Találatok a következő kifejezésre: Ha alacsony vérnyomásom, (41 db)

Ha alacsony vérnyomásra sok sót eszek, árthat?

Általában 90/60 a vérnyomásom, és tapasztalat szerint sós étel evése megemeli, hogy ne szédelegjek. Tehát reggel agyon sózott vajas kenyeret, szardellapasztát, ilyeneket eszek, hogy ne ájuljak el munkába menet a buszon. Ilyen esetben ártalmas lehet a sok só? Próbáltam vérnyomás emel? cseppeket, de az nem annyira hatásos, a kávétól meg pisilnem kell folyamatosan. 39/L 168cm/63kg

Legjobb válasz: inkább igyál teát vagy kávét, ne sót egyél, mert egészségtelen a sok só evése.

inkább igyál teát vagy kávét, ne sót egyél, mert egészségtelen a sok só evése.
Persze hogy káros, mivel úgy emeli a vérnyomást, hogy vizet tart vissza.A veséknek sem tesz jót és az érrendszert is károsítja. Reggel, ébredés után egyébként normális az alacsonyabb vérnyomás, de ha panaszokat is okoz javasolom, hogy a házi praktikák helyett fordulj orvoshoz. A cseppeken kívül még sokféle gyógyszer van forgalomban. Addig is:2-3 pohár folyadék reggel, egyszerre. Ez használhat. Ha egy kicsit elõbb felkelsz még marad idõd otthon elmenni WC-re. :)
A sok sóval csak árthatsz. Igaz, hogy növeli a vérnyomást /mert káros!/, de önmagában ez nem fogja megemelni. Az alacsony vérnyomás fõleg alkati kérdés. Még mindig jobb, mintha magas lenne.

Baj, ha alacsony a vérnyomásom? Eddig sosem foglalkoztam vele, ma megmértük, és 80/60 lett, ami állítólag nagyon alacsony.

Én azt sem tudom, mit jelent ez, de a család szörnyülködött... Amúgy nem érzek semmit. Ez tényleg szélsõségesen alacsony lenne?

Legjobb válasz: Ez az érték nagyon alacsony ahhoz képest, hogy nincsenek panaszaid. Ilyenkor ki kell zárni, hogy a méréssel van a hiba, illetõleg léteznek bizonyos állapotok, amikor az egyik karba nem jut megfelelõ mennyiségû vér, így azon alacsonyabbnak mérik a vérnyomást, mint amennyi a test többi részében egyébként van. Az elsõ lépés mind a négy végtagon megmérni a vérnyomást két különbözõ mérõvel.

Ez az érték nagyon alacsony ahhoz képest, hogy nincsenek panaszaid. Ilyenkor ki kell zárni, hogy a méréssel van a hiba, illetõleg léteznek bizonyos állapotok, amikor az egyik karba nem jut megfelelõ mennyiségû vér, így azon alacsonyabbnak mérik a vérnyomást, mint amennyi a test többi részében egyébként van. Az elsõ lépés mind a négy végtagon megmérni a vérnyomást két különbözõ mérõvel.
Ha egyébként is alacsony, akkor a melegtõl még jobban leeshet, igyál kétszer annyi vizet, mint eddig és mérd rendszeresen reggel és este a vérnyomásodat, jegyezd fel és vidd el a háziorvoshoz, ha mindig ilyen alacsonyat mérsz.
A kérdező hozzászólása: De mit okoz az alacsony vérnyomás, mit kellene éreznem? Lehet, rosszul mértük... Én eleve nem is akartam, nem rajtam kellett volna kipróbálni a mûszert... Lehet, hogy be sem volt még állítva rendesen, vagy mit tudom én... (Bár ez az, amit a nagymamám azért kapott a nõvérektõl, hogy magának mérje mindennap... Ha nem megbízható, akkor az elég gáz... :s)
Itt vannak a tünetek: [link] Persze tünet nélkül is lehet egy vernyomás alacsony, vagy magas.
A kérdező hozzászólása: Hmm... ezek közül semmit sem tapasztalok. Napi 1, 5 órát úszom, ami így nem is igen menne. Akkor szerintem inkább rosszul mértük, mert kizárt, hogy a nekem normális (28/N - 120/80) helyett ilyen alacsony mellett ne lennének tüneteim.
A számok a systole és a diastole értéket mutatják meg, vagyis a szív összehúzott és ernyedt állapotában mért nyomást. A kor elõrehaladtával általában emelkedik a vérnyomás. Gyerekeknél mindig sokkal alacsonyabb mint felnõtteknél, és az se mindegy, hogyan mértétek! Ha méréskor a mandzsetta alacsonyabban volt mint a szíved, akkor magasabb, ha magasabban volt akkor alacsonyabb értéket mutat a mûszer. A feleségemnek 40 évesen se nagyon megy 100 fölé a systole érték mégis jól érzi magát, de gyerekeknél normális a 80 körüli is. Ha tartósan alacsony és nem ingadozik, akkor nem gond egy ilyen érték sem, gondolom nem vagy túl idõs, én 12-re tippellek! :)
Bocs a 12-es tippért, mire leírtam megjött a kommented. :) Amúgy egyáltalán nem kötelezõ, hogy 120-as vérnyomásod legyen!
A kérdező hozzászólása: Egyébként semmi gond, kinézetre is ennyinek hisznek általában. :D

Árt a babámnak ha alacsony a vérnyomásom?

20 hetes vagyok. A terhességem leje óta (el?tte is )alacsony a vérnyomásom.

Legjobb válasz: Semmit nem árt, az alacsony vérnyomásnak nincs terápiás következménye. Ha zavar, igyál egy-egy kávét.

Semmit nem árt, az alacsony vérnyomásnak nincs terápiás következménye. Ha zavar, igyál egy-egy kávét.
nyugodtan ihatsz kávét semmi baja nem lesz a picurnak !!!
Kicsi kávé? Feltéve ha szereted :)
Én is 20 hetes vagyok, minden alkalommal alacsony nekem is...a védõnõ nem mondta , hogy gáz...szerintem ne aggódj!ha te nem érzed rosszul magad, akkor nincs gond!
Páromnak ma ugyan ez az értéke volt, pedig nem panaszkodik. :) Igazából a magas vérnyomás az ami problémát okozna, nem az alacsony. A pulzusszámod viszont elég magas, ami ha már nagyobb lesz a pocakod, lehet, hogy kényelmetlenséget okoz, szóval én a kávéval óvatosan bánnék. Ha nem érzed jól magad, akkor igyál, persze, de aztán nehogy átess a ló másik oldalra. Legközelebb ha mész dokihoz esetleg kérdezz rá.
szia nekem állandóan 90/72 körül mozgott ez az érték a terhességem alatt volt egy alakalom, hogy el is ájultam annyira leesett a vérnyomásom, szerencsére nem lett semmi baj, de nagyon megijedtem ma 37 hetesek vagyunk, nst ültem a gépen és ott lettem rosszul, mert leesett a vérnyomásom a dokim felírt vas tablettát, mert vérszegény is vagyok, ezenkívül sok vas tartalmú ételt -italt eszem/iszom céklalé, meggy, spenót és egyebek de így sem az igazi, mert vannak napok amikor tényleg nem tudok reggel felkelni a kávé nem vált be nálam, a pulzusomat felvitte és maga a vérnyomással nem lett semmi, csak szarabbul éreztem magam tõle kitartás, látod én alacsonyabb vérnyomással is kihúztam de mindenképp beszélj az orvossal, hogy mit ajánl számodra

Ha alacsony a vérnyomásom akkor lehet a tünete az orrvérzés? Mit tudok ellene tenni? Mivel tudom megakadályozni, hogy vérezzen az orrom?

Ma is meg tegnap is elkezdett vérezni, pedig csak nyáron szokott.

Legjobb válasz: alacsony vérnyomás nem okoz orrvérzést. ott valami más gond van.

alacsony vérnyomás nem okoz orrvérzést. ott valami más gond van.
szia, nekem nagyon alacsony a vérnyomásom, de sosem vérzett az orrom.
Inkább a magas vérnyomás tünete lehet. De ha rendszeresen szokott vérezni, az talán attól van, hogy az orrodban el van vékonyodva egy ér fala. Nekem is volt gyerekkoromban ilyen, egy hétig valamilyen krémmel átitatott vattadarab volt az orrlyukamba dugva, és rendbejött. Akármi is, ne kínlódj vele, menj el a háziorvhoz, majd mond valami okosságot.
igen ez a magas vérnyomás tünete.Nem az alacsony vérnyomásé

Ha alacsony a vérnyomásom, attól még adhatok vért?

Legjobb válasz: A vérnyomás nem függvénye a véradásnak ha egészséges vagy. Szerintem adhatsz!

A vérnyomás nem függvénye a véradásnak ha egészséges vagy. Szerintem adhatsz!
Ez attól függ, milyen alacsony. Nekem egyszer annyira lement, h a gép sem tudta megmérni...és nem adhattam.. Változó, az orvos az elõvizsgálatnál megállpítja...
Tényleg attól függ, hogy mit mutat. Nekem legutóbb 80/60-at mért az orvos és nem adhattam. Azt mondta azért, mert ha megszúr utána "összeesik" a véna, és alig jönne vér.

Nagyon alacsony vérnyomás káros a babára? Mindig alacsony volt, csak most ha mégjobban leesik, nagyon szédülök. Félek, h nem jut elég vér a babához, vagy ilyesmi!

Legjobb válasz: Akkor kezet foghatunk. Én is így vagyok ezzel:( De doki +védõnõ szerint a sok(napi 3l)folyadék jót tesz,és a vas bevitel. De ha megiszol egy kávét,attól sem lesz bajod. Én ezeket megfogadtam,de még nem tudok napi 3l-t meginni,csak felét,e használ....érzem. 26 h km

Akkor kezet foghatunk. Én is így vagyok ezzel:( De doki +védõnõ szerint a sok(napi 3l)folyadék jót tesz, és a vas bevitel. De ha megiszol egy kávét, attól sem lesz bajod. Én ezeket megfogadtam, de még nem tudok napi 3l-t meginni, csak felét, e használ....érzem. 26 h km
A kérdező hozzászólása: És az orvos mondta h szedjél vasat (?), mert nekem tudják, h alacsony a vérnyomásom, de senki nem mondta h szedjek, bár magzatvédõt szedek, abban folsav van.
Naponta 2 kávét kellett meginnom, hogy ne szédelegjek egész nap az alacsony vérnyomásom miatt, 90/60 és hasonlóak. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, abbahagytam a kávét, persze az elsõ idõk eléggé szédelgõsek voltak, de hozzászokott a szervezetem az új helyzethez és már nem voltam rosszul. A védõnõm mindig mérte és kérdezte, hogy jól vagyok-e ilyen alacsony vérnyomással, mondtam semmi gond. Szedtem vas+folsav tablettát, és egyikõnknek sem volt/lett semmi baja. 13 hós anyukája, 6 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi, a két litert akkor is megittam, amikor még nem voltam kismami, de a kávét sosem szerettem még csokiban, sütiben sem. Jó lenne, ha lenne valami más ital, étel. Szio
Neki nem gond, és a saját közérzeted javítására igyál egy kávét, ha szereted.Én is ittam napi egyet, hosszút, tejjel és két részletben.Nem ártott a babának, egészséges.Minden jót!:)
Nekem még a 28.hét körül mértek 80/60-at amihez társult egy 105-ös pulzus. A védõnõ ki volt mert általában 90-97 között szokott lenni. Pont jött egy hidegfront jó párás volt a levegõ na az be is tett. Hála az égnek azóta nem volt ilyen alacsony. Nekem is mondták hogy egy kis kávé vagy kóla jót tesz és igyak sokat. Nekem kis korom óta alacsony így nem szoktam szédülni meg hasonlók de akkor egyszer nem voltam valami jól. 37+5hkm
Nekem is 95/54 körüli a vérnyomásom. A terhesség elsõ hónapjaiban okozott gondot, mert folyamatos migrénjeim voltak, és nem tudtam egyedül sehova menni, mert a szédüléstõl úgy éreztem, hogy kicsúszik alólam a talaj. Azóta ezek a tünetek már eltûntek, a vérnyomás maradt. Az egyik doki azzal ijesztgetett, hogy nem fog elég vér jutni a babának. De aztán megnyugtattak, hogy a magas vérnoymás sokkal veszélyesebb.
Nekem sose volt 90/60-nál mgasabb, 3 gyerekem van, semmi bajuk, nem káros, sõt tuti nem lesz neked se bajod a magas vérnyomás miatt, szerintem elõny.
Emiatt ne aggódj.De ha szükségét érzed beszélj a dokiddal.Nekem 100/70, 90/65 volt-különben mindig 120/80-de semmi baja nem lett a kicsinek, és erre nem is adtak semmit.
Nem mondta senki, hogy szedjek vasat, de tudatosan figyeltem a táplálkozásomra, és utána jártam, hogy mik azok a vitaminok, nyomelemek amikre szüksége van a babámnak. Mivel szinte mindent megeszek, megettem, hogy Õ egészséges legyen, kivéve a sóskát, spenótot, és mint kiderült az ezekben található vasra is szüksége van a babának, ezért kifejezetten vas tartalmú gyógyszert vettem. Tudta a védõnõm is, rajta volt a papíromon, és nem ellenezte õ sem. A neve Ferrocomp, csak napi 1-et szedtem.

Mire utal, ha a vérnyomás alsó értéke (azt hiszem az a szív) alacsony?

A vérnyomásom mostanában pl. 180/65, 175/59

Legjobb válasz: huhh ez gáz, fõleg hogy az eslõ érték nagyon magas 175, és az alsó pedig alacsony.A NORMÁL 120/70.Keresd fel a háziorvosod.

huhh ez gáz, fõleg hogy az eslõ érték nagyon magas 175, és az alsó pedig alacsony.A NORMÁL 120/70.Keresd fel a háziorvosod.
bocsi, a normál szónál benyomódott a caps lock:D
120/80 a normális. A 180 baromi magas, a 60 meg alacsony. Ez utalhat pl. az erek rugalmasságának a csökkenésére. Én mindenképp meglátogatnám a helyedben az orvost.
Igen, mindenképpen menj el a háziorvosodhoz, mert gyógyszerrel be kell állítani a vérnyomásod. A magas vérnyomás alattomos gyilkos!

Alacsony vérnyomás járhat fejfájással? Ha igen, akkor milyen a fájdalom?

Van, amikor annyira fáj a fejem, hogy hányingerem van, lüktet a fejem közepe, mintha felakarna robbani. Ha például egy kicsit meghajtom magam, akkor ahogy dobog a szívem, úgy dobog a fejem is.

Legjobb válasz: alacsony vérnyomásnál a tarkódnál fáj a fejed.

alacsony vérnyomásnál a tarkódnál fáj a fejed.
nekem is szokott olyan lenni az migrénes
Persze hogy járhat nem kap az agy elég vért.De ezt csak akkor lahet kijelenteni ha mérjük a vérnyomást. Ha jó a vérnyomás akkor fejfájás csillapító kell, ha alacsony akkor emelni kell a vérnyomást
A kérdező hozzászólása: Köszi, igazság szerint váltakozik, hogy hol fáj.
Ha leesik a vérnyomásom én kicsit szédelegni szoktam és fáradtabbnak érzem magam. A fejem inkább tompán fáj, mintha egy sapka szorítaná kicsit. A kávé legtöbbször nem segít rajta, csak a pulzusszámot növeli. De a legjobb, ha megméred a vérnyomásod, és úgy döntöd el, mit teszel.
Olyat írok, amit elsõ halásra nehéz lesz elfogadnod: könnyen lehet, hogy a kevés vízivástól fáj a fejed. A fejfájásnak nagyon gyakori oka a vízhiány. Amióta halottam errõl, mindig vízivással orvosoltam a fejfájást, és mindig elmúlt. Próbáld ki: ha megfájdul a fejed, igyál meg 5-10 percenként egy pohár vizet. Nekem kb. fél óra múlva szokott elmúlni a fejfájásom. Van ezzel kapcsolatban egy jó könyv: Batmanghelidj: "A tested vízért kiált! Nem beteg vagy, csupán szomjazik minden sejted, a szomjúságot ne gyógyszerekkel kezeld!"
A kérdező hozzászólása: Hm, ezt kipróbálom, lehet ezért. Köszi mindenkinek.

Elviselhetetlen fejfájás ha a test függõleges helyzetben van? Nemrég mûtöttek . Ha fekszem akkor nem fáj. Alacsony vérnyomás .

Mi lehet ez? Héten mûtöttek bokatöréssel .... Most ha felállok, azaz a testem függõleges helyzetbe kerül, akkor rettenetesen fáj a fejem (homlokom), egyszerûen elviselhetetlen és hányingerem is van. Ha vissza fekszem, akkor elmúlik vagy csak enyhén fáj. Emiatt tegnap elájultam ... Vérnyomás: 94/52 69 pulzus Folyadékot "öntöm" magamba, mit tehetek még? A rettenetes fájdalom miatt még pisilni is alig merek kimenni.

Legjobb válasz: igyál sokat, de a tesómnak is volt ilyen, nem lehetett semmit sem tenni. néháy nap után elmúlt, feküld sokat. a mûtét miatt van.

igyál sokat, de a tesómnak is volt ilyen, nem lehetett semmit sem tenni. néháy nap után elmúlt, feküld sokat. a mûtét miatt van.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet ez a gerincbe adott érzéstelenítéstõl van?

Mit csinaljak ha alacsony a vernyomasom?

fáradékony vagyok,mostanában a fejem álandòan fáj és szédülök is.

Legjobb válasz: Egyél sok spenótot és ha elég idõs vagy, igyál meg naponta egy pohár vörösbort.

Egyél sok spenótot és ha elég idõs vagy, igyál meg naponta egy pohár vörösbort.
Jaa bocs, vérnyomás :D Igyál sokat!
Igyál kávét.
mozogj, sportolj!
napi 4liter vörösbor és jó lesz:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!