Találatok a következő kifejezésre: Ha a veszélyeztetett terhességet (26 db)

Ha az első terhességemnél a 32. hétre kinyílt a méhszájam 2 ujjnyira, akkor a második terhességgel veszélyeztetett leszek?

32. hétre az els? terhességemnél kinyílt a méhszájam 2 ujjnyira (mindezt úgy,hogy én ebb?l semmit nem vettem észre -nem fájt). Lehet,hogy tovább is nyílt volna,de szerencsére észrevették,kórházban voltam heteket,gyógyszereket kaptam hogy ne induljon be a szülés. A második terhességgel akkor valószín?leg hasonlóan lesz (f?leg hogy már gyengébbek a méh izmok)? És ezáltal veszélyeztetett terhes leszek?

Legjobb válasz: Nem biztos,csak jobban fognak rád figyelni,de ez is orvos függõ.nekem az elsõ terhességemnél 24 hetesen beindult a szülés külsõ belsõ méhszájat össze varrták,a második-harmadik terhességemmel dolgoztam nem voltam veszélyeztetett,csak sûrûbben nézték a méhszáj állapotát és a haskeményedést valamint több magnéziumot ettem.

Nem biztos, csak jobban fognak rád figyelni, de ez is orvos függõ.nekem az elsõ terhességemnél 24 hetesen beindult a szülés külsõ belsõ méhszájat össze varrták, a második-harmadik terhességemmel dolgoztam nem voltam veszélyeztetett, csak sûrûbben nézték a méhszáj állapotát és a haskeményedést valamint több magnéziumot ettem.

15 hét 4 napos kismama vagyok, még mindig nekem veszélyeztetett terhesség a diagnózis ha vizsgálnak. Nektek is?

Van egy haematomám, amit vizsgálgatnak, de nem változik, néha kisebb néha ugyanakkora.

Legjobb válasz: Szia! Én végig veszélyeztetett voltam, szintén hematomával. Nálam a 17. hétig nem vették észre, pedig akkora volt, mint a baba. Akkor kifakadt, és elkezdtem vérezni. Hónapokig ürült ki. Van akinek kiürül, van akinek felszívódik. Amíg nem tûnik el teljesen, addig veszélyeztettetnek számítasz. Nem szabad emelni, erõlködni, sexelni. Ilyenkor egy kis ér megpattanhat, és tovább táplálhatja a vérömlenyt.

Szia! Én végig veszélyeztetett voltam, szintén hematomával. Nálam a 17. hétig nem vették észre, pedig akkora volt, mint a baba. Akkor kifakadt, és elkezdtem vérezni. Hónapokig ürült ki. Van akinek kiürül, van akinek felszívódik. Amíg nem tûnik el teljesen, addig veszélyeztettetnek számítasz. Nem szabad emelni, erõlködni, sexelni. Ilyenkor egy kis ér megpattanhat, és tovább táplálhatja a vérömlenyt.
én az elejétõl(5.héttõl) veszélyeztetett terhes voltam, épp ezért táppénzen, fenyegetõ vetéléssel vettek fel! pont a tegnapi terhesgondozáson írtak más diagnosztikát fenyegetõ koraszülést, mert már nagy terhesnek számítok, 28 hetes vagyok, de Hál istennek semmi bajunk nincs, minden rendben van!!

Az új Munka Törvénykönyve szerint jár a táppénz veszélyeztetett terhesség esetén, ha a várandós anyuka nem dolgozhat?

Nehéz fizikai munkát végzek és ha teherbe esnék, táppénzre kellene jönnöm, mert ezt a munkát terhesség alatt nem végezhetem. Lehetek táppénzen a szülésig és fizetnék is a táppénzt mindvégig? Úgy tudom a táppénz eddig csak 15 napig járt, márhogy addig fizettek érte, de utána már nem kaptunk érte pénzt. Terhesség esetén mik a szabályok az új Munka Törvénykönyve szerint?

Legjobb válasz: Szerintem te kevered a táppénzt a betegszabadsággal! A betegszabi évi 15 nap, amit a munkáltató fizet. Jelenleg ha veszélyeztetett terhes valaki, akkor nincs ez a 15 nap, egybõl táppénz van.

Szerintem te kevered a táppénzt a betegszabadsággal! A betegszabi évi 15 nap, amit a munkáltató fizet. Jelenleg ha veszélyeztetett terhes valaki, akkor nincs ez a 15 nap, egybõl táppénz van.
Én 27 hetes kismama vagyok, és kb 8 hetes terhesen jöttem el táppénzre, azóta azon is vagyok.
Én a 10. héttõl veszélyeztetettként vagyok táppénzen és a szülésig ez így is lesz. elõzõ voltam
Veszélyeztetett táppénzre vesz ilyenkor a doki (9-es kódú), de csak akkor lehetsz végig az ha határozatlan szerzõdésed van, határozottnál ha lejár a szerzõdés, nem kötelességük hosszabbítani.
az elsõhöz annyit tennék hozzá, hogy ha nem vagy veszélyeztetett, akkor sincs betegszabadság (ez a 15 nap). kismamák egybõl táppénzre mennek. fizetnék a táppénzt, de a háziorvosnak minden hónapban kéne vinned a nõgyógyásztól táppénzes javaslatot.
Bocsi hogy idepofátlankodok.Én tavaly szültem orvos csak 9-es kóddal vehet fel táppénzre ha valaki nem veszélyeztetett és táppénzre szeretne menni akkor is veszélyeztetettként lesz feltüntetve.Ezt az utolsó válaszhoz fûzném hozzá.Lehetsz táppénzen szülésig csak betegszabadság nem jár.Nekem kifizették a betegszabit közbe veszélyeztetett terhes voltam volt is belõle problémám.Ezt a 15 napot a munkáltató fizeti a rendes táppénzt az oep.És mindenképpen szólj a munkahelyeden nehogy elszámolják a betegszabit!!


Ha már volt egy művi úton befejezett vetélésem, akkor a következő terhesség, veszélyeztetett terhesség lesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.

Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.
Önmagától ettõl a ténytõl nem leszel veszélyeztetett terhes. A vetélés spontán indult, akkor jobban figyelj oda, de talán nem lesz gond:-)

Ha már volt vetélésem, akkor a következő terhességem kapásból veszélyeztetett terhességnek mondják?

Legjobb válasz: nem, csak jobban figyelnek. nekem is elment az elsõ magzat, de rá 3 hónapra megfogant a mostmár 2 hónapos szuper stramm kislányom. kívánok neked is hasonló jókat!

nem, csak jobban figyelnek. nekem is elment az elsõ magzat, de rá 3 hónapra megfogant a mostmár 2 hónapos szuper stramm kislányom. kívánok neked is hasonló jókat!
Nekem egy vetélésem volt, missed ab. lett a vége. 9 hetesen. A köv. terhességem automatikusan veszélyeztetettnek lett mondva, sõt minden leletemre azt írta rá a doki, azt mondta ez protokoll, muszály, de a kutya nem foglalkozott vele.
A kérdező hozzászólása: 4x? Úramisten.... Nekem a második terhességem szakadt meg, tehát van rá reményem, hogy tudok még egészséges gyereket szülni.
Én úgy tudom, hogy két vetélés után leszel veszélyeztetett, ebbe bele tartozik a mûvi vetélés is.
4x vetéltem el, de soha nem írták rá a papíromra, hogy veszélyeztetett...

8 hónapja munkanélküli vagyok, most teherbe estem, aminek nagyon örülök, de veszélyeztetett terhességem miatt nem dolgozhatok most már akkor sem ha lenne hol, mi lesz ezután? Jár-e valamilyen juttatás a szülésig, s a szülés után? Gyes? Gyed?

Legjobb válasz: A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.

A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.
A szülés után gyesre leszel jogosult. A terhesség ideje alatt sajnos semmire. Esetleg menj be az önkormányzathoz, hátha kaphatsz szociális segélyt. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget és a jókívánságokat!
A kérdező hozzászólása: Ez azt is jelenti, hogy ha a terhesség alatt kórházi kezelésre szorulok mindenért fizetnem kell?Dacára annak, hogy 20évet dolgoztam eddig?

Ha veszélyeztetett terhesség miatt betegállományban leszek a 12. héttől, kevesebb lesz a GYEDem vagy a GYESem? Nem tudom, mi alapján számolják. Mi az a TGYÁS?

Legjobb válasz: Tgyás (Terhességi gyerekágyi segély) a baba születésétõl (vagy megelõzõ 28. naptól) 168 napig jár, de ez biztosítási jogviszonyhoz kötött ellátás. A gyes összege állandó, azok kapják, akiknek nem volt meg a kellõ biztosítotti napjuk a tgyás-hoz, gyed-hez. Nem feltétlenül lesz kevesebb a tgyásod, gyed-ed. Mindkettõt az igénylést megelõzõ naptári év jövedelmébõl számolják. Ha azonban ebben az évben nem volt 180 jövedelmes napod (mert pl. táppénzen voltál), akkor a szerzõdésed szerinti bruttóból számolnak. Ennek lesz a 70%-a a tgyás és a gyed. A tgyásból csak szja-t (17%), a gyedbõl nyugdíjjárulékot (9,5%) is vonnak.

Tgyás (Terhességi gyerekágyi segély) a baba születésétõl (vagy megelõzõ 28. naptól) 168 napig jár, de ez biztosítási jogviszonyhoz kötött ellátás. A gyes összege állandó, azok kapják, akiknek nem volt meg a kellõ biztosítotti napjuk a tgyás-hoz, gyed-hez. Nem feltétlenül lesz kevesebb a tgyásod, gyed-ed. Mindkettõt az igénylést megelõzõ naptári év jövedelmébõl számolják. Ha azonban ebben az évben nem volt 180 jövedelmes napod (mert pl. táppénzen voltál), akkor a szerzõdésed szerinti bruttóból számolnak. Ennek lesz a 70%-a a tgyás és a gyed. A tgyásból csak szja-t (17%), a gyedbõl nyugdíjjárulékot (9, 5%) is vonnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. akkor ha idén nov szülök, akkor a tavalyi évbõl számolnak, ugye? Sztem nem 180, hanem min. 320 napom van annyi meló volt. :) )))))
Arra figylej, hogy ha novemberben szülsz, akkor a GYED-et, amit 168 nappal a szülés (és a TGYÁS) után fogsz igényelni, azt már jövõre igényled, tehát az idei pénzedbõl számolják! Tehát ott veszithetsz a dolgon és a gyed-et azt 1, 5 évig kapod, tehát nem mindegy a dolog!
Én a 7. héttõl voltam veszélyeztetett. (júliustól). A táppénzem ugyan annyi volt, mint a tgyásom most. A bruttó fizetésedet veszik figyelembe a megállapításakor.
Nem a táppénzrõl beszélünk, hanem a GYED leendõ összegérõl! Annak ugyanis az idei évi kereset lesz az alapja...
Csak akkor veszíthetsz ha egyébként szokott év közi, év végi plusz pénz is lenni, mert ha az éves keresetedbõl számolnak (van 180 fizetett nap), akkor ezek beleszámítanak. Ha nem szokott ilyen plusz pénz lenni, csak a szerzõdésed szerinti összeget kapod, akkor így is - úgy is annyi az összege.

Másodállású vállalkozást végezheti az ember, ha veszélyeztetett terhesség miatt a főállásán táppénzen van vagy arra is kiterjed a táppénz?

A másodállás nem megterhelő, mert ágyból számítógéppel is végezhető, míg a főállás stresszes és utazást is igényel. Törvényileg megengedett?
Nem jár.
Munkahelye válogatja, de a legtöbb cégnél 30 napon túli tartós távollét esetén nem jár.
Én kaptam a TGYÁS alatt is, meg elõtte a táppénz idején is, hasonló okokból. Kíváncsi vagyok, most a GYED alatt, ami fizetetlen szabadság, kapok-e...
Nálunk már akkor sem jár, ha 5 napon túl van táppénzen az ember!Ezt a munkáltató maga dönti el, hogy adja-e vagy sem!

Ha 2014. 06.20-án vagyok szülésre kiírva, de az idei évben 2014. 01. 01-tõl táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt melyik év lesz a TGYÁS és a GYED alapja?

A munkaviszonyom folyamatos 2011 októberétõl több mint két éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen.

Legjobb válasz: 2013. A tappenzes idoszak mar nem szamit bele.

2013. A tappenzes idoszak mar nem szamit bele.
A tgyás alapja a 2013-as bruttó béred átlaga lesz, ha volt 180 bérezett napod. Ha a gyed igénylés átcsúszna 2015-re, akkor annak a 2014-es átlagbéred lenne az alapja, de mivel idén januártól táppénzen vagy, így nem lesz idén 180 bérezett napod táppénz miatt, így a gyed alapja is az lesz, ami a tgyás alapja, vagyis a 2013-as átlagbér. Ha a gyedet is 2014-ben igényled, akkor is a 2013-as átlagbéred az alap. Tehát, a te esetedben mindenképp a 2013-as évet nézik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A GYED összegét évenként nem számolják újra? Tehát amit megállapítanak 2014-ben azt fogom végig kapni a gyermek 2 éves koráig?
Igy van. Nem szamoljak ujra. Sot, ha 2 eves korig teherbe esel a tesoval (igy a gyest nem kezded meg, hanem max tappenzre mesz amig nem szulsz), akkor meg a tesonal is 2013 lesz az alap.
a gyed összege akkor emelkedhet, ha max. gyedet kapsz, mert az a minimálbér emelésével növekszik. Egyéb esetben nem emelkedik a gyed összege.
Off: én is akkorra vagyok kiírva :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!