Találatok a következő kifejezésre: Ha abortuszt és nem vagyok még (6 db)

Ha abortuszt akarok és nem vagyok még nagykoru akkor a szüleim beleegyezése is kell?

Legjobb válasz: Hát én úgy tudom, igen. De nem csak a beleegyezésük kell, hanem az anyagi hozzájárulásuk is. De ezt még régebben olvastam.

Hát én úgy tudom, igen. De nem csak a beleegyezésük kell, hanem az anyagi hozzájárulásuk is. De ezt még régebben olvastam.
Szükséges a szülõk beleegyezése is 18 éves korig, úgyhogy nem lehet eltitkolni a terhességet. Ráadásul nem is olcsó a mûtét, és nem biztos, hogy egy kiskorúnak van rá pénze.
Háát én évekkel ezelõtt arról hallottam, hogy 30valahány ezer egy ilyen mûtét, persze valami bizottság elõtt kell az embernek nyilatkozni, hogy mért veteti el.-Legalább is mikor anyum teherbe esett és elvetette-idõsebb volt már, meg mi is nagykorúak neki így volt, de ez már tényleg rég volt.Szval e te esetedben indokolt ugye, mert kiskorú vagy nem tudsz ról agondoskodni, de a szülõket biztos, hogy be kell vonni a dologba.Tehát az õ beleegyezésük kell.Azért remélem okulsz az esetbõl és jobban oda fogsz figyelni, mert ezzel magadban is kárt tehetsz, mertgondolom lesz idõ mikor te is akarsz majd egy babát a szerelmeddel és mi van ha emiatt nem jön össze.Ne legyél felelõtlen és ez nem csak duma , mindnyájan átestünke ezen a koron tudtunk vigyázni rá.Na de fel a fejjel, amúgy valami védõnõi szolgálat biztos tud segíteni vagy anyaotthon ebben...38hetes kismama
Tényleg pénzbe kerül, de a gyermekjólétinél lehet érdeklõdni, hogy mit tudnak segíteni. (rendkívüli gyermekvédelmi támogatás)
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokat..amugy nem vagyok terhes csak érdekelnek ezek a témák...
Nagyon örülök, hogy nem vagy terhes, ne is légy az! Tegyél meg mindent ellene!!!(komolyan)

Öt hete abortuszom volt. Két hét után együtt voltunk a párommal és azota rendszeresen együtt vagyunk és nem védekezünk. Még mindig nem jött meg. Lehetséges hogy terhes vagyok és ha igen az árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.

Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.
Szerintem azért nem védekeznek, mert babát akarnak. Az abortusz a vetélést követõ mûvi befejezést is jelölheti, csak manapság sajnos a mûvi terhességmegszakításhoz kötik. Lehetséges, hogy terhes vagy, persze. De nekem azt mondta a doki, h 3 hónapig el kellene kerülni a teherbeesést, h regenerálódjon a méhed. De egy ismerõsöm nem várta ki, 4 hétre rá terhes maradt és nem lett baja sem neki sem a babának. De azért nem jó kockáztatni.
Hát igen, biztos van oka hogy várni kellene a babavállalással, de nekem is volt egy elhalt terhességem, elvették, és ezt követõ második héten teherbeestem. Gondmentes volt a terhességem, és ki is tudtam hordani a babámat, és most van egy 5 hónapos egészséges kisfiam... :) Remélem tényleg ilyen célból voltál te is abortuszon! Ja, és abortusz és szülés után megsokszorozódik az esélye annak, hogy terhes maradj!

Én 21 éves vagyok és nem rég volt egy abortuszom, kétszer kellett beavatkozni mert kétszarvú méhem van. Lehet-e még kisbabám illetve ki tudom-e még hordani és egészséges lenne-e? Kérlek írjatok ha jártasok vagytok a témában!

Legjobb válasz: Mindenképpen menj el nögyógyászhoz, ott vizsgálattal meg tudják állapitani, hogy lehet-e még gyereked. (Normál esetben egy abortusz nem jelent meddöséget, a nök többségénél minden káros következmény nélkül zajlik le a dolog.)

Mindenképpen menj el nögyógyászhoz, ott vizsgálattal meg tudják állapitani, hogy lehet-e még gyereked. (Normál esetben egy abortusz nem jelent meddöséget, a nök többségénél minden káros következmény nélkül zajlik le a dolog.)
Szia! Ha a mûtét utáni kontrollon rendben volt minden, akkor ebbõl nem lesz problémád szerintem. A kétszarvú méh miatt inkább aggódnék a helyedben. Nem tudom milyen mértékû nálad az elváltozás, volt itt már olyan kismama aki ezzel a problémával problémamentesen kihordta a babát, de olyanról is hallottam már, akit meg kellett mûteni. Beszéltél már errõl a dokiddal?
Erre majd csak az idõ fogja megadni a választ...
Az milyen? Még sosem hallottam. De erre választ csak a dokid tud adni, mi sajna nem. Nem kérdeztél akkor rá?

Ha már biztos vagyok benne, hogy terhes vagyok, és mondjuk az 1. honapban vagyok vagy még annyi sem, onnantol kezdve már nem tudok semmit se ellene tenni, csak az abortusz ugye?

Mert van ugye a vetélés..

Legjobb válasz: Én láttam már olyat hogy valaki annyira nem akarta a babát megtartani,hogy a sok stressztõl a szervezete kilökte magából.De szerintem is menj el orvoshoz,talán nem is vagy terhes.Meg aztán kárt tehetsz még magadba is ha vetélést akarsz elõidézni.

Én láttam már olyat hogy valaki annyira nem akarta a babát megtartani, hogy a sok stressztõl a szervezete kilökte magából.De szerintem is menj el orvoshoz, talán nem is vagy terhes.Meg aztán kárt tehetsz még magadba is ha vetélést akarsz elõidézni.
Én nem akarok tippeket adni, mert ha neked pont nem sikerül, akkor fogyatékos lesz a baba.Akkor inkább az abortusz.
Mielõtt írtam volna kimentem elszívni egy cigit, mert különben nagyon csúnya lett volna a válaszom!!!! Ilyen kérdést Úristen! Pusztán felelõtlenségbõl eldobni egy pici életet! Meg mintha buzdító válaszokat kérnél, hogy mit csinálj, hogy elmenjen a baba! Ha nem akarok terhes lenni, VÉDEKEZEK!!!!!! Tök mindegy hogy hogyan!!!!Érted??? Ebben nincs kifogás!!!!
Szia én kérdeztem hogy hány éves vagy! Nekünk msot csúszott be párommal a baba szószerint egy nem védekezésbõl bár én már szerettem volna babát. Ha tényleg terhes vagy akkor ne árcs magadnak és ne árcs a babának. Az abortuszon kívül rengeteg dolog van amit válaszhtasz. De a védekezéssel kellett volna kezdened 1 abortusz 2 megszülöd és felneveled 3 megszülöd és örökbeadod nagyon sokan vágynak babára
Vagy megszülöd és inkubátorban hagyod. Bár én tényleg nagyon kíváncsi lennék azokra a tényezõkre, ami miatt még abortuszra sem mersz elmenni...
Hát tippem szerint az, hogy nincs 18 és anyuci nem tudja, hogy a lánya már olyan felelõsségteljes, hogy nemi életet él...
Ki tudja. Nekem 27 éves, házas ismerõsöm volt ilyen helyzetben, hogy szívesebben elvetélt volna, minthogy abortuszra megy. Mert a szeretõjétõl esett teherbe...
Az se rossz... de egy huszonéves könnyebben megoldja az abortusz miatti 1 nap kórházat mint egy fiatalkorú a szülõi beleegyezést...
én vagyok aki kiment cigizni reagálhatnál már vmit, nem gondolod?
Szia! Én nem szeretnélek támadni és szidni, mert volt már ismerõsöm is ilyen helyzetben. Amikor - szörnyû kimondani és nem értek vele egyet -, de elvetélni "jobb lenne", mint abortuszra menni. De azért jó lenne tisztázni néhány kérdést: 1. Mitõl vagy benne biztos, hogy terhes vagy?! 2. Mik azok a körülmények, ami miatt nem szeretnél elmenni abortuszra? 3. Apukával mi a helyzet?
Szerintem ha ugy irtad volna le hogy a rossz anyagi helyzet és jot akarsz a babának , nem akarod azt hogy gyermekotthonban nevelkedjen, lehet nem lett volna ilyen sok a felháborodás.Mit tudsz tenni ellene ez egy rossz kifejezés.az anya felelõséget vállal a születendõ gyermekéért.ha nem szeretnél kisbabát akkor védekezz!Ha nem tudsz védekezni akkor ne szexelj!Ha viszont védekeztél és teherbe estél akkor a más dolog!Mindenképpen kerezsd fel a nõgyogyászodat , õ tud erre neked megfelelõ választ adni.
Szia! Semmit sem kell vagy muszáj. Ha akarod megteszed, ha meg nem, akkor nem. Nincs kifogás. Ha van az embernek egy szemernyi lelki ereje, hogy megoldást keressen, akkor talál is. Nem pedig magyarázkodik. Esetleg leírhatnád mi zajlik körülötted, hátha tudunk segíteni. Vagy valakinek, aki ismer és a környezetedben él. A félelem és a harag rossz tanácsadó. Ha szándékosan vetélni akarsz, ugyanúgy eshet neked is bajod, mint akinek ártani akarsz. Gondold át még egyszer. Ha más nem is, de te ott vagy mindig önmagadnak, akibe kapaszkodhatsz.
te ezt komolyan gondolod?? 1. a muszáj pontos j, ebbõl el tom képzelni h vagy vagy 14, az abortuszhoz kell anyuci, aki nem tudja még azt se h keféltél nemhogy terhes vagy. h mi folyik körülötted? kérlek szépen elmondom, 24 éves vagyok, 3 honapos terhes, albérletben lakom, vegyszeres gyárban dolgozom (ahol nem csak a saját de a babám egészségét is kockára teszem) a párom 21(!!) és két müszakot vállal minden nap, minden héten, hogy fel tudjuk nevelni a picit mert ha már megcsináltuk megtartjuk és vállaljuk a felelõsséget egy ÉLETÉRT, amit mi teremtettünk!! ha pedig spontán vetélést akarsz elõidézni ne mások véleményét kérdezd mert ugyis csak ilyen válaszokat fogsz kapni mint az enyém vagy az elõttem szólóké.... amugy menj el fürdeni.. jó forró vizbe.. remélem magadat is belefolytod utána ha elmegy a baba és bánni fogod...
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: tisztában vagyok vele, hogy õrültség amit tenni akarok, de nincs más választásom, mert nem tudjátok, hogy mi zajlik körülöttem.sajnos el akarok vetélni.muszály!!! különben az életemnek annyi
Szerintem a terheség az elsõ hónappal kkezdõdik, tehát nincs olyan hogy még annyi sem. Ha már így alakult és nem akarod mgtartani, vállald és enj el abortuszra (te jó ég, még kimondani is szörnyû :( ) De mégis mit gondolsz, mit lehetne tenni "ellene"???? Fõbe lövöd?
Az van. Meg van ugye a védekezés is.
Meny el az orvoshoz õ biztosat mond te egyedül ne csinálj semmi butaságot.
Bármelyik korházba menj be a nõgyogyászaton felvilágositanak. Csak ne késlekedj minnél elöbb keresd fel az orvost.

Valaki aki már átesett abortuszon kérem írja meg hogy milyen? Nem azt hogy rossz, mert azt gondolom! Csak hamarosan Túlesem eggyen és nagyon félek! Mert hajlamos vagyok az ájulásra ha bepánikolok! Ami legtöbbszőr kórházban esik meg! .

Ugye nem kell bent feküdnöm utána??És ugy nem fog nagyon + viselni?? (Sajnálom hogy így kell alakulnia,de nem tehetek mást!) ;-(

Legjobb válasz: Nekem kicsit más volt mint amit az elsõ írt. 3x elmentem a családvédelmihez utána vizsgálatra vérvétel vizelet stb délutánra kellett bemenem megvolt adva hogy mikortól nem ehetek felhelyezték a tágitót reggel szóltak hogy lassan lekell menni a mûtõ elé aztán mikor behívtak lekellett feküdnöm megszúrtak altatót kaptam aztán már a korteremben keltem fel utána egybõl haza kellet mennem ami nem volt kellemes mert még állni se tudtam:S

Nekem kicsit más volt mint amit az elsõ írt. 3x elmentem a családvédelmihez utána vizsgálatra vérvétel vizelet stb délutánra kellett bemenem megvolt adva hogy mikortól nem ehetek felhelyezték a tágitót reggel szóltak hogy lassan lekell menni a mûtõ elé aztán mikor behívtak lekellett feküdnöm megszúrtak altatót kaptam aztán már a korteremben keltem fel utána egybõl haza kellet mennem ami nem volt kellemes mert még állni se tudtam:S
Szegény lány. B*szogatjátok itt, holott egyikõtöknek sem ártott, tanácsot kért és akkor jön az okítás. Vállalja a következményeket, nem tudom egyesek mit gondolnak következmény alatt. Nyugodj meg kérdezõ, biztos vagyok benne, hogy nem esik bajod, ez rutin dolog a kórházban, nekem elhiheted. Minél elõbb beszélj a nõgyógyászoddal, kérj idõpontot és mindenrõl kérd ki a tanácsát, véleményét. Õ nem fog veled úgy beszélni, mint az ide írogatók.
attól hogy káromkodva vagdalózol és mentegetõzöl még ugyanaz a felelõtlen kislány maradsz aki nem tudott normálisan védekezni és nem vállalja a következményeket. kevés vagy te ahhoz , hogy minket elküldj a búsba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Nagyon aranyos vagy!...Meghalok annyira fáj!Minden nap sírok és kilátástalannak érzek mindent!És rettegek!;-(
Nagyon sajnállak, én voltam, akivel tegnap olyan sokat beszélgettél. Mondtad, hogy szakemberhez szeretnél fordulni. Van még egy jó tanácsom: Ne pszichiáterhez, hanem pszichológushoz menj. Õ hamarabb rendbe rak :) Kitartást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Ja valaki kérdezte miért nem tartom meg!:elõször az én életemet kell rendbe hoznom!Azután jöhet egy új!...A családom nem támogat, nem áll mellettem!És szerintük nem lennék jó anya!Így nem lennék képes babát szülni!Majd ha rendezõdik minden és ha sikerül a párommal külön menjünk!!És nem lenne célszerû úgy növekednie egy babának a hasamba hogy én sem vok egészséges!...
A kérdező hozzászólása: Aki pedig + védett annak köszi!
A kérdező hozzászólása: Ja és nagyon okos az a valaki aki a fogalmazásomból megállapítja hogy komoly vagyok v sem!De ilyen emberek véleményére nem adok!Hisz minek??!??Nem is ismernek!A párom nem véletlen van velem(aki rendõr)mert nem az vagyok mint akinek kéne lennem!És igen is mellettem áll akárhogy is döntök!És még 1x nem vagyok kíváncsi a negatívumokra amiket sok barom írkál unalmában!
A kérdező hozzászólása: Elõszõr is a jó k.... annyukat akik ítélkeznek és azt írják h nem vok tapasztaltat!Azt majd én tudom!Semmi közük hozzá és fogalmuk sincs min megyek át, és h miért döntöttem így!De ez nem is magyarázkodós oldal!Szóval...ja!Kíméljenek az ilyen gyökerek!
2 császárom volt elõtte és azt mondták hogy már legalább 2 hete elhalt a magzat mert már zsugorodik össze a mért adatok alapján. Kaptam tágítót és másnap elvették. Másnap volt uh ahol is láttak még valamit lepénydarab vagy ilyesmi és újra meg kellett ismételni az abortuszt, de a doki azt mondta, hogy ilyen nagy terhességnél ez elõ szokott fordulni. Szóval tõlem elvették, de nem volt leányálom.
utolsó, 18 hetes terhességet megszülni kell, nem abortálják...
Engem nagyon megviselt lelkileg igaz nem én kértem az abortuszt hanem elhalt terhesség miatt volt szükség rá. Lehet hogy ilyenkor másképp van. Te ha alapjáraton nem akarod azt a babát lehet hogy még meg is könnyebbülsz utána. Kívánom viszont hogy a másik oldalt sose éld át amikor már nem él benned a baba 18 hetes voltam akkor...
OFF itt szeretnélek titeket megkérni, hogy azt, aki birál, kérdezõsködik, nem pedig válaszol, jelentsétek a moderátornak, igy aki nem a kérdésre válaszol kitiltathatjuk innen
szia! elõször is nyugi...minden rendben lesz. ez egy felelõsségteljes döntés, jól gondold meg. nekem januárban volt az abortuszom (vákuumos). most az UH-n már semmi nyoma sincs annak a szörnyûségnek, a méhem olyan, mint elõtte, nem lesz semmi baj, a kórházban vigyázni fognak Rád. sok erõt és kitartást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi lennék ki ez a görény aki ilyeneket ír??!!?? Legszívesebben leköpném!Tróger!
Már írtam neked többször is. Én kismama vagyok, de nem ítéllek el, amiért így döntöttél, bár nem is értelek meg. Én 20 éves vagyok mégis bevállaltuk és most már azt bántam volna, ha elvetetem, ahogy te is gondolod. De ez senkire nem tartozik, csak rád/rátok. Valahol igazuk van azoknak, akik azt írják, mégsem vagy elég komoly, mint amilyennek vallod magad. Csupán a reakcióidból ítélve, mindenkinek ez jön le. Viszont érthetõ, mert félsz és kétségbe vagy esve. Más is így lenne a te helyedben. Engem érdekelne, mi történik veled, mi lett a döntés. Ha gondolod írd meg privátban, ha nem akkor pedig kitartást és sok szerencsét! 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Hoppáá!Tudja helyett tudják!Ja és annak a parasztnak azt javaslom forduljon orvoshoz!Vagy õ is kérjen segítséget valakitõl!De mindenképpen!!!!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A VÉLEMÉNYEKET!!!(Ja nem!1kivételével!) A PÁROMMAL KÖZÖS MEGEGYEZÉS ALAPJÁN DÖNTÖTTÜNK!HOGY MIT??AZT CSAK A SZERETTEINK TUDJA!+ 1 EMBER INNEN!... ÜDV MINDENKINEK!
A kérdező hozzászólása: Köszi ismét a mellém állókan!
A kérdező hozzászólása: Kár hogy még nem estél át ilyenen!De rem fogsz és rem téged is így fognak sértegetni!Akkor majd + tudod!
Te 45%os mit ugatsz itt? irány melegebb éghajlat SEMMI közöd hozzá, ha 20 abortusza lesz ahhoz se, majom...
A kérdező hozzászólása: Nagyobb mint te!Ésén majd eldöntöm mit veszek és mit nem!
nem úszná meg, lealáznám hát te nagyon nagy ember vagy :D inkább vegyél egy csomag óvszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Már jelentettem 2x!Kíváncsi lennék ki az!Nem úszná meg!Lealáznám!Na + a rendõr párom!...NEM azért h vagánykodjak! De az ilyeneknek uhh nem is tudom mit kéne!
Elsõ vagyok! Ne aggódj pikk pakk túl leszel rajta, de minél kisebb a terhesség, annál kevesebb a komplikáció lehetõsége. Jelentsétek azt csajok, aki nem a kérésre válaszol, igy kitiltják
A kérdező hozzászólása: Ja és még valami!Nem vagyok 1 utolsó cigány!És nem is akarom úgy felnevelni a gyerekemet ahogy azok!Ha mered vállald be ki vagy...stb!Majd + látjuk!...
A kérdező hozzászólása: Ja és te ki vagy?Hogy így + mond mikor nem tudsz semmit!A védekezés + a mi dolgunk!Képzeld!
A kérdező hozzászólása: Ja és mondtam h ne irogasson ilyen ember!(Bár az ilyet nem lehet annak nevezni)Aki ítélkezik és fikáz!)Mert nem vok kíváncsi rá!!
Szerintem fölösleges azzal "csesztetni", hogy komolytalan vagy-e vagy sem... nyugodj meg, semmi gond nem lesz!!!
Én sem tartalak túl komolynak, bocsánat. 19 éves vagyok én is. Nekem 2 hónapja nem jött meg, csináltam tesztet de negatív...Szal nálam más a helyzet (vmi gond lehet..). Párommal megbeszéltük, hogyha terhes lennék, NEM vetetnénk el. Mi tehetnénk róla, a baba nem. Én is tanulok, de megoldottam volna...A komolyságról ennyit. Egyébként megkérdezhetném, hogy miért nem tartjátok meg? Nem bántani akarlak, tudom hogy így is rossz neked, nem kell még idegenek csesztetése is.:) Nyugodj meg, nem lesz semmi baj a mûtéttel, a lelkedet viszont nehéz lesz helyrerakni. Kitartást neked!
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom!Az összes teszt 99%-os pontosságú! Csak azt nem értem hogy amikor + kellett volna jönnie elötte fájt is a hasam + a cicim ahogy szokott is!...
A kérdező hozzászólása: Most lesz majd két hete!
Ohh, akkor igen valószínûleg terhesség:( Hát én azt tudom mondani, hogy kérdezd meg a nõgyógyászodat, hogy ezzel a pánikrohammal mit csinálj. Az õ tanácsa nélkül ne csinálj semmit!!!!!! Nagyon fontos, hogy õ mondja meg mit szabad. Egyébként ha ez megnyugtat, nem minden + teszt egyenlõ a terhességgel. Akármennyire is mondják hogy nem, léteznek álpozitív terhességi tesztek, szóval biztosat csak az orvos mondhat. Mióta késik a vérzésed?
A kérdező hozzászólása: Hát igen, sajna puding vok!Régen nem volt ilyen!Az utóbbi pár évbe jött elõ!Bepánikolok, felmegy a vérnyomásom és kész!...Igen biztos!Az elsõ + bízható teszt 1csík lett, aztán másik három teszt pedig 2 csík!
Hmm, hát most nem fogsz, hidd el ezer dologra fogsz figyelni csak erre nem. Amikor mész nõgyógyászhoz a terhesség igazolására, akkor kérd ki a véleményét és õ majd elmondja mit csinálj. Egyébként biztosan terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Pontosan??Minden!!!Nem vok erõs idegzetû!Sok szor ájultam már el!Kórházban 1x , otthon 1x, haverokkal 1x, piercing szúrásnál 1x...
Pontosan mi az, ami félelmet kelt benned?
A kérdező hozzászólása: De én már akkor kész leszek mikor a kórház közelében leszek!
Nem. Mivel altatásban történik az abortusz így elõtte nyugtatót nem kaphatsz és szükséged sem lesz rá, mivel alszol, de nem fogsz elájulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!! ;-( Kérhetek az események elött nyugtatót??Mert elfogok ájulni!Már a kórház szagtól rosszul vok!Fõleg most hogy rólam/rólunk lesz szó!
Szia! Nos nekem sosem volt ilyen beavatkozásom, de az iménti kérdéseidre tudok válaszolni. Legelõször elmész a nõgyógyászhoz, õ pedig ad egy igazolást arról, hogy valóban babát vársz, ez az elsõ lépés. Elmész a családvédelmishez, õ megpróbál lebeszélni ad 3 nap haladékot, utána pedig egy csekket, ez 30 000 Ft durván. A befizetett csekkel megjelensz újra a családvédelmisnél és utána bemehetsz abortuszra. Elképzelhetõ, hogy fizikai fájdalmat is érzel majd a beavatkozás után, de nem lesz bajod belõle. A kaparós módszert pedig már nem használják, szívócsõvel dolgoznak.
Ha a párod melletted áll, gondold át. Persze nem mindegy, hogy hány éves vagy, de ez a te dolgod. Természetesen el kell menned a nõgyógyászhoz, megállapítja a terhességet, megkérdezi mit szeretnél. Ott el kell mondanod, hogy abortuszt, erre õ elküld a kórházban a családvédelmishez /vagy a körzetihez/ ott elbeszélgetnek veled, megpróbálnak lebeszélni. Kapsz pár nap gondolkodási idõt meg egy csekket amit be kell fizetned. Azt hiszem 28-30ezer között van most. Aztán ezzel visszamenni családvédelmishez illetve a dokihoz, aki elõjegyez mûtétre. Azt nem tudom pontosan, de nem mindenhol kaparással végzik. Persze fájni fog utána, de lelkileg jobban, mint testileg. Egy darabig majd nem élhetsz szexuális életet sem. Kitartás
Igen, akkor mostmár az orvos is meg tudja állapítani a terhességet. Van már idõpontod? Vagy van orvosod? Megkérdezhetem az életkorodat? Csak azért, mert nekem úgy tûnt fiatal vagy és amennyiben 18 alatti akkor még ki kell egészítenem az abortusz menetét pár dologgal.
A kérdező hozzászólása: Nincs idõ pontom még és orvosom se!19, de a kor nem jelent semmit mert tapasztaltabb és komolyabb vok sok tizenévesnél!De szívesen hallgatom a tanácsokat stb!
Jah, csak annyi lett volna, hogy amennyiben 18 alatti vagy, akkor szükséges hozzá szülõi beleegyezés, de akkor nálad nem aktuális. Amit tudnék neked tanácsolni, hogy öntsd ki valakinek a szíved és ez mindenkinek szól aki bármikor nehéz helyzetbe kerül. Fele annyira sem nehéz semmi, ha valakinek elmondhatod, nagy kõ esik le a szívedrõl. Lehet akár, barát, barátnõ, édesanyád, testvéred, bárki.
Komolynak és tapasztaltnak tartod magad.- és éppen abortuszra készülsz- hát nem tudom...
Ahhoz képest, hogy azt írod komolyabb és tapasztaltabb vagy a tizenéveseknél kb 15 nek tippeltelek a fogalmazás alapján.Tapasztalt biztos a védekezés nélküli szexben vagy...
Szia! Nagyon szépen kérlek gondold át! Hidd el, sok mindenbõl van kiút, és sok mindent meg lehet oldani, de utána már nem lehet visszacsinálni! Nem a testi dolog a legszörnyûbb, hanem a lelki. Bárki bármit mond, az mindig ott lesz az életedben.
Minden esetre kérdezz rá, de tudtommal kaparást már sehol nem csinálnak, maximum gyógykaparást, de az nem abortusz, az más beavatkozás.
Biztosan nem.
A kérdező hozzászólása: De akkor biztos hogy nem kaparást fognak végre hajtani?Mert azt nem szeretném!!
Ezzel a szívócsöves módszerrel nem valószínû az, hogy meddõség lesz a végeredménye. Ilyen esetekben nagyon nagyon vigyáznak az anyára, mert ez szimpátiától, külsõségektõl, megítélésektõl teljesen mentes terület! Itt egy a fontos: a te egészséged és épséged és mindenki mindent el fog követni annak érdekében, hogy semmi baj se történjen. Csak megnyugtatásképp: A régi "kaparós" módszerrel is volt, akinek számtalan abortusza volt és egészséges gyerekeknek adott életet. Ez a módszer ezerszer biztonságosabb, szóval ettõl tartanod nem kell.
Nekem azt mondták hogy meglehet arra az esély hogy nem lehet babám vagy valami történik de remélem meg szerencsére minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Erre ügyelni fogok!!Mert ez az 1hét bizonytalaság maga a pokol!Hogy érted h vigyázzak magamra?
Utána is lehet még babád! Ne aggódj! Csak legközelebb akkor ess teherbe, ha már babát akartok! Tudom ezt így könnyû mondani, de vigyázz magadra egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Ja és mennyi az esélye ha végeznek abortuszt utána nem lehet babám??
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Jó ez az oldal mert jobban + lehet beszélni a gondjaimat mint hozzám közel állóknak!...Anyámmal nem jó a kapcsolatom!A velem 1idõs bnõim pedig úgy sem értenek + és nem fogják föl h mi is történik velem!Szerintem szakemberhez fogok fordulni!Már rég óta kellett volna amúgy is!Mert kb 2éve nem alszom rendesen...stb!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!Még egy pár kérdés!: Milyen módszert használnak?Kaparást?Vagy?Ja és elötte kell menjek nógyógyászhoz?Hogy + mondja h mi a helyzet v pedig rögtön az abortusz?Én is ismerek egy lányt akinek nem kellett bent maradnia!Aznap kijöhetett!Én nem sztnék bent maradni!Utána fog fájni a ...?Ja és mennyi pénzért végzik az eljárást? (Nem sztném h ez legyen de nem áll mellettem senki csak a párom!Õ szerette volna!)
Megemelkedett prolaktin szint valószínûleg.
Lehet normális, de semmiképpen se nyomkodd, mert annál több jön.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!