Találatok a következő kifejezésre: Ha a utáni 14. nap (10 db)

A mensi 1 napjától 14 napig kell inni cickafark fű teát és utána 14 napig palást fűvet ha rendszertelen?

Fogamzásgátlót szedtem évekig, most abba hagytam de heteket késik..ha szeretném hogy beálljon végre akkor így kell innom??

Ha júni.10. én volt peteérésem, akkor elvileg 24. én kell megjönnie? Azt olvastam hogy mindig a pé utáni 14. napon jön meg, ez igaz?

Ebben a hónapban 10.-t írt a ciklus.hu, akkor ezek szerint 24.én kell megjönni. Akkor most csak 24 napos lesz a ciklusom? Mindig 14. napra jön meg pé után?

Legjobb válasz: Nem mindig, 12-16 nap lehet az ovuláció utáni/luteális szakasz, illetve ezt mondják "normálisnak".

Nem mindig, 12-16 nap lehet az ovuláció utáni/luteális szakasz, illetve ezt mondják "normálisnak".

Ha valakinek az aktus utáni 14. napra vérzése van, akkor nem sikerült a beágyazódás?

Azt olvastam,h a szeretkezést követ? 14. napon ha vkinek vérzése van akkor nem sikerült a beágyazódás, és nem lesz terhes! Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Általában a Menzi megjövetele elött 14 nappal van a peteérés.Azt,hogy éppen akkor volt e aktus neked kell tudnod!Ha megjön a menzi,akkor az azt jelenti,hogy nem sikerült teherbe esned!

Általában a Menzi megjövetele elött 14 nappal van a peteérés.Azt, hogy éppen akkor volt e aktus neked kell tudnod!Ha megjön a menzi, akkor az azt jelenti, hogy nem sikerült teherbe esned!
Ha csak pecsételõ a vérzés, akkor nincs gond, ha rendes menszesz, akkor menj el orvoshoz. Ha csak pecsételõ, az szokott lenni néha peteéréskor is, ill beágyazódásnál. Jobb viszont orvos tanácsát kikérni. Menj el egy ultrahangra.

Ha negatív lett inszem utáni 14. napon a 10-es érzékenységű tesztem, akkor már biztos, h nem vagyok terhes?

Az Utrogestannal is le kell állnom és annyira csalódott vagyok. :(

Legjobb válasz: Miért kell leállnod az utrogestannal? Én is inszemes vagyok, most vagyok a 28. ciklusnapon, átlagba 24-25. naposak, tehát késik, de az én tesztem is még mindig negatív. Az orvosom azt mondta, addig használjam az utrogestant, amíg meg nem jön, vagy pozítív tesztem nem lesz, ugyhogy én addig használom! De pár nap múlva megint tesztelek, hátha kimutatná! Drukk neked is! :D

Miért kell leállnod az utrogestannal? Én is inszemes vagyok, most vagyok a 28. ciklusnapon, átlagba 24-25. naposak, tehát késik, de az én tesztem is még mindig negatív. Az orvosom azt mondta, addig használjam az utrogestant, amíg meg nem jön, vagy pozítív tesztem nem lesz, ugyhogy én addig használom! De pár nap múlva megint tesztelek, hátha kimutatná! Drukk neked is! :D
Ne rettegj a lombiktól semmi ördögi nincs benne és én 3 gyönyörû gyereket köszönhetek neki! Remélem így-vagy-úgy neked is sikerül hamarosan
A kérdező hozzászólása: Bocs, nem én vagyok kitartó, hanem Te! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon kitartó vagyok, irigyellek ezért! Hogy nem készülsz ki? Én rettegek attól a gondolattól, h lombikra kell mennem. :( Tudom, h nekem nincs szerencsém, nem is fogok szerintem már tesztelni. Nálatok mi a gond, h nem jön össze a baba? Nálunk elvileg semmi!
Hé! Fel a fejjel! Nem történt semmi! Én 3 sikertelen lombikon és 1 sikertelen inszemen vagyok túl, mégis bízok a csodában! :) Ne keseredj el! Az inszem sikeraránya 10-15%, türelem kell hozzá :S Válasz: Kb. 99%, hogy most nem vagy terhes, a 10-es az nagyon érzékeny teszt. Amíg Utrogestant használtam, nekem sem jött meg, csak legfeljebb pecsételés szintjén, és az abbahagyása után is még kb. 2 napot várnom kellett, mire megjön. Persze van, akinél nem így van. Másik: ha esetleg-esetleg van baba, és életerõs, meg minden, akkor Utrogastan nélkül is meg fog maradni, nem használ minden terhes Utrogestant. Azért még ha gondolod, csinálj egy másik fajta tesztet holnap reggel, és ha negatív, akkor hagyd csak abba. Sok sikert, fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon kedves vagy. Erõt kellene magamon venni, de nem tudom hogy. Nagyon elhanyagoltam mostanában a férjem, rengeteget veszekszünk, tudom, h miattam van, de nem tudok mit tenni.:( Ma reggel megzuhantam rendesen, meg nem akarjuk világgá kürtölni, h mi van és így elég nehéz, h titkolózunk, meg hová járok mindig korán reggel... És ez még így fog menni nem is tudom, meddig
Bocsi, úgy értettem, hogy lombik sikerült kétszer és nem sikerült 4-szer. Szóval nem inszem. De Utrogestan szempontjából mindegy, hogy melyik és sikeres terhesség fázistól kezdve is már mindegy, hogy inszem, vagy lombik :-). Kitartás, mert neked bírnod kell lelkileg, különben megette a fene az egészet és még egy jó tanács, hogy a férjedre nagyon figyelj, nehogy rámenjen a házasságod erre, mert ez sokszor elõfordul. Ne csak téged lásson egyfolytában összezuhanni, vele is törõdj, foglalkozz sokat! Neki is van ám lelke szegénynek, ha nem is mutatja...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a bíztatást, de elkeseredtem már nagyon, magam alatt vagyok és a férjem nem tud velem mit kezdeni. Pedig még csak az elsõ inszem volt. Mi lesz még ezután... Asszem, belebetegszem, ha nem lesz gyerekem egyhamar.:( És amikor 2x sikerült, nem maradt meg? Miért kellett utána mégis lombikra menned?
Nekem mellfeszülés volt a jele mindig, aztán ha abbamaradt a feszülés, akkor tudtam, hogy nem sikerült (és tényleg megjött utána mindig). Ha nem maradt abba a mellfeszülés, akkor babás lettem. Ez kétszer volt így (sikeres) és 4-szer nem sikeres, úgyhogy rutinos voltam már a végére, teszt nélkül is tudtam... :-) Utrogestant azért csak folytasd, nem árt akkor se, ha mégsincs most baba, de ne ezen múljon...
A kérdező hozzászólása: Az van a tesztbe írva, h 10 perc elteltével már nem érvényes az eredmény. Akkor csináljak még? Nem hiszem, h én beletartoznék abba a szerencsés körbe, aki neg. teszt után mégis babás. És kihagytam a reggeli utrot már, nem baj? Egyébként a hasam az inszem óta folyamatosan fájt. Már egy pár napja a mellem is kicsit érzékeny, de hát ez a mensitõl lehet. Utolsó, volt vmi jele a terhességnek? 9.33 szorítok Neked!!!
Én lombikos vagyok, és azt tanácsolom, ne hagyd abba az Utrogestant, akkor is meg fog jönni, ettõl nem kell tartani. Nekem, mikor terhes lettem, negatív volt, órák múlva halvány csík. Nem akarlak feleslegesen bíztatni, de ne hagyd abba a gyógyszert, csak ha tényleg megjött.
Nekem nem mondta, hogy addig nem jön meg, míg használom! :( Még nem tudom, milyen tesztet fogok venni! De nem hiszem, hogy a 14. napon még kimutatná a HCG-t a szervezetbe, én erre még biztosat nem alapoznék!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem a doki mondta, mert amíg használom, nem fog megjönni. Õ mondta, h a 14. napon teszteljek, ha negtív, akkor sajnos nem sikerült és abba kell hagyni az utrot! Te mivel tesztelsz? Az már nem számít, h 2 órával a teszt után van rajta 1 nagyon-nagyon halvány csík, ugye?
Én is rettegtem, meg el is voltam már keseredve, de csak úgy megy, ha az ember bízik benne! Nem olyan ördögi amúgy :S Onnan veszek erõt, h beszélgettem pár sorsatársammal a dokinál, és nálam sokkal rosszabb helyzetben lévõ nõk olyan optimisták, h csak na! Ebbõl merítek erõt. Nálunk "csak" a férjem spermájával van a gond, szóval a lombiknak sikerülnie kell!
lombik vagy inszem?
nem hiszem, ez akkor már mutatná, mivel tudod a pontos fogantatás napját. Szerintem ezt az orvos is elmondta.
ha lombik volt akkor már kéne mutatnia, ha inszem akkor esetleg még nem de azért az ritka.
már ki kellene mutatnia a tesztnek, ha babás lettél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek.
Ha dpo napokat számolunk, leghamarabb a 14. napon (kb. a nemvárt) kell mutatnia a tesztnek. Én inszemes vagyok, ma vagyok a 14. dpo-n (remélem), de csak a 17.-en tesztelek (addig Utrózok is); pont ezért. És digitálissal.... Szorítok hogy pár nap múlva változzon a helyzet!

Ha a PÉ utáni 14. nap negatív a teszt mikor próbáljam újra?

Legjobb válasz: Szia! Kimaradt a mensid? Várj 2-3 napot és akkor tesztelj ujra. Lehet, hogy nagyon alacsony még a hcg szint. Nekem a mensi kimaradásának napján már pozitiv volt a tesztem. Clearblue-t használtam.

Szia! Kimaradt a mensid? Várj 2-3 napot és akkor tesztelj ujra. Lehet, hogy nagyon alacsony még a hcg szint. Nekem a mensi kimaradásának napján már pozitiv volt a tesztem. Clearblue-t használtam.

A p. é utáni időszak az állandó 14 nap? Ha vasárnap lett volna elméletileg, de csak most tapasztalom a nyulos váladékot, akkor mostantól kezdve 2 hétre számitsam a mensi megjövetelének időpontját? Most még jó ha együtt vagyunk a párommal?

Legjobb válasz: Szia! A lutherális idõszak 12-14 nap közötti idõ. Én úgy tapasztaltam, hogy pl: 15 napon kezd emelkedni a hõm akkor 28 napra jön meg, ha csak a 16 napon kezdett emelkedni akkor 29 napra jött meg. A sárgatesthormon élettartalma 12-14 nap között van, úgyhogy a hõmérséklet mérésével meg tudod állapítani, hogy mikor van peteérésed és utána, hogy hány napos a lutherális szakaszod és mikor kellene megjönnie.

Szia! A lutherális idõszak 12-14 nap közötti idõ. Én úgy tapasztaltam, hogy pl: 15 napon kezd emelkedni a hõm akkor 28 napra jön meg, ha csak a 16 napon kezdett emelkedni akkor 29 napra jött meg. A sárgatesthormon élettartalma 12-14 nap között van, úgyhogy a hõmérséklet mérésével meg tudod állapítani, hogy mikor van peteérésed és utána, hogy hány napos a lutherális szakaszod és mikor kellene megjönnie.
Egyéntõl függ, de egy nõnél általában állandó ez az idõszak. Nekem 28 napos ciklusnál a tüszõrepedés LH teszt és görbe szerint is rendszerint a 16. napon van, azaz a luteális fázisom csak 12 napos. Amikor nyúlós váladékod van, akkor érdemes együtt lenned a pároddal babaügyben, plusz az elsõ szárazabb napon is. Az utolsó nyúlós vagy az elsõ szárazabb naptól számítva kb két hét, amikorra ne várd a vérzésedet.
A kérdező hozzászólása: oké köszi. hõmet nem mérem. de igy legalább tudom, hogy mivel még ma is nyulos akkor nem 6.án kell megjönnie, szóval nem 7.-e lesz az elsõ késés, hanem 10-e körül már késértõl beszélhetünk. ezt jól gondolom ugye??

Menzesz utáni barnázás alatt is történhet peteérés? S ha igen, akkor úgyszintén innen számítva 14 napra fog megjönni a menzesz?

Legjobb válasz: Szia!Ez egy nagyon jó kérdés és jó lenne ha én is tudnám rá a választ.Mi a férjemmel a menzesz utolsó napján(4.nap)voltunk együtt /belém élevezett/amikor már barnáztam, vérem nem is nagyon volt. Aztán rá 2-3 napra amikor már teljesen ki kellett volna tisztulnom a mensi után utána megint barnáztam viszont kizárt ilyen hamar a beágyazódás.Lehet SPONTÁN PETEÉRÉS is egy orgazmus hatására.Ez a menzeszen nem változtat, ugyanúgy 28 napra jön meg normál ciklus esetén.Remélem tudtam segíteni.

Szia!Ez egy nagyon jó kérdés és jó lenne ha én is tudnám rá a választ.Mi a férjemmel a menzesz utolsó napján(4.nap)voltunk együtt /belém élevezett/amikor már barnáztam, vérem nem is nagyon volt. Aztán rá 2-3 napra amikor már teljesen ki kellett volna tisztulnom a mensi után utána megint barnáztam viszont kizárt ilyen hamar a beágyazódás.Lehet SPONTÁN PETEÉRÉS is egy orgazmus hatására.Ez a menzeszen nem változtat, ugyanúgy 28 napra jön meg normál ciklus esetén.Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, kedves vagy, hogy válaszoltál.

A GYEd utáni halmozott szabimat töltöm, november közepétől dolgozom valójában, ha marad még idei szabadságom 14 nap, akkor azt idén ki kell adják még nekem?

Legjobb válasz: Igen, illetve jövõre is kiveheted, de csak folytatólagosan (január 2-tõl amíg el nem fogy).

Igen, illetve jövõre is kiveheted, de csak folytatólagosan (január 2-tõl amíg el nem fogy).
Gondolom nemigen engednek közel 3 hét egybefüggõ szabira, ha nov. közepén kezdesz...... Én biztosan megosztanám, és kicsit idén, kicsit jövõre venném ki.
A kérdező hozzászólása: Úgy keletkezhet 14 nap, hogy szeptember 16.-án töltötte be a kislányom a két évet és onnnatól számolódik az idei szabadságom ami év végéig:14 nap, november 12.-én állok munkába, addig a GYED alatt felgyûlt szabikat kapom meg . Mielõtt megkezdtem a halmozott szabadságokat kivenni rákérdezett a munkahelyem, hogy mi legyen az idei évre járó szabijaimmal(szeptember közepétõl a GYED lejártától december végéig járóval), én pedig azt válaszoltam, hogy rájuk bízom, mert szemtelenségnek tartottam kivenni a halmozott szabikkal együtt.Lehetett volna egybe is kérnem ? Olvastam már ezt a jogszabályt , de nekem túl kacifántos, hétköznapi nyelvre lefordítva mit jelent ki kell adják a szabimat idén év végéig , vagy átvihetik akár a jövõ év végéig is ahogy olvasom ?
A kérdező hozzászólása: Én döntöm el, hogy idén veszem ki, vagy átviszem jövõ januárra ?
ismét én: szabályosan dec 31-ig, de ha nem jön össze, alapos indok van rá, akkor március 31-ig.
Bocsi, ha már nem aktuális, de nekem év elején kifizettek valamennyi bent maradt szabit. Ilyen létezik még vagy már nem lehet?

Ha mindig a ciklusom 14. napján érzem az erős fájdalmat oldalt, akkor ez azt jelenti, hogy ezen a napon vagyok a legtermékenyebb, vagy az előtte levő napokban, vagy utána? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Hát, erre én is nagyon kíváncsi lennék, bár szerintem egzakt válasz nem nagyon lesz. De ha a józan paraszti logikát követjük, akkor ugye a feszítõ/repedõ érzés az, ami a fájdalmat okozza. Tehát a tüszõ megreped, és ekkor szabadul ki a petesejt. Ergo ezt követõen vagy(unk) termékenyek. Én úgy szoktam számolni, hogy kb. 12 órát még. De ez az én kis nõi logikám.

Hát, erre én is nagyon kíváncsi lennék, bár szerintem egzakt válasz nem nagyon lesz. De ha a józan paraszti logikát követjük, akkor ugye a feszítõ/repedõ érzés az, ami a fájdalmat okozza. Tehát a tüszõ megreped, és ekkor szabadul ki a petesejt. Ergo ezt követõen vagy(unk) termékenyek. Én úgy szoktam számolni, hogy kb. 12 órát még. De ez az én kis nõi logikám.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, de hát annyi mindent hallani, hogy összezavarodtam kissé. :)
Mivel a spermium kb. 72 óráig, a petesejt pedig kb. 12-24 óráig él, így az elõtte lévõ 3 napban és az ovuláció napján vagy termékeny.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!