Találatok a következő kifejezésre: Ha az Államokból (3 db)

Ebay-en való vásárlás esetén mennyi vámot/adót kell fizetnem ha az egyesült államokból vásárolok?

F?leg használt m?szaki termékeket akarok vásárolni, de lehet újat is vennék.

Legjobb válasz: Nem attól függ, hogy honnan rendeled, hanem hogy milyen értékben. Azt hiszem 50 euró körül van megszabva a határ, ha ez alatt rendelsz, nem kell vámot fizetned, viszont ha e felett, akkor fennakad a határon.

Nem attól függ, hogy honnan rendeled, hanem hogy milyen értékben. Azt hiszem 50 euró körül van megszabva a határ, ha ez alatt rendelsz, nem kell vámot fizetned, viszont ha e felett, akkor fennakad a határon.
Igenis fontos, hogy honnan rendeli az ember, mert az EU-n kívül van vám, belül nincs. Egyébként a kérdésre a válasz: "magánszemélyek által az interneten megrendelt és az Európai Unión kívülrõl érkezõ, 22 euró értéket meghaladó áruk is vám- és adókötelesek." forrás: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/02/nagyon_sok_ajande..

Ha az Egyesült Államokból repükök haza, és hozok egy-két ajándékot, akkor arra kell vámot fizetni? A repülön van valamilyen "súlyköltség"?

Legjobb válasz: nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.

nézd meg a neten, mert minden országbol más. ha csak ksiebb ajándékokat hozol nem kell. de pl fényképezö, egyebek vámkötelesek. meg van a határ mekkora összegig hozhatsz be. pl szabadságszobrocskára nem fognak levámolni. a repcsin meg van hogy mekkor csomagot adhatsz fel. mikor én voltam az államokban azt hiszem 40 kg volt (ugye europán belül csak 20kg) de azt tudom oda több volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerestem a neten, de béna vagyok, nem találtam semmit. Egy gyerekülést szeretnénk hazahozni Missouri-ból, mert olyan potom pénzbe kerülne, nem úgy mint itt... Ha valaki tudja, írjon, légyszi! Köszi
Lincs
Internálnának valószínûleg. Minden nagyobb konfliktus idején ez volt a bevett megoldás.
USA a II. v.háborúban óriási menekülttáborokat épített és ide deportálták az összes japán származású amerikai állampolgárt. Az oroszok nem bonyolítanák ennyire a dolgot, egyszerûen agyonlõnének.
Ilyen esetben internálják a külföldi állampolgárokat. De nem feltétlen Szibériába. Ez minden államban így volt a világháborúk alatt.
Szerintem , rád fognák , hogy kém vagy és egy szibériai börtönbe kötnél ki .
Szibériába kerülnél munkatáborba.
Terhes leszel.
Attól függ, ha egy szibériai faluba költöznél, akkor nem hiszem, hogy zavarná a helyieket, akik addigra nyilván megismertek, megkedveltek, hogy amcsi vagy. Még lehet el is bújtatnának.
Kittenberger Kálmán írót kelet afrikában fogták el a brittek és Indiában tartották fogva egy internáló táborban a háború végeig.
Az elsõ világháborúban történt egy magyar íróval azt hiszem, aki a világháború kitörése elõtt Franciaországban élt, de mihelyt kitört a háború munkatáborban vitték, majd valami tárgyalás során hazaeresztették õket a magyarországi francia állampolgárokért cserében.
Szántóvetõ, azok nem menekült táborok voltak. Azok bizony internáló táborok voltak, eredeti nevén koncentrációs táborok. Már az elsõ világháborúban is voltak ilyenek N. Britanniában, USA-ban, Franciaországban és a gyarmataikon. A brittek találták ki, és nevezték el. Az osztrák-magyar és német állampolgárságú lakosaikat mint potenciális ellenséget oda gyûjtötték és ott tartották fogva a háború végeig. Volt olyan, hogy az apa mint német koncentrációs táborban volt, az anya mint amerikai otthon és a fiuk mint USA katona Európában a fronton. Ez volt a második VH-ban is és ez lenne újra. Az oroszok is a volgai németeket mindjárt a háború kitörésekor Szibériába deportálták. A férfiakat bányákba, a nöket fegyvergyárakba.
A villanyoszlopon kötnél ki.
A kérdező hozzászólása: 16:53 Ez csak egy elméleti kérdés.
Kivégeznének mint imperialista kémet.
Így már nem mész Oroszba, igaz ? :D
Igen, koncentrációs tábornak nevezték ezeket a táborokat.De ezekben a táborokban biztosították az alapvetõ életfeltételeket.Élelem, víz, tisztálkodási lehetõség adott volt, tehát funkcionalitását tekintve távol állt az európai koncentrációs táboroktól(amiket haláltáboroknak is neveztek)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!