Találatok a következő kifejezésre: Ha abortuszt és nem vagyok (11 db)

Ha abortuszt akarok és nem vagyok még nagykoru akkor a szüleim beleegyezése is kell?

Legjobb válasz: Hát én úgy tudom, igen. De nem csak a beleegyezésük kell, hanem az anyagi hozzájárulásuk is. De ezt még régebben olvastam.

Hát én úgy tudom, igen. De nem csak a beleegyezésük kell, hanem az anyagi hozzájárulásuk is. De ezt még régebben olvastam.
Szükséges a szülõk beleegyezése is 18 éves korig, úgyhogy nem lehet eltitkolni a terhességet. Ráadásul nem is olcsó a mûtét, és nem biztos, hogy egy kiskorúnak van rá pénze.
Háát én évekkel ezelõtt arról hallottam, hogy 30valahány ezer egy ilyen mûtét, persze valami bizottság elõtt kell az embernek nyilatkozni, hogy mért veteti el.-Legalább is mikor anyum teherbe esett és elvetette-idõsebb volt már, meg mi is nagykorúak neki így volt, de ez már tényleg rég volt.Szval e te esetedben indokolt ugye, mert kiskorú vagy nem tudsz ról agondoskodni, de a szülõket biztos, hogy be kell vonni a dologba.Tehát az õ beleegyezésük kell.Azért remélem okulsz az esetbõl és jobban oda fogsz figyelni, mert ezzel magadban is kárt tehetsz, mertgondolom lesz idõ mikor te is akarsz majd egy babát a szerelmeddel és mi van ha emiatt nem jön össze.Ne legyél felelõtlen és ez nem csak duma , mindnyájan átestünke ezen a koron tudtunk vigyázni rá.Na de fel a fejjel, amúgy valami védõnõi szolgálat biztos tud segíteni vagy anyaotthon ebben...38hetes kismama
Tényleg pénzbe kerül, de a gyermekjólétinél lehet érdeklõdni, hogy mit tudnak segíteni. (rendkívüli gyermekvédelmi támogatás)
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokat..amugy nem vagyok terhes csak érdekelnek ezek a témák...
Nagyon örülök, hogy nem vagy terhes, ne is légy az! Tegyél meg mindent ellene!!!(komolyan)

Öt hete abortuszom volt. Két hét után együtt voltunk a párommal és azota rendszeresen együtt vagyunk és nem védekezünk. Még mindig nem jött meg. Lehetséges hogy terhes vagyok és ha igen az árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.

Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.
Szerintem azért nem védekeznek, mert babát akarnak. Az abortusz a vetélést követõ mûvi befejezést is jelölheti, csak manapság sajnos a mûvi terhességmegszakításhoz kötik. Lehetséges, hogy terhes vagy, persze. De nekem azt mondta a doki, h 3 hónapig el kellene kerülni a teherbeesést, h regenerálódjon a méhed. De egy ismerõsöm nem várta ki, 4 hétre rá terhes maradt és nem lett baja sem neki sem a babának. De azért nem jó kockáztatni.
Hát igen, biztos van oka hogy várni kellene a babavállalással, de nekem is volt egy elhalt terhességem, elvették, és ezt követõ második héten teherbeestem. Gondmentes volt a terhességem, és ki is tudtam hordani a babámat, és most van egy 5 hónapos egészséges kisfiam... :) Remélem tényleg ilyen célból voltál te is abortuszon! Ja, és abortusz és szülés után megsokszorozódik az esélye annak, hogy terhes maradj!

7 hetes terhes vagyok és nem szeretném megtartani a babám mert történt egy pár dolog:abortuszt nem merem bevállalni . Jobb lenne ha elvetélnék. Mitől vetélhetek el? Sajnos most így alakult pedig örültem volna ha sikerül megtartani a babát.

Legjobb válasz: Hát sajnálom hogy így gondolod! De ne várj sokáig :( .Abortusz ellenes vagyok de akkor még inkább most mint 12 hetesen :(. Hülyeséget meg ne csinálj hogy elvetélj mert még neked is olyan bajod lehet hogy késõbb nem lehet babád!

Szerintem, ha már így alakult, akkor inkább menj a kórházba és végeztesd el az abortuszt, mert ha magad csinálod, akár olyan szövõdményei, hatása lehet, hogy többet lehet nem is lehet gyereked! Sajnos ilyenre tudok példát! Tényleg megesik, hogy valaki elvetél és mégis mûvi befejezés kell, mert nem tisztul ki teljesen. Ne kockáztass!
Hát sajnálom hogy így gondolod! De ne várj sokáig :( .Abortusz ellenes vagyok de akkor még inkább most mint 12 hetesen :(. Hülyeséget meg ne csinálj hogy elvetélj mert még neked is olyan bajod lehet hogy késõbb nem lehet babád!
Emelgetéstõl elvetélhetsz (koraszülhetsz) 8 hónaposan, nem most az elején. Az összes többi (fürdõ...stb) is olyan, hogy az esetek 99 százalékában nem mûködik. Inkább menj minél hamarabb orvoshoz, ha úgy döntessz, hogy nem tartod meg.
És az publikus hogy miért nem tarthatod meg?
Ismerek valakit aki mindenfele hazi modszert kiprobalt hogy elveteljen, de nem sikerult, vegul megszulte es lett egy epilepszias, tudo es veseproblemas gyereke, akit mar rengetegszer mutottek, annyi a szerencseje hogy nem ertelmi fogyatekos.Ugyhogy azt ajanlom ne kiserletezz, mert megbanod...
Teljesen abortuszellenes vagyok, de ilyet kellett tennem tavaly és százszor megbántam az egészet!Nincs semmi olyan indok, kivéve ha beteg a baba, vagy az egészségre életveszélyes állapot.Mégegyszer hiába fenyegetne a párom, hiába mondana akármit sose tenném meg!Ragaszkodnom kellett volna a kis élethez, de nem voltam bátor és azóta is gyilkosnak tartom magam és kivagyok!Én csak azt mondom ne tedd, mert késõbb meg fogod bánni!Nagyon jól gondold meg!
Ha elmegy a baba, lehet, hogy akkor is mûvi úton kell befejezni. Esetleg örökbe nem adhatnád? Elvetélni sok mindentõl lehet... emelgetés, forró fürdõ, meg nem is tudom de sajnálom, ha nincs más megoldás.
Forró fürdõ, emelgetés. De ha akarod, hogy elmenjen, akkor tuti nem válik be. Azon nem gondolkodtál, hogy örökbe add? Van aki éveket vár egy babára. Ha már így alakult, mással jót tehetnél, és nem kéne a babának sem ártani.
Persze, adjátok még neki a sok idétlen tanácsot, hogy aztán emelgessen, meg minden "házi praktikát" kipróbáljon, és utána meg valami durva komplikáció miatt ne lehessen gyereke vagy belehaljon, elvérezzen! Inkább abortusz, mint "házi megoldás"...... Istenem, ti meg még adjátok alá a lovat. (Interneten könnyû, ha a kérdezõnek majd valami baja lesz, az a ti tanácsaitoknak lesz köszönhetõ. Persze ti errõl már nem fogtok tudni..)
elõzõnek: neked nem tûnt fel, hogy egy kivétellel mindenki abortuszt javasolt neki?
Mi van veled Kedves Kérdezõ?Ha talán megirnád, hogy miért nem tudod megtartani a babát, meg hogy hány éves vagy, talán könnyebben segithetnénk neked!
Figyu, én emeltem tömörfa szekrényt autóra fel, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Én azt vallom, amelyik gyerek jönni akar, az jön is, bármit emelgetsz stb. Egyébként abszolut nem helyeslem. Szerintem így elveszíteni egy babát sokkal kockázatosabb, mintha befeküdnél egy abortuszra. Nem firtatom miért nem tarthatod meg a babád, semmi közöm nincs hozzá, de nekem fáj a szívem, ha ilyet hallok. Tényleg nem adhatod örökbe? 11 hós kislány anyukája.
Szia! Én most veszítettem el a babámat, 8hetesen meghalt, így megmûtöttek!Rettenetes dolog elveszíteni, egy picurt, pláne mivel sokat vártunk rá!Nem tudom, milyen indokok lehetnek nálad, ami miatt nem tarthatod meg!De kérlek, alaposan gondold át a dolgokat!Lehet késõbb megbánnád!Otthoni dolgokkal ne kísérletezz, abba esetleg neked is bajod lehet!Humánusabb dolog kihordani, majd örökbe adni.De, ha erre nincs mód, akkor inkább, menj orvoshoz, 12hétig elvehetik!Csak ne, hirtelen felindulásból dönts, jól gondold át a dolgokat.Vigyázz magadra!
Szia! ha tényleg jól meggondoltad és tényleg nem szeretnéd megtartani ésnem szeretnél abortus-ra menni akkor a leg esélyesebb az hogy a lehetõ leg többet emelgess lehetõleg nehezeket, valamint ha van párod akkor legyetek minnél többet eggyütt mivel akkor a spermiumok nem tudnak fejlõdni. próbáld meg és ha mégsem akkor abortus. nekem igy sikerült elvetélnem. sok sikert

Én 21 éves vagyok és nem rég volt egy abortuszom, kétszer kellett beavatkozni mert kétszarvú méhem van. Lehet-e még kisbabám illetve ki tudom-e még hordani és egészséges lenne-e? Kérlek írjatok ha jártasok vagytok a témában!

Legjobb válasz: Mindenképpen menj el nögyógyászhoz, ott vizsgálattal meg tudják állapitani, hogy lehet-e még gyereked. (Normál esetben egy abortusz nem jelent meddöséget, a nök többségénél minden káros következmény nélkül zajlik le a dolog.)

Mindenképpen menj el nögyógyászhoz, ott vizsgálattal meg tudják állapitani, hogy lehet-e még gyereked. (Normál esetben egy abortusz nem jelent meddöséget, a nök többségénél minden káros következmény nélkül zajlik le a dolog.)
Szia! Ha a mûtét utáni kontrollon rendben volt minden, akkor ebbõl nem lesz problémád szerintem. A kétszarvú méh miatt inkább aggódnék a helyedben. Nem tudom milyen mértékû nálad az elváltozás, volt itt már olyan kismama aki ezzel a problémával problémamentesen kihordta a babát, de olyanról is hallottam már, akit meg kellett mûteni. Beszéltél már errõl a dokiddal?
Erre majd csak az idõ fogja megadni a választ...
Az milyen? Még sosem hallottam. De erre választ csak a dokid tud adni, mi sajna nem. Nem kérdeztél akkor rá?

Ha terhes vagyok, és nem akarom elvetetni akkor mit lehet ellene tenni? (tudtom szerint abortuszt csak szülőknek kell aláírni)

Legjobb válasz: Arra gondolsz kedves kérdezõ,hogy Te megtartanád a babát,de a szüleid elleneznék?

Arra gondolsz kedves kérdezõ, hogy Te megtartanád a babát, de a szüleid elleneznék?
Ha a párod elmúlt 18, akkor semmi gond. HA õ sem múlt el 18, akkor a védõnõ és a gyámhatóság kinevez egy magzati gondnokot azért, nehogy a szüleitek döntsnek helyettetek, legyen bármi is az a döntés. Szóval a szüleid nem vehetik el a babádat a te beleegyezésed nélkül és nem is kötelezhetnek rá, hogy szüld meg, ha te akarod...
Kedves kérdezõ hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok a párom 20. a szülei is mellettünk állnak egyedül mondom attól félek hogy kényszeritenek az abortuszra :S
A szülei benne vannak, hogy te 16 évesen babát tervezel?????? Ezt én nem hiszem el.
16 évesen inkább attól félj, hogy nem lesz érettségid.
Kedves Kérdezõ! én úgy értelmezem, hogy próbáljátok feltérképezni, h mi lenne ha babát várnál, akkor milyen jogai vannak veled szemben a szüleidnek (édesapádnak) Elvileg nem tehet semmit, amit Te nem szeretnél, tehát nem kényszeríthet abortuszra. Másrészt, most biztos azt gondolod, hogy mi itt okoskodunk, és hogy Te szeretnél babát, és mi mit tudjuk milyen neked. Tudod, mi már voltunk 16 évesek, nagyon szerelmesek is sokan köztünk, de sajnos azok a kapcsolatok nagyrésze nem marad meg.Akkora változások lesznek még az életedben, hogy el sem tudod képzelni.én csak 8 évvel vagyok idõsebb, de a 16 éves koromhoz képest matuzsálemnek érzem magam, pedig egészen éretlennek vagyok mondható néha:P Ha úgy érzed ez a kapcsolat elég erõs ahhoz, hogy agy gyereket vállaljatok, az csak jó, azt jelenti, hogy 2 esetleg 3 év múlva is az lesz. De csináld meg minimum az érettségit, vagy a szakmádat, nem tudom mit tanulsz. ha nem is magadért, akkor a leendõ babáért, hogy meg tudd adni neki azt amit szeretnél, hogy tudd támogatni õt, esetleg segíteni a tanulásban. egyelõre foglalkozzatok magatokkal, ha már ennyire elõre van a kapcsolatotok, akkor tervezzetek közös életet, mert nekem az jött le hogy még otthon laktok mind a ketten, költözzetek össze elõbb. Lakva ismerkszik meg az ember...egészen más ám a nap minden órájában (suli/munkán kívül) együttlenni. nem azt mondom hogy jajj gyûjtsetek pénzt legyen lakásotok...stb, persze ha van lehetõség nem utolsó:P, hanem egymással meg a fiatalságotokkal foglalkozzatok. Most soknak tûnik a 2 év, de az idõ repül, nagyon.ezt nektek kell eldönteni, de nagyon gondold meg, mert a gyerek nem oylan dolog, amit beraksz a fiókba, ha nincs kedved vele foglakozni, mindig ottvan, mindig figyelembe kell venni, köré kell építeni az életed...stb én is ajánlok egy kutyust fõpróbának. Amúgy mióta vagytok együtt??? bocs kicsit hosszú lett, a mondatszerkezetekre meg fittyet hánytam...
tegnapi 22.31-es vagyok: MIRE kényszerítenek?attól félsz hogy abortuszra? ha nem vagy terhes miért félsz ettõl?....KAMUUUUUU ismét azt mondom hogy e már vagy terhes vagy vagy szivatsz minket...
A Kérdezõ sehol nem írta h most terhes lenne. "ha" feltételes módot hasznélt...vagy nem?
- beszélt/ írt kicsit korán van még
sehol nem írta az igaz, de olyan kommenteket ír hogy attól fél hogy abortuszra kényszerítik.... Miért fél már most attól.?? lehet ha nem terhes akkor majd csak 3 év múlva lesz az. akkor miért kell már most attól félni...? a másik hogy nem akarja hogy elmenjen a baba?...milyen baba?......
A kérdező hozzászólása: 21.00 kérdésedre a válasz : 1, 5 éve vagyunk együtt :)
A kérdező hozzászólása: Ha a párod elmúlt 18, akkor semmi gond. HA õ sem múlt el 18, akkor a védõnõ és a gyámhatóság kinevez egy magzati gondnokot azért, nehogy a szüleitek döntsnek helyettetek, legyen bármi is az a döntés. Szóval a szüleid nem vehetik el a babádat a te beleegyezésed nélkül és nem is kötelezhetnek rá, hogy szüld meg, ha te akarod... ----> ez igaz???
Szia! Abból, amiket írsz, arra következtetek, hogy elég fiatal vagy még... Ha tényleg nem vagy terhes, és csak elméletben kérdezed a dolgot, akkor én azt javaslom, hogy ezt az ötletet egyenlõre vetesd el. Gyereknek gyerek nem való. Lehet, hogy most azt mondja a barátod, hogy õ is szeretné, de mi van ha terhes leszel, és akkor majd mégsem akarja, és egyedül fiatalon ottmaradsz egy kisbabával, akkor mihez kezdesz?! Inkább vegyetek egy kisállatot (kutyust, tengerimalacot) és nevelgessétek azt. Pár év múlva ha még együtt vagytok, és szeretnétek, akkor jöhet a baba. Ha terhes vagy, akkor pedig sok sikert!
3. válaszoló. Megszeretném tartani nem akarom h bármilyen formában elmenjen a baba. Felszeretném nevelni a párommal :) ----ebbõl a kommentbõl kiderül hogy terhes...itt elárulta magát és kész..... Megszeretném tartani.....
Töltsd be a 18-at, addig meg védekezzetek. Akkor nem lesz gond.
Az attól függ. mióta vagy várandós?
Szerintem a kérdezõ arra gondolj, hogy hogyan intézze úgy, hogy elmenjen a baba abortusz nélkül. Ha igazam van, akkor undorító vagy. Ha nincs igazam, akkor bocsi.
Én sem értem pontosan. A szüleid nem akarnak abortuszt te pedig igen? Vagy fordítva? Biztosan terhes vagy? Nagyon sok esetben derült már ki itt a gyk-n, hogy csak pánik, szóval írj le mindent és akkor tudunk valamit mondani, mert így nem igen értem.
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló. Megszeretném tartani nem akarom h bármilyen formában elmenjen a baba. Felszeretném nevelni a párommal :) Csak apám ellenezni fogja hogyha megtudja :(
Hány éves vagy? Biztosan várandós vagy? Mibõl lettél biztos benne? Késik a vérzésed? Tesztet csináltál? Orvos látott?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes csak szeretném megtudni hogy ha terhes lennék és én akarnám a babát, nekem alá kell e írni hogy beleegyezek az abortuszba vagy a szülõk elintézik és kész
Szerintem az abortuszba a Te beleegyezésed is kellene, így az édesapád nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel... Tényleg fel tudjátok majd nevelni a babát?:S
A kérdező hozzászólása: Igen ha egyszer olyan helyzet áll elõ hogy becsúszott hát boldogan fogunk nekilátni teendõinknek a párommal ugyanis nagyon szeretné õ is :) )) Csak félek hogy apám elvenné tõlem akaratom ellenére
Jaj, mi meg itt aggódunk...Te lány!Ne akarjál már 18 éves korod elõtt terhes lenni!Miért gondolkozol ilyen butaságokon?:O Inkább élvezd az életet, ne egy nem létezõ problémán agyalj!:)
Ez az életkorodtól függ, de most nem értem, az elõbb azt írtad terhes vagy, utána, hogy nem.Ha nem vagy terhes nincs mit elleneznie apukádnak. Vagy fiatalon tervezel babát? Mármint kamasz korú anyuka akarsz lenni?
A kérdező hozzászólása: Tervezzük igazság szerint barátommal és minden lehetõséget át kell fontolnunk h mit hogy mondunk mert ugye anyukám engem fiatalon szült és pl apám akkor is megverte anyát mikor kiderült h terhes
Olvasd már el a válaszomat, könyörgöm!Nem, egyáltalán nem kell ilyeneken gondolkoznotok!Ilyen fiatalon mégis hogy tudnál felnevelni egy gyereket?Védekezzetek, és nem lesz gond!
szerintem nem jelölnek ki gondnokot a gyerekre vagyis a magzatra. Ismerõsõm 17 éves volt és az annya eldöntötte hogy elvetetik a gyereket (egyszer nem védekeztek párjával és pont összejött a baba) és kérdés nélkül elvetették a védõnõ nem mondta nekik hogy nem a szülõ a gyámja a magzatnak
32-38ezer körül!
A kérdező hozzászólása: Mitõl függ? Ez biztos? vagy csak tipp?
Nekem van Tb-m, a doki azt mondta, hogy 30.E
A kérdező hozzászólása: Tb-vel én is tudom, hogy mennyi, a kérdés az, hogy nélküle mennyi!!
Nem abortusz ugyan, hanem missed ab, elhalt terhesség miatt, de a lényeg ugyanaz..., az elszámoló papíromon 100.000 ft körüli összeg szerepelt. Pedig ez kötelezõ, különben belehaltam volna, ha bennem marad... Egy élõ magzatnál lehet, hogy drágább, de ennyire minimum számíts.

45 éves nõ vagyok és spirállal védekezek. Duzzadtak a melleim, és fáj is 1hete, de a menstruációm nem maradt ki. Ha terhes vagyok akkor mennyibe kerül az abortusz?

Hiszen én védekeztem, és mi a menete?Egyszer már voltam spirál mellett terhes, de az iker volt, és az egyik méhen kívüli, és így gondolom más a helyzet.illetve amikor a 24 éves fiammal terhes voltam 6 hónapig menstruáltam rendesen! Volt már valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Sajnos ha a spirál mellett esel teherbe az abortusz akkor is pénzbe kerül. Egy ismerõsöm tavaly járt így, 30 ezer forintot kellett fizetnie és a befizetést igazoló csekkel kellett a kórházba mennie.

Sajnos ha a spirál mellett esel teherbe az abortusz akkor is pénzbe kerül. Egy ismerõsöm tavaly járt így, 30 ezer forintot kellett fizetnie és a befizetést igazoló csekkel kellett a kórházba mennie.
Ez így van. Viszont a szociális hátérre való tekintettel lehet olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Hát pedig itt azt írta egy hölgy hogy mivel én védekeztem így ingyenes! De gondolom akkor ez nem igaz?
A spirál nem 100%-os módszer. Akkor sincs ingyen az abortusz, ha azzal védkeztél. Egy esetben ingyenes: ha el voltál kötve.
Miért akarsz abortuszra menni, miért nem tartod meg? Kell fizetni érte, akárhogyan védekezés mellet lettél terhes, is 20000 ft és 60000 ft közötti összeg.
A kérdező hozzászólása: miért nem tartom meg??Hát ez egy jó kérdés!Ha gyereket szerettem volna, nem rakatok fel spirált!Elég meggondolatlan lépés lenne ennyi idõsen fix munkahely nélkül gyereket vállalni azt hiszem!PEDIG!Teljesen abortusz ellenes vagyok, még sohasem volt nekem, csak amikor muszáj volt a méhen kívüli ikreket elvetetni!!!Elhiheted gondolkodtam már rajta, és félek is eléggé!DE! A nagyfiamat is egyedül neveltem fel, pedig nem így terveztem, és ezért próbáltam védekezni!

Ha már biztos vagyok benne, hogy terhes vagyok, és mondjuk az 1. honapban vagyok vagy még annyi sem, onnantol kezdve már nem tudok semmit se ellene tenni, csak az abortusz ugye?

Mert van ugye a vetélés..

Legjobb válasz: Én láttam már olyat hogy valaki annyira nem akarta a babát megtartani,hogy a sok stressztõl a szervezete kilökte magából.De szerintem is menj el orvoshoz,talán nem is vagy terhes.Meg aztán kárt tehetsz még magadba is ha vetélést akarsz elõidézni.

Én láttam már olyat hogy valaki annyira nem akarta a babát megtartani, hogy a sok stressztõl a szervezete kilökte magából.De szerintem is menj el orvoshoz, talán nem is vagy terhes.Meg aztán kárt tehetsz még magadba is ha vetélést akarsz elõidézni.
Én nem akarok tippeket adni, mert ha neked pont nem sikerül, akkor fogyatékos lesz a baba.Akkor inkább az abortusz.
Mielõtt írtam volna kimentem elszívni egy cigit, mert különben nagyon csúnya lett volna a válaszom!!!! Ilyen kérdést Úristen! Pusztán felelõtlenségbõl eldobni egy pici életet! Meg mintha buzdító válaszokat kérnél, hogy mit csinálj, hogy elmenjen a baba! Ha nem akarok terhes lenni, VÉDEKEZEK!!!!!! Tök mindegy hogy hogyan!!!!Érted??? Ebben nincs kifogás!!!!
Szia én kérdeztem hogy hány éves vagy! Nekünk msot csúszott be párommal a baba szószerint egy nem védekezésbõl bár én már szerettem volna babát. Ha tényleg terhes vagy akkor ne árcs magadnak és ne árcs a babának. Az abortuszon kívül rengeteg dolog van amit válaszhtasz. De a védekezéssel kellett volna kezdened 1 abortusz 2 megszülöd és felneveled 3 megszülöd és örökbeadod nagyon sokan vágynak babára
Vagy megszülöd és inkubátorban hagyod. Bár én tényleg nagyon kíváncsi lennék azokra a tényezõkre, ami miatt még abortuszra sem mersz elmenni...
Hát tippem szerint az, hogy nincs 18 és anyuci nem tudja, hogy a lánya már olyan felelõsségteljes, hogy nemi életet él...
Ki tudja. Nekem 27 éves, házas ismerõsöm volt ilyen helyzetben, hogy szívesebben elvetélt volna, minthogy abortuszra megy. Mert a szeretõjétõl esett teherbe...
Az se rossz... de egy huszonéves könnyebben megoldja az abortusz miatti 1 nap kórházat mint egy fiatalkorú a szülõi beleegyezést...
én vagyok aki kiment cigizni reagálhatnál már vmit, nem gondolod?
Szia! Én nem szeretnélek támadni és szidni, mert volt már ismerõsöm is ilyen helyzetben. Amikor - szörnyû kimondani és nem értek vele egyet -, de elvetélni "jobb lenne", mint abortuszra menni. De azért jó lenne tisztázni néhány kérdést: 1. Mitõl vagy benne biztos, hogy terhes vagy?! 2. Mik azok a körülmények, ami miatt nem szeretnél elmenni abortuszra? 3. Apukával mi a helyzet?
Szerintem ha ugy irtad volna le hogy a rossz anyagi helyzet és jot akarsz a babának , nem akarod azt hogy gyermekotthonban nevelkedjen, lehet nem lett volna ilyen sok a felháborodás.Mit tudsz tenni ellene ez egy rossz kifejezés.az anya felelõséget vállal a születendõ gyermekéért.ha nem szeretnél kisbabát akkor védekezz!Ha nem tudsz védekezni akkor ne szexelj!Ha viszont védekeztél és teherbe estél akkor a más dolog!Mindenképpen kerezsd fel a nõgyogyászodat , õ tud erre neked megfelelõ választ adni.
Szia! Semmit sem kell vagy muszáj. Ha akarod megteszed, ha meg nem, akkor nem. Nincs kifogás. Ha van az embernek egy szemernyi lelki ereje, hogy megoldást keressen, akkor talál is. Nem pedig magyarázkodik. Esetleg leírhatnád mi zajlik körülötted, hátha tudunk segíteni. Vagy valakinek, aki ismer és a környezetedben él. A félelem és a harag rossz tanácsadó. Ha szándékosan vetélni akarsz, ugyanúgy eshet neked is bajod, mint akinek ártani akarsz. Gondold át még egyszer. Ha más nem is, de te ott vagy mindig önmagadnak, akibe kapaszkodhatsz.
te ezt komolyan gondolod?? 1. a muszáj pontos j, ebbõl el tom képzelni h vagy vagy 14, az abortuszhoz kell anyuci, aki nem tudja még azt se h keféltél nemhogy terhes vagy. h mi folyik körülötted? kérlek szépen elmondom, 24 éves vagyok, 3 honapos terhes, albérletben lakom, vegyszeres gyárban dolgozom (ahol nem csak a saját de a babám egészségét is kockára teszem) a párom 21(!!) és két müszakot vállal minden nap, minden héten, hogy fel tudjuk nevelni a picit mert ha már megcsináltuk megtartjuk és vállaljuk a felelõsséget egy ÉLETÉRT, amit mi teremtettünk!! ha pedig spontán vetélést akarsz elõidézni ne mások véleményét kérdezd mert ugyis csak ilyen válaszokat fogsz kapni mint az enyém vagy az elõttem szólóké.... amugy menj el fürdeni.. jó forró vizbe.. remélem magadat is belefolytod utána ha elmegy a baba és bánni fogod...
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: tisztában vagyok vele, hogy õrültség amit tenni akarok, de nincs más választásom, mert nem tudjátok, hogy mi zajlik körülöttem.sajnos el akarok vetélni.muszály!!! különben az életemnek annyi
Szerintem a terheség az elsõ hónappal kkezdõdik, tehát nincs olyan hogy még annyi sem. Ha már így alakult és nem akarod mgtartani, vállald és enj el abortuszra (te jó ég, még kimondani is szörnyû :( ) De mégis mit gondolsz, mit lehetne tenni "ellene"???? Fõbe lövöd?
Az van. Meg van ugye a védekezés is.
Meny el az orvoshoz õ biztosat mond te egyedül ne csinálj semmi butaságot.
Bármelyik korházba menj be a nõgyogyászaton felvilágositanak. Csak ne késlekedj minnél elöbb keresd fel az orvost.
nem szedtél gyógyszert sem?
A kérdező hozzászólása: Nem, kizárólag csak óvszerrel való védekezés során ha ez történne, és nem akarnék babát, akk irány az abortusz?
igen akkor nem marad más sajnos vegyél tesztet és várd meg a mensit
sajnos akkor már más lehetõség nincs kinyírni a zigótát :S
A kérdező hozzászólása: :// értem, köszönöm a válaszokat
Igen csak az abortusz marad. De a zigóta még nem él. Tehát a "kinyírni" szó irreleváns...
Ne támadjatok rám ha mégsem így van, de én hallottam olyan gyógyszerrõl, amit ugyanúgy be kell venni mint a 72 órás tablettát, és akkor elhajtja (de csak amíg szedercsíra állapotban van).
7# Eggen tényleg... Van ilyen, csak én sem gondoltam hirtelen arra, hogy ez mikor is történt... De ha még nem olyan régen akkor a nõdoki tud felírni egy un. 120 órás bogyeszt is hasonló mint a 72 órás, csak durvább hormon adag... És 7-es bogyója is mûködhet...
Megemelkedett prolaktin szint valószínûleg.
Lehet normális, de semmiképpen se nyomkodd, mert annál több jön.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!