Találatok a következő kifejezésre: Ha alkalmi kiskönyvvel dolgozom, (5 db)

Alkalmi kiskönyvvel vállalhatok munkát iskolaidő alatt ha még nem vagyok 18 éves, vagy az olyan mintha "feketén" dolgoznék?

Legjobb válasz: Alkalmi kiskönyvvel dolgozhatsz 16 év felett. Ép azért kell ez, hogy ne feketén melózz. Ez hivatalos forma, neked adómentes, mert helyetted a munkáltató róla le az adót közteherjegy formájában! Viszont amit tudni kell: egymást követõen max. 5 napot dolgozhatsz, utána szünetet kell tartani....

Alkalmi kiskönyvvel dolgozhatsz 16 év felett. Ép azért kell ez, hogy ne feketén melózz. Ez hivatalos forma, neked adómentes, mert helyetted a munkáltató róla le az adót közteherjegy formájában! Viszont amit tudni kell: egymást követõen max. 5 napot dolgozhatsz, utána szünetet kell tartani....
A kérdező hozzászólása: Igenigen azt tudom hogy 16 év felett lehet dolgozni, csak azt nem tudom hogy iskolaidõben is? Köszi

Ha alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozom nyári diákmunkát, akkor az árvasági ellátásomba amit kapok belenyúlhat ez a dolog?

Anyukám nem akar engedni dolgozni, mivel fél, hogy ez a kiskönyv miatt majd vesznek el az árvasági ellátásból. Valaki tudja, hogy ez így van-e?

Legjobb válasz: bocs de ez hogy függne össze? én is ilyen helyzetben vagyok és tavaly kiskönyvvel dolgoztam! ha van tanviszonyod, kapod az árvaságit, ennyi! ha nem tanulsz és úgy dolgozol, akkor van az, hogy nem jár.

bocs de ez hogy függne össze? én is ilyen helyzetben vagyok és tavaly kiskönyvvel dolgoztam! ha van tanviszonyod, kapod az árvaságit, ennyi! ha nem tanulsz és úgy dolgozol, akkor van az, hogy nem jár.
A kérdező hozzászólása: Ezt anyám találta ki, mert mindig kombinál. De most emiatt mert kavar lemaradok errõl a diákmunkáról ami most sikerülhetett volna. Így sincs egy vasam se
Semmiképp sem befolyásolná. Az árvaságit akkor veszíted el, ha a nappali tagozatos tanulást abbahagyod. Akkor meg mindegy, hogy van-é jövedelmed, vagy nincs. Ha nappali tagozatos tanulóként bármilyen módon munkát vállalsz (AM kiskönyv, megbízási szerzõdés, munkaszerzõdés) nem befolyásolja az árvaságidat. Sõt! Elárulom neked, ha az árvasági mellett AM könyvvel dolgozol, még személyi jövedelemadó bevallást sem kell készítened majd, mivel ha valakinek AM könyv mellett kizárólag adóterhet nem viselõ járandósága van, ill. nincs jövedelme és az AM könyvben szerzett jövedelme nem éri el a minimálbér összegét éves szinten, akkor nem kell adóbevallást benyújtania. Anyukádat gyõzd meg valahogy, akár írhattok is nekem privát, ha nem hiszi. Könyvelõ vagyok. Jó munkát.

Ha alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozom, mellette végezhetek-e más munkáltató részére megbízásos jogviszonyban munkát?

Legjobb válasz: Természetesen. Sõt szerzõdéses munkahely mellett is dolgozhatsz kiskönyvvel, ha belefér az idõdbe.

Természetesen. Sõt szerzõdéses munkahely mellett is dolgozhatsz kiskönyvvel, ha belefér az idõdbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.


Ha alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozom, azok a napok is biztosított időnek számítanak a gyed szempontjából?

köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: GYedbe lehet hogy beleszámít, anyagilag, hisz fizetést kaptál akkor. De a táppénzbe nem, ezt tudom, mert én is így jártam. 2 hónapot dolgoztam alkalmi munkavállalói könyvel, és nem számít tb biztosított viszonynak, így nem jár táppénz utána. Táppénz elõtt legyen legalább 180 bejelentett napod!! A tb segít ilyen kérdésekben.

GYedbe lehet hogy beleszámít, anyagilag, hisz fizetést kaptál akkor. De a táppénzbe nem, ezt tudom, mert én is így jártam. 2 hónapot dolgoztam alkalmi munkavállalói könyvel, és nem számít tb biztosított viszonynak, így nem jár táppénz utána. Táppénz elõtt legyen legalább 180 bejelentett napod!! A tb segít ilyen kérdésekben.
Biztosított idõnek számít , de nem fogsz kapni Gyedet , mert nem elég hozzá a 180 nap bizt.idõ, a bért is nézik, és az nem lesz sok , tehát a havi 25 ezer Ft-os Gyesre küldenek , mert az több , én így jártam legalábbis. Tanács:Ne dolgozz a.m.könyvvel , mert átverés az egész! Legutóbb Gyedre csak munkaviszonyból lehetett elmenni, tehát pl.Tgyás-ról nem.

Meddig jár a gyerektartás, ha a gyermek már végzett az iskolával de egy tárgybol pótvizsgáznia kell, de most alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozik, és nem lakik otthon?

A gyermek húsz éves,és a sikeres pótvizsga után nem szándékozik továbbtanulni.

Legjobb válasz: Ha önálló keresettel rendelkezik akkor már nem köteles fizetni a szülõ a gyerektartást!

Ha önálló keresettel rendelkezik akkor már nem köteles fizetni a szülõ a gyerektartást!
Nem tudom pontosan, de ha már önálló jövedelemmel rendelkezik, akkor úgy tudom az apuka (Mert 90%-ban az anyukának ítélik meg a gyerek felnevelésének a jogát.) nem köteles tovább gyerektartást fizetni.
Mikor nem kell tartásdíjat fizetni a nagykorú gyermek számára? Nem kötelezhetõ azonban a szülõ a nagykorú gyermek által korábban megszerzett szakképesítéssel azonos, vagy annál alacsonyabb szintû végzettséget nyújtó tanulmányok anyagi fedezetének biztosítására (BH 2001/20. ) Nem köteles továbbá a szülõ tartani (támogatni) a szükséges tanulmányait folytató munkaképes, nagykorú gyermeket akkor sem, ha 1. a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan (vagyis, ha a tanulmányait szellemi vagy testi adottságainál fogva tartósan nem képes eredményesen folytatni, vagy ha a továbbtanulás ideje neki felróható okból tartósan elhúzódik), 2. a gyermek a tartásra kötelezettel (vagy vele együtt élõ közeli hozzátartozójával) szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, amelyre tekintettel a társadalmi felfogás szerint a tartásra nem méltó (érdemtelenné válik) , 3. ezáltal a szülõ saját szükséges tartását, vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné
Az elõzõ vagyok A gyermektartásdíj megváltoztatása és megszüntetése Ha a gyermektartás megállapításának alapjául szolgáló körülményekben lényeges és tartós változás állott be, a tartás mértékének megváltoztatását vagy a tartás megszüntetését lehet kérni. Megszüntetési ok, ha a gyermek nagykorúvá vált és munkaviszonyt létesített.
ameddig a gyerek nappali tagozaton tanul, addig a szülõ köteles fizetni a gyerektartást.ennek nincs köze a gyerek havi keresetéhez! de úgy olvastam, hogy nem akar az illetõ tovább tanulni.akkor addig kapja a gyerektartást, amig van diákigazolványa.a 2008-2009es tanévi diákigazolvány 2009 októberig érvényes...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!