Találatok a következő kifejezésre: Ha a ujjára (4780 db)

Az nem baj ha a új konfigomba laptop HDD-t veszek?

Csak mert olcsóbb:D Egy WD 250-esre gondoltam. (Blue)

Legjobb válasz: Meg lassabb is. (nem kicsit) Viszont cserébe halkabb.

Meg lassabb is. (nem kicsit) Viszont cserébe halkabb.
Mennyiért veszed? Gondolom 5400rpm-es, kell hozzá 3.5" keret. Itt van 500Gb-os 7200rpm 12k-ét [link] [link]

Mit tegyek ha a újra régi akarok lenni de nem megy?

Régen még kitűnő tanuló voltam, voltak barátaim, sportba is jó voltam vittek ide-oda versenyekre, nem unatkoztam ennyit, feltaláltam magamat. Ehhez képest most a könyveimet már ki sem nyitom mert nem tudok a tanulásra koncentrálni, mindent elvesztettem ami jó volt bennem az akaraterőmet is teljesen, szeretnék megszabadulni 3-4 kilótól is legalább de nem megy, fél éve meg 11-et sikerült pedig akkor nem is kellett volna annyira 160cm/51kg , szeretek sportolni de nem megy az sem, futni is el akarok menni de nem akarok emberek közé menni csak ülök itthon és nem csinálok semmit se, pár hónapja elértem az egyik legnagyobb álmom és még azt is képes voltam elrontani pedig ha nem csesztem volna el még mindig kicsattannék az örömtől. És minden egyes nap eltervezem hogy menni fog újra normális leszek de nem megy és ebbe beleőrülök mindig csak az jut eszembe hogy mennyi mindent vesztettem el saját hibámból és van amit már vissza se kaphatok és miért küzdök?! nem is tudom tök egyedül maradtam. Talpra állnék én, de nagyon sokszor az is eszembe jut hogy öngyilkos leszek, a kezeimet is vagdostam de már ezen is csak felhúzom magam hogy most hála a hülye fejemnek állandóan takargatnom kell majd, mit szól valaki ha meglátja.... semmi jó nem maradt az életemben, tudom ha valaki veszi a fáradtságot és ezt elolvassa gondolom majd azt mondja hogy ne legyél hülye előtted az egész élet stb. 15/L ha igy úgymond beszabályozom az életem tehát ara gondolok hogy összeirom mikor mit hogyan csinálok az segit,? , persze ha betartom..vagy mit kéne csinálnom? én már nagyon nem tudom:/ azt olvastam a aki ilyen lelki gondokkal küzd, depressziós az például kerülje a fogyókúrákat, de mivan ha nekem pont abból származik a bajom? jó nem csak ebből de nagyrészt ebből is köszönöm aki elolvassa ezt a hosszú szöveget és válaszol nekem :)

Legjobb válasz: nem tudom, hogy mi lehet a problémád, de nincs olyan helyzet, amibõl nincs kiút :) már ezzel, hogy kiírtad a kérdéset, tettél egy nagy lépést a változás felé :) szerintem menj emberek közé, barátaid nincsenek? szerintem elõször apróbb célokat fogalmazz meg magadnak, és ha azokat eléred már boldog leszel :) igazából erre rengeteg mindent lehetne írni, de így nem nagyon tudok. nem tudom, hogy mennyire szeretnél beszélni, de ha gondolod írj privátot. nem ígérem, hogy eget rengetõ dolgokat fogok mondani, de már sokszor az is óriási segítség, ha meghallgatják az embert :) 14/L

nem tudom, hogy mi lehet a problémád, de nincs olyan helyzet, amibõl nincs kiút :) már ezzel, hogy kiírtad a kérdéset, tettél egy nagy lépést a változás felé :) szerintem menj emberek közé, barátaid nincsenek? szerintem elõször apróbb célokat fogalmazz meg magadnak, és ha azokat eléred már boldog leszel :) igazából erre rengeteg mindent lehetne írni, de így nem nagyon tudok. nem tudom, hogy mennyire szeretnél beszélni, de ha gondolod írj privátot. nem ígérem, hogy eget rengetõ dolgokat fogok mondani, de már sokszor az is óriási segítség, ha meghallgatják az embert :) 14/L
A kérdező hozzászólása: Köszi:) szívesen irok privátba is de már elõre bocsi hogy hosszú lesz :D
Tanácsom: beszélj olyan emberrel akiben megbízol. Lehet a fiútestvéred vagy lánytestvéred, anyukád, apukád, nagymamád vagy nagypapád. A lényeg, hogy olyan emberrel beszélj és mondj el mindent neki, akiben 1000%-osan megbízol és tudod hogy mindig számíthatsz rá. Azt is mond el neki hogy vagdostad a kezed. Bármilyen gondoddal fordulj hozzá, ami bánt. A legnagyobb hülyeségeket is mondd el neki, ami eszedbe jut vagy bánt. (Tapasztalatból mondom, hogy ez segít.) 15/L

Ha a új hallgatóknak szerződést kell kötni az állammal az itt maradás miatt, akkor a szakmunkásképzősöknek és akik állami pénzen okj-t tesznek miért nem kell?

Ugyanúgy az állam pénzén tanulnak, de nekik mégse kell szerződést aláírni az itt maradásra.

Legjobb válasz: Mert az kevesebb pénzbõl kijön. Hol kap az okj meg a szakmunkás ennyi támogatást?

Mert az kevesebb pénzbõl kijön. Hol kap az okj meg a szakmunkás ennyi támogatást?
A kérdező hozzászólása: ma 17:53 Mond ezt azoknak akik miatt eredetileg ki lett találva. AZ orvosok. Nekik az egyeteme+rezidens+szakorvosi. Ez így bõven több mint 10 év. TEhát nekik 20 évet biztosan itt kell maradni. De amúgy a válaszod nem válasz a kérdésre. TEhát a szakmunkásoknak is itt kellene maradni 4-6 évet a 20 éven belül.
Úgy látom nem vagy teljesen tisztában a dolgokkal kérdezõ! Aki az állam pénzén tanul és szerez diplomát, annak a diploma megszerzése utáni 20 éven belül kell a képzése kétszeresét Magyarországon ledolgoznia. Tehát ha mondjuk valaki tanul egyetemen/fõiskolán 4 évet, a diploma kézbevétele után ha akar, akár 12 évet is dolgozhat külföldön!
Ez az egész csak egy kiadáscsökkentés volt. Bele lehet magyarázni ezer indokot, hogy vajon miért, meg miért így vitelezték ki a dolgokat. De felesleges. Szimplán kivonták a pénz egy nagy részét a felsõoktatásból. Így aki akar menni egyetemre az fizet. Persze lehet menni államira is, de akkor itthon maradsz.....és fizetsz. Jóval többet, adók formájában. Ha meg államin vagy és abbahagyod......fizetsz. Visszafizeted a képzésed költségét. Ennyire egyszerû a történet. Semmi kivándorlás-akadályoztatás, semmi egyéb mögöttes gondolat.
"Mert a fidesz szavazóinak jelentõs részét kiadó érettségivel sem bíró réteget csak a fõiskolások, és egyetemisták ellen lehet felheccelni." Te egy másik "jobboldali" pártról beszélsz...
"Egy hihetõbb ok a fizetés" Én is így értettem, a zsé miatt mennek ki az államilag támogatott képzés után. Szakmunkás pedig valóban van kint is (ahogy diplomás is), csak nagyon sokat kérnek, a magyar meg a fele pénznek is örül, mert itthon annyit se kap. :) ) De mondom, ezzel a röghözkötõsdivel nem értek egyet, egyszerûen nem megoldás.
A kérdező hozzászólása: "Oké, de te meg nézz meg egy MSZP-s majálist, hogy ott milyen "értelmiség" sorakozik fel." Ott röhögni lehet egyik másik fejen. Tehát ott sem nagyon látunk. "Mert szakmunkásra szükség van, és azok nem mennek annyira tömegesen külföldre. Viszont a diplomások (állítólag) tömegesen mennek ki, miután itt állami pénzen megszerezték a diplomát. " Ennek lehet azért az az oka, hogy sok szakmunkást kint is találnak. Viszont itthon még mindig könnyebb diplomával elhelyezkedni. Egy hihetõbb ok a fizetés.
"Nézzünk már meg egy békemenetet." - Oké, de te meg nézz meg egy MSZP-s majálist, hogy ott milyen "értelmiség" sorakozik fel.
Mert szakmunkásra szükség van, és azok nem mennek annyira tömegesen külföldre. Viszont a diplomások (állítólag) tömegesen mennek ki, miután itt állami pénzen megszerezték a diplomát. Legalábbis ez a propaganda szöveg. Amúgy én sem tartom jó megoldásnak, ennél kifinomultabb megoldásokat vártam volna a vezetõ "elittõl".
A kérdező hozzászólása: "Ez pont hogy nem igaz, mert a Fidesz szavazótáborát a középosztály és a magas keresetûek adják." Nézzünk már meg egy békemenetet.
62 Adták. A kétharmad elõtt.
" fidesz szavazóinak jelentõs részét kiadó érettségivel sem bíró réteg" Ez pont hogy nem igaz, mert a Fidesz szavazótáborát a középosztály és a magas keresetûek adják.
Na véletlenül elküldtem. A legdrágább okj képzés 500 ezer forint, a fõiskolán egy félév kerül ennyibe vagy egy év.
Mert a fidesz szavazóinak jelentõs részét kiadó érettségivel sem bíró réteget csak a fõiskolások, és egyetemisták ellen lehet felheccelni.
Azért, mert az egyetemisták képzése jóval többe kerül, mint egy OKJ-s képzése.
Igen, de a szakmunkásoknál jóval magasabb a munkanélküliség. Õket nem tartják itthon, mert megvan a kínálat. Leginkább az orvosok hiánya miatt hozták ezt az egészet. De azt nem mondhatták, hogy "csak az orvosokra vonatkozik". Így kiterjesztették a többire is, emellett ez remek lehetõséget adott egy kis propaganda mellett a szakok megvágásának.


Ha valakinek új munkahelye lesz akkor újra kell igényelni a családi adókedvezményt?

Legjobb válasz: igen,az új munkáltatódnál,hiszen õk számolják ki az új munkabéredbõl,és tõlük is kapod.

igen, az új munkáltatódnál, hiszen õk számolják ki az új munkabéredbõl, és tõlük is kapod.

Beadhatom neki újra? Közvetlenül azután hogy beadtam kikakálta a lázcillapító kúpot. Nem lesz baja ha bedom újra? Egyébként 7 hetes.

Legjobb válasz: Szerintem ha kikakilta az egészet egyben, akkor adhatod újra, mert nem szívódott fel semmi belõle. Bár én azt hiszem ilyen picinek 1/2 kúpot kell adni. Mindenképpen kérdezz rá az orvostól vagy védõnõtõl, mert még nagyon pici. Mi is jártunk úgy, hogy kicsinek belázasodott az oltástól, de még az ügyeleten is adtak telefonon keresztül felvilágosítást, mit hogy kezeljünk. 15 hónapos kislány anyukája.

Szerintem ha kikakilta az egészet egyben, akkor adhatod újra, mert nem szívódott fel semmi belõle. Bár én azt hiszem ilyen picinek 1/2 kúpot kell adni. Mindenképpen kérdezz rá az orvostól vagy védõnõtõl, mert még nagyon pici. Mi is jártunk úgy, hogy kicsinek belázasodott az oltástól, de még az ügyeleten is adtak telefonon keresztül felvilágosítást, mit hogy kezeljünk. 15 hónapos kislány anyukája.

Ha anyukanak uj parja es masodik gyereke lett, csokkentheto akkor a gyerektartas?

50 ezres gyerektartast fizetek, alberlet miatt. Ex felesegem keresere mert o neveli a kozos gyermekunket. De lett uj parja es szuletett meg egy gyerkoc. Ilyen esetben mit tehetek? Valaki volt hasonlo helyzetben?

Legjobb válasz: Az új partner meg az új gyerek a TE kötelességedet a SAJÁT gyerekeddel szemben nem befolyásolja. Az új férfinek a te gyerekedhez semmi köze, neki a sajátját kell eltartani. Az változtathatna, ha NEKED lenne esetleg új gyereked.

Az új partner meg az új gyerek a TE kötelességedet a SAJÁT gyerekeddel szemben nem befolyásolja. Az új férfinek a te gyerekedhez semmi köze, neki a sajátját kell eltartani. Az változtathatna, ha NEKED lenne esetleg új gyereked.
Neked semmi közös a volt feleséged újabb gyermekéhez, illetve párjához. Ez a gyerektartásban semmit sem befolyásol, mert TE a TE gyerekedre fizetsz.
Ahogy írták elõttem... ez nem befolyásol semmit. A gyereked után ugyanúgy fizetned kell, maximum akkor kérhetsz csökkentést, ha a te helyzetedben áll be változás (anyagilag, vagy születik új gyereked)
Nem értem a kérdést... a kettõnek mi köze egymáshoz?
Én érteni vélem. Azért állapodtak meg az indokoltnál magasabb gyerektartásban, mert az anya egyedül fizette az albérletet. Gondolom, most, hogy az anyának élettársa lett, csökkentek a lakhatási költségek, így az erre vonatkozó pluszt szeretné az apa csökkenteni. Magyarul a fizetés alapján mondjuk az anya kapna 30 ezret, de az apa 50-et fizetett, mivel az anya albérleti díjat fizet. Most, hogy van élettárs, akivel osztoznak a költségeken, az apa szerint elég lenne a törvényileg megítélt 30 ezer. (A számok természetesen fiktívek. :) ) Ha jó a tippem, akkor az a kérdés, mi van a bírósági papírokban. Ha az, hogy 30 ezer, s te a többit jóindulatból adtad, akkor add ezután a kisebb, hivatalosan megítélt összeget. Ha a nagyobb összeg van a papírokon is, nem sokat tehetsz, hiszen ezen nem nagyon fog a kiskorú kárára csökkenteni a bíróság.
A te gyereked gondolod az új pár meg az új csecsemõ majd helyetedd eltartja.
Mert a gyereknek nincs tulajdonjoga, majd csak akkor lesz, ha meghal valamelyik szülõ.
50ezer Ft miért indolatlanul magas tartásdíj? Csak a bérlet, az étkezés a suliban, heti 2 sportfoglalkozás, gyógyszer, havi 1 drágább program (pl állatkert, mozi), könyv... ez már jó sok és akkor még sehol nincs a rezsi fele, ami a gyerek "fogyasztása" az étel a ruházkodás és a plusz költségek, pl kerékpár, tankönyvek, tábor, kirándulás, szalagavató, csoportpénz, osztálypénz a suliban, játék, nyaralás... ezek még sehol sincsenek. Már eleve az is igazságtalan, hogy a lakás eladása után a pénz fele-fele arányban az anyukáé és apukái, hisz egyikkel adott esetben ott van 2 gyerek is! Miért nem 4 felé oszlik ez?!
Ha jól értelek, amúgy nem ennyi lenne a gyerektartás összege, csak azért fizetsz ilyen magas összeget, mert eddig az exed egyedül élt a gyermeketekkel albérletben és segítettél neki ezt kifizetni. Most van új párja (gondolom együtt élnek és beszáll az albérletbe, tehát nem az ex fizeti ezután is egyedül) és született egy másik gyermeke is (ha csúnyán fogalmazunk, az albérlet fejenkénti díja ezzel is csökkent). Ez alapján valóban illene az exednek kevesebbet kérni, hiszen már neki sem egyedül kell megbírkóznia a terhekkel. Fontos lenne tudni, hogy mennyi a te fizetésed és abból reális-e ennyit kifizetni. A bíróság eredetileg mennyit ítélt meg?
A kérdező hozzászólása: Nem kell eltartania az uj apanak a gyerekemet.. Ezt az osszeget en ajanlottam fel, mert egyedul volt es albiba ment, de mar nincs egyedul es ezert gondoltam h ez befolyasol e valamit. Fizessen az uj csaladfo albi dijat, ne en... Ertitek?! En ez mellett a penz mellett is oltoztetem a gyerekem es vasarolok barmit..
A kérdező hozzászólása: 150ezer a netto fizetesem. Van uj parom, de meg nincsen kozos gyermekunk. Probalkozunk( nem ez miatt) de meg nem sikerult.
A kérdező hozzászólása: Lakast hazassag elott szereztem, igy abbol nem kerhetett. De! Mellette elvihetett mindent a lakasbol, ami mozgott a gyerekem miatt, hogy meglegyen minden. Sot amit vettem neki autot is. O sosem dolgozott. En viszem a gyereket allatkertbe, nyaralni mindenhova. 4eves ovit most fogja kezdeni.
Akkor ez esetben fizesd a fizud 20 %-át. Azaz 30.000 Ft-ot. Ha nem tetszik a feleségnek, bíróságra megy, de az is ennyit ítél meg 1 gyerekre.
8-as vagyok, bocs kérdezõ, természetesen a felvetésem nem rád, rátok vonatkozott, csak az egyik hozzászólásra reagáltam.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a tanacsokat. Remelem tudunk egyezkedni, ha nem birosaghoz megyek. Hatha. 8-as nem vettem kotekedesnek :)

Normális az, ha az újamat nézem kb fél méterre a szememtől és az újamra fókuszálok akkor a háttérbe (perifériába) lévő tárgyak megkettőződnek?

De ha viszont ugyanigy csinálom és nem az újramra fókuszálok hanem a háttérbe lévő tárgyra akkor viszont az újam kettőződik meg?

Legjobb válasz: Csak egy kérdés: az új midre nézel? Mert ezt kihagytad... halálom, amikor az ujj és új szavakat nem tudják helyesen használni. Egyébként normális, egyszerre nem tudsz nagyon közeli és távolabbi dologra is fókuszálni, ezért ez vagy az elmosódik, ilyenkor duplán láthatod, vagy mintha vibrálna.

Csak egy kérdés: az új midre nézel? Mert ezt kihagytad... halálom, amikor az ujj és új szavakat nem tudják helyesen használni. Egyébként normális, egyszerre nem tudsz nagyon közeli és távolabbi dologra is fókuszálni, ezért ez vagy az elmosódik, ilyenkor duplán láthatod, vagy mintha vibrálna.
Nórmálís amikór az újadat nézed, eztet látód. (:
Ha meg ennél is többet iszol, mint amikor ezt kérdezted, akkor megnégyszerezõdnek. Nem elég az "új" valamid, (Jó volt a válaszotok errõl ! :) ) Tanulmányozd a hova és hol kérdésekre adandó válaszokat, pontosabban a ragozást. Azon kívûl a háttér és a periféria... Nahát, tényleg ...!!! Kérdezz még!
ez persze hogy normális nekem is ilyen:)

Tényleg újra kell érettségiznem, ha a felsőoktatásban szeretnék tanulni?

Sziasztok! 2004-ben érettségiztem. Utána OKJ-t végeztem, de a mostani munkahelyemen lenne lehet?ségem f?sulira menni levelez?n. Viszont az egyik kollégám azt mondta, hogy mivel 5 évnél régebben érettségiztem, ezért újra le kéne tennem. Ez tényleg így van? Mert már nem sokra emlékszem abból az id?b?l. Esetleg azt tudja vki, hogy ha elvégeztem egy 2 éves OKJ-t, akkor mondjuk az mennyire számít bele egy f?suliba? Mert régen volt olyan lehet?ség, hogy ha sikeres az OKJ, akkor utána a f?iskola 3,5 év helyett csak 2,5 év lett volna. Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Én nem hallottam még olyat, hogy az érettségi elévülne a felsõoktatásban való jelentkezésnél. Maximum akkor kell újra érettségizned, ha az eredményeid nem elég jók és ezért nem vesznek fel, akkor ha akarsz lehet újra érettségizni, hogy jobb jegyre több pontot kapj, de azért mert eltelt 5 év, az nem igaz.

Én nem hallottam még olyat, hogy az érettségi elévülne a felsõoktatásban való jelentkezésnél. Maximum akkor kell újra érettségizned, ha az eredményeid nem elég jók és ezért nem vesznek fel, akkor ha akarsz lehet újra érettségizni, hogy jobb jegyre több pontot kapj, de azért mert eltelt 5 év, az nem igaz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! A pontjaim jók lennének, csak ismerõsöm ma azt mondta h 5év után újra kell érettségizni.Én sem hallottam még ilyet, ezért is gondoltam h rákérdezek itt gyorsan.
Nem kell újra érettségizni, csak a pontszámítási rendszer más ugye, mivel akkor még nem százalékban határozták meg az érettségi eredményeket, hanem csak érdemjegy volt. http://www.felvi.hu/felveteli/pontszamitas/Alapkepzesben/reg.. A felvi.hu-n még ezen kívül is nagyon sok hasznos infót találhatsz. A képzési idõt nem nagyon lehet lerövidíteni. Néhány tantárgyak beszámítására van esetleg lehetõség, de nem tudom hogy az Okj-s képzés megszerzésétõl számítva még mennyi idõvel lehet ezt érvényesíteni.
a francot kell újraérettségizni... a régi típusú érettségit beszámítják, mintha középfokon tetted volna le nem évül el, akkor sem, ha 1988-ban érettségiztél

Ha a Facebook-on egy albumba új képeket töltök fel, mi az oka, hogy nem az új, hanem az album régi képeit osztja meg?

Legjobb válasz: cseréld meg az új képeidet rakd elõre . vagy rakd az üzenõfaladra.

cseréld meg az új képeidet rakd elõre . vagy rakd az üzenõfaladra.
Új tulaj megköti, de rajtad behajtják visszamenõleg.
Ismerõsöm is most ebben a cipõben van, de mint vevõ. Az elõzõ tulaj nem akarja kifizetni a nemfizetés miatt felmondott biztosítást visszamenõleg, ellenben az okmányiroda nem akarja átírni anélkül.
A kérdező hozzászólása: Hú, nagyon régi és az a gond, azt sem tudom pontosan, mióta nem fizetik, mert anno anyósom vállalta a költségeket. Most kérdeztem, kaptak-e valamit arról, hogy megszûnt a biztosítás, de azt mondta nekik nem ment semmi. Azt sem tudja, mikor fizették be az utolsó csekket :(
Ezt pontosan ezért találták ki, hogy az emberek fizessék a kötelezõ biztosítást. Mivel a nevébe is benne van KÖTELEZÕ. Így ideje volt kitalálniuk valamit, hogy ne csak a rendõri igazoltatáskor legyen büntetés ez miatt. Vagy ne csak akkor derüljön ki, ha már meg van a baleset és nem tudja a vétkes kifizetni a kárt. Amúgy milyen autó? Hány KW-os és hány napja nincs rajta biztosítás?? 11:19
A kérdező hozzászólása: De hát ez rengeteg! Ennyit nem ér az egész kocsi!
11:49-nek. A kocsi nincs kivonva a forgalomból. A biztosító 60 nap után csak a biztosítási szerzõdést mondja fel. Ennek a kivonáshoz nincs köze.
Mostmár hiába vonatod ki a forgalomból, a fedezetlenségi díjat nem tudod megúszni. 11:19-es voltam
A kérdező hozzászólása: Óóóó, nem lehet ezt megúszni valahogy? Ha kivonatom a forgalomból mondjuk?
12:23 vok.. Azért kérdeztem, mert az természetes, hogy a vevõnek az átíráshoz kötelezõt kell kötnie, de még forgalomba is kell helyeztetnie!;)
Ha valaki nincs képbe a biztosítási ügyekkel ne nyilatkozzon. A vevõnek így is úgy is kell kötelezõt kötnie mert addig nem írják át az autót. A másik dolog hg hiába mondják azt hg semmi dolgod a te részeddel, mert hát sajna van. Fedezetlenségi díjnak hívják. Ez a szabály nem rég keletkezett, így ha nincs az jármûvön kötelezõ akkor a MABISZ által meghatározott fedezetlenségi díjat köteles vagy megfizetni. Itt megtudod nézni hg mennyit: http://biztositaskotelezo.hu/fedezetlensegi-dij
Ha nem fizetted a biztosítást (2 hónap késés után) valószínûleg már kitiltották a forgalomból. Neked nem kell már foglalkozni a biztosítással.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem vonattam ki...Úgy volt, hogy felújítom, közben költöztem, aztán már csak a súlyadóról jöttek a csekkek. De akkor megpróbálom a régi címemen kideríteni, hogy jött-e papír a megszûnésrõl.
Kivonták a verdát a forgalomból (ideiglenesen)?
az uj tulajnak semmi köze ahhoz hogy neked volt e biztositásod vagy nem! ugyanis onnantol hogy elkészült az adásvételi onnantol a biztositás érvényét veszti még akkor is ha pl ki van fizetve az egész éves és mondjuk te februárban adod el az autot.Igy az uj tulajnak mindenféleképpen kell uj bizt. kötni
Üdv! Szerintem meg nem kell rá új biztosítás. Ha megszüntették a biztosításodat és errõl papír is jött, akkor Te biztosítatlan személy vagy. A jármûvet eladhatod, de erre fel kell hívnod a vevõ figyelmét. Azért, hogy ne érje õt meglepetés. Remélem tudtam segíteni. Üdv!
A kérdező hozzászólása: Esküszöm, nem én vagyok az!!! :-) Na, félre a tréfát! Tudta, hogy ez a helyzet? Vagy csak akkor derült ki, mikor át akarta íratni? Amúgy gyorsan kell lépnie, mert ha nem íratja át idõben a kocsit, külön megbüntetik! Amúgy az okmányiroda át sem írja addig, amíg nincs biztosítás kötve az autóra! Az ismerõsödnek sikerült rá kötni? Mert ha igen, akkor nem értem, miért vele szórakoznak?!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!