Találatok a következő kifejezésre: Ha antibiotikumot a fogamzásgátló (37 db)

Nem, de a menstruációdat összezavarhatja.
Elsõ hülyeséget beszél... A fogamzásgátló hatását valóban nem befolyásolhatja, hiszen most nem is szeded a gyógyszert a 7 napos szünetben. A 21 nap alatt már kialakult a kellõ védelem, ha rendszeresen és mindig ugyanabban az idõben szedted, így nem kell emiatt aggódnod. A menstruációt pedig pláne nem befolyásolhatja, hiszen tablettaszedéskor hormonok által generált megvonásos vérzés keletkezik, így erre már semmilyen tényezõ nincsen befolyással, gondolok itt idõjárásváltozásra, stresszre, meg a szokásos dolgokra.
visszafele nem befolyásolhatja, csak elõrefele:) szóval nyugodtan kezdd el, szedd végig a levelet(ez nagyon fontos), és utána amikor megint elkezded szedni a fogamzásgátlót, akkor még 2hétig gumizzatok, vagy ne menjen el benned, esetleg pharmatex+megszakitás, mert csökkenti a hatását.
Most tíz éves a kislányom, Õ is így fogant....
Úristen 79%, de súlyos vagy.. Az antibiotikum erõsen gyengíti a fogamzásgátló hatását, tök mindegy hogy mellé iszod-e a Normaflore-t vagy sem. :) )) Kérdezõ: Még alkalmazzatok 1 hétig kiegészítõ védekezést!
Itt az egyedüli buta te vagy, mivel megcáfolsz mindent ami biológia, leköpöd az orvostudományt és kijelented hogy az antibiotikum probiotikum alkalmazása mellett nem csökkenti a fogamzásgátló hatását mert TE és a barátnõid nem estetek mellette teherbe. Jogos!:) Az nem számít hogy az orvosok mit mondanak, az a lényeg hogy te nem estél teherbe, tehát akkor senkinek semmi baja nem lehet. Te vagy talán az alfa?
Véd, mivel meg sem szûnt a védelme.
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/1866/antibiotik.. http://www.femina.hu/egeszseg/ezeket_tilos_fogyasztani_ha_fo.. http://www.babanet.hu/rendelo/nogyogyaszat/fogamzasgatlas/fo.. "Kérdés: Másfél éve szedem a xxx nevû gyógyszert, de tavaly és idén is úgy jártam, hogy beteg lettem, antibiotikumot szedtem kb. 1 hétig, utána pedig több héten át hányingerem volt esténként a gyógyszer beszedése elõtt kb. 1-2 órával. Miután bevettem a gyógyszert a tünetek elmúltak. Nem tudom ez mit jelenthet. Megszoktam a gyógyszert, semmi problémám nem volt már a kezdetektõl sem, kivéve ezt a kétszer néhány hetet. Válasz: Az antibiotikumok megváltoztatják a fogamzásgátlók hatását a szervezetben. Azt javasoljuk, mivel sokszor maga a fogamzásgátló hatás is felfüggesztõdik, hogy a gyógyszer alatt és utána pár napig kiegészítõ védekezésként gumióvszert is használjnak. A tünetekre B6 vitamint be lehet venni, ha az antibiotikum után a panaszok megszûnnek, ártalmatlan dologról van szó. Dr. Nagy László " http://www.kiskegyed.hu/test-es-lelek/megelozes/mi-uti-ki-a-.. Elsõre ennyi, de ha gondolod bemásolhatom neked az egész Google-t!
De most lányok, komolyan? Minden eddigi hozzászólástól eltekintve, a nõgyógyászotokat, amikor antibiotikumot írt fel, megkérdeztétek errõl?Mit mondott konkrétan?
Akkor mondd el nekem, hogy mit mondanak az orvosok! :) Mert én minden egyes gyógyszerrõl amit felírtak nekem megkérdeztem az orvosomat, hogy nem gyengíti-e a fogamzásgátlót, és minden egyes esetben végigböngésztem a betegtájékoztatókat a lehetséges kölcsönhatásokról! Én utána néztem.Tudom, hogy ami még reális intézkedés antibiotikum mellett, az az, hogy 3-4 órát hagyok a két gyógyszer között, és iszom késõbb kefírt, és még megszakítás! Biztos vagyok benne, hogy semmilyen orvost nem kérdeztél még meg errõl. Szerinted ez nem elég érv, hogy sem én, sem más embert nem ismerek aki terhes lett volna?? Nem minden antibiotikum gyengítheti ESETLEG a fogamzásgátló hatását, akkor kezdjük itt. Nem vagyok már tini, szóval légyszíves ne beszélj velem ilyen hangnemben :) Az aki töröltette a hozzászólásomat, az igenis buta, inkább reagált volna rá, és ennyi.Ez a se nem lát, se nem hall... Ha tényleg megszûnne a gyógyszer miatt a fogamzásgátló hatása, akkor pedig nem egy hét, hanem egy egész levél kéne ahhoz újra 100 százalékban megbízhass benne. Kedves Kérdezõ, hidd el, õk nem aggódnak érted, csak ragaszkodnak valamilyen elmélethez, mint ahogy én is, és nem engednek belõle, õk sem, és én sem. A megszakítás bõven elég a te esetedben. Én sem rossz szándékból írtam neked a válaszomat, saját tapasztalat, és alapos utánaolvasás eredménye. Én tényleg mindig minden tényezõt figyelembe veszek, nehogy hasson a fog.gátlóra, de túlzott aggódás teljesen felesleges. Inkább aggódjatok az aktív szén miatt, az aztán tényleg kipucol.
A kérdező hozzászólása: A nõk nem hülyék, csak õk aggódnak! Tudod azért írtam ki ezt a kérdést mert nem akarok 17 évesen anya lenni! ;) és ez nekem fontos!!! A 8asnak(5ösnek) köszönöm a szakszerû válaszát!:)
6-osnak és a kérdezõnek egy kis infó. Az antibiotikum úgy is befolyásolhatja a fogamzásgátló hatékonyságát, hogy csökkentik az ösztrogén recirkulációját a szervezetben. A fogamzásgátló tablettában lévõ ösztrogének a májban bomlanak le különbözõ vegyi anyagokká, melyek aztán az epével választódnak ki. A bél baktériumai képesek ezeket a vegyi anyagokat aktív ösztrogénné visszaalakítani, ami aztán felszívódik a szervezetben. Ezt a folyamatot enterohepatikus körforgásnak nevezzük. Elméletileg az antibiotikum megöli a baktériumokat, melyek az inaktív anyagokat aktív ösztrogénné alakítják, így zavarhatják a fogamzásgátló tabletta hatékonyságát, ami nem kívánt terhességet okozhat. Ezért is fontos kiegészítõ védekezési módszerrõl gondoskodni, ha antibiotikumot szed a fogamzásgátló mellé. 5-ös voltam és nem tréfának szántam!
Igen, persze, tudjuk.
Nem, az antibiotikum öli a bélbaktériumokat. Te normaflore-t szedtél, azaz nem ártott az antibiotikum oly mértékben a bélbolyhoknak, hogy csökkenjen a hatás :)
kérdezd meg a nõgyógyászod! az antibiotikumtól tényleg csökken a hatása. de a gyógyszeredtõl függ, hogy mennyire
A kérdező hozzászólása: De nem úgy van hogy gyengül a hatása antibiotikum szedése alatt?
Az általad bemásolt szöveg azért ennyira nem meggyõzõ. Egyrészt, itt hadonászol, de még mindig nem válaszoltál a konkrét kérdésre, hogy személyesen az orvos mit mondott? Szerintem ha ennyira ragaszkodsz a véleményedhez, akkor érdekelhetett annyira az antibiotikum hatása, hogy megkérdezted az orvost amikor felírta. Ez egy netes írás, és nem kötözködésbõl, de az írásból kiderül, hogy nagyon megviselte a nõ szervezetét a gyógyszer, hányingere volt, még az is lehet, hogy hányt. Már tüneteket okozott nála az antibiotikum, ilyen esetben alapvetõ, hogy az ember óvatosabb...

Az antibiotikum mennyire hatástalanítja a fogamzásgátlót? Ha igen akkor mennyi időnek kell eltelnie, hogy ne legyen a fogamzásgátlóra hatással?

Legjobb válasz: Csökkentheti a hatását, de nem feltétlenül. Ennek ellenére szerintem nem érdemes kockáztatni, antibiotikum szedése alatt + utána legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés a biztos (nem megszakítás!).

Csökkentheti a hatását, de nem feltétlenül. Ennek ellenére szerintem nem érdemes kockáztatni, antibiotikum szedése alatt + utána legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés a biztos (nem megszakítás!).
A szedés alatt és az utolsó szem antibiotikumtól számítva plusz 1 hétig kiegészítõ védekezés szükséges. Sok idõ igen, de így biztonságos.

Mit tegyek, ha pont azon a napon fogy el a fogamzásgátlóm, mikor az utolsó antibiotikumot be kell vennem?

Pont egy napon fog elfogyni az antibiotikum is és a levél fogamzásgátló is. Akkor ne tartsam meg a 7 nap szünetet, hanem kezdjek el egy új levelet? Vagy mi ilyenkor a teend??

Legjobb válasz: Nem, nem olyan, mintha 2 hetet kihagynál. Az antibiotikum csak CSÖKKENTI (még pontosabban: csökkentHETI) a hatását, nem szünteti meg. Ha megszüntetné, már megjött volna a menzeszed. Senki nem bíztatok, hogy kövesse a példámat, mert nekem férjem van, tehát a gyerek nem lenne tragédia, mint nektek, de én sose alkalmaztam kieg.védekezést az antibiotikum mellett, és soha nem volt probléma. De attól, hogy nálam nem volt, nálatok még lehet, és mint említettem, nem jelenten problémát a gyerek sem. Csak azért írtam le, hogy lássátok: nem szünteti meg a hatást az antibiotikum, csak csökkentheti.

Nem, nem olyan, mintha 2 hetet kihagynál. Az antibiotikum csak CSÖKKENTI (még pontosabban: csökkentHETI) a hatását, nem szünteti meg. Ha megszüntetné, már megjött volna a menzeszed. Senki nem bíztatok, hogy kövesse a példámat, mert nekem férjem van, tehát a gyerek nem lenne tragédia, mint nektek, de én sose alkalmaztam kieg.védekezést az antibiotikum mellett, és soha nem volt probléma. De attól, hogy nálam nem volt, nálatok még lehet, és mint említettem, nem jelenten problémát a gyerek sem. Csak azért írtam le, hogy lássátok: nem szünteti meg a hatást az antibiotikum, csak csökkentheti.
A kérdező hozzászólása: *Tri-regol
A kérdező hozzászólása: Ha egy hölgy a fogamzásgátló mellett antibiotikumot is szed, a normál bélbaktériumok száma csökkenhet, különösen hosszú idejû antibiotikum-kezelés esetén, így a jelenlévõ baktériumok csak kevesebb ösztrogént tudnak átalakítani, és kevesebb tud visszaszívódni a szervezetbe. szedek normaflort, ami ugye bélflóra-helyreállító hatású. ez esetben is érvényes ez, amit kimásoltam a cikkbõl?
A kérdező hozzászólása: meg ugye a tri-regol háromfázisú... az sem mindegy... akkor most tartsak szünetet vagy ne? :O és ha nem, akkor az okkersárgákkal folytassam, vagy pedig teljesen az új levél legelejérõl... wáá :S
látom nem érdemes írnom mert úgysem válaszolsz:D mind1 is szia
Hát figy, szerintem ha nem is tartasz szünetet, mert ugyebár nem mindenki olvassa a cikket és nem hiszem h mindeki szedte tovább, föleg hogy aki eddig irt nem is tudta h ajánlatos továbbszedni.Szerintem szedd a normmaflore-t és kiegészitõ védekezést használj mindeképp ha szünetelsz ha nem.Mivel attol még nem véd jobban ha szeded.Az arra valo h rendbetegye azt amit az antibio "szétszedett" meg immunerösitésre mivel a védekezõ képesség 70% a gyomorban van.
A kérdező hozzászólása: 12.08 öö azthiszem nem sok közöd van hozzá, ne is haragudj, valamint a kérdésemhez sem kapcsolódik, az hogy megsértõdsz pedig elég ciki
nem megsértõdtem csak a tényeket írtam meg:D de mondom mind1
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm
A kérdező hozzászólása: mármint a 12.09-nek:)
A kérdező hozzászólása: azthiszem mégiscsak kihagyom azt az 1 hét szünetet
a szintén tri-regolt szedõ vagyok más az egyfázisú és más a többfázisú szedtem én is többször antibiotikumot, és volt olyan régebben mikor nem jött volna jókor egy gyerek, nõgyógyász mondta h 1 hét ugyanugy kimaradjon, és 1 hét egyéb védekezéssel a belinkelt kérdés az egyfázisúra vonatkozik
A kérdező hozzászólása: 11.59 és 12.01 most kicsit összezavartatok! akkor most mi legyen?? 11.59 ha megtalálod kérlek linkeld be!
A megoldás az lehet, ha az antibiotikum szedés ideje alatt és azután még egy hétig valamilyen más fogamzásgátló eszközt alkalmaznak, de ez alatt az idõ alatt is folytatni kell a fogamzásgátló tabletta szedését. Ha közben elfogyna a 21 napra való tabletta, akkor nem kell 7 napos szünetet tartani a ciklusok között, mint általában, hanem rögtön utána el kell kezdeni egy újabb 21 tablettás ciklust. (----ezt orvos irta!
akkor egy nap fogy el, nem lényeg ugyanugy meg fog jönni a 7 napos szünetben de arról tudsz ugye hogy most nem vagy teljesen védett, az antibiotikum csökkenti a hatását ha elkezded szedni a következõ levelet, nagyjából 7 szem után hat teljesen én is ezt szedek
A kérdező hozzászólása: igen, úgy tudom semlegesíti a hatást, ezért kérdezem, mert ugye most még szedem mindkettõt 1 hétig, aztán 1 hét foggátló megint kimarad, és az már olyan mintha 2 hetet kihagynék, amit meg ugye nem szabad de lehet hogy hülyén gondolkozom
Megtartod a 7 nap szünetet és 7-10 napig óvszerrel védekezel. Betegtájékoztató: Elõfordulhat, hogy az imént felsorolt gyógyszerek egyidejû szedésének ideje alatt - sõt azt követõen további 7 napon keresztül, vagy esetleg ennél hosszabb ideig is - kiegészítõ fogamzásgátló eljárást (pl. óvszer, pesszárium) javasol Önnek orvosa. Nem ajánlja fel, hogy ne tarts szünetet. Ennyi.
tartsd meg a 7 napos szünetet és használj más kiegészítõ védekezési módszert is
A kérdező hozzászólása: értem, köszi nektek
elsõ vagyok... persze, kiegészitõ védekezés nem kötelezõ, mi se szoktunk, de csak mert ha épp jönni akar a baba, hát jöjjön, nincs terveben, de van helye ha épp jönni akar ennyire... de 19 évesen nem biztos hogy gyereket akarsz, ezért inkább gumi 1-másfél hétig és csak 1 hét marad ki, nem 2, mert csak csökkenti, nem eltünteti a fogamzásgátló hatását
én úgy tudom, sok antibiotikumnak kell 10 nap is, mire kiürül a szervezetbõl. tehát jobban teszitek, ha a következõ ciklusban óvszerrel is védekeztek. szerintem ne kezdj el rögtön egy új csomag fog.gátlót, tartsd meg a szünetet, ahogy kell.
A kérdező hozzászólása: rendben :) igen, semmiképp sem szabad teherbe esnem
Kiegészitõ védekezés szükséges, amúgy nem mond hülyeséget a kérdezõ, mert én is olvastam hogy vannak esetek amikor nem szabad szünetete tartani a fogamzásgátlonál, megprobálom megkeresni épp a napokban olvastam rola.
és ha mégis teherbe esnél?mit tennél? csak úgy kiváncsi vagyok
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Claritine Akut Tabletta az antibiotikum? Befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatását? Egyébként mi történik ha a tabletta mentes napon beveszek egyet, elmegy a tabi hatása?

Legjobb válasz: A claritine nem antibiotikum, hanem egy úgynevezett antihisztamin, amit allergiás betegségekre szoktak adni. Nem valószínû, hogy befolyásolják egymást, de a biztonság kedvéért egy órás különbséggel vedd be õket. A fogamzásgátló hatása nem megy csak úgy el.

A claritine nem antibiotikum, hanem egy úgynevezett antihisztamin, amit allergiás betegségekre szoktak adni. Nem valószínû, hogy befolyásolják egymást, de a biztonság kedvéért egy órás különbséggel vedd be õket. A fogamzásgátló hatása nem megy csak úgy el.

Az antibiotikum tényleg kioltja a fogamzásgátló hatását? Ha igen akkor " mennyi ideig, ameddig szedem az antibiotikumot vagy egész hónapra?

Legjobb válasz: Az antibiotikumok okozhatnak hasmenést. Errõl pedig szó van a tabletta tájékoztatójában. Egyébként pedig nincsenek rá hatással. Más típusú készítmények esetleg, de akkor azok hormontartalmúak.

Az antibiotikumok okozhatnak hasmenést. Errõl pedig szó van a tabletta tájékoztatójában. Egyébként pedig nincsenek rá hatással. Más típusú készítmények esetleg, de akkor azok hormontartalmúak.
Utolsó: "Egyébként nem mindegyik fajta, de jobb óvatosnak lenni. " Ezt írtam, úgyhogy nem egészen értem a kötekedést. Gondolom azért szed tablettát, mert nem szeretne terhes lenni. És ha nem szeretne terhes lenni, akkor az a pár% esély is sok neki. Lehet, hogy az õ által szedett antibiotikum éppen nem befolyásolja, de talán abból nem lesz semmi baja, ha másfél hétig óvszert is használ. Ha viszont nem védekezik pluszban, és esetleg mégis hat rá a gyógyszer, akkor ciki.
Azért nem kellene mindenkinek orvost/vegyészt játszani. Az antibiotikum egy gyûjtõ fogalom, különbözõ hatóanyagú gyógyszerek is tartoznak ide. A linkelt cikk is ír errõl, szerintem meg kellene kérdezni a kezelõorvost, hogy milyen antibiotikumot írt fel neked, és hogy az mennyiben módosítja az általad szedett konkrét fogamzásgátló hatását. Az óvatosság persze sosem árt, ha gumit használsz, azzal biztos nem ártasz, de lehet, hogy nincs is szükség rá.
Ha esetleg szeretnél még: "hormonális fogamzásgátlókkal is komplexet képez --> azok biztonsága csökkenhet --> ajánlatos a kezelés ideje alatt egyéb fogamzásgátló módszert is alkalmazni" Idézet a mikrobiológia jegyzet, antibiotiukomról szóló elõadásának tetraciklinekrõl szóló részébõl.
"Még szerencse, hogy én sosem hazudok, és keltek félelmet másokban" Nem szokásom hazudni, ha erre céloztál. De te igen is hazudsz, még ha nem is szándékosan. http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/12456/antibioti..
Én egyszer láttam az MTV-n a Tinimamikban, hogy a pár védekezett, gyógyszerrel. De mikor a csaj beteg lett, antibiotikumot kellett szedjen, és teherbe esett. Szval.. kiolthatja, de tényleg kérdezd meg inkább az orvosod.
Mindenki azt ír, amit akar. Még szerencse, hogy én sosem hazudok, és keltek félelmet másokban. Gyakran szedek antibiotikumot. Egyik sem volt hatással az abtibébire. Esetleg, mielõtt felírná az orvos, kedves kérdezõ, téjékozódhattál volna, ha már ennyire f.sol a sok marhaságtól, amit a neten irogatnak!
A kérdező hozzászólása: utolsó köszi :)
Elsõ: Rosszul tudod. Bizony sok antibiotikum gyengíti a tablettát, és nem azáltal, hogy hasmenést okoz. Egyébként nem mindegyik fajta, de jobb óvatosnak lenni. Antibiotiukom szedés alatt és utána egy hétig kell kiegészítõ védekezés.
Figyelj, én csak két szót írnék: 'Fordulj orvoshoz!' Majd õ tudja h a hatóanyagok h hatnak egymásra 18/L
Igen kiütheti a fogamzásgátlót valamelyik betegtájékoztatón fel is van tüntetve!!Ilyen PL. az Augmentin!!!!

Hatása igaz van akkor is a fogamzásgátlónak ha előtte antibiotikumot szedtem? A többi lenn.

Szedem a fogamzásgátlót és a levél utolsó napjainál szedtem be antibiotikumot plusz a gyógyszermentes napok 1-2 napján.. Nem szexeltünk ez id? alatt a párommal, de tegnap óta szedem a köv. levél fggátlót és igaz van hatása nem múlt el..?

Legjobb válasz: Van hatása,de az antibiotikum hatással van rá és gyengítheti,ezért legalább 1 hétig használjatok például gumit.

Van hatása, de az antibiotikum hatással van rá és gyengítheti, ezért legalább 1 hétig használjatok például gumit.
A kérdező hozzászólása: köszi:) de már letelt az egy hét azóta, hogy bevettem az utolsó antibiot...
És kérdezz meg egy orvost gyógyszerészt, némlyik fogamzásgátló nem kompatibilis az antibiotikumokkal

Ha antibiotikumot szedek, de elkezdtem a fogamzásgátlót, akkor a fog. G. nem fog hatni?

Már a 2. levelet szedem abból a 14. tablettát, de az orvosom antiboitikumot irt fel. Most mit csináljak ?

Legjobb válasz: Az antibiotikum hatástalaníthatja a fog.gátlót, így amíg szedned kell, addig kiegészítõ védekezés szükséges, pl óvszer.

Az antibiotikum hatástalaníthatja a fog.gátlót, így amíg szedned kell, addig kiegészítõ védekezés szükséges, pl óvszer.
Antibiotikumtól függ, de szerintem biztosan csökkenti a hatását. Én is fogamzásgátlót szedek, nemrég beteg voltam, és mondta az orvosom, hogy kiegészítõ védekezés azért legyen... érdemes lenne óvszert húzni, hacsak nem vagy rá allergiás (én az vagyok), vagy a párod nagyon figyeljen oda rád...

Lányok, fogamzásgátló szedése közben ha a 7napos szünetben antibiotikum kúrára kerül sor, az gyengiti a fogamzásgátló hatását? Ha igen akkor mi a teendõ?

Legjobb válasz: Igen gyengíti, én mialatt szedem is kiegészítõ védekezést használok, és még a szedése után egy hétig is.

Igen gyengíti, én mialatt szedem is kiegészítõ védekezést használok, és még a szedése után egy hétig is.
Gyengítheti, és gondolom, ezt le is írják a tájékoztatóban. És szerintem elég egyértelmû, mi a teendõ. Vagy nem szexeltek, vagy használtok óvszert is ebben az idõszakban.
en utana a kovetkezo egesz levelnel kiegeszitot is hasznalok

Szedtem antibiotikumot és mellette fogamzásgátlót (symiciát), akkkor ha 7 nap múlva már véd a fogamzásgátló?

Egyébként mikot elkezdtem szedni a fogamzásgátlót az előtti este kellett volna bevennem egy tabletttát de elfelejtettem és csak 13óra mulva vettem be egyet. Most akkor mi legyen?

Legjobb válasz: Én a levél végéig óvszerrel szexelnék a helyedben.

Én a levél végéig óvszerrel szexelnék a helyedben.
A kérdező hozzászólása: tegnap mielõtt az utolsó szem fogamzásgátlót bevettem pár órával elõtte szexeltünk, de nem ment el belém. lehetek terhes? nagyon meg vagyok ijedve.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!