedeli a piát,csajok,medence,stb..

Ilyenek tényleg vannak vagy ezek erős túlzások a film részéről..?
Megfogalmazásom lehet [email protected] de remélem érthető..:)

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!