Találatok a következő kifejezésre: Ha abortuszt és nem (45 db)

Most szoptatom 3 hónapos fiamat, ha teherbe esnék, szoptathatnék-e egy esetleges abortusz után? 2gyerekem van, nem szeretnénk többet.

Legjobb válasz: Hát biztosan szoptathatnál abortusz után is, dde jobb lenne ha spirált rakatnál fel, vagy szednéd a fogamzásgátlót..a kettõ közül a spirál nem hormonális és nem hízlal és az ellen nem lehet kifogásod..lehet hogy most lepontoznak, de a véleményem az hogy nincs sok gonoszabb dolog a világon az abortusznál, ha megelõzhetõ lett volna..gondolj bele a 3 hónapos fiad akit a kezedben tertasz õt is így elküldenéd, ha õ lenne a negyedik gyereked. Ne butáskodj, van humanikusabb megoldás A MEGELÕZÉS!

Hát biztosan szoptathatnál abortusz után is, dde jobb lenne ha spirált rakatnál fel, vagy szednéd a fogamzásgátlót..a kettõ közül a spirál nem hormonális és nem hízlal és az ellen nem lehet kifogásod..lehet hogy most lepontoznak, de a véleményem az hogy nincs sok gonoszabb dolog a világon az abortusznál, ha megelõzhetõ lett volna..gondolj bele a 3 hónapos fiad akit a kezedben tertasz õt is így elküldenéd, ha õ lenne a negyedik gyereked. Ne butáskodj, van humanikusabb megoldás A MEGELÕZÉS!
Ez elég különös kérdés. A meglévõ babád egészsége és fejlõdése miatt aggódsz, hiszen a szoptatásról kérdezel, viszont a következõ elvetetését már most elfogadtad gondolatban. Nem értem én ezt. Ha esély sem lenne arra, hogy most megtartsátok, akkor tegyetek érte, hogy meg se foganjon. Tudom, most nem a kérdésre válaszoltam, de itt nagyon sok kismama van és terhes nõnek feldobni az abortuszkérdést, az olyan, mint egy forradalom. Ezért nem is értem, hogy hogy jut egyáltalán eszedbe hazárdírozni egy következõ baba életével, amikor még nemrég volt a testedben a másik...
Sajnos fogalmam sincs, de szerintem nincs akadálya. Bár a szoptatás méhösszehúzódással jár, lehet, hogy nem tenne jót abortusz után...... Sajnos ebben nem tudok segíteni:( Sokan azt hiszik, hogy szoptatás esetén nem lehet teherbe esni, de sajnos nem egy ismerõsömmel elõfordult. VIGYÁZZATOK!!!!!!
Egyetértek az elõttem szólóval, ne tedd ki magad egy abortusznak; vannak szoptatás alatt is szedhetõ fogamzásgátlók, amik nem zavarnak be se a tej mennyiségébe, se minõségébe!!! Kérdezd meg a dokidat!!!
Gondolkozz el a megfelelõ védekezésen, minthogy elõre felkészülsz az abortuszra meg miegymásra!!!
pontosan igaza van az elõttem szolonak. itt nemcsak kismamák vannak hanem sok-sok olyan nõ akinek nehezen sikerül a baba és sdokat szenvednek emiatt. talán ezt a kérdést a dokitol kellene kérdezned.

Öt hete abortuszom volt. Két hét után együtt voltunk a párommal és azota rendszeresen együtt vagyunk és nem védekezünk. Még mindig nem jött meg. Lehetséges hogy terhes vagyok és ha igen az árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.

Komolyan mondom csak gratulálni tudok. Nem elég hogy megöltél egy ártatlan lényt, de tovább folytatod ugyanazt a felelõtlen életmódot. Rengeteg más módja van a gyerek elkerülésének, a magzatelhajtáson (abortusz) kívül. Talán itt lenne az ideje valamelyiket alkalmazni, ha nem akarsz ugyanabba a hiába esni újra meg újra.
Szerintem azért nem védekeznek, mert babát akarnak. Az abortusz a vetélést követõ mûvi befejezést is jelölheti, csak manapság sajnos a mûvi terhességmegszakításhoz kötik. Lehetséges, hogy terhes vagy, persze. De nekem azt mondta a doki, h 3 hónapig el kellene kerülni a teherbeesést, h regenerálódjon a méhed. De egy ismerõsöm nem várta ki, 4 hétre rá terhes maradt és nem lett baja sem neki sem a babának. De azért nem jó kockáztatni.
Hát igen, biztos van oka hogy várni kellene a babavállalással, de nekem is volt egy elhalt terhességem, elvették, és ezt követõ második héten teherbeestem. Gondmentes volt a terhességem, és ki is tudtam hordani a babámat, és most van egy 5 hónapos egészséges kisfiam... :) Remélem tényleg ilyen célból voltál te is abortuszon! Ja, és abortusz és szülés után megsokszorozódik az esélye annak, hogy terhes maradj!

Ha terhes valaki (kb 4-5hetes) és nem akar abortuszt, mit lehet tenni ha enm akarja a gyereket?

HA nem eszik semmit?meghal benne a gyerek?

Legjobb válasz: Vagy abortusz, vagy megtartja. Más lehetõség nincs. Ha hosszútávon nem eszik, az anya is meghal.

Vagy abortusz, vagy megtartja. Más lehetõség nincs. Ha hosszútávon nem eszik, az anya is meghal.
Nem kell elmenni kimûttetni!! Majd kitisztul belõled. Ha meg nem, akkor sorry! (kamu)
Bizony, azért van abortusz, mert az "éheztetéses" módszer és társai nem mûködnek. A sürgõsségirõl lekéstél, szóval vagy megszülöd, vagy mûtét. Ha "spontán" vetélést szeretnél elõidézni, arra kevés esélyed van, és a mûtétet akkor se kerülöd el valószínüleg.
engem azért érdekelne h hány éves vagy? amúgy meg én is azt mondom h add örökbe..csak ebben az a rizikó h késõbb megbánhatod
azzal temár semmit sem tudsz csinálni.vagy elmész abortuszra, vagy világrahozod és örökbe adod. de mostmár ajánlom inkább vigyázzál magadra, törekedj rá h a babád egészséges legyen, mert egy fogyatékos gyerek senkinek sem fog kelleni. legközelebb pedig védekezettek, a megszakításos módszer nem védekezés.
Olyan nincs, hogy ha nem eszel, akkor elõször a gyereked hal meg benned... Ha már ilyen megtörténik, felelõsséget kell vállalni vagy elvetetni, vagy megszülni, aztán dönteni..
nincs más módszer. abortusz vagy vállalod. bizony bizony, elõbb kellett volna törni a buksit a szex-védekezés-terhesség kérdésen. 20/L
Akkor örökbe adja. Drasztikus kajamegvonástól igen meghalhat a baba, de akkor az anya is kaphat pl vérmérgezést ha nem veszik észre stb.. ne tedd ki magad ilyesminek. Ha nem kell a gyerek, akkor elmész abortuszra és kész.
Ha nem eszik meghal a gyerek. Ha felszúr egy kötõtût meghal a gyerek. Ha irrigál szappanos vízzel meghal a gyerek. És mindebbe meghalhat a nõ is. De csak egy lelketlen, szívtelen, érzéketlen, érzelmi analfabéta az, aki az abortusz ilyen kegyetlen módszerét választja. Akármi van a háttérben, pénznélküliség vagy a szégyenérzet. Egy abortuszt csak a klinikumban szabad elvégezni!
komment: SZóval ha már meghalt a baba akkor elkel menni kimûttetni, vagy mit? ezt hogy értetted???? Ha benne van egy halott gyerek a méhedben, akkor azt szerinted csak úgy ott lehet hagyni, hagy legyen? Persze hogy ki kell valahogy szedni. Meg ilyet hogy lehet kérdezni, hogy nem eszik semmit? Ezt te teljesen komolyan gondolod? 4-5 hetesen már nem hiszem hogy csinálhatsz valamit. Az elején minden nap berúgtál volna 2 hétig, akkor talán elment volna, de mostmár késõ.
A kérdező hozzászólása: SZóval ha már meghalt a baba akkor elkel menni kimûttetni, vagy mit?
Szerintem ilyen módon se önmagad sem a babád életét ne veszélyeztesd. Nem tudom hány éves lehetsz, hogy ilyen gondolat egyáltaláln kipattant az agyadból, de elég elszomorító:( Nem tudom eldönteni, hogy a gyerekvállallástól, vagy a kórházi beavatkozástól félsz jobban... Különben is, ha elvetélsz valamilyen úton módon, az az esetek többségében, igen nagy vérzéssel/görcsökkel jár, de egy biztos! Mindenképpen kórházi beavatkozásra lesz szükséged, különben veszélybe kerül az életed!!!!
Istenem több százan azon vagyunk hogy babásak legyünk ez meg jön itt ilyen kérdéssel!!Szerintem pusztulj éhen jobban jársz szegény baba is meghal de legalább te is te szemét felelõtlen b.zi k.rva!!!ÁÁÁ ilyen nincs te olyan egy hülye nõ lehetsz hogy még olyat nem hordott a hátán a föld!!!
Egyet értek a 10:05 hozzászólással! Elképesztõ, milyen nõket hord a föld a hátán...az ilyen nem is nõ, csak egy félresikerült zombi.....

7 hetes terhes vagyok és nem szeretném megtartani a babám mert történt egy pár dolog:abortuszt nem merem bevállalni . Jobb lenne ha elvetélnék. Mitől vetélhetek el? Sajnos most így alakult pedig örültem volna ha sikerül megtartani a babát.

Legjobb válasz: Hát sajnálom hogy így gondolod! De ne várj sokáig :( .Abortusz ellenes vagyok de akkor még inkább most mint 12 hetesen :(. Hülyeséget meg ne csinálj hogy elvetélj mert még neked is olyan bajod lehet hogy késõbb nem lehet babád!

Szerintem, ha már így alakult, akkor inkább menj a kórházba és végeztesd el az abortuszt, mert ha magad csinálod, akár olyan szövõdményei, hatása lehet, hogy többet lehet nem is lehet gyereked! Sajnos ilyenre tudok példát! Tényleg megesik, hogy valaki elvetél és mégis mûvi befejezés kell, mert nem tisztul ki teljesen. Ne kockáztass!
Hát sajnálom hogy így gondolod! De ne várj sokáig :( .Abortusz ellenes vagyok de akkor még inkább most mint 12 hetesen :(. Hülyeséget meg ne csinálj hogy elvetélj mert még neked is olyan bajod lehet hogy késõbb nem lehet babád!
Emelgetéstõl elvetélhetsz (koraszülhetsz) 8 hónaposan, nem most az elején. Az összes többi (fürdõ...stb) is olyan, hogy az esetek 99 százalékában nem mûködik. Inkább menj minél hamarabb orvoshoz, ha úgy döntessz, hogy nem tartod meg.
És az publikus hogy miért nem tarthatod meg?
Ismerek valakit aki mindenfele hazi modszert kiprobalt hogy elveteljen, de nem sikerult, vegul megszulte es lett egy epilepszias, tudo es veseproblemas gyereke, akit mar rengetegszer mutottek, annyi a szerencseje hogy nem ertelmi fogyatekos.Ugyhogy azt ajanlom ne kiserletezz, mert megbanod...
Teljesen abortuszellenes vagyok, de ilyet kellett tennem tavaly és százszor megbántam az egészet!Nincs semmi olyan indok, kivéve ha beteg a baba, vagy az egészségre életveszélyes állapot.Mégegyszer hiába fenyegetne a párom, hiába mondana akármit sose tenném meg!Ragaszkodnom kellett volna a kis élethez, de nem voltam bátor és azóta is gyilkosnak tartom magam és kivagyok!Én csak azt mondom ne tedd, mert késõbb meg fogod bánni!Nagyon jól gondold meg!
Ha elmegy a baba, lehet, hogy akkor is mûvi úton kell befejezni. Esetleg örökbe nem adhatnád? Elvetélni sok mindentõl lehet... emelgetés, forró fürdõ, meg nem is tudom de sajnálom, ha nincs más megoldás.
Forró fürdõ, emelgetés. De ha akarod, hogy elmenjen, akkor tuti nem válik be. Azon nem gondolkodtál, hogy örökbe add? Van aki éveket vár egy babára. Ha már így alakult, mással jót tehetnél, és nem kéne a babának sem ártani.
Persze, adjátok még neki a sok idétlen tanácsot, hogy aztán emelgessen, meg minden "házi praktikát" kipróbáljon, és utána meg valami durva komplikáció miatt ne lehessen gyereke vagy belehaljon, elvérezzen! Inkább abortusz, mint "házi megoldás"...... Istenem, ti meg még adjátok alá a lovat. (Interneten könnyû, ha a kérdezõnek majd valami baja lesz, az a ti tanácsaitoknak lesz köszönhetõ. Persze ti errõl már nem fogtok tudni..)
elõzõnek: neked nem tûnt fel, hogy egy kivétellel mindenki abortuszt javasolt neki?
Mi van veled Kedves Kérdezõ?Ha talán megirnád, hogy miért nem tudod megtartani a babát, meg hogy hány éves vagy, talán könnyebben segithetnénk neked!
Figyu, én emeltem tömörfa szekrényt autóra fel, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Én azt vallom, amelyik gyerek jönni akar, az jön is, bármit emelgetsz stb. Egyébként abszolut nem helyeslem. Szerintem így elveszíteni egy babát sokkal kockázatosabb, mintha befeküdnél egy abortuszra. Nem firtatom miért nem tarthatod meg a babád, semmi közöm nincs hozzá, de nekem fáj a szívem, ha ilyet hallok. Tényleg nem adhatod örökbe? 11 hós kislány anyukája.
Szia! Én most veszítettem el a babámat, 8hetesen meghalt, így megmûtöttek!Rettenetes dolog elveszíteni, egy picurt, pláne mivel sokat vártunk rá!Nem tudom, milyen indokok lehetnek nálad, ami miatt nem tarthatod meg!De kérlek, alaposan gondold át a dolgokat!Lehet késõbb megbánnád!Otthoni dolgokkal ne kísérletezz, abba esetleg neked is bajod lehet!Humánusabb dolog kihordani, majd örökbe adni.De, ha erre nincs mód, akkor inkább, menj orvoshoz, 12hétig elvehetik!Csak ne, hirtelen felindulásból dönts, jól gondold át a dolgokat.Vigyázz magadra!
Szia! ha tényleg jól meggondoltad és tényleg nem szeretnéd megtartani ésnem szeretnél abortus-ra menni akkor a leg esélyesebb az hogy a lehetõ leg többet emelgess lehetõleg nehezeket, valamint ha van párod akkor legyetek minnél többet eggyütt mivel akkor a spermiumok nem tudnak fejlõdni. próbáld meg és ha mégsem akkor abortus. nekem igy sikerült elvetélnem. sok sikert

Mennyi az esélye a terhességnek, ha a férfi nem megy el a nőben, az aktus a menstruációt követő 3 napon belül volt és volt már az embernek egy abortusza?

Legjobb válasz: ElQváladéktól is eshetsz teherbe de ennek kicsi az esélye és ráadásul semmi köze az abortusznak ehhez. De ha nem akarsz gyereket miért nem védekezel?

ElQváladéktól is eshetsz teherbe de ennek kicsi az esélye és ráadásul semmi köze az abortusznak ehhez. De ha nem akarsz gyereket miért nem védekezel?
Ha már volt abortuszod nem tanultál belõle?????? Miért nem védekezel????? Amúgy kevés az esélye, hogy terhev vagy.
Szinte semmi, de jobban figyelhetnél szerintem is ha volt már abortuszod.
Szia! Ez a számolgatós módszer egy nagy .....! Még menstruáció alatt is eshetsz teherbe - állítólag -. Sok mindentõl függ ez a dolog. Tapasztalatból mondom. Óvszer vagy Tabi és akkor is csak 97 % os a biztonság!

Én 21 éves vagyok és nem rég volt egy abortuszom, kétszer kellett beavatkozni mert kétszarvú méhem van. Lehet-e még kisbabám illetve ki tudom-e még hordani és egészséges lenne-e? Kérlek írjatok ha jártasok vagytok a témában!

Legjobb válasz: Mindenképpen menj el nögyógyászhoz, ott vizsgálattal meg tudják állapitani, hogy lehet-e még gyereked. (Normál esetben egy abortusz nem jelent meddöséget, a nök többségénél minden káros következmény nélkül zajlik le a dolog.)

Mindenképpen menj el nögyógyászhoz, ott vizsgálattal meg tudják állapitani, hogy lehet-e még gyereked. (Normál esetben egy abortusz nem jelent meddöséget, a nök többségénél minden káros következmény nélkül zajlik le a dolog.)
Szia! Ha a mûtét utáni kontrollon rendben volt minden, akkor ebbõl nem lesz problémád szerintem. A kétszarvú méh miatt inkább aggódnék a helyedben. Nem tudom milyen mértékû nálad az elváltozás, volt itt már olyan kismama aki ezzel a problémával problémamentesen kihordta a babát, de olyanról is hallottam már, akit meg kellett mûteni. Beszéltél már errõl a dokiddal?
Erre majd csak az idõ fogja megadni a választ...
Az milyen? Még sosem hallottam. De erre választ csak a dokid tud adni, mi sajna nem. Nem kérdeztél akkor rá?

1 hete volt abortuszom és azóta vérzek. Nagyon gyenge, de minden nap van. Ez normális? Mennyi idő után menjek orvoshoz, ha nem múlik el a vérzés?

Legjobb válasz: szia! igaz hogy nekem nem abortuszom volt hanem két elhalt babám de a mûtét úgyanaz, ezért irok. elvileg 8-10 nap vérezgetés normnális, bár nekem csak aznap volt vérzésem mikor a mûtét volt

szia! igaz hogy nekem nem abortuszom volt hanem két elhalt babám de a mûtét úgyanaz, ezért irok. elvileg 8-10 nap vérezgetés normnális, bár nekem csak aznap volt vérzésem mikor a mûtét volt
Megéri elmenj a dokihoz, azért h kizárj minden bajt, és nyugodt legyél.Külömben, ha csak alig folyik akkor még normális. Nekem volt abortuszom és tovább élt a baba bennem.NEm véreztem csak 3-4 napig.aztán elmúlt.40 napra rá pedig elvetéltem a több mint 3 honapos embriót.A wc be láttam a fehér rostokat és csontocskákat.Visszakellet volna a doki hívjon ultrahangra.
Szia! Ha egyéb panaszod nincs, szerintem várj pár napot, de ha erõsödik vagy belázasodsz, mindenképp irány a doki!! Nekem tavaly novemberben volt egy missed ab-om elhalt terhesség miatt. Sajnos utána egyhuzamban véreztem és január elején megismételték a mûtétet (másik orvos észrevette, hogy maradt valami a terhességbõl!!) Már hõemelkedésem volt napok óta és nagyon fájt a hasam. Az elsõ dokim nem vett észre semmit, pedig minden alkalommal nézett Uh-val is!!! Szóval ha nem vagy elégedett a dokiddal, mindenképp keress fel mást, nehogy úgy járj, mint én ... senkinek nem kívánom lelkileg sem, hogy ezt átélje!!! :-((( Ja, és van ismerõsöm, akinek egyhuzamban 6 hétig volt vérzése a mûtét után, de utána beállt a ciklusa - egyénenként változik. A 2. mûtétem után 2 hétig véreztem és utána kb 3-4 napig pecsételõ és végül abbamaradt. Jó egészséget mindenkinek!
szia. nekem jan 29-én volt, mûtét után 5 órán át egyáltalán nem véreztem, az azt követõ napokban meg csak nagyon gyengén, csak pecsételõsen hétfõig. azóta meg csak rózsaszínes "folyásom volt" Tegnap wc-re menéskor észleltem megint enyhe vérzést. Ma délelött picit fájt a hasam, és most megint vérzek, ez is gyenge, de azért annál erõsebb ami a napokban volt...Amúgy végig nem volt fájdalmam se , lázam se, állítólag ezt kell nézni, meg azt hogy ne legyen erõs vérzés. de én se tudom 100%-osan hogy 10 nappal utána normális e a vérezgetés. Dokihoz csak 1 hét múlva tudok menni, addig én is parázok, remélem mostmár elmúlik... jobbulást kívánok neked is!

Mit csinálnátok ha a barátnőtök terhes lenne 16 évesen és azt mondaná h nem megy el abortuszra és ha a szülei elakarnák vinni akkor inkább megölné magát!?

még nem biztos h terhes csak azt mondta ha az lenne akkor inkább megtartaná mert az olyan mintha megölnénk valakit 16 évesen még én sem akarok apa lenni segítsetek mit csináljak h meggondolja magát??

Legjobb válasz: Úgy van ahogy vans mondja. Beszélsz a szüleivel, hogy te nem szeretnéd, a csaj úgysem lesz öngyilkos, ellentmondásos amit mond mert ha öngyilkos lesz akkor a gyerek is meghalhat.. Csak dumál össze-vissza.

Úgy van ahogy vans mondja. Beszélsz a szüleivel, hogy te nem szeretnéd, a csaj úgysem lesz öngyilkos, ellentmondásos amit mond mert ha öngyilkos lesz akkor a gyerek is meghalhat.. Csak dumál össze-vissza.
Ha megcsinálni meg tudtad, akkor vállald a következményeket is. Még szép, hogy nem akarja megölni. Minden normális ember így gondolkozik... sajnos egyre kevesebb van. Lehet lepontozni...
ha kiszakad, azt észreveszed. lehet még be sincs állva rendesen a menzesze. vegyetek már egy nyomorult tesztet, oszt' okosabbak lesztek.
mndjuk megelõzhetted volna a helyzetet olyan módon, hogy nem szedsz fel gyp-st és gumit húzol a farkadra. tesztet vegyen, ha pozitív, beszélj a lány anyjával. tudni fogja, hogy hasson a saját lányára (akinek a neveltetéséhez egyébként külön gratulálok a kedves mamának).
mindenképp az anyjával kell beszélned. ha cirkuszol veled, mondd meg neki, hogy tán nem te nevelted azt a lányt, hanem õ, egy meg, amit fõzött.
a barátnõd egy hülye kis pina!
16 éves kortól már van diákmunka, nem? Délutánonként, vagy hétvégén...
Az a baj hogy a barátnõd csak veri a mellét hogy nem öli meg a gyeeket mer asszi ettõl intelligensebbnek néz ki- De az látszik h gondolkodni nem tud. Ha tudna rájönne h oké hogy nem öli meg, de örökbe adja azzal a gyereknek is jó, nektek is jó. De ha meg akarja tartani akkor 3 ember életét teszi tönkre. Nevesül: a tiédet az övét és a gyerekét. Ha meg mindenképp meg akarja tartani akkor irass vele valami lemondó nyilatkozatot, hogy te nem akartad hogy a tietek legyen a gyerek, és nem kell gyerektartást fizetned. Aztán ha akarja nevelje. Együtt érzek veled mer énis 16 vagyok, és remélem hogy ilyen többet nem fordul elõ veled.
Kedves 21l az csak egy kis szarkazmus volt... 17/F
Csináljatok tesztet... Sok mindent nem tudsz csinálni.
Mond már meg kedves utolsó, hogy egy 16 éves mibõl gyûjtögessen? Én tisztelem a barátnõdet mert vállalja a következményeket, de azt neki is be kell látnia, hogy két 16éves nem tud egy babát eltartani. Ha igazán érett lenne a barátnõd bevonna a döntésbe 21L
Becsülöm az olyan nõket akiknek vannak elvei! Ha egyszer õ megakarja tartani, akkor bizony meg is fogja. Az, hogy te erre gyáván elmenekülnél tõle (mint ahogy itt egy-két emberke írta) gerinctelen dolog lenne! Inkább kezd el szépen gyûjtögetni, mert a babakocsi, kiságy, stb. sokba kerül... Ja, és ha el is hagyod, attól a gyerek a tied, és ha a tied, akkor bizony fizetni kell a gyerektartást a majdani fizetésedbõl! 17/F
Ha meg akarja tartani nem tudsz mit csinálni... Maximum szakíthatsz vele, de akkor is az apja maradsz annak a gyereknek.
A kérdező hozzászólása: én is ezt kérdeztem tõle és ugyanezzel érveltem de nem hatotta meg :S köszi mindenkinek aki normális válaszokat írt :) és az utolsónak köszi h reméli h nem létezõ gyerek :)
akkor kérdezd meg, mibõl képzelte eltartani a (reméljük nem is létezõ) gyerekét? ma, amikor felnõtt, képzett emberek állnak munka nélkül... ja, csajtól meg MINDENTÕL FÜGGETLENÜL menekülj, vissza se nézz. kínlódjon vele anyukája.
A kérdező hozzászólása: persze veszünk tesztet az örökbeadás dolgot is felvettettem de abban sincsen benne :S
Az, hogy nem akarja elvetetni, még nem jelenti azt, hogy apa leszel. Ott van az örökbe adás. Szerintem is értelmetlen megölni egy egészséges kisbabát, amikor rengeteg pár vár újszülöttre, gyakorlatilag rögtön lenne család, aki felneveli szeretetben helyettetek. Sokkal jobb abban a tudatban élni, hogy van egy gyerekem, aki boldog, mert más megtudta neki adni, amit én nem, minthogy lett volna egy gyerekem, akit megöltem, mert önzõ voltam az örökbe adáshoz. De mindenek elõtt vegyetek egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: a drága édesanyukád a c'igány :S
A kérdező hozzászólása: de kibassott barom emberek vannak nem tom hogy pislognál ha veled történne ez meg :S fass arcúú :S
A kérdező hozzászólása: akarunk is tesztet venni de olyan rossz ez így :S és én is sajnálnám a kisbabát de gondolj már bele 16 évesek vagyunk!!! akkor ha nem a koton szakadt ki akkor meg lehet h a kezemrõl került belé ujjazás során :S
A kérdező hozzászólása: de ez az h ha a gyerek nem élhet akkor õ sem akar :S
A kérdező hozzászólása: nem tudtam h ilyen de képzeld el húztam a fasomra kotont de lehet h kiszakadt mert már lassan 2 hetet késik neki de ha meg beszélek az anyával akkor meg leszedi a fejem !!! :S
én azt mondom hogy a barátnõdnek igaza van nem ölhetitek meg a babát és inkább adjátok örökbe vagy neveljétek fel mint az abortusz elõbb is mondták ott a diákmunka szerintem ha szakítanál vele akkor csak magad járatod le mivel azt bizonyítod hogy nem vállalod a következményeket és evvel nem azt akarom mondani hogyha felcsináltad így jártál viseld a következményeket de ez lenne a helyes szerintem.Melesleg így a szülei szemében talán egy jó pont ha vele maradsz egy ideig még.

Mit csináljak ha 33 évesen még mindig nem tudom tultenni magam egy 22 éves kori abortuszomon és ugy érzem ezt a férjem nem tolerálja már? A büntim hogy 5 éve nem esek teherbe pedig most nagyon szeretném

Legjobb válasz: Szerintem meg egyszerûen bebeszéled magadnak, hogy ez a büntetésed, amúgy meg semmi szervi bajod nincsen. Engedd el a kis embriódat. Gyászold meg, beszélgess vele. Mondd el neki, hogy õ a te kis angyalkád, és tudod, hogy vigyáz rád, amit nagyon köszönsz. Kérd meg, hogy egy kedves, aranyos kisgyereket küldjön neked....

Szerintem meg egyszerûen bebeszéled magadnak, hogy ez a büntetésed, amúgy meg semmi szervi bajod nincsen. Engedd el a kis embriódat. Gyászold meg, beszélgess vele. Mondd el neki, hogy õ a te kis angyalkád, és tudod, hogy vigyáz rád, amit nagyon köszönsz. Kérd meg, hogy egy kedves, aranyos kisgyereket küldjön neked....
Ez nem "bünti" hanem az abortuszok egyik legsúlyosabb következménye. Valószínûleg meddõvé tett 22 évesen, ezért nem sikerül.
Önbüntetésnek hangzik, meddõséggel bünteted magad... Jókat írnak, kérj bocsánatot tõle, és engedd, hogy megbocsásson... Aztán bocsáss meg magadnak is.
Gyújts meg egy gyertyát, és mond el "neki" mindent, mit érzel. Orvosnál voltál, hogy megmondja lehet-e még gyermeked?
Ha be tudja képzelni magának, hogy ez büntetés, akkor abba is beletudja élni magát, hogy beszél a meg nem született gyerekéhez.
(a 3-as nagyon szépet írt- és mûködik is. Olyan is van, nem megy - örökbefogadnak - és hipp-hopp megy- vagyis a lelkigörcs kioldódik)
Ne viccelj már 3-as! Hogy beszéljen egy olyan személlyel, aki tulajdonképpen nem is létezett soha?
Az árvaházak tele vannak, tessék örökbe fogadni egy árvát, ha a saját nem jön össze.
Az abortusz spontán abortusz vagy nem kívánt terhesség? Nyilván az utóbbi...Lehet, hogy most a spirituális válaszok lesznek többségben, de én úgy lettem túl egy baba elvesztésén anno, hogy hittem, az a lélek már annyira magas szinten áll, hogy neki elég neki az a pici idõ, hogy továbbléphessen, ezzel segítettem neki. Ha te is voltál, aki így döntött, ez nem büntetés! Legalábbis nem ebben az életben...:)

Menjek abortuszra, ha csak én akarom megtartani a babát, és nem támogat senki a megtartásban?

20 éves múltam, most májusban fogok érettségizni. Teherbe estem, és bár szeretném megtartani a babát, sem a barátom, sem anyukám nem támogatja az ötletet, mert hogy fiatalok vagyunk még, meg hogy később megbánnánk. Viszont félek, ha elvetetem, az abortusz miatt soha többé nem lehet gyerekem, mivel vannak kockázatai, ráadásul elég gyenge szervezetű vagyok, ki tudja, mikor lehetne esélyem egy újabb babára. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Eltartani el tudod magad és a babát? Gondolom nem. Gondold végig van-e hova menned,van-e aki segit felnevenni a babát,és úgy dönts.

Eltartani el tudod magad és a babát? Gondolom nem. Gondold végig van-e hova menned, van-e aki segit felnevenni a babát, és úgy dönts.
Ha te szeretnéd megtartani akkor tartsd meg. Így biztos nagyon nehezen tudnád feldolgozni ha elvetetnéd. Beszélj anyukáddal és a pároddal lehet megenyhülnek késõbb õk is.
Ha még téged is a szüleid tartanak el, akkor felelõtlenség megtartani. De ez csak a te döntésed kell, hogy legyen. Te látod csak a saját helyzeted, csak te tudsz dönteni.
Kérdezõ, alaposan égig kell gondolni pro és kontra. A #3-as válaszoló állításával ellentétben "és miegymás" az nincs, az apának kizárólag az a behajtható kötelessége, hogy gyermektartást fizessen az apaság megállapítása után, ennyi. Mivel a szülés elõtt leérettségizel, a szüleid csak akkor kötelesek eltartani, ha oktatási intézmény nappali tagozatán tanulsz tovább, a gyerekeddel kapcsolatban meg nincs semmiféle kötelezettségük. A leírt dolgokból az is biztosnak látszik, hogy csak GYES-re leszel jogosult az egyszeri szülési segélyen túl. Szóval ezek a tények, kérdés, hogy te látod-e a "hogyan tovább"-ot...
Én nem tartanám meg. Nincs munkád, amit így kapsz gyerek után az semmi, ha apuka nem ismeri el sajátjának, akkr csak hoszadalmas bírósági úton tudod elrni, hogyfizessen gyt-t, feltéve ha van bejelentett munkája, ha nincs, akkor nem tud mibõl, hvatalosan így nem kapsz. Baromi szar dolog egy abortusz, én is tudom (tabi mellett lettem terhes), szar érzés volt. De rosszabb egy kisgyereknek, ha senki nem szereti, lehet nélkülöznie kell....
Csak TE dontheted el egyedul. Senki nem szolhat bele. Emlekszem amikor en alltam ertetsegi elott es meg volt 2 hetunk es elkisertem a baratnomet abortuszra. Azota sem tudta feldolgozni es mar fel eve probalkoznak a babaval sikertelenul. O nagyon megbanta amit tett, mert igy minden nap csak azon ragodik, hogy az abortusz miatt nem sikerul.
Ha elveteted lehet hogy egész életedben bánni fogod hogy a gyermekednek nem adtál lehetöséget az életre, annyi nö van akik bármit megadnának hogy gyermekük lehesse és mégsem sikerül, ne add fel ilyen könnyen!!
Semmi nem lehet fontosabb, mint egy megfogant kis élet!!! Szüleidnek nem kötelessége segíteni, de a barátodnak igen, õ az apa, gyerektartás és miegymás, ugye...
Nézd Kérdezõ (#18), ez egy tiszta helyzet, tisztességtelennek sem mondható, nyilván most átgondolod, meghozod a döntésed, és elmondod neki, miben kérsz tõle segítséget. Csak arra kell ám vigyázni ebben a helyzetben, hogy ilyenkor szoktak elõkerülni a "természetesen csak jót akaró" beleszólók, csak, hogy mindent elrontsanak, már ahogy az lenni szokott. Na, ezt ne hagyjátok, erre vigyázzatok kínosan, alapfeltétel ahhoz, hogy tényleg megmaradjon közöttetek a segítõ, normális emberi viszony.
Szia! Mély szomorúsággal olvasom azon hozzászólásokat, melyek az új élet halálra ítélésével rokonszenveznek. Nem szeretnék mélyreható filozofálásba bocsátkozni, csupán leírom azt, amit TUDOK. Nem sokkal ezelõtt váltam mélyen hívõ emberré, legfõképpen a számtalan közvetett, tudományosan megalapozott bizonyítékok hatására Isten létezését illetõen. Mára már semmi kételyem sincs felõle, hogy Õ létezik, és mérhetetlen szeretettel teremtett meg minket. Isten szemében minden ember egyelõ, az átlagember, a kormányfõ, az iszákos hajléktalan, az afrikai bennszülött és a fogantatáskor születõ csodálatos új élet is. Az emberi élet a fogantatás pillanatában kezdõdik és ugyanolyan teljes értékû ember, mint bárki más. Isten szemében az abortusz az egyik legsúlyosabb, legförtelmesebb bûn, a népirtás legális fajtája. Naponta a világban több mint 126000 legális abortusz történik, nem beszélve a feltételezhetõen legalább ugyanennyi illegálisról. Vallásosnak sem kell lenni, hogy belássuk: minden Igaz ember mélységesen elítéli a gyilkosságot. Végül annyit, a Szentháromság;pokol;menny ugyanúgy létezik, függetlenül attól, hogy hiszünk-e bennük, vagy sem. "A legnagyobb hiba amit elkövethettek, hogy azt feltételezitek, hogy csak a megátalkodott bûnösök vettetnek a pokol tüzébe"
Egy kis filozofálás Kicsit az abortusz olyan, mint az eutanázia (leszámítva, hogy ez utóbbi nálunk nem engedélyezett). Vajon hol kéne meghúzni a határt? Miért nagyobb bûn az, ha embriót, ki még nem érez (szervei fejlõdésnek indultak, de nincsenek még idegi összekötései) eltávolítanak. Igen. Megölik, így is lehet mondani. Szomorúnak hangzik. De ki biztosítja, hogy az élet jobb lenne neki? Csonka családban, nélkülözve, egy anyával, aki mindig szomorú, sosincs ideje, mert dolgozik, tanul. És hány ilyen gyerek van?!?! Rengeteg. Egyébként persze késõbb meg mindenki szidja a GyES-en lévõ, segélyt igénylõ anyákat, mert mért vár többet, hisz nem adózott semmit, nem érdemel többet, és egyébként is minek szül az ilyen?! Ugyanazok szidják, akik elõtte arra biztatták, hogy szüljön nyugodtan. Ez vajon fair? Szóval hol a határ? Az eutanáziával párhuzamba állítva, ha már ahhoz hasonlítottam. Miért tilos? Miért jobb hetekig, hónapokig kínlódni hagyni, mondjuk egy tüdõrákban szenvedõ beteget? Ne ölj. Inkább nézze az ember, ahogy szenved? Melyik a jobb? A halál sosem annak fáj, aki elmegy, neki már mindegy.
Elozo ez nem filozofalas ez hulyeseg.Az eutnazianak semmi koze az abortuszhoz ott egy szenvedest fejezunk be a beteg keresere ugye Az abortusznal egy egeszseges eletrol dontunk megoljuk a gyilkossag alanya nem egyezik bele ebbe .Egesz mas dolog. Filozofia az lenne mit hivunk eletnek es ki donthet egy artatlan eletrol.
Csak szólnék, hogy Kérdezõ döntési jogát egyfelõl a saját véleménye, meggyõzõdése, másfelõl a magyar törvények korlátozzák, itt a döntési jog határa. A hittérítést meg abba lehet fejezni, ez nem a vallás-filozófia rovat. (no meg felesleges is, egy mélyen vallásos hívõ nem tenné fel ezt a kérdést, egy ateistát vagy a maga módján hívõt a pokolra mutogatással meg legfeljebb eltaszítani lehet, nem meggyõzni)
Tökmindegy, vallásos-e vagy sem valaki, TÉNY, hogy a kisbabánál (igenis az!) 8 hetesen már kimutathatók az agyhullámok, spontán mozdulatai vannak, a májában már zajlik a vérsejtképzés, kezdenek elkülönülni a könyökei, a keze... 9 hetes korára már csuklani is tud, szíve 167 körül ver percenként, a kislányok petefészkei kialakulnak, rugdos a lábacskáival és megfigyelhetõ az ijedségreflex is. 12 hetes korig engedélyezett az abortusz, holott 12 hetesen már kialakult az arca, szopizza az ujjacskáját, minden szerve mûködik, kortyol a magzatvízbõl, nagyokat tornázik odabenn, már tud ásítani, van körme és ujjlenyomata... akárhogy is nézzük, egy élõ és érzõ egész ember!!! 3 gyermekem van, életem egyik legszebb élménye volt õket a z ultrahangon figyelgeni, ahogy mocorognak, jól érzik magukat, igazi kis emberkék....
"TÉNY, hogy a kisbabánál (igenis az!)" - a helyzet az, hogy attól, mert egy tojásra makacsul az kezdem mondogatni, hogy "kiscsibe, kiscsibe", attól az még egy tojás marad... pont ahogy egy embrió is embrió marad, akárhogy is ismételgetik bárkik, hogy "kisbaba, kisbaba". A szubjektív érzés az egy másik kör, mert az meg szubjektív érzés, az pont azért szubjektív, mert az emberbõl magából jön, tehát annyiféle, ahány ember van. Az ember a döntéseiben meg általában figyelembe veszi az objektív tényeket is, meg a szubjektív elemeket is... Kérdezõ meg egy relatív szerencsés ember, hisz tiszta helyzetben, zsarolás nélkül, szabadon dönthet akár így, akár úgy. Tök jó lenne, ha ez így is maradna, és senki nem akarná lelki terror alá venni se erre, se arra - ha már az ex párja sem tesz ilyen csúnya dolgot.
Szia Kérdezõ! Végül hogy döntöttél?
Amíg a "normális" emberek abortuszra mennek, mert szerintük különleges körülmények kellenek egy kisbabához, addig egy bizonyos réteg túlreprodukálja magát. Az arány... A boldog, kiegyensúlyozott gyerekkorhoz nem kell nagy egzisztenciális háttér, a legfurcsább kifogás, amit a gyerekvállalás ellen felhoznak. Aztán ha mégis lesz gyerek, megvásárolják a neki a legújabb, legmenõbb játékot, csak szeretetet, odafigyelést, és nevelést nem kap. Majdnem ugyanaz, mint amit az a megvetett réteg mûvel. Átlagos, normális körülmények között is lehet becsületes, és boldog embert nevelni, a "mindent megadok majd a gyerekemnek, ezért megyek most abortuszra" elképzelés nem biztos azt fedi, amire a gyereknek valóban szüksége lenne. (Arra végképp nincs szüksége, hogy meg legyen gyilkolva.)
Tudom, hogy iszonyúan rossz, nehéz, és sokáig fog fájni, de jobb neki, ha nem marad. Ráadásul késõbb egyedülálló szülõként munkát is nehezen találsz- ismerek néhány fiatal anyukát, és tudom miben vannak. Épp, hogy megélnek, anyuka nem eszik rendesen, mert nincs mibõl, 10- szer varr meg ey nadrágot....
A kérdező hozzászólása: bocsánat, elírtam: segít *
...illetve hát a férfiaknál prsze van egy harmadik eset is, az, hogy nem "beparáztak" hanem az van, amit mondanak, hogy nem akarnak most gyereket...
Akarja vagy sem, ö is ott volt a fogantatásánál, és az ö felelösége is ez a pici baba, ahelyett hogy melléd állna egy férfihoz méltö módon inkább gyereknek statuállja magát és azt hiszi ezzel minden el van rendezve, te meg hozz meg egy ekkora áldozatot..
Hát, azon azért talán el lehet vitatkozni, hogy melyik a nagyobb áldozat, elmenni egyszer egy terhesség-megszakításra, vagy felvállalni egy nem kívánt gyereket egy élethosszra... Az biztos, hogy egyik se kicsi, meg az is biztos, hogy nagy mértékben egyéni...
Egyébként, ha a srác egyenesen ellene van, hiába volt ott, szerintem szemétség elvárni tõle bármit, ha megszületik a baba. Direkt mondja, hogy nem akarja. Kettõn áll a vásár. Viszont ha nem akar apa lenni, akkor az abortusz felét (minimum) õ fizesse. Legyen ott támogasson.
Nem szabad egyedül meghozni egy ilyen döntést. Kivéve ha anyuka egyedül is tudná vállalni. De ez nem az az eset....
#13, férfiként egyetértek, ez valóban alap kell, hogy legyen.
Kedves 20éveslàny! Nehéz helyzetben vagy, és biztos, hogy nem könnyü most mérlegelned, érzelmileg nagyon érintve vagy a babàval valo viszonyodban, a baràtoddal valo kapcsolatodban, az anyukaddal kapcsolatosan és persze magaddal meg a jövöddel szembenézve. Ez egy nagyon nagy döntés és bàrhogy is döntesz, meghatàrozo lesz egész életedben. Hogy melyik a könnyebb ut, vagy melyik a jobb ut arra magad kell hogy ràjöjj. Érdemes màsok élettörténetét elolvasni, akik hozzàd hasonlo helyzetben voltak. Az interneten, blogokon talàlsz ilyet, tudok ajanlani is, amit én atolvastam és nagyon megmozgatott. Amit nagyon ajanlok, (bar ez elsöre nagyon nehéznek tünhet a rohano mindennapokban), tölts mindennap egy fél oranyi idöt csendben, igyekezz nyugalomba kerülni és mindenképpen igy hozz döntést, mert igy van a legnagyobb esély arra, hogy olyan döntést hozol, ami a belsödböl jön. Nagy döntések elött mindig érdemes idöt adni magadnak, ha most ugy érzed sürget az idö, nagy érzelmek dulnak és indulatok mindenkiben és sok a vihar körülötted. Sok eröt kivanok Neked! Orsi
Tényleg nehéz ez most bárhogy is nézzük.de én is 20évesen lettem terhes (nem terveztük) a barátommal.nem volt munkám szüleimmel éltem, de én azt mondtam majd felnõ valahogy éhen nem lesz, nem volt szívem elvetetni!!és nem bántam meg, boldog anya vagyok!!és mai napig velem maradt a párom is. Remélem ilyen jol fog neked is sikerülni!és megoldodik minden!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az apuka tegnap közölte velem, hogy nem szeret, elhagy, hogy jobbat érdemlek, hogy õneki mások a tervei, õ még nem akart gyereket, és hogy bárhogy döntsek, õ ott lesz és segítek, de köztünk vége van mindennek :( :'(
Nem attól lesz boldog és kiegyensúlyozott a gyerek hogy új játékai vannak. Ez korrekt. Attól hogy nem jön a bácsi elzárni a közmûvet, hogy a családjával együtt étkezik, hogy az anyuka nem kap sírógörcsöt, mikor egy növekedési ugrásnál a teljes ruhatárat cserélni kell.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!