Találatok a következő kifejezésre: Ha anyukámnak egy rossz (9 db)

Anyum egyre gyakrabban mondogatja hogy milyen jó lesz ha elköltözöm. Nagyon rosszul esik. Mit tegyek?

Egyetemre járok és még szeretném megcsinálni a mesterképzést is. Próbálok mellette dolgozgatni,de nem mindig kapok munkát,most ösztöndíjakat is kapok,de néha nehezen jövök ki a pénzemből,meg ráadásul végzős vok bsc-n,nyelvvizsga meg ilyenek, bejárós vagyok és otthon lakom.Gyakran mondogatják hogy ez meg az az ismerősük már dolgozik,meg hogy mennyivel könnyebb lesz majd ha elköltözünk otthonról(tesóm is egyetemista) Ráadásul párom sincs egy jó ideje,és e miatt is sokat hallgatok,hogy nem járok bulizni,meg mindenféle.Megértem őket,de így is nagyon bánt hogy ennyi idősen még mindig nem tudok hazaadni,ráadásul még néha pénzt is kell kérnem tőlük amellett hogy eltartanak még mindig és nagyon rosszul esik hogy ilyeneket mondanak mellé. Mit tegyek? Hogyan beszéljem meg velük? 21/L

Legjobb válasz: Én összebeszélnék a tesómmal, de akár egyedül is elmennék. Aztán pattoghatnának, amikor nem nézek feléjük még egy év múltán sem.

Én összebeszélnék a tesómmal, de akár egyedül is elmennék. Aztán pattoghatnának, amikor nem nézek feléjük még egy év múltán sem.
Hát mi fontosabb a számodra?Hogy legyen mesterképzésed, vagy hogy külön mehess a szüleidtõl?
Lehet, hogy pont azért mondogatja, mert fél attól, hogy kirepültök, így készíti fel magát. Nem tudom elképzelni, hogy egy anya ezzel basztergálja a gyerekét...
Szal megvan mindened. Eltartanak, taníttatnak, és nyekeregsz, hogy ne is mondjanak semmit. Gondolom cserébe azért segítesz anyudnak, mosogatni, fõzni, takarítani. Nem csal lebzselsz. Ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen, segítek amiben tudok, de nincs állandó jövedelmem és ezt õk is tudják.
A kérdező hozzászólása: Félre ne értsetek, jó a kapcsolatom a szüleimmel, segítek itthon, fõzök, mosogatok stb, munkát is próbálok vállalni, csak kb hetente kéthetente anyum elejt pár szót a költözésrõl, vagy felemlegeti hogy a munkatársai lányának van barátja, vagy most megy férjhez. Nem panaszkodni akarok, csak bíztam benne hogy másnak is mondogatják ezt otthon, és egy két tanács hogy mit tehetnék még azért hogy ne mondja anyum ezt.Mit mondjak hogy ne bántsam meg de kicsit megértse a helyzetemet? Egyébként egy kicsit jobb életet várok a diplomától. Csináltam már mezõgazdasági munkát nyaranta 6 évig meg szalag mellett dolgoztam gyárban, és szeretnék könnyebb meg jobb életet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mondjuk én inkább arra gondoltam, hogy anyum szeretné ha önállósodnánk egy kicsit, mert elég határozatlanok vagyunk, meg régen jártunk bulizni elég sokat, csak az egyetem alatt eléggé otthonülõs típusok lettünk. Egyébként van egy általános iskolás kis tesónk is.Ettõl függetlenül hasznosak voltak az infok, elgondolkoztam rajtuk Köszönöm.

Ha anyukámnak volt egy rossz indulatú melldaganata, és mamámnak is (apu anyukájának), és keresztanyunak is, akkor ez örökölhető? Mennyi az esélye hogy én is rákos leszek?

Nem cigizek, nem iszok, semmi ilyesmit nem csinálok! Örökölhetem?

Legjobb válasz: Nem a rák az örökölhetõ, hanem az arra való hajlam. Ha rásegítesz, akkot nagy eséllyel örökölheted.

Nem a rák az örökölhetõ, hanem az arra való hajlam. Ha rásegítesz, akkot nagy eséllyel örökölheted.
Sajnos örökölhetõ! Igaz, a hajlam, de ez csak részletkérdés már! Anyukám emlõrákban halt meg, s a családban szinte mindenki rákban halt meg! A nõgyógyim szerint 75% az esélye, hogy nekem is lesz rákom. Én normális életet élek, s valószínûleg én sem fogom megérni a 60 évet, mert ilyenek a génjeim. Figyelj a táplálkozásodra is, sokat javíthatsz az esélyeken! Ezt valahogy úgy képzeld el, mintha aknamezõn kellene végigmenned, s neked kicsit több aknát raktak le, mint másnak. Te is eljuthatsz a végére, de sokkal figyelmesebben és óvatosabban kell lépkedned! ( pl: szûrõvizsgálatok, táplálkozás, hozzáállás - ami a többségnek sem lenne elhanyagolandó, de nekünk kiváltképp!)

Miért nézi rossz szemmel az anyuka, ha rajta kívül valaki más is beszélget vagy netán meg símitja az egy hónapos kisbabát?

Csak azt nem értem, hogy ha most féltékeny mindenkire, akkor mi lesz, hogyha bölcsibe vagy oviba kell vinni? Ha mindenkit?l távol tartja, a kés?bbiekben nem fog fél?s lenni a kicsi?

Legjobb válasz: Az egyhónapos baba még nagyon pici, gyenge az immunrendszere, nem csodálom, ha az anyuka nem rajong azért, hogy idegenek simogassák. Egy ilyen kicsi babának még nincsen szüksége társaságra, minden igényét bõven kielégíti az anyuka. Félõs inkább attól lesz, ha ilyenkor nem elég szoros a kapcsolata az anyával.

Az egyhónapos baba még nagyon pici, gyenge az immunrendszere, nem csodálom, ha az anyuka nem rajong azért, hogy idegenek simogassák. Egy ilyen kicsi babának még nincsen szüksége társaságra, minden igényét bõven kielégíti az anyuka. Félõs inkább attól lesz, ha ilyenkor nem elég szoros a kapcsolata az anyával.
Most még az anyukájára van a legnagyobb szüksége.Másrészt én pl. azt nem szerettem, ha a kis kezét akarták fogdosni, puszilgatni, amit vitt utána a szájába.Bármilyen fertõzést, bacit benyelhet így.
mifelenk 6 hetes koraig nem is illik menni csak kozeli csaladtagoknak. pont azert mert ilyenkor meg sokkal konyebben elkapnak barmit
Azért, mert még nagyon pici. Mindenki ennyire óvja. Mire bölcsibe vagy oviba megy, remélhetõleg nem fogja ennyire óvni, de most még jól teszi.
Hát, ha nekem lesz babám, akkor pár hónapos korig nem is fogom engedni, hogy rajtam, anyun és a páromon kívül valaki megfogja. Az én gyerekem én vagyok felelõs érte. Én hordtam ki és én szültem meg. Nem akarom, hogy bárki idegen vagy egy kevésbé fontos rokon helyettem fogja amikor én akarom. Lehet mondani, hogy önzõ vagyok, de ebben a dologban egyáltalán nem érdekel más véleménye. És én sem vagyok olyan pofátlan, hogy összefogdossam mások csecsemõjét. Még akkor is, ha rokon. Csak akkor fogom meg ha kifejezetten mondják, vagy oda adják a kezembe.
Én sem tudom a kérdésre a választ. Nekem családtagok rögtön megfoghatták (mamák), még a kórházban, és amikor barátnõim jöttek babalátogatóba, persze õk is. És én hordtam ki, én szültem meg, de attól semmi baja sem lett, hogy más is megfogta. Majd eljön az az idõ, amikor az ember annyira fáradt lesz, hogy a két kezét összeteszi, hogy csak büfiztesse meg valaki.
Csak nem te vagy a nagymama?:) Egy hónaposan még nem is lát jól az a szerencsétlen pici, semmire nem fog belõled emlékezni. ez a dolog késõbb alakul csak ki. Nem kölyökkutya ez, sokkal lassabban fejlõdik. Ha csak fél évesen találkozik elõször a nagyszülõvel, akkor sem lesz semmi baj vele.
A saját anyja kezébe nem adja az anyuka a gyereket, vagy az anyóséba? Bármelyikrõl is van szó, mindenképpen azt jelzi, hogy a köztük lévõ kapcsolat nem felhõtlen, nem a feltétlen bizalomról szól. A gyerek még nagyon kicsi, az õ szempontjából még mindegy, hogy odaadják a nagyszülõk kezébe vagy sem, nekem mindenesetre elég furcsa, ha valaki attól félti a gyerekét, aki õt illetve a párját felnevelte.
A kérdező hozzászólása: Ami lemaradt:ha most kicsi korában nem szokja meg, hogy a szülõkön kívül még van más is, úgy gondolom a késõbbiekben gondot fog okozni.Szerintem fontos, hogy legalább a szük családi kört ismerje meg folyamatosan!
ja hogy nagyszülõk. az más, nekik mondjuk lehetne engedni, csak lehet, hogy fél az anyuka, hogy rászoktatják, hogy mindig felveszik, amikor elsírja magát, az meg nem jó, mert onnantól mindig fel kell venni, ha sír...
nekem még nincs gyerekem, de én se venném jó néven, ha az 1 hónaposomat csak úgy taperolná mindenki. én se szeretem, ha idegenek hozzám érnek, valszeg a gyerek se, az, hogy kicsi és nem tud ellenkezni, nem jelenti, hogy õvele bármit meg lehet tenni. beszélni hozzá még elmegy, bár már láttam olyat idiótát, aki ordítva gügyögött a békésen alvó csecsemõnek...
A kérdező hozzászólása: Konkrétan arra gondolok, hogy az is baj, ha a nagyszülõk beszélnek a babához, amikor sír, felvenni sem szabad.Milyen lesz a késõbbi kapcsolatuk ezek után a babával, lehet félni fog, ha õk vigyáznak rá, vagy nem marad senkivel?
Itt azért vannak fokozatok. Én is hülyét kaptam tõle, amikor a rokonok a békésen alvó babát akarták felvenni, mert "olyan aranyos" meg mert õk "babázni" akarnak. Nem játék, nem azért van, hogy mindenki kénye-kedvére dögönyözze! A másik, ha a gyerek ébren volt, és megkérdezték, én nyugodt szívvel odaadtam bárki kezébe, de azt utáltam, ha meg sem kérdezte valaki, de már nyúlt a babáért. A sírásra meg: azért egy egy hónapos babának még tényleg leginkább az anyjára van szüksége, valószínû, szopik is még. Ha egy ilyen pici baba sír, igenis az anyuka vegye fel és nyugtassa meg! Ovis koráig még bõven megtanulja, hogy nem csak az anyja létezik, de szerintem tök fölösleges egy ilyen kicsi gyereket trenírozni azért, hogy "szokja".


Ez normális? Más is így van vele? Tegnap volt a tv-ben az aktuális kedvencem, anyum is nézte, majd tett egy nem éppen pozitív megjegyzést a külsőjére, én meg annyira megjegyeztem, és ha visszagondolok arra a mondatra, tök rosszul érzem magam.

Nem tudom, lehet, hogy azért, mert én is azzal a problémával "küzdök", de én nem azt érzem, hogy emiatt. Egyszerűen annyira rosszul esett, pedig nem is nekem mondta. Ez normális?

Legjobb válasz: Ha te is azzal a problémával kûzdesz, mint akire a megjegyzést tette, akkor szerintem normális, hogy rosszul érzed magad, hiszen ez olyan, mintha neked is mondta volna. Beszéld meg vele, tisztázzátok.

Ha te is azzal a problémával kûzdesz, mint akire a megjegyzést tette, akkor szerintem normális, hogy rosszul érzed magad, hiszen ez olyan, mintha neked is mondta volna. Beszéld meg vele, tisztázzátok.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, mint már írta, én nem úgy érzem, mintha azért akadtam volna ki, egyszerûen azért, mert "megbántotta" azt, akit én kedvelek. Nem magam miatt, miatta.
Az is normális, senki sem szereti, ha megbántják azt, akit õ kedvel.

A mai babák mind ilyen ügyesek vagy inkább csak az ügyesebb babák anyukái szeretnek dicsekedni? Jó vagy rossz ha előrébb tart egy baba a mozgásfejlődésben?

Kislányom 1 hét múlva tölti be a 6 hónapot és már szépen négykézláb mászik szabályosan (pár napja csinálja). Ha mellé ülök felhúzza magát állásba mellettem. Nagyon aktív baba. Ez átlagos? Mert nagyon sok ilyet olvasok, de a nagykönyvek szerint 1-2 hónappal el?rébb tart. Ez most akkor jó vagy rossz? Nem igazán tudom eldönteni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha kihagy egy mozgást, kúszás, mászás stb., nem jó. Ha hamar elindul, vagy késõn, az is lehet káros, de lehet, hogy semmi gond nem lesz. Egyébként pedig annyira felesleges ezen agyalni, mert minden baba behozza magát és nem attól lesz késõbb egyetemista, hogy elõbb felállt.

Ha kihagy egy mozgást, kúszás, mászás stb., nem jó. Ha hamar elindul, vagy késõn, az is lehet káros, de lehet, hogy semmi gond nem lesz. Egyébként pedig annyira felesleges ezen agyalni, mert minden baba behozza magát és nem attól lesz késõbb egyetemista, hogy elõbb felállt.
A kislányom fél éves korában kezdett csak forgolódni, de aztán minden felgyorsult azt követõen. 7, 5 hónaposan egy napon kezdett el mászni és ülni, majd pár napra rá állni. 10 hónaposan elindult, de a "mackójárást" kihagyta, mindig lendületbõl indult, ezért sokszor elesett. A kis barátnõje 15 hónaposan kezdett járni, de sokkal ügyesebb volt eleinte, mint az én kislányom. Õ elég sokáig elbotlott mindenben. Szóval minden gyerek más ütemben fejlõdik, de én látom azt is, hogy nem mindig elõnyös, ha valamit hamarabb csinál.
Enyém is 6 hónaposan kezdett csak forogni, most 9 hónapos, most mászik, 8 hós korától kúszott és ült. Minden gyerek más, és ez semmit nem befolyásol szerencsére, nem ettõl lesz utcaseprõ vagy 2 diplomás agysebész.
Lányom 6 hó körül kúszott, 8 hó körül állt fel. Igen, ehhez képest "ügyesebb" a babád, vagyis jobb szó, hogy más ütemben fejlõdik. Unokaöcsém viszont hasonlóan tök gyors gyerek volt, mindent nagyon korán csinált, és nem egy ilyen babáról hallok, látok. Sõt állítólag én is ilyen voltam, erõs, gyors baba voltam. Na hát van ez így, meg van ez úgy is. A gyerekeket nem lehet összehasonlítani. Majd max. 20-30 év múlva, mert addigra kiderül hova jutottak. :)
"A legundorítóbb dolog a gyereknevelésben, ha egy szülõ féltékeny egy másik gyermek adottságaira." Az pedig a másik undorító, mikor úgy emeli ki a gyermeke adottságát, hogy a másik gyereket úgymond "letapossa". (Ez természetesen nem rád vonatkozik kedves kérdezõ, de bizony ilyen szülõk is vannak.)
Nagyon ügyes a lányod!Dicsekedj vele nyugodtan, mert megérdemli :) Aki nem örül Veled együtt az csak irigy, de remélem ilyen nincs. Az én kiscsajom ilyenkor még nem csinált semmit, kúszott 8-tól 10 hónapos koráig, azt hittem mászni sem fog soha, õ lassabban csinált mindent.Elindulni is 14 hónaposan kezdett.
ügyes a lányod, sokan fogják írni, hogy nem korai, hát én nem tudom hova tartunk, mert a "nagykönyv" szerint viszont még ráérne.Persze nem baj hogy feláll, hiszen maga csinálja. Viszont én attól vagyok kiakadva, mikor egy anyuka úgy, hogy tudja nagyon jól, hogy minden baba más, stresszeli magát, és kérdezgeti, hogy "6 hónaposan még nem ül, baj-e" Az én fiam speciel 6 hónaposan kezdett el forogni, addig semmit sem csinált.Az összes mozgásformát az utolsó "határidõben" kezdte csinálni.És semmi baja.2 éves lesz lassan, tök ügyes, okos.igaz, hogy a mászókázás nem a kedvence, vagyis ha nincs kedve nem csinálja, viszont már 1-1 mondókát elmond, és simán el lehet vele menni akár 1 órás bevásárló körútra is babakocsi nélkül, szépen jön...Szóval miden gyerek más.
A 2. válaszoló miért lett lepontozva??? Szerintem semmi rosszat nem írt!
Engem is érdekelne miért lettem lepontozva... Szerintem a kérdésre válaszoltam, de látom valaki ebben leli örömét hogy a kezeket nyomogatja...
Az én kislányom 7 hónapos. 6hónapos korától kúszik, 1hete kezdett szabályosan mászkálni, de még nem nagyon megy neki, vagy csak megijedt, mert párszor felborult. Néha már belémkapaszkodik és feláll, ha vezetgetem, rakja a lábát, de ülni még nem tud rendesen, felborul, de nem sietünk, olyan hamar felnõnek, hogy aztán, meg sem lehet fogni õket. Nem dicsekedni jöttem, csak a tapasztalataimat megosztani :-). Szerintem mindenki örül, ha a geyereke valami újat tanul, az olyan izgalmas, hogy muszaj elmesélni..
Az én kislányom 6, 5 hós és õ is, mint a tiéd, mászik, ül és felhuzza magát ha bármibe belekapaszkodik. Én is nagyon aggódom amiatt, hogy mindent hamarabb csinál, de a doki azt mondta, hogy, amit egyedül megbír csinálni, azt szabad neki.
Kleopátra89! Én nem pontoztalak le, de nemigazán értek veled egyet. Egyáltalán nincs szükség a dicsekvésre, mert azt senki nem szereti, még azok sem, akik egyébként nem irigykedõ típusok. Más dolog, ha a kérdezõ büszke a gyerekére (joggal), de dicsekedni (hencegni) felesleges, mert csak ellenszenvet vált ki az emberekbõl (nem feltétlenül irigységet!!!).
szerintem is ügyi a kislányod nálunk 11 hónapossan kezdett el mászni addig csak kúszot meg gurult 13 hósan indult el most 18 hós és gyõzök utánna rohanni .Szerintem bármikor csinálják a babák a dolgaikat ugy is utol érik egymást . Pl az én kislányom még nem beszél de a barátnõm kisfia aki szintén 18 hós már mondokákat mond! Ti teljessen jól fejlõdtök Sõt szuper jól ! Jó babázást !
Fiam 8 hónaposan kezdett kúszni, onnan pár hét alatt mászott, kb. 11 hósan ült, majd állt fel és 13 hónaposan indult el. A lányom 6 hónapos nem volt, amikor már ült, mászott, felállt ....szerintem 1 évesen simán lépkedni fog. A fiam jól fejlõdik, okos kisfiú, de õ mégis késõbb csinált mindent....
Nekem a napokban votl féléves a fiam, és nagyon kimérten csinál minden mozgást- kis lustika. Mindkét oldalról hasrafordul hátról, de vissza még nem. Hason szépen kitámaszt- egyenes karral nyitott tenyérrel- és kb itt tartunk. De én nem aggódok miatta egyátalán- amit KELL azt csinálja, semmivel sem többet. :) :) Nem akarom siettetni, és nem érdekel kinek a babája mit tud már. :) (ezt ne értsétek félre, csak azért írtam, hogyha babatársaságban vagyunk, rögtön téma, hogy ki mit tud, ki mekkora, az enyém már 6hósan felállt- megy... ááááá szóval ezek nem foglalkoztatnak-én igy szeretem a kisdrágámat, ahogy van.:D) De egyébként a te kislányod nagyon ügyes!!! Amit magától csinál egy baba, azt szabad neki.

Ti mit tennétek: van egy német tanárnőd akihez nagyon ragaszkodtok és nagyon szeretitek őt! és ha rossz kedvem van oda megyek és megvigasztal csak szerintem az egy kicsit fura hogy ennyire szeretek egy tanárt. Olyan mintha a második anyukám lenne?

Legjobb válasz: Attól is függ, mennyi idõs vagy. Az nem baj, ha jó a kapcsolatod a tanárokkal, nekem is mindig az volt. Csak ne vidd túlzásba. De, hogy mi a túlzás, az sok mindentõl függ, többek között tényleg a korodtól is.

Attól is függ, mennyi idõs vagy. Az nem baj, ha jó a kapcsolatod a tanárokkal, nekem is mindig az volt. Csak ne vidd túlzásba. De, hogy mi a túlzás, az sok mindentõl függ, többek között tényleg a korodtól is.
A kérdező hozzászólása: májusba leszek 14 ... de tényleg nagyon szeretem meg ragaszkodok hozzá ! és szerintem lehet hogy már kezdek túlzásba esni ... az a baj ha én valakit megszeretek azt tényleg nagyon szeretem
Ha fiú vagy, lehet, hogy kicsit beleszerettél. Ez természetes ilyen korban, majd elmúlik. :) Lányként meg semmi gond, csak tényleg ne vidd túlzásba.
A kérdező hozzászólása: lány vagyok :) és oké próbálok változtatni :)
bocs hogy megkérdezem, de milyen szakja van még ha van?téged csak németbõl tanít?amúgy szerintem lehet olyan, de ez több mindentõl függ.otthon minden rendben?ha nem , akkor azért.nem baj az:)
Ha eltitkolod az rosszabb.
Hát ha nem tudsz anyucinak ellentmondani meg bevállalni az egyest, akkor szerintem még fiatal vagy a pasizáshoz... Ha mégis elég érettnek gondolod magad, akkor vállald be és bizonyítsd is be. Mondjuk könyörögj a tanárnál egy esélyért, és az egyes mellé vigyél egy ötöst, kisebb az esélye a balhénak, mindenkinek becsúszhat egy-egy rosszabb jegy.
Imádom ezeket a szülõi fenyegetéseket -.-, olyan feleslegesek. Mondd meg neki és ígérd meg, hogy kijavítod.
Milyen idõs vagy? Figyelj, egy 1-es azért nem a világ vége, és ha kijavítás után mondanád el?
Nem magyarból kaptál egyest? Ma ugyanezzel a szöveggel könyörgött az egyik lány nálam, hogy ne írjam be az egyesét.
Tagadd le oszt kész, úgyse jön rá soha...
A válasz megírásának idõpontja: ma 21:58: Viszont ugy latom az erto olvasas meg nem megy, hiaba vagy egyetemista..."tanulj es tanulj es utana is tanulj...majd ha eleg erett vagy ahhoz h a szuleidnek ne hazudj, elkezdheted a pasizast..." Emberunk nem mer elmondani egy egyest, mert megbuntetik...miert buntetik meg? mert az anyja jol tudta, h a kiscsaj nem erett arra h baratja legyen, mert el fogja venni az eszet es nem fog tanulni...tanult matekra? nem...meri vallalni a felelosseget? nem...ilyen ember erett arra h pasizzon? nem...mirol beszelunk?
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:44 ember, te normális vagy? a zseni holtáig tanul...jovvan majd aggszûz lesz... mellesleg egyetemre járok, éss hidd el ott van anyi tananyag hogy aludni se legyen idõm...sztem ilyen korban még, hangsúlyozom még...van idelye kapcsolatra...örüljön neki, és ne hagyja hogy elvegyék tõle azt ami boldoggá teszi, ha az anyja tényleg azt akarná hogy boldog legyen, és nem csak egy mintadiákkal akarna villogni sose mondta volna hogy eltiltja...én inkább anyucit küldeném el beszélgetni valami tanácsadóhoz, vagy nemtudom, de hogy nagyonelfelejtette mien fiatalnak lenni, az is biztos
Sztem meg szakits a baratoddal, mert ennyi idosen semmi szukseged egy kapcsolatra...tanulj es tanulj es utana is tanulj...majd ha eleg erett vagy ahhoz h a szuleidnek ne hazudj, elkezdheted a pasizast... Gondolom matekra is azert felejtettel el tanulni mert eppen a pasidon jart az eszed...vagy a kezed...
21:58 egyetemista? Jó vicc, még írni se tud... "idelye", "mien" :D Ilyen emberek kerülnek be manapság egyetemre...? Szerintem igaza van annak, aki azt írta, hogy éretlen még az a lány, aki egy ilyen dologmiatt hazugozni akar. A szülõk sokkal jobban értékelik az õszinteséget, és sokkal jobban megjegyzik, ha a lány eltitkolja az egyest és kiderül, mint ha bevallja és késõbb kijavítja (és közben ne adj' isten nem találkozik annyiszor a barátjával, mint elõtte).
várd meg amíg kapsz pár jobb jegyet...én mindig úgy szoktam hogyha véletlenül becsúszik egy egyes akkor megvárom hogy kapjak több jobb jegyet és ugy megyek haza hogy kaptam mittomén 2 ötöst egy négyest éss egy egyest....ilyenkor nem szokott annyira haragudni anyukám....jó mondjuk õ nem az az ordibálós fajta, de azért tud haragudi egy-egy rossz jegyért...
én arról beszélek hogy az ien büntetés mellett megéri hazudni... mellesleg õszinteség: szép is lenne: anyu kaptam egy egyest, de az én életem és szeretem a pasimat, ne tilts el.. szted hatna?..sztem nem amúgy meg pasi nélkül is kapnak karót az emberek, hihetetlen de igaz...és ilyenkor is az az öszefüggést keresik hogy "mert biztos azért mert boldog mertél lenni, és már nem is koncentrálsz a kötelezõre"..namindegy..
Jó, azért meg lehet érteni a szülõt is, érthetõ módon olyannal próbálja rábírni a gyereket a tanulásra, ami fontos számára. És a kérdezõ azt mondja, "elfelejtett" rá tanulni - oké, pasi nélkül is elfelejthetett volna, de akkor mit csináljon az anyja, hogy tanuljon? Megverés, bezárás valószínûleg szerinted se jó ötlet. Aki elég érett egy kapcsolatra, az legyen érett arra is, hogy tegyen a jövõjéért...
hát sztem sokkal célravezetõbb lenne ha mutatna neki egy csöves nénit az utcán, hogy látod, õ nem tanult tovább...
Szerintem addig próbáld eltitkolni, amíg nem követi egy jobb jegy. Esetleg kérd meg a tanárt, hogy feleltessen le ugyanabból az anyagból, szerintem belemegy. Az egyes bennmarad ugyan, de ha rögtön utána ott egy négyes vagy ötös, mégis másképp néz ki.
ne mondd el, és ha mérges lesz hogy eltitkoltad mondd meg neki, hogy ha attól tilt el ami boldoggá tesz akkor ne csodálkozzon, ha pl arról se fog tudni ha lesz egy abortuszod, vagy üldöz a maffia mert adóságod van -.- 20/L
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy én nem akarom hogy eltiltson... és ha elmondom tuti eltilt
A kérdező hozzászólása: hiába õt ez általában nem érdekli mivel párszor már elõfordult ilyen csak ez valamivel súlyosabb fenyegetés mint az elõzõek hogy eltilt a géptõl.
A kérdező hozzászólása: és a legrosszab hogy ezzel csak magának csinálja rosszat mert így nem mondom el neki
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom ... de félek hogy akkor meg azért haragszik meg mert hazudtam neki és nem mondtam meg. Valahogy sehogy sem passzol :/
A kérdező hozzászólása: nem matek a tantárgy és elfelejtettem rá tanulni és kértem a tanárt hogy ne írjunk mertm nem volt idõm tanulni de nem fogadta el és így becsúszott egy egyes
A kérdező hozzászólása: Azthiszem hogy az utolsó válaszoló áll a gondolkodásomhoz legközelebb XD csak ott van a bûntudat :/
Mondd meg. Ha eltitkolod és kiderül, akkor rosszabbul is járhatsz. A barátoddal meg találkozz suli után és akár tanulhattok együtt is, de egy egyesért biztos nem tilt el tõle anyukád, ha egyébként jól tanulsz.
Mikor lesz javítási lehetõség? Röpdoga, hasonló? Tanulj és ha lehet, akár jelentkezz önként, javítsd ki minél elõbb és utána mondd el anyukádnak, így annyira csak nem fog haragudni.
Hat mindenkivel megesik, hogy kap rossz jegyet, ez normalis, en el is hiszem, hogy felsz. Probald elmondani neki valahogy... Pl.: "Anya, kaptam egy egyest matekbol, es bocsi, hogy eltitkoltam." Aztan meg megigered neki, hogy felelsz egyet, persze ugy, ha tanultal is. Jobban nez ki egy egyes meg egy otos vagy nem?

Rosszul alvó babák anyukái, hogyan bírjátok? Az én kisfiam 18 hónapos lesz, de még egy éjszakát sem aludt át, sőt napközben is nagyritka ha legalább 1x nem kell fel alvás közben. Vagy cicin alszik vissza, vagy énekelni kell neki. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hónapos de van hogy katasztrófák az éjszakáim. A legszörnyûbb hogy fogalmam sincs miért nem alszik egyhuzamban végig, nem cicizik már 3 hónapos kora óta. Teát adok neki éjjel úgy altatom vissza. Én megbolondulok ha 18 hónaposan is ezt fogja csinálni :(

Szia! Nekem 10 hónapos de van hogy katasztrófák az éjszakáim. A legszörnyûbb hogy fogalmam sincs miért nem alszik egyhuzamban végig, nem cicizik már 3 hónapos kora óta. Teát adok neki éjjel úgy altatom vissza. Én megbolondulok ha 18 hónaposan is ezt fogja csinálni :(
Nálunk is ez a helyzet, õ is 10 hónapos!
14 hónapos kisfiammal ugyanez a helyzet, este alszik egyhuzamban kb 3 órát, utána egyszer vagy kétszer még biztosan felébred, de van, hogy többször is. Õ még szopizik, de nem mindig alszik vissza vele. A nappali alvásideje nagyon változó, ált. 1-1, 5 órát alszik. Most sajnos beteg, így már 2, 5 órája alszik, de az éjjelünk nagyon zûrös volt. Amúgy a védõnõ és a gyerekorvos szerint, ilyen típusú a gyerek, majd kinövi:)
A kérdező hozzászólása: Kb. 11 hónapos kora óta már csak 1x alszik. Mindennap kinn vagyunk de. és du. is 1-1, 5 órát, ahogy az idõ engedi. Reggel 7 körül kel, ebéd után 12-12.30 felé, majd este legkésõbb fél 10-10 órakor alszik. Este a saját ágyába teszem le, de napközben ott nem hajlandó elaludni. Mi is bevezettünk egy rutin, hogy pl. vacsora, fürdés, olvasás, alvás, délben is ebéd, egy kis mese és alvás. Próbáltam, hogy hagyom sírni, de nem ment, az nem nekem való.
Szia! Együtt érzek veled, bár az én kislányom még csak 11.hónapos, de még õ sem aludt végig 1 éjszakát sem.Hol többször, hol kevesebbszer ébred, enni már nem adok neki éjjel.Ha megébred csak a mellkasomon alszik vissza(a derekam, hátam már kivan).Ha leteszem és megébred újra kezdjük az egészet.Sajnos elég sokat beteg, úgy, hogy én sírni egyáltalán nem hagyom.Ha a fogával kínlódunk még rosszabb, mert csak forgolódik a kiságyban és rajtam is. Ilyenkor szoktam neki adni Germicid-C kúpot, abban van egy kis nyugtató is, és akkor kevesebbszer kel fel.De ezt max.2x lehet csak egy héten.Ilyenkor alszom én is egy keveset.Kitartás, remélem lesz ez még jobb is!

Mit jelent, ha álmomban anyukámnak májátültetése volt és után rosszul volt, én meg közben harcoltam, valami hõs voltam egy hajón?

Anyukámmal kapcsolatban sokszor álmodok, hogy valahogy meghal stb. Tudom nem konkrétan azt jelenti ami volt de mit jelenthet szerintetek?

Legjobb válasz: Attöl félsz, hogy elveszíted.

Attöl félsz, hogy elveszíted.
Ne egyél nehéz ételeket vacsorára.
Az álmok a tudatalattiból jönnek. Elõtörnek a rejtett félelmeink, vágyaink és így dolgozza fel az agyunk. Valószínûleg attól félsz, hogy történik vele valami, vagy el kell válnotok egymástól.
ne drogozz annyit :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!