Találatok a következő kifejezésre: Ha a teszten (1148 db)

Baj, ha a tésztám egy óra helyett kér óráig kel?

Legjobb válasz: Nem. Többszáz kenyeret sütöttem már, kelt némelyik sokkal tovább is :D De attól még teljesen jók lettek. Csak arra vigyázok, hogy ne konkrétan hidegben keljen. Ha hûvös van a szobában, akkor hagyom kicsit a kenyérsütõben kelni, egyébként dagasztás után szépen a szoba bármelyik sarkában megkel. A fánk az, ami baba, a kenyér és gondolom, sok más tészta bírja a gyûrõdést. Nagyanyám nõvére a teljesen megkelt tésztát átgyúrta, ha épp nem ért rá foglalkozni vele, s majd egy óra múlva tért vissza hozzá. Én nagyritkán hûtõbe teszem a tésztát (nem árt vigyázni, picit képes még ott is kelni a kis elszánt) és másnap sütöm ki. Bírja.

Nem. Többszáz kenyeret sütöttem már, kelt némelyik sokkal tovább is :D De attól még teljesen jók lettek. Csak arra vigyázok, hogy ne konkrétan hidegben keljen. Ha hûvös van a szobában, akkor hagyom kicsit a kenyérsütõben kelni, egyébként dagasztás után szépen a szoba bármelyik sarkában megkel. A fánk az, ami baba, a kenyér és gondolom, sok más tészta bírja a gyûrõdést. Nagyanyám nõvére a teljesen megkelt tésztát átgyúrta, ha épp nem ért rá foglalkozni vele, s majd egy óra múlva tért vissza hozzá. Én nagyritkán hûtõbe teszem a tésztát (nem árt vigyázni, picit képes még ott is kelni a kis elszánt) és másnap sütöm ki. Bírja.
Szóval a fánknak kell, hogy minden meleg legyen, ezt nevezte anyám babának :) Kényes cucc. Na arra nem vonatkozik, amit írtam, fogalmam sincs, annak jó-e a hosszú kelés, valószínûleg nem, mert bizonyára a hideg vagy élesztõhiány miatt teszi. S lehet, hogy van még hasonló kényes tészta. A kenyér, pogácsa és hasonlók miatt nem aggódnék.
A kérdező hozzászólása: Pont fánkot akarok sütni. :D Na majd meglátjuk.Most akarom begyúrni, s majd fél 5 felé tudom csak szaggatni és sütni.Remélem jó lesz. :D

Miért nem jön meg a mensim már második hónapja, ha a tesztek negatívok?

2007.08.28-09-04- ig tartott az utolso mensim.Azota csináltam tesztet és negativ lett, és azóta meg sem jött.

Legjobb válasz: szia! nekem két tesztem is negatív volt, 8 hetesen mentem orvoshoz az a tesztem lett pozitív. már majdnem elkeseredtem a negatív tesztektõl ,nagy öröm volt a harmadik teszt. menj orvoshoz sok sikert

szia! nekem két tesztem is negatív volt, 8 hetesen mentem orvoshoz az a tesztem lett pozitív. már majdnem elkeseredtem a negatív tesztektõl , nagy öröm volt a harmadik teszt. menj orvoshoz sok sikert

Ha a tésztán nem érezni hogy romlott attól még lehet az? Az ok amiért kérdezem, hogy kint állt éjszaka fõzés után másnap délig.

Legjobb válasz: Ha tojásos tészta, akkor könnyen lehet romlott. Ha tojás nélküli, akkor max. nagyon száraz lehet.

Ha tojásos tészta, akkor könnyen lehet romlott. Ha tojás nélküli, akkor max. nagyon száraz lehet.
Szerintem annak semmi baja.
Én egészen biztosan kidobnám.
Mi van rajta? Mibõl van a tészta? Én dobnám a kukába :)
a tészta nem romlik valami könnyen...
De ha valami tejszínes, húsos tészta, akkor azért elég necces :) Vagy üres, kopasz tésztáról van szó?

Ha a tészta kifőtten 100g, akkor nyersen mennyi?

Nemtudtam lemérni sajnos.Nem fogyózok csak nem tudtam, hogy hova írjam.A kalóriaértékét szeretném kiszámolni.

Legjobb válasz: http://www.kalóriaguru.hu/kaloriatablazat/tesztak-kaloriatab..

Terhes lehetek-e, ha a teszten a 2. csík halvány volt, de mikor elmentem az orvoshoz ő nem talált az ultrahangon semmit?

Igazság szerint 3hete voltam együtt a barátommal,de nem szeretnénk babát mert még fiatalok vagyunk.Védekeztünk de lehet,hogy valami nem volt rendben 4napja késik a mensim és holnap megyek kon trollra mert tegnap még semmi jele nem volt a terhességnek.

Legjobb válasz: Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.

Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ válaszoló! Mint kiderült pocaklakó van a dologban, de azt kell mondjam sajnos... Jövõ héten lesz a megszakítás már ma lett volna csak közben megbetegedtem.Ez a döntés valószinüleg megváltoztatta az életem minden szemszögbõl a felelõtlenségtõl kezdve még sorolhatnám, de ahogy a mondás is megerõsíti-mindig a saját hibáiból tanul az ember. De köszönöm az aggódást és az érdeklõdõ szavakat:) Sok sikert mindenkinek az életben. Sziasztok
2-es vagyok! Sokat gondoltam ám rád, szóval akkor még mindig függõben vagy! Majd írj, hogy mi lett az eredmény! Kiváncsiak vagyunk!
A kérdező hozzászólása: Hát nem látott még semmit az orvos...kaptam valami gyógyszert ami állítólag segíthet hogy ne tapadjon meg, de nem 100%, szerda körül meg kéne jönnie azt mondta az orvos, ha nem akkor kontroll 2án.
Kedves Kérdezõ mi van veled? Látott valamit az orvosod? Bár szerintem még nem nagyon mert még ha terhes is vagy akkor is még nagyon picike lehet. Talán egy vérvétel hitelesebb lenne.
Kedden teszteltem halvány pozitívat, pénteken az orvos nem látott terhességet. Egy hét múlva ott "vigyorgott" az ultrahangon az azóta 1 éves kisfiam. Nekem akkor azt mondta a dokim, hogy a tesztek elõbb mutatják a terhességet, mint ahogy õk látják az UH-n.
A kérdező hozzászólása: Persze megírom:) Nem szeretnék ártani a picinek ha mégis ugy alakul, hogy lesz, ugyhogy nagyon remélem, hogy csak vaklárma az egész...
Persze, lehetsz terhes. Anno én pont azon a napon csináltam meg az elsõ terhességi tesztet(nekem is nagyon halvány két csík volt), amikor meg kellett volna jönnie, du. el is mentem a dokihoz, de még semmit nem látott.
2-es vagyok! Azért ha nem megeröltetõ, és lesz idõd, megírod kedves Kérdezõ, hogy hogyan alakult a sorsod? Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretnéd.Gondolok rád holnap!
Lehetsz terhes. Még nagyon korai, ezért nem is látni még semmit. Holnap sem biztos, hogy látni lehet majd. 1-2 hét szerintem, mire majd valóban ki tudja mondani a doki a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszokat, de nem nyugodtam meg.Megmondom õszintén, hogy remélem hogy csak késik és a temszt tévedett. Nem csináltam másik tesztet remélem hogy holnap az orvos tud majd valami biztatòt mondani.
Nekem is nagyon halvány vot a 2. csík. Ennek eredményeképpen állandóan tesztelgettem. Amikor elmentem az orvoshoz, akkor egy doboznyi, tesztcsikot kiboratottam az asztalára. Megnézte, mindet, kb. vagy 15-öt. Talán egyet talált benne, amire azt mondta, hogy nagy jóindulattal talán esetleg egy db. ami pozitív lehet, de azt mondta, hogy menjünk át az ultrahangra. Ott volt a monitoron a babám, szívhanggal. Ekkor voltam már 8 hetes. :-P Szóval, nemtudom, hogy ez most lehangol-e de nekem ez volt a tapasztalatom, és úgy, hogy szerintem a létezõ, és kapható legkülönbözõbb márkájú teszteket kipróbáltam.
2-es vagyok!Ó Istenem! Sajnálom nagyon, de ha nem tudjátok vállalni...!Nem tudok mit mondani, nem kerültem hál Istennek ilyen helyzetbe, hogy az elvetetés mellett kellett volna hogy döntsek! Mostani fejjel, hogy már gyerekem van, azt mondom, hogy soha nem lennék rá képes, de arra is emlékszem, hogy amikor nagyon fiatal voltam, és felmerült a gyanúja, hogy babám lehet a felelõtlenségem miatt, csak egy dolog lebegett az éretlenségem miatt a fejemben, hogy ha mégis, akkor el kell vetetni!Csak magammal törõdtem, hogy a hibámat hogyan hozhatom helyre, és hogy tartsam titokban. :-( Persze a szüleim nem hagyták volna vszínû ha kiderül, de végül csak vaklárma volt, nem volt baba szerencsére, de tanultam belõle.Nálad következménye lett, és ennek sajnos egy egész életen át viseled a lelkedben a nyomát. De fel a fejjel! Tanulj belõle, és vigyázz magadra! Jó egészséget kívánok Neked!

Reszelt túrós fogok készíteni. Jó ha a tésztát a sajtreszelővel reszelem?

Legjobb válasz: nekem azon nem sikerült,de lehet hogy azért mert nem volt bent elég sokáig elõtte a tészta a mélyhûtõbe.

nekem azon nem sikerült, de lehet hogy azért mert nem volt bent elég sokáig elõtte a tészta a mélyhûtõbe.
Milyen reszelõd van? A 4 oldalas? Mert igazán azt csak a nagy lukon lehet jól reszelni, a kicsinél idegbajt fogsz kapni, mire végzel. :D
A kérdező hozzászólása: persze a 4 oldalas van. a legnagyobb lyukú oldalára gondoltam:)
ja, azon könnyû reszelni!
Jó kemény legyen a tészta ( fagyóba is teheted egy kicsit) és a nagylukon reszeld elõször egy tálcára, és szórd meg egy ek. liszttel, amikor reszeled, keverd vele össze, így nem ragadnak egymáshoz a kukacok és szépen el tudod rendezni a süti tetején.
Én is azon szoktam, és ha közben melegszik a kezemben, visszateszem a fagyasztóba. De általában eleve 4 tömbre osztom és úgy fagyasztom.

Ha a tesztem "tetején" (magam elött függőlegesen tartva) van a jel akkor negatív?

Legjobb válasz: Nem derül ki, hogy milyen tesztrõl van szó. Az igaz, hogy a halványcsík is csak, de ehhez nem kell a tesztet sem forgatni, sem fény felé tartani, az akkor is látszik ha a teszt lenn van az asztalon.

Nem derül ki, hogy milyen tesztrõl van szó. Az igaz, hogy a halványcsík is csak, de ehhez nem kell a tesztet sem forgatni, sem fény felé tartani, az akkor is látszik ha a teszt lenn van az asztalon.
hát teszttõl függ. de csak ha kettõ van rajta akkor pozitiv. Ha egy van rajta az csak negativ vagy rossz teszt lehet. Olyan nincs hogy a teszt csik látszik, a kontroll meg nem és pozitiv! akkor újat kell csinálni!

Ha a teszten először egy negatív csík jön ki, és kb. 3 perc múlva megjelenik a halvány pozitív, akkor az babát jelent?

Keddre nem vártam, csütörtökön teszteltem egy egyértelm? negatívat Corax-szal, ma reggel Clearblue-val, ami el?ször negatív lett, majd 3 perc múlva halványan megjelent a függ?leges vonal is. Most akkor lehetek terhes? Vagy megint várjak pár napot és teszetljek újra?

Legjobb válasz: hát szerintem POZITÍV. a 3 perc az még jó, szerintem örülj neki. Szép babavárást. Azért csinálj még egy tesztet 2 nap múlva, de tutira babás vagy. 4 hónapos kisfiú anyukája

hát szerintem POZITÍV. a 3 perc az még jó, szerintem örülj neki. Szép babavárást. Azért csinálj még egy tesztet 2 nap múlva, de tutira babás vagy. 4 hónapos kisfiú anyukája
Idõbe telik, mire elõjön a 2. csík! Tehát ez pozitív! Pozitív irányba nem szokott tévedni. Gratulálok!
Szia! Szerintem babó van a dologban! Hiszen a tünetek is egyértelmûek, arra utalnak! Helyedbe vennék még egy tesztet még ma, egy drágábbat, és már tuti volna a dolog, de sztem igy is babás vagy! Szívbõl gratulalok! :)
a 3. válaszolónak: félremondta a kérdezõ, de szerintem mindenki értette a negatív csík szót. mert ha csak az jön elõ, akkor negatív, ha mindkettõ akkor pozitív.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek közönöm a választ, valóban úgy értettem, hogy elõször az jött ki, mintha negatív lenne, de aztán a függõleges is megjelent, csak az halványabban. 3. válaszolónak üzenem, hogy elolvastam a betegtájékoztatót és elhiheti, hogy nem elõször és nem csak ezt a fajtát!
Szia! Nekem is ez volt, hogy 3-4 perc múlva jelent meg a 2. csík. Ez gondolom azért lehet mert kevés még a hcg. De a teszt szerint 10 percen belül kell leolvasni és általában 3-5perc alatt már kaphatsz eredményt! Szóval gratulálok! :D
A kérdező hozzászólása: Nem kellett sajnos új tesztet csinálnom, mert hétvégén megjött és azóta is tart. :-((((( Sajnos megint nem sikerült. De Neked gratulálok!!!!!
A teszten nincs negatív csík! Egy csík: ellenõrzõ csík, hogy mûködik a teszt azt jelzi. A második csík a babát jelzi. Két nap múlva ismételheted, hogy biztosabb legyél, de ott van baba.. A másik , szerintem jobban olvasd el a betegtájékoztatót!
Szia utolsó vagyok. Csináltál még1 tesztet? Én igen és azon már azonnal megjelent a 2.vonal de még mindíg halvány.

Jelent valamit, ha a teszten a második csík nagyon halvány, szinte alig látszik?

Szerintem korán csináltam és délután, mert azt írta, hogy a nap bármely szakában elvégezhet?.

Legjobb válasz: Szerintem a halvány csik is terhességet jelent. De egy két nap múlva ismételd meg a tesztet és reggel a legjobb. Drukkolok!

Szerintem a halvány csik is terhességet jelent. De egy két nap múlva ismételd meg a tesztet és reggel a legjobb. Drukkolok!
Szia.Gratua.A halvány csík is csík.nyugodtan kérj idöpontot a dokidtól vizsgálatra.
Szia! Én esti vizelettel csináltam mert állítólag az pontosabb.Halványan de pozitív lett. Másnap azért megint csináltam egyet szintén este és az már erõsebb lett. A reggeliben több a HCG hormon, de nappal ugye iszol, pisilsz hígul a vizeleted. Ezért ha este pozitiv akkor biztos baba van. Most 16 hetes vagyok.
Csak azt tudom mondani amit a tobbiek is, gratulalok babas vagy. 10 hetes kismama
SZIA!! UYGANEZ VOLT NÁLAM:) A 2.CSIK HALVÁNY VOLT, MENSI ELÕTT 3NAPPAL CSINÁLTAM:) MEGCSINÁLTAM RÁ 4 NAPRA A 2.-AT ÉS AKKOR ERÕSEBB VOLT!!!!! és mint mondják: a 2.csik ha halvány is de csik!!!!!! hidd el nálam is ugyanez volt:) gratulálok tuti babás vagy:) 5 hetes kismami
jó tanács: igazábol ha segitséget akarsz ebbe a témába, akkor 100%osan itt senki nem tud rajtad segiteni, én megértem azt is ha egy nõ nem megy el orvoshoz mert fél, engem is ugy kellett elrángatni, de akkor már azt az utat ami az orvost megelõzte végig jártam.ha csináltál tesztet, és még nem dobtad ki a betegtájékoztatót, akkor találsz rajta egy telefonszámot, az a szám a teszt gyárnak a magyar képviselete, és ott tudják, hogy annál a bizonyos fajta tesztnél mit jelent a halvány csík.hívd fel õket. segítõkészek nagyon, én csak ezután mentem el a dokihoz. itt mi csak tippelhetünk, és ha azt mondja mondjuk 10 emberbõl 9 hogy tuti terhes vagy, és beleéled magad, elmész a dokihoz aki közli, hogy nincs baba, az hogy fog esni?!szerintem nem jól. telefonálj, és utána menj dokihoz, ha azt mondja a magyar képviselet, hogy negatív a teszt akkor is menj dokihoz, bár ha bátrabb vagy mint én akkor kapásból a dokinál kezdj.
jah...az elõzõhöz még annyit akartam irni hogy nekem is halvány lett és nem voltam terhes.ezért kérdezd meg a gyártó céget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon reménykedem, hogy igazatok lesz. Ma elvileg meg kellet, hogy jöjjön, de eddig nincs vérzés, viszont görcsöl a hasam. Holnap kiderül.
Szia! A terhességi tesztek, a vizeletben levõ hcg hormon jelenlétét mutatják ki.Ha halvány, az is terhességet jelez, csak még olyan fiatal, hogy alacsony a hcg szint.Ami ugye egyébként is a reggeli elsõ vizeletben a legtöbb, ezért érdemes abból tesztelni.Hacsak, nem szedsz valami olyan gyógyszerkészítményt, ami ezt a hormont tartalmazza, akkor mindenképpen terhességet jelez a teszt.

Lehetek terhes ha a tesztem negatív lett?

A mindíg pontos mensim késik, hányinger, bizonyos ételekt?l mégjobban"hányás",fej fájás, melleim megn?ttek és eresek lettek, a bimóm pedig érzékenyek,méh tájékon szúró érzés néha,és mégis szomorúan láttam a teszt eredményét "negatív"!

Legjobb válasz: hanyadik napon vagy? mennyit késik? írj valamit errõl.... ha korán csináltad lehetsz még terhes persze!!

hanyadik napon vagy? mennyit késik? írj valamit errõl.... ha korán csináltad lehetsz még terhes persze!!
Mióta késik? Lehet, hogy korai volt a teszt.
Szerintem, terhes vagy. Csinalj tesztet a reggeli vizeletbol, es az pontos kene legyen! Viszont lehet, hogy tul koran csinaltad ahogy az elottem levo is irta.
A kérdező hozzászólása: 4 napja késik
A kérdező hozzászólása: lehet az a baj hogy este csináltam a tesztet?? "annyira izgatott voltam" :)
A kérdező hozzászólása: meddíg várjak hogy "biztos" eredményt kapjak?
Nem feltétlenül baj, ha este csinálod, mert ha már elég hcg van a szervezetedben, akkor délután vagy este is kimutatja, de lehet, hogy késõbb volt a beágyazódás és ezért negatív még. Én a helyedben várnék még 2-3 napot és utána reggeli vizeletbõl csinálnék egy tesztet. És ne kaseredj el akkor sem, ha az negatív, amíg nem jön meg a menszid normálisan pirosan, van esély. Sõt, sokaknál még utána is. :) Szorítok! Ja, 2. voltam.
A kérdező hozzászólása: ha esetleg nem lennék terhes mi okozhatja ezeket a tüneteket????

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!