Találatok a következő kifejezésre: Ha a unokája (21 db)

Vérfertőzés e, ha a nagymamám első-unokatestvérének az unokájával házasodok össze? És vérfertőzés e, ha a nagymamám testvérének az unokájával házasodok össze?

Legjobb válasz: azért még mindíg jobb eset mint ha a csillagok háborújában nem derül ki hogy leia luke testvére és összeházasodnak :D Nem minõsül vérfertõzésnek (nem közeli rokonság) és ne hagyd magad. mivel egyházi eredetû törvény, végülis ha Ádámtól és Évától származunk akkor gyakorlatilag mindenki vérfertõzõ

azért még mindíg jobb eset mint ha a csillagok háborújában nem derül ki hogy leia luke testvére és összeházasodnak :D Nem minõsül vérfertõzésnek (nem közeli rokonság) és ne hagyd magad. mivel egyházi eredetû törvény, végülis ha Ádámtól és Évától származunk akkor gyakorlatilag mindenki vérfertõzõ
az elsö esetben 3-ik unokatestvérek vagytok a második esetben meg másodunokatestvérek. vérfertözés ha egyenesái rokonnal sexelt, (pl.szülö gyermekével, unokájával, testvérek) sissi királynö elsöunoktestvérével házasodott. de sokszor a másod harmadunokatestvérek nem is tudják hogy rokonok.
Egyik se az! Ne hagyd magad lefújolni! Bár engem lepontoznak, rá se rántok, mert nálam van az igazság. Legfejjebb néhány ponttal visszacsúszok.. na és?...
20.29-es vagyok. Álljon itt az én példám: Az apám elsõ unoktestvére felesége a menyének az anyja az én férjem édesanyja testvérének a lánya. Most akkor kicsoda is nekem a férjem??? A válasz: a férjem és nem a rokonom. Egyébként azt sem tudtuk, hogy van ez a rettenetes távoli rokonság, nem is ismertük egymást. Csak az esküvõ után egy évvel derült ki. Ne hallgass a buta bölcselkedõkre!
Anno az uralkodó családok mind egymás közt házasodtak, ezért egy idõ után elfogyott a választék és csak unokatestvérek maradtak. Rengeteg retardált gyerek született ebbõl kifolyólag. Még ha nem is bünteti a tövény és a válaszolók többsége mind tolerálja, azt meg kell jegyezni, hogy bármiféle azonosság megsokszorozza a retardált gyerek születésének az esélyét.
Kedves 20:30-as! Sissy, és a nemesi házasságok ide sztem rossz példa, mert ugyebár az unokatestvérházasságokból származott is bajuk bõven a Wittelsbach-oknak /Sissy családja/ De szerintem ezekben az esetekben semmi baj nem lesz.
Hát ha van gusztusod hozzá :-(( Sajnállak
A kérdező hozzászólása: Akar a brant házasodni velük, kedves elsõ válaszoló! Azért gondolhattad volna hogy nem vagyok ilyen helyzetben, mert nem 1 példát kérdeztem hanem kapásból kettõt. Csak minap találkoztam a nagymamám testvérének az unokájával akibõl szép szál legény lett, és akkor jutott eszembe ez a kérdés. De sose tudnám megtenni mert úgy nõttünk fel hogy rokonok vagyunk, úgyhogy szóba sem jöhet! A többieknek köszönöm a választ! Ezen a "Az apám elsõ unoktestvére felesége a menyének az anyja az én férjem édesanyja testvérének a lánya" már 10 perce töröm a fejem de nemigazán tudok rájönni annyira bonyolult már :D
A kérdező hozzászólása: Melyik falu ez, elárulod? :)
A gyakorlatban genetikai okai vannak, hogy tilos a közeli rokonoknak szexuális életet élni egymással. Viszont már az unokatestvéreknek is eléggé különbözik a genetikai állománya. Másodunokatestvéreknek pláne. Tehát a gyakorlatban semmi baj nem lehet belõle. Jogilag úgy tudom hogy negyedizigleni rokonságon túl lehet csak házasodni. Vagyis a legközelebbi rokonod akit elvehetsz, az a dédanyád unokatestvérének a dédunokája. De ez alól elvileg lehet felmentést kérni.

Miért nem szeretnék/szeretik a szülők/nagyszülök, ha gyerekük/unokájuk kisháziállatot (nyuszi) szeretne?

Mindig kitalálnak valamit, hogy miért nem! Miért nem jó az a szülőnek, ha a gyereknek van egy társa, akivel folglalkozhat, akiről gondoskodhat? Legalább nem a szülőn csüng a gyerek, hanem az állat foglalkozik és hogy neki jó legyen!

Legjobb válasz: Legnkább azért,mert a gyerek fellángolása után nem szeretnék,ha rájuk "száradna" szeretencsétlen állat.

Legnkább azért, mert a gyerek fellángolása után nem szeretnék, ha rájuk "száradna" szeretencsétlen állat.
Nekem meg igenis kussba van a nyuszim éjjel, akkor alszik amikor én. Hetente kétszer viszem csak ki a vécéjét, és akkor is csak azért, mert látom, hogy tele van, és nem azért mert büdös. Csak fapelletet kell használni. A vezetékeket meg el kell keríteni. Az ellen nem lehet mást tenni, nekem is el vannak kerítve.
A kérdező hozzászólása: én nem vagyok olyan, bulizós típus! meg biztos, hogy elsõ lenne a nyuszi!
4-es vagyok. Nagyon is tudom, hogy milyenek a nyuszik, ugyanis 8 évig egy törpe nyuszi gazdijai voltunk. Igen, a gyerekeim választották, de õk az "átlag" gyerekekhez tartoznak és megunták a gondozását így én viseltem gondját. Igenis zörögnek éjjel, számtalan kábelünket megrágta, ha nem takarítottuk naponta szaga volt, de szerettük, mivel vállaltuk. Amikor öregségében elment megsirattuk, de másikat nem engedek hozni. Én nem a szívtelen szülõkhöz tartozom, hiszen két kutyánk és egy macskánk is van (pedig emeletes házban lakunk). Az, hogy 16-18 évesen bevállalod, szép dolog. Bár én akkor inkább várnék míg saját lakásba költöznék. Elõbb utóbb lesznek haverok, bulik, utazások, esetleg egy felsõfokú iskola (kollégiummal), ahová nem lehet vinni állatot....
A kérdező hozzászólása: Hát éppen ez a baj, hogy minden szülõ abból indul ki, hogy "biztos "hirtelen felindulásból" szeretné a gyerek a nyuszit, aztán meg ha megengedem neki akkor, biztos 2-3 hétig majd szereti majd és utána meg megunja és rajtam marad a gondozása, tartása, ellátásá stb.", és ezárt inkább nem! És mi van akkor ha a "gyerek (16-18 éves)" tényleg felelõséggel tud tartozni a nyúlhoz! És tényleg jó nyuszigazda lenne és boldog lenne a "gyerek" is és a nyuszi is! ??
A kérdező hozzászólása: hát én biztos nem "unnám" meg :) , bár szerintem megunni nem lehet, csak a gondozását, meg a vele való törõdést, foglalkozást! :(
A kérdező hozzászólása: Xandir: hát épp ez a baj, hogy sok szülõ a tévhiteknek hisz és nem a valóságnak!
Egy normális 16-18 éves nem csüng a szülein, hanem inkább a barátaival van, és kevés ideje van állatra. Kisebb gyereknek tényleg nem való. És az még kevés, ha mindennek utánaolvas...
amúgy utolsó: egy nyúl egyáltalán nem ilyen, látszik hogy neked nem volt. csak az a gond, hogy sok szülõ is ilyenekre, a tévhitekre gondol egybõl, és ezért nem engedik meg.
nem tudom, nekem is sokat kellett könyörögnöm a nyúlért, de méghogyha megunnám magát az állatot (nem hiszem, legalábbis fél éve megvan, és egyáltalán nem unom a társaságát), akkor is takarítanám, etetném, mert FELELÕSSÉGGEL tartozom érte.
A kérdező hozzászólása: És ha a "gyerek" már 16-18 éves, és felelõség tudatos, és nem hirtelen fellángolásból akarja, amit az is bizonyít, hogy mindennek utána nézett, amit csak tudni kell? Akkor se?
Talán azért, mert minden csoda 3 napig tart, és egy idõ után nem olyan izgalmas takarítani/sétáltatni az állatot. Lehet, hogy vannak kivételes gyerekek, de a többség megunja. Egy nyuszi éjjel kapar, nappal bogyózik, megrágja a vezetéket, rágcsálja a ketrecet, ha nem takarítod naponta az egész lakásban érezni a szagát. Hát ezért.
Mert legtöbb esetben foglalkozik vele a gyerek két hétig, aztán csak egy újabb nyûg marad a szülõ nyakán.
van szülõ, aki engedi. Van, aki nem. Ráadásul általában a gyereknek vett állatnál is az eltartása, orvosi kezelése is a szülõre hárul.Nagyon sokszor pedig a gyerek megunja a kapott állatát. Ez a legtöbbször így van. Akkor is a szülõre hárul továbbra az állat eltartása, gondozása.
Nálunk a WC-ben lakik (az a szobája), ott tud jönni-menni. Nincs ketrecben és nincs rázárva az ajtó, csak egy 40cm magas deszkát raktam elé, amit nem ugrik át, de én át tudom lépni. Macskaalom tálcában fapellet van, és heti egyszer kiöntöm, nem büdös. Néha felsöprök nála (1 perces meló). A lakásban nálunk elég sok vezeték van, nem dugdostam el, inkább odafigyelek rá amikor kiengedem a szobába. Éjjel nem rág. Reggel szokta dobálni a tálját amikor meghallja a hangunkat. Aztán odamegyünk hozzá gügyögni, hogy: -na mivan nyuszimuszi, és adunk neki kaját és annak úgy örül hogy elkezd rohangálni körbe-körbe boldogan. Olyan aranyos. Semmi gond nincs vele.
Másod unoka? A másod unokatestvér után szabadon! :-)
ja második unokatestvér :)
Ne beszéljetek már hülyeséget. Unokatestvér az anya és apa testvéreinek gyerekei lehetnek. A testvéred gyereke ha nem keresztfiad/lányod, akkor unokahúg/unokaöccs, annak a gyereke pedig már nincs fokozva (olyan nincs hogy dédunokaöccs dédunokahúg). Az unokaöccs és húg ebbõl adódóan teljesen más mint az unokatestvér.
Nlunk gyakoriak az ilyen problémák, nagy a család. Tapasztalat szerint legegyszerûbben: rokon. Legpontosabban: bátyám unokája. Kevéssé vérszerûen: keresztunokám (gyakorlatilag az is). Ha a gyarek kérdezi majd kije vagy, maradjatok legfeljebb a keresztnagymama / keresztnagypapa bonyolultsági foknál.
A feleségem az édesanyjának a keresztanyját, (aki a nagyanyja testvére, tehát hasonló mint nálatok) öreg-keresztanyjának szólítja, vagy említi.


Nektek hogy esne az, ha a gyermeketek nagyszülei meg sem köszöntenék az unokájukat a születésnapján?

Legjobb válasz: Engem az érintett gyerekként sem érdekel, szóval a szüleimet se kell, hogy zavarja. :D

Ajándékot amúgy kap, ha van lehetõség felköszöntik, vagy egyáltalán nem érdekli õket? Mert ha csak a születése napján nem hívtak fel, hogy felköszöntsék a 2 évest, aki nem is sokat fog fel az egészbõl, akkor ez csak hiszti a részedrõl. Ha egyáltalán nem érdekli õket az unoka az szomorú, de akkor meg neked sem kell velük foglalkozni.
Ma vagyok 19, de egyik nagymamám sem köszöntött fel.De ne csak most, soha sem.Szóval már nem is nagyon érdekel a dolog.
Engem az érintett gyerekként sem érdekel, szóval a szüleimet se kell, hogy zavarja. :D
Semmit. Ha így tartják a kapcsolatot, akkor én is így tartom. Nem kell felköszönteni, nekünk se õket. Egy gonddal kevesebb. Nem minden nagyszülõ lesi az unoka álmát, és váltja valóra. Van, aki 3 lépés távolságot tart és van, aki 300-at. Neki ilyen nagyszülõket adott az élet. Ez van.
Itt nem az a fontos, hogy NEKED hogy esik, hanem hogy az unokának hogy esik.
Mekkora gyerekrõl van szó?
Az elsõ pár évben szarul esett. Azóta hozzászoktam, a gyerekek is felnõttek- már régóta nem foglalkozom a dologgal. Megtanultunk együtt élni azzal, hogy nekik ilyen nagyszülõ jutott.
Es te meg köszöntötted õket az unoka évében a szuletesnapjukon?
-.-
A kérdező hozzászólása: Már nem is bosszantom magam rajta, a párom mondta, hogy ne emésszem magamat, mert ez az õ szegénységi bizonyítványuk. Hát igaza van. Az egy dolog, hogy volt egy konfliktusunk másfél éve, na de én bocsánatot kértem és most elég sekélyesen fog hangzani, de nem a mi botorságunk miatt volt ez a kis összezördülés. Azért kértem én bocsánatot, alázkodtam meg, hogy ne legyen családi viszály, meg ugye az okos enged... Az egy dolog, hogy õ annyira büszke ember, hogy engem nem köszönt meg egy "ünnepen" sem, na de a fiát és az unokáját simán felköszönthetné. De ha nem, hát nem. Elmeséltem anyukámnak is a dolgot, azt mondta, hogy nem tudja, hogy mit hagy ki az anyós, hogy nem ismeri meg az unokáját, mivel annyira kis vidám, cserfes, kíváncsi, hogy csak jókedvre tudja deríteni az embert. Igaz is! Na amúgy napestig tudnék mesélni, úgyhogy inkább hagyjuk is, meg csak felidegesíteném magamat. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a további válaszokat is! Á kizárt, hogy elfelejtették, mert az após elég precíz ezen a téren, meg amúgy is két unoka van. Pl. tavaly karácsonykor sem kapott a gyermekem ajándékot tõlük, míg a másik unoka igen. Mindegy, õket minõsíti a viselkedésük, nem minket! De ahogyan az egyik kedves válaszadó írta, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj is!
Szomorú, hogy így különbséget tesznek az unokák között. Az egy dolog ha nem csípnek téged, vagy ellenezték a kapcsolatotokat, de a gyermeked akkor is az unokájuk, aki semmirõl sem tehet. Ebben az esetben módosítom a válaszomat: Rosszul esne, de próbálnám elfogadni a helyzetet és mivel keresztény vagyok imádkoznék, hogy a kapcsolatunk pozitívan változzon.
Elfelejteni nem lehet, nagyon szomorú hogy sok nagyszülõ így viselkedik.Gyermeknek okoz vele fájdalmat. Nyilván a szülõnek is nagyon rosszul esik. Én mindig megkérem a nagyszülõket hogy a legnagyobb boldogság az hogy jöjjenek el nem kell hozni-venni semmit. De ugye a gyerek várja.
Számomra nagyon elkeserítõ, hogy vannak ilyen "nagyszülõk" ! Az unoka az õ húsuk-vérük is! Hol vannak az ösztönök ???? Mi más ad értelmet az életüknek? Igen, elõfordul, hogy a szülõ és a gyermek haragban vannak egymással, de hol marad a megbocsájtás, a problémák kibeszélése? ÉS vannak nagyszülõk, akik emiatt inkább az unokára sem kíváncsiak. Hihetetlen.... Az én szüleim imádják a kislányomat. Az apósom viszont nem nagyon kíváncsi az unokáira. Igaz, ha éppen eszébe jut, felköszönti õket. Az a fõ, hogy ott az új nõje és annak három fia.... Dühös vagyok emiatt, nagyon rosszul esik a dolog, sosem fogom neki megbocsájtani. Pedig õ csak az apósom! A kislányom pici, számára az édesapám a NAGYTATA!
Én is pont erre gondoltam, hogy lehet, hogy elfelejtették. Anyuméknak összesen van 12 unokájuk így nem meglepõ ha elfelejtik egyik-másik szülinapját. Apósomnak csak részünkrõl vannak unokái, de nem egyszer akkor döbbent rá, hogy valamelyiknek szülinapja van amikor tortával a kezünkben látott minket, (szomszédok vagyunk) vagy a nagyobb gyerek közölte vele, hogy ma van a szülinapja. Ilyenkor persze utólag felköszöntötte õket.
Nem lehet, hogy csak szimplán elfelejtették?
Eleinte vacakul, de megszokod. Nálunk, amíg az én lányaim voltak egyedül, minden ok volt. Öcsémnek lett egy "hozott" lánya a felesége elõzõ kapcsolatából, aki sokkal kevesebbet kapott, pedig próbáltuk mi kompenzálni a nagyszülõk helyett. Most, h öcsémnek lett egy fia is, az a sztár, és mindenki más le van tojva. Pláne, hogy a lányaim már észreveszik és nem tûrik el az anyám zsarnokoskodását. A nagy gáz ebben az, hogy közben az öregek folyton azt hangoztatják, hogy õk mindenkit nagyon szeretnek, és mindenkinek egyformán adnak... Hát így. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten...
Tudod én ezen már fenn se akadok... a tulajdon apjuk elfeljeti, akkor mit várjak a volt anyósoméktól? Már rég nem érdekel, sõt mostanra a skacokat se, igaz, nem is mennek szívesen....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, EDDIG mindig megköszöntöttünk minden családtagot a születésnapjukon, névnapjukon (még második névnapon is), anyák napján. Hiszti lenne részemrõl? Lehet, de akkor is csak bosszant! Egyébként gondolom sejtitek, hogy az anyósékról van szó. Õk már 10 éve leszerepeltek elõttem, mint szülõk, most nagyszülõként meg pláne! Na mindegy! Kimérgelõdtem magamat... További szép napot mindenkinek!
"ennyit nem érdemel meg ez az ártatlan kis teremtés?!" Ne haragudj, de ez nagyon hisztisen hangzik... Mit foglalkozol vele? A kétévest biztosan nem érdekli, nem tudom, miért olyan fontos neked ez...
Nem foglalkozunk velük. A fiunk 15 hónapos lesz, anyósom 3 hetesen látta utoljára, apósom soha. Sõt, kijelentette, hogy nem is kívánja megnézni. Ezek után minek foglalkozzunk velük, éljenek csak magányosan.
A kérdező hozzászólása: 2 éves lett, nem túl sokat érzékel belõle. De engem akkor is annyira bosszant, hogy ennyit nem érdemel meg ez az ártatlan kis teremtés?!
Az én anyósom ugyan ilyen... Nekem is nagyon rosszul esik, de én azt csináltam, hogy féltékennyé tettem. Raktam fel az én anyukámról meg a fiamról képeket a Facebookra és mivel látta megirigyelte. Bár csak azért akart õ is pár képet a fiamról, hogy õt is lássák a rokonai vele , de azt már leszartam... Elég volt a tudat, hogy bántotta milyen jól elvan a fiam az "igazi" mamival:) A fiam érzi is, hogy nem szereti az öreglány születése óta sír ha nála vagyunk!!! Persze azt hangoztatja minden újja egyforma, de 3 unokából csak egyet szeret! ( ezt mindenki látja annyira nyilvánvaló ) Elsõ pár hónapban nagyon bántott, azóta meg igyekszem mindig bosszantani egy két jó képpel:) )

Ha a családban meghal a nagymama, és a hivatalos végrendeletben az elsőszülött unokájára hagyta a lakását? (bőv. Info lent)

A nagymamának egy lánya van, és annak még öt gyermeke, a végrendeletben pedig a legid?sebbre hagyta a saját lakását, ill. egy másik ingatlant, ami a tulajdonában volt. A családban a nagyszül?k és szül?k birtokában összesen öt ingatlan van, amit el lehetne osztani az öt gyermek közt. De ebb?l 2 már ugye a legnagyobb unokára szállt, de nem rendelkezésileg, hanem használatilag, mind a kett?. Hogy lehetne rendezni ezt az ügyet úgy, hogy a testvérek között ne legyen viszály? Hiszen az ingatlanok értéke nem egyezik, van, ami alig hozna valamit, de van, amelynek nagyobb. Mégis hogy lehetne ezt megoldani? Muszáj sérülnie a végrendeletnek, vagy tiszteletben kell tartani? Ráadásul, a lányára a nagymama nem hagyott semmit. Minden, ami volt, az unokára szállt. Mi a teend?, hogy elkerüljük a viszályokat és anyagilag is megoldódjon a helyzet?

Legjobb válasz: *mindent *anyán Elnézést a hibákért, ha még van.:)

*mindent *anyán Elnézést a hibákért, ha még van.:)
Mit takar a nem "rendelkézésilag, hanem használatilag" kifejezés?
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy nem úgy hagyta rá, hogy rendelkezzen vele, hanem hogy benne lakjon.

Ti mit tennétek ha a kedves nagymama, akinek most vigyáznia kell az unokájára, kitalálja, hogy a gyereketek tetves, meg hogy nem akarjátok levágni a haját miközben az könyörög nektek?

Kicsit most kiakadtam ezen és nagyon fáj, esküszöm szorongok. Nem bírom már ezt. Soha nem is foglalkozott igazán a gyerekemmel, azt sem tudta mikor beteg stb. Rosszba nem vagyok vele, de azért a három lépés távolságot tartom. Mit csináljak, hova vigyem a gyerekem? Hogyan oldjam meg? Szívem szerint felmondanék a munkahelyemen és a gyerekemmel lennék. De sajnos nagy szükségünk van a pénzre és még így is nagy nehezen vagyunk meg. Én már nem bírom! Úgy érzem kikészülök! Mit tudnék tenni? Szívem szerint elköltöznék innen, de hova? Nem csak ezért természetesen!

Legjobb válasz: Megnézném, hogy valóban tetves e, mert elõfordulhat, aztán megkérdezném a gyereket, hogy tényleg rövid hajat akar e, es tisztában van e vele, hogy nem lehet utána vissza ragasztani.

Megnézném, hogy valóban tetves e, mert elõfordulhat, aztán megkérdezném a gyereket, hogy tényleg rövid hajat akar e, es tisztában van e vele, hogy nem lehet utána vissza ragasztani.
Keresetek olcsó albérletest és költözzetek el. Van munkahelyed akkor pedig a gyereket bölcsibe, oviban kell adni.
Keresetek egy diákot aki olcsón a nyári szünetbe alkalmanként vigyázna a kicsire.
szerintem is keress valakit akire rábízod a gyereket...mennyi idõs?
Nekem az anyósom ilyen sajnos. A barátnõm anyukája sosem volt jó viszonyban a barátnõmmel, elváltak már régen. Az apósom az nagyon jófej meg rendes a barátnõm nála lakott amikor gimibe ment mert onnan közelebb volt és egyszerûbb is a bejárás. Néha az anyósom vigyáz a gyerekre mert azért mégis csak õ a nagymama, és van amikor jön azzal hogy a gyereket így neveljük, meg úgy és hogy hajvágás, meg kicsit koszos akkor egybõl nagy fürdés kell neki, meg ne engedjük ki játszani az udvarra meg mi egymás. Szerencsére csak 3 hetente kell elviselnünk, de tudom hogy ez milyen idegesítõ tud lenni. Az én szüleim szerencsére nem ilyenek, rájuk simán merjük bízni a gyereket, meg az apósomra mert oké hogy kislányunk van de nagyon jól kijönnek egymással. Sokat játszanak, apósom mindig berakja neki a kedvenc meséit. Mivel nagy udvara van, és csendes az utca így gokartozni is kimegy vele.
A kérdező hozzászólása: Olyan jó akinél olyan mama van, akire lehet számítani! ha legalább nekem lenne anyukám, de nincs.! :( Vagy ismerõsöm, barátom bárki akiben bízok és szereti a gyerek. Jó hogy azért van aki megért. Mert csak a saját bõrén érzi igazán az ember. Nem vagyok én az az ember aki elkezd veszekedni, sõt inkább hallgatok, mert nem érdemli meg hogy veszekedjek, összevesszek vele, meg gondolok rá, hogyha mégsem lesz más megoldás akkor pár nap csak kibírja év közben a vigyázást. Szóval nagyon nehéz nekem most!

Szerintetek is dünnyögni kéne a nagyszülőknek, ha az unokájuk megivott kb 0, 5 deci pálinkát, meg 2 sört 15 évesen?

Egy haverommal megittunk ketten 1 dl pálinkát, meg 4 sört. Semmi bajom t?le, meg se látszott, csak tudják, és po.fáznak érte. Életembe másodjára ittam, el?ször egy hete. De akkor se látszott meg se. De arról nem tudnak.

Legjobb válasz: Engem nyugodtan lepontozhatsz,(ez legyen a legnagyobb öröm az életedben), de nézd már meg a stílusod!! Pofáznak, ugatnak...nem az a gond, amit mondasz, hanem ahogy mondod. Szégyelld magad!

A kérdező hozzászólása: Egy forint zsebpénzt nem kapok. Csak nem költöm el pl a húsvéti pénzt, a ballagási pénzt, meg ami gyûlik sem. Itthon meg vannak állataim, amikbõl jön egy kis pénz. Nem sok, de egy évi 30.000Ft. Az meg hogy elkényeztetett vagyok, az nem igaz. Nem láttál te még elkényeztetett gyereket. Mert ha nyáron a 70 napból nekik 70 nem volt jó, akkor ez van. kb 5 nap nem voltunk itthon. De az meg a másik, hogy nagyapám ha valamit kitalál, annak úgy kell lennie. 20 éves cseresznyefa, és annyi lenne, hogy a föld alatt elvágjuk, de neki nem felel meg. Meg vannak ilyen és hasonló dolgok, ami miatt nem nagyon járok. Pl elmegyek velük, mert hívnak, hogy menjek hozzájuk, meg minden, útközbe meg eszükbe jut, hogy õk még bemennek az orvoshoz. De ezt nekem nem mondanák. És fél óra múlva megkérdezik, hogy hazavigyenek-e. Odaérünk hozzájuk 7-re, én meg fél9 kor megyek haza. Ezekkel tudnak megõríteni. Meg a folyamatos panaszukkal, hogy nincs pénz, de azt nem mondják, hogy azért nincs, mert odaadták a keresztlányuknak, akik csak addig jártak, amíg érdekük volt. Persze ezt õk nem mondják, csak amolyan ismert titok. Menjek velük ide-oda, és útközbe még eszükbe jut ez, az. Amikor meg menni akarok velük rokonhoz, akkor csak ritkán szólnak. Hetente 1-2x járnak, engem egész nyáron 2x vittek. És akkor is úgy, hogy meghallottam, és szóltam hogy megyek dédnagymamámhoz, aki öregotthonba van.
A kérdező hozzászólása: Meg nem voltunk náluk 9 napig, mert nem értünk rá, amikor felhívtam õket, meg nekemmálltak, hogy na mi van disszidáltunk? Amikor mentünk, meg nagyanyám ott hisztizett. Az nem baj, ha 2 utcára van tõlünk a bolt, ahova hetente 2x járnak, (kb 300méter) és havonta egyszer ha eljönnek.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem így kellett volna fogalmaznom, de eléggé kiakasztó amit csinálnak. Amiket meg mondtak, azzal egyenesen kihoztak a sodromból. Amúgy ez az elsõ, hogy bármi rosszat mondok róluk, de ez most nagyon felbosszantott. Meg tegnap nem volt kedvem menni valahova, aztán mégis el voltam, és nem mentem velük haza, hanem egy haveromék hoztak haza, és ezért is csak a dünnyögés ment, hogy de flúgos vagyok. Ekkor se voltam ott, csak öcsém mesélte. Ha a hátam mögött kibeszélnek, akkor valahogy megengedem magamnak ezt a hangnemet.
Engem nyugodtan lepontozhatsz, (ez legyen a legnagyobb öröm az életedben), de nézd már meg a stílusod!! Pofáznak, ugatnak...nem az a gond, amit mondasz, hanem ahogy mondod. Szégyelld magad!
Szerintem nekik semmi közük hozzá igazából.
Nálam fordítva van.Anyám akadt ki múltkor, mert itt volt az asztalomon egy vodkakoktélos üveg ami 7%os volt, vagy akörül ha jól emlékszem.Papám védett meg anyámtól, hogy ne bántsd már a lányt, az olyan mintha megivott volna 2deci sört.A sört meg viszont utálom. Nekem mamám mondja mindig, hogy megkóstolni meglehet, de ne vedeljek. Ne foglalkozz ezzel a témával, majd csak elfelejtik.Õk is voltak fiatalok, lehet, hogy pont az ilyen fajta élettõl, amiket õk éltek szeretnének megóvni.
Ilyenek a mai fiatalok.Elvárják a tiszteletet, de õk nem adják meg.Ráadásul 15 évesen piálni! Szóval nem értem hová fajul a világ, meg mitõl félnek, hogy lemaradnak?! Semmirõl. De nyilván a nagyi a k*csög, mert beszólt és a 15 éves suttyó az ász, mert jól megmondja itt a gyakorin , meg még iszik is ráadásul! Gratulálok.Ja és akkor vállon kéne téged kérdezõ veregetni, hogy te nagyapáddal ellentétben már 15 vagy és mégsem próbáltad ki a cigit? Vicc... 24éves (nem dohányzó nem cigizõ, mert szerintem ciki)lány
Hú de jó, hogy nekem nem ilyen az unokám. Ha rólam, vagy velem így beszélne, be sem engedném. Bár igazad van, õk is hibásak, hogy a szüleidet nem jól nevelték. Ha jól nevelték volna a szüleidet, neked eszedbe sem jutna így beszélni a szüleid szüleirõl.
Ja és még annyit, hogy a nagyidék ne várják el, hogy te évközben segítesz nekik, de te elvárod, hogy egész évben, minden évben eléd legyen rakva a kaja, tiszta legyen a ruhád, legyen zsebpénzed szüleid jóvoltából ez mind! Az lenne a minimum, hogy segítesz! De gyerek vagy még, ezeket úgysem fogod tudni felfogni!
ne is menj nyári munkára, mert még a végén felelõsségtudatos ember válik belõled.Az ilyen gyereknek egy fillér zsebpénzt nem adnék, dolgozzon csak meg érte, ahogy sok más. Ahol én dolgozom, ott 15-16 évestõl jönnek a diákok dolgozni suli közben is és felnõtteket meghazudtoló erõbedobással dolgoznak, és felelõsségteljesek és nem szemtelenek, mert fegyelmet tanulnak a munka által.szereted és tiszteled a nagydékat, de folyamatosan csak szidod õket.Nem szavakkal, de kritizálod õket egyfolytában.Csak már fel sem tûnik.És hiába tronfolódsz itt, nem lesz igazad, mert csak egy ahogy te fogalmaztál valóban "elkényeztetett" taknyos vagy!
A kérdező hozzászólása: Mindent eladnának, mindenért szólnak. Ha veszek valamit, akkor minek ez a sz.r meg hasonlók. Gyûjtöm a régiséget, de azt is mindent eladnának. Mármint mondják, hogy minek az, meg add el, meg hogy õk gyerekkorukba olyanokkal fociztak. Szóval ha ott vagyok, akkor üljek, ne csináljak semmit. De hogy mennyire szeretik ha ott vagyok. Nyár elején több napot ott voltam. Inkáb begy hetet. De most nyár végefelé már hetente 1x ha megyek. Naponta hívtam õket, de már azt se, mert mindig csak nyavajognak. Hogy jajj csak tanuljak, meg ezt ne azt ne amazt ne. Én meg már nagyon unom.
Attól hogy az osztályban x ember már volt berúgva nem azt jelenti, hogy az az etalon! Nem normális dolog 15 évesen inni még 2 doboz sört sem! Mert még gyerek vagy, ha tetszik, ha nem! És mint tudjuk a gyerekek fejlõdését sem segíti elõ a szesz.De el lehet ezt viccelni neked, ettõl nem leszel menõbb, max a hasonlóan agyoniskolázott barátaid körében. Ma már az a ritka, ha valaki nem iszik, és ez a szomorú. Számomra meg az, hogy a nagyszüleid "pofáznak" ahogy te írtad, minden csak nem tisztelettudó szóhasználat, már bocsi.Amúgy gondolom nem 20 évesek ezért hadd õk döntsék már el, hogy mikor jó nekik egy fát kivágni, mert nekik gondolom az ivászatnál, meg a haverozásnál fontosabb dolguk is van, nem úgy, mint neked a nyáriszünetben a semmittevés! De van egy jó megoldás, hogy jövõre ne unatkozz nyáron! Van egy csomó hely ahova lehet menni diákmunkára, aztán nem az ivászaton jár majd az eszed!
A kérdező hozzászólása: *15 évesen
A kérdező hozzászólása: Szóval én róluk SOHA SENKINEK NEM MONDTAM EGY ROSSZ SZÓT SEM! De a nyáron kikészítettek. Segítek nekik, meg minden, de ha pl ki kell venni egy fát, akkor soha nem jó ha én ott vagyok, mert már fáradtak. Június óta ott egy fa, legallyazva, de nagyapám kitalálta, hogy majd kiszedjük. Megbeszéltük, hogy egy hûvösebb napon kiszedjük. De ha én mondom hogy mikor jó, akkor nekik mindig van valami ok, hogy ne akkor. Úristen! 15 évesen megittunk ketten 4 doboz sört, meg 1 deci pálinkát reggel 10 és este 7 között. Mekkora alkoholisták vagyunk. Most hogy mondod, reggel a detoxba keltem. :) Olyat nem mondtam hogy köcsög. Tisztelem, szeretem õket, csak nagyon megharagudtam rájuk. Szerintem az iszik, az nem itt kezdõdik. Mi olyan nagy szám abba, hogy ittunk egy keveset? Semmi extra, az osztály fele 6.ba már volt részeg. Én meg életembe iszok kétszer egy keveset, 25 évesen és már dünnyögni kell? Egy nyár végi bulin ma már tök normális, hogy 15 évesen iszunk.
A kérdező hozzászólása: Szerintem se, csak tõlük vittem az üveget(enyim volt, csak ott volt). Nagyapám meg még pálinkát is öntött bele. Meg már akkor is hisztiztek, hogy minek az nekem, meg mit akarok vele, stb.
A kérdező hozzászólása: No, van amit kihagytam. Nekem sírnak, hogy nem mennek a keresztlányáék. (akiknek csak egy házat vettek) Meg elég idegesítõ, hogy folyamatosan azon jár a fejük, hogy mikor köthetnek belém/belénk. Folyton azon sírnak, hogy nincs pénzük, meg hasonlók, de azt nem mondják, hogy hova lett. Másik két unokájuk nem is jár, már 4 éve nem voltak, de ez más. Nagyapám régebben ha elküldték valahova, a kocsmába kötött ki. Már régen nem kocsmázik, vagy 40 éve. 70 éves. De ha nekem azért szólnak, meg félórákig azon rágódnak, hogy ittam, akkor valahogy nincs kedvem se menni hozzájuk, se felhívni õket. És ha valami bajuk van velem, nekem mondják, és ne úgy halljam vissza. Kedves #4! Ha két sör, meg egy feles után olyanokat mondanának, hogy alkoholista leszel, és MÖGÖTTED lehet, hogy te is hasonlóképpen beszélnél.

Akkor is illetékmentes az örökség, ha a nagymamám az egyik unokájára szeretné hagyni a részét?

Tehát nem egyenesági (anya-gyerek) viszonyról volna szó, hanem az unoka örökölne, végrendelet alapján. S ha nem illetékmentes, akkor kb. hány százalék az illeték?

Legjobb válasz: A nagymama-unoka viszony egyenesági. A testvér az oldalági.

A nagymama-unoka viszony egyenesági. A testvér az oldalági.
Akkor már valamit be kell fizetni!Tapasztalat!
Huhh, utolsó, ez aztán alapos levezetés volt:) Grat.
Jelentem, köszönöm szépen! Gugli a barátom, Wiki a barátnõm.

Kell-e a szülők hozzájáruló nyilatkozata, ha rokoni látogatásra Szabadkára utaznánk kiskorú unokánkkal?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell semmi, ha nagyszulok viszik az unokat. Igaz ennek 2 eve, de noverem kisfiaval meg nagyival egyfolytaban ingaztunk Baja es Szabadka kozott, de soha nem volt semmi problema sem.

Szerintem nem kell semmi, ha nagyszulok viszik az unokat. Igaz ennek 2 eve, de noverem kisfiaval meg nagyival egyfolytaban ingaztunk Baja es Szabadka kozott, de soha nem volt semmi problema sem.
Ez lehet meg segithet, nekem most nem volt idom atolvasni, csak belekukkantottam: http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&ke..
Elvileg kérhetik, de az esélye közel nulla.

Az gáz ha én és a mamám testvérének az unokája kavarunk?

Legjobb válasz: Másod vagy harmadfokú unokatestvérek "kavarhatnak" együtt nyugodtan :)

Másod vagy harmadfokú unokatestvérek "kavarhatnak" együtt nyugodtan :)
Szerintem gáz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!