Találatok a következő kifejezésre: Ha abortuszt és (93 db)

Ha abortusz után sexuálisan együtt vagyok a párommal, és ö bennem megy el, persze a mütét után 4-héttel! Lehetek-e töle terhes?

Legjobb válasz: Igen lehetsz. Sõt, szép kis fertõzést is összeszedhetsz. Nem véletlenül mondják a 6-8 hét várakozási idõt. És azt sem véletlen mondják, hogy védekezz. OFF: De ha neked 1.ilyen sok pénzed van abortuszra 2.nem ráz meg, hogy életeket ölsz meg 3.és esetleg késõbb ha gyereket szeretnél, majd nem lehet, akkor csináld ahogy akarod.

Nem akarlak lehurrogni, nincs szándékomban, megtették elõttem és még fognak is, de ez egy ilyen kérdéssel vele jár! Csak le szeretném írni az én esetem, mert azt gondolom, hogy úgy érzed 4 héttel utána már a következõ mensid esedékes és kicsi a teherbeesés valószínûsége. Csak tudnod kell hogy egy ilyen mûtét eléggé felboríthatja a ciklust! Nekem missed-ab om volt, elhalt baba miatt, csak 1 mensit kellett várnunk, de a mensi után rögtön peteérésem lett, pedig nekem elõtte mindig félidõben volt!!!! Meg is fogant a babánk elsõre, aminek nagyon örülünk. Valószínû az is közrejátszott, hogy állítólag az ilyen mûtétek után sokkal könnyebb teherbe esni!!!! Tehát ezek alapján simán teherbe eshettél, de remélem nem így lesz, és tanultok belõle!
Látod: válaszoltunk. Mellé jár a kioktatás, mert akkor nem érzõ emberi lények lennénk, ha egy ilyen dolog nem háborítana fel minket. Mellesleg nem ártana a helyesírásodon csiszolni. Második válaszoló vagyok, és még mindig azt mondom, hogy lehetsz.
Igen lehetsz. Sõt, szép kis fertõzést is összeszedhetsz. Nem véletlenül mondják a 6-8 hét várakozási idõt. És azt sem véletlen mondják, hogy védekezz. OFF: De ha neked 1.ilyen sok pénzed van abortuszra 2.nem ráz meg, hogy életeket ölsz meg 3.és esetleg késõbb ha gyereket szeretnél, majd nem lehet, akkor csináld ahogy akarod.
ÚÚÚÚÚÚRISTEN!!!! Képes vagy egy abortusz után még védekezés nélkül szexelni??? Nem vagy normális. Meg is érdemelnéd hogy terhes legyél újra. És igen!! ha nem védekeztetek és beléd megy több az esélye mint ha kihúzta volna mielött elmegy..
Persze ez csak egy kérdés volt mi?! Akkor miért úgy írod , hogy ha "mûtét után együtt voltam a párommal" Legalább most vállald már a kérdésedet ha már egyszer feltetted, te szerencsétlen!!!
szia! Ahogy az elozo vàlaszolo is irta, igen, akàr egy héttel az abortusz utàn is teherbe eshetsz. Nyugi, nem akarom leorditani a fejed , de valoban gondolhatnàl a védekezésre legkozelebb!! ( bàr azt irtad nem tortént semmi a mutét ota)Ezt a mutét utàn az orvos nem mondta el? Szulés utàn is ez az egyik legfontosabb dolog amirol a dokink beszél, a fogamzàsgàtlàs. Nem hinném, hogy a boldogsàgtol repesnél, ha esetleg ujboli terhességet akarnàl megszakitani, arrol nem beszélve, igen komoly egészségugyi kovetkezményei lehetnek, ha valaki kéthavonta jàr abortuszra.. Szoval csak okosan legkozelebb ui: ne haragudj meg, de marhajot nevettem ezen a " szexuàlisan egyutt vagyok a pàrommal" kifejezésen!!!:D:D
Ilyent meg sem kérdeznék!!!!!! 1 nap után is lehetsz!!!! Csak azt nem értem miért szexeltek 4 hét után(ennyire nem bírsz magaddal?)!!!!Te még a szexhez is felelõtlen vagy! NEm is értem miért szexelsz! Ja amúgy Miért volt abortuszod? Gondolom azért mert nem akartatok gyereket! Akkor mi a francért nem védekeztek? Szeretnél még egy életet kioltni?!!!! Végülis jó hogy egyes felelõtlen emberek csak így játszadozhatnak a kis emberi életekkel!!!!! Más meg éveket próbálkozik babával! Gusztustalan ember vagy
Az elsõ válaszolónak üzenem: nem érdemli meg hogy terhes legyen, hogy még egy gyereket megöljön. Igen, lehetsz, és remélem valakinek több gyomra lesz, hogy ezt jobban kifejtse. Gusztustalan vagy.
Ez nem etikai kódex, hanem lelkiismeret kérdése te szerencsétlen...
A kérdező hozzászólása: szerintem nézzetek utána az etikai kodexben a gyilkos szó után meg fogtok lepõdni.attól meg elnézést kérek akit megbántottam.
MA elküldtek nem tudom hány viszgálatra, mert én nem tudok teherbe esni, és erre egy hülye liba veteti el a magzatokat sorra és van pofája megkérdezni, hogy maradhat-e terhes. Ekkora ökröket keresni kell, komolyan. TUdod mit kérdezõ? hülye liba vagy. (he helyesírási hibák vannak, ne haragudjatok, csorognak a könnyeim...)
Teljesen igazad van utolsó hozzászóló! De majd te is le leszel hurrogva ahogy én is! Én egy primitív buta IQ bajnok vagyok mert leírtam a véleményemet ahogy ez a "kedves" leányzó írta! (D)
remélem h ha majd gyereket akarsz nem fog össze jönni!ez tök igazságtalan h aki mindent megtesz h babája legyen annak nem sikerül, neked meg egyböl összejön!te meg csak úgy eldobod mint egy rongyot????ha kefélni megtanultál akkor tanulj meg védekezni is!ilyen kérdést fel sem tettem volna a helyedben!undorító vagy!remélem megver érte az isten!!!!
Persze, az tény, hogy nem õ tehet róla, ha másnak nem jön össze. De arról õ tehet, hogy egyszerûen gyilkos- és mégcsak nem is érdekli. Szeretném tudni, hogyan vélekedne minderrõl, mielõtt õt tépné miszlikbe egy vákum, vagy a küretkanál..:_S Szánalom virága a kérdezõ, érzõ emberek vagyunk, véleményünk lehet... Oké, õ "csak" kérdezett, de MIT? Ha egy tömeggyilkos (õ is az) a legjobb kivégzési módszerekrõl érdeklõdne itt, akkor is érzelemmentesen válaszolnunk kellene neki? mert "õ csak kérdezett"? Mert ez ugyanaz. Tényleg kár szaporítani kérdezõt...
Teljesen egyetertek az utolso hozzaszoloval! 3 honapos kisfiu anyukaja
Ne haragudj meg de gusztustalan és felelõtlen vagy és nem hiszem, hogy neked kellene még háborogni!Ha nincs annyi eszed, hogy ha nem akarsz gyereket akkor védekezz, pedig a mai világban annyi módszere van a védekezésnek, akkor igen is felelõtlen vagy!!!! Más tényleg annyit küzködik és imátkozik, hogy végre sikerûljön neki a baba és tessék az ilyennek mint neked meg sikerûl!Ezt tartom az élettõl igaszságtalannak!Az ilyen embernek mint te minek egyszer gyerek? Elszomorító vagy!!!!!!
Szerintem akkor sincs semmi kozotok hozza mit csinal az eletevel!!!Gyilkos???!!!Hogy jottok ti ahhoz hogy ilyet mondjatok egy masik emberrol?Szerintem a Jo Isten titeket fog buntetni ezert..., gondolkozzatok!!!Egy kisse duhos vagyok, mert mint elozoleg leirtam NEM a ti dolgotok az ITELKEZES!!!O, csak egy valaszt vart, es hidjetek el ISTEN BUNTETESET senki nem keruli el, BARMIT is csinal!!!Ha igazsagtalannak tartjatok az ELETET, kerjetek szamon az Istentol, NE ezt a szemelyt hibaztassatok!DE, ha vkinek nem tetszik amit kerdezett, es nem tud normalis valaszt adni, CSAK VADOLNI, DUHONGENI, ATKOZODNI, szerintem az jobb ha ezt a kerdest el sem olvassa, nemhogy meg valaszol is ra! Sajnos, idaig fajultak a dolgok, pedig ezen az oldalon mindenkinek joga van azt kerdezni amit akar:akar jo, akar felhaborito!Igen, tudom, valaszt is olyat adtok amit akartok, csak nem art egy kicsit gondolkozni! Egy kisfiu anyukaja.
Itt fekszem kényelmesen, lassan majd megnövök, s ha mindenem rendesen kifejlõdik és erõs leszek, akkor majd édes Mama, hozzád kimegyek. De mi volt ez? Mama! Én félek. Most megint újra! Hát mit akarnak? Mama, édes Mama! Segíts kérlek, itt vagyok! Most minden elcsendesedett... talán nem bántanak többé...! De most, most megint! Mi ez? Miért bántanak ismét? Hiszen olyan kicsi, védtelen vagyok. Mama, nem látod? Mama, nem hallod? Mondd mire készülnek! Hová meneküljek? Talán, talán... szorosan idebújok ehhez a burokhoz. De ó jajj! Most eltûnt, ami eddig védelmet nyújtott. Egyedül vagyok. Mama! Mama! Én kicsi, gyenge, védtelen vagyok, de élni, élni akarok! Jajj a lábam! Ó mit tettetek velem! Mama! - hát Te nem akarod? Nem szeretsz engem? Most már érzi kicsi szívem, nem akarod. Már csak egy pillanat, s nem vagyok. De kedves Mama! Megbocsájtok! S hazamegyek az angyalokkal ahhoz a fehér ruhás bácsihoz, akit Jézusnak hívnak, s szeret engem nagyon.
Szia! Igen nagyon könnyen lehetsz terhes!Viszont azok akik ilyen durván válszoltak többsége nem tudja átérezni a te gondodat mivel szerintem velük nem esett meg ez a dolog!én most majdnem ilyen helyzetbe vagyok, csak mi két hétnél tartunk de nem feküdtünk még le egymással, de már alig bírjuk! Nekem amugy az orvosom abortusz után két hetet mondott annyit várjunk!Fogamzás gátlót nem szedek és a gumit se akarjuk majd kiszáll idöbe!Mi akartuk a babát csak sajnos 6 hetesen elhalt de majd dolgozunk rajta ha letelik a 3 hónap! Ha közbe még is terhes leszek azt pedig a sors akarja ugy!
én is gondoltam már rá! mármint hogy provokatív a kérdés! De akkor is felháborító!
*illetve provokativ kommentekkel. elozo voltam
Csak en latom ugy, hogy ez egy provokativ kerdes, provokativ valaszokkal es a Kedves Kerdezo menet kozben halalra rohogi magat azon, hogy hogy kiakadt mindenki? Ha nem igy van bocsi, de nekem eros a gyanum...:)
Kérdezõ: te KOMOLYAN kérdezted az utolsó kommentedben, hogy bajunk van az élettel?! te hülye vagy! NEKÜNK van szerinted bajunk az élettel?! Te akarod elvetetni a gyereked életét, és már egyet elvettél...
Kedves utolsó hozzászóló! Ha végig olvasod a legelejétõl akkor tudnád hogy nem kell sajnálni ezt a ...nem is mondom ki! Olvasd végig az összes hozzászólást és az összes választ amikre válaszolt ez a cafat! Azt írta hogy" gyilkos vagyok na és hehehe! Szerinted az ilyet megviselte az abortusz? vagy szerinted normális az ilyen? És kedves kérdezõ: ha már undorító dolgot kérdezel fogadd el a válaszokat és a támadásokat is te szerencsétlen!!!
Egyszer én is feltettem egy ilyen kérdést. Nekem is volt egy abortuszom, iszonyú fájdalmaim voltak, hogy mitõl azt egy doki sem tudta megmondani, kisérleteztek mindennel, vesekõ, vakbél stb....semmire sem jutottak, én meg egyre gyengébb lettem és egyre nagyobbak lettek a fájdalmak. Ugyanazt kellett végigjárnom mint másnak aki abortuszt kér (családsegítõ 3 nap várakozás, aztán ismét 3 nap...) Mire felkerültem a mûtõbe már menni sem tudtam, a dokim elõre vett, akkor már az orvosok is azt mondták itt valami nincs rendben. Túlvészeltem, helyrejöttem, lelkileg így is iszonyúan megviselt. Ezek után felmertem tenni egy kérdést hogy vajon lehet-e még babám. Hát ami válaszokat kaptam, én is gyilkos voltam, totál kikészültem a válaszoktól, 2 napig sírtam... Persze sokan megértettek, de az a pár válasz, nagyon rosszul esett, pedig csak szerettem volna megtudni, hogy más hogy vészeli át az ilyen dolgot. Ez most lehet nem is a kérdéshez tartozik, csak most eszembe jutott ami velem történt. Persze azt én is felelõtlenségnek tartom, ha valaki egy nemkívánt baba után sem védekezik, de higgyéttek el nem nekünk kell itélkezni. Én is megkaptam a magamét. Pár hónapja, babás lettem, én voltam a legboldogabb a földön és teljesen máshogy alakult az egész, de a 7. héten elhalt a babánk:( Nagyon megviselt, de tudom hogy ezzel fizettem a bûnömért.
A kérdező hozzászólása: komolyan nektek valami problémátok van az életel vagy mi én kérdeztem sokan válaszoltak ennyi. de ti változatlanul még mindig lehurogtok komolyan valami bajotok van hihetetlen hogy mennyire ráértek baszogatni az embert.na jol van sziasztok
Nezzetek!Addig amig nem tudjatok az okot, hogy miert vetette el a babat, nincs jogotok elitelni senkit!!!DE egyebkent sincs embernek joga elitelni a masikat barmit is csinal, az itelkezes ISTEN dolga!!!O csak egy kerdest tett fel, amire normalis valaszt var!Az hogy masnak nem lehet babaja, NEM Ez a lany tehet rola!Gondolkozzatok kicsit, mielott a fajdalmatokat, az elet-igazsagtalansagat masra haritjatok!Az elet nem mindig igazsagos!Es ennek a lanynak kell a lelkiismeretevel egyutt elni, nem nektek.Sajnalom es megertem azokat az anyukakat akinek nem lehet baba, de senkit nem szabad elitelni azert amit csinal a sajat eletevel!En sem helyeslem az abortuszt, de vannak helyzetek amikor csak ez az egy megoldas letezik. Valasz:Igen, lehetsz terhes, barmikor!!! Es kerunk szepen, probalj vmilyen vedekezesi modszert talalni, mert a sajat egeszsegedet is tonkreteheted!Marpedig mindenkinek csak egy elete van!!! 7eves kisfiu anyukaja.
Te megérdemelnéd, a gyereked nem. Más éveken keresztül kínlódik, hogy összejöjjön neki, és te csak úgy futószalagon veteted el õket. Felelõtlen liba vagy, és õszintén azt sem hiszem hogy VALÓJÁBAN tudod mi az, hogy szex (szeretkezésõl nem is teszek említést), csak dugsz mert másképp nem bírod megtartani a pasidat. Sajnálatraméltó vagy. Tudod mit? Össze kéne varrni neked, de tényleg.
A kérdező hozzászólása: Ja, bocs hogy ezzen az oldalon kérdezem mert mintha ez lenne az oldal neve nem hogy gyakori kérdések de ugy láttom az iqdnál már csak a szád nagy én azért kérdezek itt mert szeretném tudni és nem mindgyárt gusztustalannak titulálni de majd ha te leszel ilyen helyzetben akkor majd gondolj a válaszaidra te agyon skolázott....
De igenis gusztustalan vagy, és felelötlen! De ahogy az elõbb írtam ha már feltetted a kérdésedet akkor vállald a válaszokat is! Nekem is missed abom volt, (már ha tudod mi az) és nem tudom elfogadni azt, hogy kis felelõtlen "csitrik" döntenek emberi életekrõl, míg más azt sem tudja hova járkáljon dokihoz hogy mi lehet a baj hogy nem jön össze a baba!!!!! Te meg még azért sem teszel hogy nehogy mégegyszer úgy járj ahogy jártál!!!
Persze lehetsz terhes én is voltam ilyen helyzetben nekem is volt abortuszom és én most annak iszom a levét sajna. Minnél hamarabb találjatok ki valami védekezési formát(gyógyszer v gumi). Meg kell várni a kiírt idõt mert nagy a fertõzés veszély! Remélem megfogadod a tanácsainkat!
Ja azelõbbi vagyok! Majd elfelejtettem! 1: Én mindig is védekezetem amikor nem akartam teherbe esni!!! 2: Én nem leszek ilyen helyzetben mert ÉN SZERETNÉK KISBABÁT!!!!!! 3: Ha már felelõtlen lettem volna, akkor is megtartottam volna!!! 4: Remélem ha majd te is felnõsz arra hogy gyereket akarsz, akkor majd neked is olyan nehezen fog összejöni mint azoknak akik évekig próbálkoznak!
A kérdező hozzászólása: Itt nem a helyesírásról van szó, hanem arról hogy miért kel az emberel igy beszélni nem is, ismersz, és gusztustalanak nevezel, lehet magadból, indultál ki! De nem haragszom rád biztos te is végig jártad ezt az utat ezért vagy ilyen mindent tudó. Nem?
A kérdező hozzászólása: Itt nem a helyesírásról van szó, hanem arról hogy miért kel az emberel igy beszélni nem is, ismersz, és gusztustalanak nevezel, lehet magadból, indultál ki! De nem haragszom rád biztos te is végig jártad ezt az utat ezért vagy ilyen mindent tudó.Nem?
ÉN VAGYOK AZ ELÕZÕ HOZZÁSZÓLÓ!!!! ÉN ÍRTAM HOGY SZERETNÉK BABÁT!!!! És igenis elítéllek. AZ igaz hogy nem ismerlek de nem is szeretnélek!!! Felelõtlen Gyilkos vagy és ezen az sem változtatna ha ismernélek!!!!
A kérdező hozzászólása: :D az vagyok és?
Látod ! Pont ezért vagy gusztustalan mert még nem is bánt a dolog egy cseppet sem!!!!!csak a kefélésen jár az a tyúk eszed!!Te ostoba!!!!!!
Azt még nem írtad meg, kedves kérdezõ, hogy miért történt az az abortusz? Egyszerûen csak nem akartátok a babát, vagy beteg volt, esetleg elhalt? Nem mindegy! Ha szabad akaratból nem vállaltátok, akkor tényleg felelõtlen és igenis 'gyilkos', sõt 'sorozatgyilkos' a titulusod, ez az én véleményem is. Ha már kérdeztél, ne bíráld a válszokat, hisz te kérted õket!!
A kérdező hozzászólása: Te meg primitív vagy ennyi én befejeztem a veled való társalgást, mert buta! Vagy én csak kérdeztem olyanról, amit tudni szeretem, volna. És akitõl normális választ kaptam köszönöm és megfogadom a tanácsod köszi.
lemerem fogadni hogy az a punci/p*cs lehetsz aki tegnap írta ki azt a kérdését hogy hogyan szerezze meg magának azt a pasit akinek most született gyereke. Írtál olyan válaszokat hogy nem érdekel téged a gyerkõc, látom itt sem érdekel/érdekelt. Biztos vagyok benne hogy csak egy elmebeteg p*ncipöcöktetõ vagy :P:D
Kedves 20:10 -es hozzászóló. Én vagyok az a nagyhangú "iq bajnok" akit elnevezett ez a kedves leányzó! Ha meghalt volna a babája vagy beteg lett volna nem írta volna vissza hogy " igen gyilkos vagyok és akkor mi van"? Egy ostoba buta kislány!!! Aztán majd csodálkozik ha nem lehet majd babája ha szeretne!
Igazad van elõzõ hozzászóló! Ha már magát is büszkén gyilkosnak nevezi a kérdezõ és minket meg leprimitívezhet és iqtlaníthat, akkor joggal kívánom neki: Ne legyen saját gyereke ebben az életben, kár szaporítani az ilyet!!
20.10-es és 18-as voltam.
Így van 20:18 as! Teljesen igazad van! Elõzõ voltam (D)
Szia! Többen írták elõttem már, hogy igenis, lehetsz babás. De. Nekem 2000-ben volt egy abortuszom, én nem tudom ki hogy van, volt vele, de nekem a mai napig lelkiismeretfurdalásom van miatta, arról nem is beszélve, mi lett a következménye: közel két évig nem jött meg, tele lettem cisztákkal, és csak most novemberben tudtam világra hozni a kislányomat.A Te dolgod mit teszel, nem tudom hány éves vagy, de kérlek, gondolj bele abba, hogy egy életre tönkreteheted magadat.
A kérdező hozzászólása: Ez csak egy kérdés volt, nem tettem meg csak megkérdeztem!

Most szoptatom 3 hónapos fiamat, ha teherbe esnék, szoptathatnék-e egy esetleges abortusz után? 2gyerekem van, nem szeretnénk többet.

Legjobb válasz: Hát biztosan szoptathatnál abortusz után is, dde jobb lenne ha spirált rakatnál fel, vagy szednéd a fogamzásgátlót..a kettõ közül a spirál nem hormonális és nem hízlal és az ellen nem lehet kifogásod..lehet hogy most lepontoznak, de a véleményem az hogy nincs sok gonoszabb dolog a világon az abortusznál, ha megelõzhetõ lett volna..gondolj bele a 3 hónapos fiad akit a kezedben tertasz õt is így elküldenéd, ha õ lenne a negyedik gyereked. Ne butáskodj, van humanikusabb megoldás A MEGELÕZÉS!

Hát biztosan szoptathatnál abortusz után is, dde jobb lenne ha spirált rakatnál fel, vagy szednéd a fogamzásgátlót..a kettõ közül a spirál nem hormonális és nem hízlal és az ellen nem lehet kifogásod..lehet hogy most lepontoznak, de a véleményem az hogy nincs sok gonoszabb dolog a világon az abortusznál, ha megelõzhetõ lett volna..gondolj bele a 3 hónapos fiad akit a kezedben tertasz õt is így elküldenéd, ha õ lenne a negyedik gyereked. Ne butáskodj, van humanikusabb megoldás A MEGELÕZÉS!
Ez elég különös kérdés. A meglévõ babád egészsége és fejlõdése miatt aggódsz, hiszen a szoptatásról kérdezel, viszont a következõ elvetetését már most elfogadtad gondolatban. Nem értem én ezt. Ha esély sem lenne arra, hogy most megtartsátok, akkor tegyetek érte, hogy meg se foganjon. Tudom, most nem a kérdésre válaszoltam, de itt nagyon sok kismama van és terhes nõnek feldobni az abortuszkérdést, az olyan, mint egy forradalom. Ezért nem is értem, hogy hogy jut egyáltalán eszedbe hazárdírozni egy következõ baba életével, amikor még nemrég volt a testedben a másik...
Sajnos fogalmam sincs, de szerintem nincs akadálya. Bár a szoptatás méhösszehúzódással jár, lehet, hogy nem tenne jót abortusz után...... Sajnos ebben nem tudok segíteni:( Sokan azt hiszik, hogy szoptatás esetén nem lehet teherbe esni, de sajnos nem egy ismerõsömmel elõfordult. VIGYÁZZATOK!!!!!!
Egyetértek az elõttem szólóval, ne tedd ki magad egy abortusznak; vannak szoptatás alatt is szedhetõ fogamzásgátlók, amik nem zavarnak be se a tej mennyiségébe, se minõségébe!!! Kérdezd meg a dokidat!!!
Gondolkozz el a megfelelõ védekezésen, minthogy elõre felkészülsz az abortuszra meg miegymásra!!!
pontosan igaza van az elõttem szolonak. itt nemcsak kismamák vannak hanem sok-sok olyan nõ akinek nehezen sikerül a baba és sdokat szenvednek emiatt. talán ezt a kérdést a dokitol kellene kérdezned.

Volt egy abortuszom, és csak egy napig véreztem.a doki szerint 6-7 napig véreznem kell. De már csak barnázok. Ez baj? És ha nincs semmi baj, akkor lehet még gyerekem ezután?

20vagyok

Legjobb válasz: volt már valaki olyan helyzetben,hogy abortusza volt,és utána terhes lett?? félek hogy nem lehet több:(

A kérdező hozzászólása: volt már valaki olyan helyzetben, hogy abortusza volt, és utána terhes lett?? félek hogy nem lehet több:(
Hát ne haragudj, de elég rossz döntés volt az abortusz... De ez az én személyes véleményem. Azzal szerintem nincs baj, ha nem vérzel, az sokkal inkább probléma lett volna, ha nem áll abba a vérzés. Nem biztos, hogy lesz babád ezek után... Sokkal kisebb a teherbeesés esélye. De sokakat ismerek akiknek lett utána babájuk, de van akinek sohasem és az persze élete végiéig bánja, hogy megölte a magzatát...
A kérdező hozzászólása: tudom hogy rossz döntés, de hidd el megvan a szenvedésem, nem kell le pontozni, én csak a választ szeretném arra megkapni amilyen kérdést feltettem.nem kell eszembe juttatni.....de azért köszi hogy irtál
Szia! Egyik barátnõmnek 2 abortusza volt, majd egy pár év múlva 2 egészséges gyereket szült. Satisztikailag csökken az esélye, hogy teherbe essél késõbb, de nem lehetetlen. Úgy tudom, hogy az a fontos, hogy az orvos szakszerûen, és "lelkiismeretesen" végezze a mûtétet, nehogy sérüljön a méh, ill. a méh nyálkahártyája, ill. ne legyen semmilyen fertõzésed a mûtétbõl kifolyólag. Ha nem vagy biztos abban, hogy teljesen jól vagy a mûtét után, akkor szerintem menj vissza a dokidhoz, vagy keress fel egy rendes magán dokit, aki megvizsgál, és megbeszélheted vele a félelmeidet is.
Nekem vetélés miatti mûszeres befejezésem volt és azután csak 2 napig véreztem. Nekem is hosszabb idõt modntak, de nem így lett. Természetesen ez nem baj. Én 3 héttel késõbb visszamentem a dokimhoz, hogy megnézze, minden rendben van-e. Javaslom, hogy ezt a vizsgálatot Te se hagyd ki. A jövõbeni babavállalásról edig csak annyit, hogy a mai eljárásoknak köszönhetõen több mint valószínû, hogy nem lesz gond a teherbeeséssel.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. megnyugtató válaszokat kaptam.végülis a mûtét közben oké volt minden, és én sem vagyok rosszul, csak ezzel nem voltam tisztában, a vérzéssel.
Szerintem késöbb nem lesz gond. Szorítok, hogy amíg nem akarsz babát, ne is legyen, viszont ha készen állsz az anyaságra jöjjön össze a bébi. Ahogy elõttem írták, menj el kontrollra majd, hogy megnyugodj, minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: mindenképp vissza megyek. köszi szépen:)

1 hete volt abortuszom és azóta vérzek. Nagyon gyenge, de minden nap van. Ez normális? Mennyi idő után menjek orvoshoz, ha nem múlik el a vérzés?

Legjobb válasz: szia! igaz hogy nekem nem abortuszom volt hanem két elhalt babám de a mûtét úgyanaz, ezért irok. elvileg 8-10 nap vérezgetés normnális, bár nekem csak aznap volt vérzésem mikor a mûtét volt

szia! igaz hogy nekem nem abortuszom volt hanem két elhalt babám de a mûtét úgyanaz, ezért irok. elvileg 8-10 nap vérezgetés normnális, bár nekem csak aznap volt vérzésem mikor a mûtét volt
Megéri elmenj a dokihoz, azért h kizárj minden bajt, és nyugodt legyél.Külömben, ha csak alig folyik akkor még normális. Nekem volt abortuszom és tovább élt a baba bennem.NEm véreztem csak 3-4 napig.aztán elmúlt.40 napra rá pedig elvetéltem a több mint 3 honapos embriót.A wc be láttam a fehér rostokat és csontocskákat.Visszakellet volna a doki hívjon ultrahangra.
Szia! Ha egyéb panaszod nincs, szerintem várj pár napot, de ha erõsödik vagy belázasodsz, mindenképp irány a doki!! Nekem tavaly novemberben volt egy missed ab-om elhalt terhesség miatt. Sajnos utána egyhuzamban véreztem és január elején megismételték a mûtétet (másik orvos észrevette, hogy maradt valami a terhességbõl!!) Már hõemelkedésem volt napok óta és nagyon fájt a hasam. Az elsõ dokim nem vett észre semmit, pedig minden alkalommal nézett Uh-val is!!! Szóval ha nem vagy elégedett a dokiddal, mindenképp keress fel mást, nehogy úgy járj, mint én ... senkinek nem kívánom lelkileg sem, hogy ezt átélje!!! :-((( Ja, és van ismerõsöm, akinek egyhuzamban 6 hétig volt vérzése a mûtét után, de utána beállt a ciklusa - egyénenként változik. A 2. mûtétem után 2 hétig véreztem és utána kb 3-4 napig pecsételõ és végül abbamaradt. Jó egészséget mindenkinek!
szia. nekem jan 29-én volt, mûtét után 5 órán át egyáltalán nem véreztem, az azt követõ napokban meg csak nagyon gyengén, csak pecsételõsen hétfõig. azóta meg csak rózsaszínes "folyásom volt" Tegnap wc-re menéskor észleltem megint enyhe vérzést. Ma délelött picit fájt a hasam, és most megint vérzek, ez is gyenge, de azért annál erõsebb ami a napokban volt...Amúgy végig nem volt fájdalmam se , lázam se, állítólag ezt kell nézni, meg azt hogy ne legyen erõs vérzés. de én se tudom 100%-osan hogy 10 nappal utána normális e a vérezgetés. Dokihoz csak 1 hét múlva tudok menni, addig én is parázok, remélem mostmár elmúlik... jobbulást kívánok neked is!

Van különbség az abortusz és az között, ha a baba halála miatt kell műtétre menni? Ugyanazzal a technikával csinálják az orvosok?

Nagyon pontosan mindig 26 napra megjön. Rendesen írogatom a naptáramba. Nemjól éreztem magam, a közérzetem volt rossz,lent alul fájt a hasam. Hol nagyon fáztam,hol rettentően melegem volt.Gondoltam itt a banyakór,sőt az járt a fejembe hogy szegény anyukám méhnyakrákba halt meg,remélem nekem ilyen bajon nincs. Bejelentkeztem a nőgyógyászhoz,akkor néztem a naptáramat márciusra nem írtam be menzeszt. Feb.26 volt az utolsó.Kiderült nem egészen 7 hetes elhalt terhességem van.Nagyon -nagyon rosszul érintett.Müszeres befejezés-mondta a doki.27-én voltam a mütéten.Borzasztó volt,férjem sajnos nemtudott velem lenni.Még mindig azon eszem magam hogy ha talán jobban odafigyelek ,vigyázok magamra a baba ma is élne.Gondolom a szövettantól sokkal okosabb nem leszek.történt valakivel hasonló?

Legjobb válasz: A technika ugyan az, vákuum aspiráció, majd küret kanállal átkaparás, 5 perces mûtét. Nem értem a szövettan dolgot, abortumból nem szoktak csinálni ilyesmit, nem is tudnának (azt nem írom le, miért). Velem nem történt ilyen, de a klinikán sok hasonló esetet láttam :( Tudod, a babáknál az az elv mûködik, hogy "mindent vagy semmit". Tehát ha bármi olyan gyógyszert szedtél, vagy olyan rendellenessége lehetett, akár öröklött, hogy kárt tett benne, akkor õ nem fog megszületni. Akármi is váltotta ki ezt a dolgot, hidd el, jobb neki így. Sajnos túl kell rajta lépni, és ha babát szeretnétek, a terhességre jól felkészülni, már az elõtte lévõ hónapokban.

A technika ugyan az, vákuum aspiráció, majd küret kanállal átkaparás, 5 perces mûtét. Nem értem a szövettan dolgot, abortumból nem szoktak csinálni ilyesmit, nem is tudnának (azt nem írom le, miért). Velem nem történt ilyen, de a klinikán sok hasonló esetet láttam :( Tudod, a babáknál az az elv mûködik, hogy "mindent vagy semmit". Tehát ha bármi olyan gyógyszert szedtél, vagy olyan rendellenessége lehetett, akár öröklött, hogy kárt tett benne, akkor õ nem fog megszületni. Akármi is váltotta ki ezt a dolgot, hidd el, jobb neki így. Sajnos túl kell rajta lépni, és ha babát szeretnétek, a terhességre jól felkészülni, már az elõtte lévõ hónapokban.
És ez alá az abortum nem tartozik! A diagnosztikai kaparás igen!
Ugyanazzal a technikával, igen. Ne hibáztasd magad, van ilyen sajnos. Semmit se tudtál volna tenni ellene. Sajnálom
A kérdező hozzászólása: 21 évesen szültem elõszõr, majd 37 évesen úgy gondoltam szeretnék még babát. 2010 februárban született meg a második lányom, 40 éves voltam. Nehezen jött össze a dokimtól kaptam peteérést segítõ gyógyszert , meg injekcíót.Szóval ezért is írtam hogy minden más járt a fejembe mikor bejelentkeztem a dokihoz. Egyszerûen nem gondoltam terhességre.Nagyon bánt hogy nem maradt meg a baba, talán õ egy kisfiú lett volna.
A kaparékból van, igen... De nem az embrióból! Mindegy, nem is ez a lényeg... Kedves kérdezõ, próbálj megnyugodni! Próbáltad a férjeddel megbeszélni? Szükség lehet arra, hogy ezt ketten együtt dolgozzátok fel, és õ támogasson.
A kérdező hozzászólása: A 17:19 -es válaszolóra gondoltam mint utolsóra.Most akkor ha van szövettan tudnak valami érdemleges választ adni , hogy miért halt meg a baba ?
Ne mondd már, hogy abból nincs szövettan. Nyilván nem keresik ki konkrétan az embriót a kaparékból, de a kaparékból igen is küldenek mintát a szövettanra. Tudom, mert láttam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem a dokim azt mondta :jelentkezzek 2 hét múlva, akkorra meglesz a szövettan eredménye is.Kedves utolsó miért írtad hogy ilyenkor nincs is szövettan? Rosszul gondolom, hogy egészségügyi dolgozó lévén , tudod hogy van ez? Kérlek írd meg mire gondoltál!
"Nem értem a szövettan dolgot, abortumból nem szoktak csinálni ilyesmit, nem is tudnának (azt nem írom le, miért). " De, csinálnak. Sima méhkaparékból is csinálnak, embrióból is. Sõt, mindenbõl. Akármit szednek ki belõled, az megy szövettanra.
A korai vetélések hátterében ált. az embrió súlyos fejlõdési rendellenessége áll. Vszínûleg olt vmi kromoszóma rendellenessége, ami összeegyeztethetetlen volt az élettel. Ne rágd magad rajta, nem te vagy az oka.

Mit csinálnátok ha a barátnőtök terhes lenne 16 évesen és azt mondaná h nem megy el abortuszra és ha a szülei elakarnák vinni akkor inkább megölné magát!?

még nem biztos h terhes csak azt mondta ha az lenne akkor inkább megtartaná mert az olyan mintha megölnénk valakit 16 évesen még én sem akarok apa lenni segítsetek mit csináljak h meggondolja magát??

Legjobb válasz: Úgy van ahogy vans mondja. Beszélsz a szüleivel, hogy te nem szeretnéd, a csaj úgysem lesz öngyilkos, ellentmondásos amit mond mert ha öngyilkos lesz akkor a gyerek is meghalhat.. Csak dumál össze-vissza.

Úgy van ahogy vans mondja. Beszélsz a szüleivel, hogy te nem szeretnéd, a csaj úgysem lesz öngyilkos, ellentmondásos amit mond mert ha öngyilkos lesz akkor a gyerek is meghalhat.. Csak dumál össze-vissza.
Ha megcsinálni meg tudtad, akkor vállald a következményeket is. Még szép, hogy nem akarja megölni. Minden normális ember így gondolkozik... sajnos egyre kevesebb van. Lehet lepontozni...
ha kiszakad, azt észreveszed. lehet még be sincs állva rendesen a menzesze. vegyetek már egy nyomorult tesztet, oszt' okosabbak lesztek.
mndjuk megelõzhetted volna a helyzetet olyan módon, hogy nem szedsz fel gyp-st és gumit húzol a farkadra. tesztet vegyen, ha pozitív, beszélj a lány anyjával. tudni fogja, hogy hasson a saját lányára (akinek a neveltetéséhez egyébként külön gratulálok a kedves mamának).
mindenképp az anyjával kell beszélned. ha cirkuszol veled, mondd meg neki, hogy tán nem te nevelted azt a lányt, hanem õ, egy meg, amit fõzött.
a barátnõd egy hülye kis pina!
16 éves kortól már van diákmunka, nem? Délutánonként, vagy hétvégén...
Az a baj hogy a barátnõd csak veri a mellét hogy nem öli meg a gyeeket mer asszi ettõl intelligensebbnek néz ki- De az látszik h gondolkodni nem tud. Ha tudna rájönne h oké hogy nem öli meg, de örökbe adja azzal a gyereknek is jó, nektek is jó. De ha meg akarja tartani akkor 3 ember életét teszi tönkre. Nevesül: a tiédet az övét és a gyerekét. Ha meg mindenképp meg akarja tartani akkor irass vele valami lemondó nyilatkozatot, hogy te nem akartad hogy a tietek legyen a gyerek, és nem kell gyerektartást fizetned. Aztán ha akarja nevelje. Együtt érzek veled mer énis 16 vagyok, és remélem hogy ilyen többet nem fordul elõ veled.
Kedves 21l az csak egy kis szarkazmus volt... 17/F
Csináljatok tesztet... Sok mindent nem tudsz csinálni.
Mond már meg kedves utolsó, hogy egy 16 éves mibõl gyûjtögessen? Én tisztelem a barátnõdet mert vállalja a következményeket, de azt neki is be kell látnia, hogy két 16éves nem tud egy babát eltartani. Ha igazán érett lenne a barátnõd bevonna a döntésbe 21L
Becsülöm az olyan nõket akiknek vannak elvei! Ha egyszer õ megakarja tartani, akkor bizony meg is fogja. Az, hogy te erre gyáván elmenekülnél tõle (mint ahogy itt egy-két emberke írta) gerinctelen dolog lenne! Inkább kezd el szépen gyûjtögetni, mert a babakocsi, kiságy, stb. sokba kerül... Ja, és ha el is hagyod, attól a gyerek a tied, és ha a tied, akkor bizony fizetni kell a gyerektartást a majdani fizetésedbõl! 17/F
Ha meg akarja tartani nem tudsz mit csinálni... Maximum szakíthatsz vele, de akkor is az apja maradsz annak a gyereknek.
A kérdező hozzászólása: én is ezt kérdeztem tõle és ugyanezzel érveltem de nem hatotta meg :S köszi mindenkinek aki normális válaszokat írt :) és az utolsónak köszi h reméli h nem létezõ gyerek :)
akkor kérdezd meg, mibõl képzelte eltartani a (reméljük nem is létezõ) gyerekét? ma, amikor felnõtt, képzett emberek állnak munka nélkül... ja, csajtól meg MINDENTÕL FÜGGETLENÜL menekülj, vissza se nézz. kínlódjon vele anyukája.
A kérdező hozzászólása: persze veszünk tesztet az örökbeadás dolgot is felvettettem de abban sincsen benne :S
Az, hogy nem akarja elvetetni, még nem jelenti azt, hogy apa leszel. Ott van az örökbe adás. Szerintem is értelmetlen megölni egy egészséges kisbabát, amikor rengeteg pár vár újszülöttre, gyakorlatilag rögtön lenne család, aki felneveli szeretetben helyettetek. Sokkal jobb abban a tudatban élni, hogy van egy gyerekem, aki boldog, mert más megtudta neki adni, amit én nem, minthogy lett volna egy gyerekem, akit megöltem, mert önzõ voltam az örökbe adáshoz. De mindenek elõtt vegyetek egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: a drága édesanyukád a c'igány :S
A kérdező hozzászólása: de kibassott barom emberek vannak nem tom hogy pislognál ha veled történne ez meg :S fass arcúú :S
A kérdező hozzászólása: akarunk is tesztet venni de olyan rossz ez így :S és én is sajnálnám a kisbabát de gondolj már bele 16 évesek vagyunk!!! akkor ha nem a koton szakadt ki akkor meg lehet h a kezemrõl került belé ujjazás során :S
A kérdező hozzászólása: de ez az h ha a gyerek nem élhet akkor õ sem akar :S
A kérdező hozzászólása: nem tudtam h ilyen de képzeld el húztam a fasomra kotont de lehet h kiszakadt mert már lassan 2 hetet késik neki de ha meg beszélek az anyával akkor meg leszedi a fejem !!! :S
én azt mondom hogy a barátnõdnek igaza van nem ölhetitek meg a babát és inkább adjátok örökbe vagy neveljétek fel mint az abortusz elõbb is mondták ott a diákmunka szerintem ha szakítanál vele akkor csak magad járatod le mivel azt bizonyítod hogy nem vállalod a következményeket és evvel nem azt akarom mondani hogyha felcsináltad így jártál viseld a következményeket de ez lenne a helyes szerintem.Melesleg így a szülei szemében talán egy jó pont ha vele maradsz egy ideig még.

Mi történik akkor, ha abortusz után 3 és 6 hónap között esik teherbe egy nő?

Legjobb válasz: Az orvosok általában hat hónapot szokták javasolni az újabb terhességgel. A szervezetnek is regenerálódnia kell. Ha mégis terhesség következik be hamarabb, akkor esetleg a spontán vetélés esélye nagyobb.

Az orvosok általában hat hónapot szokták javasolni az újabb terhességgel. A szervezetnek is regenerálódnia kell. Ha mégis terhesség következik be hamarabb, akkor esetleg a spontán vetélés esélye nagyobb.

Mi baja lesz a 19hòs kicsimnek ha abortusz napján megszoptatom? Ma délelött 10 òrakor volt a műtét nem tud elaludni cici nélkül és éjszaka is szopizik 2x3x keveset.

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy baja lesz a kicsinek! Orvossal konzultaltal? Õ mit mondott? Ha félsz szoptatni akkor próbálj meg neki cumit adni vagy tápszert! Mond neki, , hogy hnap kap cicit de most anya nincs jól! Jó bulast Neked!

Nem hinném, hogy baja lesz a kicsinek! Orvossal konzultaltal? Õ mit mondott? Ha félsz szoptatni akkor próbálj meg neki cumit adni vagy tápszert! Mond neki, , hogy hnap kap cicit de most anya nincs jól! Jó bulast Neked!
... Gondolom, altattak, nem? Miert nem kerdezted meg az altatorvost vagy az orvosodat? Eleg nagy felelotlenseg a gyakorikon megkerdezni ilyesmit, azert itt nem orvosok valaszolnak. Egyebkent, altatas utan a szertol fuggoen, de altalaban minimum 24 oraog nem lehet szoptatni. Meg kellett volna kerdezned.
Jobb lenne ebben az esetben tápszert adni. De 19 hónaposan már nyugodtan kaphat hézitejet is hígítva forralva, egy nagyon pici cukorral esetleg. Cumiból próbáld meg azt a golyós alakút, régebbi cumi, de az hasonlít a cicire, nekünk az vált be csak!
Mondjuk amikor megtudtad hogy mikor lesz abortusz, akkor elkezdhettél volna lefejni tejet és elrakhattad volna a mélyhûtõbe. Abortusz alatt és utána ezzel a lefejt tejjel etethetted volna, Abortusz alatt és utána 1- két hétig meg ugyanúgy fejhetted volna a melled, csak nem adtad volna oda babának, hanem kiöntöd. Így nem apad el a tej, és nem mérgezed a gyereket esetleges gyógyszerekkel amit kapsz. Így viszont kérdezd meg az abortuszt végzõ orvost...
Gratulàlok
Nekem most volt mûtétem, amit altatásba végeztek (méhnyakleválasztó) és azt mondta az altatóorvos, hogy aznap nem lehet, de következõ nap reggel már lehet szoptatni. Szóval nyugi! És sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem szoptattam, de szörnyû èjszakánk volt.

Ha egy nőnek 2 abortusza és egy spontán vetélése volt, egy év alatt, akkor a következő babát meg kell tartani?

A nő egyik ismerős szeretője, azt állítja, hogy ha elveteti a babát vagy belehal a műtőasztalon, vagy a lehetséges fertőzésbe hal bele. Szóval neki ezt a gyereket meg KELL tartani...Tényleg igazat állít, vagy csak nagyon akar egy gyereket ettől a férfitől? Állítólag úgy védekeztek, hogy a nő mondta, h mikor van termékeny napja és akkor nem ment belé...

Legjobb válasz: Nem kell. Elvetetheti azt is. A nõ szimplán meg akarja tartani a gyereket. De nem tudom sajnálni azt az idióta pasit se, mert gondolom õ hisztizik a legjobban. 1. Minek k.r félre? 2. Ha már félrek.r, miért nem húz kotont? Itt a pasi volt a legnagyobb szemét, a nõ csak szimplán hülye.

Nem kell. Elvetetheti azt is. A nõ szimplán meg akarja tartani a gyereket. De nem tudom sajnálni azt az idióta pasit se, mert gondolom õ hisztizik a legjobban. 1. Minek k.r félre? 2. Ha már félrek.r, miért nem húz kotont? Itt a pasi volt a legnagyobb szemét, a nõ csak szimplán hülye.
Az ismerõsöd egy idióta, hogy hisz a nõnek. (Azt, hogy családja van, most hagyjuk.) Ha nem akar gyereket, húzzon gumit. A nõ belehalni nem fog a 3. abortuszba, de jó eséllyel nem lehet gyereke a 3. után. A vetélés sem bíztató jel. Természetesen kivételek mindig vannak, de nem lehet tudni. A helyzet az, hogy én már az elsõt sem vetettem volna el. Az ismerõsöd meg egye meg, amit fõzött.
Gondolom egyik sem az eszérõl híres. Szerintem aki olyan buta mint ezek ketten azokon nem lehet segíteni. Egyébként nem kötelezõ megtartani de az abortuszra se lehet senkit kényszeríteni.
A "belehal a mûtõasztalon vagy a fertõzésbe": Hápersze!!!! nézzen már a naptárra, ez már egy másik század, olyan nagyon nem hullanak az abortuszosok meg a kismamák. Amúgy a terhesség kihordása és a szülés sokkal nagyobb megterhelés a szervezetnek, mint egy kíméletesen végzett abortusz, azért manapság nem kötõtûket szurkálnak fel. Ha ilyen nagy a baj nála, hogy fertõzésbe belehal ha abortusza lesz, akkor nem fog tudni kihordani egy terhességet...Úgyhogy kamu duma. Az persze lehet, hogy ki kell pakolni, nem lehet többet gyereke, de ez a fertõzésbe vagy a mûtõasztalon meghal duma az nagyon szánalmas - és a pasi is, hogy ezt beveszi. Az meg a másik, hogy ha nem akarnak gyereket, akkor az elsõ abortusz után sem kezdtek el gondolkodni, hogy hogyan készülnek a gyerekek??? Egy éven belül gyakorlatilag négyszer esett teherbe, ezek nagyon ostobák ha ennyiszer "véletlenül" megtörtént.
Szóval nem védekeztek... Nõgyógyász tudná megmondani, hogy a konkrét esetben van e veszély a nõre vagy a babára nézve. De ha egy nõ gyereket akar, akkor nem vetet el kettõt.
11:"Itt nyilván nem arról van szó, hogy belehal az abortuszba..., hanem a fájdalomba "hal bele". " Már elnézést, de akkor az elsõ abortusz után nem gondolkodott el? 1 éven belül 2 abortusz, 1 vetélés és még egy terhesség... na ne..... Az értem, hogy ha becsúszik, nekem a második gyerek jött elég váratlanul úgy, hogy nem is eshettem volna teherbe, na de egy éven belül 4 becsúszott???? Itt vagy a nõ nagyon sötét, vagy valamit kamuzik.
Itt nyilván nem arról van szó, hogy belehal az abortuszba..., hanem a fájdalomba "hal bele". Szemetek a férfiak, még a legszentebb is! Szüljön, mert egy idõ után se pasi, se gyerek, se hit a párkapcsolatokban. Pasi nélkül lehet élni, de gyerek nélkül semmi értelme az életnek. Szerintem!
egyébként hivatalosan féléven belül nem lehet két kaparása senkinek.
tartsa csak meg, minek vállaljon még nagyobb kockázatot a meddõségre. szülje meg a férfi meg döntse el kikkel akar élni.
Én csak azt tudom mondani, hogy szülje meg a babát VÉGRE, mert ez a kicsi már háromszor akart megszületni. A pasi vagy megy, vagy marad, fizesse a gyerektartást, a csaj meg örüljön, hogy nem tette tönkre az életét azzal, hogy ellehetetleníti a gyerekvállalását. Férfi van annyi, mint égen a csillag, jönnek-mennek, de gyerek nélkül megöregedni õrültség. Én leszarnám a pasi hisztijét. Ha szereti, úgyis ott köt ki, ha nem, akkor is tartsa meg a babát, ha teherbe esik. A halállal fenyegetõzés a babához való kétségbeesett ragaszkodás jele: hát szülje meg, a többi majd kialakul!!!
A kérdező hozzászólása: Én csak csendes figyelõként nézem a helyzetet... Néha kérdezek olyat a páromtól, h lehetünk-e majd keresztszülõk, mert a családtagok úgyis szívinfarktusban elhaláloznak, ha megtudják a híreket. Egyébként meg megtiltottam, hogy a szeretõvel hozzánk jöjjön... Nem normális egyik sem... De ilyenkor érzem azt, hogy az élet azért csak-csak visszaadja... Azért remélem nem a gyerek fogja ezt az egészet megsínyleni...
A kérdező hozzászólása: A férfinak van barátnõje, 4 éves kisfiuk. És állítólag õ vitte mind a kétszer a szeretõt abortuszra. Lehet megverte, megfenyegette, esetleg kényszerítette, én errõl az emberrõl bármit el tudok képzelni. Most meg nyavalyog, h jaj most mi lesz?!
11-es igazat adok neked, ez a pasi így is úgy is lelép, csak kihasználja a nõt, aki gondolom mindenre képes volt, hogy megtartsa ezt a szemetet. Gyerek nélkül nem érdemes élni!

Mit csináljak ha 33 évesen még mindig nem tudom tultenni magam egy 22 éves kori abortuszomon és ugy érzem ezt a férjem nem tolerálja már? A büntim hogy 5 éve nem esek teherbe pedig most nagyon szeretném

Legjobb válasz: Szerintem meg egyszerûen bebeszéled magadnak, hogy ez a büntetésed, amúgy meg semmi szervi bajod nincsen. Engedd el a kis embriódat. Gyászold meg, beszélgess vele. Mondd el neki, hogy õ a te kis angyalkád, és tudod, hogy vigyáz rád, amit nagyon köszönsz. Kérd meg, hogy egy kedves, aranyos kisgyereket küldjön neked....

Szerintem meg egyszerûen bebeszéled magadnak, hogy ez a büntetésed, amúgy meg semmi szervi bajod nincsen. Engedd el a kis embriódat. Gyászold meg, beszélgess vele. Mondd el neki, hogy õ a te kis angyalkád, és tudod, hogy vigyáz rád, amit nagyon köszönsz. Kérd meg, hogy egy kedves, aranyos kisgyereket küldjön neked....
Ez nem "bünti" hanem az abortuszok egyik legsúlyosabb következménye. Valószínûleg meddõvé tett 22 évesen, ezért nem sikerül.
Önbüntetésnek hangzik, meddõséggel bünteted magad... Jókat írnak, kérj bocsánatot tõle, és engedd, hogy megbocsásson... Aztán bocsáss meg magadnak is.
Gyújts meg egy gyertyát, és mond el "neki" mindent, mit érzel. Orvosnál voltál, hogy megmondja lehet-e még gyermeked?
Ha be tudja képzelni magának, hogy ez büntetés, akkor abba is beletudja élni magát, hogy beszél a meg nem született gyerekéhez.
(a 3-as nagyon szépet írt- és mûködik is. Olyan is van, nem megy - örökbefogadnak - és hipp-hopp megy- vagyis a lelkigörcs kioldódik)
Ne viccelj már 3-as! Hogy beszéljen egy olyan személlyel, aki tulajdonképpen nem is létezett soha?
Az árvaházak tele vannak, tessék örökbe fogadni egy árvát, ha a saját nem jön össze.
Az abortusz spontán abortusz vagy nem kívánt terhesség? Nyilván az utóbbi...Lehet, hogy most a spirituális válaszok lesznek többségben, de én úgy lettem túl egy baba elvesztésén anno, hogy hittem, az a lélek már annyira magas szinten áll, hogy neki elég neki az a pici idõ, hogy továbbléphessen, ezzel segítettem neki. Ha te is voltál, aki így döntött, ez nem büntetés! Legalábbis nem ebben az életben...:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!