Találatok a következő kifejezésre: Ha a utáni 14 (19 db)

A mensi 1 napjától 14 napig kell inni cickafark fű teát és utána 14 napig palást fűvet ha rendszertelen?

Fogamzásgátlót szedtem évekig, most abba hagytam de heteket késik..ha szeretném hogy beálljon végre akkor így kell innom??

Ha júni.10. én volt peteérésem, akkor elvileg 24. én kell megjönnie? Azt olvastam hogy mindig a pé utáni 14. napon jön meg, ez igaz?

Ebben a hónapban 10.-t írt a ciklus.hu, akkor ezek szerint 24.én kell megjönni. Akkor most csak 24 napos lesz a ciklusom? Mindig 14. napra jön meg pé után?

Legjobb válasz: Nem mindig, 12-16 nap lehet az ovuláció utáni/luteális szakasz, illetve ezt mondják "normálisnak".

Nem mindig, 12-16 nap lehet az ovuláció utáni/luteális szakasz, illetve ezt mondják "normálisnak".

Ha valakinek az aktus utáni 14. napra vérzése van, akkor nem sikerült a beágyazódás?

Azt olvastam,h a szeretkezést követ? 14. napon ha vkinek vérzése van akkor nem sikerült a beágyazódás, és nem lesz terhes! Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Általában a Menzi megjövetele elött 14 nappal van a peteérés.Azt,hogy éppen akkor volt e aktus neked kell tudnod!Ha megjön a menzi,akkor az azt jelenti,hogy nem sikerült teherbe esned!

Általában a Menzi megjövetele elött 14 nappal van a peteérés.Azt, hogy éppen akkor volt e aktus neked kell tudnod!Ha megjön a menzi, akkor az azt jelenti, hogy nem sikerült teherbe esned!
Ha csak pecsételõ a vérzés, akkor nincs gond, ha rendes menszesz, akkor menj el orvoshoz. Ha csak pecsételõ, az szokott lenni néha peteéréskor is, ill beágyazódásnál. Jobb viszont orvos tanácsát kikérni. Menj el egy ultrahangra.
lombik vagy inszem?
nem hiszem, ez akkor már mutatná, mivel tudod a pontos fogantatás napját. Szerintem ezt az orvos is elmondta.
ha lombik volt akkor már kéne mutatnia, ha inszem akkor esetleg még nem de azért az ritka.
már ki kellene mutatnia a tesztnek, ha babás lettél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek.
Ha dpo napokat számolunk, leghamarabb a 14. napon (kb. a nemvárt) kell mutatnia a tesztnek. Én inszemes vagyok, ma vagyok a 14. dpo-n (remélem), de csak a 17.-en tesztelek (addig Utrózok is); pont ezért. És digitálissal.... Szorítok hogy pár nap múlva változzon a helyzet!

Összeesek már a munkától 14 órákat dolgozok, Utána még a babámmal kell foglalkozzak, édesanyámat kell ápoljam beteg, háztartást kell vezessem. Férjem elhagyott. Nagyon önző lennék ha felfogadnék egy babysittert?

Nem tudom senkire sem bízni.. És olyan lelkiismeret furdalásom van! Köszönöm a válaszokat! 31N

Legjobb válasz: miért lennél önzõ, ha a gyerekednek egy pihent anyukát szeretnél?

miért lennél önzõ, ha a gyerekednek egy pihent anyukát szeretnél?
Ha 14 órát dolgozol, akkor amúgy is valaki kell, hogy vigyázzon rá eddig is, nem?
miért lennél önzõ, ha a gyerekednek egy pihent anyukát szeretnél?
Ha 14 órát dolgozol, akkor amúgy is valaki kell, hogy vigyázzon rá eddig is, nem?
ha anyagilag megteheted, hát tegyed. De jól nézz körül a "piacon". Rokonok közül valaki nem örülne egy kis mellékesnek?
Ha megengedheted magadnak, akkor tedd azt! Ettõl nem vagy még önzõ! Sõt ennyi jár neked.
Már miért lennél? Ha van elég pénzed, h megfizesd, akkor nyugodtan. Én olyan nõket ismerek, akik semmit nem dolgoztak, egész nap otthon voltak, de a babysitter takarított meg gyerekre vigyázott náluk. Ennél te sokkal különb vagy, mert sok a munkád.
"Nagyon önzõ lennék ha felfogadnék egy babysittert? ""miért lennél önzõ, ha a gyerekednek egy pihent anyukát szeretnél?" Mert már most sincs vele soha, csak amikor alszik a baba..." igazad van, jobb, ha a gyerekkel van éjjel-nappal, enniük, lakniuk meg majd a varázsló segít" Nem ertetted meg kérdezõt, hogy a kerdezo miert erzi magat önzõnek, ha bebiszittert fogad. Én megmagyaraztam Neked az õ érzésének okát. Most, hogy mar erted, mert elmagyaraztam Neked, hogy miert érezheti valaki onzonek magat amiatt, hogy nincs a gyerekevel, az miert haszontalan valasz Neked?
Üdv! Szerintem egyáltalán nem lennél önzõ. Engem 20-21 éves fõiskolások hívnak takarítani, miközben naponta 1-2 órájuk van. Ha megengedheted magadnak, akkor miért ne? 21/L
Nem lennél önzõ. És komolyan mondom, büszke lehetsz magadra, amiért ilyen erõs nõ vagy. 17L
Nem lennél önzõ anyukádnak is szerezhetsz házi ápolást a helyi önkormányzatnál kérdez utána ilyenkor egy ápoló napközben a lakáson eláttná a beteget.
"Akkor ez nem az lehet amirõl én hallottam, mert az tényleg ingyenes, átmeneti segítség. Olyanok is vannak már az önkéntesek között, akik korábban segítséget kaptak és most "visszaadják"." Most hogy torom a fejem, akkor egy egyhazi lehet, tenyleg, mar nekem is remlik, hogy van ilyen.
Szerintem nem változik semmi, csak a személy, aki vigyázz rá. Nincs még valaki a családban, testvér stb., aki anyukádnál segíthetne?
"Igen, idos betegeknek van a keruleti csaladsegitonel. De fizetesnyi nyugdij eseten jo másfélszeres piaci aron lehet igenybevenni..." Akkor ez nem az lehet amirõl én hallottam, mert az tényleg ingyenes, átmeneti segítség. Olyanok is vannak már az önkéntesek között, akik korábban segítséget kaptak és most "visszaadják".
""miért lennél önzõ, ha a gyerekednek egy pihent anyukát szeretnél?" Mert már most sincs vele soha, csak amikor alszik a baba..." igazad van, jobb, ha a gyerekkel van éjjel-nappal, enniük, lakniuk meg majd a varázsló segít
A kérdező hozzászólása: Jól keresek, eddig a szomszédnéni vigyázott rá neki fizettem de kórházba került.. 8 hónapos a kicsim, vissza kellett mennem dolgozni 1 fel kell tartsam a házat..meg a többit
"miért lennél önzõ, ha a gyerekednek egy pihent anyukát szeretnél?" Mert már most sincs vele soha, csak amikor alszik a baba...
"létezik valami Otthon segítünk szervezet vagy alapítvány, önkéntesek mennek segíteni bevásárolni és hasonlók" Igen, idos betegeknek van a keruleti csaladsegitonel. De fizetesnyi nyugdij eseten jo másfélszeres piaci aron lehet igenybevenni...
Inkabb a anagymamahoz fogadj apolot, ha van rá keret. Olyan jo munkad van, hogy erdemes dolgoznod es még babyszitter is kijonne belole? Ha nincs meg az órabéred legalább háromszorosa annak, mint amit a babyszitternek fizetnmi kell, akkor nem éri meg. Akkor kevesebbet dogozz...:)
Ha megengedheted magadnak anyagilag, akkor fogadj fel valakit - adott esetben olyat is, aki anyukádnál segit ellátni a háztartást, pár óra naponta elég lenne. A gyerekednek sem árt, ha pár órát mással van, söt segiti a fejlödését. Nem irtad ugyan, hogy mekkora, de hacsak nem pár hónapos, semmiképpen sem árt. De egész picinek - akár újszülöttnek - is sokkal jobb, ha idönként más vigyáz rá, és az anyja kipihentebb, nyugodtabb, mint egy ideges, lestrapált anya, aki napi 24 órában stresses.
Ugyan, dehogy... De ha ennyire gáz a helyzet, nem tudnád megkérdezni, hogy van-e a környezetedben aki ingyen segítene? Hallottam hogy létezik valami Otthon segítünk szervezet vagy alapítvány, önkéntesek mennek segíteni bevásárolni és hasonlók.. A bébiszityó sok pénzedet elviszi majd.
Szia A helyi önkormányzatnál kell, hogy ingyen segítséget nyujtsanak sok dologban!Nekem is õk járnak ki édesanyámhoz.Amit tudnak segíttenek ez a dolguk fizetik õket.Járj utánna mihamarabb, ne készülj ki!!!

Ha negatív lett inszem utáni 14. napon a 10-es érzékenységű tesztem, akkor már biztos, h nem vagyok terhes?

Az Utrogestannal is le kell állnom és annyira csalódott vagyok. :(

Legjobb válasz: Miért kell leállnod az utrogestannal? Én is inszemes vagyok, most vagyok a 28. ciklusnapon, átlagba 24-25. naposak, tehát késik, de az én tesztem is még mindig negatív. Az orvosom azt mondta, addig használjam az utrogestant, amíg meg nem jön, vagy pozítív tesztem nem lesz, ugyhogy én addig használom! De pár nap múlva megint tesztelek, hátha kimutatná! Drukk neked is! :D

Miért kell leállnod az utrogestannal? Én is inszemes vagyok, most vagyok a 28. ciklusnapon, átlagba 24-25. naposak, tehát késik, de az én tesztem is még mindig negatív. Az orvosom azt mondta, addig használjam az utrogestant, amíg meg nem jön, vagy pozítív tesztem nem lesz, ugyhogy én addig használom! De pár nap múlva megint tesztelek, hátha kimutatná! Drukk neked is! :D
Ne rettegj a lombiktól semmi ördögi nincs benne és én 3 gyönyörû gyereket köszönhetek neki! Remélem így-vagy-úgy neked is sikerül hamarosan
A kérdező hozzászólása: Bocs, nem én vagyok kitartó, hanem Te! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon kitartó vagyok, irigyellek ezért! Hogy nem készülsz ki? Én rettegek attól a gondolattól, h lombikra kell mennem. :( Tudom, h nekem nincs szerencsém, nem is fogok szerintem már tesztelni. Nálatok mi a gond, h nem jön össze a baba? Nálunk elvileg semmi!
Hé! Fel a fejjel! Nem történt semmi! Én 3 sikertelen lombikon és 1 sikertelen inszemen vagyok túl, mégis bízok a csodában! :) Ne keseredj el! Az inszem sikeraránya 10-15%, türelem kell hozzá :S Válasz: Kb. 99%, hogy most nem vagy terhes, a 10-es az nagyon érzékeny teszt. Amíg Utrogestant használtam, nekem sem jött meg, csak legfeljebb pecsételés szintjén, és az abbahagyása után is még kb. 2 napot várnom kellett, mire megjön. Persze van, akinél nem így van. Másik: ha esetleg-esetleg van baba, és életerõs, meg minden, akkor Utrogastan nélkül is meg fog maradni, nem használ minden terhes Utrogestant. Azért még ha gondolod, csinálj egy másik fajta tesztet holnap reggel, és ha negatív, akkor hagyd csak abba. Sok sikert, fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon kedves vagy. Erõt kellene magamon venni, de nem tudom hogy. Nagyon elhanyagoltam mostanában a férjem, rengeteget veszekszünk, tudom, h miattam van, de nem tudok mit tenni.:( Ma reggel megzuhantam rendesen, meg nem akarjuk világgá kürtölni, h mi van és így elég nehéz, h titkolózunk, meg hová járok mindig korán reggel... És ez még így fog menni nem is tudom, meddig
Bocsi, úgy értettem, hogy lombik sikerült kétszer és nem sikerült 4-szer. Szóval nem inszem. De Utrogestan szempontjából mindegy, hogy melyik és sikeres terhesség fázistól kezdve is már mindegy, hogy inszem, vagy lombik :-). Kitartás, mert neked bírnod kell lelkileg, különben megette a fene az egészet és még egy jó tanács, hogy a férjedre nagyon figyelj, nehogy rámenjen a házasságod erre, mert ez sokszor elõfordul. Ne csak téged lásson egyfolytában összezuhanni, vele is törõdj, foglalkozz sokat! Neki is van ám lelke szegénynek, ha nem is mutatja...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a bíztatást, de elkeseredtem már nagyon, magam alatt vagyok és a férjem nem tud velem mit kezdeni. Pedig még csak az elsõ inszem volt. Mi lesz még ezután... Asszem, belebetegszem, ha nem lesz gyerekem egyhamar.:( És amikor 2x sikerült, nem maradt meg? Miért kellett utána mégis lombikra menned?
Nekem mellfeszülés volt a jele mindig, aztán ha abbamaradt a feszülés, akkor tudtam, hogy nem sikerült (és tényleg megjött utána mindig). Ha nem maradt abba a mellfeszülés, akkor babás lettem. Ez kétszer volt így (sikeres) és 4-szer nem sikeres, úgyhogy rutinos voltam már a végére, teszt nélkül is tudtam... :-) Utrogestant azért csak folytasd, nem árt akkor se, ha mégsincs most baba, de ne ezen múljon...
A kérdező hozzászólása: Az van a tesztbe írva, h 10 perc elteltével már nem érvényes az eredmény. Akkor csináljak még? Nem hiszem, h én beletartoznék abba a szerencsés körbe, aki neg. teszt után mégis babás. És kihagytam a reggeli utrot már, nem baj? Egyébként a hasam az inszem óta folyamatosan fájt. Már egy pár napja a mellem is kicsit érzékeny, de hát ez a mensitõl lehet. Utolsó, volt vmi jele a terhességnek? 9.33 szorítok Neked!!!
Én lombikos vagyok, és azt tanácsolom, ne hagyd abba az Utrogestant, akkor is meg fog jönni, ettõl nem kell tartani. Nekem, mikor terhes lettem, negatív volt, órák múlva halvány csík. Nem akarlak feleslegesen bíztatni, de ne hagyd abba a gyógyszert, csak ha tényleg megjött.
Nekem nem mondta, hogy addig nem jön meg, míg használom! :( Még nem tudom, milyen tesztet fogok venni! De nem hiszem, hogy a 14. napon még kimutatná a HCG-t a szervezetbe, én erre még biztosat nem alapoznék!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem a doki mondta, mert amíg használom, nem fog megjönni. Õ mondta, h a 14. napon teszteljek, ha negtív, akkor sajnos nem sikerült és abba kell hagyni az utrot! Te mivel tesztelsz? Az már nem számít, h 2 órával a teszt után van rajta 1 nagyon-nagyon halvány csík, ugye?
Én is rettegtem, meg el is voltam már keseredve, de csak úgy megy, ha az ember bízik benne! Nem olyan ördögi amúgy :S Onnan veszek erõt, h beszélgettem pár sorsatársammal a dokinál, és nálam sokkal rosszabb helyzetben lévõ nõk olyan optimisták, h csak na! Ebbõl merítek erõt. Nálunk "csak" a férjem spermájával van a gond, szóval a lombiknak sikerülnie kell!

14 hetes kismama vagyok. Az normális lehet, hogy ha pisilek, utána pár másodpercig fáj a hasam?

Legjobb válasz: Nekem ugyanez volt a terhességem elején, most a 28. hétben járok, eddig teljesen problémamentesen. szerintem ez egy teljesen problémamentes jelenség. Ne aggódj!

Nekem ugyanez volt a terhességem elején, most a 28. hétben járok, eddig teljesen problémamentesen. szerintem ez egy teljesen problémamentes jelenség. Ne aggódj!
Nem tartogatod sokáig a pisilést? Mert lehet a hólyagod fáj. Nekem éjjel szokott mikor késõn megyek ki mert alszok ugye. Nem hiszem, hogy gond lenne.
Szerintem gombás fertõzésre utal.
A 27. hétben vagyok. Ha sokáig kell tartanom a pisit, nem tudok elmenni, akkor "fáj" a hasam alja. És utána, amikor befejezem a pisilést, akkor is kellemetlem, nyilamlós érzés, mert a teli hólyag valamennyire megemeli a méhet, és az utána hirtelen a helyére kerül. A lányommal is ilyen volt általában. Pillanatnyi, múló érzés. Ha maga a pisilés nem fáj, szúr, és a folyásod is rendben, akkor csupán fizikai változás a testedben. Gratula

Ha mindig a ciklusom 14. napján érzem az erős fájdalmat oldalt, akkor ez azt jelenti, hogy ezen a napon vagyok a legtermékenyebb, vagy az előtte levő napokban, vagy utána? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Hát, erre én is nagyon kíváncsi lennék, bár szerintem egzakt válasz nem nagyon lesz. De ha a józan paraszti logikát követjük, akkor ugye a feszítõ/repedõ érzés az, ami a fájdalmat okozza. Tehát a tüszõ megreped, és ekkor szabadul ki a petesejt. Ergo ezt követõen vagy(unk) termékenyek. Én úgy szoktam számolni, hogy kb. 12 órát még. De ez az én kis nõi logikám.

Hát, erre én is nagyon kíváncsi lennék, bár szerintem egzakt válasz nem nagyon lesz. De ha a józan paraszti logikát követjük, akkor ugye a feszítõ/repedõ érzés az, ami a fájdalmat okozza. Tehát a tüszõ megreped, és ekkor szabadul ki a petesejt. Ergo ezt követõen vagy(unk) termékenyek. Én úgy szoktam számolni, hogy kb. 12 órát még. De ez az én kis nõi logikám.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, de hát annyi mindent hallani, hogy összezavarodtam kissé. :)
Mivel a spermium kb. 72 óráig, a petesejt pedig kb. 12-24 óráig él, így az elõtte lévõ 3 napban és az ovuláció napján vagy termékeny.

Ha a PÉ utáni 14. nap negatív a teszt mikor próbáljam újra?

Legjobb válasz: Szia! Kimaradt a mensid? Várj 2-3 napot és akkor tesztelj ujra. Lehet, hogy nagyon alacsony még a hcg szint. Nekem a mensi kimaradásának napján már pozitiv volt a tesztem. Clearblue-t használtam.

Szia! Kimaradt a mensid? Várj 2-3 napot és akkor tesztelj ujra. Lehet, hogy nagyon alacsony még a hcg szint. Nekem a mensi kimaradásának napján már pozitiv volt a tesztem. Clearblue-t használtam.

A p. é utáni időszak az állandó 14 nap? Ha vasárnap lett volna elméletileg, de csak most tapasztalom a nyulos váladékot, akkor mostantól kezdve 2 hétre számitsam a mensi megjövetelének időpontját? Most még jó ha együtt vagyunk a párommal?

Legjobb válasz: Szia! A lutherális idõszak 12-14 nap közötti idõ. Én úgy tapasztaltam, hogy pl: 15 napon kezd emelkedni a hõm akkor 28 napra jön meg, ha csak a 16 napon kezdett emelkedni akkor 29 napra jött meg. A sárgatesthormon élettartalma 12-14 nap között van, úgyhogy a hõmérséklet mérésével meg tudod állapítani, hogy mikor van peteérésed és utána, hogy hány napos a lutherális szakaszod és mikor kellene megjönnie.

Szia! A lutherális idõszak 12-14 nap közötti idõ. Én úgy tapasztaltam, hogy pl: 15 napon kezd emelkedni a hõm akkor 28 napra jön meg, ha csak a 16 napon kezdett emelkedni akkor 29 napra jött meg. A sárgatesthormon élettartalma 12-14 nap között van, úgyhogy a hõmérséklet mérésével meg tudod állapítani, hogy mikor van peteérésed és utána, hogy hány napos a lutherális szakaszod és mikor kellene megjönnie.
Egyéntõl függ, de egy nõnél általában állandó ez az idõszak. Nekem 28 napos ciklusnál a tüszõrepedés LH teszt és görbe szerint is rendszerint a 16. napon van, azaz a luteális fázisom csak 12 napos. Amikor nyúlós váladékod van, akkor érdemes együtt lenned a pároddal babaügyben, plusz az elsõ szárazabb napon is. Az utolsó nyúlós vagy az elsõ szárazabb naptól számítva kb két hét, amikorra ne várd a vérzésedet.
A kérdező hozzászólása: oké köszi. hõmet nem mérem. de igy legalább tudom, hogy mivel még ma is nyulos akkor nem 6.án kell megjönnie, szóval nem 7.-e lesz az elsõ késés, hanem 10-e körül már késértõl beszélhetünk. ezt jól gondolom ugye??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!