Találatok a következő kifejezésre: Ha a vércukor vizsgálat (4 db)

Mi történik, ha a vércukor vizsgálat magasabb eredménye ellenére nem tartom szigorúan a diétát?

A n?gyógyászom nem fogott diétára, bár az eredményem kicsit magas lett: 7mmol/l (2 órás eredmény). Ha nem tartom a diétát, azzal árthatok a babának? Ha igen, konkrétan milyen szöv?dményei/következményei lehetnek?

Legjobb válasz: nagy lesz, és esetleg neki is lesznek cukor gondjai. nem kell mindenrõl lemondani, de édesség finomított cukor helyett próbálj gyümölcsözni, és teljes kiõrlésû kekszet enni, nekem jó a cukrom, csak nagyon hízok, ezért én magam diétázom, az elõzõvel is 30 kgt híztam, amit nagyon hamar leadtam, de még most vagyok a felénél és megint 10 van rajtam, sajnos, hiába próbálok figyelni. :-(

nagy lesz, és esetleg neki is lesznek cukor gondjai. nem kell mindenrõl lemondani, de édesség finomított cukor helyett próbálj gyümölcsözni, és teljes kiõrlésû kekszet enni, nekem jó a cukrom, csak nagyon hízok, ezért én magam diétázom, az elõzõvel is 30 kgt híztam, amit nagyon hamar leadtam, de még most vagyok a felénél és megint 10 van rajtam, sajnos, hiába próbálok figyelni. :-(
nekem azt mondták, ha nem tartom a diétát, akkor a baba születésekor nagy lesz a vércukorszint különbség és ha megszületik, akkor be is kómázhat, mert nekem még mindig magas lesz a vércukrom a babának meg alacsony, mivel kikerül belõlem és már nem kell annyi inzulint termelnie a kis szervezetének. nem tudom érthetõbben leírni, de én csak annyit jegyeztem meg ebbõl, hogy bekómázhat, és tartottam is a diétát. a 38. héten szültem 3500 grammal a kisfiunkat.
Úgy tudom, hogy csak 7, 8 fölött kell diétázni. És ha az orvosod sem mondta, akkor biztos nincs is baj.
Nekem múlt héten nézték. Nekem is 7mmol/liter volt 2 órával a cukorszirup után. Úgy tudom én is, hogy 7, 8-ig (vagy 7, 5-ig) normális. Én most is jégkrémet eszem... 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát, egy kicsit most összezavarodtam, nem értem, hogy ha ilyen komoly következményei lehetnek a magasabb vércukor szintnek, akkor az orvosom miért nem fogott diétára? Ha esetleg tudtok ajánlani olyan oldalt, ahonnan letölthetek diétát, azt megköszönném! Remélem még nem lesz késõ elkezdenem!
A második válaszolónak igaza van teljes mértékben. Ha nem figyelsz oda a diétára és továbbra is magas a cukrod, akkor az a cukormennyiség a lepénybe is átjut és a baba hasnyálmirigye kezdi el termelni a többlet inzulint, hogy lépést tartson a megemelkedett cukorral. Károsodik a lepény, mert az inzulin hiány hatására sejtjei károsodnak, un. lepényelégtelenség lép fel, romlik a magzat oxygén és tápanyag ellátása. A legsúlyosabb esetben oxygénhiány lép fel és a magzat méhen belül elhalhat. A cukor (energia) túlkínálat következtében a magzat „hízik”, létre jön a cukorbetegek „nagy magzata” jellegzetes képe. A szülés után a magzatot a vércukor szint gyors csökkenése veszélyezteti: a cukortúlkínálat megszûnése miatt a magzati inzulin túltermelés eltünteti a vérbõl a cukrot, súlyos agyi károsodás jöhet létre. Azt hiszem ezek épp elég jó indokok, hogy miért tartsuk be a diétát.
Azért nem fogott az orvos diétára, mert a cukrod a határérték alatt van. Ha 7, 8 lett volna, akkor kéne diétáznod. Evés után mindenkinek megnõ a cukorszintje, tehát a te eredményed nem rossz. De kérdezd meg a dokidat.

A vércukor-vizsgálat utána - ha minden rendben van - mikor vannak még laborok a 40. hétig?

Legjobb válasz: Amennyire én tudom: 30-32. héten a negyedik rutin(vérkép,ellenanyag) 35. héten cervixbakter 38. héten ötödik rutin(nagymûtéti labor+CRP)

Amennyire én tudom: 30-32. héten a negyedik rutin(vérkép, ellenanyag) 35. héten cervixbakter 38. héten ötödik rutin(nagymûtéti labor+CRP)
Talán a negyedik rutin magába foglal még egy terheléses vércukor vizsgálatot is Elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha a terheléses vércukor vizsgálat előtt eszek csokit cukrot, mármint nem aznap, hanem előtte való héten, az befolyásolja az eredményt? Mennyi idő alatt ürül ki?

Legjobb válasz: én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek

én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek
Szerintem sem befolyásolja, mert ugye este után már nem lehet enni, 4 óra alatt meg fõleg éjjel a gyomor megemészti a benne lévõ ételt. Reggel nem lehet enni, meg a vizsgálat alatt. Nekem magas lett, mentem dietetikushoz jó kis cukros, lekváros grízestészta ebéd után, és ott jó volt a cukrom.-)
A kérdező hozzászólása: azta.. :) )) ez utóbbi grízes cukros eset vicces.. :) ) Köszi a válaszokat! ;)
egyáltalán nem befolyásolja, hiszen 2 óra elteltével a szervezetben a vércukortartalom visszaáll a normális eredetire. Ha meg befolyásolja mégis, az azt jelenti hogy nagy baj van!!! úgyhogy nyugodtan egyél este 5 tábla csokit is, ebbõl a szempontból semmi jelentõsége. minden jót!!!! :) 37.kismama


A Vércukor szint mérésre ki az beutalót, a védőnő? Most 23hetes vagok, mikor kérjek beutalót? Ha jól tudom 26hetesen esedékes ez a vizsgálat. Miből áll? Szóval mennyi idő, hogy zajlik?

A válaszokat el?re is nagyon köszönöm

Legjobb válasz: Nálunk is hasonló volt a cukorterhelés mint ahogy az elõzõ válaszoló írta, annyi különbséggel hogy nekem 3x vettek vért. Éhgyomorra, aztán megittam a cukros vizet, 1 és 2 óra múlva is vettek vért.

Nálunk is hasonló volt a cukorterhelés mint ahogy az elõzõ válaszoló írta, annyi különbséggel hogy nekem 3x vettek vért. Éhgyomorra, aztán megittam a cukros vizet, 1 és 2 óra múlva is vettek vért.
Nekem a védõnõ adta, aki a nõgyógyásztól hozta.Elvonulsz laborba x gramm gyógyszertári szõlõcukorral(majd a védõnõ azt is megmondja).Leveszik a vért, a cukrot bekeverik vízzel.Megiszod, 2 óra múlva visszamész és vesznek vért megint.A leletért du. vissza kell majd menned, amit a dokid fog megnézni.
Még annyi hogy nálunk 24 hetesen van a cukorterhelés.
Szia!Én 22hetes vagyok és én 24hetesen fogok menni.Nálunk ez van elõírva.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy 24hetsen van itt is, sõt valószínû, mert mindenki ezt írja.:) Nem voltam vele tisztában. Köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!