Találatok a következő kifejezésre: Ha akváriumot milyen (30 db)

Ha aranyhalakat szeretnék tartani kb 4-6dbot akkor mik kelenek hozá? Milyen méretű akvárium, milyen szűrővel? Melegitő kell hozzá?

Legjobb válasz: Aranyhalnak ennyinek én 200litert ajánlanél MIN.A lemezestápnál egy kicsit ütõsebb kellene sztem:).Mollyt tarthatsz jóval kisebb akváriumban is.Guppit neont 20-30literben mollyt én 40alatt nam ajánlanék jó szívvel.Kezdõnek Guppy a legmegfelelõbb.Minden halhoz kellenek alapfelszerelések szûrõ levegõztetõ stb(még ha megélnek egy ideig ezek nélkül is...)

Aranyhalnak ennyinek én 200litert ajánlanél MIN.A lemezestápnál egy kicsit ütõsebb kellene sztem:) .Mollyt tarthatsz jóval kisebb akváriumban is.Guppit neont 20-30literben mollyt én 40alatt nam ajánlanék jó szívvel.Kezdõnek Guppy a legmegfelelõbb.Minden halhoz kellenek alapfelszerelések szûrõ levegõztetõ stb(még ha megélnek egy ideig ezek nélkül is...)
Hát mivel az aranyhalak nagyra nõnek igy minimum 100 literes aksi 5 db.ra de ha nem jol tudom valaki javitson! Vizmelegitõ nem kell. Levegõztetõ az viszont igen. Hát mindenképpen münövényt szrezz be mert az igazit megrágják.. akváriumaljaztnak kisebb kavicsokat lehet venni zacskoba.. És más nemis kell nagyon.. Jah meg persze vmien kaja nekik legjobb szerintem a lemezes.
A kérdező hozzászólása: És ha például nem aranyhalat hanem mollyt?
Most akkor mit akarsz tartani? Ne az döntse el, hogy mi kell hozzá... A mûnövényt nem ajánlom, mert a mûanyag alapból nem jó szerintem. Igazi növény, akkor is ha megrágják. Vízmelegítõ, szûrõ, levegõztetõ, kavics vagy homok és természetesen egy nagy akvárium.
Nekem 9 aranyhalam van 140 literesben és két algaevõ, persze nem tavi aranyhalak, két nagy a többi közepes és kicsi még, levegõztetõ kell, fûteni nem kell a vizet, néha dobok be legyet v. tubi-t is nekik.
Szerintem tartsál guppyt, kezdõknek megfelelõ, igénytelen hal, szerintem pl nagyon szépek is mutatósak. Egy alap felszereltség hozzájuk is kell, errõl nagyon sok anyagot találsz ha beirod google ba.. Viszont gyorsan szaporodnak, ezt nemtudom szeretnéd e, nekem sikerélmény volt és nagyon örültem a kishalaknak:-)))) Felneveltem vagy 5 generációt.
A Mollykhoz kell fûtés és szûrõ.Szeretik a jól növényesített akváriumot.6-7cm nagyságúra nõ és a tágas medencéket kedveli.Igazából a 100literes aksi kellene neki is, de kevesebbel is beéri csak ne telepítsd túl.6db aranyhalnak én is 200litert ajánlanék, mellé persze tehetsz algázót, törpeharcsát.Kell egy jó szûrõ, 3-4 mm átmérõjû kavics és erõs szárú növények, fûteni nem kell.Igazából azt kellene tudni, hogy mekkora aksit tudsz vásárolni és van e pénzed berendezésre, akkor egy kicsit többet tudnánk mondani.A guppit én is jó ötletnek tartom, kezdõ halnak.Az aranyhallal várnék a helyedben, elég sokat kell takarítani az akváriumát és nagyobb vízcseréket kell nála csinálni, mert gyors az anyagcseréje és hamar beszennyezi a vizet.
Az aranyhalaknak nem kell vízmelegítõ!! Hideg vízi hal.Nekem azt mondták olyan kaja kell ami elmerül mert az aljaztról esznek.

Ez fonalas alga? A kép a leírásban. Ill. az akvárium falán is vannak szürkés, barnás foltok, ezek algák, ha igen milyen? Kép szintén lentebb. A fonalas alga tényleg a kiegyensúlyozott akváriumban fejlődnek?

http://kepfeltoltes.hu/view/120313/SNC00274_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: A fonalas az zöld, ez inkább Staghorn alga nem? http://www.google.hu/search?q=Staghorn+alga&hl=hu&client=fir.. Ilyen algám még nem volt, nem tudom hogy kell kiírtani, hát szedd le a növényekrõl és próbálj sûrûn vízcserét csinálni és ne tápozd a növényeket, hátha eltûnik. Vagy mártsd egy enyhe hypós vízbe a növényeket 1 percre, aztán osd le és tedd vissza. Ez a kis fertõtlenítés is talán kinyírja az algát. Nem tudom sajnos, de ez nem szép látvány.

A fonalas az zöld, ez inkább Staghorn alga nem? http://www.google.hu/search?q=Staghorn+alga&hl=hu&client=fir.. Ilyen algám még nem volt, nem tudom hogy kell kiírtani, hát szedd le a növényekrõl és próbálj sûrûn vízcserét csinálni és ne tápozd a növényeket, hátha eltûnik. Vagy mártsd egy enyhe hypós vízbe a növényeket 1 percre, aztán osd le és tedd vissza. Ez a kis fertõtlenítés is talán kinyírja az algát. Nem tudom sajnos, de ez nem szép látvány.
A kérdező hozzászólása: Ami sajnos kis méretû szûrõszivacsa miatt nem volt a legjobb választás, a szükséges baktérium állomány kialakítására való korlátozott volta miatt.
A kérdező hozzászólása: aquael fan mini plus
de a szûrést nem írtad hogy milyen
A kérdező hozzászólása: Még annyi, ha lényeges, hogy eddig kevés zöldalga volt benne, nem vészes mennyiség, de engem zavart ezért vettem törpe szívóharcsákat, akik kb. 2 nap alatt szépen meg is tisztították, és rá kb. egy-másfél hétre jelent meg ez a fonál szerû, meg az üvegen foltokban az alga. Erre viszont rá sem bagóznak a szívóharcsák.
A kérdező hozzászólása: 45 literes akvárium, viszonylag új, 2 hónapos. 2 nagy tõ fodroslevelû vizikehely van benne(kb 10 nagy levél, meg néhány kicsi van rajta), meg egy tõ alacsony növésû, bokros cryptocoryne, meg egy gömbmoha. Megvilágítás csak a közvetlenül fölötte lévõ szoba világítására szolgáló falilámpa, kb 11-13 óra/nap a világítás. EasyLife Profitot adok napi 1 ml-t.
Egy kevés alga minden egészséges akváriumban van. A kiegyensúlyozatlanban meg elszaporodnak mint a bolondgomba. Nagy általánosságban a fény és az ammónia aránya a felelõs érte. Minél több az ammónia, annál kevesebb fény is elég az algáknak, tehát minél jobban meg van világítva az akváriumod, annál kritikusabb a szûrés és a vízminõség szerepe. A képek nagyon rosszak, de én az elsõt fonalas kovamoszatnak, a másodikat bevonatképzõ kovamoszatnak tippelem. Mindkettõ új akváriumban általános jelenség, vagy ha hirtelen nagyon leromlik az akvárium vízminõsége. Ha új az akvárium, akkor csak várni kell és eltûnnek, az algaevõk is szeretik megenni ezeket. Ha már megvan egy ideje, akkor nem ártana leírnod az akvárium adatait, és akkor ki tudjuk sakkozni, mit lehetne változtatni hogy eltûnjenek.
Az elsõ valamilyen fonalas, sokféle van azokból is. A második inkább barna algának tûnik, a lerakódás is olyan, mint annál. Semmilyen alga nem nõ kiegyensúlyozottság miatt. Inkább úgy mondanám, hogy a kiegyensúlyozatlanságtól nõ, a kiegyensúlyozottság miatt, afelé törekedve. És ez mindegyikre igaz. Viszont a kiegyensúlyozottságot neked kéne megteremteni, mert az algákra nem lehet rábízni ezt a melót.
osd le >helyett > mosd le.
Én 45 literbe a Fan-1 -et használtam és még az sem volt valami erõs. Az éppenhogy jó bele. A helyedben a mini mellé beraknék egy fan 1-et is.

Ha akváriumot szeretnék, milyen eszközöket kell vennem bele?

Legjobb válasz: eloszor is akvarium,majd viztisztito-levegozteto(egyben van),melegito,illetve lampa(a halak negyon fenyigenyesek,novenyeknek a novekedesert,es hogy estenkent gyonyorkodhess kedvenceidben)mejd tisztitott homok,kovek,noveny,illetve a halacskak.Sok sikert!

eloszor is akvarium, majd viztisztito-levegozteto(egyben van), melegito, illetve lampa(a halak negyon fenyigenyesek, novenyeknek a novekedesert, es hogy estenkent gyonyorkodhess kedvenceidben)mejd tisztitott homok, kovek, noveny, illetve a halacskak.Sok sikert!
Elõször is: mielõtt megvennéd, gondolj arra, hogy minél nagyobb egy akvárium, annál könnyebb ápolni. Kezdetben ugyan magasabbak a költségek egy nagy akváriumnál (hiszen pl. az üveg vastagabb), de több halat tudsz bele tenni. Azonkívül a biológiai folyamatok fenntartása is egyszerûbb, mint egy kis akvárium esetében. Nagyon jók az akváriumszettek (ehhez gyárilag tartozik belsõ szûrõ, melegítõ, és világítás is). Tehát ezekre nem kell költened - ha akváriumszett mellett döntesz. Mindenképp kell venned bele sódert (igaz, ezt be lehet szerezni máshol is, de kizárólag díszállat-kereskedésnél vedd meg, ezek nem tartalmaznak káros anyagokat). Lehetõleg a természetességre törekedj (fõleg sötét sódert tegyél bele, és kerüld az abnormális rózsaszín, sárga, stb, színû sódereket). Ami a köveket illeti: nem lehet csak úgy beletenni õket. Szükség van "SERA pH-minus"-ra: rá kell csepegtetni egy cseppecskét a kõre, és ha a kõ pezseg, bele ne tedd a vízbe! Szükség lesz még Antiklórra (vagyis olyan vegyszerre, ami legalább a klórt kiközömbösíti). Kell még a belsõ szûrõbe "SERA nitrivec" vagy "TETRA bactozym", hogy ezáltal olyan baktériumok telepedjenek meg a szûrõbe, amik lebontják az elhalt növényi részeket, a halak ürülékét, stb. A növények számára táp kell (folyékony, illetve tabletta; annak függvényében, hogy olyan növényeket tartanál-e, amik a leveleiken át, vagy inkább a gyökereiken keresztül veszik fel a tápanyagot). Légpumpa mindenképp kell: nem kizárólag a halak számára, hanem a szûrõben lévõ hasznos baktériumok is igénylik az oxigéndús vizet.
elõször is egy nagyobb akvárium kell amiben a halak kedvükre úszkálhatnak.Kell egy levegõztetõ sokkk kavics szûrõrendszer éss vízmelegítõ
Ha aranyhalat veszel nemkell semmi, csak napi 15 perc levegõztetõ. Nekem is aranyhalaim vannak.


Van egy 120x35x35-ös akváriumom 40 literes szűrőakváriummal. Ha csak korallokat akarok tartani az akváriumban, milyen felszerelés kell?

Mik kellenek hogy össze tudjak hozni egy sós vízi akváriumot? Azt tudom hogy ha halat is akarok kell lehabzó. Lehabzó nélkül miket tarthatok? milyen fénycs? kellene az akvárium fölé? Milyen neoncs??

Legjobb válasz: egy ilyet: http://www.korallosakvarium.hu/?modul=shop&reszletes=24644

Én most mindent lehabzó nélkül tartok vagy 2 hónapja, halakat is, mert elegem lett a hangjából. De van egy csomó caulerpa algám benne, tisztítja az is a vizet gondolom, mert semmi változás nem történt, hogy kivettem a lehabzót.
Kellenek áramoltató motorok is bele. Ez a legolcsóbb http://www.aquadepo.hu/product_info.php/aquael-reef-circulat.. ebbõl kettõt a két végébe
A Xenia, meg a lapanemona elég igénytelen virágállat.
RO készükél, vízlágytáshoz: http://www.aquadepo.hu/product_info.php/aquariobest-ro-vizla.. Ezt a lágy vizet kevered 5 kiló tengeri sóval Atlantiszban olcsóbb a só. Sûrûségmérõ: http://www.aquadepo.hu/product_info.php/sera-hydrometer-p-2153 Talajnak korallzúzalék. Élõkövek.

80 literes akváriumba milyen halakat ajánlotok, ha a hőmérséklet 17-24 fok körüli lehet?

Legjobb válasz: Általában a trópusi halak inkább 20 fok felett tarthatóak. A hõmérséklet miért nem lehet több? Amúgy ilyen hõn sügéreket v. brakkvízi halakat tarthatsz, persze ha van olyan amelyik 80 literben elfér. Az aranyhalnak is kevés ez a liter.

Általában a trópusi halak inkább 20 fok felett tarthatóak. A hõmérséklet miért nem lehet több? Amúgy ilyen hõn sügéreket v. brakkvízi halakat tarthatsz, persze ha van olyan amelyik 80 literben elfér. Az aranyhalnak is kevés ez a liter.
Egy fûtõ nem a világvége, olyan 2-3000 forint egy és akkor biztos stabil a hõmérséklet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

10 literes akváriumban, lehet tartani garnélát, ha igen mennyit, nekik is kell szűrő ha igen milyen és ugyan ezek a kérdések egy 20 literes és egy 30 literessel?

Legjobb válasz: 10 literben nem érdemes garnélázni, nagyon hamar borul az egyensúly, több vele a gond, mint az eredmény. 20-30 liter már alkalmas, a legjobb szerintem egy 300 l/ó belsõ szûrõ köré épített matten. Tökéletes biológiai szûrés, megfelelõ vízáramlás, a kicsiket nem szívja be, nõnek rajta az algatelepek. Így 10 garnival érdemes indítani, aztán ha 30 fölött van a létszám, lehet eladogatni.

10 literben nem érdemes garnélázni, nagyon hamar borul az egyensúly, több vele a gond, mint az eredmény. 20-30 liter már alkalmas, a legjobb szerintem egy 300 l/ó belsõ szûrõ köré épített matten. Tökéletes biológiai szûrés, megfelelõ vízáramlás, a kicsiket nem szívja be, nõnek rajta az algatelepek. Így 10 garnival érdemes indítani, aztán ha 30 fölött van a létszám, lehet eladogatni.
A kérdező hozzászólása: és mennyiért lehet eladni? van rájuk kereslet? Csak azért kérdezem mert a guppikból most adok el egy párat, mert ugye túl szaporodtak :) és csak azért kérdezem, hogy ne fürödjek be velük is :-)
A kérdező hozzászólása: és az a szûrõ kb mennyibe kerül???
10 literben is lehet tartani, kellõ akvarisztikai tapasztalattal. Kezdõként 30 liter felett érdemes foglalkozni velük. 30 literig ajánlanék neked egy belsõ szûrõt, legfõképp a praktikussága miatt, de nem a legolcsóbb. Egy garnélákhoz tervezett ötletes kis biomechanikai cucc: http://www.greenaqua.hu/technika/szures/belso-szuro/eheim-aq.. Elõre szólok, hogy minimális zajosságra számítani kell, hiába Eheim.
A kérdező hozzászólása: és olyan szûrõ nincsen ami olcsóbb?????
Van olcsóbb, egy AquaEl Fan Minit (vagy hasonló teljesítményû szûrõt) is vehetsz 30 literbe, annak nem kéne beszívnia a garnélákat. De a minõsége és a hatásfoka más kategória.
Nálam 50 litert visz két szivacsszûrõ légpumpával. Kristálytiszta a víz.

Egy kb 180 literes akváriumba milyen fénycsöveket érdemes alkalmazni ha növényeket is szeretnék tartani?

Van egy felszínen úszó növényem ami eléggé lepusztult ez szerintem a rossz megvilágításnak tudható be. Van egy rózsaszín és egy fehér fénycsövem, de már régiek. Valaki világosítson fel ezekről!

Legjobb válasz: 6500 kelvinest. A színes növényes csövek, fõleg csak parasztvakításra vannak, legalábbis nem érnek annyit mint amennyibe kerülnek.

6500 kelvinest. A színes növényes csövek, fõleg csak parasztvakításra vannak, legalábbis nem érnek annyit mint amennyibe kerülnek.
A kérdező hozzászólása: akkor szereljek be valahogy még egy csövet?
A kérdező hozzászólása: táptalajt érdemes használni?
Azt sem írtad le, milyen típusú és teljesítményûek a csöveid. Kevésbé igényes növényeknek nem fontos, hogy táptalaj legyen.
A kérdező hozzászólása: sun glo 20 watt, aqua glo 20 watt. csak ennyi van ráírva
Látom szereted a meleg színeket. Összesen ez a két fénycsöved van? Mert akkor úúú, ez nagyon kevés. Nem csoda, hogy baj van a növényekkel. Az a csoda, hogy még húzzák. A táp nem fog segíteni. A legigénytelenebb növényeknek is minimum még egy ilyen teljesítményû csõ kéne. Közepes fényigényûeknek pedig legalább duplázni kell.
A kérdező hozzászólása: Mit tudok tenni? Csak két csõnyi hely van ebben a fadobozban amiben vannak. Használtan kaptam és az elõzõ tulajdonos nem említett semmit ezzel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: bocsi hogy eddig nem említettem, nem tudom hogy mehetett ki a fejembõl, de nem olyan rég elszaporodott nálam az ecsetalga. Igazából azért nem gondoltam erre elõször mert a vízcserével egy kicsit visszaszorult de most megint felütötte a fejét. Meg valami barnaalga féle is van. Ezek akkor gondolom a rossz világítás jelei.
A kérdező hozzászólása: Úgy nézem beleférhet még két darab csõ, és akkor mindkettõ olyan legyen amit belinkeltél?
Felesleges konkrét terméket mondani. Ha eleve kevés az akvárium felé épített fény, hiába cseréled le a csöveket. Talán egyedül annyit jegyeznék meg, hogy a Sera fénycsöveid kerüld el. A legolcsóbb kínai csövek jobban tartják a fényerejüket. Növénytápból az Easy Life Profito kiváló.
A kérdező hozzászólása: B.joci: nem használok tápot mert eddig nem is nagyon volt növényem, miket ajánlanál?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, majd emésztgetem õket. Tudnátok konkrét termékeket ajánlani?
A kérdező hozzászólása: Köszi, és ezek kb meddig bírják?
A kérdező hozzászólása: a 6000 és 6500 között mi a különbség?
"A kérdező hozzászólása: Köszi, és ezek kb meddig bírják?" Bár nem nekem írtad de válaszolok, amíg ki nem ég átlag addig használjuk õket. Daylight csövet mondjuk lehet cserélni az mondjuk én osram 6500 kelvin 865 az 900 ft A növényes majd ha kiég az 3600 ft
Tehát ha kiég akkor kell, addig mehet, egyszer volt egy kérdés ott sokan írtak és erre jutottunk. Tápozol valamivel?
Minél kisebb a színhõmérséklet annál világosabb a csõ tehát jobb fényerõben, viszont a szín összetétele sinspektruma gyengébb, az meg kell a növényeknek. Egy 8000-10000 kelvin az sötét de színes, a 6500 kelvin az még világosabb de már kevesebb benne a szín, a 6000 kelvin az még világosabb és még kevesebb a szín a spektrum grafikonon a dobozán, 6000 alatt még kevesebb a szín és erõsebb a fény .....
Hogy mondjak egy példát. A daylight, többnyire háromsávos csõben látsz egy kék, zöld és vörös csúcsot. A kék és vörös fényt hasznosítják a növényeid, egy bizonyos hullámhosszon, a zöld a szemeden kívül a kutyának nem kell. Kicsit élénkebbé teszi a növényeket, mert ugye az is zöld, de hasznosítani nem fogják. Na most ugye tudjuk, hogy a fehér fény különbözõ színek összetétele, így a fénycsövek esetében eljátszadoznak a színekkel (minden esetben a kék, zöld, piros dominál). Ha a zöldbõl kevesebb van (jó példa a Sylvania Aquastar), a fénycsõ máris lilás árnyalatba megy át. Mert ugye a vörös és kék színekbõl milyen színt keverünk? Lilát. De ettõl még ugyanúgy tartalmazza az a fénycsõ azt a bizonyos mennyiségû vörös és kék fényt, tehát ugyanúgy jó a növényeknek. A bûnös a zöldecske. Szóval nézd meg a grafikont, és felejtsd el ezt a hülye 6500 Kelvines zsongást.
Nem tudom én se hogy határozzák meg, személyesen láttam sokszor az egyik boltban H.A.C dobogós akváriumát és beszélgettem róla a boltossal, mindenhol watt/ liter és kelvin van. Nála aki sokszoros díjazott, lumen azaz fényerõ, és színspektrum a lényeg, és ha felkattintasz egy két akvakertész oldalára ott is tesztelgették a fényerõt rendesen, mérték a lument az akvárium alján. Ha sok a lumen algásodsz, ha kevesebb a lumen akkor viszont nem elég a fény a növényeknek. Ha megvan az optimális fényerõ akkor össze kell rakni a sínspektrumot hogy jó legyen. Nehéz ügy ez, hatalmas eszmecserék vannak a neten, én nem vagyok híve a kelvinnek és a watt/ liternek, a fényerõt, lument és a sinspektrumot nézem. A kérdezõ "felszínen úszó növényem ami eléggé lepusztult" ha a felszínen van annak nem kell sok fény, sanszos a kálium és a micro elem hiány. Easy Life Profitot kellene adni.
Pontosan így van. Felesleges a Wattal foglalkozni. Különbözõ típusú fénycsöveknek más és más a fényhasznosításuk, azon belül pedig más és más a fényerejük a színspektrum alapján. A lumen nézem én is, bár abban is van egy kis csali, ugyanis az egészbõl nekünk csak és kizárólag a 430-480 és 650-680 nm közé esõ rész a fontos.
Ha neked ez a hossz elég, akkor lehet. Ugyanúgy 60 centis csövek azok is. Ha meg nem, legfeljebb kicsit eltolva szereled be õket. Az ecsetalgának semmi köze a fényhez. A vízhez és az ingadozó CO2 szinthez van köze.

Nano 10-20 literes akváriumba milyen állatkákat javasoltok összeereszteni, ha megoldott a levegőztetés és a szűrés is?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Halat tuti nem, csakis gerinctelenek jöhetnek szóba! Garnéla, vagy csiga. Ezekbõl olyanokat kell választanod, amik akváriumi körülmények között nem szaporodnak, mert egy ilyen kis rendszer nem bír el szaporulatot.

Halat tuti nem, csakis gerinctelenek jöhetnek szóba! Garnéla, vagy csiga. Ezekbõl olyanokat kell választanod, amik akváriumi körülmények között nem szaporodnak, mert egy ilyen kis rendszer nem bír el szaporulatot.
hát bizony, 40 literben ez kicsit durva biodiverzitás, nem csoda hogy a molly szuicid lett :D fõleg a vitorláshal, azt úgy rémlik 80 liter alatt egyáltalán nem ajánlják;) azért ezt a nanot ne telepítsd így túl ;)
Hát nem csoda, hogy kiugrott :-)
A kérdező hozzászólása: :) Volt 40 literes akváriumom 6 éve. Lakott benne csiga, vitorláshal, páncélosfejû albínó törpeharcsa, algaevõ harcsa, xifo, tetra, black molly, csak utóbbi a szabadságot választotta és kiugrott. :( 2 éven át volt akváriumom, csak azt nem tudtam, hogy ilyen egészen picibe ami az asztalomon elfér, mi lakhat benne kényelmesen. :)
hidd el kezdõakváriumnak tökéletes lesz az RC tartás. meg hát ez tényleg elég kis akvárium, ennél nagyobb állat hülyén is nézne ki benne. az pedig óriási élmény amikor meglátod az elsõ bepetésedett nõstényt
A kérdező hozzászólása: Akkor garnéla lesz...csak annyira picik. :D Bár az akvárium se nagy.
20 liter már simán jó garnélázni, szaporodni is fognak. 20 - 30 redcherryt simán eléldegél egy ekkora ketrecben;) csak tartsd be szigorúan a heti 20- 30 %-os vízcserét, ekkora nanoban hamar feldúsul a méreganyag. 10fõs csapattal azért jó lenne indítani, ennél kisebb létszámban kevésbé érzik jól magukat. igazad van, felesleges boltban venned RCt, bárhol lehet találni. nanohalat én sem ajánlanám, leginkább törperazbóra megfelelõ ekkora aksiba, de abból meg minimum 6 fõs csapat kellene, akkor meg sokkal több az odafigyelés, törõdés stb. Esetleg egy három fõs Heterandria formosa csapatot el tudok képzelni. mindesetre az biztos, hogy csak garnélával + csigával egyszerûbb az életed.
http://www.amazonas.hu/webshop/category/gerinctelenek_77 innen tudsz rendelni meg nézd meg CPO-t nekem bejön :D
A kérdező hozzászólása: No közben osztottam szoroztam, 15-20l elfér. :) Holnap veszek a Camponában valamit...lehet rákokat nem ott, mert a Vaterán láttam rákokat 100asért.. ma voltam az Árkádban, ott meg 650. 6*os áron meg nem kell.
Ja, Red Cherry jó nekem is az van 20 literesbe és sok helyen is árulják.
Igen, ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: Red Cherry- t. Vagy milyet kene? :)
Az igazi olyan 20 literes lenne, de legalább 10 literes azért legyen. Annyi, hogy többet kell foglalkozni a vízzel. Ám az se mindegy, hogy milyen garnélát szeretnél tartani.
A kérdező hozzászólása: Mekkora a legkisebb hely amiben a garnéla még jólérzi magát?
Nano halat ne tegyél ekkora helyre. Garnélákat gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszi srácok :)
Inkább 150 alatt :)

Ha kapnék egy 100 literes akváriumot milyen halakat tarthatok benne?

Legjobb válasz: Esetleg sósvizi halak? Vagy nekik kicsi lenne ez a hely?

A kérdező hozzászólása: Esetleg sósvizi halak? Vagy nekik kicsi lenne ez a hely?
A kérdező hozzászólása: Jól van, köszönöm! Gondolkodok, hogy melyik legyen! :D
De a sós brakkvízbe csak a gömbmoha marad meg, semmi más. Az viszont szép zöld lesz. Meg fehér homok és kövek alacsony világítás mellett. Ha édesvizit csinálsz, abba nagyobb a növény választék. Persze ha apró növényeket teszel, akkor nagyobbnak néz ki az egész.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Ha bbrakkvizit akarsz, pl 10db Darázsgébbel össze lehet rakni 2db Pettyes indiai tarkasügért. Ezeknek csapvízzel keverheted a tengeri sót.
A kérdező hozzászólása: Milyen növények legyenek benne? Nagyok- kicsik?
A kérdező hozzászólása: Jól van, köszi, ezt akkor nem rakok bele!
Szia, nekem is volt de aranyhalat is raktunk bele. Ha elfogadsz egy tanácsot aranyhalat ne rakjál össze más halfajtával mert a Japán harcoshalaim, vitorláshalak és más halfajtákat kivétel nélkül mint elkezdték megenni amint nagyobbak lettek.
A kérdező hozzászólása: Jól van, köszönöm szépen!
100 literben már egész sok lehetõség van, nem egyszerû mindet felsorolni. Az alapelv itt is ugyanaz, inkább kevesebb fajtából kell többet tartani, mint sokfélébõl elégtelen darabot. Ezen kívül érdemes az eredetileg azonos területen élõ halakból válogatni, úgy jobb eséllyel hasonló vízigényû halaid lesznek. De az igényeket mindenképpen figyelembe kell venni, akárhonnan származnak. Kb. 2-3 csapat rajhal, és mondjuk 1 pár nagyobb hal elfér ekkora helyen, ebbõl érdemes kiindulni. Nézegesd a díszhal.info-t, ott le vannak írva az igények.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már kezdõ. :D Régóta van akváriumom! :D
Az alsó határt súrolja... De ha kezdõ vagy ne azzal kezd hanem édesvizivel.:)
A kérdező hozzászólása: Jól van köszi!!
Elég sokféle hal létezik. 6 centisnél kisebb halakban gondolkodj szerintem.
3.válaszoló vagyok:D Akkor ha van elég tapasztalatod kezdj bele:) Ha kell van egy 80cm-s hólyagos vizikelyhem eladó ha érdekel szólj...
persze:) Nekem a 35 literesbe 23 db halam van! Amíg szépnek látod tégy bele.
én a helyedben ezt mind megkérdezném a kereskedésben. Testvérem is össze- vissza vásárolt minden halat, és az egyik megette a másikat. TEhát mindenképp kérezd meg az árusítót.
18:33-as vagyok az elsõnek igaza van arra vigyázz, hogy olyat vegyél ami békében megél mellette.Nekem a black mollik zargatták a neonjaimat! És arra vigyázz, hogy ne hagyd, hogy 5-nél kevesebb neonod legyen, mert akkor elpusztul az összes!Tapasztalat!
A neonhalak csapathalak, 6 kevés, min.20 kell belõle.Ezt olvasd el:http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/szivarvanyos.. Itt írják is, hogy bármilyen más hallal társítható a guppi. És ezt is ajánlom:http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/neonhal/193/ http://www.diszkosz.hu/0204pictures/t_Voros_neon4.jpg A képen láthatod, hogy sokan vannak, mert csapathalak!:) Tarthatsz még mellette zebradániót, kolibrihalat(http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/kolibrihal-a.. dániót stb.:)
18:38 vagyok. Bocs, rossz cím az utolsó, ez a jó:http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/kolibrihal-a..
35 literbe 23 hal?????? nem sok az egy "kicsit"? szerintem még 2 halacskát tehetsz bele. de a legegyszerûbb, ha utána számolsz: 1 liter/1 centi hal. nekem pici akvárium van, 20 literes, 4 guppi van benne. ha mindegyikre 3-4 centit számolunk, pont elég.:)
A kérdező hozzászólása: azt szeretném még kérdezni hogy az én levegõztetõm az egyben van a szürõvel és az is mehet esténként?? igaz engem zavar de hát amíg nincs különlevegõztetõm megfelel így?? vagy estére kapcsoljam ki?:)
Hát 1cm halra van 1L viz . Van 30L akváriumod akkor 30cm-ernyi hal fér bele És mivel egy 1 neonhal 3, 5 vagy 4cm ezért még lehetne bele 1-et v. 2-töt de azért ne vidd tûlzásba


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!