Találatok a következő kifejezésre: Ha antibiotikumot a (186 db)

Én úgy tudom, hogy a hüvelygyûrût nem befolyásolja az antibiotikum hatása, ez az egyik elõnye is!
A kérdező hozzászólása: tényleg? csak mert azt hallottam hogy ugyanazt a hormont tartalmazza mint tabletta... vagy nem a vérben oltják ki egymás hatását, hanem a gyomorban lenne az, ha tablettát szednék? remélem érthetõ voltam :D
Nem igaz. A Nuvaring betegtájékoztatója ugyanúgy felhívja a figyelmet, hogy más gyógyszerek együttes alkalmazásakor a fogamzásgátló hatás csökkenhet. Külön említi az antibiotikumokat. Hogy hány napig kell még utána figyelni, azt viszont nem írja. A tippem: 7 nap.
A kérdező hozzászólása: 5 napig kell gyógyszert szednem, ma kezdtem. akkor az úgy biztosabb lenne, ha két hétig használnánk mást is? mert csütörtökön kell majd gyûrût is leszednem
Az úgy jól hangzik. Az 1-es válaszoló egyébként valószínûleg a hányás/hasmenéssel keveri. Az valóban nem árt a hüvelygyûrûnek.
Elsõ válaszolóvagyok. Nem kevertem össze a hányás hasmenéssel! Idézem az ismertetõbõl: a hüvelygyûrû és bizonyos antibiotikumok (amoxicillin, doxiciklin)együttes használata esetén nem kell tartani a fogamzásgátló hatékonyság csökkenésétõl. Tehát nem mindegyik antibiotikumnál, csak az amoxicillin és doxiciklin esetén!
Szövegértés egyes! Az általad idézett rész azt jelenti, hogy az amoxicillin és doxiciklin bátran szedhetõ a fogamzásgátló tablettával együtt, mert ezekrõl bebizonyították, hogy nem csökkenti a tabletta hatását, DE a teljes rész így szól: "Egyes gyógyszerek CSÖKKENTHETIK a NuvaRing terhességmegelõzõ hatékonyságát, vagy váratlan vérzést okozhatnak. ILYENEK LEHETNEK AZ ALÁBBI BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ALKALMAZOTT GYÓGYSZEREK: - epilepszia (pl. primidon, fenitoin, barbiturátok, karbamazepin, oxkarbamazepin, topiramát, felbamát), - tuberkulózis (pl. rifampicin), HIV-fertõzés (pl. ritonavir), - MÁS FERTÕZÕ BETEGSÉGEK (ANTIBIOTIKUMOK, kivéve az amoxillin és a doxiciklin, amelyekrõl kimutatták, hogy nem befolyásolják a NuvaRingbõl történõ hormon-felszabadulást)." azaz, CSAK az amoxillin és a doxiciklin hatóanyagokról mutatták ki, hogy nem csökkentik a hatást. A többi antibiotikumról NEM jelenthetõ ki ugyanez, azaz a többivel vigyázni kell. Vagy azért, mert nem vizsgálták a kölcsönhatást. Vagy azért, mert csökkentik a fogamzásgátló hatását.
Én is ezt írtam az elõzõ hozzászólásomban, hogy csak az a kettõ...olvasd el!

Ha beteg a gyerek, csak antibiotikummal gyógyítható? Többi lent!

27 hós a fiam, március elején fejeztünk be egy antibigyó-kúrát, mert két hónapig folyamatosan köhögött. Rendbe is tette. Tegnap délutánra belázasodott, 38,4 lett. Nem köhög, nem náthás. Elvittük ma dokihoz, azt mondta, hogy picit piros a torka, a tüdeje tiszta, és picit hurutos a füle. (nincs középfül-gyulladása)Most megint írtak neki antibiotikumot, másik fajtát. Elkezdtem adni, mert mégiscsak ők az orvosok, de kíváncsi lennék, hogy minden esetben muszáj az antibigyó?

Legjobb válasz: Kisfiam többször volt már beteg, (kisebb láz, esetleg köhögés, taknyosság, piros torok) de mivel ezek nem szövõdmények, vagyis nem felülfertõzõdés, nem bakteriális eredetû soha nem kapott antibiotikumot. Sógornõm is leviszi a gyerekeit, azonnal antibiotikum. Nem tud dolgozni a szervezete annak akit teletömnek, ráadásul felesleges, mert egy vírusra nem ér semmit. Mintha vízzel öntözgetnéd a hangyát

Kisfiam többször volt már beteg, (kisebb láz, esetleg köhögés, taknyosság, piros torok) de mivel ezek nem szövõdmények, vagyis nem felülfertõzõdés, nem bakteriális eredetû soha nem kapott antibiotikumot. Sógornõm is leviszi a gyerekeit, azonnal antibiotikum. Nem tud dolgozni a szervezete annak akit teletömnek, ráadásul felesleges, mert egy vírusra nem ér semmit. Mintha vízzel öntözgetnéd a hangyát
én nem bírom ezt hogy ránézésre antibiotikumot adnak, ha kell ha nem a mi dokink szerencsére nem ilyen, 2, 5 év alatt egyszer kaptunk tüszõs mandulára de sajnos a legtöbb doki ezt csinálja, ha van rá lehetõséged, kérdezgess körbe és esetleg válts dokit
Igen, igen, ha már elkezdted, mindenképpen be kell fejezni, mert ha hamarabb abbahagyod, azzal csak gyártod az ellenálló bacikat! Én pár betegség alkalmával megkérdeznék egy másik orvost is (akár magánrendelésen) és ha úgy látom, hogy az alapján a jelenlegi doki túl hamar adja az antibiotikumot, akkor váltanék.
A fül nem játék. Az orvosok megelõzésként írják fel az antibiót, nehogy egy esetleges középfülgyulladás kialakuljon a picit hurutos fülbõl...
A kérdező hozzászólása: Köszi mindegyikõtöknek! Valahogy én is úgy éreztem, hogy korai rögtön az elsõ nap antibigyót adni. Ennek ellenére ma adtam neki kétszer. (3x kéne, de a középsõt átaludta).mit csináljak szerintetek? Adjam most már be az 5 napot neki? Mert azt is olvastam valahol, hogy ha már egyszer elkezdtük, akkor abbahagyni se jó. Egyébként hajnalban volt még láza, azóta délután egyszer 37, 4, a hangulata viszont jó.
A mi dokink az "általános" betegségeknél (torokfájás, nátha, köhögés, stb.) , ha nincs 40 fokos láza, "csak" lázas (38-39, de e felett már másképp gondolkozik) , akkor legtöbbször úgy írja fel az antibiotikumot, hogy csak akkor váltsuk ki, ha 3 napon túl nem múlik a láza. Szerinte ez utal bakteriális felülfertõzésre, vagy eleve baktérium okozta betegségre. Az esetek többségében ugyanis vírus okozza a betegséget és a szervezet magától legyõzi (ebben az esetben az antibiotikum többet árt, mint használ). A fiam elmúlt 5 éves és életében 2x kellett kiváltani az antibiotikumot. A többi betegség esetében a harmadik napra valóban nem volt már lázas, ami a dokinkat igazolta. A lázon kívüli tünetekre pedig köptetõt, kalciumot, sinupret-cseppet, ilyesmit szokott felírni és betegségen kívül is biztat a cebion-csepp + béres-csepp szedésére. A régi gyakorlat az orvosoknál az, hogy mindenre antibiotikumot adtak, azzal a magyarázattal, hogy "biztos, ami biztos", így nem lesz bakteriális felülfertõzés. Eredmény: egy idõ után alig marad antibiotikum, ami használ, ha tényleg baj van. (Ne menjünk bele, de végsõsoron ennek a téves gyakorlatnak az eredménye a mostanában többször hírekbe kerülõ, minden antibiotikumnak ellenálló szuperbaktériumok létrejötte...)
Hogy mit kap a gyerek, az attól függ, hogy mi a baja. Ha a betegséget baktérium okozza, akkor van értelme az antibiotikumnak, de egy jó orvos arra is figyel, hogy ne kapjon túl gyakran, mert az nem jó. De ha vírus, akkor semmit nem ér az antibiotikum, teljesen felesleges szedni.
szerintem ez leginkább orvostól függ. enyém is 2, 5 éves, még nem kapott antibiotikumot. ha beteg akkor lázcsillapító, gyulladáscsökkentõ, gyógyszertári kevert orrcsepp, tantum verde, calcimusc, cebion és cebion multi, stodal, rutascorbin, fenistil csepp amit "felír" a doki. mindig azt mondja, ha 1 hét után is beteg vagy lázas akkor ad antibiotikumot de szerencsére még csak köhögés húzódott el, csak arra meg nem ad :)
Kicsit offolok, de hátha segít hosszabb távon. Nekem a béres cseppet ajánlották, mint immunerõsítõ. 10 kg felett már adható. On. Az en fiam sem kap mindig antibiot, csak ha egy het alatt nem gyogyul meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És semmit nem kaptok, ha beteg? Valami vitamint, esetleg homeobogyót, valami természetes cuccot?
Nem értelek titeket. A doki nem csak úgy adta az antibiotikumot, hanem azért, mert a füle picit hurutos volt. Ebbõl pedig könnyen kialakulhat a középfülgyulladás. 2 füles gyerek anyuja

Szerintetek gyengíti a szervezetem védekező képességét a most tomboló H1N1 idején, ha antibiotikumot szedek hüvelygombára?

Legjobb válasz: 1. hüvelygombára nem használ az antibiotikum. 2. antibiotikumot bakteriális fertõzésre adnak, a hüvelygomba nem az. 3. hüvelygombára gombaellenes szert kell használni 4. immunerõsítésre C-vitamin, friss gyümölcs és a higiéniás szabályok fokozott betartása hatásos

1. hüvelygombára nem használ az antibiotikum. 2. antibiotikumot bakteriális fertõzésre adnak, a hüvelygomba nem az. 3. hüvelygombára gombaellenes szert kell használni 4. immunerõsítésre C-vitamin, friss gyümölcs és a higiéniás szabályok fokozott betartása hatásos
Ki adott neked antibiotikumot hüvelygombára??? Az antibiotikum - mint azt az elõttem szóló is leírta - baktériumok okozta fertõzésre való. Ennek a hüvelyi tünetei is hasonlítanak a gombáéra, lehet, hogy ezért vetted egy kalap alá. De tessék végre megtanulni, igazán nem bonyolult: sem vírusos (pl. influenza) sem gombás (pl. hüvelygomba) fertõzésekre nem használ az antibiotikum!
Az antibiotikum mindig gyengít...ezért is szajkózzák, hogy vagy natúr joghurtot együnk hozzá vagy valami probiotikumot.Recept nélkül kapható a bélflórát helyreállítja.
A kérdező hozzászólása: Akkor a Dermyc az mi?? Akkor gomba ellenes kapszula...Nem gyengít le?
nem antibiotikumot adnak, mert az pont hogy serkenti a gombák szaporodását.
A Dermyc egy gombaellenes gyógyszer, nem gyengíti az immunrendszeredet. Ha most elkapod az influenzát, az biztosan nem a gombafertõzésed miatt lesz. Nyugodtan szedd be a kapszulákat, csak a gombát vesztheted! :=)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm a válaszokat! :)

Mi bajom lehet egy antibiotikum kúrától (Duomox 750 mg), ha csak a pattanásaim miatt szedem?

Egyáltalán használ a pattanások ellen?

Legjobb válasz: Ki írt neked antibiotikumot, és miért? Ha dokinál voltál, és ö ítélte meg, hogy az kell neked, akkor ne itt kérdezd meg tõlünk.

Ki írt neked antibiotikumot, és miért? Ha dokinál voltál, és ö ítélte meg, hogy az kell neked, akkor ne itt kérdezd meg tõlünk.
Az antibiotikum nem használ pattanás ellen!
Nem pattanásra vannak az antibiotikumok.. de nekem sajnos hüvelygombám szokott lenni tõle, ugy felbolygatja a szervezetem... :( Antibiotikumot csak komoly esetekben szabad szedni, mert lepusztitja a kis szervezeted.. mint egy dózer.. nem is értem hogy honnan jött az hogy antibiotikumot kapj pattanásra..
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem inkább be sem veszem. Köszi a válaszokat! :)
Igenis van olyan eset, hogy antibiotikumot írnak pattanásra - ha bõrgyógyász írta, akkor szedd be! A "tájékozott" elsõ két válaszadónak jelezném, hogy a pattanásokat is egy baktérium, a P. acne elszaporodása okozza, így csúnyább aknére elég gyakran írnak antibiotikumot, fõleg kamaszoknak. A Tetracylcin-Wolff tablettát majdnem kizárólag csak pattanásra írják és Duomoxot is láttam már csúnya gyulladt, elfertõzõdött arcbõrre írva, de ez mondjuk kevésbé jellemzõ. Ha az orvos úgy ítélte meg, hogy a pattanásaid csúnyák, elfertõzõdtek (mondjuk mert vakarod magad, vagy a borotválkozástól), akkor szükséges és használ is az antibiotikum kúra, magadtól azonban tényleg soha ne szedj be ilyesmit!
A kérdező hozzászólása: Igen, bõrgyógyász írta fel, csak nekem is fura volt. Kérdeztem tõle is, hogy biztos jó lesz-e ez így, persze nem akartam a tudását kétségbe vonni, szóval inkább csak óvatosan célozgattam rá. Gondoltam, hogy azért itt is megkérdezem, hátha már másnak felírták ezt a gyógyszert, és így van személyes tapasztalata. Egyébként lány vagyok, és most valahogy hirtelen jöttek ki rajtam, elég "szokatlan" pattanások; és igen, sajnos a vakarásra is hajlamos vagyok. Lehet, hogy hormon probléma, de endokrinológushoz csak májusra kaptam idõpontot.
A kérdező hozzászólása: És nektek is köszönöm a válaszokat!

Úgy is el lehet kapni a megfázást ha már antibiotukimot szedünk? . Pl. Ha csókolózok a barátommal és beteg voltam de antibiotikumot szedek .

Legjobb válasz: A "megfázás"ra nem hat az antibiotikum. Csak, ha szövõdményei lesznek, arra szokták adni a kezelésére.

A "megfázás"ra nem hat az antibiotikum. Csak, ha szövõdményei lesznek, arra szokták adni a kezelésére.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm.
Hogyne, hiszen ezeket általában vírusok okozzák, amire nem hat az antibiotikum.

Mért van az, hogy ha antibiotikumot szedek akkor a hüvelyemben égő, viszkető érzést érzek?

Legjobb válasz: mert az antibiotikum felborítja a hüvelyed flóráját, nõgyógyász ír fel kúpot vagy kenõcsöt, hogy helyreálljon.

mert az antibiotikum felborítja a hüvelyed flóráját, nõgyógyász ír fel kúpot vagy kenõcsöt, hogy helyreálljon.
Az antibiotikum elöli a jó baktériumokat is, így védekezõ képessége csökken és hamarabb alakul ki gombás fertõzés(a leírtak alapján valószínû neked is ez van). Vegyél grapfruit mag olajat, baktérium, vírus és gombaölõ hatása van. És ezt idd napi 2-3x amíg a tüneteid fenn állnak. Ha náthás vagy arra is nagyon jó. eüs
A nagyon sokféle baktérium és a szintén többféle gomba kényes (instabil) egyensúlyban van a szervezeten belül. Ezt borítja fel a "gyógyszer".
Normaflort is szedjél, az antibiotikum mellé.A Normaflor helyreállítja a bélflóra, és hüvelyflóra normális mûködését.
Egyes antibiotikumok kiölik a hüvely egészséges baktériumflóráját. A kezelés után ezt kell helyreállítani. Én évtizedes szenvedések után egy öreg doktor bácsi tanácsára úgy gyógyultam meg, hogy a patikában kapható tejsavval végeztem hüvelyöblítést (1, 5-2 dl víz + 1 evõkanál tejsav). Mivel a tejsavbaktériumok (a nevébõl is látszik) tejfehérjében léteznek és szaporodnak, az ölbítõvízbe tégy egy kávéskanál élõflórás joghurtot is. 2-3 nap után meg fognak szûnni a panaszaid! :)
Eddig még soha, senkinek nem válaszoltam! Honnan tudja, hogy csak 42 %-ban helyes, amit írtam????? Ne higgy neki, próbáld ki!!!
Az antibiotikum miatt kialakult egy gombás fertõzés, ami valószinûleg a candida. Megijdeni nem kell csak pár napig kezelni és rendbejössz. CSak legközelebb az orvosodat is figyelmeztesd, hogy érzékeny vagy arra amit feladott.
elõzõ voltam. és mielõtt valaki beszólna. NEM letolásképp mondtam, amit mondtam. hanem megelõzés végett.

Mandulagyulladásom lett bementem az orvoshoz és irt nekem ilyen Co-Amoxi-an töle ratiopharm filmtablettát antibiotikum mit tegyek mert mindig hasmenésem van töle abbahagyjam vagy ne ez nem baj ha van a gyogyszertöl?

Legjobb válasz: Olvasd el, mit írnak a gyógyszer papírján, és a dokidat kérdezd meg, mit tegyél. Antibiotikum szedését nem nagyon kellene abbahagyni csak úgy.

Olvasd el, mit írnak a gyógyszer papírján, és a dokidat kérdezd meg, mit tegyél. Antibiotikum szedését nem nagyon kellene abbahagyni csak úgy.
Szedjél rá probiotikumot!!!
A kérdező hozzászólása: Elolvastam és a betegtájékoztatoban az állt hogy mellékhatása lehet hasmenés is de kérdeztem az aszisztenst és ö azt mondta hogy szedjem tovább az nem baj ha van hasmenésem töle de viszont mondják azt mások hogy ha valamien mellékhatást észlelek abba kell hagyni de akkor inkább szedem tovább amig el nem fogy.
Jól teszed! "mondják azt mások hogy ha valamien mellékhatást észlelek abba kell hagyni" Ez nem igaz! Épp azért írtam, hogy nézd meg a papírját, ott említik, milyen mellékhatás esetén kell abbahagyni. Teljesen természetes, hogy antibiotikum, vagy más gyógyszer esetén lehet mellékhatás (néha épp azt mutatja, hogy hat a gyógyszer), azért nem szabad abbahagyni.

Ha antibiotikumot kellett szednem az megzavarhatja a menstruációs ciklusom?

Úgy veszem észre magamon, hogy kés?bb van peteérésem mint ahogy szokott lenni.

Legjobb válasz: Nálam nem történt ilyen,én is most vagyok túl egy kúrán( köhögés,megfázás,ebbõl jött valami tüdõgyulladás és ilyenek) Nem hallottam ilyenrõl még,bár lehet,hogy van olyan antibiotikum,amely zavarhatja a ciklust. Szerintem kérdezd meg a dokidat nyugodtan!

Nálam nem történt ilyen, én is most vagyok túl egy kúrán( köhögés, megfázás, ebbõl jött valami tüdõgyulladás és ilyenek) Nem hallottam ilyenrõl még, bár lehet, hogy van olyan antibiotikum, amely zavarhatja a ciklust. Szerintem kérdezd meg a dokidat nyugodtan!

Tegnap belázasodtam, 39fokos lett. Tápszert is kap a babám, mert kevés tejem, de szeretném, ha az a kicsi is megmaradna. Antibiotikumot kell szednem, a doki azt mondta lehet szoptatni, de a betegtájékoztatóba az van írva, hogy átjut az anyatejbe?

Amit felírt lázcsillapítót, azt se szabad szopi alatt. Tegnap óta nem adtam tejet neki, fejem, de félek elapad, így is alig van: 30-40 ml szopizik, a többi tápszer (120-150 ml).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!

Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!
Szóval csak akkor szoptass, ha lejjebb ment a lázad, 38, 5 fölött tényleg nem szabad. (Nekem egyébként nem akart hatni a lázcsillapító, úgyhogy keresztborogatást csináltam magamon: jobb kéz - bal láb, és fordítva - pár órán keresztül, és lejjebb ment utána a lázam. Próba, cseresznye, hátha.) (B)
Lázcsillapítót pl. Paramaxot, Algopyrint lehet. Antibiotikumra pedig mindegyikre ráírják, hogy átjut az anyatejbe (egyébként olyan kis mennyiség az, hogy nem lesz tõle semmi baja a picidnek, én is szedtem, mert mellgyulladásom volt, Rulidot írtak fel - ráadásul penicillin érzékeny vagyok, ezért csak ezt lehetett). Fejd, és fejd, és fejd, amennyit csak bírsz. Sok folyadékot igyál, de ne szoptass, mert 38, 5 fölött nem szabad. Jobbulást! :fejsimi (B)
A kérdező hozzászólása: Köszi jól vagyok, de a tejem majdnem oda lett, vagy oda van? Szegény babám kínlódik, szívja az üres cicit, de muszáj, mert a mellszívó nem stimulálja úgy, mint õ.
Hogy vagy? Remélem, azóta már lement a lázad! (B)
Szia! nekem is volt magas lázam, 39, 3 °C, de nekem még a szoptatás elején, mert begyulladtak a melleim. Panadolt és Algopyrint ajánlottak az orvosok. És nekem is azt mondták, hogy szoptathatok. Nálad mondjuk az a gond, hogy így is kevés a tejed. Igyál sok folyadékot, szoptass, de ha nem akarsz, akkor gyakran fejd le a tejcsit. Én még langyos vízzel zuhanyoztam naponta többször. Egyébként nekem az orvosom azt mondta, hogy most már a gyógyszerek nagy részére ráírják, hogy terhesség alatt és szoptatásnál nem lehet szedni, csupán óvatosságból, hogy így védjék magukat a gyógyszergyárak. Szóval, ha az orvosod kiírta és azt mondta szedheted, akkor nyugodtan szedd és szoptass!
Szerintem ne nagyon puszilgasd, és vegyél biztonság kedvéért maszkot. Jobb a békesség. (B)
A kérdező hozzászólása: Egyébként arcüreg gyulladásom van. Babuci ugye nem kapja el?
A kérdező hozzászólása: Tegnap én is Algopyrint vettem be, egyet este 10 kor, majd éjfélkor még egyet, de reggelre is csak 38-ra vitte le. Most is 38 felett van, pedig vettem be megint. Akkor marad a fejés, amíg le nem szorítom a lázamat. :((
Szia! Várd meg míg leviszed a lázad és nyugodtan szopiztass! Sem a csillapítótól sem az antibiótól nem lessz semmi baja a babádnak. Én a Kalmópirint+ antibiót szedtem, amikor belázasodtam, több mint 1 hétig tartott és szopiztattam 3 óránként. Én adtam a babámnak napi 1 Normafloret, hogy nehogy fájjon a pocója (antibiótól), ha esetleg átmenne a tejjel..
Örülök, hogy jobban vagy. Azért ne add fel, tényleg sok folyadék, esetleg szoptatós tea, sok ciciztetés, sok fejés, masszírozgasd át elõtte mindig, és talán visszafordítható a termelés. :fejsimi (B)

Ha antibiotikumot szedtem a szünetmentes napokban akkor mennyire csökken neki a hatása?

6napig szedtem az antibiotikumot és rá hat napra szexeltem a barátommal, de nem élvezett el bennem meg mivel hogy most próbálgatjuk kb csak a negyede ment be?am már fél éve szedem a gyógyszit.:SLehet bel?le baj?

Legjobb válasz: Az elõváladéktól is teherbe lehet esni, amennyiben sperma is van benne. Antibiotikum után min. 1 hét kieg. védekezés javasolt. Az meg mindegy, hogy mennyire volt benned, az a lényeg, hogy benned volt.

Az elõváladéktól is teherbe lehet esni, amennyiben sperma is van benne. Antibiotikum után min. 1 hét kieg. védekezés javasolt. Az meg mindegy, hogy mennyire volt benned, az a lényeg, hogy benned volt.
A kérdező hozzászólása: de ha nekem 1hét helyett 6napot vártam?...az nagyon nagy baj?...kicsit félek:(
Ha szerencsés vagy, nem lesz gond. Mivel nem ment el benned, csak az elõváladék kerülhetett beléd, ez nagyban csökkenti a kockázatot. Amúgy mit szedsz és mi volt az antibiotikum? Mert van olyan antibiotikum, ami után 1 hónapot kell várni.
A kérdező hozzászólása: Zinatot szedtem 6 napig :S....én ugy tudom hogy az nem erõs antibiotikum
Lényegtelen, mert a szünetmentes napon szedted az antibiotikumot, ha jól értettem! Ilyenkor nem kell kieg. védekezés, hisz nem szedted a fogamzásgátlót!
