Találatok a következő kifejezésre: Ha a vércukor vizsgálat (5 db)

Mi történik, ha a vércukor vizsgálat magasabb eredménye ellenére nem tartom szigorúan a diétát?

A n?gyógyászom nem fogott diétára, bár az eredményem kicsit magas lett: 7mmol/l (2 órás eredmény). Ha nem tartom a diétát, azzal árthatok a babának? Ha igen, konkrétan milyen szöv?dményei/következményei lehetnek?

Legjobb válasz: nagy lesz, és esetleg neki is lesznek cukor gondjai. nem kell mindenrõl lemondani, de édesség finomított cukor helyett próbálj gyümölcsözni, és teljes kiõrlésû kekszet enni, nekem jó a cukrom, csak nagyon hízok, ezért én magam diétázom, az elõzõvel is 30 kgt híztam, amit nagyon hamar leadtam, de még most vagyok a felénél és megint 10 van rajtam, sajnos, hiába próbálok figyelni. :-(

nagy lesz, és esetleg neki is lesznek cukor gondjai. nem kell mindenrõl lemondani, de édesség finomított cukor helyett próbálj gyümölcsözni, és teljes kiõrlésû kekszet enni, nekem jó a cukrom, csak nagyon hízok, ezért én magam diétázom, az elõzõvel is 30 kgt híztam, amit nagyon hamar leadtam, de még most vagyok a felénél és megint 10 van rajtam, sajnos, hiába próbálok figyelni. :-(
nekem azt mondták, ha nem tartom a diétát, akkor a baba születésekor nagy lesz a vércukorszint különbség és ha megszületik, akkor be is kómázhat, mert nekem még mindig magas lesz a vércukrom a babának meg alacsony, mivel kikerül belõlem és már nem kell annyi inzulint termelnie a kis szervezetének. nem tudom érthetõbben leírni, de én csak annyit jegyeztem meg ebbõl, hogy bekómázhat, és tartottam is a diétát. a 38. héten szültem 3500 grammal a kisfiunkat.
Úgy tudom, hogy csak 7, 8 fölött kell diétázni. És ha az orvosod sem mondta, akkor biztos nincs is baj.
Nekem múlt héten nézték. Nekem is 7mmol/liter volt 2 órával a cukorszirup után. Úgy tudom én is, hogy 7, 8-ig (vagy 7, 5-ig) normális. Én most is jégkrémet eszem... 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát, egy kicsit most összezavarodtam, nem értem, hogy ha ilyen komoly következményei lehetnek a magasabb vércukor szintnek, akkor az orvosom miért nem fogott diétára? Ha esetleg tudtok ajánlani olyan oldalt, ahonnan letölthetek diétát, azt megköszönném! Remélem még nem lesz késõ elkezdenem!
A második válaszolónak igaza van teljes mértékben. Ha nem figyelsz oda a diétára és továbbra is magas a cukrod, akkor az a cukormennyiség a lepénybe is átjut és a baba hasnyálmirigye kezdi el termelni a többlet inzulint, hogy lépést tartson a megemelkedett cukorral. Károsodik a lepény, mert az inzulin hiány hatására sejtjei károsodnak, un. lepényelégtelenség lép fel, romlik a magzat oxygén és tápanyag ellátása. A legsúlyosabb esetben oxygénhiány lép fel és a magzat méhen belül elhalhat. A cukor (energia) túlkínálat következtében a magzat „hízik”, létre jön a cukorbetegek „nagy magzata” jellegzetes képe. A szülés után a magzatot a vércukor szint gyors csökkenése veszélyezteti: a cukortúlkínálat megszûnése miatt a magzati inzulin túltermelés eltünteti a vérbõl a cukrot, súlyos agyi károsodás jöhet létre. Azt hiszem ezek épp elég jó indokok, hogy miért tartsuk be a diétát.
Azért nem fogott az orvos diétára, mert a cukrod a határérték alatt van. Ha 7, 8 lett volna, akkor kéne diétáznod. Evés után mindenkinek megnõ a cukorszintje, tehát a te eredményed nem rossz. De kérdezd meg a dokidat.

A vércukor-vizsgálat utána - ha minden rendben van - mikor vannak még laborok a 40. hétig?

Legjobb válasz: Amennyire én tudom: 30-32. héten a negyedik rutin(vérkép,ellenanyag) 35. héten cervixbakter 38. héten ötödik rutin(nagymûtéti labor+CRP)

Amennyire én tudom: 30-32. héten a negyedik rutin(vérkép, ellenanyag) 35. héten cervixbakter 38. héten ötödik rutin(nagymûtéti labor+CRP)
Talán a negyedik rutin magába foglal még egy terheléses vércukor vizsgálatot is Elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: köszi

Vércukor mérés eredményét mennyire befolyásolja, ha a vizsgálat elõtt iszik valaki egy pohár frissen facsart narancslét?

14,0 mmol/L lett a párom vércukor eredménye (teljes körû vérkép részeként), de elõtte sajnos ivott gyümölcslevet.

Legjobb válasz: Eléggé. Cukrot vagy éhgyomorra néznek, vagy terhelésesen, de akkor a nõvérke adagol neked valami cukros oldatot, hogy idd meg. Az eredmény használhatatlan, elõtte fogyasztani saját döntésbõl nem szabad semmit. Újra kell mérni.

Eléggé. Cukrot vagy éhgyomorra néznek, vagy terhelésesen, de akkor a nõvérke adagol neked valami cukros oldatot, hogy idd meg. Az eredmény használhatatlan, elõtte fogyasztani saját döntésbõl nem szabad semmit. Újra kell mérni.
Elnézést.
Labor elõtt, ha cukrot is néznek csak tiszta vizet, üres teát ajánlatos inni. A narancslé kifejezetten remek vércukor emelõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez is válasz volt, de nem az én kérdésemre. Ha tudsz válaszolni is a fent leírt kérdésre, szívesen veszem.
5 év alatti gyerekekre ezért figyelnek a szüleik, mert még alacsony az intelligencia hányadosuk, és szükségük van irányításra, ugyanis nem lehet elvárni tõlük hogy tudatosan ne egyenek/igyanak vércukorszint mérés elõtt. Tehát a párodnak több anyáskodásra van szüksége jelenleg, úgy tûnik magától nem képes értelmesen viselkedni, mondjuk úgy ahogyan egy speciális vizsgálat a hiteles eredmény érdekében megkövetelné. De ne aggódj, a férfiak is felnõnek, ki 40, ki 50 éves korára.
nagyon mivel tele van cukorral. Nem véletelenül kell menni éhgyomorra, meg kell simételni a vérvételt, tök fölösleges volt.
Minek ittál elõtte? Még attól is sok nagyon, fõleg reggel.
A kérdező hozzászólása: Elég hanyag ebbõl a szempontból, én már korholtam érte eleget, már az is nagy szó volt, hogy elment vérvételre.
De miért ivott elõtte? Nem tudta, hogy éhgyomorra kell mennie? Elég nagy butaság. Ha magas a cukra, úgy is kiderül, és mihamarabb kiderül, annál jobb. Ha mást is vizsgáltak a vérében, kkor azok az értékek is torzulhattak.
A kérdező hozzászólása: Én is attól tartok. :(
Azé a 14, 0 sok lesz, narancslé ide, vagy oda.
Cukorbetegekkel is gyümilevet itatnak, ha alacsony a cukruk, hogy megemelje... De ettõl függetlenül egészséges embernek nem megy fel 14-ig még plusz narancslével se... A vizsgálatot mindenképpen meg kell ismételni, de persze legközelebb éhgyomorra.


Ha a terheléses vércukor vizsgálat előtt eszek csokit cukrot, mármint nem aznap, hanem előtte való héten, az befolyásolja az eredményt? Mennyi idő alatt ürül ki?

Legjobb válasz: én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek

én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek
Szerintem sem befolyásolja, mert ugye este után már nem lehet enni, 4 óra alatt meg fõleg éjjel a gyomor megemészti a benne lévõ ételt. Reggel nem lehet enni, meg a vizsgálat alatt. Nekem magas lett, mentem dietetikushoz jó kis cukros, lekváros grízestészta ebéd után, és ott jó volt a cukrom.-)
A kérdező hozzászólása: azta.. :) )) ez utóbbi grízes cukros eset vicces.. :) ) Köszi a válaszokat! ;)
egyáltalán nem befolyásolja, hiszen 2 óra elteltével a szervezetben a vércukortartalom visszaáll a normális eredetire. Ha meg befolyásolja mégis, az azt jelenti hogy nagy baj van!!! úgyhogy nyugodtan egyél este 5 tábla csokit is, ebbõl a szempontból semmi jelentõsége. minden jót!!!! :) 37.kismama

A Vércukor szint mérésre ki az beutalót, a védőnő? Most 23hetes vagok, mikor kérjek beutalót? Ha jól tudom 26hetesen esedékes ez a vizsgálat. Miből áll? Szóval mennyi idő, hogy zajlik?

A válaszokat el?re is nagyon köszönöm

Legjobb válasz: Nálunk is hasonló volt a cukorterhelés mint ahogy az elõzõ válaszoló írta, annyi különbséggel hogy nekem 3x vettek vért. Éhgyomorra, aztán megittam a cukros vizet, 1 és 2 óra múlva is vettek vért.

Nálunk is hasonló volt a cukorterhelés mint ahogy az elõzõ válaszoló írta, annyi különbséggel hogy nekem 3x vettek vért. Éhgyomorra, aztán megittam a cukros vizet, 1 és 2 óra múlva is vettek vért.
Nekem a védõnõ adta, aki a nõgyógyásztól hozta.Elvonulsz laborba x gramm gyógyszertári szõlõcukorral(majd a védõnõ azt is megmondja).Leveszik a vért, a cukrot bekeverik vízzel.Megiszod, 2 óra múlva visszamész és vesznek vért megint.A leletért du. vissza kell majd menned, amit a dokid fog megnézni.
Még annyi hogy nálunk 24 hetesen van a cukorterhelés.
Szia!Én 22hetes vagyok és én 24hetesen fogok menni.Nálunk ez van elõírva.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy 24hetsen van itt is, sõt valószínû, mert mindenki ezt írja.:) Nem voltam vele tisztában. Köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!