Találatok a következő kifejezésre: Ha anyukámnak egy (223 db)

Mit tegyek, ha anyukám egy kissé sznob? Nem hagyja, hogy dolgozzak.

18 éves lány vagyok, ebben az évben fogok érettségizni. Az iskola jól megy, jól tanulok, mégsem szeretnék egyel?re továbbtanulni. Anyukám viszont ebbe nem nyugszik bele. Õ ügyvéd, apukám orvos, úgyhogy óriási szégyen lenne, ha én "nem igyekeznék megütni az ? szintjüket". Nekem viszont fogalmam sincs, mi szeretnék lenni. Szeretnék középiskola után minimum egy évet dolgozni, hogy lássam, milyen a nagybet?s élet. (Lenne is hol, tehát nem csak vakon mennék a nagyvilágba.) Hétvégente és délutánonként most is vállalok diákmunkát, amin anyám már így is ki van akadva. A legjobb barátn?m anyukája azt mondta, ? büszke lenne, ha így gondolkodna a gyereke. Akkor a saját anyukám miért nem becsül meg?

Legjobb válasz: Ez egyáltalán nem probléma.Sokkal jobb,hogyha nyugodtan gondolkozol mi szeretnél lenni,mintha választanál egy kényszerszakot,és fél év után sírva jönnél el,hogy te ezt nem bírod,nem szereted stb. Az embernek azzal kell foglalkozni,amit szeret.Ha még nem tudod,hát nem tudod,majd jön magától.Ezt szépen mond el anyukádnak is,azt tartsd mindenképp szem elõtt,hogy õ attól,hogy így viselkedik,csak neked szeretné a legjobbat,amiket mond azt a te érdekedben mondja,szeret,ezért a legjobbat szeretné neked:) Lehet,hogy õ másképp látja a dolgokat,üljetek le,beszéljétek meg ketten,elképzelhetõ,hogy pozitív hatással vagytok egymásra.Kérd meg,hogy segítsen szakot választani,hátha ráakadtok egy jóra:) Nekem anyukám angol-német tanár,apukám vegyész,én sem döntöttem el egybõl mi szeretnék lenni,kimentem félévre Spanyolországba.Végül egy évvel késõbb beadtam a jelentkezésem az ELTE-BTK-ra.Nem maradtam le semmirõl,magyartanár vagyok,épp az elsõ kisbabámat várom.:)

Ez egyáltalán nem probléma.Sokkal jobb, hogyha nyugodtan gondolkozol mi szeretnél lenni, mintha választanál egy kényszerszakot, és fél év után sírva jönnél el, hogy te ezt nem bírod, nem szereted stb. Az embernek azzal kell foglalkozni, amit szeret.Ha még nem tudod, hát nem tudod, majd jön magától.Ezt szépen mond el anyukádnak is, azt tartsd mindenképp szem elõtt, hogy õ attól, hogy így viselkedik, csak neked szeretné a legjobbat, amiket mond azt a te érdekedben mondja, szeret, ezért a legjobbat szeretné neked:) Lehet, hogy õ másképp látja a dolgokat, üljetek le, beszéljétek meg ketten, elképzelhetõ, hogy pozitív hatással vagytok egymásra.Kérd meg, hogy segítsen szakot választani, hátha ráakadtok egy jóra:) Nekem anyukám angol-német tanár, apukám vegyész, én sem döntöttem el egybõl mi szeretnék lenni, kimentem félévre Spanyolországba.Végül egy évvel késõbb beadtam a jelentkezésem az ELTE-BTK-ra.Nem maradtam le semmirõl, magyartanár vagyok, épp az elsõ kisbabámat várom.:)
A harmadik vagyok. A másodiknak igaza van, csak hozzáteszem, hogy kezdõ magyartanárként is szinte lehetetlen állást kapni jelenleg.
Mert más az értékrendjük. Én a helyedben elmennék legalább egy éves technikusira vagy valamire, hogy anyád megnyugodjon.
Mondd meg a szüleidnek, hogy statisztikai adatok igazolják, hogy a friss diplomások milyen nehezen tudnak elhelyezkedni manapság. Sokkal értelmesebb lenne valami szakmát kitanulni, azzal sokkal könnyebben lehet állást kapni.
Mondd el nekik, hogy a sznobizmusból meg a doktori titulusból önmagában még senki nem élt meg eddig, a tenni akarásból meg annál inkább. Én is ugattam már be sznob orvos-ügyvéd rokonnak ilyesmit, egyszerûen imádnivaló az a fej, amit közben vágnak, megéri. (én azért voltam lenézve, mert "csak" nyelvszakos tanár vagyok, és az külön bosszantja õket, hogy igazi szabad szellemû idióta vagyok). 28 N
7-es vagyok. Sejtettem, hogy a "családi szakmát" kellene továbbvinned. Apukád amúgy mit szól anyukád ötletéhez? Õ is a továbbtanulást szorgalmazza? Lehet, hogy vele kéne szövetkezni, ha nem teljesen osztja anyukád véleményét. Ha eleve egy olyan szakra mész ami nem érdekel, kínszenvedés lesz maga képzés. Ha meg a diplomának megfelelõen helyezkedsz el, akkor a munka is. Egyébként ez két olyan szakma, amihez elhivatottság, és folyamatos tanulás kell, ha már most tudod, hogy ez nem a te világod, kár belekezdeni. Tény, hogy könnyebb a folyamatos tanulás (fõleg, hogy akkor rendszerint nappalis az ember), de munka mellett is lehet tanulni. Persze az utóbbinál a szabadidõ terhére megy a tanulás, és fontos a szervezés, de meg lehet csinálni. Én meló mellett prosztgradoztam.
nagy betûs élet? ne már.. nem is tudod, milyen szerencsés helyzetben vagy.. és te még dolgozni akarnál? örülj neki, hogy nem vagy rákényszerülve, mint egyesek.. én OKJ-s képzésre járok, idén végzek és ha anyámék nem lennének rendesek mehetnék a híd alá, mert munkát biztosan nem fogok találni..xd
Elõször is jól teszed, hogy diákmunkát vállalsz annak ellenére, hogy nem vagy rákényszerülve. Édesanyád büszke lehet(ne) rád. De egyébként igaza van neki, nem kell nagyon elnyújtani a tanulást. Kezdj el valamilyen szakot, amit valamelyest szimpatikusnak tartasz, ha nem jön be, lehet váltani. Egyébként abból, ha egy évig dolgoznál, nem derülne ki feltétlenül, hogy milyen a "nagybetûs élet", hiszen ez mindenkinek mást jelent, sok tényezõtõl függ, kinek hogy alakul az élete. Általában, aki tanul és eljut oda, hogy tényleg ért valamihez, annak jobban.
Mindig olyan furcsa számomra, ha egy gyerek ennyivel normálisabban gondolkodik, mint a szülõ aki felnevelte... Nno de nem ez a lényeg. Anyukád valóban sznob, nem is kicsit, de ez még nem jelenti azt, hogy nincs igazság abban amit mond. Tényleg jobb ha nem hagysz ki egy évet, a bsc-s rendszerben meg elég könnyen tudsz szakot váltani is. De ha tényleg nem tudod még az "irányt" sem eldönteni, akkor jobb a munka, mint egy rosszul megválasztott szak, ami csak elveszi a kedved az egész diplomásditól. Esetleg egy továbbtanulási tanácsadó? (Bár még sose voltam olyannál, de hátha tud segíteni :) )
Én nem azt mondom, hogy 1 évet ne hagyj ki, de ha jó eszed van, igenis tanulj. Azért teremtett okosnak a sors, hogy használd ki :) Persze nyugodtan szünetelj, gondolkodj mi az, ami jó lenne neked, mit szeretsz és csak olyat tanulj, amivel tényleg boldog tudsz lenni. :)
A kérdező hozzászólása: Az a probléma, hogy engem egyik irány sem érdekel. Nem akarok több évet olyan egyetemre, és olyan szakra áldozni, amirõl eleve tudom, hogy "halott ügy". Anyukám szerint ezzel a hozzáállással viszont takarítónõként fogom végezni, és azt mondta, azt a szégyent nem tudná elviselni. Én pedig még mindig higgadtan, és tisztelettudóan megemlítettem neki, hogy szerintem pedig az a szégyen, hogy õ ezt így gondolja, és nekem nem büdös a munka...
7-es vagyok. Amúgy anyukád nem a jog vagy az orvosi felé akar terelgetni? Valamelyik szülõ praxisát továbbvinni. Lehet ezért gyõzköd, mert ott sok a képzési idõ. Jog: 5 év egyetem + 3 év gyakorlat a szakvizsgáig Orvosi: 6 év egyetem + x. év gyakorlat és szakorvosi vizsgák
A kérdező hozzászólása: Pontosan ezeket mondtam el neki én is. Még a nyelvtanulást is megemlítettem, de csak fintorgott, meg legyintett. :(
Második vagyok:Sajnos, ilyen alapon nem lehet szakot választani, mert szinte mindenhol nagy a túltelítettség, legalábbis, ahogy látom.Úgy gondolom, hogy aki akar, képzi magát, tanul, és ügyes, az el tud helyezkedni.Próbálkozni, és akarni kell.Elõször lehet magántanító, aztán egyre jön fel.Nem hiszem, hogy az jobb, ha valaki elhelyezkedik egy hiányszakmában, jó pénzt kap érte, de közbe utálja, és mindennap egy szenvedés.Az igazán pokoli tud lenni.
anyu mindig azt mondta, azért nem akarja, hogy ne tanuljak, illetve szünetet tartsak, mert szerinte utána borzasztó nehéz visszarázódni - így 28 évesen már azt mondom, igaza volt! lehet a tied is így gondolja. szerintem nem arról van szó, hogy nem becsüli meg, amit gondolsz.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már beszélni vele. Higgadt voltam, tisztettudó, mégsem értem el vele semmit. Neki csak a pénz számít, és az, ki milyen pozíciót tölt be. Hallani sem akar arról, hogy ne tanuljak tovább. Mindegy neki, akarom-e, vagy sem, a lényeg, hogy végül diplomám legyen.
Miért nem viszed tovább apud titulusát, biztos van nagy ügyfélköre, nyilván saját cégében tolja, saját ügyvédi irodában, miért nem végzed el a jogot és ülsz bele a , , tutiba". A jog amúgy ötforint, átlagban elmehetsz minimálbérért éhen halni, de neked ott van apud, te már nyertes helyzetbõl indulsz szépen átveszed a cégét, ezt ne hagyd ki.

Mit csináljak ha anyukám egy . Khm? 14/l

Anyukám egyedül nevel......folyton pasizik, ma pl. telefonon olyan dolgokat beszélt amiket nem kellett volna hallanom. Volt, hogy beléptem a facebookjába és ott is olyan dolgokat olvastam. Amikor kilép az ajtón, akkor tudatosul bennem, hogy már megint azért megy el hogy felnõtt dolgokat csináljon (próbálom minél szebben kifejezni magam). Annyira elárulva érzem magam. Egy anyának így kell viselkedni? Voltak már durvább dolgok is, úgy jött haza hogy 10000% volt hogy azt csinálta.:( Szerintetek is probléma ez? Tudom, hogy nincs megoldás.. Egyébként minden téren rossz anya.:(

Legjobb válasz: Nézd, ennyi információ alapján még nem mondhatunk semmi rosszat anyukádra. Tudod, a házasságban élõknek is van szexuális életük... És az is tény, hogy te pont abban a korban vagy, amikor az ember a legérzékenyebb az ilyen témákra...

Nézd, ennyi információ alapján még nem mondhatunk semmi rosszat anyukádra. Tudod, a házasságban élõknek is van szexuális életük... És az is tény, hogy te pont abban a korban vagy, amikor az ember a legérzékenyebb az ilyen témákra...
A kérdező hozzászólása: Elárulom nektek, hogy egyszer egy családi vita közepette egyik rokonunk azt ordította nekem, hogy "tudod-e hogy anyád pénzért ba..ik?". Ekkor lehettem 9 éves és akkor még nem fogtam fel.. csak mostanában lett tiszta a dolog..
szerinted azzal nincs probléma, hogy egy édesanya fûvel-fával összefekszik?...márpedig ez elég szomorú.nyilván nem kell úgy élnie, mint egy apáca, de kíváncsi vagyok, hogyha a te édesanyád csinálná ezt, ugyan így vélekednél-e.tudod, külsõ szemlélõként nagyon könnyû kritizálni. vagy ha már mindenáron így akar viselkedni, nem vágyik tartós kapcsolatra, legalább diszkréten csinálja.
Koszonom elozo h szofisztikaltan is megfogalmaztad. En is pontosan erre celoztam! Szerintem az anyja atjar a szomszedba dugni, meg par masikkal. Nem hiszem h ezzel problema volna es h a lanynak ehhez barmi koze is van!
Én csak azt nem értem, hogy a most 14 éves gyerek honnan tudja, ha az anyja régebben pénzért is csinálta. Mert kétlem, hogy megbeszélte volna vele az anyja...
Hat, kedves utolso, amilyen szofisztikaltan fejezted ki magad most is, inkabb nem biznek a Te jozan itelokepessegedben az anyat illetoen...Bocs
Kedves elozo! Nem hiszem h az anyja regebben penzert dugott volna. Szerintem csak a kislanynak minden baaassza a csoret!
Jezusom, 2 utolso, hogy lehettek ennyire primitivek?! Fentebb irta szegeny, h penzert is "kur" az anyja. Szerintetek ez normalis?! Akkor ehhez csak gratulalni tudok. Gondolom, ti is ezert szoktatok atugrani a szomszedba... Kedves Kerdezo, sajnalom, h ezt latnod kell ill. latni engedi az anyukad. Az viszont pozitiv, h felismerted azt, h ez rossz. Mivel az ember sajnos nem tudja megvalogatni a szuleit, csak annyit tudsz tenni, h Te nem ilyen leszel majd kesobb es ez erot ad ahhoz, h olyan munkat szerezz kesobb, amivel nem megalazo modon keresed meg a penzed es ami miatt nem kell szegyellned magad majd a gyerekeid elott.
Mit zavar teged h szeret kurni? 14 evesen mar tobb eszed lehetne!
Jajjmár:) Pont te írtad látszik rajta a boldogság és ilyenkor te gyûlölöd...Ne sajnáld már tõle, vannak emberek akik nem a párkapcsolatban találják meg a boldogságot, ha neki ez így jó mit zavar téged? Te is fogsz szexelni és nem tudhatod, hogy milyen kapcsolatban.(Párkapcsolat, barátság extrákkal, szexkapcsolat etc)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); az egyik ismerõsöm édesanyja is ilyen sajnos.össze vissza pasizik, folyton csak szórakozni jár, és mindenkivel összefekszik.emlékszem, a lány régebben többször is elszökött otthonról(nem kell véresen komoly dolgokra gondolni, nagymamához, keresztszülõkhöz ment, nem az utcára), mert elege lett abból, hogy minden nap más pasi jön vele szembe a lakásban.mesélte, hogy sokszor aludni sem tudott, mert hallotta, hogy mi történik a szomszéd szobában. a legjobb, amit teszel, hogy nem tekinted õt követendõ példának.jó, hogy tudod, hogy ez nem helyes, és ahelyett, hogy te is ilyen lennél, kitartasz az elveid mellett.ne szökj el semmi esetre sem, hiszen azzal nagyon megrémítenéd!!viszont azt tanácsolom, járj el sokat otthonról, ha nem bírod.a barátnõid, rokonaid biztosan szívesen látnak, akár éjszakára is. a párkapcsolatok természetes része a nemi élet, viszont az, hogy ezt ilyen nyíltan csinálja, valóban nem helyes.az teljesen rendben volna, ha állandó partnere lenne, de így tényleg nem valami jó.pláne, hogy tudhatná, ebben a korban elég érzékenyek vagyunk erre a témára(én is 14 éves vagyok), hiszen már tisztában vagyunk nagyjából a dolgokkal, de nem tudjuk feldolgozni, hogy a szüleink is "azt" csinálják... ha szeretnél beszélgetni, nyugodtan írhatsz, szívesen meghallgatlak.
Szegény :( Nézz rá úgy, mint az ellenpéldára. Ilyennek NEM szabad lenned ha felnõsz. Rengeteg tinilány a te korodban ugyanezt csinálja, lefekszik ezzel-azzal, mintha ez természetes lenne 14 évesen. Ilyen ne legyél semmiképp. Te csak próbálj meg jól tanulni, barátkozz, sportolj, éld az életed. Ne ítéld el anyukádat azért amit csinál, biztos hogy megvan az oka. Egyszerûen csak ne kövesd.
Hát ez nagyon durva, szegénykém. :( Sajnos tenni ellene nem tudsz, valószínûleg õ is tudja, hogy tudod mi folyik. Arra vigyázz, hogy nehogy te is belekeveredj, nehogy pénzért téged is beszervezzen. Nincs lehetõséged bentlakásos suliba menni? Akkor nem kéne ezt nézned. Csak nyáron :(
A kérdező hozzászólása: Régebben pénzért csinálta ..... Évek óta van egy ilyen állandó ""párja"", akit folyton megcsal és a férfi nem is tud róla. Annyiból áll ez a dolog, hogy van neki jópár ismerõse akikkel rendszeresen lefekszik...a szomszéd is ilyen és úgy gyûlölöm amikor mondja, hogy átugrok a szomszédba..aztán visszajön 1 óra múlva és látszik rajta a boldogság......olyankor hozzá sem szólok.
Egy felnõtt embernek szüksége van a párkapcsolatra, szexre. Azért mert édesanya még nem szûnt meg nõnek lenni. Ha egyszerûen mondva ri...ckodik, az nem túl jó, de nem tudsz mit tenni ellene. Ne utánozd, és ennyi. Ha simán csak párkapcsolata van, annak csak örülhetsz, százszor rosszabb egy mártírkodó, magába fordult és megkeseredett anyával élni, mint egy egészséges társasági életet élõvel. Nem szokta bemutatni a barátait?
A szex egy teljesen termeszetes elemi igenye az embernek. Kivetnivelo max abban lehet, h milyen viszony fuzi ossze a partnereket. Ha anyukad ismerkedik, randevuzik, baratja van, keresi a boldogsagot - ehhez joga van! "Khm" max akkor lenne, ha valogatatlanul szedne fel pasikat, mikozben rolad nem gondoskodik tisztessegesen, vagy ne adj Isten penzert szexelne. De mindez nem derul ki a leiradodbol. Osszesegeben azt hiszem gyerek vagy meg ehhez a temahoz. Es ne kutass anyukad facebookjan! Te mit szolnal, ha o tenne?! Es mit szolnal, ha elolvasna amit itt irtal rola?!
MERT amit a rokon kiabál az szent és sérthetetlen?:DDDDDD rám is mondtak már rokonok ilyet aztán sehol semmi.

Ha anyukám egyedül nevel engem, az hátrányos helyzetnek számít?

Nem elváltak a szüleim, apukám meghalt.

Legjobb válasz: apukád miatt úgy tudom hogy igen, de ha kell ez valamihez akkor olvasd el részletesen a megadott információkat, biztosan írnak errõl.

apukád miatt úgy tudom hogy igen, de ha kell ez valamihez akkor olvasd el részletesen a megadott információkat, biztosan írnak errõl.


Szerintetek ha anyu egy receptkönyvet kap tõlem karácsonyra az jó? Mert szeret kipróbálni recepteket meg minden!

Elõre köszi!

Legjobb válasz: Akkor biztosan jó ötlet. Fõleg ha nem a neten nézeget ilyesmit. De mindenképp nézegess bele a könyvbe, hogy olyan jellegû receptek legyenek, amiket Õ is biztosan szívesen megcsinálna.

Akkor biztosan jó ötlet. Fõleg ha nem a neten nézeget ilyesmit. De mindenképp nézegess bele a könyvbe, hogy olyan jellegû receptek legyenek, amiket Õ is biztosan szívesen megcsinálna.
Biztosan örülne neki. Csak olyant vegyél, ami még nincs meg neki.
Hat en tuttira nem örulnek receptkönyvnek föleg h a neten teli van minden recepttel amit csak akarsz. Akkor mar jobb egy zokni
Én tavaly receptes könyvet készítettem neki saját kezûleg, amibe õ írhat recepteket. Nagyon örült neki:)
A kérdező hozzászólása: 14:32-nek tehát egy füzetet kidíszítettél?

Ha anyukád egy közel veled egy idős férfit szeretne, azt hogyan viselnéd?

41 éves vagyok és szeretek egy 23 éves férfit. A fiam 20 éves lesz idén.

Legjobb válasz: Fuhhhh...ne tud meg milyen [email protected]én hasonló helyzetben voltam... De lehet, hogy a te fiad sokkal befogadóképesebb mint én és simán elfogadja, de lehet, hogy kitér a hitébõl úgy mint én annak idején. SZERINTEM EZ 1 vérlázító dolog!!!!

Fuhhhh...ne tud meg milyen [email protected]én hasonló helyzetben voltam... De lehet, hogy a te fiad sokkal befogadóképesebb mint én és simán elfogadja, de lehet, hogy kitér a hitébõl úgy mint én annak idején. SZERINTEM EZ 1 vérlázító dolog!!!!
Ha egy fiú szereti az anyját akkor szerintem elnézi neki. Na, de hiába szeretem az anyámat ezt akkor sem tudtam elnézni neki. De lehet, hogy egy NORMÁLIS fiú elnézi ezt az anyjának...én nem néztem el ennyi. Furcsa volt, hogy mit adhat neki egy velem egykorú fiú....ez olyan volt számomra mintha velem jött volna össze ami egy undorító vérfertõzõ képzelgés volt részemrõl. És a haverok is, meg a rokonok is mit szóltak volna. De én nem vagyok 100-as....ezért ne vonj le elõzetes következtetéseket az irományaimból.
Ha lenne egy lányod, aki 20 éves korában egy, az apjával egyidõs férfire vágyna, te hogy viselnéd?
Ha õ is gamer, akkor szerintem egész jól el LAN-ozgatnánk egész nap... :D
A kérdező hozzászólása: Elsõ, tudnál bõvebben írni?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem kamu kérdés és nem is ismerkedés céljából írtam ki.
Tegyük hozzá azt is, hogy én egy igen labilis természetû fiú vagyok, de az, hogy a 41 éves anyám összejöjjön egy 23 éves fiúval....aki nálam csak 1 évvel idõsebb...hát ez ...szégyen volt számomra. Kiakadtam...és ráadásul ide akarta hozni rám..a házunkba..fuuuuuu...kiakadtam...széttéptem minden olyan képet amin rajta vagyok...letöröltem mindent a gépemrõl és megakartam ölni magam a szégyentõl. Aztán hála istennek szétmentek azelõtt mielõtt ideköltözött volna. Fuuuu...majdnem kinyírtam magam. DE MÉG EGYSZER ÍROM ÉN EGY NAGYON LABILIS TERMÉSZETÛ FIÚ VAGYOK lehet, hogy más fiú máshogy reagálja..lehet, hogy simán el lesz vele..az is lehet, hogy nem.
A kérdező hozzászólása: Miért zavart ennyire?
Hogy viselném? Vagy elköltöznék a bús p#csába és anyámmal többet nem állnék szóba. Vagy a csávót ütném ki úgy, hogy az intenzíven találná magát. Nem tudnám felfogni, nem tudnám elfogadni. Felkúrna az, hogy egy nálam pár évvel idõsebb csávó anyámat rendezgeti.

Ha anyukám 1/3 részt örökölt egy ingatlanból, oda általa felhatalmazott személy bemehet-e? Valamint ha igen, akkor elég egy meghatalmazás? Mert nincs oda bejelentve sem az anyukám, sem a felhatalmazott. Csak egy papír van a jegyzõtõl hogy mi jár neki

Legjobb válasz: Földingatlanra könnyen bejuthat, lakásingatlanba nehezebben. Kérdés, hogy ki a haszonélvezõ, mert az überel mindent és mindenkit. Ha meg üres lakóingatlanról van szó és csak tulajdonosok vannak haszonélvezõ nélkül, akkor a tulajdonoaoknak kell egymás között személyesen megegyezni a további vitás ügyekrõl. Bejelentettségi kötelezettség nem áll fenn.

Földingatlanra könnyen bejuthat, lakásingatlanba nehezebben. Kérdés, hogy ki a haszonélvezõ, mert az überel mindent és mindenkit. Ha meg üres lakóingatlanról van szó és csak tulajdonosok vannak haszonélvezõ nélkül, akkor a tulajdonoaoknak kell egymás között személyesen megegyezni a további vitás ügyekrõl. Bejelentettségi kötelezettség nem áll fenn.

Normális az apám? Gyerekkoromban kezdődött, egy-két pofon anyunak, egy-két pofon nekem, ha vissza kell emlékeznem a gyerekkoromra, anyukám vérző testrészei, és apám kezének csattanása jut eszembe.

4 éves voltam mikor anyukám elhagyta apukámat, és hozzáment a nevel?apámhoz, kicsi voltam még nem értettem miért nem láthatom apukámat, nem fogtam fel, hisz gyerek szemmel az a természetes amit a szüleidt?l látsz, semmi kifogásolni valót nem találtam benne, a családom mindig azt mondogatta, apukád rossz ember. Majd 6 éves koromban megkeresett apukám, hogy megváltozott és látni akar, bizonyítani, anyukám belement hisz, nem n?hetek fel apa nélkül és valóban úgy t?nt megváltozott.. Majd 7 éves koromban minden újra kezd?dött,hiszti egy fagyiért, apróságok,ezeket mind eltitkoltam anyu el?l, nem okozott látható sérüléseket. Majd 8 éves koromban akkora pofont kaptam,hogy nekiestem egy betontömbnek ami által felszakadt az állam. Erre is azt kellett mondanom anyunak,hogy fellökött a kutya, anyukám semmit nem gyanított, hisz apu nem okozott gyerekkoromban sem ekkora sebet nekem.

Legjobb válasz: Az apád közel sem normális, már ne is haragudj, de egy állat!! Nem tudsz vele szembe szállni? Nem arra gondolok, hogy verd meg(ne süllyedj az õ szintjére), hanem ha meg akar ütni, ne engedd, és mond meg neki, hogy már nem vagy kisgyerek, aki nem tud védekezni, és ne merjen többet megütni! Nagyon sajnálom, hogy ilyen apád van, és remélem te soha nem követsz el ilyet, majd ha lesz családod.

Az apád közel sem normális, már ne is haragudj, de egy állat!! Nem tudsz vele szembe szállni? Nem arra gondolok, hogy verd meg(ne süllyedj az õ szintjére), hanem ha meg akar ütni, ne engedd, és mond meg neki, hogy már nem vagy kisgyerek, aki nem tud védekezni, és ne merjen többet megütni! Nagyon sajnálom, hogy ilyen apád van, és remélem te soha nem követsz el ilyet, majd ha lesz családod.
A kérdező hozzászólása: Majd észrevette a kék-zöld lila foltjaimat, nem voltam egy elesett gyerek így hát tudta jól, hogy nem tudható be a gyerekkori figyelmetlenségemnek. Anyukám a nevelõapámmal úgy döntött, hogy el kell költöznünk, külföldre menekültünk, hogy apu ne bánthasson se engem se õt.Én most 17 éves vagyok, és hazaköltöztem anyukám rokonaihoz, apukám tudja, hogy itthon vagyok, és gyakran szoktam vele találkozni, most is elõfordult már, hogy megütött, ha ordít tudom, hogy mi fogja követni, sokszor inkább hagyom magam, hisz tudom hamarabb túl leszek rajta, kevesebb sérüléssel, ha hagyom magam.Most haldoklik a nagymamám, ezért szinte mindennap látom apukámat, engem okol mindezért ami a mamámmal van, pedig csak öreg, ez az élet rendje, gyakran fenyegetett meg azzal, hogy öngyilkos lesz, nem csak testileg bánt, hanem érzelmileg is zsarol. Anyukámnak nem merem említeni, soha sem élhetek normális életet?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Félek vele szembeszállni, az az igazság, viszont nem akarok senkit bevonni, tudom, hogy van elég erõm és kijutok ebbõl a helyzetbõl, csak még bátorságom nincsen. Jártam psziholohúshoz is kineziológushoz is de nekik sem mertem megnyílni teljesen, félek, hogy kiderül ez a titkom, és mivel szeretem az apámat nem akarom, hogy baja legyen ebbõl. Úgy érzem itt tanácsokat kaphatok, hisz senki sem tudja valójában ki vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok biztatást, nem ismerlek titeket, de megvagyok róla gyõzõdve, hogy remek emberek/szülõk vagytok! Mint, ahogy fent is említettem nincs még elég bátorságom beszélni vele, annak is következményei lennének, ami a legelszomorítóbb, hogy soha nem nézett még megbánással a szemembe, soha nem kért elnézést a tetteiért. Meg sem említi szerintem õ maga is fél belátni, hogy ilyen ember. Az az igazság, hogy elõttem sem lehet szóba hozni, senkinek nem mondhatom el, úgy érzem, megalázott, és ha valaki valaha is rákérdezett, hallgattam és tagadtam.
A kérdező hozzászólása: Meg fogom fogadni a tanácsodat! Ha nem veszed tolakodásnak megkérdezhetem hány éves vagy? Ami engem még elkeserít, hogy amikor társaságban vagyunk soha nem aláz meg, akkor én vagyok az "õ kicsi lánya, akit mindenkinél jobban szeret, és a mindene vagyok" viszont amint ketten leszünk, elzárva a külvilágtól, megörül. És ezt olyan jól játsza, hogy soha nem jönne rá senki milyen ember is valójában.
33 vagyok:)
, , engem okol mindezért ami a mamámmal van, pedig csak öreg, ez az élet rendje, gyakran fenyegetett meg azzal, hogy öngyilkos lesz, nem csak testileg bánt, hanem érzelmileg is zsarol.'' Az én apám is ezt csinálja, de valahogy rájöttem, hogy valójában maga sem hiszi azt a sok hülyeséget, amivel ilyenkor vádol, hanem ezt valójában direkt csinálja. Olyan, mintha egy papírlapon valami képletekkel elõre gondosan kiszámítaná, mivel tudja a legnagyobb bûntudatot éleszteni az emberben, ezt gondosan kiméricskélné, kiszámítaná, mint gy mérnök, és aztán tényleg ki is próbálná az emberben, mint ahogy egy programozó lefuttatja az elõre gondosan kitervezett programot, vagy ahogy a fizikusok is kipróbálják az elõre gondosan megtervezett kísérletet. Õneki ezek a kísérletek az amik hajtják. Úgy jöttem rá, hogy ezt direkt csinálja, de maga sem hiszi komolyan, csak direkt így rendezi el, szóval úgy jöttem rá, hogy a telefonba hallottam ahogy mással beszél, és hallottam, hogy mással szemben ugyanezeket a trükköket süti el, mint velem szemben, és valahogy gépiesen, de nagy zsenialitással csinálta, és hogy mindenkinél tudja, milyen trükköket lehet elsütni, kiben mivel lehet bûntudatot csinálni. Olyan precizitással csinálja, ahogy a fizikusok megtervezik a kísérleteiket vagy ahogy a programozók megtervezik a programjaikat. Egyszer valahogy leplezte magát, mert valami logikai hibát csinált , meg egy beszélgetését ki is hallgattam mással, és valahogy rájöttem hogy ez direkt van elõre eltervezve nála, de valójában ebben a sok képtelen vádban õ maga sem hisz.

Ha egy gyerek apukája ( önhibáján kivül) börtönbe kerül attól a gyerek járhat bölcsibe ha anyuka vissza megy dolgozni? Ezt meg kell mondani a bölcsédében? Hogy bánnak ilyenkor az emberrel?

Kizáró okok kutatását végezném de erről nincs semmi tájékoztatás.

Legjobb válasz: Ilyen esetben mindenképpen csináltatnék egy nyilatkozatot ahol a döntés csak nálam lenne a gyerek felett, vagy is egyedülálló anyuka lennék ezesetben, az apukától nem kellene az aláírás mindenhova. Aztán a bölcsibe pedig elsö helye lenne a gyereknek, mert egyedülálló anyukák vannak elöl. Bölcsibe felesleges bármit is mondani, ha sokan tudják a környezetedben akkor a közvetlen gondozónak mond el és ennyi. A bölcsis gyerekek még nem beszélnek túl sokat, a fantáziájuk sem túl nagy. Önhibáján kívül senkit sem tesznek a rácsok mögé. Olyan van, hogy gondatlanságból történik valami, de sajnos akkor is megtörtént.

Ilyen esetben mindenképpen csináltatnék egy nyilatkozatot ahol a döntés csak nálam lenne a gyerek felett, vagy is egyedülálló anyuka lennék ezesetben, az apukától nem kellene az aláírás mindenhova. Aztán a bölcsibe pedig elsö helye lenne a gyereknek, mert egyedülálló anyukák vannak elöl. Bölcsibe felesleges bármit is mondani, ha sokan tudják a környezetedben akkor a közvetlen gondozónak mond el és ennyi. A bölcsis gyerekek még nem beszélnek túl sokat, a fantáziájuk sem túl nagy. Önhibáján kívül senkit sem tesznek a rácsok mögé. Olyan van, hogy gondatlanságból történik valami, de sajnos akkor is megtörtént.
Ha nem vagytok házasok akkor csak nyilatkozol, hogy egyedülálló vagy a magyar államkincstárnál (egyedülállóként kapod a családit), és a munkáltatónál. A gyámhatóságnak semmi köze ehhez, max. rendõrnek nem mehet majd továbbtanulni, mert bármelyik családtagnak priusza van, nem veszik fel. Én nem mondanám el, mert könnyen ítélnek az emberek és biztosan pletykatéma lenne, hacsak nem nagyon muszáj. Ha sok évet kapott akkor még a gyerekek is csúfolhatják ezért a gyerekedet, õt sem tenném ki ennek, sajnos elég kegyetlenek tudnak lenni egymással. Én is azt gondolom, hogy önhibáján kívül senki sem kerül börtönbe.
Utolsó vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy egyáltalán nem biztos, hogy kiderül hol van, egyenlõre nekünk se tudja csak a család és az, akinek feltétlen tudnia kell. Persze nem mindegy, hogy csak pár hónapot kapott, vagy nagyítéletes.
Ugyanilyen helyzetben vagyok. Én azt fogom hazudni, hogy a férjem lelépett és nem tudok róla semmit, így a legegyszerûbb. Gondolom valami nyilatkozatot majd kell írni ehhez.
Nem kellene hirdetni, mondd, hogy nem lakik veletek. Ha dolgozol, muszáj felvenniük, elsõ válaszoló meg jól mondta, legyen kizárólagos felügyeleted. Elég nehéz is lenne mindenért a börtönbe mászkálni, ha kell egy apai aláírás. Persze az sem mindegy, miért van börtönbe, elõbb-utóbb sajnos ki fog derülni. (Én pl. senkinek sem mondtam, hogy az apám kórházban van, mégis mindenki tudta.)
köszi! ha munkanélküli akkor otthon van az apa , tehát nem kell és lehet a bölcsödébe adni én úgy tudom. Ha nincs férõhely a bolcsiben, akkor kell munkáltatói igazolás. Ha van papíron, hogy rendszeres gyermekvedelmi támogatást kapsz, akkor nem kell munkáltatói, mert akkor szociális okból felveszik a gyereket. Mellesleg a munkanelkuli munkát keres, tehat nem tud a gyerekre vigyázni, ugye? Ha meg épp lecsuknak, pláne nem..... tehát a legjobb ilyen esetben ha egyedülálló szülõnek állítjuk be magunkat? de akkor nem kell az apának lemondani a gyermekrõl? gyámügy mit szól ehhez? Nem kell ehhez egyedülállónak lenni es az apának se kell lemondania a gyerekrõl -pláne, hogy nem is tudna, mert ilyen nem létezik. A gya ügynek mi koze van a bolcsodehez?
A kérdező hozzászólása: tehát a legjobb ilyen esetben ha egyedülálló szülõnek állítjuk be magunkat? de akkor nem kell az apának lemondani a gyermekrõl? gyámügy mit szól ehhez?
A kérdező hozzászólása: köszi! ha munkanélküli akkor otthon van az apa , tehát nem kell és lehet a bölcsödébe adni én úgy tudom.
Nem kell elmondani a bolcsiben, a vezetonek sem. Munkanelkuli az apa, igy nincs jovedelme, tehat szocialis alapon fel kell hogy vegyek a gyereket.
Nem hiszem, hogy kizáró ok lenne, a gyerek érdekeit nézik. Anyuka egyedül neveli, dolgozik, nincs, aki vigyázzon rá - ha van hely, fel kell venni. Mivel a legtöbb helyen mindkét szülõtõl kérnek munkáltatói igazolást, sok helyen a gondozási díj megállapításához, kedvezményekhez jövedelemigazolást is, így szerintem a vezetõnek muszáj megmondani. Hogy hogy viszonyulnak a kérdéshez, arról nincs tapasztalatom, de gondolom, az aktuális dolgozóktól függ. Ha normálisak, nem hiszem, hogy a gyerekkel másképp bánnának.
na hogy sült el a dolog, anyukák? érdekelne ....

Miért van az, hogy ha elmondom egy barátomnak, hogy az anyukám nevét akarom magamra tetováltatni, ha meghal, hülyének néz?

Ez még egy távoli terv, nem a közeljöv?ben kivánom megcsinálni. De nem értem, hogy miért nézett hülyének? Ennyire fura dolog ez?

Legjobb válasz: ha még él anyukád, hogy tudsz ilyeneken gondolkodni?

ha még él anyukád, hogy tudsz ilyeneken gondolkodni?
nem baj csak tényleg nagyon fura. Anyukádnak mondtad már?mit szólt?
Nem tartom egészen normálisnak, de nem tudom megmondani, hogy miért. Csak belegondolok hogy rám lenne tetoválva hogy Kovács Terézia (kitalált név) és mindenki megkérdezné ki az, én meg mondanám hogy az anyámat hívták így... hát megérteném ha hülyének néznének.
Sztem édes jó anyukád annak örülne a legjobban, ha tetkó helyett inkább adnál neki egy szívbõl jövõ ölelést-puszit, és elmondanád, hogy õt szereted a világon a legeslegjobban.
Szerintem nem fura. Bár lehet hogy sokat nézem a tetoválós mûsorokat. Ott nem fura.
A kérdező hozzászólása: Most ez mért baj? Ez csak egy elgondolás. Nem akarom, hogy az anyukám meghaljon, de tudom, hogy egyszer el fog menni. :( Hálás vagyok a szüleimnek, hogy felneveltek, és szeretném ha még sokáig élnének...
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam el neki...
Hát név helyett inkább vmi dolgot, ami rá emlékeztet (kedvenc virága vagy stb.). De ez nekem is furi amúgy.
Szerintem nem nevet, hanem az arcképet szokták ilyenkor magukra tetováltatni.A név az kicsit olyan, mint mikor sittre kerül valaki, aztán a mátkája nevét magára égeti:)
Mert aki elvált szülõ gyermeke az kap pluszpontot?
nem adnak, miért adnának? az se kap aki árva
Egy csomószor válaszoltunk már a kérdésedre: nem kapsz. Pont. Attól, hogy minden neked nem tetszõ kommenthez odaírod, hogy a kérdésre válaszolj, a helyzet nem fog változni. Én sem kaptam anno, pedig én félárva vagyok. Más kérdés, hogy én nem is akartam volna ilyesmi miatt pluszpontot...
A kérdező hozzászólása: Neked meg nem tökmindegy? Kérdésre válaszolj! Amúgy meg nem akarok mindenért, mert már van nyelvvizsgám, csak hallottam valamit és érdekelt.
Nincsenek elválva....Tejóég...Inkább tanulj meg magyarul. És ne akarj már mindenért pluszpontot. Csak azért, mert egyedül nevel, nem fogsz pluszpontot kapni. Sajna ez van. Annyira idegesítenek az ilyen emberek.
A kérdező hozzászólása: De ez akkor is jár ha minden igazolva van, ha a szüleim nincsenek elválva?
Ha a szülõ egyedülálló, és az egy fõre jutó jövedelem alacsony, akkor kapsz plusz pontot. Csak igazolni kell a különélést és a jövedelmet is.
A kérdező hozzászólása: Végre egy értelmes válasz! Köszi.
Sokakat nevelnek egyedül, õk sem kapnak + pontot.
A kérdező hozzászólása: Am már nem azért, de olvassátok már végig a kérdést. Egy szó sem esett a válásról.... -_-
Elég fura lett volna, hogy válásért kapjon valaki + pontokat.
A kérdező hozzászólása: Van nyelvvizsgám.
Dehogy kap. Akkor minden második tanulónak szinte járna pluszpont könyörgöm... Neked meg el sem váltak a szüleid. Akkor kapsz pluszpontot, ha pl. a jegyzõ védelmébe vesz a körülményeid miatt, vagy állami gondozásba kerülsz, stb... Ha plusz pontot akarsz, inkább tanulj és csinálj egy nyelvvizsgát!
A kérdező hozzászólása: Sztem kap, de a kérdésre légyszi!
Beképzelt, arrogáns hülyegyerek. A kérdésre válaszoltam, az, hogy neked nem tetszik más dolog. Így jártál. Én sem kapok, pedig az én szüleim el is váltak, nem csak külön élnek. Úgyhogy szépen fogtam magam, letettem egy nyelvvizsgát és emelt szinten érettségiztem töribõl. És túléltam. Szerintem te is túlélnéd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!