Találatok a következő kifejezésre: Ha anyukámnak egy (207 db)

Mit tegyek, ha anyukám egy kissé sznob? Nem hagyja, hogy dolgozzak.

18 éves lány vagyok, ebben az évben fogok érettségizni. Az iskola jól megy, jól tanulok, mégsem szeretnék egyel?re továbbtanulni. Anyukám viszont ebbe nem nyugszik bele. Õ ügyvéd, apukám orvos, úgyhogy óriási szégyen lenne, ha én "nem igyekeznék megütni az ? szintjüket". Nekem viszont fogalmam sincs, mi szeretnék lenni. Szeretnék középiskola után minimum egy évet dolgozni, hogy lássam, milyen a nagybet?s élet. (Lenne is hol, tehát nem csak vakon mennék a nagyvilágba.) Hétvégente és délutánonként most is vállalok diákmunkát, amin anyám már így is ki van akadva. A legjobb barátn?m anyukája azt mondta, ? büszke lenne, ha így gondolkodna a gyereke. Akkor a saját anyukám miért nem becsül meg?

Legjobb válasz: Ez egyáltalán nem probléma.Sokkal jobb,hogyha nyugodtan gondolkozol mi szeretnél lenni,mintha választanál egy kényszerszakot,és fél év után sírva jönnél el,hogy te ezt nem bírod,nem szereted stb. Az embernek azzal kell foglalkozni,amit szeret.Ha még nem tudod,hát nem tudod,majd jön magától.Ezt szépen mond el anyukádnak is,azt tartsd mindenképp szem elõtt,hogy õ attól,hogy így viselkedik,csak neked szeretné a legjobbat,amiket mond azt a te érdekedben mondja,szeret,ezért a legjobbat szeretné neked:) Lehet,hogy õ másképp látja a dolgokat,üljetek le,beszéljétek meg ketten,elképzelhetõ,hogy pozitív hatással vagytok egymásra.Kérd meg,hogy segítsen szakot választani,hátha ráakadtok egy jóra:) Nekem anyukám angol-német tanár,apukám vegyész,én sem döntöttem el egybõl mi szeretnék lenni,kimentem félévre Spanyolországba.Végül egy évvel késõbb beadtam a jelentkezésem az ELTE-BTK-ra.Nem maradtam le semmirõl,magyartanár vagyok,épp az elsõ kisbabámat várom.:)

Ez egyáltalán nem probléma.Sokkal jobb, hogyha nyugodtan gondolkozol mi szeretnél lenni, mintha választanál egy kényszerszakot, és fél év után sírva jönnél el, hogy te ezt nem bírod, nem szereted stb. Az embernek azzal kell foglalkozni, amit szeret.Ha még nem tudod, hát nem tudod, majd jön magától.Ezt szépen mond el anyukádnak is, azt tartsd mindenképp szem elõtt, hogy õ attól, hogy így viselkedik, csak neked szeretné a legjobbat, amiket mond azt a te érdekedben mondja, szeret, ezért a legjobbat szeretné neked:) Lehet, hogy õ másképp látja a dolgokat, üljetek le, beszéljétek meg ketten, elképzelhetõ, hogy pozitív hatással vagytok egymásra.Kérd meg, hogy segítsen szakot választani, hátha ráakadtok egy jóra:) Nekem anyukám angol-német tanár, apukám vegyész, én sem döntöttem el egybõl mi szeretnék lenni, kimentem félévre Spanyolországba.Végül egy évvel késõbb beadtam a jelentkezésem az ELTE-BTK-ra.Nem maradtam le semmirõl, magyartanár vagyok, épp az elsõ kisbabámat várom.:)
A harmadik vagyok. A másodiknak igaza van, csak hozzáteszem, hogy kezdõ magyartanárként is szinte lehetetlen állást kapni jelenleg.
Mert más az értékrendjük. Én a helyedben elmennék legalább egy éves technikusira vagy valamire, hogy anyád megnyugodjon.
Mondd meg a szüleidnek, hogy statisztikai adatok igazolják, hogy a friss diplomások milyen nehezen tudnak elhelyezkedni manapság. Sokkal értelmesebb lenne valami szakmát kitanulni, azzal sokkal könnyebben lehet állást kapni.
Mondd el nekik, hogy a sznobizmusból meg a doktori titulusból önmagában még senki nem élt meg eddig, a tenni akarásból meg annál inkább. Én is ugattam már be sznob orvos-ügyvéd rokonnak ilyesmit, egyszerûen imádnivaló az a fej, amit közben vágnak, megéri. (én azért voltam lenézve, mert "csak" nyelvszakos tanár vagyok, és az külön bosszantja õket, hogy igazi szabad szellemû idióta vagyok). 28 N
7-es vagyok. Sejtettem, hogy a "családi szakmát" kellene továbbvinned. Apukád amúgy mit szól anyukád ötletéhez? Õ is a továbbtanulást szorgalmazza? Lehet, hogy vele kéne szövetkezni, ha nem teljesen osztja anyukád véleményét. Ha eleve egy olyan szakra mész ami nem érdekel, kínszenvedés lesz maga képzés. Ha meg a diplomának megfelelõen helyezkedsz el, akkor a munka is. Egyébként ez két olyan szakma, amihez elhivatottság, és folyamatos tanulás kell, ha már most tudod, hogy ez nem a te világod, kár belekezdeni. Tény, hogy könnyebb a folyamatos tanulás (fõleg, hogy akkor rendszerint nappalis az ember), de munka mellett is lehet tanulni. Persze az utóbbinál a szabadidõ terhére megy a tanulás, és fontos a szervezés, de meg lehet csinálni. Én meló mellett prosztgradoztam.
nagy betûs élet? ne már.. nem is tudod, milyen szerencsés helyzetben vagy.. és te még dolgozni akarnál? örülj neki, hogy nem vagy rákényszerülve, mint egyesek.. én OKJ-s képzésre járok, idén végzek és ha anyámék nem lennének rendesek mehetnék a híd alá, mert munkát biztosan nem fogok találni..xd
Elõször is jól teszed, hogy diákmunkát vállalsz annak ellenére, hogy nem vagy rákényszerülve. Édesanyád büszke lehet(ne) rád. De egyébként igaza van neki, nem kell nagyon elnyújtani a tanulást. Kezdj el valamilyen szakot, amit valamelyest szimpatikusnak tartasz, ha nem jön be, lehet váltani. Egyébként abból, ha egy évig dolgoznál, nem derülne ki feltétlenül, hogy milyen a "nagybetûs élet", hiszen ez mindenkinek mást jelent, sok tényezõtõl függ, kinek hogy alakul az élete. Általában, aki tanul és eljut oda, hogy tényleg ért valamihez, annak jobban.
Mindig olyan furcsa számomra, ha egy gyerek ennyivel normálisabban gondolkodik, mint a szülõ aki felnevelte... Nno de nem ez a lényeg. Anyukád valóban sznob, nem is kicsit, de ez még nem jelenti azt, hogy nincs igazság abban amit mond. Tényleg jobb ha nem hagysz ki egy évet, a bsc-s rendszerben meg elég könnyen tudsz szakot váltani is. De ha tényleg nem tudod még az "irányt" sem eldönteni, akkor jobb a munka, mint egy rosszul megválasztott szak, ami csak elveszi a kedved az egész diplomásditól. Esetleg egy továbbtanulási tanácsadó? (Bár még sose voltam olyannál, de hátha tud segíteni :) )
Én nem azt mondom, hogy 1 évet ne hagyj ki, de ha jó eszed van, igenis tanulj. Azért teremtett okosnak a sors, hogy használd ki :) Persze nyugodtan szünetelj, gondolkodj mi az, ami jó lenne neked, mit szeretsz és csak olyat tanulj, amivel tényleg boldog tudsz lenni. :)
A kérdező hozzászólása: Az a probléma, hogy engem egyik irány sem érdekel. Nem akarok több évet olyan egyetemre, és olyan szakra áldozni, amirõl eleve tudom, hogy "halott ügy". Anyukám szerint ezzel a hozzáállással viszont takarítónõként fogom végezni, és azt mondta, azt a szégyent nem tudná elviselni. Én pedig még mindig higgadtan, és tisztelettudóan megemlítettem neki, hogy szerintem pedig az a szégyen, hogy õ ezt így gondolja, és nekem nem büdös a munka...
7-es vagyok. Amúgy anyukád nem a jog vagy az orvosi felé akar terelgetni? Valamelyik szülõ praxisát továbbvinni. Lehet ezért gyõzköd, mert ott sok a képzési idõ. Jog: 5 év egyetem + 3 év gyakorlat a szakvizsgáig Orvosi: 6 év egyetem + x. év gyakorlat és szakorvosi vizsgák
A kérdező hozzászólása: Pontosan ezeket mondtam el neki én is. Még a nyelvtanulást is megemlítettem, de csak fintorgott, meg legyintett. :(
Második vagyok:Sajnos, ilyen alapon nem lehet szakot választani, mert szinte mindenhol nagy a túltelítettség, legalábbis, ahogy látom.Úgy gondolom, hogy aki akar, képzi magát, tanul, és ügyes, az el tud helyezkedni.Próbálkozni, és akarni kell.Elõször lehet magántanító, aztán egyre jön fel.Nem hiszem, hogy az jobb, ha valaki elhelyezkedik egy hiányszakmában, jó pénzt kap érte, de közbe utálja, és mindennap egy szenvedés.Az igazán pokoli tud lenni.
anyu mindig azt mondta, azért nem akarja, hogy ne tanuljak, illetve szünetet tartsak, mert szerinte utána borzasztó nehéz visszarázódni - így 28 évesen már azt mondom, igaza volt! lehet a tied is így gondolja. szerintem nem arról van szó, hogy nem becsüli meg, amit gondolsz.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már beszélni vele. Higgadt voltam, tisztettudó, mégsem értem el vele semmit. Neki csak a pénz számít, és az, ki milyen pozíciót tölt be. Hallani sem akar arról, hogy ne tanuljak tovább. Mindegy neki, akarom-e, vagy sem, a lényeg, hogy végül diplomám legyen.
Miért nem viszed tovább apud titulusát, biztos van nagy ügyfélköre, nyilván saját cégében tolja, saját ügyvédi irodában, miért nem végzed el a jogot és ülsz bele a , , tutiba". A jog amúgy ötforint, átlagban elmehetsz minimálbérért éhen halni, de neked ott van apud, te már nyertes helyzetbõl indulsz szépen átveszed a cégét, ezt ne hagyd ki.

Szerintetek ha anyu egy receptkönyvet kap tõlem karácsonyra az jó? Mert szeret kipróbálni recepteket meg minden!

Elõre köszi!

Legjobb válasz: Akkor biztosan jó ötlet. Fõleg ha nem a neten nézeget ilyesmit. De mindenképp nézegess bele a könyvbe, hogy olyan jellegû receptek legyenek, amiket Õ is biztosan szívesen megcsinálna.

Akkor biztosan jó ötlet. Fõleg ha nem a neten nézeget ilyesmit. De mindenképp nézegess bele a könyvbe, hogy olyan jellegû receptek legyenek, amiket Õ is biztosan szívesen megcsinálna.
Biztosan örülne neki. Csak olyant vegyél, ami még nincs meg neki.
Hat en tuttira nem örulnek receptkönyvnek föleg h a neten teli van minden recepttel amit csak akarsz. Akkor mar jobb egy zokni
Én tavaly receptes könyvet készítettem neki saját kezûleg, amibe õ írhat recepteket. Nagyon örült neki:)
A kérdező hozzászólása: 14:32-nek tehát egy füzetet kidíszítettél?

Ha anyukád egy közel veled egy idős férfit szeretne, azt hogyan viselnéd?

41 éves vagyok és szeretek egy 23 éves férfit. A fiam 20 éves lesz idén.

Legjobb válasz: Fuhhhh...ne tud meg milyen [email protected]én hasonló helyzetben voltam... De lehet, hogy a te fiad sokkal befogadóképesebb mint én és simán elfogadja, de lehet, hogy kitér a hitébõl úgy mint én annak idején. SZERINTEM EZ 1 vérlázító dolog!!!!

Fuhhhh...ne tud meg milyen [email protected]én hasonló helyzetben voltam... De lehet, hogy a te fiad sokkal befogadóképesebb mint én és simán elfogadja, de lehet, hogy kitér a hitébõl úgy mint én annak idején. SZERINTEM EZ 1 vérlázító dolog!!!!
Ha egy fiú szereti az anyját akkor szerintem elnézi neki. Na, de hiába szeretem az anyámat ezt akkor sem tudtam elnézni neki. De lehet, hogy egy NORMÁLIS fiú elnézi ezt az anyjának...én nem néztem el ennyi. Furcsa volt, hogy mit adhat neki egy velem egykorú fiú....ez olyan volt számomra mintha velem jött volna össze ami egy undorító vérfertõzõ képzelgés volt részemrõl. És a haverok is, meg a rokonok is mit szóltak volna. De én nem vagyok 100-as....ezért ne vonj le elõzetes következtetéseket az irományaimból.
Ha lenne egy lányod, aki 20 éves korában egy, az apjával egyidõs férfire vágyna, te hogy viselnéd?
Ha õ is gamer, akkor szerintem egész jól el LAN-ozgatnánk egész nap... :D
A kérdező hozzászólása: Elsõ, tudnál bõvebben írni?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem kamu kérdés és nem is ismerkedés céljából írtam ki.
Tegyük hozzá azt is, hogy én egy igen labilis természetû fiú vagyok, de az, hogy a 41 éves anyám összejöjjön egy 23 éves fiúval....aki nálam csak 1 évvel idõsebb...hát ez ...szégyen volt számomra. Kiakadtam...és ráadásul ide akarta hozni rám..a házunkba..fuuuuuu...kiakadtam...széttéptem minden olyan képet amin rajta vagyok...letöröltem mindent a gépemrõl és megakartam ölni magam a szégyentõl. Aztán hála istennek szétmentek azelõtt mielõtt ideköltözött volna. Fuuuu...majdnem kinyírtam magam. DE MÉG EGYSZER ÍROM ÉN EGY NAGYON LABILIS TERMÉSZETÛ FIÚ VAGYOK lehet, hogy más fiú máshogy reagálja..lehet, hogy simán el lesz vele..az is lehet, hogy nem.
A kérdező hozzászólása: Miért zavart ennyire?
Hogy viselném? Vagy elköltöznék a bús p#csába és anyámmal többet nem állnék szóba. Vagy a csávót ütném ki úgy, hogy az intenzíven találná magát. Nem tudnám felfogni, nem tudnám elfogadni. Felkúrna az, hogy egy nálam pár évvel idõsebb csávó anyámat rendezgeti.

Normális az apám? Gyerekkoromban kezdődött, egy-két pofon anyunak, egy-két pofon nekem, ha vissza kell emlékeznem a gyerekkoromra, anyukám vérző testrészei, és apám kezének csattanása jut eszembe.

4 éves voltam mikor anyukám elhagyta apukámat, és hozzáment a nevel?apámhoz, kicsi voltam még nem értettem miért nem láthatom apukámat, nem fogtam fel, hisz gyerek szemmel az a természetes amit a szüleidt?l látsz, semmi kifogásolni valót nem találtam benne, a családom mindig azt mondogatta, apukád rossz ember. Majd 6 éves koromban megkeresett apukám, hogy megváltozott és látni akar, bizonyítani, anyukám belement hisz, nem n?hetek fel apa nélkül és valóban úgy t?nt megváltozott.. Majd 7 éves koromban minden újra kezd?dött,hiszti egy fagyiért, apróságok,ezeket mind eltitkoltam anyu el?l, nem okozott látható sérüléseket. Majd 8 éves koromban akkora pofont kaptam,hogy nekiestem egy betontömbnek ami által felszakadt az állam. Erre is azt kellett mondanom anyunak,hogy fellökött a kutya, anyukám semmit nem gyanított, hisz apu nem okozott gyerekkoromban sem ekkora sebet nekem.

Legjobb válasz: Az apád közel sem normális, már ne is haragudj, de egy állat!! Nem tudsz vele szembe szállni? Nem arra gondolok, hogy verd meg(ne süllyedj az õ szintjére), hanem ha meg akar ütni, ne engedd, és mond meg neki, hogy már nem vagy kisgyerek, aki nem tud védekezni, és ne merjen többet megütni! Nagyon sajnálom, hogy ilyen apád van, és remélem te soha nem követsz el ilyet, majd ha lesz családod.

Az apád közel sem normális, már ne is haragudj, de egy állat!! Nem tudsz vele szembe szállni? Nem arra gondolok, hogy verd meg(ne süllyedj az õ szintjére), hanem ha meg akar ütni, ne engedd, és mond meg neki, hogy már nem vagy kisgyerek, aki nem tud védekezni, és ne merjen többet megütni! Nagyon sajnálom, hogy ilyen apád van, és remélem te soha nem követsz el ilyet, majd ha lesz családod.
A kérdező hozzászólása: Majd észrevette a kék-zöld lila foltjaimat, nem voltam egy elesett gyerek így hát tudta jól, hogy nem tudható be a gyerekkori figyelmetlenségemnek. Anyukám a nevelõapámmal úgy döntött, hogy el kell költöznünk, külföldre menekültünk, hogy apu ne bánthasson se engem se õt.Én most 17 éves vagyok, és hazaköltöztem anyukám rokonaihoz, apukám tudja, hogy itthon vagyok, és gyakran szoktam vele találkozni, most is elõfordult már, hogy megütött, ha ordít tudom, hogy mi fogja követni, sokszor inkább hagyom magam, hisz tudom hamarabb túl leszek rajta, kevesebb sérüléssel, ha hagyom magam.Most haldoklik a nagymamám, ezért szinte mindennap látom apukámat, engem okol mindezért ami a mamámmal van, pedig csak öreg, ez az élet rendje, gyakran fenyegetett meg azzal, hogy öngyilkos lesz, nem csak testileg bánt, hanem érzelmileg is zsarol. Anyukámnak nem merem említeni, soha sem élhetek normális életet?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Félek vele szembeszállni, az az igazság, viszont nem akarok senkit bevonni, tudom, hogy van elég erõm és kijutok ebbõl a helyzetbõl, csak még bátorságom nincsen. Jártam psziholohúshoz is kineziológushoz is de nekik sem mertem megnyílni teljesen, félek, hogy kiderül ez a titkom, és mivel szeretem az apámat nem akarom, hogy baja legyen ebbõl. Úgy érzem itt tanácsokat kaphatok, hisz senki sem tudja valójában ki vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok biztatást, nem ismerlek titeket, de megvagyok róla gyõzõdve, hogy remek emberek/szülõk vagytok! Mint, ahogy fent is említettem nincs még elég bátorságom beszélni vele, annak is következményei lennének, ami a legelszomorítóbb, hogy soha nem nézett még megbánással a szemembe, soha nem kért elnézést a tetteiért. Meg sem említi szerintem õ maga is fél belátni, hogy ilyen ember. Az az igazság, hogy elõttem sem lehet szóba hozni, senkinek nem mondhatom el, úgy érzem, megalázott, és ha valaki valaha is rákérdezett, hallgattam és tagadtam.
A kérdező hozzászólása: Meg fogom fogadni a tanácsodat! Ha nem veszed tolakodásnak megkérdezhetem hány éves vagy? Ami engem még elkeserít, hogy amikor társaságban vagyunk soha nem aláz meg, akkor én vagyok az "õ kicsi lánya, akit mindenkinél jobban szeret, és a mindene vagyok" viszont amint ketten leszünk, elzárva a külvilágtól, megörül. És ezt olyan jól játsza, hogy soha nem jönne rá senki milyen ember is valójában.
33 vagyok:)
, , engem okol mindezért ami a mamámmal van, pedig csak öreg, ez az élet rendje, gyakran fenyegetett meg azzal, hogy öngyilkos lesz, nem csak testileg bánt, hanem érzelmileg is zsarol.'' Az én apám is ezt csinálja, de valahogy rájöttem, hogy valójában maga sem hiszi azt a sok hülyeséget, amivel ilyenkor vádol, hanem ezt valójában direkt csinálja. Olyan, mintha egy papírlapon valami képletekkel elõre gondosan kiszámítaná, mivel tudja a legnagyobb bûntudatot éleszteni az emberben, ezt gondosan kiméricskélné, kiszámítaná, mint gy mérnök, és aztán tényleg ki is próbálná az emberben, mint ahogy egy programozó lefuttatja az elõre gondosan kitervezett programot, vagy ahogy a fizikusok is kipróbálják az elõre gondosan megtervezett kísérletet. Õneki ezek a kísérletek az amik hajtják. Úgy jöttem rá, hogy ezt direkt csinálja, de maga sem hiszi komolyan, csak direkt így rendezi el, szóval úgy jöttem rá, hogy a telefonba hallottam ahogy mással beszél, és hallottam, hogy mással szemben ugyanezeket a trükköket süti el, mint velem szemben, és valahogy gépiesen, de nagy zsenialitással csinálta, és hogy mindenkinél tudja, milyen trükköket lehet elsütni, kiben mivel lehet bûntudatot csinálni. Olyan precizitással csinálja, ahogy a fizikusok megtervezik a kísérleteiket vagy ahogy a programozók megtervezik a programjaikat. Egyszer valahogy leplezte magát, mert valami logikai hibát csinált , meg egy beszélgetését ki is hallgattam mással, és valahogy rájöttem hogy ez direkt van elõre eltervezve nála, de valójában ebben a sok képtelen vádban õ maga sem hisz.

Ha egy gyerek apukája ( önhibáján kivül) börtönbe kerül attól a gyerek járhat bölcsibe ha anyuka vissza megy dolgozni? Ezt meg kell mondani a bölcsédében? Hogy bánnak ilyenkor az emberrel?

Kizáró okok kutatását végezném de erről nincs semmi tájékoztatás.

Legjobb válasz: Ilyen esetben mindenképpen csináltatnék egy nyilatkozatot ahol a döntés csak nálam lenne a gyerek felett, vagy is egyedülálló anyuka lennék ezesetben, az apukától nem kellene az aláírás mindenhova. Aztán a bölcsibe pedig elsö helye lenne a gyereknek, mert egyedülálló anyukák vannak elöl. Bölcsibe felesleges bármit is mondani, ha sokan tudják a környezetedben akkor a közvetlen gondozónak mond el és ennyi. A bölcsis gyerekek még nem beszélnek túl sokat, a fantáziájuk sem túl nagy. Önhibáján kívül senkit sem tesznek a rácsok mögé. Olyan van, hogy gondatlanságból történik valami, de sajnos akkor is megtörtént.

Ilyen esetben mindenképpen csináltatnék egy nyilatkozatot ahol a döntés csak nálam lenne a gyerek felett, vagy is egyedülálló anyuka lennék ezesetben, az apukától nem kellene az aláírás mindenhova. Aztán a bölcsibe pedig elsö helye lenne a gyereknek, mert egyedülálló anyukák vannak elöl. Bölcsibe felesleges bármit is mondani, ha sokan tudják a környezetedben akkor a közvetlen gondozónak mond el és ennyi. A bölcsis gyerekek még nem beszélnek túl sokat, a fantáziájuk sem túl nagy. Önhibáján kívül senkit sem tesznek a rácsok mögé. Olyan van, hogy gondatlanságból történik valami, de sajnos akkor is megtörtént.
Ha nem vagytok házasok akkor csak nyilatkozol, hogy egyedülálló vagy a magyar államkincstárnál (egyedülállóként kapod a családit), és a munkáltatónál. A gyámhatóságnak semmi köze ehhez, max. rendõrnek nem mehet majd továbbtanulni, mert bármelyik családtagnak priusza van, nem veszik fel. Én nem mondanám el, mert könnyen ítélnek az emberek és biztosan pletykatéma lenne, hacsak nem nagyon muszáj. Ha sok évet kapott akkor még a gyerekek is csúfolhatják ezért a gyerekedet, õt sem tenném ki ennek, sajnos elég kegyetlenek tudnak lenni egymással. Én is azt gondolom, hogy önhibáján kívül senki sem kerül börtönbe.
Utolsó vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy egyáltalán nem biztos, hogy kiderül hol van, egyenlõre nekünk se tudja csak a család és az, akinek feltétlen tudnia kell. Persze nem mindegy, hogy csak pár hónapot kapott, vagy nagyítéletes.
Ugyanilyen helyzetben vagyok. Én azt fogom hazudni, hogy a férjem lelépett és nem tudok róla semmit, így a legegyszerûbb. Gondolom valami nyilatkozatot majd kell írni ehhez.
Nem kellene hirdetni, mondd, hogy nem lakik veletek. Ha dolgozol, muszáj felvenniük, elsõ válaszoló meg jól mondta, legyen kizárólagos felügyeleted. Elég nehéz is lenne mindenért a börtönbe mászkálni, ha kell egy apai aláírás. Persze az sem mindegy, miért van börtönbe, elõbb-utóbb sajnos ki fog derülni. (Én pl. senkinek sem mondtam, hogy az apám kórházban van, mégis mindenki tudta.)
köszi! ha munkanélküli akkor otthon van az apa , tehát nem kell és lehet a bölcsödébe adni én úgy tudom. Ha nincs férõhely a bolcsiben, akkor kell munkáltatói igazolás. Ha van papíron, hogy rendszeres gyermekvedelmi támogatást kapsz, akkor nem kell munkáltatói, mert akkor szociális okból felveszik a gyereket. Mellesleg a munkanelkuli munkát keres, tehat nem tud a gyerekre vigyázni, ugye? Ha meg épp lecsuknak, pláne nem..... tehát a legjobb ilyen esetben ha egyedülálló szülõnek állítjuk be magunkat? de akkor nem kell az apának lemondani a gyermekrõl? gyámügy mit szól ehhez? Nem kell ehhez egyedülállónak lenni es az apának se kell lemondania a gyerekrõl -pláne, hogy nem is tudna, mert ilyen nem létezik. A gya ügynek mi koze van a bolcsodehez?
A kérdező hozzászólása: tehát a legjobb ilyen esetben ha egyedülálló szülõnek állítjuk be magunkat? de akkor nem kell az apának lemondani a gyermekrõl? gyámügy mit szól ehhez?
A kérdező hozzászólása: köszi! ha munkanélküli akkor otthon van az apa , tehát nem kell és lehet a bölcsödébe adni én úgy tudom.
Nem kell elmondani a bolcsiben, a vezetonek sem. Munkanelkuli az apa, igy nincs jovedelme, tehat szocialis alapon fel kell hogy vegyek a gyereket.
Nem hiszem, hogy kizáró ok lenne, a gyerek érdekeit nézik. Anyuka egyedül neveli, dolgozik, nincs, aki vigyázzon rá - ha van hely, fel kell venni. Mivel a legtöbb helyen mindkét szülõtõl kérnek munkáltatói igazolást, sok helyen a gondozási díj megállapításához, kedvezményekhez jövedelemigazolást is, így szerintem a vezetõnek muszáj megmondani. Hogy hogy viszonyulnak a kérdéshez, arról nincs tapasztalatom, de gondolom, az aktuális dolgozóktól függ. Ha normálisak, nem hiszem, hogy a gyerekkel másképp bánnának.
na hogy sült el a dolog, anyukák? érdekelne ....

Miért van az, hogy ha elmondom egy barátomnak, hogy az anyukám nevét akarom magamra tetováltatni, ha meghal, hülyének néz?

Ez még egy távoli terv, nem a közeljöv?ben kivánom megcsinálni. De nem értem, hogy miért nézett hülyének? Ennyire fura dolog ez?

Legjobb válasz: ha még él anyukád, hogy tudsz ilyeneken gondolkodni?

ha még él anyukád, hogy tudsz ilyeneken gondolkodni?
nem baj csak tényleg nagyon fura. Anyukádnak mondtad már?mit szólt?
Nem tartom egészen normálisnak, de nem tudom megmondani, hogy miért. Csak belegondolok hogy rám lenne tetoválva hogy Kovács Terézia (kitalált név) és mindenki megkérdezné ki az, én meg mondanám hogy az anyámat hívták így... hát megérteném ha hülyének néznének.
Sztem édes jó anyukád annak örülne a legjobban, ha tetkó helyett inkább adnál neki egy szívbõl jövõ ölelést-puszit, és elmondanád, hogy õt szereted a világon a legeslegjobban.
Szerintem nem fura. Bár lehet hogy sokat nézem a tetoválós mûsorokat. Ott nem fura.
A kérdező hozzászólása: Most ez mért baj? Ez csak egy elgondolás. Nem akarom, hogy az anyukám meghaljon, de tudom, hogy egyszer el fog menni. :( Hálás vagyok a szüleimnek, hogy felneveltek, és szeretném ha még sokáig élnének...
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam el neki...
Hát név helyett inkább vmi dolgot, ami rá emlékeztet (kedvenc virága vagy stb.). De ez nekem is furi amúgy.
Szerintem nem nevet, hanem az arcképet szokták ilyenkor magukra tetováltatni.A név az kicsit olyan, mint mikor sittre kerül valaki, aztán a mátkája nevét magára égeti:)
Mert aki elvált szülõ gyermeke az kap pluszpontot?
nem adnak, miért adnának? az se kap aki árva
Egy csomószor válaszoltunk már a kérdésedre: nem kapsz. Pont. Attól, hogy minden neked nem tetszõ kommenthez odaírod, hogy a kérdésre válaszolj, a helyzet nem fog változni. Én sem kaptam anno, pedig én félárva vagyok. Más kérdés, hogy én nem is akartam volna ilyesmi miatt pluszpontot...
A kérdező hozzászólása: Neked meg nem tökmindegy? Kérdésre válaszolj! Amúgy meg nem akarok mindenért, mert már van nyelvvizsgám, csak hallottam valamit és érdekelt.
Nincsenek elválva....Tejóég...Inkább tanulj meg magyarul. És ne akarj már mindenért pluszpontot. Csak azért, mert egyedül nevel, nem fogsz pluszpontot kapni. Sajna ez van. Annyira idegesítenek az ilyen emberek.
A kérdező hozzászólása: De ez akkor is jár ha minden igazolva van, ha a szüleim nincsenek elválva?
Ha a szülõ egyedülálló, és az egy fõre jutó jövedelem alacsony, akkor kapsz plusz pontot. Csak igazolni kell a különélést és a jövedelmet is.
A kérdező hozzászólása: Végre egy értelmes válasz! Köszi.
Sokakat nevelnek egyedül, õk sem kapnak + pontot.
A kérdező hozzászólása: Am már nem azért, de olvassátok már végig a kérdést. Egy szó sem esett a válásról.... -_-
Elég fura lett volna, hogy válásért kapjon valaki + pontokat.
A kérdező hozzászólása: Van nyelvvizsgám.
Dehogy kap. Akkor minden második tanulónak szinte járna pluszpont könyörgöm... Neked meg el sem váltak a szüleid. Akkor kapsz pluszpontot, ha pl. a jegyzõ védelmébe vesz a körülményeid miatt, vagy állami gondozásba kerülsz, stb... Ha plusz pontot akarsz, inkább tanulj és csinálj egy nyelvvizsgát!
A kérdező hozzászólása: Sztem kap, de a kérdésre légyszi!
Beképzelt, arrogáns hülyegyerek. A kérdésre válaszoltam, az, hogy neked nem tetszik más dolog. Így jártál. Én sem kapok, pedig az én szüleim el is váltak, nem csak külön élnek. Úgyhogy szépen fogtam magam, letettem egy nyelvvizsgát és emelt szinten érettségiztem töribõl. És túléltam. Szerintem te is túlélnéd.

Mit tennél ha anyud táskájába találnál egy terhességi tesztet?

Nem tudok hogy róla hogy lenne-e valakije vagy volt-e valakije az elmúlt 1 évben, ma egy terhességi tesztet találtam a táskájába.. Mikor rá kérdeztem azonnal nekem támadt hogy neki is van magán élete meg balbla.. Mit gondolnátok/tennétek ilyen helyzetbe?

Legjobb válasz: Semmit. Magánügy. Te se fogsz mindenrõl beszámolni anyukádnak.

Semmit. Magánügy. Te se fogsz mindenrõl beszámolni anyukádnak.
Semmit, még talán örülnék is. :)
Miért, szerinted itt kell tenni valamit? 1.: facért turkálsz más táskájában? 2.: majd pont a tizenegy éves gyerekének számol be a szexuális életérõl, és annak esetleges nem várt hatásairól 3.: csak nyugi, van, aki akkor is vesz tesztet idõnként, ha semmi oka nincsen rá, de a biztonság kedvéért mégis megcsinálja.
magánügy. Ne kutakodj a táskájában. Semmit nem tennék.
ki lennék akadva, és számonkérném....azért nekem is van beleszólásom hogy lesz egy kistesóm vagy nem.------ BAROMIRA NEM !!!!!! Nem te neked kéne felnevelned, pelenkáznod, megszülnöd, szóval neked nem lenne beleszólásod, aranyoska. Megint egy EGYKE aki félti a javait. (-.-)
szépen visszaraknám, és erõsen hallgatnék arról, hogy a táskájában jártam
Magánügye. Én bocsánatot kérnék, hogy kutakodtam.
3. :) Majd ha elég nagy leszel, és rájössz, hogy aki szexel, az bizony számolhat azzal, hogy esetleg becsúszik valami, akkor másképp fogod gondolni. Esetleg ellenõrzöd, hogy anyukádnak megjött-e pontosan 28. napra? :D Jézus, de el vagytok tévedve. Attól, hogy valakiben felmerül a sanda gyanú, még nem az az elsõ, hogy a meglévõ gyereket tájékoztatja arról, hogy "képzeld, késik!"
utolsó ezt hiába magyarázod egy olyannak, aki azt hiszi az anyja élete csakis körülötte forog. Hát nem. Mert te is majd nagy leszel, és te is szexelni fogsz, és elköltözöl tõle, mert ez a világ rendje, és anyukád nem akar egyedül maradni, jobban is teszi, és ezért vannak az életében mások is, mint a gyereke. Sajnos sok elvált anyuka csinálja, hogy megkapja a gyerekét, mint valami drágakövet csiszolgatja évekig és sértve érzi magát, ha 30 évesen otthagyja egy nõért/férfiért, mondván, az egész életét a gyereknek adta. Ezért van az, hogy anyukád párt keres magának, mert nem akar magányosan meghalni, és ehhez neked semmi közöd, mármint kivel jár. Õ egy felnõtt nõ, te meg egy pisis. Tudd már hol a helyed és ne kérd számon anyádat, mert én váglak tarkón, ha édesanyád nem tette...
ki lennék akadva, és számonkérném....azért nekem is van beleszólásom hogy lesz egy kistesóm vagy nem.
Még egy kölyköt felnevelni? Miért, te a kölyke vagy, nem a gyermeke?
Nagylány, azt csinál amit akar. A korából ítélve pedig te is nagy korú lehetsz, jó szórakozást az élethez.
Az én anyukám már azt is elmondta volna, ha gyanakodik és még azt is hogy ha terhes kitõl lehet. Am. én nem szoktam megkérdezés nélkül kutakodni a táskájában, de elõfordul, hogy megkér, h vegyem ki a telóját...
Nem érted? Attól, hogy nincs barátja, alkalmi szexben lehet része. Ehhez semmi közöd. És semmi jogod azt a kérdést firtatni, hogy be tudna-e vállalni még egy "kölyköt" -ahogy te fogalmazol, vagy sem. Kérj tõle bocsánatot, hogy olyanba próbáltad beleütni az orrod, amihez a világon vajmi kevés közöd van.
A kérdező hozzászólása: Tény, de csak anynit kérdeztem hogy miért vett tesztet, mivel tudtommal nincs barátja.. és a semmiért meg nem vesz az ember..
Elõször is nem turkálnék anyám táskájában engedély nélkül, még rágóért sem. Nálunk ez csak úgy lenne lehetséges (mármint hogy belenyúljak a táskájába), hogy engedélyt adott rá, tehát nincs titkolni való dolog a táskájában. Ha megtalálok egy terhességi tesztet, akkor rákérdeznék, bár kicsit poénra venném, az tuti. Egyébként meg valószínûleg elkezdõdött nála a klimax, és szabálytalan lett a vérzése. Az én anyukám is csinált néha tesztet, csak, hogy megnyugodjon. Mondjuk ezt velünk meg is lehetett beszélni, nem támadtunk rá, hogy mi az hogy õk még élnek házaséletet... Tudod amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. :)
De ezt nem te fogod eldönteni, hanem anyud, en rákérdeznék (nyúlhatok a táskájaba, pedig már nem élek vele, mégsem szoktam kérdezés nélkül) Igaz nekem édesapámmal él, de volt rá példa, hogy tesztet vett, már kimaradozik neki (50 lesz) és aggódott, hiába védkeznek..nem titkolta elõttem, de mi vagyunk olyan viszonyban. Igaza volt amúgy, gondolom nem akarta, hogy tudd...
A kérdező hozzászólása: Héhé, egy rágót kerestem. És anyám lassan 47 éves lesz, nem vagyunk anyagliag olyan helyzetbe hogy még egy kölyköt fel tudjon nevelni. És szerintem jogom lenne tudni arról ha van egy barátja és hogy nem csak becsusszanhatott vagy valami.. Számon kérdni semmiképp nem akarom de mikor megkérdeztem hogy miért vette akkor azonnal támadott...
Lenyalnám.
Ki vagy te, hogy beleszólj, mit csináljon édesanyád? Én ha annak idején beletúrkáltam volna Anyu táskájába, megnézhettem volna mit kapok (apámtól) érte. De soha eszembe sem jutott. Ha meg terhes akkor sincs jogod fennakadni a dolgon, kérdõre vonni meg pofátlanság. Attól is kérdem, hogy aki szerint van beleszólása a tesó-ügyben, az mégis mit képzel magáról? 26/N (+2 gyerek)
Rendesen szégyellném magam. Nálunk nem divat a másik táskájában kutakodni, sem az életében. Tinikoromban a naplóm mindig az asztalom sarkán volt, soha bele nem olvastak. A minimális tisztelet, hogy nem turkálok anyám táskájában. Mellesleg egy felnõtt nõnél teljesen normális, hogy szexel. Az is, hogy ezt nem köti az orrodra. És a szexbõl bizony bármikor lehet gyerek.
Elgondolkoznék elõször is hogy mit kerestem a táskájában. Aztán szép csendben várnám hogy elmondja-e.
bölcs ember vagyok és nem szólok róla. Ez nem az én dolgom. Az is lehet, hogy a barátnõjének vette (pl. én is vettem a barátnõmnek, mert náluk olyat nem lehetett kapni)
Csodálkoznék, mivel 65 éves. :)
pozitív tesztet találtál vagy negatívat? az zavar h kíváncsi az esetleges késõ vérzése okára vagy hogy kistesód lesz? Amúgy p.fámat befognám, mi köze a gyereknek anyukának megjött e ma vagy sem..?
A harmadik válaszolónak: nem gondolnám, hogy lenne abba beleszólásod, hogy lesz e kistesód vagy sem. Nyilván, ha jó kapcsolatban vagytok, akkor, ha aktuális lenne a dolog biztos elmondaná, de ezt neked csak egyszerûen tudomásul kell venned és ennyi. A kérdés feltevõjének. Gondolom anyukád megengedi, hogy belenyúlj a táskájába, mert ha nem nyilván nem tetted volna. Ha velem esik ez meg, akkor lehet rákérdezek, lehet nem ( ez attól is függ hány éves vagyok). Anyukád reakciója miatt nem kell rá neheztelned, inkább kérj elnézést és mond meg ne, hogy nem akartad kellemetlen helyzetbe hozni, csak kíváncsi voltál, de ha nem akar róla beszélgetni, akkor te ezt tiszteletben tartod! Valami ilyesmi.
ne kérd számon anyádat, mert én váglak tarkón, ha édesanyád nem tette... EZT azért megnézném :) :P
Aztán még a "kölykök" vannak felháborodva, mert jajj anyám bejött a szobámba, meg benézett a szekrénybe... Pfff.. aztán ti is csak turkáltok. Na mit gondolsz minek vett terhességi tesztet? TERHESSÉGI tehát biztos nem jött meg neki és gyanakszik valamire... mondjuk. De lehet, hogy azt hitte toll? "terhességi" ... khm...

Mit tennel, ha anyud ezzel allna elo: "vagy o vagy en"? Marmint vagy a pasi akit szeretek s egyutt vagyok vele egy eve. , vagy anyum. Valasszak. De ketto egyutt nem lehet. (nincs semmi kulonosebb indoka, hogy miert nem kedveli. ) 16/L

Legjobb válasz: Azt, hogy anyukadnal valami nincs a helyen! es ezt tisztelettel mondom, az enyem sem szazas sajnos:S Bar en idosebb vagyok, konnyebben tudtam lepni az ugyben.

Azt, hogy anyukadnal valami nincs a helyen! es ezt tisztelettel mondom, az enyem sem szazas sajnos:S Bar en idosebb vagyok, konnyebben tudtam lepni az ugyben.
írtad hogy 16 vagy... hát én azt mondom hogy mondd meg anyudnak hogy 16 évesen nem fogsz menyasszony lenni. mondtad h nem lát bennetek jövõt. még nem is biztos hogy ti együtt maradtok addig nem értem min izgul :S meg ha szerelmes vagy nem kéne beletipornia a lelkedbe :S
Ebbõl sosem lesz tartós kapcsolat, már csak azért nem mert anyud majd mindig ott fog nektek keresztbe tenni ahol csak tud és egy idõ elteltével már nem fogod bírni ezt a nyomást és az elválást vagy kénytelen választani a fiú miatt, hogy õ se szenvedjen már többet. Ha szereted akkor el is tudod engedni és nem hogy csak 16 évesen édesanyádat választod de még húszon évesen is, végül is õ hozott téged világra
Kicsit sznobnak tûnik.
hát. hiába mondja anyukád hogy vagy a fiu vagy õ. kitenni a házból ugysem fog mert apud ugye veled van. szóval szerintem a fiut válaszd. és majd bele törõdik az anyukád hogy ez van és kész!
A kérdező hozzászólása: 20:28 . probaltam vele beszelni, szepen errol. pl. mindig, ha valamirol elkezdtunk beszelgetni, felhoztam, hogy vele vagyok..s szeretem ot. de volt ugy h minden nap megkerdezte, hogy "meg mindig azzal a jott mentel vagy?" "meg mindig nem felejtetted el?" s ezt naponta.....hiaba mondtam el neki egyik nap, hogy vele vagyok..masnap ujra jott h "meg mindig nincs mas?"....
A kérdező hozzászólása: anyum egyedul azt nem szereti benne, hogy szerinte nincs jovom mellette. Mivel, hogy arvahazban nott fel, es anyumnal ez annyit jelent, hogy csavargo...pedig ez nem igaz!!!! Nehez elete volt eddig is, s ez utan is az lesz, mivel nincs kire szamitania, de viszont mindig a legjobbra torekedett.Segitokrsz, udvarias, mindenkinek segit akinek csak tud, szoval nem lehet ra senkinek egy rossz szava sem! s 1 eve vagyok vele, ez ido alatt volt meg a legelejen egy honap amikor osszevesztunk, es kulon voltunk..anyum onnantol mondja, hogy nem akarja ot latni sem... S onnantol csak titokban vagyok vele. Apum engedi..neki semmi baja vele..kedveli..minden..de anyum?!?! amugy o 19 eves.. s anyum alapbol olyan, hogy szerinte nekem 16 evesen nem a fiukkal kellene foglalkoznom, hanem az iskolaval.. legaalabb 25 eves koromig.. majd utana kezdjek el pasizni, es bulizni :) ... s o ezt igy is gondolja...s tilt mindentol ...(pl. nem mehetek sehova, max delutan 4re itthon kell lennem mindenhonnan...) S most nemreg a baratom elkoltozott mas orszagba.. mivel ott kapott munkat. De jonne vissza, hozzam par napra..csak mar nincs hol laknia..ezert kellene nalam.apukam megengedte.. mondta, hogy rendben van.. de anyum annyit mondott ra, hogy valasszak...vagy a pasi vagy anyum...s latni lehetett rajta, hogy komolyan gondolja.
Szerintem meg mivel már Te is kezdesz önállósodni az lenne a legjobb megoldás ha leüllnél vele beszélgetni hogy neked már nem csak õ a legfontosabb, hanem van egy srác akit majdnem ugyanannyira szeretsz mint õt, és ezt szerintem meg kell hogy értse anyud.
Beszélj anyukáddal, hogy MIÉRT? Mi az amiért nem akar együtt látni vele? Miért ellenzi a srácot? Lehet nem is a fiúval van a baj hanem valami járulékos dolog. Barátai, életvitele akármi.
Ha normális a barátod, csak az anyád nem bírja akkor szerintem ne foglalkozz vele.... legalábbis én nekem biztos nem mondaná meg h kivel járhatok, fõleg ha szerelmes vagyok!!! Elöbb-utóbb ugyis bele törõdik a barátodba... Persze ha ilyen 24 éves barátod van, akkor megértem anyud, és igazat is adok neki ez esetben! 17/F
Egyszerûen csak félt még téged. Nem szeretné ha ennyi idõsen még megrontanának. Tartsad tiszteletbe a szüleid kérését.
az elõzõ vagyok. még annyit hogy az én anyukám is azt akarja hogy soakt tanuljak hogy jó életem legyen. de én megmondtam neki hogy hétköznap elég tanulni középsuliban de hétvégére szeretnék egy ksi szabadságot és engem most mindenhova elengednek, fõleg azért hogy legyenek barátaim és ne itthon unatkozzak. valahogy beszéld meg vele hogy szeretnéd élni az életed, kamasz vagy és nem 30 éves korodban akarsz elõször bulizni egyet a haverokkal és hogy 30 évesen nem azon akarsz problémázni hogy szingli vagy. remélem megoldódik a problémád! én drukkolok 15L

Mit tegyek ha szeretnék egy hörcsögöt de anyukám nem engedi meg mert szerinte büdös?

Anyukámat 2 hete próbálom rávenni hogy had kapjak egy hörcsögöt. Tetszik neki a hörcsög de azt mondja hogy büdös.

Legjobb válasz: Ha rendszeresen van takarítva, akkor tényleg nincs szaga. Mivel a hörcsögök többsége rendszeresen egy helyre pisil, ha a pisis forgácsot minden nap, vagy 2 naponta kiszeded, akkor meg pláne nincs. Mondjuk az enyém (kis dög, imádom:D)a ketrec emeletére is szokott idõnként, azt egy nedves papírzsepivel letörlöm, és kész. A többi részét a a forgácsnak én kb. két hetente szoktam cserélni, még senki nem panaszkodott, hogy büdös lenne a szobámban:).

Ha rendszeresen van takarítva, akkor tényleg nincs szaga. Mivel a hörcsögök többsége rendszeresen egy helyre pisil, ha a pisis forgácsot minden nap, vagy 2 naponta kiszeded, akkor meg pláne nincs. Mondjuk az enyém (kis dög, imádom:D)a ketrec emeletére is szokott idõnként, azt egy nedves papírzsepivel letörlöm, és kész. A többi részét a a forgácsnak én kb. két hetente szoktam cserélni, még senki nem panaszkodott, hogy büdös lenne a szobámban:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! :)
a családodból taláj egy személyt akit megfüzöl pl.: nagymama keresztszûlõ és vedd rá hogy vegyen neked és ha aztmondja h vesz akkor majd a szüleid is meg gyõzi helyeted :) Nállam ez ugyan így volt :) ))
Én a dzsungijaimat (2 terráriumban, 1 ketrecben) havonta szoktam takarítani, a pisisarkot pedig nem tudom, mert mindig máshová pisilnek. Ez egyéntõl függõ. Amúgy nem büdösek. Én 3 évig könyörögtem, hogy legyenek, utána meg anya akkor vette meg õket, mikor lovastáborban voltam. Most meg már babusgatja õket, meg: "Ne vedd már ki a kezembõl, most én simogatom.", néha még enni is ad nekik, mivel hétköznap hamarabb kel, mint én. És mindig megkérdezem, hogy "Anya! Büdösek?!", õ meg mondja, hogy "Dehogyis!". Szóval, most már lassan nem is én szeretgetem õket, hanem anya. :P De a macseknál is ugyanígy volt. Azt mondta, hogy nem hozunk macskát, mert sok betegséget terjeszt (udvaron tartjuk), most meg éjszaka, mikor kimegy virágot locsolni, és egy óra múlva bejön, ha megkérdezem, hogy mit csinált eddig kint, akkor mondja, hogy "Hát simogattam a cicát.". Szóval ha lesz egy hörid, egy idõ után anyukád is bele fog szeretni. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Továbbra is várom a válaszokat. :)
Ez hülyeség... akkor büdös ha nincs sokáig tisztába téve, de akkor minden állat büdös ennyi erõvel. Ha rendszeresen és gyakran rendbe teszed, akkor nem lesz szaga. Egyébként ha van hely, akkor simán megférne a többi állat mellett... Nekem is mindig 3 állatom volt (papagáj, csincsilla + degu és 2 afrikai óriáscsiga, de utóbbiak már eltávoztak sajnos :/) pedig panelban lakunk. Szerintem ha látja, hogy a többirõl is gondoskodsz, akkor engedékenyebb lesz. Ígérd meg neki, hogy mindig tiszta lesz és akkor nem lesz baj =D
Nincs szaguk én nekem se engedték meg h malacom azaz tengerimalacom legyen mert budös és végül megkaptam de semmi szaga nincs
vagyis izéé rosszul olvastam. ha tetszik neki, mondd el, hogy majd te takarítod. és azt is, hogy majd meglátja. és rájön hogy nem is büdi.
nekem megengedte. Sokat beszélj róla, mondj róla jó dolgokat. ha már nagyobb vagy te magad is elintézheted, és õ majd nem tud ellene semmit!;) xD
Ja, és ha boltból veszitek, akkor fiút vegyél, mert ha össze van rakva a fiú és a lány, akkor lehet, hogy a lány terhes lehet. De ha tenyészettõl veszed, akkor vehetsz lányt is. Vagy ahogy gondolod. 2. válaszoló voltam. :)
Mondd meg neki, hogy ha 2 hetente takarítod, akkor nem büdös. Nekem is van 7 hörim, bár csak havonta takarítom, mert nagy akváriumban vannak. De ha nem szeretnéd, hogy büdös legyen, akkor kb 2-2, 5 hetente takarítsd. Ha most lesz elõször hörid, akkor Dzsungáriai törpehörit vegyél, mert kevesebb vele a "gond", mint az aranyhörcsöggel. (Pl. kevesebbet piszkol, ha akváriumba teszed akkor nem tud kimászni, mivel kisebb mint az aranyhörcsög, meg kevesebbet eszik.) Remélem tudtam segíteni, és ha még kell 1-2 információ, nyugodtan írj! :)
mondd neki hogy a papagáj meg a hal is büdös ha nincs rendesen kitakarítva! ha azok nem büdösek akkor a hörcsög sem lesz az mert takarítod.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!