Találatok a következő kifejezésre: Ha az titokban tortenik, megharagudhatnak a (1 db)

Ha az eljegyzes "titokban" tortenik, megharagudhatnak a szuleim, rosszneven veszik h nem tudtak rola?

(nem keszulunk meg ra...csak szoba jott) Mondtam a baratomnak, hogy nem szeretnek nagy csaladi banzajt...csak egy edes romantikus helyen jegyezzen el, akkor mikor nem szamitok ra...ezt rosszneven veheti pl edesapam?

Legjobb válasz: Hát igazából ez teljesen a szüleidtõl függ. Ha "lazák", és megértik, akkor szerintem nem fogják rossznéven venni, viszont, ha konzervatívak, akkor elõfordulhat, hogy megharagudnak. Egyébként meg te dönts a saját eljegyzésedrõl, ha te titokban szeretnéd, akkor csináljátok úgy, hisz ez nem a szüleid eljegyzése lesz! :)

Hát igazából ez teljesen a szüleidtõl függ. Ha "lazák", és megértik, akkor szerintem nem fogják rossznéven venni, viszont, ha konzervatívak, akkor elõfordulhat, hogy megharagudnak. Egyébként meg te dönts a saját eljegyzésedrõl, ha te titokban szeretnéd, akkor csináljátok úgy, hisz ez nem a szüleid eljegyzése lesz! :)
Nos, esetleg lehet egy csende családi vacsit is tartani eljegyzés után.Nos akkor kecske is káposzta is.Ez a ti lagzitok lesz és nem a szüleiteké.A miénk úgy derült ki, hogy nagymamám születésnapján észrevették az ujjamon a gyûrût mielõtt bejelenthettük volna:) Az eljegyzés meglepetés szerû volt.
Ha rosszban vagytok akkor nem kell torodni veluk.Ha joban vagytok szerintem ne csinaljatok titokban mer egy szulonek az a legnagyobb boldogsaga ha a gyereke nagy pontjainal, mint a hazassag, jelen lehet.Egy jo anyos jo jon 1 haznal, de nem tulzasban.
Te ismered a szüleid, szerintem az eljegyzés nyugodtan lehet a kettõtök pillanata :) De lehetõleg még aznap újságoljátok el a szüleiteknek, akár úgy felvezetve, hogy édesapád beleegyezését is kéritek.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk rosszban a szulokkel...es nem titokban akarunk osszehazasodni sem, csak szeretnem ha ez tenyleg a kettonke lenne, nem pedig ilyen csaladi osszeroffenes, nagyszulok, szulok stb stb...hanem h ketten eljuk at...persze utana elmondjuk... kosz a valaszokat:)
Mi is kettesben szerettük volna megejteni, de aztán jött az alkalom és egy ebéd keretén belül lett megtartva.
Szerintem ne hagyjátok ki a kettesben eljegyzést, fõleg ha egyik fél elõtt titok! Most kell elkezdeni az önálló életet, alagzin ott lesz mindenki, az eljegyzés legyen csak a Tietek. Ha ezen egy szülõ megsértõdik, akkor késõnbb se fogja hagyni a párt teljesen önállóan élni, ezesetben jobb ha már most elkezditek annak kinyilvánítását, hogy saját életeket éltietk. Persze minél hamarabb bejelteni, az nagyon jó érzés lehet mindenkinek!
Mi jóban vagyunk a szüleinkkel, de az eljegyzésrõl, csak utána szóltunk nekik.Megmutattuk a gyûrûket, õk gratuláltak, ennyi.Nem kerítettünk nagy feneket az egésznek.
A válaszolók többségének üzenem, hogy az eljegyzés nem egyenlõ a házassággal, lagzival.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hosszú eljegyzés vagy pár év gyerekmentes házasság? Melyiket választanátok?

Tudom, hogy teljesen mindegy, a lényeg nem változik:) de érdekelne ki mi mellett voksol.

3 éve vagyunk együtt, ebből 1,5 éve együtt is élünk. Most volt az eljegyzésünk, de nem tudjuk az esküvőt mikor tartsuk. Egyik opció hogy jövő ilyenkor. A másik hogy 3-4 év múlva. Gyereket addig nem szeretnék. 24 vagyok, egyet szeretnénk úgy gondoltam 30 körül szülök. Szóval ráérünk "összehozni" 4-5 év múlva.
Ti most házasodnátok eljegyzés után 1 évvel vagy majd akkor mielőtt belekezdtek a babaprojektbe?

16

Mik az eljegyzési szokások?

Tudom, hogy a vőlegény a szüleivel elmegy a lány szüleihez. De utána mi következik, mi a szöveg? És ha a menyasszony apukája már nem él akkor kitől kérik meg a lány kezét?

3

Ti hogyan döntenétek a helyünkben?

A párommal már 6 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve élünk együtt. Már régebben is szerettük volna az eljegyzést, de aztán mindig volt valami, egyetem, távolság, pénz gondok stb. Most úgy néz ki megvan a keretünk a gyűrűkre, meg egy kis vacsira a szülőkkel, testvérekkel.
Az a gond, hogy édesapám betegnyugdíjas, nehezen mozog. A lakásban még elvan, de önállóan járni nem nagyon tud.
Mi vendéglőbe szeretnénk menni és "megadni a módját" a számunkra igencsak jeles alkalomnak. Nálunk (mármint a szüleimnél) kicsi is a lakás meg semmi ünnepélyes nem lenne abban ha otthon lenne, főzés, mosogatás, takarítás, szorulás ki helyen...ehhez nincs kedvem. Szerintetek korrekt úgy, ha megkérdezem édesapámat vállalja-e a kimozdulást otthonról (kocsival elvinnénk a helyszínre). Szerintem amúgy is jót tenne neki is kimozdulni kicsit, meg mi is jobban éreznénk magunkat. Ez parasztság részemről? Túl nagy kérés?

14

Csak hiteget? Időhúzás?

4,5 éve vagyok együtt a párommal(3 éve együtt is élünk),de az eljegyzés téma csak igérgetésig jutott.Már fel sem merem hozni,mert mindig csak terelés van.Gyerekvállalás téma ugyanez.Túl nagyok az igényeim?

41

Árt a víz a karikagyűrűnek?

Február közepén volt az eljegyzésem. Eleinte nehéz volt megszokni a karikagyűrűt az ujjamon, és levettem alváshoz, mosogatáshoz, fürdéshez, kerti munkához...Most viszont átestem a ló túloldalára, és állandóan rajtam van, nélküle meztelennek érzem magam...

Viszont a filmekben látom, hogy leveszik pl. mosogatáshoz a gyűrűt...

Árt neki a sok víz? Illetve mi az a munka, amihez már nem ajánlatos hordani?

Köszi a segítséget!

16

Hogyan tudnám elérni, hogy újra megkedveljenek?

Vőlegényem családja eleinte nagyon kedves volt velem, családtagként kezeltek, szerettek engem. Mindig azt mondták, pont ilyen barátnőt képzeltek el a fiúknak.
Aztán megtörtént az eljegyzésünk és az ő életüket azóta 2 dolog tölti ki:
1. hogyan érhetnék el, hogy szakítsunk
2. elveszítik a szegény fiút, mert én az esküvő után biztosan bezárom majd és nem engedem, hogy velük találkozzon, és alig fogják látni (megjegyzem: nem akarunk messze költözni, ugyanabban a faluban maradunk, ahol ők laknak és a „láthatást” sem kívánom korlátozni)

Mit tegyek? Egyáltalán lehet ilyenkor bármit is tenni ez ellen? Vagy majd esküvő után megszoknak? Vagy utána lesz rossz igazán?

6

Mondanátok körülbelüli gyűrűméretet testsúly-magasság alapján?

Szeretném megkérni a barátnőmet, de sajnos nem tudom a méretét, gyűrűt pedig nem hord. Olvastam itt a cérnás-papírcsíkos módszert, de sajnos nem kivitelezhető. Tudnátok példa méreteket mondani? Õ kb 165-170 cm magas és kb 50-60 kiló. Vékony keze van. Nem baj, ha nem lesz pont jó, de nagyjából jó lenne, ha stimmelne ( legalább menjen rá, ciki, ha csak félig megy fel :D )

12

Nagy segítségre lenne szükségem! Mivel mindketten tanárok vagyunk így igazából nem is kérdés hogy valamelyik iskolában kérném meg a kezét, már csak az kérdés hogy melyikben?

A barátnőm ahol lakunk az egyik én pedig egy másik középiskolában vagyok tanár.Neki nincs osztálya csak szaktanár, nekem pedig van egy osztályom. Van egy kedvenc osztálya akiket tanít, nekem pedig van a saját osztályom.

23

Meddig lehet sürgetni az esküvőt? Nőként mondhatom azt, hogy én már szeretném?

Szerintem ez egy olyan kényes kérdés nőként. Mert ha konkrétan rákérdezek, hogy mikor vesz már el, az annyira bunkó viselkedés, megértem, hogy ezzel nem lehet a férfiakat erőltetni, majd minden a maga idejében. De közben meg ez egy közös döntés, miért ne lehetne róla beszélni, elmondani, hogy ki hogy tervezi, mit szeretne. Én óvatosan rákérdeztem, hogy kb. mikor fogunk szerinte összeházasodni. (lehet, hogy hülyén hangzik, de most le akarom vágatni a hajam egész rövidre, de az esküvőn hosszút szeretnék, szóval innen jutott eszembe) Azt mondta, hogy 5-6 év talán. Nekem ez nagyon rosszul esett, nem ilyen válaszra számítottam. Én kb. 3-4 év múlva már gyerekeket szerettem volna... Viszonylag fiatalok vagyunk, ő 26, én 22, de még a járásunk elején megbeszéltük, hogy korán szeretnénk családot mindketten, ez 3 éve volt. Ez az 5-6 év számomra egyenlő volt azzal, hogy "majd egyszer, mostanában tuti nem". Szerintetek elmondjam neki, hogy mit szeretnék? Vagy akkor az lenne a (normális) reakció, hogy én mit pattogok, ne erőltessek semmit, majd mindennek meglesz a maga ideje...

69

Korai a hazassagrol beszelni?

2 hete vagyunk egyutt a baratommal o 21, en 20... Imadjuk egymast, es mar most tervezgetjuk a kozos eletunket. Elhataroztuk, hogy 2 ev mulva osszehazasodunk, 1 evre ra meg csaladot alapitunk.
Szerintetek korai errol targyalni? Nagyon komoly a kapcsolatunk.

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!