Találatok a következő kifejezésre: Ha a veszélyeztetett (96 db)

Ha valaki veszélyeztetett terhes és eltiltják a házasélettől, akkor az aktustól vagy az orgazmustól van eltiltva?

Esetleg mindkett?t?l? Csak azért kérdezem, mert engem is eltiltott a doki (volt egy elhalt terhességem nyáron), most vagyok 7 hetes. Mi mondjuk azóta nem szeretkeztünk, mióta pozitív lett a tesztem, pont emiatt.

Legjobb válasz: Szerintem mindkettõ. Mivel az orgazmus méhösszehúzódással jár. Ha a doki eltiltott akkor tartsd be. De szerintem késõbb a kritikus 12 hét után már rákérdezhetsz,ha õ nem is mondja magától,hogy lehet-e. Nem feltétlenül leszel végig veszélyeztetett. Boldog babavárást. 24 hetes kismama

Szerintem mindkettõ. Mivel az orgazmus méhösszehúzódással jár. Ha a doki eltiltott akkor tartsd be. De szerintem késõbb a kritikus 12 hét után már rákérdezhetsz, ha õ nem is mondja magától, hogy lehet-e. Nem feltétlenül leszel végig veszélyeztetett. Boldog babavárást. 24 hetes kismama
Szia!Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani: nekem is volt egy elhalt terhességem 2 éve, most 27 hetes kismami vagyok és egy percig sem voltam veszélyeztetett(szerencsére), pedig az elején még vérezgettem is. De azt is hozzá kell tennem, hogy mi nem éltünk házas életet az elsõ 4 hónapig. De az orvos utasításait mindig ajánlatos betartani!
A házasélettõl való eltiltás számomra egyértelmûen azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet szexuális életet élni, több okból sem: 1./ igaza van az elsõ hozzászólónak, az orgazmus méhösszehúzódáshoz vezet 2./ az elõzõ még nem is lenne problémás nagyon, ha nem vagy veszélyeztetett terhes, de gondolom az orvos azért tanácsolta, mert: - vagy nem zárt teljesen a méhszáj /fertõzésveszély/ - errõl meg kell õt kérdezned (nekem beleírják a kiskönyvembe, hogy "méhszáj: 3." ez a szám jelenti a teljesen zárt méhszájat), - vagy a párod makkja /elnézést a kifejezésért/ megsértheti a méhszájat az aktus közben, ami vérzést okozhat. Van több, számos ok is, de erre konkrétan az orvosod tudna válaszolni.
szerintem, mindkettõtõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is hasonlóra gondoltam és természetesen (mint ahogy írtam is), nem kockáztatunk! Boldog Babavárást!
Szia! Hasonló a helyzetem mint Neked. Nekem is volt szeptemberben egy vetélésem és most 6 hetes vagyok. Tegnap voltam pont dokinál és Nekem is mondta hogy tegyem magam kimélõ üzem módra. Nincs semmi bajom csak annyi mint Neked. Ezt a házasélet dolgot nekem szó szerint igy mondta: Ne tegyünk semmi olyat ami most a pocakot sértheti ingerelheti, mindent csak nagyon óvatosan, most legalább 2 hétig utána meglátjuk. Ugyhogy most szexelni mi sem merünk pedig nagyon hiányzik de hátha késõbb engedett lesz. Remélem nem kell végig koplalni:-)

Ha valaki veszélyeztetett terhes, akkor mindenképpen koraszülött lesz a babája, vagy van rá esély, hogy időben szülessen?

Legjobb válasz: Nem törvényszerû én is az voltam 3-szor utaltak kórházba 38-ik hétre született meg a szerelmem és hálaistennek semmi baja nem volt!!!Nem kell félni csak nagyon vigyáznod kell magadra mert nem véletlenül az a neve hogy veszélyeztetett terhesség!!!!

Nem törvényszerû én is az voltam 3-szor utaltak kórházba 38-ik hétre született meg a szerelmem és hálaistennek semmi baja nem volt!!!Nem kell félni csak nagyon vigyáznod kell magadra mert nem véletlenül az a neve hogy veszélyeztetett terhesség!!!!
Nem, nem mindenképpen lesz koraszülött. Annak is millió oka lehet, hogy ki miért veszélyeztetett terhes.
veszélyeztetett terhes voltam én is, mert elég korán kinyílt a méhszájam, ababám teljesen idõben született, egészségesen, minden komplikáció nélkül.
Szia!Nekem a 39 héten született egészséges kislányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat !
szia! veszélyeztetett terhes voltam, és 40+4 hetesen szültem császárral, mert nem tágultam, és a baba sem akart jönni lefele:)
Én is veszélyeztetett voltam, mert nyilni kezdett a méhszájam. A kisfiam a kiirt elõtt 3 nappal született.

Az új Munka Törvénykönyve szerint jár a táppénz veszélyeztetett terhesség esetén, ha a várandós anyuka nem dolgozhat?

Nehéz fizikai munkát végzek és ha teherbe esnék, táppénzre kellene jönnöm, mert ezt a munkát terhesség alatt nem végezhetem. Lehetek táppénzen a szülésig és fizetnék is a táppénzt mindvégig? Úgy tudom a táppénz eddig csak 15 napig járt, márhogy addig fizettek érte, de utána már nem kaptunk érte pénzt. Terhesség esetén mik a szabályok az új Munka Törvénykönyve szerint?

Legjobb válasz: Szerintem te kevered a táppénzt a betegszabadsággal! A betegszabi évi 15 nap, amit a munkáltató fizet. Jelenleg ha veszélyeztetett terhes valaki, akkor nincs ez a 15 nap, egybõl táppénz van.

Szerintem te kevered a táppénzt a betegszabadsággal! A betegszabi évi 15 nap, amit a munkáltató fizet. Jelenleg ha veszélyeztetett terhes valaki, akkor nincs ez a 15 nap, egybõl táppénz van.
Én 27 hetes kismama vagyok, és kb 8 hetes terhesen jöttem el táppénzre, azóta azon is vagyok.
Én a 10. héttõl veszélyeztetettként vagyok táppénzen és a szülésig ez így is lesz. elõzõ voltam
Veszélyeztetett táppénzre vesz ilyenkor a doki (9-es kódú), de csak akkor lehetsz végig az ha határozatlan szerzõdésed van, határozottnál ha lejár a szerzõdés, nem kötelességük hosszabbítani.
az elsõhöz annyit tennék hozzá, hogy ha nem vagy veszélyeztetett, akkor sincs betegszabadság (ez a 15 nap). kismamák egybõl táppénzre mennek. fizetnék a táppénzt, de a háziorvosnak minden hónapban kéne vinned a nõgyógyásztól táppénzes javaslatot.
Bocsi hogy idepofátlankodok.Én tavaly szültem orvos csak 9-es kóddal vehet fel táppénzre ha valaki nem veszélyeztetett és táppénzre szeretne menni akkor is veszélyeztetettként lesz feltüntetve.Ezt az utolsó válaszhoz fûzném hozzá.Lehetsz táppénzen szülésig csak betegszabadság nem jár.Nekem kifizették a betegszabit közbe veszélyeztetett terhes voltam volt is belõle problémám.Ezt a 15 napot a munkáltató fizeti a rendes táppénzt az oep.És mindenképpen szólj a munkahelyeden nehogy elszámolják a betegszabit!!

Ha egy veszélyeztetett terhes nõnek amit felírnak gyógyszereket az veszélyes lehet a magzatra!?

tehát mentális problémái lesznek késõbb a gyereknek stb így értem.

Legjobb válasz: Nem minden esetben igaz. A gyógyszereknek mindig van kockázata, de nemcsak a veszélyeztetett terhesek babáira van hatással, hanem a problémamentesekre is. És lehet, hogy valahol bajt okoz, valahol meg ugyanaz a gyógyszer nem. És lehet, hogy nem is a gyógyszer okozta a bajt, csak ráfogják, mert utólag nem lehet bizonyítani. És gyógyszer nélkül is születhet beteg baba. Terhesség alatt érdemes kerülni a gyógyszerszedést, ha mégis muszáj, csak orvosi utasításra lehet szedni, és mindig mérlegelni kell, mi jelent nagyobb veszélyt az anyára és a magzatra: a betegség, amire kapja a nõ a gyógyszert, vagy a gyógyszer esetleges mellékhatása. Értelemszerûen a kisebbik rosszat kell választani. Pl. fejfájásra nem szabad bevenni gyógyszert, mert árthat a babának, de magas láz esetén kötelezõ bevenni ugyanazt a gyógyszert, mert a láz nagyobb eséllyel okozhat vetélést.

Nem minden esetben igaz. A gyógyszereknek mindig van kockázata, de nemcsak a veszélyeztetett terhesek babáira van hatással, hanem a problémamentesekre is. És lehet, hogy valahol bajt okoz, valahol meg ugyanaz a gyógyszer nem. És lehet, hogy nem is a gyógyszer okozta a bajt, csak ráfogják, mert utólag nem lehet bizonyítani. És gyógyszer nélkül is születhet beteg baba. Terhesség alatt érdemes kerülni a gyógyszerszedést, ha mégis muszáj, csak orvosi utasításra lehet szedni, és mindig mérlegelni kell, mi jelent nagyobb veszélyt az anyára és a magzatra: a betegség, amire kapja a nõ a gyógyszert, vagy a gyógyszer esetleges mellékhatása. Értelemszerûen a kisebbik rosszat kell választani. Pl. fejfájásra nem szabad bevenni gyógyszert, mert árthat a babának, de magas láz esetén kötelezõ bevenni ugyanazt a gyógyszert, mert a láz nagyobb eséllyel okozhat vetélést.
Akkor nem a neked megfelelõt találtad meg.
A kérdező hozzászólása: voltam vagy félévet összesen folyamatosan de nem éreztem pozitív hatását a pszichológus szakemberhez való járáshoz.
Mondok valamit. Az én lányom hasonló, mint te és nem szedtem semmilyen gyógyszert. Szinte biztos, hogy nem attól vagy ilyen. Mindenesetre menj el pszichológushoz (õ is jár) sokat segít!
A kérdező hozzászólása: jó most nem tudom fejbõl az összes gyógyszerelését de olyan sokat szenvedtem már ezelõtt 10-20 évvel is a gyámoltalan hülye szerencsétlen viselkedésem miatt mindenkitõl félek aki egy kicsit határozottabb.még páréves pici koromban is ilyen nem normálisabb voltam.
Folsavat minden terhesnek, vasat szinte minden terhesnek adnak, nyugtatót pedig elég gyakran, mert az görcsoldó és izomlazító is. Nem hiszem.hogy ezektõl lenne a mentális probléma.
A kérdező hozzászólása: azthiszem ilyen gyógyszerei voltak az édesanyámnak hogy:Ferroplex Seduxen Folsav meg még mitudom én hogy még mik ...biztos voltak még csak hirtelen amit mondtak a szüleim meg láttam a korabeli zárójelentést.ez jutott eszembe
Léteznek olyan gyógyszerek, amik kifejezetten teratogének (magzatkárosítóak) vannak olyanok, amik nincsenek hatással a magzatra és vannak, amik lehetnek, de nem biztos. Azért terheseknek (mindegy, hogy veszélyeztetett vagy sem)kifejezetten teratogén gyógyszert nem írnak fel, hacsak az anya élete nincsen veszélyben. És ha olyat kap aminek lehet ilyen hatása azt azért el szokták mondani mielõtt felírják. Milyen gyógyszerrõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Az áldozat akirõl szó van az én vagyok az a kisbaba.Most 24 éves elmúltam tavaly.
A kérdező hozzászólása: azért köszi a hozzászólásaitokat .

Mit jelent a 100%-os táppénz, ha a téppnzes papíron veszélyeztetett terhesnek nyílvánított a doki?

18 hetes kismama vagyok és nem értem ezt a téppénzes dolgot, 7 hónapot dolgoztam egy nagyáruházban amikor kiderült, hogy babás vagyok, azonnal elmentem folyamatos táppénzre, edig 3-szor kaptam fizetést el?ször kaptam 45 ezret, másodszor csak 28-at, és most legutóbb 74 ezret és így foggalmam sincs mikor mennyire számoljak, ja bejelentve 86500-ra vagyok és 3 m?szakba dolgoztam.

Legjobb válasz: 100 %-os táppénz csak akkor jár ha a keresõképtelenség üzemi baleset következménye. Aki kismamaként táppénzen van az orvosi szempontból veszélyeztetett terhesnek számít. (ez indokolja a táppénzt) A táppénz mértéke a keresõképtelenséget megelõzõ és átlag keresete, két éves munkaviszony esetén annak 70 %-a egyéb esetben csak 60 %-a. Azt, hogy ténylegesen mikor, mennyi táppénzt kapsz kézhez, az attól is függ, hogy az adott számfejtési idõszakban hány táppénzes papírod érkezik be.

100 %-os táppénz csak akkor jár ha a keresõképtelenség üzemi baleset következménye. Aki kismamaként táppénzen van az orvosi szempontból veszélyeztetett terhesnek számít. (ez indokolja a táppénzt) A táppénz mértéke a keresõképtelenséget megelõzõ és átlag keresete, két éves munkaviszony esetén annak 70 %-a egyéb esetben csak 60 %-a. Azt, hogy ténylegesen mikor, mennyi táppénzt kapsz kézhez, az attól is függ, hogy az adott számfejtési idõszakban hány táppénzes papírod érkezik be.
A 100%-os táppénz elvileg azt jelenti hogy a fizud teljes összegét megkapod.De én se értem hogy hogyan kapphattál 3szor három féle összeget.
a táppénz elsõ 15 napját még a munkaadó fizeti, utána kapod csak a tb-tõl. ezért lehet, hogy az elején össze-vissza jön a pénz. egyébként a bruttó 70 százalékát kapod, mínusz adóelõleg, de az nem számottevõ ekkora összegnél. Egyébként fognak küldeni pár hónap múlva elszámolást az egyes tételekrõl levélben is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ kezdem kapizsgálni (sose voltam jó matekból), de a lényeg, hogy szinte minden hónapban más összeget fogok kapni, ugye?:)
szia azért kaptál 3 féle összeget, mert a táppénz elõtt kötelezõen a betegszabadságodat (évi 15 munkanap) írják ki, ennek az összege (fizetésedhez viszonyított százalék) nagyobb. Utána azért kaptál kisebb összeget, mert valószínüleg tört hónapra jött ki a táppénz (tehát nem egész hónapra). az utolsó összeg a fizetésedhez képest kicsit magasabbnak tûnik, tehát szerintem ennyire nem számíthatsz. Annak örüljél, hogy a munkahelyed táppénz kifizetõhely, és rendesen utalják. Ha gondolod nyugodtan menj be a munkaügyeshez és kérdd el a papírt. (ui.: ha jó sejtem januártól mentél el haza. mivel idén becserélõs munkanapokkal indult az év, ezért az is lehetséges, hogy nem tudtak kiírni sem betegszabira, sem táppénzre és 5 munkanap (jan 1-5) fizetés nélküli szabi lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Én is veszélyezetett terhes vagyok, 100%-os táppénzt kapok, pedig nem vagyok közalkalmazott.
a 15.09-tõl kérdezném, hogy hogyan kapsz 100 %-os táppénzt??? Merthogy a jogszabály alapján NINCS!! Csak és kizárólag üzemi baleset esetén jár 100 % tp. Veszélyeztetett terhesség semmiben sem különbözik a "sima" keresõképtelenségtõl.
Én is úgy tudom, hogy 100%-os táppénz nincs. Kivételek ez alól ha jól tudom a BM szervei. Mi, átlagpolgárok max 70%-osra vagyunk jogosultak.
veszélyeztett terhességre is rendes táppénz jár.
Nem dúrva a 32.000 ha az elõzõ évben még kevesebb volt a bruttód mint most. Bruttó 100.000-nak 65.000 körül van a nettója ha nem kéred az adójóváírást ami 11.340 forint most és ha nincs gyereked, és nem kapsz családi pótlékot. Ha kéred az adójóváírást akkor 76.000 körül van a nettója. Táppénznél az elõzõ év bruttóit is nézik, ha az elõzõ évben minimálbérért dolgoztál, vagy munkanélküli voltál, vagy sokat voltál táppénzen, akkor reális, de amúgy nem. Ha mindvégig 100 körül vagy annál több volt a bruttód elõzõ évben is, akkor valamit nagyon elcsesztek.
A kérdező hozzászólása: De akkor ez tutti??tehát mivel 8as foku veszélyeztett terhes vagyok mást nem mint szja-t vonhatnak.oké bemegyek és szétverem õket mert szívatnak
Ennél többet már én sem tudok hozzáfûzni, nem értem, milyen levonásokkal vagdalkóznak a munkahelyeden, de a bérszámfejtõ nem lehet épp a helyzet magaslatán.Remélem megoldódik a problémád...Üdv.
Levonás táppénzbõl, baleseti táppénzbõl és terhességi-gyermekágyi segélybõl A táppénzbõl, baleseti táppénzbõl, illetve terhességi-gyermekágyi segélybõl jogszabály alapján csak személyijövedelemadó-elõleget kell levonni. Végrehajtás során legfeljebb 33 százalékát lehet levonni: - gyermektartásdíj címén, illetve - jogalap nélküli ellátás visszafizetése végett. Levonás a gyedbõl A gyed összegét nyugdíjjárulék és személyi jövedelemadó terheli. Összegébõl ezen túlmenõen legfeljebb 33 százalékot lehet levonni: - gyermektartásdíj, illetve - jogalap nélküli egészségbiztosítási ellátás visszafizettetése címén. Levonás a gyesbõl A gyes adóterhet nem viselõ járandóságnak minõsül, így szja-elõleg nem terheli. A 8, 5 százalék nyugdíjjárulékot viszont le kell belõle vonni. (A saját jogú nyugdíjban, valamint a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, özvegyi nyugdíjban részesülõ személy a gyermekgondozási segély után nyugdíjjárulékot nem fizet. A rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban, valamint a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, özvegyi nyugdíjban részesülõ személy a folyósító szervhez benyújtott nyilatkozatával azonban vállalhatja a nyugdíjjárulék fizetését.) A gyes összegébõl legfeljebb 33 százalékot lehet levonni a - jogalap nélkül felvett gyermekgondozási segély, - gyermeknevelési támogatás és anyasági támogatás fejében.
Szia! Elõzõ válaszoló vagyok..mivel 5 hónapja vagy otthon, az már elég tartósnak számít, és nem vonhatnak le eü-, és egyéb járulékokat, hiszen te most passzív állományben vagy a mhelyeden, a bérpapírodon ezekben a sorokban nullának kell szerepelnie.
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek felhívtam öket és kiderült, hogy TB kifizetõhely de azt mondták 55.000 járna csak hát a levonások :D közben meg csak SZJA-t vonhatnának szerdán be is megyek de rájuk döntöm az asztalt köszike a sok segítséget.De mi van akkor ha nem vettek tartós táppénzre???akkor is csak szja-t szabad vonniuk??
Szia! A harmadik válaszoló vagyok, és szerintem is, gyorsan nézz utána.Az adójóváírásról annyit, hogy minden év elején nyilatkozni kell egy nyomtatványon, amit a munkaügyes dug az orrod alá, h kéred-e. Ha már december óta otthon vagy, lehet, hogy ez neked elmaradt.De ezt pótolhatod, akár már a következõ hónaptól, az elmaradottat pedig az adóbevalláskor kapod vissza az apeh-tõl.Az tuti biztos, h táppénz alatt nem vonhatnak járulékokat, csak személyi jövedelem adót!!!!Meg kellene nézned az bérpapírodat, hogy miket kavartak össze.A 32 ezer nagyon durva, fõleg, h a 67 nettó, nem is bruttó.
A kérdező hozzászólása: ráadásul a 67.000-ft a nettóm :D nagyon szuper ennek akkor nagyon gyorsan utánnajárok :D
Szia! Szintén az elejétõl nem dolgozhatok... Nem tudom ez az elsõ tp. volt-e? Az elsõ hóban én is ennyit kaptam, pedig 84.500-re vagyok bejelentve. A 2. hótól 60 ezret kapok kézhez. Szerintem nyugodtan kérdezz rá a munkáltatódra!
A kérdező hozzászólása: áhhhá hát én már 5 hónapja vagyok táppénzen eddig vártam majd csk lesz valami de nem lett semmi ezért kérdeztem rá itt.Megérdeklõdöm a munkahelyemen és majd írok köszönöm a segítséget nagyon sokat segítettél
Szia! Táppénz:A bruttó alapfizetésed 70%-át veszik, ez lesz a táppénzes bruttód.Tehát, ha a 67 bruttó, akkor 46900 lesz.Tartós táppénz esetén ebból az öszzegbõl már csak szja elõleget vonnak le, ami 18%, tehát 8442 ft. 46900-8442=38458FT+ AZ ADÓJÓVÁÍRÁS, ami 11 ezer valamennyi forint, tehát majdnem 50-et kellene kézhez kapnod.De ez csak tartós táppénz esetén érvényes. az elsõ 2 hónapban még nekem is vontak más járulékokat(nyugdíj, eü, munkavállalói, stb.)
A kérdező hozzászólása: csak a környezetem egy kicsit furcsának tartja kevesellik az összeget :)
A kérdező hozzászólása: Lassan 6 éve dolgozom egyfolytában persze nem egyhelyen a nettóm mindig 70-80 körül volt.ennél a cégnél köbö lassan egy éve vagyok.nem igazán járok táppénzre viszont tavaly volt egy babónk akit sajnos elvetéltem még picike volt.8 hetes de nem hinném, hogy emiatt kellene ilyen keveset kapnom itt a nettom olyan 65.000-körül van ugyhogy nem hinném, hogy ilyen keveset kellene kapnom viszont az adójóváírást még télleg nem kértem.üdv és köszönöm a segítséget

Ha elmegyek veszélyeztetett terhesként táppénzre az befolyásolja a gyed összegét?

Sehol nem találtam, köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Én is így voltam, most vagyok 39 hetes, a válaszom: nem! nem befolyásolja!

Én is így voltam, most vagyok 39 hetes, a válaszom: nem! nem befolyásolja!
Nem.
Igen, neked is jár. De ez a már megállapított táppénzedet nem fogja érinteni.

Ha valaki veszélyeztetett terhes, azt beleírják a kiskönyvébe?

Vagy hogyan lehet igazolni?

Legjobb válasz: Nem írják bele. A nõdokitól kérhetsz igazolást.

Nem írják bele. A nõdokitól kérhetsz igazolást.
Nekem nem írták be, viszont sokat jártam dokihoz és az egyik lelet papíron rajta volt. Esetleg ha megkéred az orvost ír róla papírt.
Szia! Nekem is csak az egyik papíromon volt rajta!
Lehet, hogy attól is függ, a doki vagy a védõnõ állapítja-e meg. Nekem a védõnõ mondta, hogy veszélyeztetettnek vesz fel, de nem írta be a kiskönyvbe sose. Ettõl függetlenül viszont táppénzre akartam jönni, mondtam a nõgyógyászomnak, és tõle kaptam havonta igazolást, de õ sem írta be.
Nekem a nõgyógyász beírta a kiskönyvbe, a körzeti orvos lemásolta a kiskönyvet és így vett fel táppénzre.

Mit tegyek ha veszélyeztetett terhesként nem dolgozhatok? A táppénz viszont csak 4.5hónapig jár a biztosítási időm miatt. Ha a szülési szabit kiveszem, még mindig marad 4hét amivel nem tudom mi a teendő.

A munkáltatóm szerint megkel szüntetnem a munkaviszonyomat.

Legjobb válasz: Ezt nem értem, hogy miért csak 4,5 hónap táppénz jár neked. Ezt le tudod írni, miért van?

Ezt nem értem, hogy miért csak 4, 5 hónap táppénz jár neked. Ezt le tudod írni, miért van?
Elõször is ahogy elõttem írták alá ne írj semmit. Én a nagy fiammal voltam így. Ha az orvos táppénzen tart végig nincs semmi tennivalód, csak onnantól, hogy nem jár a táppénz a szülési szabadságig nem kapsz semmilyen juttattatást, de a munkaviszonyod megmarad és jár majd a TGYÁS, GYED. A munkáltató azért mondta, hogy meg kellene szüntetned a munkaviszonyt, hogy ne kelljen utánad évekig fizetnie. Mivel õ nem küldhet el így akar megszabadulni tõled.
Ez is vonatkozik rád, ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed. 90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott idõtartam alatt: a) a betegség miatti keresõképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követõ egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresõképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság, b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés, c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §), d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelés, a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés], e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétõl számított idõtartama.
Semmilyen papírt ne írj alá, közös megegyezésest sem!Terhesen nem rúghat ki!És kötelezõ könnyített munkát(v. kevesebb órában foglalkoztatnia) adnia ugyanolyan bérért és éjszaka nem dolgoztathat.Olvasd el a munka törvénykönyvét.Érthetõen levan írva minden.Megkeresni a rád vonatkozó részt, kicsi idõbe telik, de érdemes, mert különben nam kapsz Gyedet, csak Gyest de avval meg kitörölheted... Itt a munka törvénykönyve : http://www.munka.org/munkatorvenykonyveharom De ügyvédet is megkérdezhetsz ingyen, itt: http://www.csaladinet.hu/szakertok/dr_knab_gabriella_ugyved/..
A kérdező hozzászólása: Egy gyárban dolgoztam három szakban, álló munkát.És munkaerõ kölcsönzõ cégtõl.Másik munkát nem ajánlottak, csak közös megegyezéssel menjek el.Köszönöm szépen a válaszokat.
Elsõ vagyok. Eben az esetben a helyedben dolgoznék még egy hónapot, akárhogy is. Nem írtál részleteket, miért nem dolgozhatsz. A munkaely köteles olyan körülményeket biztosítani, amit el tudsz látni babásan is (ha netán veszélyes anyaggal dolgozol és azért nem lehetne). Írd meg, miért vagy veszélyeztetett. Ha mást nem, akkor irodába be kell ültessen és nem ad semmi munkát, az az õ dolga, de terhesen, ha te dolgozni akarsz, neki megfelelõ körülményeket kell biztosítania ehhez. 1 hónapot ha kibírsz, onnantól mehet a táppénz és kész. Fel ne mondjál, alá ne írj semmit, mert SEMMI ellátást nem fogsz kapni!!! Ne hagyd magad átverni. Ha írsz részleteket (munkakörülmények, veszélyeztetettség oka), megírjuk, mit tehetsz. És hogy mit ne tegyél semmiképp!!!
Semmiként ne szüntessétek meg a munkaviszonyodat, persze, a munkáltatódnak ez a jó, de neked nem. Ne írj alá semmit, mert õ most nem küldhet el, de te felmondhatsz! Ma délután utánaérdeklõdök neked, ha gondolod, hogy mi jár neked ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Azért 4.5hónap mert ennyi a munkaviszonyom, és táppénz csak ugyanannyi ideig jár.Mivel több mint 30 nap telt el a két munkahelyem között.
Miért kell megszüntetned a munkaviszonyod?Nem kell...Nehogy aláírj ilyen papírt és közös megegyezéseset sem.Ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed, nem rúghat ki.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!