Találatok a következő kifejezésre: Ha a vagy az Internet (61 db)

http://www.nhh.hu/ Nekik írhatsz ha úgy érzed tisztségtelenek voltak.
A kérdező hozzászólása: Köszi, elgondolkodom rajta. Korrektnek nem nevezném az eljárást, inkább a herce-hurcától kímélném meg magam. Egy biztos, nem ezzel a szolgáltatóval fogok szerzõdést kötni.
"A fele annyi sebesség fele annyi havidíjat jelent, " Ez soha nem volt így és nem is lesz. A 10e/8e amit írtam reális a fele akkora sebességért.
A szerzõdésben mindig benne van h mi a minimális adatsebesség amit biztosít(tehát a garantált), biztos elolvastad! Az mindig kevesebb, mint maga a díjcsomag elnevezésében lévõ mega. Szerintem korrektek voltak veled, h átmehettél olcsóbb tarifába, plusz egy hónapot elengedtek
A kérdező hozzászólása: Nem a csodára várok, de szerintem ez nagyon tisztességtelen eljárás. A fele annyi sebesség fele annyi havidíjat jelent, jóval több pénzt, mint amit õk felajánlottak. Ha nem vesszük észre az állandó lassúságot, vajon meddig fizettetnek velünk a semmiért ? Az alacsonyabb szolgáltatásra való áttérést a múlt héten ajánlották fel, ami természetesen újabb egy év hûségnyilatkozatot jelentene. Vajon miért nem az ügyfél javára tévednek ?
"ezt nyilván tudták már a szerzõdéskötéskor is. " Nem feltétlen. A kábelek sajnos néha csodákra képesek. Ha felajánlották a visszaváltást a kisebb sebességre(=olcsóbbra), akkor miért nem éltetek a lehetõséggel?? Ha nem megoldható a nagyobb sebesség, akkor hiába várod a csodát, késõbb sem lesz jó. Az 1 havi díj elengedése elõfordulhat, hogy kb pont azzal egyenlõ, mintha eddig is a lassabbat fizetted volna? Ha pl 10e a 8Mbit és 8e a 4Mbit, és te 5 hónapig fizetted a 10e-t, most "kapsz" 10e-t, akkor ugyanúgy 40e-t fizetsz, mint ha 5 hónapig havi 8e-t fizettél volna.
A kérdező hozzászólása: A szerzõdésünk 8 Mbit-re szólt 1 éves hûségnyilatkozattal, ami még nem telt le. Szakemberrel mérettük, mert rendszeresen lassú volt, soha nem éri-érte el a 4 Mbitet.Panaszt tettünk írásban, a válaszban elismerték, hogy technikailag lehetetlen a 8 Mbit teljesítése a környezetünkben, ezt nyilván tudták már a szerzõdéskötéskor is. Kompenzálásképpen felajánlották 1 havi törlesztõrészlet elengedését és egy újabb szerzõdés megkötését alacsonyabb szolgáltatásra. Mi pedig már jó pár hónapja fizetjük a szerzõdésben lévõ "gyorsaságért" a díjat.
Miért fárasztod magad levelezéssel, van elég szolgáltató, választanék egy másikat.
Mi a baj velük? Bocs az offért.
A kérdező hozzászólása: Mármint az NHH címére ? Nagyon köszönöm a választ ! Emailen, vagy ajánlottan küldjem ?
Igaz, a korrektség nem pont ez. Azért kérdeztem mi a gond, mert nekem 8 éve van Invitel internetem, és gyakorlatilag nincs gondom vele.
Mirû beszélsz te? Fogalmazd újra és kapsz segítséget.

Vírus vagy Kémprogram Vistánál! Miért van az hogy ha megnyitom a firefoxot vagy az internet explorert és mondjuk beírok valamit a googleba akkor rögtön kidob mind 2-t? Firefoxnál:A rendszer összeomlott Explorernél:Hiba az Internet Explorer leáll.

Valószín?leg vírus, mert már volt egy jó pár a gépen amit a nod32 kiírtott de nem tom... Pl. Most ami meg van fert?zve és nem tudok vele mit csinálni: C:\\Windows\\Temp\\rundll32.dll

Legjobb válasz: Töröld az összes .temp fájlt. Rendszereszközök, lemezkarbantartó.

Töröld az összes .temp fájlt. Rendszereszközök, lemezkarbantartó.
A kérdező hozzászólása: Eddig ok mert töröltem a fájlt de még mindig azt csinálja mind2 böngészõ :S Ilyenkor mit lehet csinálni? xD
A kérdező hozzászólása: Nincs más megoldás a formázáson kívül? :S
Hát ez kemény. A Rundll a Rendszer-visszaállítás. Elõször töröld az összes .tmp fájlt (Startmenû/Minden program/Kellékek/Rendszereszközök/Rendszer-visszállítás. Itt kapcsold ki a Figyelést. Inditsd újra a gépet, aztán ereszd rá a NOD-ot. Ha nem tudja törölni, rakja karanténba, ott is jó helyen van. Ha megvan, inditsd újra a gépet és tedd vissza Figyelésre a Rendszer-visszaállítást. Ha így sem megy, próbáld ugyanezt Csökkentett módban (újrainditás, amíg fekete a monitor F8), aztán futtasd le a vírusirtót.
A tempben lévõ rundll fájl bizony egy vírus. Az nem rendszervisszaállítás, az nem windows-összetevõ, hanem vírus. A temp könyvtárban ilyen fájlnak nem kell lennie. Azonban a megoldás menete majdnem jó: 1. Kapcsold ki a rendszervisszaállítást MINDEGYIK meghajtón. 2. Ellenõrizd, hogy mely programok indulnak automatikusan. (Start > msconfig, Automatikus indítás fül. Itt ami gyanús, azt töröld. - Amiben nem vagy biztos, guglizd meg.) 3. Indítsd el a gépet CSÖKKENTETT MÓDBAN. 4. Töröld a fertõzött állományt a temp könyvtárból, majd indítsd egy vírusellenõrzést. 5. Indítsd újra a számítógépet. Ellenõrizzed, hogy minden rendben van-e. Ha megvan a vírus neve, akkor guglizd meg, általában konkrétan az adott vírusra szabottan is leírja, hogy mit kell tenni vele.
Formázz és tedd újra a Windows-t. Ha nem megy az Internet Explorer, akkor a rendszer sérült. Én is így jártam néhány hónapja.
Sajnos nincs.
A kérdező hozzászólása: Végül is újra lett rakva a vista és már jó ^^


Ha Counter-Strike 1.6-ban nagy a pingem és folyamatosan akadok az az internet hibája, vagy a számítógép? (az internet 2 MB/s)

Legjobb válasz: az ilyennek nem sávszélesség kell, hanem válaszidõ, ami a netes programoktól függ

az ilyennek nem sávszélesség kell, hanem válaszidõ, ami a netes programoktól függ
Szerintem nem a net miatt lagolsz... én fél megabites nettel se lagoltam be még zombie-s szerveren sem.
A kérdező hozzászólása: És akkor mit ajánlatok?
zárd be az MSN-t, skype-t, torrentet, és a többi netes appot!
A kérdező hozzászólása: És ha esetleg váltok 10MB/s-os internetre akkor szerinted jobb lesz?

Ha kB/s-mal tölti le a filmet az internet, akkor gyors vagy lassú?

Legjobb válasz: Mennyivel? 1 vagy 6x10^23 hatványon?

Mennyivel? 1 vagy 6x10^23 hatványon?
mennyi kb/s el ? 10 vagy 10000 ?
Ott van az infó, csak rossz helyen... :) 405kb/s az tûrhetõ, bár attól függ, hogy milyen neted van! Lehetne jobb és rosszabb is!
Kb 3 mbit/sec. Közepes...
Lassú. Kérem, ne ócsárolja senki ezt a választ. Köszönöm.

Ha a Google vagy az Internet Explorer azt írja, hogy a weblapom megtekintése káros lehet a számítógép számára, akkor mit csináltam rosszul, mit tegyek?

Legjobb válasz: Te legfõképpen semmit :) A hiba nem a te készülékedben van, hanem a honlapkészítõ tett a weboldalára olyan kódot amelyet a google robotja vagy az IE ellenõrzõje veszélyesnek, károsnak minõsít. A program figyelmeztet, azonban nem "tilt". Ha akarod ettõl függetlenül meg tudod tekinteni az oldalt. A te döntésed, hogy olyan oldalra menj, amely esetleg potenciális veszélyforrás lehet a számítógépedre nézve. Azonban van amikor "bakot lõ" a google is, és olyan oldalt minõsít veszélyesnek, amelyen nincs ártalmas kód. Ezért mondtam, hogy a te döntésed, hiszen te tudod, hogy egy crackeket tartalmazó oldalt vagy egy kiskutyákat bemutató site-ot minõsítettek veszélyesnek. Elõbbi vélhetõen jogosan, utóbbi valószínûleg "félreértésbõl" eredõen lett károsnak titulálva.

Te legfõképpen semmit :) A hiba nem a te készülékedben van, hanem a honlapkészítõ tett a weboldalára olyan kódot amelyet a google robotja vagy az IE ellenõrzõje veszélyesnek, károsnak minõsít. A program figyelmeztet, azonban nem "tilt". Ha akarod ettõl függetlenül meg tudod tekinteni az oldalt. A te döntésed, hogy olyan oldalra menj, amely esetleg potenciális veszélyforrás lehet a számítógépedre nézve. Azonban van amikor "bakot lõ" a google is, és olyan oldalt minõsít veszélyesnek, amelyen nincs ártalmas kód. Ezért mondtam, hogy a te döntésed, hiszen te tudod, hogy egy crackeket tartalmazó oldalt vagy egy kiskutyákat bemutató site-ot minõsítettek veszélyesnek. Elõbbi vélhetõen jogosan, utóbbi valószínûleg "félreértésbõl" eredõen lett károsnak titulálva.
A kérdező hozzászólása: Na de, mint a kérdésben is szerepelt, én vagyok a honlapkészítõ.
Logikusan, vagy betettek valami káros programot a tárhelyedre, vagy te magad másoltál fel vmi vírust, amirõl nem tudod, hogy a gépeden van. Fizetõs tárhelyek védelmet nyújtanak ezek ellen, ellenõrzik. De persze ott is lehet baki.
Milyen géped van? Milyen sebességû a neted?
Meleg van.

ADSL és telefon egyszerre nem megy? ADSL internet kapcsolatom van. ADSL modem, router összekötve a kapcsolat tökéletes. Ha felveszem a telefon és tárcsázok vagy hívnak az internet elmegy és nincs kapcsolat.

És pár perc múlva a modem visszacsatlakozik és megy megint minden el?r?l!

Legjobb válasz: Kell hozzá egy kütyü - egy szûrõ, melyet a bejövõ vonalra iktatsz és kétfelé választja a telefon és az internet jelet, hogy a kettõ ne zavarja egymást. Ezt a "DSL splitter". Nem lehet drága meglehet ingyen is ad neked valaki egy számítógépszküzletben vagy szervizben.

Kell hozzá egy kütyü - egy szûrõ, melyet a bejövõ vonalra iktatsz és kétfelé választja a telefon és az internet jelet, hogy a kettõ ne zavarja egymást. Ezt a "DSL splitter". Nem lehet drága meglehet ingyen is ad neked valaki egy számítógépszküzletben vagy szervizben.
nállunk tökéletesen mûködik.
Így van! És ha nem tudod a LAKÁSBA BEMENÕ telefonvezetékbe kapcsolni a szûrõt (azaz minden eszköz elé), akkor miden készülékhez kell egy szûrõ. (nálunk így van) Így van nálunk: bejön a lakásba a telefonvonal az ajtó felett kb.. Elmegy egy irányba a nagyszobába és egy másik elágazással jön egy szál hozzám az én szobámba. Mivel a kábel folytonosan megy a falban, így ott nem tudjuk megszakítani a vezetéket és "minden elé" betenni a szûrõt, így tettek egyet az én szobámba a kábel végére meg egyet a nagyszobai telefonkábel végére és így már mûködött a rendszer. A hiba nálunk abból adódott, hogy amit kiküldtek "egységcsomagot" csak 1 szûrõt tartalmazott és ha a megadottak szerint kötöttük be, akkor ugyanígy ha telefonáltunk a nagyszobából akkor szakadt a net. Kérni kell tõlük egy szûrõt.

Mi lesz (lenne) a világgal, ha megszűnik az internet, és/vagy megszűnne egy csapásra a kábítószer-utánpótlás?

Vajon meddig bírják ki a társadalmak?

Legjobb válasz: bár nem értem hogy lehet a két dolgot egy napon említeni, de azért leírom a véleményem. Az internet megszûnése azért lenne nagyon rossz, mert a legtöbb információ interneten van közzétéve, ott hozzáférhetõ. Az iskolák építenek az intertnet meglétére (ld. neptun, levelezõlisták). Hírforrás azoknak, akik nem fizetnek elõ tv-re és nem járatnak újságot. Sok albérletes egyetemista ilyen szerintem. Borzasztó lassú lenne az élet, nem ehhez van adaptálódva a világ. Az elveszett adatokat lehetetlen lenne pótolni, így senkinek nem érne semmit az eddig elvégzett egyeteme, mivel már nem leckekönyv van. Az internetes ügyintézés megszûnésével megint sorok kígyóznának a bankoknál, megint utazgatni kéne ha valami mondjuk csak egy másik városban megvásárolható, mert nem tudod megrendelni - mert nem is tudsz róla hogy van. Drog - egy csomó megkattant ember járkálna hónapokig az utcákon, de aztán újból elkezdenék termelni a drogot. Vagy ha ez nem egy opció, akkor pár év után mindenki tiszta lenne, vagy egy nagy részük öngyilkos lenne.

bár nem értem hogy lehet a két dolgot egy napon említeni, de azért leírom a véleményem. Az internet megszûnése azért lenne nagyon rossz, mert a legtöbb információ interneten van közzétéve, ott hozzáférhetõ. Az iskolák építenek az intertnet meglétére (ld. neptun, levelezõlisták). Hírforrás azoknak, akik nem fizetnek elõ tv-re és nem járatnak újságot. Sok albérletes egyetemista ilyen szerintem. Borzasztó lassú lenne az élet, nem ehhez van adaptálódva a világ. Az elveszett adatokat lehetetlen lenne pótolni, így senkinek nem érne semmit az eddig elvégzett egyeteme, mivel már nem leckekönyv van. Az internetes ügyintézés megszûnésével megint sorok kígyóznának a bankoknál, megint utazgatni kéne ha valami mondjuk csak egy másik városban megvásárolható, mert nem tudod megrendelni - mert nem is tudsz róla hogy van. Drog - egy csomó megkattant ember járkálna hónapokig az utcákon, de aztán újból elkezdenék termelni a drogot. Vagy ha ez nem egy opció, akkor pár év után mindenki tiszta lenne, vagy egy nagy részük öngyilkos lenne.
Az internetet visszaépítenék, bár az kérdés, hogy elvesznek-e az adatok. Mostanában tér át az ELTE a Neptunra, korábban az ETR-t használta, úgyhogy most nincs elektronikus tanulmányi rendszer, és nem tudnak iskolalátogatási igazolást kiadni. Megoldanák valahogy; szerencsére megvannak a papíros indexek is. Visszatérne a parafatáblás, feliratkozásos jelentkezési rendszer. A diplomák nem vesznének el, mire való az oklevélmelléklet?
Ez kicsit olyan, mintha neked a drogok és a net jelentenék a világot :D De megnyugodhatsz. egycsapásra semmi sem tûnik el. Máshogy is lehet kommunikálni nem csak az interneten keresztül. Mindenki találna más szórakozást magának.
Annak aki fölöttem van kettõvel! Az adatok nem az interneten vannak tárolva hanem szervergépeken. Maga az internet is kapcsolat számítógépek milliói között. Szóval nem kérdés az h elvesznének-e mert a kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Azzal hogy megszûnik az internet, csak a kapcsolat szûnik meg a milliónyi számítógép között
Mindkét esetben borítékolható az öngyilkosságok megugrása. Ha megszûnne az internet a hétköznapi ügyintézés is nagy nehézség lenne. Legsúlyosabb az lenne, hogy tartani kéne a munkatempót a megszokott ütemben -> Dugók, tülekedés - a civilizált viselkedés leépülése. Volt már ilyen, nem is oly rég - ahonnan ide feljöttünk. ((Ha jó volt úgy ha nem, már nem lehet károsodás nélkül visszatérni oda - ez az idõutazásnak is a legfõbb problémája.)) ((( Egyéb tekintetben a Die Hard 4.0 az irányadó :) )) ------ Megszûnne a kábszer utánpótlás? Melyik fajta? Szex, narkó, cigi, ital, hatalom, pénz, kín? Amíg nem mind, addig helyettesíthetõ - szerintem. Ha kb 1/10-ére lassulna az élet, semmi gond nem lenne :) Sõt.
Ez a kérdés néhanapján foglalkoztat engem is. Ha a "világot" azaz a Földi lakosságot nézem, s azt, hogy a föld lakosságának max. 10% él az internet csodájával, akkor a válaszom, az hogy semmi. De ez bonyolultabb, mert az a felsõ 10% mûködteti a rendszereit ily módon. Mivel az internet is hozzájárult a "világunk" felgyorsulásához, az információ áradathoz, lelassulna minden. (mondjuk, ha megszûnne a net, akkor vele együtt a TV, rádió, GPS, telefon is... nem?) Mondjuk egy erõs napkitörés kiüthetné az összes tranzformátort és elektromos berendezést - a Discoveryn láttam, hogy az USÁ-nak kb 3 évre lenne szüksége, hogy az elektromos hálózatát megjavítsa, újjáépítse) szóval addig is sok minden extra eltûnne az életünkbõl. De nem csak negatív kihatása lenne. A pozitívok szerintem: Lassabb világ, lassabb gazdaság, lassabb termelés - mivel a fogyasztói társadalomban sok "szart" gyártunk feleslegesen, ezeknek egy része eltûnne. Több munkahely lenne. Az emberek beszélgetnének, jobban odafigyelnének egymásra. Kialakulna egy régebbi típusú értékrend. Lehet eleinte összeomlana minden, káosz lenne, lázadás, éhezés, háború stb. De utána alkalmazkodnánk az új világhoz. Drog? Kikopnának azok az emberek egy emberöltõ alatt, aztán mint ha soha nem lett volna. Vagy lennének más drogok a mostaniak helyett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A 10 % internethasználat elgondolkodtatott. Ez eszembe sem jutott.
Ennyire fiatalok írtak mind ide? :) ;) 1993/94-ben hazánkban még nem is nagyon volt az otthonokban net... ÉS hivatalokban sem volt jellemzõ, csak az egyetemeken, kutató intézetekben, és alig máshol... 1990-ig nyugaton is ez volt a helyzet...
A kérdező hozzászólása: Igen, de valaminek a bevezetése nem jár akkora megrázkódtatással, mint ugyanannak hirtelen elvonása. Ma mindkettõ a tömegek lenyugtatására van. (feltételezem) Amíg valaki narkózik, vagy netfüggõ, addig nem gondolkodik, illetve max. megmarad a gondolkodásnál a netes esetében. (ez is csak fikció, nem tudom, más mit gondol errõl?)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!