Találatok a következő kifejezésre: Ha alkalmi kiskönyvvel (11 db)

Alkalmi kiskönyvvel vállalhatok munkát iskolaidő alatt ha még nem vagyok 18 éves, vagy az olyan mintha "feketén" dolgoznék?

Legjobb válasz: Alkalmi kiskönyvvel dolgozhatsz 16 év felett. Ép azért kell ez, hogy ne feketén melózz. Ez hivatalos forma, neked adómentes, mert helyetted a munkáltató róla le az adót közteherjegy formájában! Viszont amit tudni kell: egymást követõen max. 5 napot dolgozhatsz, utána szünetet kell tartani....

Alkalmi kiskönyvvel dolgozhatsz 16 év felett. Ép azért kell ez, hogy ne feketén melózz. Ez hivatalos forma, neked adómentes, mert helyetted a munkáltató róla le az adót közteherjegy formájában! Viszont amit tudni kell: egymást követõen max. 5 napot dolgozhatsz, utána szünetet kell tartani....
A kérdező hozzászólása: Igenigen azt tudom hogy 16 év felett lehet dolgozni, csak azt nem tudom hogy iskolaidõben is? Köszi

Ha alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozom nyári diákmunkát, akkor az árvasági ellátásomba amit kapok belenyúlhat ez a dolog?

Anyukám nem akar engedni dolgozni, mivel fél, hogy ez a kiskönyv miatt majd vesznek el az árvasági ellátásból. Valaki tudja, hogy ez így van-e?

Legjobb válasz: bocs de ez hogy függne össze? én is ilyen helyzetben vagyok és tavaly kiskönyvvel dolgoztam! ha van tanviszonyod, kapod az árvaságit, ennyi! ha nem tanulsz és úgy dolgozol, akkor van az, hogy nem jár.

bocs de ez hogy függne össze? én is ilyen helyzetben vagyok és tavaly kiskönyvvel dolgoztam! ha van tanviszonyod, kapod az árvaságit, ennyi! ha nem tanulsz és úgy dolgozol, akkor van az, hogy nem jár.
A kérdező hozzászólása: Ezt anyám találta ki, mert mindig kombinál. De most emiatt mert kavar lemaradok errõl a diákmunkáról ami most sikerülhetett volna. Így sincs egy vasam se
Semmiképp sem befolyásolná. Az árvaságit akkor veszíted el, ha a nappali tagozatos tanulást abbahagyod. Akkor meg mindegy, hogy van-é jövedelmed, vagy nincs. Ha nappali tagozatos tanulóként bármilyen módon munkát vállalsz (AM kiskönyv, megbízási szerzõdés, munkaszerzõdés) nem befolyásolja az árvaságidat. Sõt! Elárulom neked, ha az árvasági mellett AM könyvvel dolgozol, még személyi jövedelemadó bevallást sem kell készítened majd, mivel ha valakinek AM könyv mellett kizárólag adóterhet nem viselõ járandósága van, ill. nincs jövedelme és az AM könyvben szerzett jövedelme nem éri el a minimálbér összegét éves szinten, akkor nem kell adóbevallást benyújtania. Anyukádat gyõzd meg valahogy, akár írhattok is nekem privát, ha nem hiszi. Könyvelõ vagyok. Jó munkát.

Ha alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozom, mellette végezhetek-e más munkáltató részére megbízásos jogviszonyban munkát?

Legjobb válasz: Természetesen. Sõt szerzõdéses munkahely mellett is dolgozhatsz kiskönyvvel, ha belefér az idõdbe.

Természetesen. Sõt szerzõdéses munkahely mellett is dolgozhatsz kiskönyvvel, ha belefér az idõdbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.


Ha alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozom, azok a napok is biztosított időnek számítanak a gyed szempontjából?

köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: GYedbe lehet hogy beleszámít, anyagilag, hisz fizetést kaptál akkor. De a táppénzbe nem, ezt tudom, mert én is így jártam. 2 hónapot dolgoztam alkalmi munkavállalói könyvel, és nem számít tb biztosított viszonynak, így nem jár táppénz utána. Táppénz elõtt legyen legalább 180 bejelentett napod!! A tb segít ilyen kérdésekben.

GYedbe lehet hogy beleszámít, anyagilag, hisz fizetést kaptál akkor. De a táppénzbe nem, ezt tudom, mert én is így jártam. 2 hónapot dolgoztam alkalmi munkavállalói könyvel, és nem számít tb biztosított viszonynak, így nem jár táppénz utána. Táppénz elõtt legyen legalább 180 bejelentett napod!! A tb segít ilyen kérdésekben.
Biztosított idõnek számít , de nem fogsz kapni Gyedet , mert nem elég hozzá a 180 nap bizt.idõ, a bért is nézik, és az nem lesz sok , tehát a havi 25 ezer Ft-os Gyesre küldenek , mert az több , én így jártam legalábbis. Tanács:Ne dolgozz a.m.könyvvel , mert átverés az egész! Legutóbb Gyedre csak munkaviszonyból lehetett elmenni, tehát pl.Tgyás-ról nem.

Alkalmi kiskönyvvel 1800 ft-ot mindenképpen meg kell kapnom ha anyi van beleirva, ha gombát teljesitményre szedjük?

Alkalmi munkavállaló kiskönyvvel dolgozom napi 1800 ft van bele irva, hogy kifizetend?. Gombaszedéssel foglalkozunk, de teljesitményre megy. Az 1800 ft-ot ami a kiskönyvbe bele van irva mindenképpen megkapom, vagy az csak bele van ragasztva és kész, majd csak a leszedett gomba után kapok fizut?

Ha anno nem adtam le az alkalmi munkavállalói kiskönyvemet, akkor most nem kaphatok álláskeresési támogatást?

2009-ben váltottam ki az alkalmi munkavállalói kiskönyvemet. Egyetlen napot dolgoztam vele, és aztán nem is adtam le a munkaügyi központban, otthagytam a munkaadónál. Most álláskeresési támogatást intézek magamnak, és a munkaügyön azt mondták, átkérik ezt a kiskönyvet egy másik városból az ottani munkaügyi központból. De ott nem fogják megtalálni, mivel nem adtam le. Ebben az esetben nem kapom meg a járadékomat sem, vagy mi történik ilyenkor?

Legjobb válasz: A kartonodat kérik át,mert már másik munkaügyön nyílvántartásba voltál véve! A kiskönyvet nem veszik el a munkaügyön és az már érvénytelen is.

A kartonodat kérik át, mert már másik munkaügyön nyílvántartásba voltál véve! A kiskönyvet nem veszik el a munkaügyön és az már érvénytelen is.
Amíg alkalmazásban álltál; a naptári napok és nem a munkanapok.
Ameddig fizettek utánad járulékot, TB-t és adót.
Ha jól emlékszem 5 nap után jár egy nap m.nélküli támogatás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) És mi számít hivatalosan munkaviszonynak? Az az idõszak, amíg alkalmazásban álltam, vagy pedig csak a konkrétan ledolgozott napok?

Baj ha nem adtam le az alkalmi munkavállalói kiskönyvemet?

3 éve kértem alkalmi munkavállalói kiskönyvet mert szerettem volna nyáron dolgozni. Hát nem tudtam mert szakácstanuló létemre nem volt arra se id?m.. Így most teljesen üres, és már rég kivonták a forgalomból ezeket a kis kék könyveket, de én még nem vittem vissza azóta sem :/ Pedig 1 év után visszakellett volna vinnem. Ha most visszaviszem, akkor kaphatok apeh-tól vagy valami féle más büntetést? F?leg h üres, és majd azt hiszik h inkább feketén dolgoztam helyette meg stb.?

Legjobb válasz: Az APEHtõl semmi büntetést nem kapsz: nem volt benne bevallásköteles jövedelem. A munkaügyiben érvénytelenítik. Ha olyan az ügyintézõ kapsz egy ejnye-bejnyét, hogy nem vitted be eddig. Ha másmilyen, akkor nem szól egy szót sem, csak érvényteleníti.

Az APEHtõl semmi büntetést nem kapsz: nem volt benne bevallásköteles jövedelem. A munkaügyiben érvénytelenítik. Ha olyan az ügyintézõ kapsz egy ejnye-bejnyét, hogy nem vitted be eddig. Ha másmilyen, akkor nem szól egy szót sem, csak érvényteleníti.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
január 15 ig kell bevinni, de ha most viszed akkor se tángálnk el legfeljebb ejnye-bejnyét kapsz.
Nem leadni kell, hanem lezáratni KELLETT VOLNA január 15-ig. Beviszed ( talán még nem késõ ), ott lefénymásolják, lepecsételik, beleírják, hogy lezárták és már kapod is vissza. Siess, minél elõbb vidd be!
igen lezáratni kell de nem január 15-ig hanem január 31-ig!!! bár ezt megyéje válogatja!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!