Találatok a következő kifejezésre: Ha a unokája fiú (2 db)

Másod unoka? A másod unokatestvér után szabadon! :-)
ja második unokatestvér :)
Ne beszéljetek már hülyeséget. Unokatestvér az anya és apa testvéreinek gyerekei lehetnek. A testvéred gyereke ha nem keresztfiad/lányod, akkor unokahúg/unokaöccs, annak a gyereke pedig már nincs fokozva (olyan nincs hogy dédunokaöccs dédunokahúg). Az unokaöccs és húg ebbõl adódóan teljesen más mint az unokatestvér.
Nlunk gyakoriak az ilyen problémák, nagy a család. Tapasztalat szerint legegyszerûbben: rokon. Legpontosabban: bátyám unokája. Kevéssé vérszerûen: keresztunokám (gyakorlatilag az is). Ha a gyarek kérdezi majd kije vagy, maradjatok legfeljebb a keresztnagymama / keresztnagypapa bonyolultsági foknál.
A feleségem az édesanyjának a keresztanyját, (aki a nagyanyja testvére, tehát hasonló mint nálatok) öreg-keresztanyjának szólítja, vagy említi.

Mit vegyen a nagymama a fiú unokájának 1. szülinapjára, ha szinte mindene meg van?

Mert van egy másfél évvel id?sebb bátyja aki anno nagyon sok zenél? kütyüt kapott,van hinta,homokozó,csúszda,t?lünk(szülei) bébitaxit kap... megkérdezte anyukám,hogy mit gondoltunk a kicsinek.Csak annyit mondtam neki,hogy játékot már ne nagyon vegyenek...egy m?anyag libikóka jó ötlet lenne?Olyant szeretnék,amivel mindketten tudnának (akár) együtt is játszani

Legjobb válasz: Annak biztos örülne és ha megengedhetik maguknak akkor miért ne vegyenek az unokának.Bár arra nem lehet annyira rá mondani, hogy ezt kaptad szülinapodra, amikor egy éves lettél. Mi egy plédet csináltattunk amire a lányom neve van hímezve, azt ma is használjuk a szabadban és el is tudom neki tenni. Kapott Õ is mást is, de az olyan maradandó.

Annak biztos örülne és ha megengedhetik maguknak akkor miért ne vegyenek az unokának.Bár arra nem lehet annyira rá mondani, hogy ezt kaptad szülinapodra, amikor egy éves lettél. Mi egy plédet csináltattunk amire a lányom neve van hímezve, azt ma is használjuk a szabadban és el is tudom neki tenni. Kapott Õ is mást is, de az olyan maradandó.
Szerintem a mai játéküzleti választékban nincs olyan hogy mindene van. Ha vesz neki egy doboz kockát vagy legot(ami passzol a többihez) vagy 20db kisautót már akkor is feltalálta magát:) Ez mellé meg 1-2 praktikus dolgot(drogéria, ruha, ágynemû...) A mai világban már nem gond a gyerekeknek venni valamit:) Csak legyen rá keret:) ))
Bocsi félreolvastam:) A játékot ne kimaradt, de a lego feltöltés mindig jól jön:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!