Találatok a következő kifejezésre: Ha a ultrahangon a (340 db)

Terhes lehetek-e, ha a teszten a 2. csík halvány volt, de mikor elmentem az orvoshoz ő nem talált az ultrahangon semmit?

Igazság szerint 3hete voltam együtt a barátommal,de nem szeretnénk babát mert még fiatalok vagyunk.Védekeztünk de lehet,hogy valami nem volt rendben 4napja késik a mensim és holnap megyek kon trollra mert tegnap még semmi jele nem volt a terhességnek.

Legjobb válasz: Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.

Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ válaszoló! Mint kiderült pocaklakó van a dologban, de azt kell mondjam sajnos... Jövõ héten lesz a megszakítás már ma lett volna csak közben megbetegedtem.Ez a döntés valószinüleg megváltoztatta az életem minden szemszögbõl a felelõtlenségtõl kezdve még sorolhatnám, de ahogy a mondás is megerõsíti-mindig a saját hibáiból tanul az ember. De köszönöm az aggódást és az érdeklõdõ szavakat:) Sok sikert mindenkinek az életben. Sziasztok
2-es vagyok! Sokat gondoltam ám rád, szóval akkor még mindig függõben vagy! Majd írj, hogy mi lett az eredmény! Kiváncsiak vagyunk!
A kérdező hozzászólása: Hát nem látott még semmit az orvos...kaptam valami gyógyszert ami állítólag segíthet hogy ne tapadjon meg, de nem 100%, szerda körül meg kéne jönnie azt mondta az orvos, ha nem akkor kontroll 2án.
Kedves Kérdezõ mi van veled? Látott valamit az orvosod? Bár szerintem még nem nagyon mert még ha terhes is vagy akkor is még nagyon picike lehet. Talán egy vérvétel hitelesebb lenne.
Kedden teszteltem halvány pozitívat, pénteken az orvos nem látott terhességet. Egy hét múlva ott "vigyorgott" az ultrahangon az azóta 1 éves kisfiam. Nekem akkor azt mondta a dokim, hogy a tesztek elõbb mutatják a terhességet, mint ahogy õk látják az UH-n.
A kérdező hozzászólása: Persze megírom:) Nem szeretnék ártani a picinek ha mégis ugy alakul, hogy lesz, ugyhogy nagyon remélem, hogy csak vaklárma az egész...
Persze, lehetsz terhes. Anno én pont azon a napon csináltam meg az elsõ terhességi tesztet(nekem is nagyon halvány két csík volt), amikor meg kellett volna jönnie, du. el is mentem a dokihoz, de még semmit nem látott.
2-es vagyok! Azért ha nem megeröltetõ, és lesz idõd, megírod kedves Kérdezõ, hogy hogyan alakult a sorsod? Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretnéd.Gondolok rád holnap!
Lehetsz terhes. Még nagyon korai, ezért nem is látni még semmit. Holnap sem biztos, hogy látni lehet majd. 1-2 hét szerintem, mire majd valóban ki tudja mondani a doki a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszokat, de nem nyugodtam meg.Megmondom õszintén, hogy remélem hogy csak késik és a temszt tévedett. Nem csináltam másik tesztet remélem hogy holnap az orvos tud majd valami biztatòt mondani.
Nekem is nagyon halvány vot a 2. csík. Ennek eredményeképpen állandóan tesztelgettem. Amikor elmentem az orvoshoz, akkor egy doboznyi, tesztcsikot kiboratottam az asztalára. Megnézte, mindet, kb. vagy 15-öt. Talán egyet talált benne, amire azt mondta, hogy nagy jóindulattal talán esetleg egy db. ami pozitív lehet, de azt mondta, hogy menjünk át az ultrahangra. Ott volt a monitoron a babám, szívhanggal. Ekkor voltam már 8 hetes. :-P Szóval, nemtudom, hogy ez most lehangol-e de nekem ez volt a tapasztalatom, és úgy, hogy szerintem a létezõ, és kapható legkülönbözõbb márkájú teszteket kipróbáltam.
2-es vagyok!Ó Istenem! Sajnálom nagyon, de ha nem tudjátok vállalni...!Nem tudok mit mondani, nem kerültem hál Istennek ilyen helyzetbe, hogy az elvetetés mellett kellett volna hogy döntsek! Mostani fejjel, hogy már gyerekem van, azt mondom, hogy soha nem lennék rá képes, de arra is emlékszem, hogy amikor nagyon fiatal voltam, és felmerült a gyanúja, hogy babám lehet a felelõtlenségem miatt, csak egy dolog lebegett az éretlenségem miatt a fejemben, hogy ha mégis, akkor el kell vetetni!Csak magammal törõdtem, hogy a hibámat hogyan hozhatom helyre, és hogy tartsam titokban. :-( Persze a szüleim nem hagyták volna vszínû ha kiderül, de végül csak vaklárma volt, nem volt baba szerencsére, de tanultam belõle.Nálad következménye lett, és ennek sajnos egy egész életen át viseled a lelkedben a nyomát. De fel a fejjel! Tanulj belõle, és vigyázz magadra! Jó egészséget kívánok Neked!

Az mit jelent, ha az ultrahangomra a következőt írták 7w3d?

Már betöltöttem a 7. hetet és plusz 3 nap vagy a 7. hét 3. napján vagyok?

Legjobb válasz: Angolul irták röviditve, hogy 7hét 3napos(7week3day).

Angolul irták röviditve, hogy 7hét 3napos(7week3day).

32 hetesen jó arány ha a ultrahang becslés szerint 2 és fél kg a baba súlya?

Legjobb válasz: Nekem 35 hetesen volt annyi és 41 hétre született 3200g-al.

Nekem 35 hetesen volt annyi és 41 hétre született 3200g-al.
Nekem 36 hetesen volt 2500 gramm, de 2800-ra saccolták, úgyhogy eltérés lehet, de biztos nem lesz pici a babád :)
Nekem a 35 héten 3200-ra saccolták és 2800-al született.
jó nagy lesz a baba :) nekem 2 kg-ra becsülték, s erre is azt mondták, hogy nagy.
A kérdező hozzászólása: Nekem az elsõ babám 41 hétre született és 4 kg+5 dkg-al jött világra. Ezért gondolom a második is olyasmi lesz. Csak meg fog e állni közben majd a növésben?
Könnyen elképzelhetõ a nagy baba:) Sajnos én nem tudom mekkora a babám:( 31 hetesen voltunk, de a nõ elsõnek nem tudta megmérni, aztán rosszul mérte le:/ 33hkm
pont ennyit mértek nekem is :) aztán a 36.héten 3500-at, 4060 grammal született a kiírt napon
Nekem 33+4-en "mértek" 2278 grammot, most 38 hetesen 3780 grammot.


Most őszintén, az ultrahang vizsgálatnál látja az orvos, ha a köldökzsinór a baba nyakán van?

Konkrétan a kérdésre szeretnék választ kapni,nem arra hogy "ne aggódj,nem lesz semmi baj,születnek úgy babák" mert azt tudom. Nos,látja vagy nem?

Legjobb válasz: Nekem nem látta pedig 4x rá volt tekeredve :(

Nekem nem látta pedig 4x rá volt tekeredve :(
Bizony látja, csak nem mondja meg.... még én is láttam a 32. heti 4D és ezért nem is tudtuk az arcát rendesen látni, mert mindig ott tekerget a köldökzsinor. Mots már sík ideg vagyok, hiszen kétszer is rajta volt a nyakán és a mosatni babánál már elõre izgulok. Sajnos nem tudtam megszülni az elsõt és vákummal rántották ki belõlem, ezért volt lehet a hosszú bvajúdás is. sõt utána mûteni kellett mert még 2 hét után sem múlt el a gyermekágyim... de ezt már senki nem fogja megmondani hogy miért... Miért tetted fel a kérdést?
Elvileg jobb helyeken ezért csinálnak szülések elõtt UH-t, flowmetriát, hogy kiszûrjék az ilyen eseteket, mert ezen látszik. Nekem pl nem néztek semmit, csak szívhangot.
Az én dokim látta, de tényleg nem tulajdonított neki jelentõséget, nem is nekem mondta, csak az asszisztemsnek motyogta. Császár volt rendes idõben és ott mondta, hogy tényleg a nyakán volt
A fiamnak nagyon rossz volt a szívhangja a 34. héten, ezért meg ultrahangoztak és észrevették, hogy a nyaka és a válla köré van tekeredve... Utána el is folyt a magzatvizem, így meg is született a fiam, de császárral. Nálam nem akartak kockáztatni...
Nekem sem látták, pedig még áramlásin is voltam! Viszont a szívhangból látszott, hogy gond van (császároztak, ezért végül semmi probléma nem volt).
Ja és azt hozzáteszem, hogy 2x is rosszabb volt a kelleténél a CTG, ezért kellett nézni áramlást is.
A 4D-n még én is láttam, hogy rajta van, ez volt a 24. héten. Szülés elött 1 nappal voltam Uh-n, rákérdeztem, azt mondta a szonográfus, hogy nem mondja meg, mert nem jelent semmit. Másnap megszültem, simán! Rajta volt a nyakán a köldökzsinor...
*az utolsó UH
Az a baj, hogyha látja is, a legtöbb helyen a 32. héten van az UH. Ahol ha rajta is van a köldökzsinór, ugye szülésig kikerülhet belõle, ha meg nincs rajta, pár hét alatt simán belegabalyodhat. Ha látnák is, jó lenne szülés elõtt közvetlenül csinálni egy UH-t, de sajnos nincs rá lóvé. :(
A kérdező hozzászólása: Igazából nem szokták megmondani, hogy anyuka a babája nyaka körül látom a kzsinórt, ugye, hogy ne rémüljünk halálra.DE attól szerintem egy jó ultrahangosnak látnia kell, hiszen õ kiveszi hol az arca, melyik a lába hogy fekszik, hol a lepény, tehát tud "olvasni" az árnyékokból.Ráadásul a flowmetriánál ahol az egyik válaszoló írja pirosan és kéken vibrál az áramlás a zsinórban. Mégsem mondják meg.De szerintem látják.
Sajnos nem. Pedig jó lenne, legalább nem hagynák a kismamákat extra hosszan vajúdni, csak mert valamiért nem jön a baba. Engem pl 2 napig hagytak, majd császárnál derült ki, hogy teljesen bele volt gabalyodva, semmiképp nem tudtam volna megszülni.
Nekem egyszer nézett olyat, hogy hogyan áramlik át a vér a köldökzsinóron. Pirosan mutatta a vér áramlását. Ez magánrendeloben volt, új UH géppel. Szerintem akkor látnia kell, de régebbi gépekkel nem hiszem, hogy észre veszik.
Nálam nem látta egyik terhességemnél sem. A picivel szülés elõtti nap voltam ultrahangon- de csak császár közben jöttek rá, hogy a nyakán a zsinór.
Attól függ, hogy mennyire jó a gépe, az én dokim nem látta 100%-an, csak a szonográfus a 4d-s ultrahangon, de azt még én is mint laikus látom. Sztem csináltass 4d-s felvételt ott tuti látszik, hogy áll a köldökzsinór.

Érdemes ultrahang által vezérelt pajzsmirigy biopsziát csináltatni, ha a TSH a normál tartományértéken belül van?

A TSH-m 2.27, viszont találtak egy göböt, az ebben levő folyadékot szeretnék megnézni. Olvastam, hogy a biopsziának akár káros hatása is lehet, ha a pajzsmirigyet megbolygatják. Babát szeretnénk, ezért kérdezem...

Legjobb válasz: huú most megijesztettél.nekem is 2.2 volt a tsh-m és endokrinológus szerint ez jó érték.Nekem göböm nincsen. Ha az orvosod azt mondta akkor valószínû jó lenne megcsináltatnod. Vagy esetlen menjél el egy másikhoz is hátha mást mondanak. bocs,hogy érdemben nem tudtam válaszolni.

huú most megijesztettél.nekem is 2.2 volt a tsh-m és endokrinológus szerint ez jó érték.Nekem göböm nincsen. Ha az orvosod azt mondta akkor valószínû jó lenne megcsináltatnod. Vagy esetlen menjél el egy másikhoz is hátha mást mondanak. bocs, hogy érdemben nem tudtam válaszolni.

Ha hagyományos ultrahangon a 30. hétig, minden egyes alkalommal azt mondták, hogy lány, az mennnyire biztos?

Legjobb válasz: Nekem is a 18.héttöl mondja´k,hogy lány.Söt,hogy 100%.Èn elhiszem.Csak tudja az orvos,hogy mit la´t. 33hetes kismama.

Nekem is a 18.héttöl mondja´k, hogy lány.Söt, hogy 100%.Èn elhiszem.Csak tudja az orvos, hogy mit la´t. 33hetes kismama.
Kb. 60% :-))))
Nekem 2x azt mondták, hogy fiú, 1x pedig azt, hogy lány. Majd 20hét múlva kiderül. :)

Ha a köldökzsinór a nyakára volna tekeredve, vagy nem kapna más miatt elég oxigént, az az ultrahangon kiderülne?

Voltam ctg-n, és továbbküldtek uh-ra azonnal, mert azt mondta a doki-nem túl kedvesen(nem saját orvos), hogy \\\'maga sem érezné jól magát ha nem kapna leveg?t\\\',de az ultrahangon mindent jónak találtak, viszont hétf?n újra ctg.Ezért volnék erre kíváncsi.Köszi!

Legjobb válasz: De hááát,jesszusom,ha tényleg a nyakára van tekeredve a köldökzsinór,azonnal meg kellett volna,hogy császározzanak:SNem mondott semmit csak ennyit a ctg-n?Nem tudta volna kicsit jobban megmagyarázni?Idióta paraszt orvos... UH-n nemtudom mennyire látni,azért tapasztalt doki csak látná,érzed,hogy mozog?ÉN a helyedben bemennék és mégegyszer rákérdeznék...az UH-onmit mondtak amúgy?Kérdezték miért küldtek?Vagy mi volt?

De hááát, jesszusom, ha tényleg a nyakára van tekeredve a köldökzsinór, azonnal meg kellett volna, hogy császározzanak:SNem mondott semmit csak ennyit a ctg-n?Nem tudta volna kicsit jobban megmagyarázni?Idióta paraszt orvos... UH-n nemtudom mennyire látni, azért tapasztalt doki csak látná, érzed, hogy mozog?ÉN a helyedben bemennék és mégegyszer rákérdeznék...az UH-onmit mondtak amúgy?Kérdezték miért küldtek?Vagy mi volt?
Szia! Sztem nem derül ki az uh-n.A szívhangból derül ki, ha valami nincs rendben(ctg), bár ott sem mindig.Én sem hagynám annyiban...
Az oxigénellátás csak a születés pillanatától megy a nyakánál!Ezért veszélyes a rátekeredés.Elõtte ha oxigénellátási baj van azt ált a placenta állapota(túl érett már, így meszesek az erei és nem tudja ellátni a feladatát)okozza a bajt.Bár persze az is elõfordulhat, hogy a mozgás miatt a baba "megcsomózza" a köldökzsinórt és akkor is baj lehet de a nyakához bent még nincs köze. Uh-n pedig a zsinór elhelyezkedését, a baba mozgását és a lepény állapotát is jól lehet vizsgálni, úgyhogy ha jó volt minden szerintem nagy baj nincs.Viszont az orvos egy tuskó, hogy így kommunikálta ezt le!
Attól hogy a nyakára van tekeredve még elég oxigénhez jut, ugyanis nem a "nyakán" keresztül kap oxigént hanem a köldökzsinór szállítja a vérébe. Levegõt venni elõször a születése utáni másodpercben fog.Akkor van probléma ha a gyerekre tekeredett köldökzsinór (mindegy hogy melyik testrészére: nyakára, mellkasára, hasára) olyan szorosan fogja közre a testrész hogy zavarja a vérellátást, elszorít egy artériát, akkor oxigénhiányos állapot lép fel, mivel a vér nem tudja azt szállítani. Ilyenkor csökken a szívhang, azt a ctg kimutatja. Gondolom minden héten nézni fogják, hogy megelõzzék a problémákat, de önmagában a gyerek körül lévõ köldökzsinór nem gond, nagyon gyakori jelenség. Ezt egy szülésznõtõl tudom, az elsõ terhességemnél féltem hogy ha a nagy forgolódásban maga köré tekeri, akkor mi van.

Mit lelenthet, ha az ultrahangon a babámnál tágult bélkacsokat láttak?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ezt a kérdést a gyerekvállalás/terhesség címszónál tedd fel. Azokat fõként terhes kismamák ill. kisgyerekesek nézik. Üdv!

Szia! Szerintem ezt a kérdést a gyerekvállalás/terhesség címszónál tedd fel. Azokat fõként terhes kismamák ill. kisgyerekesek nézik. Üdv!

Sima ultrahangon lehet látni ha a picikének a nyakán van a köldökzsinór? Nagyon félek ettől.38 hetes kismami.

Legjobb válasz: Igen azt mondják lehet látni. Én 38 hetesen voltam uh.án utoljára nem mondtak semmit. Szüléskor még is rá volt tekeredve 2-szer is.

Igen azt mondják lehet látni. Én 38 hetesen voltam uh.án utoljára nem mondtak semmit. Szüléskor még is rá volt tekeredve 2-szer is.
Szia, igen, látszik, de lehet, hogy csak árnyék vetül oda. Engem is érdekelt a kérdés és itt egy szakértõ orvos válaszolt is rá: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/valasz.php?VALASZTAS=sza..
Lehet latni!Egy ismerosomnek 30 hetesen vettek eszre hogy a nyakan volt a koldokzsinor de most az utolso ultrahangjan, 34 hetesen szerencsere lejott.Mindket alkalommal sima ultrahang volt..

Ha az ultrahangon a baba bal oldalt van akkor a mehedben is bal oldalt van?

Vagy esetleg mozgolodik? Szivhangfigyelovel nezem es egyszer jobb oldalt egyszer bal oldalt hallom! Jobb oldalt altalaban mindig intenzivebben! Vagy esetleg mozog a petezsakkal egyutt?

Legjobb válasz: a méh rásimul a babára ill a magzatburokra meg a méhlepényre, nem pedig egy lufi, amiben csak úgy vhol van a gyerek. És persze mozgolódik, testhelyzetet vált, ezért sokfelé lehet a szívhang, persze attól függõen, h mekkora a gyerek

a méh rásimul a babára ill a magzatburokra meg a méhlepényre, nem pedig egy lufi, amiben csak úgy vhol van a gyerek. És persze mozgolódik, testhelyzetet vált, ezért sokfelé lehet a szívhang, persze attól függõen, h mekkora a gyerek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!