Találatok a következő kifejezésre: Ha a vásárolok ruhát (15 db)

Nem fogják kifizettetni velem külön a ruhákat, egyebeket, ha így vásárolok? Bővebben lent.

Corában, vagy Auchanban szeretném levásárolni karácsony el?tt az étkezési jegyeimet, és érdekelne, hogy egybe tudják-e venni a többivel, amit veszek (étel-ital stb) a ruhákat, vagy elektronikai cikkeket (Mp4 lejátszó, mikró, vasaló...) A Tescoban, Aldiban eddig elfogadták ha ruhanem?t vagy konyhai eszközöket vettem, csak az volt a kikötés, legyen mellette valami pékáru is... Meg lehet ezt csinálni Pesten is egy ilyen nagy áruháznál, vagy ott már szigorúbbak?

Legjobb válasz: Szerintem igen, de ha gondolod kérdezz meg egy ottdolgozót!

Szerintem igen, de ha gondolod kérdezz meg egy ottdolgozót!

Visszakapom-e az árát a Lidl-ben vásárolt ruhának, ha nem jó a mérete?

Vettem egy szoknyát a Lidl-ben, de sajnos nem jó rám. Ha blokkal együtt csomagolással, cimkéstõl visszaviszem, akkor visszaadják az árát? Vagy esetleg kicserélhetem másra, vagy levásárolhatom?

Legjobb válasz: Szerintem igen..de próbáld ki.

Szerintem igen..de próbáld ki.
Penzt nem szoktak visszaadni. Kicserelheted nagyobbra vagy kisebbre elso körben ezt fogjak felajánlani. Utana a levasarlast.
Ha valóban teljesen épen, rendesen kibontott csomagolással viszed vissza és megvan a blokk is akkor: 1, van belõle más méretben akkor kicserélheted neked megfelelõ méretre. 2, nincs belõle akkor a pénzt adják vissza, nem kell levásárolnod. Vásárló kártyát csinálj a gépnél, valószínûleg kérni fogják. És minél hamarabb vidd vissza. (ha lehet vásárlás után otthon egybõl próbálj ki mindent és ha nem jó vidd is vissza). Lidlben ilyenkor szinte automatikusan pénzt adnak vissza.

Ha interneten vásárolok egy ruhát és a képén van az eladó nevének a vízjele akkor én azt eladhatom interneten?

Ez egy veszek eladok vállalkozás és van egy ruha rajtavan ugye az eladó vízjele és ugye kell kép a ruháról letöltöm hogy ne kelljen lefotóznom és felrakom az ő képével és nemfog senkit zavarni hogy ott a vízjel?

Legjobb válasz: De fog! Szerinted miért van rajta a vízjel? Fotózd le újból, ha nem akarsz kellemetlenséget magadnak.

De fog! Szerinted miért van rajta a vízjel? Fotózd le újból, ha nem akarsz kellemetlenséget magadnak.
Persze, hogy eladhatod interneten! Azonban a kép szerzõi jogvédelem alá esik. Szóval ahogy az elõzõ is mondta, fotózd le újra és ne lopd el a másik képét!
pont erre találták ki a vizjelet hogy ilyen ne forduljon elõ
Ha megvetted, onnantól kezdve a tiéd, tehát eladhatod. Le kell újra fényképezni és kész. Egyébként nem értem, miért kell ezen görcsölni, amíg kiírtad a kérdést, simán csinálhattál volna róla 4-5 fotót.


Miért gondolják azt az emberek, hogy a szülők csak "villogni" akarnak azzal, ha a gyermeküknek drágább, vagy márkás ruhát vásárolnak?

Legjobb válasz: Mert irigyek. Aki nem irigy, az elintézi annyival, hogy ez magánügy, és az is.

Mert irigyek. Aki nem irigy, az elintézi annyival, hogy ez magánügy, és az is.
Részben irigylik, de saját tapasztalatom, hogy õk lenézik azokat, akik nem tudnak a legújabb, legdivatosabb, legmenõbb cuccokban járatni a gyereküket. Ha nincsenek "elszállva" maguktól, nem gondolják úgy, hogy õk felsõbbrendûek, akik semmibe veszik, hogy vannak náluk csóróbbak, akkor nincs gond.Ja, és nem néznek úgy a szegényebb gyerekekre, mintha el lehetne õket taposni, megalázni, akkor szerintem nincs gond...
Nekem nincs gondom azzal ha márkás ruhát látok a gyereken. 1. Azért, mert én nem engedhetem meg magamnak, õ meg igen, azért nincs jogom morogni, sõt, eszembe sem jut. 2. A márkás ruha is lehet, hogy turiból van (tapasztalat) Ami számomra már kissé szomorú kategória, mikor megveszi a szülõ a márkás ruhát az 1-2 évesnek, aztán azt hallom, hogy -ne csináld, piszkos lesz, tudod, hogy fele fizetésem benn van? Na, ez az, amire kissé húzom a szám, mert ha tudja, hogy a gyerek mászik, összekeni magát, akkor vegye már meg a játszós ruhát, ha pedig elég gazdag hozzá, és tud majd újat venni, akkor hagyja kicsit szabadnak a gyereket!
Engem is abban az esetben zavar a "márkás ruha", ha fél percenként ordítozza az anyuci, hogy ülj le, ne csináld, piszkos lesz, elszakad, koszos lesz, stb. Az vegyen a gyerekre drága ruhát, akit nem vág földhöz, ha elsõ felvételnél szétszakad, vagy olyan folt kerül rá, ami sose jön ki. A gyerek akkor is gyerek, ha Nike cipõben meg Next nadrágban van, és jobban érdekli a fára mászás, mint a ruhája ára. Nekem az a tapasztalatom, hogy a többség nem teheti ezt meg. A gyerek ül a padon, és nézi a turkálós ruhás kölyköket, akik bátran szórják a homokot, fociznak, ugróköteleznek, mert neki nem szabad. Egyszerûen jobban érzi magát, ha õ "különleges", akinek jobb ruha jár, és nem úgy, hogy "szerencsétlen", akinek semmit nem szabad. Nekiáll dicsekedni a cuccaival, hogy kompenzáljon. Mivel a többiek kirekesztik, és anyu "elmagyarázza neki", hogy azért, mert irigyek, elkezdi lenézni, megvetni azt, akin nincs márkás cucc. Mivel megtanulta, hogy õ ettõl különb. Na kb. ebben a magasságban lesz kínos a vergõdés a márkás cuccokkal. Nem beszélve arról, hogy teljesen ésszerûtlen közepes minõségû ruhákra többet kifizetni, és két lábon járó reklámfelületet csinálni a gyerekbõl. Engem az érdekel, hogy jó minõsége legyen, könnyû legyen mosni, vasalni, ne legyen benne mûszál egy gramm se, és ne irritálja a bõrt a címkéje. A gyerek meg eldönti, hogy tetszik-e, különben úgyse veszi fel. Neki is van ízlése, el tudja dönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem. Fura, de sokkal jobban érdekli az anyaga, a színe, vagy egy mesefigura az elején, mint egy ku.rvanagy márkajel a mellkasa közepén. :)
Kedves utolsó! Engem igenis azért néztek le, mert minden holmim másod-harmadkézbõl való volt, kifakult, ilyesmi, míg a többiek vadonatúj ruhákban-cipõben mászkáltak, stb. Sõt, volt, mikor hallottam, hogy az egyik lány dicsérte a másik szandálját, mire közölte, hogy á, csak 8 ezer forint volt.
Én hülyeségnek tartom a drága ruhákat megvenni a kicsiknek hiszen amíg nagyon pici hipp-hopp kinõvi, amíkor már jár, mászik, homokozik gyorsan tönkremegy. De azért mert én így gondolom, és nem is engedhetem meg magamnak, ettõl függetlenül nem nézem hogy más gyerekén mi van. Konkrétan dunsztom sincs a most divatos márkákról, mert nem csak a gyereknek, magamnak is duriban vásárolok, és nem a márkát nézem, hanem hogy tetszen és jól álljon és kifogástalan állapotban legyen. Van Zara, Next, Dechatlon, Miss Sixty felsõm, farmerom, de nem is ingen tudom hogy ezek a márkák márka üzletben milyen értéket képviselnek, mert duriból vannak.
Nem tudom miért gondolják ezt?! Egy hónapja kiírtam egy kérdést, hogy NEXT ruhát hol tudnék venni Mo-n, ami nem használt ruha!.. erre írták páran, hogy turkálóban... Egyetlen egy normális választ kaptam, hogy Bp-en van egy bolt, ahol forgalmazzák, de elég drágák. Megkérdezte egy hölgy, hogy miért nem veszek a gyereknek használtan?! Én meg leírtam neki, hogy a lányom (igaz még csak 3 hónapos) sosem fog használt ruhákban járni, mivel én úgy vállaltam a gyereket, hogy mindent megfogok neki adni. Úgy álltam hozzá a gyerekvállaláshoz, hogy elõtte évekig gyûjtögettem a pénzt és lemondtunk párommal olyan utazásokról (nyaralás), ami nem 2 forintba került volna! Nekem nincs szükségem arra, hogy hónap végén azt nézzem, tudok -e venni fél kiló kenyeret vagy nem.. de ez meg egy másik téma már!!!
Talán fáj nekik, hogy egy-egy gyereken az õ havi fizetésüknek megfelelõ ruha van, a sajátjuknak meg olcsóbb, és õk nem tudnak mit villantani. Pedig nem ez a lényeg, csak sajnos manapság ezt sokan elfelejtik. Mondjuk én még nem találkoztam olyannal, aki megmondta volna, hogy a fiamon most Dior Baby Collection van, vagy esetleg egy olcsó Zara ruha, szerintem nem ezt figyelik a legtöbben.
Mert irigyek... Én csak márkás cuccokat veszek a 11 éves fiamnak, ha már megtehetem. Látom a haverjait akik kínais rucikba járnak és mekkora bennük a sóvárgás. A fiam azért nem csak a két szép szeméért kap meg mindent-kiváló tanuló és sportoló.
AZ én kisfiam is turis márkás ruhákba jár, és higyjétek el.Jobban lehet öltözködni a turiból.Nem "jön" velem szembe az utcán ugyanaz a ruha.A kínai ruha baromi drága és csak kínai.A márkás ruhának az anyaga még így is jobb, mint az új kínaié. A 12.31-es anyukára már nem mondok semmit sem.Kényes .... lehet.Nem mindenki teheti meg, hogy mindenbõl újat vegyen.A másik meg az, hogy olyan hamar kinövik.A kisfiam cipõje a kínaiból lett véve, de nagyon szép állapotban van így is.A márkás új cipõt meg nem tudom csak 2 hónapra megvenni.
Mi is szinte mindig használtba öltöztetjük. Igaz, szívesen vásárolnék neki a Brendonba, sajnos nem lehet. Sõt, néha látom, hogy a tescos, meg egyéb cuccok szebbek ( és olcsóbbak), mint a babaáruházakban. Jó példa erre a babakocsi is... A legtöbb ruhája használt, mert sok kisgyerekes ismerõsünk, és már 3-4 zsák ruhát is kaptunk. Ráadásul a tescoban pont nemigen lehet olyan cuccot kapni rá, ami a mérete lenne. Épp néhány napõja néztünk neki kabátot, de hiába volt drága, nem volt jó a méret. Vagy rövid neki, vagy hosszú, vagy szûk.. Kimenni ált. új, de az elején nagyon kakis volt, minden pelenkacserekor másik ruha kellett rá. Jobban bírták a mosást, mint az újak.
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy az pedig szintén nem zavar, ha más gyerkõc "használtasabb" ruhát hord, épp ezért adom oda én is szívesen a mi ruháinkat pl. többgyerekes szülõknek. Írtam, az idegesít, ha a gyereken spórolnak és nyafognak. Írok erre egy konkrét példát (talán már hasonló kérdésre leírtam korábban is): nyáron vettünk egy szandált a lányomnak, 6300 Ft volt (még csak nem is horribilis összeg), erre a szomszédasszony: hát igen, mi sajnos ezt nem engedhetjük meg magunknak... Nekik is szintén egy gyerkõc van, és minden egyes nap kocsiba ült, és elment a rokonokhoz, mint akinek muszáj, de higgyétek el, nem volt olyan nap, hogy itthon maradt volna. Reggel el, este haza... Na most akkor kérdem én, mit engedhetnek meg ilyen benzinár mellett... Én inkább spórolok magamon, de a gyerekemnek megadom, amit tudok, persze ésszerû korlátok között...
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Teljesen egyetértek veled!
A kérdező hozzászólása: Igen, konkrétan beszóltak nekünk a hátunk mögött. Mi is sok mindent vásárolunk turkálóból, de van néhány ujonnan vásárolt "márkás" dolga - cipõ, kabát- a fiúnknak. Egyébként ezeket a ruhákat sokszor kuponnal, vagy akciók alkalmával vásároljuk.
Az mindegy szerintem, hogy mit gondolnak. Konkrétan volt tapasztalatod, amikor valaki beszólt emiatt? Engem nem érdekel, hogy más gyerekek miben járnak. Ami a saját gyerekemet illeti, nálunk az a szempont, hogy neki kényelmes legyen. Ha ehhez márkásabb ruha kell, akkor azt vesszük meg. De általában mi teljesen elégedettek vagyunk a tesco-s ruhákkal.
Az én fiamnak van egy csomó márkás ruhája...tök olcsón, turiba vettük:) ))
Én megvehetném a márkás ruhát, mert telne rá, de teljesen feleslegesnek tartom. Nem Pesten lakok, hogy besétálok valamelyik bevásárlóközpontba, és bevásárolok. Én élvezem, hogy a turiban tizedáron veszek újszerû cuccot a gyerekeknek. Annak meg aki azt írta hogy õ nem ad használt ruhát a gyerekre, mert õ úgy vállalta hogy mindent megad neki, üzenem hogy az nem itt kezdõdik. A gyereket nem izgatja hogy új, és márkás ruha van-e rajta, vagy használt. Én sem veszek fakult bolyhos, agyonhasznált ruhát, de 99%-ban használtba járnak. ennek ellenére nem egyszer megdícsérték még ismeretlenek is, hogy milyen különleges ruháik vannak. Én arra vagyok büszke, hogy mindezt kb 15-20e Ft-ból megoldom egy szezonban, és rengeteg ruha van ebbõl. Az meg hogy nem mentetek nyaralni, inkább hülyeség, mert az élmények sokkal többet érnek mint a márkás ruha, dehát kinek mi a afontos..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
12:31- es! Örülök, hogy te megengedheted magadnak, hogy lemond a nyaralásról.Mi is megfogadtuk, hogy mindent megadunk neki amit tudunk. Persze, a fizetéshez képest. Nem tudom, ti mennyit kerestek, nincs is közöm hozzá. De sajnos nincs mindenki ilyen helyzetben. Amúgy nekem is vannak olyan cuccaim, amik párszáz forintért újak, és van egy csomó márkás (pl. adidas, nike, stb.)Sajnos sok család nézi hónap végén, hogy mire fog kerülni. És itt nem a 5-10 ezres babaruhára gondolok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ha a Sism2-ben vásárolok ruhát közösségi területen hol tudom felvenni?

Legjobb válasz: Visszamész a család/személy házához/lakásához/egyetembe taxival és ha minden jól ment aotthon a ruhásszekrényben megtalálod.

Visszamész a család/személy házához/lakásához/egyetembe taxival és ha minden jól ment aotthon a ruhásszekrényben megtalálod.
Állatalában van egy vagy több próbafülke. Rá kattintasz és van egy olyan cselekvés, ami azt írja, hogí külsõ tervezés... rá kattintasz ...hétköznapi katt bemegy és kiválaszthatod az új ruhát. Ezt az otthonodban is megteheted a szekrényen.
Egyébként fel tudod próbálni mielõtt megvennéd.

Lehet azzal pénzt spórolni, ha nem vásárolom, hanem magamnak varrom meg a ruháimat a Burda magazinból?

Legjobb válasz: Én is gondolkodtam ezen, de elég drága maga az anyag, mondjuk úgy legalább tényleg olyat csinálsz ami tetszik és saját magadra szabod. Illetve jobb esetben a kidolgozás is jobb és tartósabb mint boltokban. De összességben, nem lehet vele szerintem olyan sokat spórolni, vagy attól is függ milyen anyagból mit akarsz.

Én is gondolkodtam ezen, de elég drága maga az anyag, mondjuk úgy legalább tényleg olyat csinálsz ami tetszik és saját magadra szabod. Illetve jobb esetben a kidolgozás is jobb és tartósabb mint boltokban. De összességben, nem lehet vele szerintem olyan sokat spórolni, vagy attól is függ milyen anyagból mit akarsz.
Attól függ, mennyit varrsz és mibõl, mert az anyag is lehet drága. De ha nem költenél rá többet, mint ha készen vennél ruhát, akkor jó ötlet:-)
A kérdező hozzászólása: Elég pici a méretem (alacsony vagyok és vékony) és emiatt ritka az olyan ruha az üzletekben, ami pontosan jó lenne rám. Ezért gondolkoztam a saját kezû készítésen. A méretembõl kifolyólag szerintem viszonylag kevés anyag kellene.
Kb 0-ra jönnél ki. Nem lenne olcsóbb, bár attól függ hol vásároltál.
Attól függ mit, illetve hogy amúgy hol vásárolsz. Ha a turiban vagy kínai üzletben, vlsz nem lesz olcsóbb.
Én csak hobbiból varrok itthon, nem olcsóbb, hanem drágább. Úgy veszem, hogy ez is egy hobbi, idõt töltök vele értelmesen, tanulok belõle, szeretem csinálni. Én kaptam varrógépet, lockot és fedõzõt - azaz mindent meg kéne tudnom csinálni. Nem tudok. Mindig egyre jobb, egyre szebb, de még mindig nem tudok tökéletesre csinálni valamit. Ez azért szokott bosszantani. :) Az a fajta vagyok, aki ötször is kibont valamit, ha nem tetszik, vagy nem elég szép...úgyhogy elvagyok. Ha mindent összeadok, sokkal drágább annak otthon varrni, aki nem varrónõ. Ha te az vagy, akkor persze más.

Szolnokon ismertek jó angol turit? Amin vállfán vannak a ruhák olyan kéne, de ha nem akkor csak angol turi is jó. Amúgy az ciki ha egy 14 éves lány turiban vásárol?

Legjobb válasz: Nem szolnoki vagyok így azt nem tudom hogy hol van. De szerintem nem ciki turiból vásárolni. Nagyon jó ruhákat lehet kifogni. Senki nem fogja neked megmondani hogy azt ott vetted, csak ha elmondod valakinek. Nekem is van turiból ruhám, de senki meg nem mondaná hogy onnan van.

Nem szolnoki vagyok így azt nem tudom hogy hol van. De szerintem nem ciki turiból vásárolni. Nagyon jó ruhákat lehet kifogni. Senki nem fogja neked megmondani hogy azt ott vetted, csak ha elmondod valakinek. Nekem is van turiból ruhám, de senki meg nem mondaná hogy onnan van.
lemaradt: 14/L
Én se vagyok szolnoki de tényleg egyáltalán nem ciki. És mi az elõnye? Azzal a ruhadarabbal amit turiban vásárolsz kevés esély van rá, hogy az utcán szembetalálkozol azzal a ruhával. Szeretem mert egyedi sok rucim van turiból senki se mondta még , hogy hééé te ezt turkáltad?
Biztos, van mérettáblázat is centiértékekkel. Azt keresd!
Haa USA-bol rendeled, akkor valoszinuleg S kell neked! :)
Ez mind kínai vacak ha kell megbízható szalon írj privát üzenetet

Ciki, ha valaki turkálóban vásárol? Már többször is benéztem egybe, és tök jó ruhák vannak és van amin még rajta volt a címke.

Legjobb válasz: szerintem egyáltalán nem ciki, nekem sok ruhám onnan van. (amúgy kiskoromban én is szégyelltem a dolgot amikor anyukámmal oda kellett mennem vásárolni. emlékszem mindig azt lestem hogy nehogy meglásson valaki ismerõs :D)

szerintem egyáltalán nem ciki, nekem sok ruhám onnan van. (amúgy kiskoromban én is szégyelltem a dolgot amikor anyukámmal oda kellett mennem vásárolni. emlékszem mindig azt lestem hogy nehogy meglásson valaki ismerõs :D)
szerintem én is el fogok menni egybe, mert eddig cikinek találtam, de olcsón be lehet szerezni ott eleg sok mindent, szoval megérné elmennem, habár eddig cikinek tartottam, de most valahogy megvaltozott a velemenyem :P
Régen én is cikinek éreztem, és azon paráztam hogy úristen meglát valaki ismerõs, hogy itt vagyok... De lassan lehet én is benézek egybe, mert úgy hallom hogy jó cuccok vannak ott. :) 15/L
Ugyan miért lenne gáz?:) Nem kell másokkal foglalkozni!:) Különeben kilehet fogni ott jókat, pár bnõmnek is vannak olyan ruhái? Mondom honnan? Erre turi..és csak lesek, hogy de jóó!:) Nekem csak azért nem jó, mert kb 179 cm vagyok..és ha nagy nehezen találok valamit tuti kicsi lesz!:( 20/L
egyáltalán nem gáz, van egy csomó cuccom ami onnan van. és mind márkás, és sokan kérdezik honnan van, múltkor pl vettem egy felsõt amirõl akkor téptem le a cédulát azt hiszem 3 font volt :D
Nem ciki! Én pl nem járok.:) De legjobb haverom is onnan veszi a ruháit és nem nézem le nem cikizem miatta!A turkálóban is nagyon sok ruha új címkés és jobb minõségû mint egy kínai boltban!Ha valaki azzal cikiz hogy vásárolsz az egy paraszt!:) F/17
Sokszor volt úgy, hogy vagy 6 felsõt vettem 1600 körül. Én nyáron szoktam fõleg turiba járni, mert nyáron sokkal jobb cuccok vannak legalábbis oda ahova én megyek. :) Nyilván máshol nem így van. És vannak olyan cuccaim amik nagyon egyediek, és azokat is turiból szedtem össze. És sokan megdícsérték, hogy milyen jó cuccom van és kérdezték hol vettem...Mondom turiban.:D De nem néztek le érte. Szerintem egyáltalán nem ciki, nagyon sok egyedi darab szokott lenni közöttük :) . Nyugodtan menj el, ne zavarjon más véleménye.
szia!én ma voltam Bp-en egy turkálóba Nagyon sok jó cucc volt, jó minõségûek.Tegnap volt árucsere, részben ezért is.Vettem 4 rövid ujjú pólót, 3 szivacsos melltartót, és egy topánkát, meg egy elöl nyitott telitalpú cipõt kis sarokkal. 3775 forintot fizettem.szerintem nagyon megéri ott vásárolni:)
Jah gyerekkent en is utaltam foleg h amikor nagyon kicsi voltam eleg jomodban nyomoltunk es megkaphattam barmit... De aztan penz huss... Most mar nem szorulnek ra de olyan klassz cuccokat szerzek es nem csak ruhakat hanem cipoket is hogy nem birok leallni vele :) multkor 30000et koltottunk anyummal es hat ranezesre olyan 170-210E mondanek ra ha azt plazaban veszem meg Marks&Spencer kardiganok csodas magassarku cipellok aaah :) )) Jah es sztem am ma mar trendy ha vki second handben vasarol. Mert h nem jon veled szembe a ruha, ha szerencses vagy hozzajuthatsz olyan markas darabokhoz mint pl. eredeti - nem gagyi kinai masolat- Prada gatya (anyum) vagy Dolce&Gabbana (turis dolgozocsaj)
a turkalo nem ciki, a turkalo egy nagyon jo hely!!!!!!
Nem ciki, nagyon olcsón márkás cuccokhoz lehet jutni, amik még divatosak is, és nagyon sokszor vadonatújak.:D
Szerintem az a ciki amikor valaki CSAK egy boltban vásárol lehet az márka bolt is mert akkor másnak is lehet olyan ... Viszont a turiban rengeteg olyan cucc van ami új állapotú és teszem azt az egész városban csak az egy póló van így még lehet saját stílusod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!