Találatok a következő kifejezésre: Ha anyukam h (18 db)

Mit csináljak akkor, hogy ha anyukám mindig megmondja h mit csináljak és szigorú is?

addig nem mehetek sehova amíg össze nem pakolok a szobámban, ha mondjuk egy könyvet is rosszul rakok vissza abba is beleszól.. :S meg nem aludhatok ott a barátn?mnél sem. de hogyha megkérdezem hogy miért nem?! akkor arra már nem tud mit válaszolni. csak annyit mond hogy "mert nem, mert aludj itthon..stb" diszkóba elszokott engedni néha.. de fesztiválokra viszont egyáltalán nem enged el. Amikor kiskutyát szerettem volna arra is kitalált valami hülyeséget amiért nem kaphattam meg. meg amikor elkészíti reggelit, ebédet, vacsorát akkor állandóan könyörög h menjek enni.. de már 100szor elmondtam neki hogy nem vagyok éhes..? azért is csak mondja. meg sorolhatnám a hülyeségeit. Úgy elköltöznék itthonról de mivel még csak 17 éves vagyok..így nem tehetem meg. :S sajnos!

Legjobb válasz: szia! nálunk ugyanez volt a helyzet, igaz én néha egy-egy fejest, hajtépést is kaptam (még 17-18 évesen is), mit mondjak, nagyon rossz volt. DE talán vigasztal téged is: sztem rendes ember lett belõlem (több diploma, tartós kapcsolat, becsületesség...stb.-ezt nem nagyképsûgbõl írom, hanem mert sok sajnálatraméltó embert látok magam körül, akikkel nem törõdtek a szülõk), amit anya nélkül nem érhettem volna el. szóval lehet, hogy anyukád kicsit ,,túlpörög", de sztem csak rendes, sikeres embert akar faragni belõled a maga módján. kitartás, és azt javaslom, ha továbbtanulsz, vmi távolabbi városba jelentkezz majd suliba:)

szia! nálunk ugyanez volt a helyzet, igaz én néha egy-egy fejest, hajtépést is kaptam (még 17-18 évesen is), mit mondjak, nagyon rossz volt. DE talán vigasztal téged is: sztem rendes ember lett belõlem (több diploma, tartós kapcsolat, becsületesség...stb.-ezt nem nagyképsûgbõl írom, hanem mert sok sajnálatraméltó embert látok magam körül, akikkel nem törõdtek a szülõk), amit anya nélkül nem érhettem volna el. szóval lehet, hogy anyukád kicsit , , túlpörög", de sztem csak rendes, sikeres embert akar faragni belõled a maga módján. kitartás, és azt javaslom, ha továbbtanulsz, vmi távolabbi városba jelentkezz majd suliba:)
Nekem is ugyanez volt, folyton irányítgatni próbált, nem mehettem sehova, hozzánk sem jöhetett senki, csak a könyvet volt szabad bújnom...Elég hamar rájöttem, hogy ez így nekem nagyon nem jó, ezért ált. suli után olyan középiskolába mentem, ami jó messze volt tõlünk, így kolis lettem, de emlékszem, hogy a szobatársaim az elsõ éjszaka sírdogáltak az anyukájuk után, én meg csütörtök este bõgtem el magam, hogy már haza kell menni hétvégére...) Utána leérettségiztem, és eljöttem Egerbe fõsulira, ami szintén nincs közel hozzájuk, albis lettem, és mivel messze van, így az elsõ évben csak 2 hetente mentem "haza" 1, 5 napra, az már vhogy kibírhatóbb volt. A fõsuli 2. évében már csak havonta jártam hozzájuk, utána megismertem a páromat, és most vele élek, 3-4 hét múlva megszületik a kislányunk, és szerencsére "anyuékat" sem láttam már január óta...Csak telefonon beszélünk, párom megoldotta a problémámat, ugyanis anyuval kölcsönösen "kitiltották" egymást...Párom nem megy anyuékhoz, anyu nem jöhet át, én meg boldogan várom a babánkat :D Ja, a jó kislányos, jó jegyet szerzõs, házias dolog nekem nem igazán jött be anno, 1-2 napig engedékenyebbek voltak, de aztán megint kezdték elõrõl, a bõrükbõl nem tudtak kibújni... Ha tervezed, hogy tovább tanulsz, esetleg próbáld meg te is a kolit v. albérletet, ha kevesebbet leszel velük kapcsolatban, mindenképp jót fog tenni, rátalálsz a saját világodra, távolról már nem igazán tudnak beleszólni, mit hogy tegyél, és sokkal kiegyensúlyozottabb leszel, ergo késõbb sikeres leszel az életben, míg, ha hagyod, hogy korlátozzanak...:S
Nem lennék a helyetekbe:S én is egy 17éves lány vagyok és az a "baj?" h mindent megengedett már egész korán.Én 3.-os koromba ott aludhattam már a barátnõmnél (persze anyukája jött értünk másnap elvitt suliba stb...)de nálunk ez nagy divat volt az osztályba úgyh anyát könnyen meg lehetett puhítani.Bulizni 14évesen mehettem el elöször de akkor még csak lightosabb helyekre éjjfélre itthon voltam.A barátomnál 15évesen aludhattam elöszõr de elötte is együtt aludtunk már titokban:) (meg elötte már voltunk sátorozni és akkor is gondolták anyuék h együtt alszunk)Igazából ez se annyira jó mert nekem hiányzik az h tiltson egy-két dolgot és sunyiba csinálhassam mert az izgalmasabb:D nekem úgy hiányzik...régen jó volt titokba itt-ott aludni...(amúgy teljesen normális szüleim vannak..)
iiistenem hát ez a dolga :D örülj hogy megpróbál megvédeni ez azt jelenti fontos vagy neki de ha nyugodtan elmagyarázod neki mit akarsz csinálni és miért akarod akkor valószínûleg elenged.
A kérdező hozzászólása: Jóh de zerinted ez engemmennyire tud idegesiteni 17 évesden h nem mehetek sehova.:S meg már nagyon sokszor elmagyaráztamneki.. de azért is...
Elsõsorban fogadjál szót. Egyrészt mert az anyád, másrészt mert te, kiskorúként el sem tudod képzelni, hogy ha az ember szereti a rendet, akkor milyen idegesítõ egy mindent szanaszéthagyó, nagyszájú, lusta, otromba tinédzsert elviselni. Saját érdekedben remélem, hogy kinövöd. Fesztiválozni pedig a saját jól felfogott érdekedben nem enged el. Kutya - etetni, sétáltatni, gondozni kell. És nem olcsó játék. Nyilván 17 évesen nem tart alkalmasnak rá. Nekem ennyi idõsen már három dobermanom volt. Mert tudta anyám, hogy tudok róluk gondoskodni. Ezek ilyen egyszerû dolgok. Majd húsz év múlva matekozz rajta, amikor a te kölköd után kell pakolásznod. Nem egyszer - naponta négyszer, ötször.

Mit csináljak ha anyukám nem engedi h leszedjem a hónaljszőröm? Találtam egy epilátort de nem merem használni. Ha esetleg mégis használnám akk mondjátok el létszi h milyen gyakran kell meg amit erről tudni érdemes! Köszi! 11/L

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy ha epilálunk, akkot kb 4-5 hetente kell újra, de viszont az nagyon fáj. én most már egyedül szõrtelenítek, de azt is inkább nõi borotva és nõi borotvahab :) én nyáron 2 hetente szoktam :)

én úgy tudom, hogy ha epilálunk, akkot kb 4-5 hetente kell újra, de viszont az nagyon fáj. én most már egyedül szõrtelenítek, de azt is inkább nõi borotva és nõi borotvahab :) én nyáron 2 hetente szoktam :)
Lehet, hogy 1-2 évet még várhatnál....
A kérdező hozzászólása: én nem akarok várni, mert nagyon-nagyon zavar és nyáron is nagyon ciki volt
Szia !Én zuhanyzás után szoktam leszedni, hintõport mindig használok , így nem tapad le egyetlen szõrszál sem , és száraz marad a bõröm, szõröm :) Az, hogy milyen gyakran kell, fogod látni, ahogy többet és többet használod ritkul majd a szõröd is , én pl minden héten pénteken csinálom, nem hagyom, hogy nagyon kijöjjenek, így kevésbé fájdalmas is. Ha mégis bele vágsz, sok sikert , annyira nem fáj, inkább kellemetlen :)
hány éves vagy?
és már lefeküdtél vkivel?????
kicsit korán kezdted és így anyud lehet h tényleg nem örülne...ha kérdez, bevallod...ha megharagszik, így jártál..még nem kellett volna sztem...én 2nappal a 16.szülinapom elõtt vesztettem el..de anyumnak mondtam h szeretnék lefeküdni a barátommal...
ne haragudj, de én szégyellném magam és tényleg nem mernék szólni anyukámnak...nem ért volna még rá?
Nem vagy semmi.En a helyedben nem mondanam el.Mivel vedekeztetek?
A kérdező hozzászólása: jajj hat koszonom
Nem tudom, ti mit gondoltok, de milyen nevelés (vagy annak hiánya?) vezet ahhoz, hogy egy gyerek 13 évesen lefeküdjön valakivel?! Nagyon durva! Szerintem nyugodtan elmondhatod otthon, a fentiek miatt nem hiszem, hogy nagyon nagy leszúrást kapnál..sajnos.
én nem mondanám el.a saját érdeked is.majd 16 körül elmondod neki.addig meg maradj a szemében jókislány.azta, a hugom is 14.nem is akarom elképzelni mi lenne otthon, ha kiderülne, h lefeküdt vkivel.én 20 vagyok.15 voltam amikor elvesztettem(hozzáteszem korai), és ugy tudták meg, h elolvasták a naplómat, ugyhogy egy jótanács.ne írj naplót!ha meg rákérdez hazudj, nem szép dolog, de ez kegyes haugság lenne.meg tényleg, miért is kérdezné meg.nem látszik rajtad semmi, csak ugy érzed, h biztos látja rajtad.pedig ezt nem lehet.szerencsére.sok sikert!
szerintem pedig mondd el! Biztos nem fog örülni, meg a nyakadba ugrani a boldogságtól, de ha bármilyen kérdésed, félelmed, érzésed van õ tud a legtöbbet segíteni.Sokkal rosszabb minden nap úgy kelni - feküdni, hogy "jajjj, elmondjam-e".Nem kell, hogy bûntudatod legyen ha már így történt, de ha felmerült benned, hogy anyukádnak elmondd, akkor mondd el.
Én sem mondanám el. Tudom, hogy nem szép dolog, de annak érdekében, hogy az édesanyámat megkíméljem, megtenném, hogy elhallgatom. Szerintem nem is feltételezi rólad, így talán "védve" vagy.
amirõl nem tud, az nem fáj neki
Legjobb lenne, ha Te ajánlanád fel, hogy beszéljetek errõl. Fõleg, mivel ilyen korán kezdted. Lenne mit mondanotok egymásnak, és így nem érezné úgy, hogy nem bízol benne.
A kérdező hozzászólása: ovszerrel
Szerintem mond el neki magadtól, ne várd meg, míg rákérdez.Az én Édesanyám nagyon nagyon szigorú volt velünk annó(3 lány).Manapság elõbb kezdik el a lányok, szerintem ezzel õ is tisztába van.És ha tudja, hogy mindent elmondasz neki, megbízhat benned, máshogy fog hozzáállni a dolgokhoz.(lehet az elején nagyon ki lesz bukva, de rájön, hogy ellene úgysem tud tenni).Mikor elmondtam neki, hogy mi a helyzet, pár napig nem is beszélt velem, aztán magától odajött és mondta, menjünk el a dokihoz, és írassunk gyógyszert.Életemben elõször voltam nõdokinál.Mondjuk azt hozzátenném, én 14 és fél voltam, és az akkori fiúm a mostani férjem, már akkor tudtuk, hogy együtt maradunk, talán ez azért számított.õ volt 28, én 14, 5.Anyu elõször õt sem fogadta el, nem volt egyszerû.16 évesen már nála laktam. a lényeg, beszélj vele, mond el mi van.Nem kell félned, akármilyen is, az édesanyád.Meg ha már megtetted...... 2 gyermek édesannya
14, 5 éves korodban te már megtaláltad a férjed?:O:$ Ez igazán szép, akkor mégis vannak még ilyenek :) ))
Na es mi lett?Elmondtad?Mit mondott?:) Eggyut vagy meg a pasival?
Hát nem csodálom hogy ezen parázol.. nem tudom milyen kapcsolatod az anyukáddal, de nem lehet túl bizalmas ha félsz õszinte lenni hozzá. Nem tudom a helyedbe élni magam, és h mit kell ilyenkor tenni (én 13 éves fejjel még barbiztam, és 20 évesen vesztettem el.. na de már ezen nem is csodálkozok hogy ilyen "fiatal" ez a világ..)
Várj olyan alkalomra, amikor megkérdezheted a mamádat, õ mikor és hogyan..és mesélj a kiváncsiságodrol..aztán bökd ki..s vagy kapsz egy maflást, vagy ha megértõ, megprobál felvilágositani..Szerintem, már várja a vallomásodat..Nem kell félni, nem fog elzavarni..:) Kicsit kiabál, s lecsillapodik.Mégis csak a lánya vagy, mégha hülyeséget is csinálsz.
Szerintem, addig amíg nem kérdezi, hallgass róla. Biztos mérges lesz, hisz te a kicsi lánya vagy. Mondj el neki mindent rólatok, ha nem ismeri a barátodat, mesélj róla neki, esetleg ha már kicsit belenyugodott a dolgokba, beszéljétek meg, hogy bemutatod! Talán az lenne a legjobb, ha elõször csak arról mondanál neki valamit, hogy jártok, már ha még tényleg nem tud semmit rólatok. Aztán úgyis õ fog kérdezni. Legyél õszinte szerintem! Egy anyának röntgen szemei vannak, észreveszi, ha hazudsz! Ha megismeri a barátod, és látja, hogy rendes, nem csak "azt" akarta tõled, megbékél hamar.
A kérdező hozzászólása: kosz
Én lányos anyuka vagyok és egyáltalán nem szeretném ha a lányom bármit is eltitkoljon a jövõben elõlem. Sokan hazugságra buzdítanak itt magukból kiindulva, de szerintem ezt ne tedd! Hogyan segítsen a szülõ ha nem is tudja? Mond el az igazat! Mi van ha megharagszik?Meg kell beszélni mindent! Én már azelõtt beszéltem volna róla a helyedben mielõtt megteszem. Én akkor csalódnék ha azon kapnám a gyerekem, hogy hazudik. Én mindig azt mondom a lányomnak ha igazat mond bármi is az segítek, de ha hazudik és látom rajta v.tudom azért nagyon haragszom. Állj elé, mond el, tedd hozzá, hogy védekeztetek, belátod lehet túl korai volt.... Beszéld ki magadból. Az anyukád felfogásától függ, hogy büntet-e v.helyrehozza amit nem tett a neveléseddel, mert ezért sajnos a szülõ is hibás. Pasizz de ne szexelj még vagy 2 évig, nem maradsz le semmirõl hidd el!
Fõ az õszinteség. Nem kellene anyukádnak hazudnod. Hidd el, ha mérges is lesz, az csak ideig-óráig fog tartani, hiszen a lánya vagy és szeret téged. Most én ítélkezni nem akarok, megtaptad már a többiektõl. Azért az jó lenne ha édesanyáddal beszélgetnétek a szexuális életrõl, és nem a barátnõktõl vagy az internetrõl találnál - sokszor megtévesztõ - válaszokat. El kellene menned egy nõgyógyászhoz is, õ vele is lehet beszélgetni, elmondja a számodra szükséges és fontos dolgokat, ha édesanyáddal kellemetlennek éreznél egy ilyen beszélgetést.
A kérdező hozzászólása: :|:|:|:|:|...:|
Szerintem ha már így történt, várd meg, amíg 14 leszel, addig ne szellõztetsd a dolgot, mert a pasid valóban bûncselekményt (kiskorú megrontása) követett el, mikor lefeküdtetek, és ebben a te véleményed nem is számít a törvény elõtt, hogy akartad-e, vagy sem. Nehogy valaki berágjon, és feljelentse. (bár lehetett volna annyi esze, hogy legalább azt megvárja, hogy sitteljék le egy éjszakáért...)
Gondold végig azt is, mi van, ha anyukád annyira bepipul, hogy feljelenti a barátodat. Megalázó hercehurcának lesztek részesei mind a ketten, és nem csak anyudnak, de 1-2 rendõrnõnek is el kell mesélned mindent részletesen, úgy, hogy közben jegyzõkönyvezik. Mivel kiskorú vagy, természetesen csak anyukád jelenlétében hallgathatnak ki.
Nem akarok prédékálni, de hogy jut eszedbe 13 évesen ezt csinálni??Ráértél volna még bõven.Nem hinném hogy egy 13 éves kislánynak ezzel kéne foglalkoznia. Basszus, én 18 vagyok, de 13 évesen eszembe se jutott hogy ezt csináljam, én 16 éveen vesztettem el, az is korai, de nem hogy 13 évesen.Amúgy szerintem ne mondjad el hogy elvesztetted, mert tuti ki lesznek borulva miatta.Mikor én elmondtam, 16 évesen hogy megtörtént a dolog, akkor is kiakadtak rajta, nem hinném hogy örülnének neki ha megmondanád.Amúgy a legfontosabb kérdés az, hogy mivel védekeztél?
jó, de még kislány vagy...most 1-2évig simán ráértetek volna! mióta jártok? mert nálunk az elejétõl fogva komoly a kapcsolat...ha gondolod, írj privátot és beszélgethetünk, megpróbálok segíteni...
A kérdező hozzászólása: hat mi is vedekeztunk..
azt h akkor tegyem meg ha elég érettnek érzem magam, és ha szeretem a barátomat...meg tudta h vagyok olyan felelõsségteljes h védekezzek...szóval õ tudta h mire készülünk...és azóta is együtt vagyunk a párommal...(1, 5éve)
A kérdező hozzászólása: mikor mondtad h leszeretne' feludni a baratoddal?
A kérdező hozzászólása: es mit mondot?
A kérdező hozzászólása: de..
A kérdező hozzászólása: jajjjjjj...segitsetek mit mondjak...??!??!??!??!??!...
A kérdező hozzászólása: igen..1 vlkivel mar toobixor is
Hûha! Szerintem ráértél volna még! Én 19 voltam mikor elvsztettem, de megérte várni. És jó volt vagy nagyon fájt! Nem gondoltál a pettingre? Mi is úgy kezdtük!A párom tanított meg mindenre! Tényleg hány éves a fiú? De Könyörgöm védekezzetek! A Te korodban kizárólag óvszerrel! Írj ha tudsz!
A kérdező hozzászólása: hat a pasi 20 eves..igen vedekeztunk...nem fajt annyira csak egy kicsit..jou volt:P
Bizony korán volt! Ha rákérdez mondd el nyugodtan, ilyen dologban nem szabad hazundi, pláne nem a saját anyudnak! Nem akarok bántani senkit de egy 16 éves lány is még csak kislány!!!!! Bár manapság már minden más. Csak félek nem jó irányba változnak a dolgok.
Csatlakozom azokhoz, akik szerint korai volt. De visszacsinálni nem lehet. Ha jó a viszonyod anyukáddal, akkor mindenképpen õszintén válaszolj, ha kérdezi. Valószínûnek tartom, hogy nem fog örülni. Valaki már emlegette: a barátod bûncselekményt követett el! Ugyanis 14 éven alulival akkor is tilos nemi aktust létesíteni, ha a kiskorú beleegyezik! Csak hogy tudjatok róla. Ha elmúltál volna 14, akkor már a beleegyezéseddel szabad. De még nem múltál el... Valakivel mindenképpen beszélj, mert ennek a feldolgozása szerintem egyedül Neked még sok. Ha anyukáddal nem is, idõsebb barátnõvel, vagy megértõ rokonnal.
Anyukád tud a barátodról?? Mert, ha igen és jó a kapcsolatotok, anyukád pedig modern felfogású talán megmondhatod. De csak ha kérdezi. Ha nem ismeri a barátodat, akkor hiába kérdezi nehogy elmond neki, a saját érdekedben. Szerintem ne is mutasd be õt jó ideig, hidd el el, nagyon nagy felháborodást keltene egy családi körben, hogy egy 14 éves lánynak 20 éves legyen a barátja (legalábbis a legtöbb helyen ezen kiakadnak) Talán egy-két év múlva, ha még együtt vagytok bemutathatod, akkor már nem lesz olyan szembetünõ köztetek a korkülönbség. De szerintem megnyugodhatsz, mert szerintem anyukád a legvadabb álmában se gondolhatja, hogy már nemi életet élsz... a védekezésre meg figyeljetek továbbra is...
A kérdező hozzászólása: hat nem nagy kedvem lenne hozza ha megkerdezne, nem tudom mit mondanek hirtelen
Szerintem nem fog rákérdezni. Ha én anya lennék és lenne egy veled egykorú lányom, nekem álmomban sem jutna eszembe ilyet kérdezni tõle. Az utolsó gondolatom lenne. Ha mégis megkérdezné, azt hiszem nem merném elmondani, mert biztos rossz lenne neki. De persze te tudod, hogy milyen a gondolkodása az anyukádnak, hogyan áll az ilyen kérdésekhez. Az én anyukám annak idején régimódi gondolkodással bírt errõl. Mai napi nem tudja, hogy én 17 évesen voltam elõször fiúval. De soha nem kérdezte...
A kérdező hozzászólása: kocc a segitseget..igen lenne kedvem:P
Mond el neki!Lehet haragszik majd, de az anyukád kiben bízz ha nem benne? Beszélgessetek el a biztonságos és felelõsségteljes szexrõl, biztosítsd róla, hogy 1 v.ki volt és védekeztetek.
Ha van idõsebb tesód (nõvéred), akivel jó a viszonyod, akkor legalább neki mondd el, hátha tud tanácsot adni, de ha nincs, akkor mindenképp beszéld meg anyukáddal. Biztos, hogy csalódott lesz, és mérges is pár napig, de azért örülni fog, hogy legalább megbiztál benne, és nem titkoltad el a dolgot. Én anyukád helyében elbeszélgetnék a fiúval is, mert még akkor is hibás a srác, ha nem erõltette a dolgot! Sõt, ha nem tévedek, akkor még a törvény is bünteti a 14 éven alulival történõ szexuális viszonyt.
20 éves?? És egy 14 évest?? Hát annak örülök, hogy védekeztél, de akkor is. Én marha pipa lennék , ha a szemem fénye odaállítana, hogy bocs anyu de megvolt az elsõ keff. Igazából nincs miért balhéznia anyudnak, mert jócskán tehet róla, hogy ilyen korán megtörtént. Lenne kedved megdumálni ezt privátban?
A kérdező hozzászólása: 13..14 lexek

Miert van az h a babom ha anyuval van um 'jo gyerek' ha en is otthon vagyok akkor meg hisztis es nem tudom a kezembol lerakni?

egy heten haromszor dolgozni megyek igy nagyanyo vigyaz raja. reggel munka elott jatszok haza megyek csak o vele foglalkozom. amikor delelott anyuval van akkor 'jo gyerek'alszik jatszik sokat. mikro en otthon vagyok meg sir allandoan es csak a kezemben nyugszik meg. Ilyenkor sem az apjanal nem akar megmaradni de sokszor nagyanyot sem fogadja el. pedig rengeteg idot toltok vele.

Legjobb válasz: Nálunk is ez van. A szeparációs idõszak ezzel jár. Keress rá a google-ben sok érdekes infó van a kisgyerekek szeparációs szorongásával kapcsolatban.

Nálunk is ez van. A szeparációs idõszak ezzel jár. Keress rá a google-ben sok érdekes infó van a kisgyerekek szeparációs szorongásával kapcsolatban.
Hány éves vagy?
hány éves vagy és hogyan keresel rá pénzt?
Ilyen helyesírással még nem lehetsz olyan idõs hogy önállóan keresd meg rá a pénzt. Miért nem engedi?
Megvehesd, vagy megvetesd? mert nagyon nem mindegy...
Most írtam meg egy baromi hosszú és kimerítõ választ az új kérdésedre ugyanerrõl, de mire elküldtem volna, törölve lett. Ó hogy az a... nos igen. Tehát: Nyilván úgy érted, hogy te keresed rá a pénzt, hogy összegyûjtögeted a zsebpénzt anyutól, aputól, nagyitól, stb... mivel 14 évesen nemigen lehet saját állásod. Tehát ez a pénz még mindig az övék, és eldönthetik, mire költheted, mint ahogy azt is, mit vehetsz magadnak, mivel gyerek vagy. Az új kérdésben írtad, hogy milyen a jelenlegi telefonod. És emellett már lenne is pénzed egy újra. Szóval te már most baromira el vagy kényeztetve. Amíg gyerekhez méltóan hülyeségekre akarod költeni a pénzed, felesleges luxusra, csak hogy menõ legyél, és a mobilodon élhesd az életed, addig ne várd el a szüleidtõl, hogy felnõttként kezeljenek.

Ti vettetek mikrós sterilizálót? Elsõ babámat várom, elsõ nem tudom, h ezt muszáj-e megvenni. Anyu szerint régen csak kifõzték forrásban lévõ vízben a cumisüveget, és kész. Akkor, ha úgy is jó, minek a külön sterilizáló?

Legjobb válasz: 2 gyerekem van,egyiknél se volt sterilizálóm.Kifõztem elsõ alkalommal a dolgokat,mint anyukád(enyém is így csinálta) és ennyi. Nem betegen születnek,hála Istennek,kell a fejlõdõ immunrendszerüknek,hogy találkozzon 1-2 dologgal,fõleg a család saját élõflórájával. E miatt a sok sterilizálás miatt van annyi allergiás mostanában.Huh na most jól le leszek pontozva,mindegy:)

2 gyerekem van, egyiknél se volt sterilizálóm.Kifõztem elsõ alkalommal a dolgokat, mint anyukád(enyém is így csinálta) és ennyi. Nem betegen születnek, hála Istennek, kell a fejlõdõ immunrendszerüknek, hogy találkozzon 1-2 dologgal, fõleg a család saját élõflórájával. E miatt a sok sterilizálás miatt van annyi allergiás mostanában.Huh na most jól le leszek pontozva, mindegy:)
Én is csak kifõztem a dolgokat és tökéletes volt. Szerintem teljesen felesleges pénzkidobás.
En vettem, szerettem, hasznaltam! Idonkent a muanyag ragokakat, csorgoket is beledobtam. Probaltam kifozogetni is, de attol egy ido utan "feheres" lett a muanyag, nem tudom mashogy irni, ez a mikros sterilizal pedig tenyleg csak ket perc:) En ajanlom!
Egyáltalán nem muszáj, annak az életét könnyíti meg, aki valamilyen oknál fogva nem tud szoptatni. Cumit vagy egy "biztonsági" cumisüveget érdemes bekészíteni, de azokból létezik olyan ami önmagában sterilizálható (MAM) Részemrõl mi azért vettünk elektromosat, mert nem tudtam szoptatni, és 4-5 cumisüveget nem akartam fõzécskézni. Mellesleg minden évben készül a konyhámban lekvár, ketchup egyebek, és a befõttesüvegek kifõzéséhez is kiváló az elektromos sterilizáló ;-)
Ne vegyél elõre, mert lehet, hogy felesleges lesz. Két gyerekem van, az els születése elõtt vettem 2 cumisüveget, amiket soha nem használtunk. Fél éves korukig csak szopiztak a gyerekeim, aztán meg pohárból, vagy csõrös itatóból ittak, ergo felesleges volt a cumisüveg. Ha mégis szkség lesz rá, pillanatok alatt beszerezhetitek.
Elõre én sem vettem, meg, mert reméltem, hogy tudok majd szoptatni. De sajnos, már születésétõl pótlást kapott a babám, és a tej is elapadt két hónap alatt. 4-5 üveget egyszerûbb volt egyszerre betenni öt percre, mint ahogy szenvedtem a kifõzéssel minden nap. Ja, és nekem is lett mindenen egy olyan fehér réteg a kifõzéstõl. Gondolom a vízkõ.. Szerintem csak akkor vedd majd meg, ha neked is tápis lesz a babád, akkor nagy segítség..
Ecetet kell tenni a vízbe a kifõzéskor és semmin nem lesz fehér réteg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor jól értem, ha tudok szoptatni, akkor amellé semmiféle más folyadékot nem kell adnom a picinek? Se víz, se tea, semmi?
Ha van elég tejed, akkor nem kell neki más, ez így van. A legnagyobb nyári forróságban is elég, ha akár 10-20 percenként mellre teszed, hogy igyon pár kortyot. Biztos lesz aki ellentmond nekem, én a saját tapasztalatom mondom, a lányom nyáron még bõven szoptattam és soha nem kapott mást, se vizet, se teát, nem volt kiszáradva, pisilt eleget akkor is.
Én kaptam kölcsön és örültem neki. Nekem is egyszerûbb volt, mint forralgatni. Csak beledobáltam mindent, alá két deci víz, feltekertem a mikrót és had szóljon! :) De természetesen ha nincs úgy rá keret, akkor ne vedd meg, azért annyira nem létszükséglet!
En a tescoban vettem, kb 3000ert. Sokkal egyszerubb, mint mindig forralni. 5 perc a mikroban es kesz. Mindent fertotlenitettem, igy voltam/vagyok nyugodt es csak par perc. Az orrszivot es a cumit meg mindig berakom, most egy eves.
Mi nem vettünk, szerintem felesleges. Mindent csak kifõzni szoktam, igaza van anyukádnak. Nekünk sem volt ettõl bajunk, a gyerekeimnek sincs.) Egyébként ha veszel valami babadolgot, rá van írva, hogy 5 percig fõzd, vagyis nem kötelezõ a sterilizáló :)
Vegyél MAM cumisüveget. Abba csak vizet raksz, be a mikróba 3 percre és steril. Nem kell sterilizálót venni, meg fõzögetni. Sokkal egyszerûbb.
A mikrónkhoz járt egy párolóedény, én azt használtam a cumisüvegekhez. Sokkal olcsóbb, mint a drága sterilizáló.
Nincs mikrónk, cumisüveget nem vettem, szoptatni akartam, sikerült is, cumija sincs.
sterilizaló folyadékot vettem. 3 éves a gyerek és a fele még mindig megvan, gondolhatod hányszor fertõtlenítettem. Ha megvettem valamit ( rágóka, cumi) azt bele tettem. Ha lebufizett valamit, azt is. És él és virul a gyerek :-) A következõnek sem fogok venni sterilizálót az tuti.
nekünk nincs, úgy voltam vele, majd meglátom mi lesz, ha nem tudom szoptatni. Aztán nem vettünk, inkább én is kifõzöm a cuccokat, amiket pedig nem, annak ott van a sterilizáló folyadék.
Én vettem, szerintem egyszerûbb mint a fõzögetés, cumisüvegeket szoktam sterilizálni vele (csak az édesköményes teához használjuk, így csak 2-3 naponta használjuk. Cumit is néha sterilizálok, de azt a saját dobozában. Amúgy szerintem abszolút el lehet nélküle lenni, nem is kell sokáig, de ha telik rá és van elég hely a lakásban egy újabb csetresznek, akkor kényelmes.
Vettem..kb 2szer hasznaltam..tok felesleges. Nekem is a sterilizalo folyadekbol is alig fogyott. Inkabb betegseg alatt hasznaltam azt is hogy ne fertozze vissza magat a bacis cumikkal..meg kb 3 havonta a jatekok be a kadba es ra a folyadek meg a viz.. ne vedd meg sztem. Boven eleg kifozni..
Ha tudsz szoptatni, akkor nem kell cumisuveg, 6 honapos koraig semmi mast (meg vizet sem) kell adni. Viszont ha lesz cumija, azt fertotleniteni kell, attol lehet a legkonnyebben szajpeneszes a baba. A legegyszerubb es legolcsobb a mikros megoldas. Elektromosra csak akkor erdemes befektetni ha tapszeres lesz a pici. A kifozeses megoldas pedig ido es energia igenyesebb.

15 leszek mindjárt. Az anyum ha msnezek folyton kéri, h mutassam meg, h kivel mit beszélek. És ha nem mutatom meg kikapcsolja a gépet. Mit tegyek?

Vagy eltilt a gépt?l ha nem mondom meg az msnen jelszavam:@

Legjobb válasz: 1. nézz bele te is a dolgaiba, bontsd fel a levelét stb döbbenjen már rá, hogy nem egy pici baba vagy már, és vannak neked is jogaid- magánélet- -mutasd meg neki hátha attól boldog lesz, ha nincs semmi takargatni valód akkor meg nem kell parázni. a félelem ami benne van, elnyomja az itélõképességét és nem tud tisztán gondolkodni, ettõl mindenféle bemesélt és beképzeld félelmeit rajtad akarja kiélni. Túl sokat nézi a mónikashowt vagy neki nem jut eszébe a gyermekkora? lehet az õ tarsolyában is vannak olyan dolgok ami miatt téged félt annyira, hogy az már kóros és kezeltetni kellene.. mit tegyél? egyelõre fogd be a szád /jó indulattal/ és türj ne lázadj, mert nem mész vele semmire! majd ha betöltötted a 18-at akkor lázadj, meg amikor már asaját keresetedbõl élsz meg. sajnos :(

1. nézz bele te is a dolgaiba, bontsd fel a levelét stb döbbenjen már rá, hogy nem egy pici baba vagy már, és vannak neked is jogaid- magánélet- -mutasd meg neki hátha attól boldog lesz, ha nincs semmi takargatni valód akkor meg nem kell parázni. a félelem ami benne van, elnyomja az itélõképességét és nem tud tisztán gondolkodni, ettõl mindenféle bemesélt és beképzeld félelmeit rajtad akarja kiélni. Túl sokat nézi a mónikashowt vagy neki nem jut eszébe a gyermekkora? lehet az õ tarsolyában is vannak olyan dolgok ami miatt téged félt annyira, hogy az már kóros és kezeltetni kellene.. mit tegyél? egyelõre fogd be a szád /jó indulattal/ és türj ne lázadj, mert nem mész vele semmire! majd ha betöltötted a 18-at akkor lázadj, meg amikor már asaját keresetedbõl élsz meg. sajnos :(
Szerintem nem kéne beleavatkoznia a személyes dolgaidba. Ha akarod majd elmondod neki.Én 25 vagyok és anyummal nagyon jó a kapcsolatom.Soha nem avatkozott bele a dolgaimba, hanem elmondta a véleményét meg általában én is kikértem a tanácsát, mert nyilván tapasztaltabb mint én.Van egy csomó dolog amit az embernek saját kárán kelll megtanulnia, és ez így van rendjén, ez a felnõtté válás.Ha rákényszerítenek dolgokra abból semmit sem tanulsz, max.direkt az ellenkezõjét csinálod.Mondd meg anyukádnak hogy bízzon benned!!
Ez undorító, semmi köze hozzá, magánügyed! Én nem mutatnék meg neki semmit akármennyit erõszakoskodna. Van levéltitok meg magánélet is a világon.
Ilyen nekem is volt mikor fiatal voltam, de nem ennyire durván! + szerencsére apum mindig a védelmemre kelt (ami vagy jó vagy nem:) , õ nagyon diplomatikus ember. Szóval ha van valakid akiben anyukád bagyon megbízik és ad a szavára, + te is jóban vagy vele, kérj tõle tanácsot vagy segítséget, ha anyukáddal nem lehet beszélni.
Elöször anyukád bizalmát kellene visszaszerezned, mert úgy látszik, valamivel bizonytalanná tetted õt, és nem bízik meg benned. Ha ez sikerül akkor már enyhülni fog a helyzet. Beszélj vele õszintén, hogy mennyire zavar téged ez , amit õ csinál, ha õszinte vagy hozzá, visszaszerzed a bizalmát. Sok sikert. Egy anyuka.
Én a helyedben egy darabig folyton odahívnám a muttert, hogy gyere anya, nézd, és megbeszélném néhány baráttal/barátnõvel, hogy kifejezetten idegesítõ és bárgyú témákról írogasson, vagy nagyon száraz tananyagokról értekeznék az msn-en. Elõbb-utóbb beleunna. Javasolt témák, párbeszédre, kérdések feltevésére:-) Láttál-e már falon pókot? Láttál-e már fûben nyuszit? Ültél-e már török börtönben? Vagy lehetne salátarecepteket cserélgetni, vagy valamelyik gagyi bárgyú fiúzenekar számainak szövegét elemezgetni, vagy lány létedre szándékosan lelkendezni a legújabb 911-es Porsche kilogramm/lóerõ adatairól. stb stb. Hidd el, hamarabb szabad leszel a gép elõtt, mintha gyõzködni akarnád.
Nagyon nehéz helyzet ez. Mert ugye neked is igazad van, anyukádnak is. Õ félt, és tudja is hohy mitõl. Jó sorsot akar neked. Nem akarja hogy korán szexuális kalandokba kerülj, esetleg utána ottmaradj egy babóval. És akkor az unoka baja is az anyukád nyakába szakad. De neked is igazad van, mert a beszélgetéseid csak rád tartoznak. Hogy mi a megoldás? Neked egy kicsit lassítani kell a tempón. Közben meggyõzni anyukát, hogy semmi rosszat nem csainálsz MSN beszélgetéseid alatt. És különben is, még soha senki se esett teherbe a képernyõn keresztül...
Anyukádnak meg kellene értenie, hogy lassan felnött lesz belõled. Több bizalmat kellene, hogy kapj. Beszélj vele õszintén./hisz õ is volt fiatal/.
Én nem értékeltelek le!Hasznos volt!(az uccsó válaszadónak írom)Én is 15 leszek, de az én édesanyám ha nem mutatom nem nézi meg.Õ mindíg megmutatja az õ msnjét, kivel mit beszélt.De esze ágában sincs turkálni.Szerintem is ez olyan "turkálnak a magánéletedben" dolog!Aki pedig azt írta, hogy az anyjának igaza van, meg hogy neki kell a pont, annak azt üzenem hogy kapja be, mert egy BUNKÓ!Szavazzatok le nem érdkeel!Itt segíteni kell a mások baján, és nem rátenni egy lapáttal!!!!Ennyi!Neked pedig sok szerencsét kívánok az édesanyádhoz!Beszélgess vele, hátha rádöbben, hogy elhibázott valamit!Nekem sem könnyû az enyémmel!
anyádnak semmi köze a cuccaidhoz jó nekem nincs gyerekem de ha lenne biztos hogy nem turkálnék bele a dolgaiba szentem anyád nem is egyszerûen aggódik, hanem unja magát és keresi a bajt... legalábbis az enyém mindig ezt csinálja, már szinte élvezi. ilyen típus. feltétlenül beszélj vele õszintén, de ha nem segít, akkor nincs más választásod, mint hogy próbálj tõle függetlenedni. ha 10 perc miatt még másnap is ki van akadva ott nem veled van a baj. húú ezt most le fogják értékelni de muszáj volt leírnom:D
Oké, hogy mindenki azt írja, hogy értsd meg anyukádat, na de akkor ki ért meg téged? Szerintem igazad van, hogy zavar, hogy anyukád bele akar nézni a beszélgetésedbe, ez olyan, mintha valakinek a leveleibe olvasna bele, amit a felnõttek esetében a törvény is tilt. Meg kéne értenie, hogy ennyi idõsen neked is lehetnek magánügyeid. Persze, ha mindezt flegma stílusban közlöd vele, vagy kiabálsz, akkor az ellenkezõjét éred el. Legyél határozott, de add meg a kellõ tiszteletet. Egy 20 éves újdonsült anyuka, aki emlékszik, milyen volt a kamaszkor
Tudom, hogy mit érzel, mert velem is ezt csinálta az anyum...Most viszont én vagyok anya egy 12 éves koraérett kislánnyal, aki igencsak feszegeti a határait.Kénytelen vagyok szorosan fogni, bár tudom, hogy utál érte.Egy-egy lebukott hazugság, rossz jegy vagy csavargás miatti veszekedés után úgy sírom magam álomba este, mert a szivem szakad meg, amiért szigorúnak kell lennem a lányommal, aki a legfontosabb nekem a világon...Nehéz idõk ezek mindenkinek!Néha látom a szemében azt az utálatot, amit én is éreztem anyám iránt, amikor leszabályzott! Próbálj minnél kevesebb konfliktusba keveredni anyuddal, eltellnek ezek a súlyos idõk elég gyorsan!Remélem... Egy szintén aggódó anya
sajnos egy szerencsétlen vagy. de én eskü nem sajnállak szerintem szigorúbban kéne tartania. mindenesetre tiszteld anyádat bármit is mond és tûrd el, hogy ilyen az élet. röhögök rajtad és ne szavazzatok lefele mutató kézzel mert kell a pont!
Szia! Hat eleg nehez ugy, tulajdonkeppen anyukad csak felt, es ezert tart ilyen rovid porazon. Semmikeppen sem az a megoldas, ha pl. lazadni kezdesz, ulj le beszeld meg vele. Anyukad megfogja erteni, hogy nem lehetsz orokke az iciki-picike ungyum bungyum kislanya es engedni fog idovel, nem biztos, hogy most, de fog. En 10 percet kesek itthonrol, kommandosokat kuldenek ram. ;))))
Dilis vénasszony!
Inkább ne indulj el még, ha csak ennyire vagy önálló. Vonatjegyet a vasútállomáson a pénztárban vehetsz például.
A kérdező hozzászólása: Hát azt gondoltam h nem az élelmiszer boltban tudok venni!!! Csak Mo-on van egy pár vasútállomás és nem lehet mindegyikrn venni mint pl itt sem vidéken ahol én lakom!
18 alatt biztonsági okból nem árt, ha van nálad egy papír, amin az áll, hogy szüleid tudtával vagy kint. Ez mindig legyen nálad! Nemzetközi vonatjegyet csak nemzetközi pénztárban tudsz váltani, itt a lista: http://mav-start.hu/utazas/nemzetkozi_jegy.php Budapest és Zürich között naponta két vonatpár közlekedik, itt a leírás róla: http://mav-start.hu/utazas/kulfoldi_utazasi_ajanlatok.php?mi..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod, sokat segítettél!!

0-3 évesek anyukái! Mi van otthon a házi patikátokban? Mi az ami jó ha van a gyógyszeres dobozban? 37 h km.

Legjobb válasz: Szia, mi már pont "kinõttük" a hároméves kort, de nekem csak Nurofen és Germicid kúp volt itthon, valamint sebtapasz, sebfertõtlenítõ és Neogranormon. Minden egyéb esetben csak akkor vettem más gyógyszert, ha a gyerekorvos felírta.

Szia, mi már pont "kinõttük" a hároméves kort, de nekem csak Nurofen és Germicid kúp volt itthon, valamint sebtapasz, sebfertõtlenítõ és Neogranormon. Minden egyéb esetben csak akkor vettem más gyógyszert, ha a gyerekorvos felírta.
Fogzasra homeo, laz es fajdalomcsillapito (kup es szirup is 2-2 fajta mert 4eves es 8 honaposak a gyerekeim) , stodal szirup, lazmero, orrszivo, antihisztamin, fertotlenito steril gez es sebtapaszok, orcsepp, babaknak valo illo-olaj mix megfazashoz, vapour rub krem (baba es felnott, mert a nagy mar a felnotteknek vslot hasznalhatja)van itthon gyogynovenyes fulcsepp, hanyasra asvanyianyagokat tartalmazo por, dedaloneta.
Nekünk Nurofen, lázmérõ, kúp, Cataflan csepp, Ventolin spré, és Rectodelt kúp van itthon, azért mert tavaly elõjött a krupp, és idén a ködös trutyis idõben esténként nagyon fulladósan köhög.Van itthon c-vitamin, és Rinathiol köptetõ, de fiam már nem volt beteg jó régen, mert kap Flavon kids immunerõsítõt, még egy kis megfázást sem kap el.
naturlandos lázcsillapító kúp rectodelt kúp c-d vitamin normaflore lándzsás útifû nappalra és éjszakára kétféle orrspray luuf balzsam daedalonetta kúp spiropent szirup
Lázmérõ és orrszívó.
orrszívó lázmérõ sebtapasz sebfertõtlenítõ spray Fenistil Nirofen vagy Panadol köhögéscsillapító dr. Theiss Lándzsás útifû - 1 éves kor felett Germicid Viburcol Vigantol Dentinox tengervizes orrspray Nasivin spray 0, 2-es multivitamin Nem szokott beteg lenni a gyerkõc, talán 2-szer kezeltünk náthát eddig. Inkább csak fogzással volt néha gond, meg egyszer kellett antibigyó fülgyulladásra.
Lázmérõ (digitális és fül), nurofen és panadol szirup, betadine, sebtapasz, vigantol, nasivin orrcsepp, tengervizes spray, orrszívó, prospan szirup. Elmúlt már 3 éves a kislányom, de ezek állandóan vannak itthon.
- lázcsillapításra Nurofen, Germicid (babakorból maradt), Naturlandos kúp - Daedalonetta kúp, Normolyt por, Normaflore (hányás, hasmenés esetére) - Nasivin orrcsepp, sós oldatos orrcsepp - Ambroxol, Naturlandos köhögéscsillapító - sebkötözéshez cuccok (betadine, jód, gézlap, sebtapasz stb.), Bepanthen +, Sudocream - lázmérõ (hagyományos és digitális)
Lazmero, orrszivo, nasivin, germicid, nurofen, sterimar, cebion, vigantol, sebtapasz.
Ja, kimaradt még: lazmero, kamillatea, dentinox gél. Elõzõ voltam.
2 féle hatóanyagù lázcsillapitó, viburcol kùp, nasivin baby, fiziológiás sóoldat, baby luuf balzsam, c vitamin, d vitamin, orrszivo
Ja igen van még Betadin.
Lázcsillapító kúp és szirup, Vigantol, lázmérõ, orrszívó, fenistil, glicerin kúp, sebtapasz.
Germicid kúp, lázcsillapító kúp és szirup is, sebfertõtlenítõ, ragtapasz és sebkötözõk, sterymar, nasivin sanft, orrszi porszi, infra lámpa, lázmérõ
Lázmérõ (sima digitális), lázcsillapító kúp, orrszívó (porszívós), köhögéscsillapító, ragtapaszok, Bepanthen+, Fenistil gél, Viburcol kúp
Lázmérõ, lázcsillapító, Panadol Baby, Nurofen szirup, hányinger ellen kúp és B-vitamin, sebkötözõ szerek, Calcimusc, Normaflore, Lándzsás úfifû.

Normális ha szeretem ha a szüleim kisfiú ként kezelnek 18 évesen? Megmondják mit mikor csinálhatok, megbüntetnek h kell. és ebben ők partnerek is és anyukám nagyon élvezi is.

egyszer felhoztam és mondták hogy hát jah, szerintük még gyerek vagyok és elég sokáig az is leszek, jah és amúgyis sulib fogok még járni jópár évig... csak z a kérdésem normális e ez, mert sok barátom van, de egyiknek sem ilyenek a szülei, és ha ilyenek is lennének, egy kicsit sem élveznik. de én valahogy élvezem hogy úgymond "kicsi" lehetek, és anyukám csinál kkaót amikor nézem a tv ben a mesét (anime-t ) xD lol 18f

Legjobb válasz: Hát ha nem tervezed anyuci nyakán élni a felnõttkorodat szûzen, akkor ideje lesz felcseperedni.

Hát ha nem tervezed anyuci nyakán élni a felnõttkorodat szûzen, akkor ideje lesz felcseperedni.
Ez most komoly??? Ez nem normális.De a szüleidnek is elgurult egy kerekük!!!! Egyébként teljesen egészséges vagy??Szellemileg, testileg???
Persze, hogy az. Amúgy is iskolás vagy még gondolom.
A kérdező hozzászólása: hááát hogy melyik tetszik jobban, meg hogy most akarok e majd családot vagy sem.
Kipróbálod mindkét nemet, és amelyik jobban bejön? Kár volt ekkora divatot csinálni a melegekbõl, mert a hozzád hasonlók így azt hiszik, hogy ez valami nagyon trendi dolog. Voltál már szerelmes? Vagy tetszett már valaki?
A kérdező hozzászólása: hát szerelmes nem voltam még de már nagyon tetszettek emberek, akik fiúk voltak és lányok is azért, na meg egy gyerekkori szerelmem volt még aki fiú volt :D
"Kár volt ekkora divatot csinálni a melegekbõl" Te nem vagy ép. A kérdezõ meg valószínûleg meleg. Egy heteronak nem kell nagyon vacillálnia ezen. Ha nem lenne ez a nagy társadalmi elítélés (divat? omg...), akkor egy melegnek sem kellene.
Ép vagyok, de unom már, hogy a csapból is az folyik, hogy egyes celebkék milyen nagyon büszkék rá, hogy melegek. Ez szerintem gáz, mert senkinek semmi köze hozzá. Szóval igen, valami nagyon trendi dolognak állítják be, amit mindenképpen ki kell próbálni. Amúgy meg a kérdésre válaszolj, ne engem véleményezz!
Ja, hogy celebek? Ne nézz olyan szemetet, én sem teszem. Az nem a valóság.
A helyesírásod is gáz, de nem arra gondoltam, hanem, hogy még nem döntötted el, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereted-e... Ezt el kell dönteni? Hogy gondolod ezt eldönteni?
A kérdező hozzászólása: miért gáz? mert rosszúl írtam? fáradt voltam, bocs.
Ez aranyos, hogy anyukád kakaót csinál, amíg te mesét nézel. :D Még nem baj ez, de ha pár év múlva sem lesz változás, akkor elgondolkozhatsz. De a 9-es kommented nagyon gáz...
Az én anyám nekem is a halálom, akárhányszor összeszedek valami bigét, mindig ott terem és elkezdi kritizálni és fúrni... Szegény szerencsétlennek nincs élete tudom, de azért már idegesít. Az ilyen nõknek a házasságuk és a gyerekvállalásuk elõtt sem volt semmi életük és majd azt hiszik, hogy ha szülnek egy gyereket, akkor az értelmet és célt ad az életüknek, majd szépen rá lehet telepedni a nyakára és érte élni. Az nem tûnik fel nekik, hogy a gyerekük is élni akar és semmi szüksége nincs arra, hogy anyuci folyton a sarkában legyen.
A kérdező hozzászólása: még nem döntöttem el hogy a lánokat vagy a fiúkt szeretem e. amúgy semmi bajom nincs egéséges vagyók.
20 évrs korig még elnézhetõ, azután gáz.
Ez nagyon ember/egyen fuggo.. mindenki azt csinsl afmit akat .
Emberfüggõ. Van aki ezt igényli van akivel már 15 éves kora körül felnõttként bánnak. Ha te ezt igényled akkor normális.
Ja írtad is, hogy iskolás vagy.
Már nem nézem... Meggyõzõdésem, hogy a gyerekeknek nem tesz jót az a sok szemét amit a tévében látnak. Márpedig ott ez van, hogy szinte követendõ példának állítják be. Õk meg ebben nõnek fel, hogy mindent ki kell próbálni, mert különben korlátolt maradiak. Nekem ezzel van bajom, nem pedig azzal amikor valaki vívódik és még magának sem meri bevallani, hogy mit érez. Miért kell erre büszkének lenni, és teleharsogni vele mindent? Ez magánügy szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!