Találatok a következő kifejezésre: Ha annyira a (2024 db)

Ha annyira a munka fontosságát hangsúlyozzák, akkor miért nem törölték el a GYES-t?

Legjobb válasz: Az alanyi jogon járó gyes eltörlésével egyetértenék!amúgy szerintem ez lesz a köv. lépése a tisztelt háznak!

Az alanyi jogon járó gyes eltörlésével egyetértenék!amúgy szerintem ez lesz a köv. lépése a tisztelt háznak!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon értek egyet az alanyi jogon járó GYES-sel. Akinek büdös a munka, szül 2 évente egy gyereket, felveszi gyest és a családi pótlékot, a gyerek/ek meg le van/nak sz.... + még sorban áll ilyen + olyan segélyért. (és 3 gyerek lenne a max, ami után adnék családi pótlékot)
azért szerintem nem mindenki azért potyogtatja a gyerekeket hogy kapja a gyest!!!!!!kedvesek vagytok.én például gyest kapok.akartam dolgozni már lett is volna munkahelyem egy boltba ami tavaly szeptemberbe nyílt(felújítás miatt), de áprilisba terhes lettem.és eszem ágába se volt elvetetni a babámat.ilyenkor mi van nekem már ne is járjon semmi?
Komolyan gondoljátok!én dolgoztam de mikor terhes lettem nem hosszabbították a szerzõdésem!!!!Nem tehettem semmit, meg hova menjen egy gyerekes anyuka dolgozni mikor fel sem veszik sehova(gyerek nélkül se találni)!!!Munkanélküli lettem beleszámít a gyed be, 23000 forint lenne a gyed-em!nem kértem a gyes több.
Én teljesen egyet értek.Semmi ne járjon gyerekek után alanyi jogon.Nem csak gyes, de családi pótlék sem, és semmilyen más segély sem.Kössenek mindent jogviszonyhoz vagy tanulói, vagy munkaviszonyhoz.Természetesen tanulói csak közép vagy felsõoktatás lehessen.Mert aki tanul az valószínû dolgozni is akar a jövõben.Az érthetõ ha valaki fiatalon szeretne szülni nem 40 évesen és tanult.És igen, aki több mint 3 gyereket tud vállalni az magának vállalja, ne járjon utána már csp sem.Ezzel nagyban ki lehetne szûrni az élõsködõket akik abból élnek, hogy 14-tõl nyugdíjig szülnek, sokat spórolhatna így az állam.Viszont akinek meg járna, az kapjon tisztességes összeget amíg otthon lehet a gyermekeivel.És annak igenis járjon meg a 3 év.
Mert abból nagyon nagy botrány lett volna. Akkor semmit sem kapna az az anya, aki nem dolgozott elõtte vagy nem eleget. Bár õszintén szólva én is inkább ezt tettem volna, hogy a GYES-t csökkentettem volna 1 évvel. Hogy az is max. a gyerek 2 éves koráig járjon. Sokan így is visszamennek a gyerek 2 éves korában, mert a GYES-bõl nem lehet megélni.
Az alanyi jogon járó gyest, én is eltörölném!Én gyest annak adnék, aki elmúlt 18 éves , tanul és úgy szül, v. dolgozott elõtte. A családit, az nem.Én azt 3 gyerek után törölném el.Aki tud szülni 3 gyereket(anyagilag) annak nagyobb a valószínüsége, hogy nincs rá szüksége v. meg lehetne esetleg állítani azt, hogy az etnikumok ütre szülenek.Ha valakit megbántottam, bocsánatot kérek, nem akartam, de ez a véleményem.
Én biztos, hogy eltörölném a gyest, úgy ahogy van. Egyetlen egy kiskapu lenne: ha anya dolgozik, de kevés a napja, akkor megelõlegezõ ellátást adnék neki, azaz járna neki valamennyi pénz, de ha a lejártát követõ két éven belül nem produkálja a kellõ munkában töltött napot, akkor vissza kéne, hogy fizesse.
Kedves utolsó!Te mondtad meg a tutit!Így lenne a legjobb!!!
szerintem ez nem jó ötlet_!
Kedves 17, 03-as szerintem nem is rád gondoltak itt, vagy akik akarnak dolgozni.Aki mondjuk munkanélkülin van szerintem annak is megjárna.Hiszen csak az lehet azon, aki dolgozott, de a saját hibáján kívül nem tud jelenleg. 17, 13-as, én pont így jártam ahogy Te.De van 18 év munkaviszonyom, és tanultam elõtte. És marhára fel vagyok háborodva azon, hogy ugyan annyit kapok, mint azok a mocskos senkiházi dologtalan senkik, akiknek 1 óra munka viszonyuk nincsen.Ez talán így igazságos????Eddig én és más dolgozó tartottuk el az ingyenélõket is, most meg nekem is ez jár...nah...ez egy mocskos szemét egy ország, itt a naplopóknak van becsületük, az élõsködõknek.
És akkor esetleg az a fiatal NAPPALIS FÕISKOLÁS ÁLLAMIN tanuló lány/nõ mi a fészkes fenét csináljon, ha esetleg teherbe esik??? Ugyanis mi nem tudunk elmenni 4-8órákra dolgozni, max diákmunkára, az meg lókakit sem ér GYED szempontjából. Ennyit a vegyük el a GYES-rõl. Vagy éljen a munka a fiatalok meg menjenek abortuszra, mert még ennyijük sem lesz? Azóta nem tudom ki volt egy egy nagyobb forgalmú kórházban terhesgondozódni, vagy csak a nõgyógy környékén, rengeteg DOLGOZÓ nõ is inkább elveteti a gyerekét, mert még ezt a picit is nyirbálják, és joggal félnek, hogy hová, mibe tud visszamenni, inkább bele sem vág, összegtõl, mindentõl függetlenül. Nem tudtak felvenni egy nagy forgalmú kórház nõgyógy osztályára azért, hogy a babám bent tartsák, ne legyen koraszülött, mert tele voltak, 80-20% megoszlásra az abortuszra jelentkezõkkel. És nem lepukkant nem dolgozó, kisebbség, vagy nagyon fiatal tinikkel volt tele, hanem a 20-35ig terjedõ dolgozó nõkkel 4-11hetes terhesig, nem eü okok miatt! (én is csak alanyi gyesre vagyok jogosult, mert csak hallgató vagyok, nappalin, nem volt szerencsém 180napot dolgozni eddig, három éve sikerült három hós bejelentett, gyakornoki valamit megcsípnem kemény 50e/3hóért, mert csak gyakornok voltam, azóta is az iskolapadot koptatom, és rendesen tanulok, nem csak melegedni járok be)
Nem bántásból, de a válaszokból az tûnik ki nekem, mindenki ugyanarra a kisebbségi rétegre gondol, ami lassan már "többséggé"dagad :) Ami ugye elég szomorú :( Csak azt nem tudom, miért nem lehet végre valamit csinálni velük?!?Ha nem kapnának annyi segélyt, lenne pénz a RENDES MAGYAR emberekre, édesanyákra...Attól függetlenül, dolgozik vagy tanul...
Azt kellene, azoktól elvenni a gyest, aki nem dolgozott elõtte egy napot sem. Kivéve persze aki iskolába jár. Így a sok mocskos ingyenélõ c***ny biztos nem fialna annyi purdét. Mert lássuk be, azok azért szülnek. Tisztelet a kivételnek!
A kérdező hozzászólása: Ahogy olvasom a hozzászólásokat, szinte mindenki egyetért velem. Az bosszant nagyon, hogy én le tudok igazolni 10envalahány év munkaviszonyt, rengeteg adót befizettem, és amikor szeretnék gyermeket vállalni, akkor egy kalap alá vesznek azzal, aki semmit nem csinált eddigi életében, csak b..tt és utána potyogtatta a csimotákat magából. Õ is 2 évig kap pénzt és én is. De én megdolgoztam érte!!!!, és nem alanyi jogon veszem fel. Igaz, hogy többet kapok mint õk, de még ezt is sajnálják tõlem!? Ezekután én miért ne kaphatnék a 2 év GYED-em után 1 nyomorult évig alanyi jogon 28500 Ft-ot? Ez a munka becsülete???
Ez az iskolásdit nem gondoltátok végig. Ezzel nem lesz megoldva a helyzet, csak jobb lesz. Az a réteg, akirõl beszéltek mikor kezdi el a gyerekeket potyogtatni? Na pont nem õk azok, akik várnak 25 -30 éves korukig, hanem mihelyst kijönnek a suliból. Tisztelet a kivételnek. A fõiskolás, nappalis akármilyen lány/nõ-höz: a felelõsségteljes szexuális élethez hozzátartozik a felelõsségteljes gyereknemzés. Vagyis aki nem akar még gyereket, az védekezzen, kapásból 5-6féle védekezési módot tudok felsorolni. Nem azt mondom, hogy mindegyik ezer%-osan véd, de máris jobb a helyzet. Az iskolások kaptak most jócskán kedvezményt a gyed-hez: õk alapból 180 napról indulnak, amikor kijönnek az iskolából. Ezidáig és ezután is ugyanúgy jár nekik a tgyás. Egy rokkantnyugdíjas (pl. vak vagy süket) nõnek SEMMI nem jár, mivel a rokkantnyugdíj mellett nem folyósítható semmi. Õk miért kerülnek hátrányosabb helyzetbe, mint aki az iskolapadban szül? Rengeteg ember érezheti úgy, hogy vele igazságtalan a rendszer, de úgy lehetetlen megoldani, hogy mindenkinek jó legyen.
hát ja
hát sztem jah
már akinél
Ha valaki nem aggodalmaskodik azon, hogy fájni fog, akkor általában nem szokott (több ismerõsöm beszámolója alapján). Akinek mégis, annak valószínûleg anatómiai oka van. A bénázás már más kérdés. Ha a partnere tapasztalt, akkor valószínûbb, hogy magabiztosabb lesz õ is. Ha nem, akkor meg legfeljebb nevetnek párszor. Én nem idegeskedtem a fájdalom vagy a vér miatt, elõtte tudatosítottam magamban, hogy meindkettõ megtörténhet, emiatt felesleges aggódni. Végül nem volt se fájdalom, se vér.
A kérdező hozzászólása: köszi
Szerintem ha valaki azon parázik hogy mennyire fog fájni akkor még nem áll készen a szexre....
Sosem sürgettem az elsõt, de nem is paráztam azon, hogy mi történik, ha egyszer odajutok. 17, 5 évesen vesztettem el, nem volt egy szál fájdalom sem.

Miért szereti annyira a pasim ha leszopom? Miért szereti az extrém helyeket?

miért?? meg miért szereti annyira ha leszopom?? fiuk miért olyan jo érzés?? mer nekem is jo csak ö mindig mondja annyira szereti mer nagyon jo érzésmeg stb. ennyire?? és fiuk miért jo nektek ha extrém helyeken csináljuk ?

Legjobb válasz: ha annyira szereti a szopást biztos jól szopsz legyél rá büszke nem minden csaj tud... és igen akkor annyira szereti extrém helyrõl nincs fogalmam gondolom ilyenre gerjed sokan vannak így

ha annyira szereti a szopást biztos jól szopsz legyél rá büszke nem minden csaj tud... és igen akkor annyira szereti extrém helyrõl nincs fogalmam gondolom ilyenre gerjed sokan vannak így
Nem tudom, kérdezd meg tõle :) Mindenkinél más... Én csak a kocsiban szeretem ha leszop a barátnõm, egyrészt mert jó érzés, másrészt mert szeretem az autókat is, és ez egyfajta felsõbbrendûség érzetet ad nekem, hátradõlök, megy a zene, becsukom a szemem, és csak élvezem :) Persze otthon se rossz.
A kérdező hozzászólása: de az extrém helyet a sexhez is szereti (padon , mosdóba, házibuli, egyszer csináltuk hátsó sorba moziba , tóparton naplementében...stb.)
Azt tudom mondani én is, hogy valószínûleg ügyesen csinálod és ezért szereti, lehet azt úgy is szopni, hogy "na megcsinálom már neki ne sírjon a szája", az ilyen hozzáállással lehet agyonütni az egészet, és hidd el aki így van vele annak nem áradoznak, hogy "milyen kellemes érzés". Extrém helyek? A lebukás lehetõsége izgalmas! Ez perverzitás én személy szerint átérzem :D.

Egy nõnek fáj annyira a vaginája, ha megrúgják, mint egy férfinak, ha tökön rúgják?

Legjobb válasz: Bár még nem rúgtak vaginán, biztos vagyok benne, hogy nem fáj annyira:)

Bár még nem rúgtak vaginán, biztos vagyok benne, hogy nem fáj annyira:)
Én egyszer ráestem. Hát azt hittem ott halok meg. Mivel ez se sokkal másabb eset mintha megrúgtak volna, úgy gondolom igen. Sõt. Mivel a csonttól csak egy-két centi választja el, a csont még jó sokáig fáj. Az ember alig tud leülni egy-két hétig. Szóval vagy olyan rossz, vagy még rosszabb.
egyszer az iskolában nekem tolták a padot teli erõbõl és pont a szeméremcsontot érte a pad sarka. nem volt egy kellemes élmény utána jó pár percig fájt.
A szeméremcsont mindenkinek fáj, mert CSONTHÁRTYA és ritkán van kiidegelve. Csajoknak is lehet érzékeny.. ja.. én is így gondoltam addig, amíg egy wingchunos csaj nem mondta, hogy õt rúgták 'tökön' erõbõl pont ezért, próbaként és igazából nem fájt. Mármint nem fájt mint vitális pont, tehát közel sem olyan mint férfiaknak. Nekünk muszáj elmozdulni ilyen rúgás elõl, vagy combbal-lábabbak blokkolni, vagy felhúzni a keréket a hasüregbe. Mondjuk ez az utolsó a legbravúrosabb.

Mi a jó a házasságban? Ha annyira jó, akkor mér' van annyi ironikus vicc a férjről meg feleségről? Ha meg annyira sz. R, akkor miért nem szüntetik már be? Egyátalán, miért van válás, ha van házasság?

Szóval mi értelme van a házasságnak, ha bármikor el lehet válni? Ez akkor pont olyan mint betenni a milliókat a bankszámlára, mert bármikor ki lehet venni (persze borsos jutalék árán, de ez egy külön téma már,más kérdés).

Legjobb válasz: *képzelted

Hát többek között ez az. Fiatalemberek nem végrendelkeznek. Aztán ha valami szörnyûség történik, utcára kerülhet a társuk. A házastársaddal ez nem történhet meg. Ez csak egy aprócska szempont, de lényeges. Nálunk enyém a ház, és õ jött albérletbõl, mégis örülök, hogy ha meghalnék, tudom nem kerülne utcára. Teljes jogú tagja a családomnak, törvény elõtt is, mióta elvett feleségül.
A fél vagyont is elõbb nyered meg automatán, mint 5 év házasság után. :D
A kérdező hozzászólása: A szõke nõs meg a rendõrös viccek a BUTASÁGOT figurázzák ki. A házasságról szóló viccek pedig valami egészen mást. Továbbra is várom a válaszokat még másoktól is. Hajadon/nõtlen embertõl is lehet örökölni, nem kell ahhoz ház.anyakönyvi kivonat: ha annyira szereti a gyerekét, ír egy végrendeletet, ha meg nem: megy a testvéreknek, rokonoknak, államnak, stb. A közös néven levõ ingatlanról meg mindig ez a mondás jut eszembe: "közös lónak túrós a háta" meg még jópár mondás. köszönet minden eddigi válaszért, mindenkinek. peace
hulye de meg is okos kerdes , sok hulye es talan okos valaszt kapsz ..... hazassag igaan papiron felmutatot par kapcsolat regen nagyon fontosnak szamitot hogy a szutendo gyerek meg biztos hazassag belteruleten szulesen ...... de igy hogy feltetted a kerdest nagyon elgondolkoztato ..... Irhatnam azt egybe keles nagy szerelem de igazan csak presztis kerdes , , , , ha valaki igazan szereti egymast nem kell hoza hivatalos papir igy a kulon valasnal sem kell meg pecsetelni hogy kulon mentek tiszta sporolas
9-es ha 34 évesen nem tudsz teherbe esni, az nem a korod miatt van... ezt csak itt nyomják GYIK-en, hogy ha huszonöt éves korodig nem szülsz, akkor utána már öreg vagy.
Kedves kérdezõ, a rendõrségrõl is sok vicc van, a szõke nõkrõl meg a skótokról is, mégse szüntetik meg õket :D
Milyen videót nézel?
A kérdező hozzászólása: Uhh, nem vagyok itt. Találtam valami (számomra) egészen újat. Ma estére megvan a vidi :) És senkit se akartam felhergelni. Csak feltettem egy kérdést. Jó éjt mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Sorry, nem vagyok valami mûvelt ember. Paraszti családból származom. Ki az az Osho? Kivel értesz egyet? (na mindjárt utánanézek ki is az az Osho a guglin) Természetembõl fakad, hogy szeretek triviális(nak) tûnõ dolgokat megkérdõjelezni. Pusztán kíváncsiság hajt. semmi más. peace!
Én tök egyetértek Veled és Oshoval is, aki ugyanezt mondja. Még a stílusotok is hasonlít.:) A Férfiak könyvében ír errõl a kérdésrõl a legtöbbet. A Youtube-on is sok video van tõle, nagyon szórakoztató. "Everybody should get divorced!"-mondja ártatlan magátólértetõdöttséggel a neki intézett kérdésre. :)
*képzelted
Osho állandó jelzõje, hogy a második legveszélyesebb ember a Földön - Jézus után.:) Elég azt megkeresned, amiket mondtam. 1. Osho: Férfiak könyve. 2. A video, amiben meg azt mondja, hogy Everybody should get divorced! (értesz angolul?), az itt van: http://www.youtube.com/watch?v=5ocbZhRQS9I
"ír egy végrendeletet" Ja, persze, harmincas emberek sûrûn fogalmaznak végrendeletet, mielõtt a fejükre esik a tégla, vagy elüti õket egy autó...
Egy részbõl azért van házasság mert két embert hivatalosan is összekötnek papírt tudsz róla felmutatni szerelmet jelképezi. 5 év után közös vagyon. Sokan azért házasodnak mert az egyik félnek több pénze van vagy gazdag és 5 év után ez mind megfelezõdik az az akinek nem volt semmije utána gazdag lesz. Vagy más országba ha házasodsz akkor nyersz állampolgárságot is automatán.
A kérdező hozzászólása: A házasság lényege: holtomiglan, holtodiglan. De akkor hogy-hogy létezik válás? Teljesen komolyan kérdeztem.
Ha egy kicsit idõsebb leszel és belekerülsz egy jól mûködõ, szereteten alapuló kapcsolatba, akkor megtudsz minden választ a kérdéseidre! :) 24N (jövõ õsszel házasodunk ;) )
Ha csak értelmes, egymást valóban szeretõ és a kapcsolatért tenni is akaró emberek házasodnának, hidd el, nem lenne válás. A házasság egy életre szóló szövetség, aki erre nem alkalmas, az ne házasodjon. Aki viszont ismeri magát, tudja, hogy kitart a döntése mellett, annak minden szempontból a lehetõ legjobb döntés a házasság, család.
Ennyire buta kérdést is régen olvastam már... 1. A házasságban igazából az a jó, ami egy IGAZÁN JÓ párkapcsolatban is, nem kell ezt túl ragozni. Csak valakinek számít pluszban valamit, hogy hivatalosan és/vagy Isten színe elõtt is összeköti az életét a párjával, valakinek nem, ez abszolút magánügy. 2. A vicces megjegyzésed annyira ostoba, hogy nem is érdemes rá nagyon reagálni. Most szerinted ha van x számú rossz házasság, kapcsolat, akármi, akkor jó már nem is létezik, vagy mi? WTF? 3. Beszüntetni a házasságot?! Ezt mégis hogy képelted? :D 4. Miért van válás, ha van házasság?! Ezt is olvasd vissza még egyszer... 5. Az összes nõt végigkérdezted? És hol? Magyarországon, Európában, az egész földön, vagy mennyit? 6. Utolsó kérdésed --> lásd elsõ megjegyzésem...

A mosódió miért nem annyira elterjedt, ha annyira jó, és olcsó?

Legjobb válasz: Szerintem azért nem elterjedt, mert nem reklámozza senki, csak szájról szájra terjed. Ha mosol vele, kell még hozzá mosószóda vagy folttisztító- és fehérítõ só. Illata tényleg nincs, de ha neked hiányozna, megoldható pár csepp (természetes) illóolajjal vagy nagyon kevés öblitõvel is.

Szerintem azért nem elterjedt, mert nem reklámozza senki, csak szájról szájra terjed. Ha mosol vele, kell még hozzá mosószóda vagy folttisztító- és fehérítõ só. Illata tényleg nincs, de ha neked hiányozna, megoldható pár csepp (természetes) illóolajjal vagy nagyon kevés öblitõvel is.
Nekünk van, és jó tényleg, csak egy a hibája, h azért hiányzik a mosópor illata! De úgy látom tényleg nem sokan ismerik, mert nem írt még senki ide!
Látom, hogy régi kérdés, de hadd válaszoljak. A mosódió használható sampon, tusfürdõ, felmosó, fertõtlenítõ, mosópor helyett. számold össze, hogy hány cég menne tönkre, ha elterjedne, hogy minden szintetikus és betegséget okozó méreg kiválható az olcsó és hatékony mosódióval? hidd el a nagy cégek vannak többen, és õk az erõsebbek. megfizetik a néphülyítõ reklámokat, a szép színes csomagolást stb. Ráadásul hiába állna neki bárki reklámozni, az emberek már annyira meg vannak bolondítva, hogy el sem hinnék. Gondolj csak az egészséges táplálkozásra. ha a széles tömeg rájönne, hogy mindenhol szemetet adnak el, ami veszélyezteti az egészséget akkor mi lenne? ha hirtelen senki nem akarna többet mûkajákat, mûalapanyagokat venni? hány kereskedõnek érdeke az, hogy az emberek normálisan gondolkodjanak és végre tisztán lássanak? Visszatérve a mosódióhoz: ha valaki illatosítani szeretne használjon illóolajat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat. :) Nekem fontos a jó illat, úgyhogy akkor én se próbálom ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) Lehet, h kipróbálom egyszer, ha nem felejtek el venni :)

Bajt jelent, ha nem érzem már annyira a mellfájdalmat?

Jelenleg 11 hetesek vagyunk :) Mostanában, mintha nem lenne olyan érzékeny a mellem. Eleinte iszonyatosan fájt, most csak egy kicsit érzékeny a mellbimbó, ez rosszat jelent?

Legjobb válasz: örülj neki nekem is elmult addigra, nekem annyira fájt hogy nem tudtam aludni de azota se fáj.18hkm

örülj neki nekem is elmult addigra, nekem annyira fájt hogy nem tudtam aludni de azota se fáj.18hkm
Nekem is elmúlt pár hónapos koromra, szerintem természetes.

Ha összetört a laptop képernyője akkor a laptop annyi ugye?

A férjem berágott és földhöz vágta a laptopomat. A kijelz?je betört és gyakorlatilag a fél képet nem látni mindenütt fekete foltok. Ennek a notbuknak anyi vagy meglehet javitatni?

Legjobb válasz: Ennek annyi, szerintem ezt megjavítani sem tudják. De nálam egy ilyen agresszív pasival való kapcsolatnak is annyi lenne:(

Ennek annyi, szerintem ezt megjavítani sem tudják. De nálam egy ilyen agresszív pasival való kapcsolatnak is annyi lenne:(
Azt megértem. Egy ilyen férjet nem siratnék, de a gépért tényleg kár:( Min húzta fel magát ennyire? Amúgy legközelebb dobálja a saját cuccait...
"bárcsak megszabadulhatnék tõle de nem nem tudok" Hirtelen nem tudtam, hogy ezt a férjre vagy a gépre érted-e...:(
Hát igen ezt cserélheted újra. Szerény véleményem szerint a férjeddel együtt...:s
Vagy új kijelzõt kell venned hozzá, ami borzasztó drága, vagy (a laptopok többségénél) egy kábellel ki tudod vezetni a képet egy másik monitorra.
Nem semmi a férjed, én ezt találtam megoldásként: http://www.laptopkijelzo.com/
nem semmi sztori.. ha az én férjem ilyen lenne, akkor már kihajítottam volna, mint macskát [email protected], de én nem szedek össze ilyen agresszív egyéniségeket..mind1, nem az én dolgom. a laptopot viszont nagyon sajnálom. próbáld meg bevinni vmi szervizbe, de lehet h jobban jársz anyagilag, ha veszel egy újat, a fene se tudja.. csak gratulálni tudok nektek.
Ki lehet cserélni!! Nekem csak annyi volt, hogy már kezdett leszakadni a sok felnyitástól és vettem egy újat és kicseréltem és kész. Csak akkor kérj segitséget valakitõl, én enm számitógéptehnkiust ajánlanék, hanem egy férfi ismerõst aki ért egy picit hozzá és nem vág át.
Ne add fel! Van esély, hogy meg lehet javítani, nagyrészt szerencse kérdése, az pedig más kérdés, hogy érdemes-e anyagilag, mert lehet, hogy annyiért érdemes lenne már egy újon gondolkodni.
Oszinte leszek, semmi ertelme kicserelni, mert a kovetkezot is ugyanugy tonkreteheti a ferjed. Masreszt, hacsak nem valami extra ritka vercsoportaod van, amihez csak o tud vert adni, es folyamatos verpotlasra van szukseged, ne mond, hogy "tole fuggok". Mert ez igy rosszabb lesz, elobb utobb teged bant (ha meg meg nem tette). Aztan szep lassan elsorvadsz. Megeri?
Hát biztos h megéri neki, mert ha tõle függ akkor gondolom, h jól keres a pasi..és ha összetörte a laptopot akkor majd gondolom, h amikor kedve lesz akkor evsz helyette egy újat.
A kérdező hozzászólása: Nem azért függök töle mert jol keres, nem fog uj laptopot venni nekem, Nem vagyok megvásárolható. A töle függök azt jelenti hogy közös lakás hitelünk van és nem tudnám kifizetni ha most el válnék.. Ahoz meg sokat dolgoztam hogy hagyjam eluszni a lakásomat.
Ize... miert neked kellene kifizetni, ha elvallnatok a lakast? Vagy kifizeti a ra eso reszt, (ugyanis a vallas eseten ez alap) vagy tied a lakas (te fizeted vegig). Kerdez meg egy ugyvedet, de komolyan. Mindenre van megoldas, es a te egeszseged, biztonsagod fontosabb...
Beviszed a Fujitsu-Siemens szervizbe, es megkerdezed, mennyiert cserelik az LCD-panelt. Szerintem ugy 40 000-bol meg van, de ez csak egy tipp. Az tuti, hogy lehet cserelni. RJ 19/F
Én 198 vagyok és 96 kg ilyen férjeket szoktam uzsonnázni.
A kérdező hozzászólása: http://laptopguru.eu/laptop-kijelzo.html zet azt oldalt akartam beirni csak már azt sem tudom hol áll a fejem
A kérdező hozzászólása: bárcsak megszabadulhatnék tõle de nem nem tudok. azt sem lehetne csinálni hogy veszek egy rossz gépet és kicseréltetem a monitorját? ( nem értek én hozzá, csak ugy gondoltam. ) szegény kis gépem. :(
A kérdező hozzászólása: a férjemtõl nem tudok megszabaduli, mert függök tõle.
A kérdező hozzászólása: a férjre :) a gépemre nem mondanék ilyet, most ép siratom szegény gépemet.
A kérdező hozzászólása: vigasztalom itt magam hogy igy tudom haszálni, de a vonalaknál egyre nagyoobbak a sötét foltok.. akkor nem leet ket notbukbol egyet csinálni? (vagy ez csak öi logika ?)
A kérdező hozzászólása: azon huzta fel magát hog én mondtam neki hogy ma még meg sem álltam, , mig õ amiota itthon van csak ül és megsem kérdezné segithet e.
Egyre szimpatikusabb a férj:((((((
A kérdező hozzászólása: a találtam egy oldalt http://elado.slando.hu/budapest/laptop_kijelzo_akcio_P_12029.. és most lenne egy buta kérdésem honnan tudjam milyen tipusu kijelzõje a van a gépemek? ( nem értek hozzá, mint mondtam sajnálom és röstellem, ) csak anyit tudok hoy Amilo pro fujitsu siemes V 3505 (ha ez jelent valamit ) Yk3T176818 vaN ráirva a hátuljára :( Ms2192
érdemes megkérdezni néhány számítástechnikai üzletet, ahol foglalkoznak javítással. Ugyanolyan típusú használt laptop képernyõjét bele tudják tenni.
Ja bocs, most látom, hogy ez egy 2010-ben keletkezett probléma. :-)

Sos! Milyen ez az összeállítás? Ha annyira nem fontos hogy a legújabb játékokat vigye akkor min tudnék egy kicsit spórolni?

Film letöltésre kellene amit aztán dvdre kiírnék, film nézésre, netre kellene. Lényeg hogy gyors legyen, és legyen elég tárhely.

Legjobb válasz: Túl sokat nem lehet ezen spórolni, így is elég gyenge. A 430W-os HKC-re én még ezeket az alkatrészeket sem bíznám. Alap, hogy az ASUS>Asrock, ami az alaplapot illeti. Ha nem kell 1TB-s vinyó, pár ezrest tudsz spórolni, ha 500GB körülit veszel (de természetesen az nem annyira gazdaságos). ASUS videokártya helyett jó választás egy Sapphire, ami szintén olcsóbb 1-2 ezressel.

Túl sokat nem lehet ezen spórolni, így is elég gyenge. A 430W-os HKC-re én még ezeket az alkatrészeket sem bíznám. Alap, hogy az ASUS>Asrock, ami az alaplapot illeti. Ha nem kell 1TB-s vinyó, pár ezrest tudsz spórolni, ha 500GB körülit veszel (de természetesen az nem annyira gazdaságos). ASUS videokártya helyett jó választás egy Sapphire, ami szintén olcsóbb 1-2 ezressel.
A kérdező hozzászólása: De miért gyenge gép??? Szerintem nem gyenge egyáltalán, elég gyors lesz!
GYENGUUSS???? EZ GYENGUS??? Én a seggemet a földhöz csapdosnám, ha ilyen gépet tudnék összerakni... A kérdezõnek: használd egészséggel! (én ugyanerre a célra egy öreg P4-est használok - a család egyetlen pc-je...)
A kérdező hozzászólása: Köszike. Szerintem is jó lesz, csak nagyon drága. Áfa nélkül 78 helyett 65 körül lenne (nem számoltam ki pontosan). De jelentõs a különbség. 25% áfa, ááá aki ezt kitaláltaXD

Az úgy milyen ha én a bokazoknimat a cipőbe letolom szárát, és annyira van letolva hogy nem látszik ki a cipőből, és úgy látszik mintha mezítláb lennénk, az milyen?

Legjobb válasz: Sosem értettem, miért fektetnek az emberek hatalmas energiákat a látszatkeltésbe. A cipõ hordásának több bejáratott módja van: fel lehet húzni mezítláb, harisnyával, combfixszel, zoknival, térdzoknival, bokazoknival és így tovább. Embere, cipõje és alkalma válogatja, hogy ki hogyan hordja õket. De ha már az egyik módszer mellett döntöttünk, akkor ne próbáljunk meg vele egy másik módszert utánozni! Ennyi erõvel arról is szólhatna egy kérdés, hogy valaki mezítláb szeretné felhúzni a cipõjét, de mégis azt a látszatot akarja kelteni, hogy harisnyában van benne. Abszurd. A titokzokninak az a lényege, hogy az izzadtság felszívása mellett ne takarja el teljesen a lábat és kövesse a cipõ kecses vonalait: tornacipõnél kiemelje mondjuk a bokát, balerinánál meg a teljes lábfejet. De ettõl függetlenül pont annyira titkos, mint amennyire nyilvánvaló a jelenléte. Így is, úgyis látszik, hogy még valami körbeöleli a lábat a cipõn kívül. Aki ilyet hord, az vállalja fel büszkén, és ne kergesse magát (vagy másokat) abba az illúzióba, hogy õ márpedig mezítláb van. Fenét! Kedves kérdésíró, ahogy már elõttem is javasolták: ha azt szeretnéd mutatni másoknak, hogy mezítláb vagy a cipõdben, akkor vedd is fel úgy! Valószínûleg semmi bajod nem lesz tõle. Amennyiben izzadós lenne a lábad, úgy lehet már kapni a talpat szellõztetõ mezítlábas talpbetétet és felfrissítõ lábsprayt is, másrészt elég végigmenni a városon és megnézni, hány fiatal nõ és lány húzza fel mezítláb a cipõjét. Valószínûtlen, hogy mindegyiknek lerohadt volna a lába emiatt. Ha annyira rosszul éreznék így magukat, vagy túl sok kellemetlenségük adódott volna ebbõl, valószínûleg máshogy hordanák a cipõjüket. Ha pedig ragaszkodsz a titokzoknihoz, akkor húzd fel azt is a cipõ mellé, és ne érdekeljen, hogy ki mit gondol róla!

Sosem értettem, miért fektetnek az emberek hatalmas energiákat a látszatkeltésbe. A cipõ hordásának több bejáratott módja van: fel lehet húzni mezítláb, harisnyával, combfixszel, zoknival, térdzoknival, bokazoknival és így tovább. Embere, cipõje és alkalma válogatja, hogy ki hogyan hordja õket. De ha már az egyik módszer mellett döntöttünk, akkor ne próbáljunk meg vele egy másik módszert utánozni! Ennyi erõvel arról is szólhatna egy kérdés, hogy valaki mezítláb szeretné felhúzni a cipõjét, de mégis azt a látszatot akarja kelteni, hogy harisnyában van benne. Abszurd. A titokzokninak az a lényege, hogy az izzadtság felszívása mellett ne takarja el teljesen a lábat és kövesse a cipõ kecses vonalait: tornacipõnél kiemelje mondjuk a bokát, balerinánál meg a teljes lábfejet. De ettõl függetlenül pont annyira titkos, mint amennyire nyilvánvaló a jelenléte. Így is, úgyis látszik, hogy még valami körbeöleli a lábat a cipõn kívül. Aki ilyet hord, az vállalja fel büszkén, és ne kergesse magát (vagy másokat) abba az illúzióba, hogy õ márpedig mezítláb van. Fenét! Kedves kérdésíró, ahogy már elõttem is javasolták: ha azt szeretnéd mutatni másoknak, hogy mezítláb vagy a cipõdben, akkor vedd is fel úgy! Valószínûleg semmi bajod nem lesz tõle. Amennyiben izzadós lenne a lábad, úgy lehet már kapni a talpat szellõztetõ mezítlábas talpbetétet és felfrissítõ lábsprayt is, másrészt elég végigmenni a városon és megnézni, hány fiatal nõ és lány húzza fel mezítláb a cipõjét. Valószínûtlen, hogy mindegyiknek lerohadt volna a lába emiatt. Ha annyira rosszul éreznék így magukat, vagy túl sok kellemetlenségük adódott volna ebbõl, valószínûleg máshogy hordanák a cipõjüket. Ha pedig ragaszkodsz a titokzoknihoz, akkor húzd fel azt is a cipõ mellé, és ne érdekeljen, hogy ki mit gondol róla!
Van erre való zokni, így nem kell az 50fokban a bokádig érö zokni felesleges részét a cipödbe gyömöszölni, hogy mégjobban ne szellözzön a lábad. Ime: http://alakreformwebshop.norbi.hu/images/SX2923-912-PV.png
"És mivan ha azt hiszik hogy nincs rajtad zokni amikor mégis van? Kit érdekel? Úgy hordod ahogy tetszik és kényelmes. Nem másoknak öltözöl hanem magadnak!!" Ez a megállapítás félig igaz, és igen sarkos. Társas lények vagyunk, és ha valahol megjelenünk (kivéve a nudista strandot), akkor bizony "másoknak is öltözünk", mert vannak normák. Ha csak magunknak öltöznénk, akkor akár meztelenül is kimehetnénk az utcára, vagy bugyiban és melltartóban is.
Én nem szoktam a bokazokni szárát letürni, hogy egyáltalán ne látszódjon ki, szerintem ízlésesebb, ha picit ki látszik és legalább nem hiszik azt, hogy mezitláb vagy a cipõben.
Milyen? Kifejezetten ronda. A titokzoknit éppen erre a célra találták ki, de azt sem hosszú szárú nadrághoz, hanem rövidnadrághoz. Hosszú szárú nadrágnál az etikett szerint olyan zoknit kell viselni, amelyik a nadrág és a cipõ színével harmonizál, valamint ELFEDI a lábszárat, hogy az ne látszódjék ki. No már most letûrni a zoknit és a csupasz lábszárat villogtatni a nadrág alatt eléggé ízléstelen és illetlenség.
Akinek van esze, az igy használja - zokni nélkül cipöt használni igénytelenség, ugyanolyan, mintha hetekig ugyanabban a zokniban járnál. Zoknival sok fertözést meg tudsz elözni, és nem lesz büdös a cipöd.
És mivan ha azt hiszik hogy nincs rajtad zokni amikor mégis van? Kit érdekel? Úgy hordod ahogy tetszik és kényelmes. Nem másoknak öltözöl hanem magadnak!!
A kérdező hozzászólása: De én éppp azt akarom hogy úgy látszódjon mintha mzítláb lennénk a cipõbe !!!
Vedd fel mezítláb azt a cipõt, semmi bajod nem lesz tõle. Istenem, amikor gyerek voltam, egész nyáron mezítlábra húzott cipõben jártam reggeltõl estig, semmi károsodást nem szenvedtem tõle :)
A kérdező hozzászólása: hello de nem lesz büdös a cipõ meg a lábam ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!