Találatok a következő kifejezésre: Ha a ultrahangot nem az orvosom (15 db)

Ha a genetikai ultrahangot nem az orvosom végzi (akihez magánrendelésre járok), hanem egy másik doki a kórházból (de itt is kell időpontot kérni), akkor ennek az orvosnak is kell pénzt adni?

Legjobb válasz: nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni

nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni
Szia! A magánrendelésen történõ fizetés egy dolog, és másik dolog, amikor Te a társadalombiztosítás által biztosított ingyenes szolgáltatást veszel igénybe (legalább is ahogy kivettem, a vizsgálat a kórházban, rendelési idõben és kórházi alkalmazásban lévõ doktor által történik). Én ezért biztosan nem fizetnék, hiszen ez a dolga az ultrahangosnak! Nem is hallottam még mástól sem, hogy ilyenért a kórházi rendelésen fizetett volna. Ja, és nekem is idõpontot kellett kérnem, sõt, képet is kaptam a kisbabámról, mégsem merült fel bennem, hogy ezért fizetnem kellene...21 hetes kismama
Nem kell pénzt adni, csak ha magánrendelésre mész egy orvoshoz. Jó, hogy megkérdezed, mert sokan nem tudják, mit csináljanak ilyenkor, esetleg adnak pénzt, aztán ha ez elterjed, akkor a végén már a rendes szakrendelésen is kell borítékolni, mert sajnos, mi betegek vagyunk azok, akik fizetünk és egyre feljebb srófoljuk az árakat, nem az orvos.

Azt akarom megtudni hogy szerintetek, terhes vagyok ha november 22-én az orvos érezte a babát, de viszont az ultrahang semmit nem lát! Októberbe volt meg utoljára rendesen, a mellembõl fehér tej folyik, a hasam kerekedik? .

Együtt voltam múlt héten a párommal, és olyan érzésem volt mintha valamit nyomott volna fura érzés volt! Szerintetek terhes vagyok?

Legjobb válasz: Valami itt nem kerek, ha már november 22-én érezte a doki a terhességet, akkor már fényévekkel túl vagy a 12. héten mostanra. Azóta nem ultrahangozott meg? Nem küldött laborba, védõnõhöz?

Valami itt nem kerek, ha már november 22-én érezte a doki a terhességet, akkor már fényévekkel túl vagy a 12. héten mostanra. Azóta nem ultrahangozott meg? Nem küldött laborba, védõnõhöz?
azt hiszem ennyi keresztkérdés kifogott rajta....
kamuuuuu
bocs de ha ennyire hülye dokid van miért nem mész másikhoz? meg szerintem ha terhes is vagy az a baba még olyan pici hogy észre sem veszed! mit éreztél????
A kérdező hozzászólása: De szerintem nem kéne bunkózni!!!Amugy az orvos amikor megvizsgált akkor mondta hogy érzi hogy ott a baba!!!! és MAJD mennyek vissza vissza is mentem!!!! és nem küldött sehová!!!!!
Azt írtad a kérdésedben, hogy november 22-én mondta azt a doki, hogy "érzi, hogy ott van a baba". Utána mikor mentél vissza hozzá? Mert a kérdésedbõl úgy tûnt, hogy akkor voltál utoljára. Mióta itt a kérdést feltetted azóta voltál már orvosnál?
Amikor visszamentél mit csinált? Ultrahangot? Mit látott és te mit láttál? Kaptál róla papírt? Miért ülsz még mindig otthon és miért nem kerestél fel egy másik orvost, ha szerinted ez a doki nem százas?
Kiváncsi lennék egy pár hetes terhességnél hogy érzi a doki a babát....szerint
...szerintem se ment vissza a dokihoz...legalábbis nem ahhoz aki "érezte"
A kérdésben azt Írod, az uh-n semmit sem lát!!!!! Aztán, hogy minden a helyén...6mm mnyálkahártya.... Jó vicc!!!!
Te sem vagy 100-as.Október óta már jó eséllyel 16 hetes terhes lehetsz, lemaradtál az elsõ genetikai ultrahangról, nincs kiskönyved, még egy ultrahangod sincs, hogy élõ a terhességed.Mégis mire vársz??? Lassan a következõ genetikai ultrahangra kellene menned és mostanában kellene elmenned vérvételre is az afp miatt.Az látszik, hogy nulla a biológiai tudásod és semminek nem olvastál utána a témában, de ha valaki azt mondja terhes vagyok és tüneteim vannak, akkor addig megyek az orvosok nyakára, amíg nem kapok róla papírt, nem látom uh-n a saját szememmel.Ha ez az orvos egy balfék, akkor váltani kell.De könyörgöm, anya leszel, ennél több felelõsségérzettel kellene hozzáállnod a dologhoz!
10-es vagyok. Még egy. Te azt mondod, két hete voltál ultrahangon. Ott mit mondtak...? Mi az, hogy minden a helyén van...?
Azóta nem voltál orvosnál?Uh- n mikor voltál utoljára? Ha már 4 hónapja nem jött meg, mindegy h azért, mert terhes vagy, vagy más miatt, orvosnál a helyed!!!
teszteltél? Szerintem mindenféleképpen menj vissza a dokihoz vagy másikhoz aki tapasztaltabb. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Novemberbe érezte azóta az a orvos meg se vizsgált! kb 2 hete voltam ultrahangon annyit mondott hogy minden a helyén van! de viszont a hasam kemény és alurol kerekedik!!! a papirra utoljára azt írták hogy az uterus 58-38-53mm-es. az endometrium 6 mm-es.
ha valoban terhes lennél, elküldött volna védönöhöz, és mondta volna mikor menj vissza hozzá.....meg a papirodon is szerepelne, az is h hány hetesnek látta, volt-e szivhang, stb....
A kérdező hozzászólása: November elején voltam akkor nem érezte! mondta mennyek vissza 2 hét múlva vissza is mentem november-22-én.és pont a párom volt velem behivott megvizsgált azt mondta hogy érzi a babát , kérdezte hogy õ az apuka mondtam hogy igen azt mondta majd jöhet szívhangra.sehova nem küldött el!!! meg azóta meg se vizsgált!!! de viszont együt voltam a párommal mult héten.. és olyasmit éreztem mmintha nyomott volna valamit... lehetséges hogy a babát?
Hát ha akkora a szerszáma a párodnak....na szoval akkor se...tudod azért van a méhszáj, ami zárt...amugy ilyen doki nincs....mindig megmondják mikor kell menni legközelebb, 12 hétig a védõnõhöz!!!!ki kellett volna számolnia mikorra várható a szülés, stb....kiskönyvet is adott volna a védõnõ...szoval itt vmi nem stimmel....és hogy állapitott meg h baba van?akkor nem is nézett szivhangot???uh vagy valami???
A kérdező hozzászólása: de olyan érzés volt mintha nyomott volna valamit akkor lehetséges h a baba?Nagyon kellemetlen volt!!!! Megvizsgált azt mondta h érzi h ott a baba!!! nem küldött sehova se!!!!! Amugy nem 100-as...
Na egy ennyi idõs terhességet nem érez ugy hogy ott a baba, max a méhszáj állapota más....párod meg akkor se nyomhatja a babát....olvass utána kicsit
Ne haragudj, de te sem vagy százas. Azt írod, hogy az orvosod mondta, hogy menjetek vissza szívhangot nézni. Meg akartad várni, amíg bekopog hozzád, és kézenfogva elvisz a kontroll uh-ra? Magadtól is visszamehetsz... Tapintással egyébként babát nem érez, csak megnagyobbodott méhet. Ha van elõtejed, és a pocakod is nõ, volt egy pozitív teszted, ami után orvoshoz mentél, aki azt mondta, hogy a méhed tapintással nagyobbnak érzõdik, menj vissza késõbb, hogy lesz-e szívhang, akkor mit vársz itt a neten...? Menj már el egy ultrahangra, édes Istenem... A terhességnek nem az a legkézenfekvõbb tünete, hogy a párod szex közben nyom valamit. Hány éves vagy?!?!
Mi van veled? Terhes vagy?

Terhes lehetek-e, ha a teszten a 2. csík halvány volt, de mikor elmentem az orvoshoz ő nem talált az ultrahangon semmit?

Igazság szerint 3hete voltam együtt a barátommal,de nem szeretnénk babát mert még fiatalok vagyunk.Védekeztünk de lehet,hogy valami nem volt rendben 4napja késik a mensim és holnap megyek kon trollra mert tegnap még semmi jele nem volt a terhességnek.

Legjobb válasz: Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.

Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ válaszoló! Mint kiderült pocaklakó van a dologban, de azt kell mondjam sajnos... Jövõ héten lesz a megszakítás már ma lett volna csak közben megbetegedtem.Ez a döntés valószinüleg megváltoztatta az életem minden szemszögbõl a felelõtlenségtõl kezdve még sorolhatnám, de ahogy a mondás is megerõsíti-mindig a saját hibáiból tanul az ember. De köszönöm az aggódást és az érdeklõdõ szavakat:) Sok sikert mindenkinek az életben. Sziasztok
2-es vagyok! Sokat gondoltam ám rád, szóval akkor még mindig függõben vagy! Majd írj, hogy mi lett az eredmény! Kiváncsiak vagyunk!
A kérdező hozzászólása: Hát nem látott még semmit az orvos...kaptam valami gyógyszert ami állítólag segíthet hogy ne tapadjon meg, de nem 100%, szerda körül meg kéne jönnie azt mondta az orvos, ha nem akkor kontroll 2án.
Kedves Kérdezõ mi van veled? Látott valamit az orvosod? Bár szerintem még nem nagyon mert még ha terhes is vagy akkor is még nagyon picike lehet. Talán egy vérvétel hitelesebb lenne.
Kedden teszteltem halvány pozitívat, pénteken az orvos nem látott terhességet. Egy hét múlva ott "vigyorgott" az ultrahangon az azóta 1 éves kisfiam. Nekem akkor azt mondta a dokim, hogy a tesztek elõbb mutatják a terhességet, mint ahogy õk látják az UH-n.
A kérdező hozzászólása: Persze megírom:) Nem szeretnék ártani a picinek ha mégis ugy alakul, hogy lesz, ugyhogy nagyon remélem, hogy csak vaklárma az egész...
Persze, lehetsz terhes. Anno én pont azon a napon csináltam meg az elsõ terhességi tesztet(nekem is nagyon halvány két csík volt), amikor meg kellett volna jönnie, du. el is mentem a dokihoz, de még semmit nem látott.
2-es vagyok! Azért ha nem megeröltetõ, és lesz idõd, megírod kedves Kérdezõ, hogy hogyan alakult a sorsod? Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretnéd.Gondolok rád holnap!
Lehetsz terhes. Még nagyon korai, ezért nem is látni még semmit. Holnap sem biztos, hogy látni lehet majd. 1-2 hét szerintem, mire majd valóban ki tudja mondani a doki a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszokat, de nem nyugodtam meg.Megmondom õszintén, hogy remélem hogy csak késik és a temszt tévedett. Nem csináltam másik tesztet remélem hogy holnap az orvos tud majd valami biztatòt mondani.
Nekem is nagyon halvány vot a 2. csík. Ennek eredményeképpen állandóan tesztelgettem. Amikor elmentem az orvoshoz, akkor egy doboznyi, tesztcsikot kiboratottam az asztalára. Megnézte, mindet, kb. vagy 15-öt. Talán egyet talált benne, amire azt mondta, hogy nagy jóindulattal talán esetleg egy db. ami pozitív lehet, de azt mondta, hogy menjünk át az ultrahangra. Ott volt a monitoron a babám, szívhanggal. Ekkor voltam már 8 hetes. :-P Szóval, nemtudom, hogy ez most lehangol-e de nekem ez volt a tapasztalatom, és úgy, hogy szerintem a létezõ, és kapható legkülönbözõbb márkájú teszteket kipróbáltam.
2-es vagyok!Ó Istenem! Sajnálom nagyon, de ha nem tudjátok vállalni...!Nem tudok mit mondani, nem kerültem hál Istennek ilyen helyzetbe, hogy az elvetetés mellett kellett volna hogy döntsek! Mostani fejjel, hogy már gyerekem van, azt mondom, hogy soha nem lennék rá képes, de arra is emlékszem, hogy amikor nagyon fiatal voltam, és felmerült a gyanúja, hogy babám lehet a felelõtlenségem miatt, csak egy dolog lebegett az éretlenségem miatt a fejemben, hogy ha mégis, akkor el kell vetetni!Csak magammal törõdtem, hogy a hibámat hogyan hozhatom helyre, és hogy tartsam titokban. :-( Persze a szüleim nem hagyták volna vszínû ha kiderül, de végül csak vaklárma volt, nem volt baba szerencsére, de tanultam belõle.Nálad következménye lett, és ennek sajnos egy egész életen át viseled a lelkedben a nyomát. De fel a fejjel! Tanulj belõle, és vigyázz magadra! Jó egészséget kívánok Neked!

Meglepetten olvastam, hogy nem mindegy mikor megy el a kismama elősször orvoshoz? Valóban veszélyes lehet a magzatra ha már 4-5 hetesen végez az orvos hüvelyi ultrahangot? Tanácsosabb inkább később a 7-8 héten elmenni?

Legjobb válasz: Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni,ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!

Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni, ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!
A lombikosoknak sok hüvelyi UH-t végeznek, pedig ha valaki veszélyeztetett, akkor azok a babák azok! Nem hallottam senkit, akinek ilyenbõl gondja lett volna. Ez inkbb csak kismama-félelem lehet, szerintem nincs valós alapja.
Szia! Nem a hüvelyi uh veszályes a babára ilyen korán, hanem a "nyulkálós" vizsgálat, amikor a doki kézzel megnyomja a méhet. Lepontozhattok, de 2 babám is ez után a vizsgálat után ment el. Most a harmadikkal olyan dokihoz kerültem, aki nem híve a kézi vizsgálatnak, csak uh-t végzett, semmi gondom nincs a terhességemmel. Ha valami gond van a pl. késõbb a méhszájjal, azt uh-n is látják, sõt a sûrû méhszájvizsgálat miatt kinyílhat elõbb is. 37hetes pocis
Dehogy veszélyes a magzatra a hüvelyi ultrahang! Nem nyúlnak be a méhig. Egy vibrátorszerû eszközzel csak a hüvelybe nyúl fel az orvos. Maga az eszköz még vékonyabb is, mint a párd pénisze. zzel sokkal jobban lát, mint hasival. Nem nyomkod vele semmit. Ugyanakkor a 4-5. héten szinte semmit sem látni még hüvelyivel sem, csak petezsákot. Ezzel még terhesgondozásba sem vesznek, csak ha már van szívdobogás. Ez a 6. héttõl, a 6. hét után várható. Ilyenkor már érdemes elmenni, ha másért nem, akkor azért, hogy a méhenkívüli terhességet ki lehessen zárni minél elõbb.
Ha veszélyes lenne akkor nem csinálnák! Igaza van az elõttem szólónak, nem piszkálják a babát, nem nyomkodják meg semmi! Nekem 4 hetesen is csináltak, mert vérezgettem, és most 36 hetes vagyok. Ha még így hogy volt egy kis vérzés semmi bajunk nem történ, akkor akinél minden zökkenõmentesen indul, semmit nem árt.
Nekem kétszer csináltak hüvelyit, 9 és 12 hetesen, de nem hinném hogy veszélyes lenne, akkor nem csinálnák. Nem érintenek belül semmit, csak annyira teszik fel a mûszert hogy a képalkotás mûködjön, szal alig.
igen akkor mar jobban beagyazodott es mar akkor van szivhang is alltalaban szoval jobb keson.
Egy két kommentet nem értek igazán.Miért mondjátok "szerencsétlennek", hogy ráér elmenni.Ha pozitív a teszted akkor máris dokihoz.Igaz még hüvelyi uh-val látja de azért kell hamar menni, hogy megnézze jó helyen van e jo helyre ágyazódott e be.Mikor kell menni 8héten mikor már a könyökét is be tudja hajlítani akkora?nem értem a válaszolókat sokszor.(amugy szülészeten dolgozom).és nyugodj meg az orvos az állapododnak megfeleleõ vizsgálatot végez!
Szia! Ezt már én is hallottam, a párom ezért nem is akart elengedni orvoshoz a 8. hétnél hamarabb, de barnázás miatt a végén a 6. héten már mennem kellett. Végül nem történt semmi baj, de hogy mi az alapja ennek, azt én sem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így nyugodtabban megyek majd az orvosomhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, rám fér, mert tegnap este végül is elmentem a dokimhoz, aki megvizsgált kézzel és ultrahangal is megnézett. Minden rendben van. Csak azóta izgúltam, hogy nehogy valami gond legyen a vizsgálattól! Remélem nem lesz semmi!

Utoljára 5 hetesen voltam ultrahangon. Az orvos mondta, h élő embrioról van szo, de szívhang még nem volt, és mondta h jöjjek a 12 hetesi ultrahangra! Ha valami baj lenne a babocával (ha nem lenne szívverés, nem növekedne) megérezném?

Lenénnek tünetek v még az sem?Most nagyon félek h valami baj van!Görcsök se vérzésem nincs!Tüneteim amik voltak idáig még mindig vannak:érzékenyebb mellek,szúrkálások,hányinger(de nem mindig)...

Legjobb válasz: Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))

Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))
A kérdező hozzászólása: Külföldi vagyok és csak magánrendelõbe tudok járni mert itt nincs egészség.bíztosításom!Ebbe a magánrendelõbe meg sajna nincs ultrah!Azt a vizsgálatott otthon végeztem de olyan sûrûn nem tudok hazautazni!Jellenleg pécsen éllek!
Ha nem vérzel és nincsenek erõs görcseid, akkor biztos rendben van minden a babáddal! Ne aggódj!
Szia! Ha jelenleg pécsen élsz és nincs biztosításod és ennyire aggódsz akkor elmehetsz a Citrom utcába ultrahangra. Hozzáteszem 15.000 Ft! Ha nincsenek görcseid sem vézrésed akkor nincs min aggódni. ha lenne valami gond vele akkor azt úgyis megéreznéd, észrevennéd. Mondjuk elég érdekes hogy csak a 12.-ik heti ultrahangra hivott vissza és nem 2 hét múlva. Kihez jársz orvoshoz? Üdv: 22 hetes pécsi kismama
Ugye te most szórakozol?
A kérdező hozzászólása: syasztok! Még mindig nem jött meg! már 4 hónapja. És az ultrahang semmit nem lát.de viszont az orvos érezte nov.22-én hogy ott a baba.amikor együtt vagyok a párommal nagyon furcsa nyomást érzek lehet hogy attól hogy tényleg ott a baba?
A kérdező hozzászólása: Lehetséges hogy a terhességtõl fáj a derekam de nagyon!!!????
A kérdező hozzászólása: kb 1 hónapja csináltam õket elsõ negatív a második , harmadik pozítiv a negyedik negatív az ötödik pozitiv!!!
Nem írtad, hogy mikor készültek a tesztek, és milyen sorrendben.
A kérdező hozzászólása: a mensesem múlt hónapba csak 3 napot volt.és épp hogy egy kicsit.
Vetélsz. A prolaktinod is erre utal, meg a 2 nega teszted.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!!
6 hetes kortól dobog a pici szíve, lehet, hogy az elsõ UH túl korán volt. Menj el újra, hátha már látszik. Ha az orvos érzi a babát, akkor annak ott is kell lennie.
Nah sikerült kideríteni valamit?

Volt valakinek olyan tapasztalata, hogy az orvos a méh vizsgálata után azt mondta, hogy nem vagy terhes, de az ultrahang mást mutatott? Ha igen, hány hetesek voltatok ekkor?

Legjobb válasz: Nekem így volt... pozitív itthoni tesz. vittem pisit, ott is ellenõrizte, szintén pozitív volt. megvizsgált, ott nem érezte hogy terhes lennék. Utána jött az UH (hasi, nem hüvelyi) és ott már tisztán látszott a petezsák :) Annyit mondott hogy ha ott nem látszana, akkor jönne a hüvelyi UH a pozitív tesztek miatt. Mára 1,5éves :) Sok sikert! :)

Nekem így volt... pozitív itthoni tesz. vittem pisit, ott is ellenõrizte, szintén pozitív volt. megvizsgált, ott nem érezte hogy terhes lennék. Utána jött az UH (hasi, nem hüvelyi) és ott már tisztán látszott a petezsák :) Annyit mondott hogy ha ott nem látszana, akkor jönne a hüvelyi UH a pozitív tesztek miatt. Mára 1, 5éves :) Sok sikert! :)
Lemaradt... 6 hetes voltam kb. Pontosan nem tudom, mert gyógyszert kellett szednem, nem volt menszesz sem. A doki is meglepõdött. :)
Mindhárom gyermekemnél a 8. hétben tapintásos vizsgálattal nem tudta megállapítani a doki a terhességet, csak a hasi UH.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy nem vagy az, vagy csak nem mondta biztosra? Van, akiknél miért nem lehet egybõl megállapítani, másoknál meg már 4.-5. hétben?
Az elsõ vagyok...úgy fogalmazott, hogy így tapintásra nem érzi. de azonnal elõ is szedte az UH-t. Neked nem csinált UH-t? vagy az mit mutatott?

Itt Angliaban sajnos nekem az orvos csak 6.-an csinalja meg az elso ultrahangot, akkor leszek pontosan harom honapos terhes. Ha pl. a baba nem elne akkor vereznek?

Ha vettek vert es vizeletet amit eloszor kivizsgaltak,majd utanna kuldtek papirt hogy 6-dikan menjek ultrhangra.Abbol allapitottak meg hogy tenyleg terhes vagyok e?

Legjobb válasz: Elvileg itt is a 12. héten van az elsõ uh..Elõtte szokott lenni korai uh ahol megállapítják,hogy él-e az embryo...nem értem ott miért nem. Nem minden esetben lenne vérzés, de többnyire az elhalt magzatot a szervezeted jelezné, mert ha egy magzat nem él, akkor bomlásnak indul és mérgezi a szervezetedet, így az megpróbálja kilökni, de mondjuk 100 esetbõl 70-nél semmi sem utal a magzat elhalására. Reméljük nem fordul elõ veled ilyesmi..ne idegeskedj, ha pedig erõsebb görcsöd van, vagy darabos vérzés fordulna elõ, akkor mindenképp menj kórházi ügyeletre, és szólj hogy terhes vagy!

Elvileg itt is a 12. héten van az elsõ uh..Elõtte szokott lenni korai uh ahol megállapítják, hogy él-e az embryo...nem értem ott miért nem. Nem minden esetben lenne vérzés, de többnyire az elhalt magzatot a szervezeted jelezné, mert ha egy magzat nem él, akkor bomlásnak indul és mérgezi a szervezetedet, így az megpróbálja kilökni, de mondjuk 100 esetbõl 70-nél semmi sem utal a magzat elhalására. Reméljük nem fordul elõ veled ilyesmi..ne idegeskedj, ha pedig erõsebb görcsöd van, vagy darabos vérzés fordulna elõ, akkor mindenképp menj kórházi ügyeletre, és szólj hogy terhes vagy!
Szia!En Londonban elek es az elso uh nyolc hetesen volt, a masodik 12hetesen.Ha barmi rossz erzesed van a terhesseged alatt, menj a surgossegire es mond azt, hogy egy kicsit vereztel.Kedzgetni fognak, hogy milyen verzesed volt, hogy erezted magad ect.egybol fognak uh-t csinalni csak azert, hogy neked meglegyen a piece of mind erzesed, na meg azert mert felnek a nemtorodomseg kovetkezmenyeirol valamint a verzest azert itt iseleg komolyan kezelik a kismamaknal.Fontos, hogy minden olyan dologrol beszelj az atanetal konzultaciokanl ill.a GP-del vagy a midwifoddal ami teged aggaszt.Semmi infot ne tarts vissz, mert akkor ok nem csinalnak meg vizsgalatokat feleslegesen, csak ha szukseg van ra.A terhessegem alatt ezt megcsinaltam egyszer.Addig amig a baba nem mozgott szornyen aggodtam, hogy minden rendben van-e ott bent vele.Szerencsere minden ok most nyolc hetes a kicsike. Itt kint vigyazz magadra es boldog baba varast kivanok.

Elõfordult vkivel hogy az orvos nem látta a babát ultrahangon? Ha igen milyen okokból?

Még érdekelne olyan tapasztalat, akinek esetleg meg volt a mensije, pedig már terhes volt. Miben volt más, meg ilyesmi. Köszönöm elõre a válaszokat!

Legjobb válasz: Nekem volt hogy nem latta teszteles utan egy hetig csak vastag nyalkahartyat (16mm) egy het utan megtalaltuk a petezsakot hatrahajlo mehem is van mondta is hogy nagyon hatul van a baba is. Sajnos nem maradt meg nem fejlodott :/ most ez a 3.probalkozos honapunk rem nem jon meg. A mensire pedig egyik ismimnek sot kettonek is tobb honapig megvolt rendesen csak akkor vette eszre bnom anyukaja mikor mar mozgott :) es van olyan ismim is aki csak maszatolt barnazott 2-3 napig kovi honapban abba is maradt :) de sajat tapasztalatom nincs a dologban :/

Nekem volt hogy nem latta teszteles utan egy hetig csak vastag nyalkahartyat (16mm) egy het utan megtalaltuk a petezsakot hatrahajlo mehem is van mondta is hogy nagyon hatul van a baba is. Sajnos nem maradt meg nem fejlodott :/ most ez a 3.probalkozos honapunk rem nem jon meg. A mensire pedig egyik ismimnek sot kettonek is tobb honapig megvolt rendesen csak akkor vette eszre bnom anyukaja mikor mar mozgott :) es van olyan ismim is aki csak maszatolt barnazott 2-3 napig kovi honapban abba is maradt :) de sajat tapasztalatom nincs a dologban :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Pozitívat teszteltem, de nagyon-nagyon görcsöltem. Kórházba kerültem, ahol ultrahangon nem láttak semmit, csak megvastagodott, 18 mm-es nyálkahártyát és egy picivel nagyobb méhet, valamint egy kis foltot, ami talán sárgatestnek nézett ki. Befektettek a kórházba, mivel a gyors vérteszt is azt mutatta, hogy terhes vagyok és a görcsök miatt méhen kívülire gyanakodtak. Mint kiderült, csak korán kerültem orvoshoz. 4 nappal késõbb ott volt a pici petezsák hála Istennek, ahol lennie kellett. Ma már lassan öt hónapos a kisfiam. Mibõl gondolod, hogy terhes vagy, ha volt menzeszed? Csináltál tesztet?
A kérdező hozzászólása: A tuneteimbol illetve a mensim 5-6 napig tartott erõs verzessel mostanában pedig 2-3 nap alig van és nagyon gorcsolok. Barátnom pedig úgy járt nemrég hogy megjött neki rendesen ment vizsgálatra, cisztat lattak, küldték mûtétre, és akkor vették észre a babát, a ciszta eltakarta. 13 hetes volt akkor, nemsokára megszül. :-) tavaly nyáron volt egy terhességem, ami sajnosnem maradt meg, ott uh- on már látta az orvos, tesztem pedig mindig negatív volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!