Találatok a következő kifejezésre: Ha alkoholt és (156 db)

Igaz az, hogy ha valaki minél többet iszik annál jobban bírja az alkoholt? És ha igen akkor miért?

Legjobb válasz: Igaz, egy bizonyos szintig. Azért, mert idõvel kialakul egy fajta tolerancia a szervezetben, mint a drogoknál is. Ezt már pár nap piálás után is lehet tapasztalni, és elég jól lehet fokozni. :) De ha utána nem iszol, akkor elmúlik a tolerancia. Pl nem iszol 3 hónapig alkoholt, utána jobban üt, mint ha elõtte minden másnap részeg voltán 2 hétig. Viszont ha túl nagy tolerancia alakul ki, akkor még több alkohol kell a berúgáshoz, az viszont annyira tönkreteszi a szervezetet (májat) hogy már nem fogja bírni feldolgozni a sok méreganyagot. (Ez természetesen már kõ kemény alkoholizmus) Egy idõ után a májfunkciók alig mûködnek, és az agy is maradandó károsodást szenved. Ilyenkor már 2 feles is elég a berúgáshoz.

Igaz, egy bizonyos szintig. Azért, mert idõvel kialakul egy fajta tolerancia a szervezetben, mint a drogoknál is. Ezt már pár nap piálás után is lehet tapasztalni, és elég jól lehet fokozni. :) De ha utána nem iszol, akkor elmúlik a tolerancia. Pl nem iszol 3 hónapig alkoholt, utána jobban üt, mint ha elõtte minden másnap részeg voltán 2 hétig. Viszont ha túl nagy tolerancia alakul ki, akkor még több alkohol kell a berúgáshoz, az viszont annyira tönkreteszi a szervezetet (májat) hogy már nem fogja bírni feldolgozni a sok méreganyagot. (Ez természetesen már kõ kemény alkoholizmus) Egy idõ után a májfunkciók alig mûködnek, és az agy is maradandó károsodást szenved. Ilyenkor már 2 feles is elég a berúgáshoz.
És én láttam már ilyen embert régebben kb. fél liter pálinkát megivott naponta az öreg, most meg már 2 felestõl, vagy 1 pohár bortól berúg, múltkor egy pohár bor után kaszált, és majdnem beleesett a kaszájába úgy kellett összeszedni, mert nem tudott egy helyben állni sem.

Miért van az hogyha alkoholt fogyasztok, és utána szeretkezem ás miután elmentem azután erős vizelési ingerem van, és vizelés közben csíp és alig jön valami? De ez csak akkor van ha alkoholt ittam. Mondjuk 3 sör után jön elő.27/F

Legjobb válasz: az emberi testben számos egészségesnek mondott gomba létezik, de ezek savas ételek italok hatására felerõsödnek, és az alkohol az eléggé savas hatású. ez válthatja ki az erõs vizelési inger, mivel egybõl a vizeletben választódik ki, de gyulladás is okozhatja úgyh nem árt megvizsgáltatni magad

az emberi testben számos egészségesnek mondott gomba létezik, de ezek savas ételek italok hatására felerõsödnek, és az alkohol az eléggé savas hatású. ez válthatja ki az erõs vizelési inger, mivel egybõl a vizeletben választódik ki, de gyulladás is okozhatja úgyh nem árt megvizsgáltatni magad
jaa, akkor prosztatagyulladás?
lehet a sör váltja ki belõle és allergiás vagy rá
A kérdező hozzászólása: A sört csak példának írtam.Írhattam volna bort is, vagy rövidet...:)
Ez azért van, mert merevedéskor lezárul a húgyvezeték, nehogy összekeveredjen a sperma a pisivel. Szal a sör is dolgozik, meg a szerelem is.

Miért van az hogy ha alkoholt iszom utána szinte azonnal megfájdul a gyomrom és néha még a viz is kiver?

de ha ez a fájdalom elmult és utána iszom akkor nem fáj már

Legjobb válasz: Az alkohol valamilyen szinten (attól függ mit iszol) fertõtlenít is (tehát lefertõtleníti a nyelõcsöved, a gyomrod, a beleid ...stb) és lehet, hogy ezt nem bírja a gyomrod. Ezt hétköznapi nyelven úgy szokták mondani, hogy egyszerûen nem bírod az alkoholt vagy érzékeny rá a gyomrod.

Az alkohol valamilyen szinten (attól függ mit iszol) fertõtlenít is (tehát lefertõtleníti a nyelõcsöved, a gyomrod, a beleid ...stb) és lehet, hogy ezt nem bírja a gyomrod. Ezt hétköznapi nyelven úgy szokták mondani, hogy egyszerûen nem bírod az alkoholt vagy érzékeny rá a gyomrod.

Ha délután 3-kor ittam alkoholt, és este 10-kor megállítanak a rendőrök, és megkérdezik, hogy "ivott alkoholt", akkor arra mit feleljek?

Azt, hogy, igen ittam 3 kor, vagy inkább ne mondjak semmit. A szonda nem valószín?, hogy addigra már kimutatná.

Legjobb válasz: Mindenképp azt kell mondani, hogy nem ittál semmit, különben kiszállít az autóból! Ha csak két sört ittál 15:00-ig, akkor az kb. 20:00-ig lebomlik. Ha dobtál még hozzá 2-3 felest is, akkor éjfélig ne vezess, mert szondázás esetén ugrik a jogsid! A neten nagyon jó táblázatokat lehet találni a lebomlási idõkrõl!

Mindenképp azt kell mondani, hogy nem ittál semmit, különben kiszállít az autóból! Ha csak két sört ittál 15:00-ig, akkor az kb. 20:00-ig lebomlik. Ha dobtál még hozzá 2-3 felest is, akkor éjfélig ne vezess, mert szondázás esetén ugrik a jogsid! A neten nagyon jó táblázatokat lehet találni a lebomlási idõkrõl!
http://lifenetwork.hu/images/life/origo_calc/veralkohol.html aza baj csak egyfajtát lehet bevinni :D nem ittál azt kell mondani
van olyan androidos app is, ami kiszámolja. a legegyszerûbb, ha veszel egy szondát, kb 2-3000 ft, mindig nálad van, és teljes lelki nyugalommal ülhetsz autóba.
A kérdező hozzászólása: Rendõrségi szondát melyik közértben kapsz? Szerintem nem lehet olyat venni. Max valami made in Taiwan koppintást, ami a málnaszörptõl is besipol.

Beáztattam este egy szál cigit alkoholba, és másnap elszívtam. Utána rosszul lettem, szédültem, remegtem, le kellett feküdnöm. Miért van ez? Annyira erős ha alkoholba áztatom?

Legjobb válasz: Igen,mert nem a gyomron át szivódik fel a szervezetedben..ha pl veszel egy tampont,beáztatod piába és feldugod a seggedbe,kb 5 perc mulva kóma vagy tõle.

Igen, mert nem a gyomron át szivódik fel a szervezetedben..ha pl veszel egy tampont, beáztatod piába és feldugod a seggedbe, kb 5 perc mulva kóma vagy tõle.
ha nem hánytál pár órával késõbb, akkor nem:)
A kérdező hozzászólása: ahh köszönöm:) )
Beb*szna, ha az alkohol semlegesítené :D Nem piázhatnának néha napján a nõk... arra figyelj, hogy okádó-fosóra ne idd magad.
micsoda ész! soha ne hagyd abba a fogamzásgátló szedését, véletlenül még szaporodnál.

5 hetesen még nem ártok a babának, ha dohányoztam és ittam némi alkoholt? Mikortól tilos mindez?

Legjobb válasz: Ugye az elsõ 2 hétben még nem is tudsz neki ártani, mert nem ágyazódott be. Kis mennyiségû alkohol pedig szintén nem árt annyira, mert nem szívódik annyi fel (fél pohár sört, vagy néhány korty bort szabad inni a terhesség alatt is, de nem többet és nyilván nem rendszeresen). A dohányzás az mindenképpen káros, de nem az, amit mondjuk most elszívtál, hanem az ami káros anyag az évek során összegyûlt benned, ugyanis nem a nikotin, hanem a többi füstben található anyag (kátrány...stb) károsítja a gyereket, de azért ez sem ilyen fekete vagy fehér, mert a legtöbb esetben nem lesz emiatt semmi baja a babának, csak akkor ha tényleg erõs dohányos valaki, nagyobb a kockázat a betegségekre. Szóval azért nem kell aggódnod, nyilván nem tudtad még, hogy terhes vagy és az, hogy mondjuk egy este elszívtál egy szálat meg ittál egy sört nem okoz semmiféle kárt a gyerekedben...

Ugye az elsõ 2 hétben még nem is tudsz neki ártani, mert nem ágyazódott be. Kis mennyiségû alkohol pedig szintén nem árt annyira, mert nem szívódik annyi fel (fél pohár sört, vagy néhány korty bort szabad inni a terhesség alatt is, de nem többet és nyilván nem rendszeresen). A dohányzás az mindenképpen káros, de nem az, amit mondjuk most elszívtál, hanem az ami káros anyag az évek során összegyûlt benned, ugyanis nem a nikotin, hanem a többi füstben található anyag (kátrány...stb) károsítja a gyereket, de azért ez sem ilyen fekete vagy fehér, mert a legtöbb esetben nem lesz emiatt semmi baja a babának, csak akkor ha tényleg erõs dohányos valaki, nagyobb a kockázat a betegségekre. Szóval azért nem kell aggódnod, nyilván nem tudtad még, hogy terhes vagy és az, hogy mondjuk egy este elszívtál egy szálat meg ittál egy sört nem okoz semmiféle kárt a gyerekedben...
Valóban az elsõ perctõl tilos, de most már felesleges ezen rágni magad, a babádnak szinte biztos, hogy nem lesz baja, ha a késõbbiekben odafigyelsz magadra. Az elsõ terhességemnél én is ittam és cigiztem 5 hetesen, mert nem tudtam, hogy babát várok. Nem lett semmi baja.
Nyilván már a legelejétõl nem szabadna, de ilyenkor még elég kicsi a kockázat. Öt hetesen még én sem tudtam, hogy terhes vagyok, ezért nem is gondoltam, hogy nem szabadna cigiznem vagy alkoholt fogyasztanom. Hat hetesen tudtam meg, hogy babát várok, akkor abbahagytam. Most van egy teljesen egészséges, 5 éves kisfiam.
Tilosnak az elsõ perctõl fogva tilos, de azért ne aggódj, még elég korán van, szóval ha ezentúl mellõzöd az elkoholt és leállsz a dohányzással, akkor nem lesz semmi baja a babának.
Az elsõ perctõl.
Legkésõbb 5 héttel ezelõtt kellett volna abbahagynod.
http://www.tv2.hu - 9 hónap 16. adás. Mindent megtudsz a dohányzásról terhesség alatt.
Alapból magadat is károsítod a dohányzással és az alkohollal. És ezek a káros anyagok felgyülemlenek benned, amikbõl kapásból kapott a baba. Biztos nem fog tüdõrákkal születni, de már a születése elõtt hátrányt szenved. Ha tervezett volt a baba, már elõtte abba kellett volna hagynod.

Szerintetek mekkora népszerûsége lenne egy pártnak, ha bejelentené, hogy betiltja az alkoholt és a cigarettát? Mindegy, hogy melyik párt (Fidesz, Mszp, Jobbik stb. ), az a lényeg, hogy nõne vagy csökkenne a népszerûsége?

Legjobb válasz: Túl elméleti a kérdés. Ilyen párt nincs, az alkohol és a dohányáru kereskedelemre épül a költségvetés. Meg persze az állampolgárok jóléte is.

Túl elméleti a kérdés. Ilyen párt nincs, az alkohol és a dohányáru kereskedelemre épül a költségvetés. Meg persze az állampolgárok jóléte is.
#11 te nem normális csak 18 éves kórtól lehet szavazni
Mára már a 12-14 évesek körében is tök átlagosak ezek a dolgok. Nem kérdés, hogy brutálisan csökkenne...
Bele is bukna egy ilyen lépésbe.
Ha a Fidesz bejelentené, a híveik azon nyomban szétvernék a drágán vett pálinkafõzõjüket, mert a Viktor azt mondta. Valamint elkezdenék emlegetni Gyurcsány (bizony, õ!) legkártékonyabb mutyiját, a trafikok lenyúlását, és örülnének az intézkedésnek. Más pártoknál ez szerencsére nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: #2 - Az alkohollal nem, de a Rockkal egyetértek. ;) #3 - Nem nulla, mert én rájuk szavaznék. :) Köszönöm a válaszokat. :)
Nem lenne semmiféle népszerûsége pár Schobert Norbit leszámítva.
Biztos csökkenne, sõt le is amortizálná magát az a párt elég rendesen.
Betiltani? Az nem lenne jó, bizonyos alkoholos italok a kultúrához tartoznak. Viszont, megfelelõ propagandákat lehetne használni, hogy csökkenjen az alkoholisták és a dohányosok száma.
Szerintem egyértelmûen csökkenne, mivel aki nem is él ilyesmivel az is néha meginna egy pohárral/elszívna egy szálat, meg mostanában inkább a legalizáció felé megy a világ ilyen kérdésekben mint hogy még több dolgot betiltsanak. Meg amúgy sem hagyná abba kb senki attól hogy betiltják, csak ebbõl is onnantól illegálisan lenne pénz.
Nulla.
Jelentõsen csökkenne a népszerûségük... Amúgy meg alkohol és Rock, N, Roll 4ever.
A kérdező hozzászólása: #11 - :D
Tisztelt Hölgyem! Az alkohol fogyasztása nem tilos ebben az időben. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Az alkohol fogyasztása nem tilos ebben az időben. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!