Találatok a következő kifejezésre: Ha a testsúlya (45 db)

Ha a testsúlyom felével tudok szériázni fekvenyomásban, az már jó?

Legjobb válasz: Ha lány vagy, akkor jó. Férfiaknál inkább min. a testsúly a jónak mondható széria súly, de az sem túl sok.

Ha lány vagy, akkor jó. Férfiaknál inkább min. a testsúly a jónak mondható széria súly, de az sem túl sok.
Az nagyon kevés, bocsi. Minimum testsúly, ahogy az elõttem hozzászóló is írja.
én is úgy gondolom, lánynál egész jó, fiúnál kevés
A kérdező hozzászólása: 15 éves vagyok. A felénél többel tudok.
Attól függ mióta edzel? Meg hány kiló vagy ? kezdésnek nem rossz de gyorsan fejlõdsz és hamar felmegy az a saját súlyig is :)
semmi gond, edzél még :)

Az gáz, ha 12 évesen ennyi a testsúlyom?

5-es vagyok,12 éves leszek.Nagyon gáz,ha 44-46 Kg vagyok?Nektek mennyi volt/van a testsúlyotok ilyen id?sen???

Legjobb válasz: Tökéletes a testsúlyod... talán még sovány is vagy. Öcsim 7 éves és 32 kiló, egyáltalán nem kövér, masszív kiskölök. Én ilyenkor elég közel voltam a 60-hoz, úgyhogy... én meg kövér voltam... 16 évesen már 80 kiló voltam. Most 82 vagyok, de már 21 éves és 180 centi magas.

Tökéletes a testsúlyod... talán még sovány is vagy. Öcsim 7 éves és 32 kiló, egyáltalán nem kövér, masszív kiskölök. Én ilyenkor elég közel voltam a 60-hoz, úgyhogy... én meg kövér voltam... 16 évesen már 80 kiló voltam. Most 82 vagyok, de már 21 éves és 180 centi magas.
istenem magasság???? hát ez a testsúly 155cm, és az felül normális. nekem kb. 60 kg volt, na de 170 cm felett voltam.
én ötödikben olyan 160 cm voltam és 38-39 kg
A kérdező hozzászólása: 160 centi körül vagyok


Van egy pár elõre leírt mondatom és sokszor kopyzom, persze módosítok is rajta, ha éppen kell.
Montez, hogy bírod ezt 1000-szer leírni? Én sírok az ilyen kérdésektöl hogy van zsír a hasán és azt hiszi hogy 100 felüléstöl kockás lesz a hasa. Neked erröl valami jegyzeted van amit bemásolsz ha feltesznek egy szinte ugyanolyan kérdést 500-szor?:)
Aha értem
Montez csinálja a legjobban :D Én idegösszeomlást kapnék, ha mindig le kéne írnom ugyanezt :D

Normális, ha 1, 6 kg a testsúlya az 5 hónapos oroszlánfejű törpenyuszimnak?

Legjobb válasz: Hát ez alapján biztos nem törpe :)

Hát ez alapján biztos nem törpe :)
Nah az sem törpe.Az enyém 1 kilós és 4 éves.
Az enyémet törpének vettük és 6 hónaposan 5 kilós. :)

Mekkora a testsúllyal lehet lovagolni? Vagyis ha valaki elhízott, lovagolhat attól?

Legjobb válasz: elvileg egy normál méretû hátasló 80 kgnál nehezebb embereket is elbír, de nem tanácsos sokat tanügetni és vágtázni. én 70 kg vagyok és mégis lovagolok :)

elvileg egy normál méretû hátasló 80 kgnál nehezebb embereket is elbír, de nem tanácsos sokat tanügetni és vágtázni. én 70 kg vagyok és mégis lovagolok :)
Én több embert is ismerek, akik 100-120 kilóval is nyugodtan lovagolnak. Persze jó nagy "benga" lovakon! :) Azzal kell vigyázni szerintem, hogy egy ilyen súlyú ember ha leesik, ott már komoly sérülések is lehetnek. Szóval, nyugodt ló, és puha talaj! :) Jó lovazást!
Persze, hogy lovagolhat de azért 90kg-osok inkább ne!!!Viszont ha elvannak hizva akkor olyan lovat kell választaaniuk ami nagyobb testû és mondjkuk az nem igen ülhetne egy vékonyka gidránra!A lényge a megfelelõ ló, és mellé a diéta :) .
Ez nagyban függ a lótól is. Egy 400-500kg-os kis arabon kb 80kg a max. Egy jó erõben lévõ félvérnél kb 100kg a max, de akkor már nem árt kímélni. Egy nagyobb darab embernek érdemesebb egy sodrott vagy hidegvérû lovat választani, nem olyan lusták és lomhák amilyennek látszanak, ezek is tudnak ugratni, igaz nem túl magas akadályokat, de kis edzéssel a 120cm-t simán viszik. A súlyba nem árt a nyereg súlyát is beleszámolni, mert az se mind1, hogy egy könnyû angol nyereggel vagy egy nehezebb western nyereggel megy az ember.
Szerintem egy átlagos 400-500 kilós ló, simán elvisz bárkit aki nem több mint 120-130 kg. De érezni is lehet, ha nehéz vagy neki, beejti a hátát és nagyokat nyög! :) Akkor le kell szállni és sok séta! :) Jó lovazást!
Egyszer láttam egy elég kövér embert lovagolni. A ló az még bírta volna, de vágta közben elszakadt a kengyelszíj, és az illetõ egy hatalmasat esett...
Egy átlag egészséges ló súlya kb. fél tonna.Ha nem nehezebb nála az ember akkor nemfog szétesni alatta.De mondjuk egy idõsebb gyengébb lovat nem lenne jó dolog kitenni ilyen megerõltetésnek.
Régen páncélos vitézek is mentek páncélozott lovakon. Nyugodtan számolhatsz dupla súllyal. No persze azok olyan lovak is voltak.
Én több év kihagyás után 100 kilóval kezdtem újra, szóval jó 30 kiló felesleggel, de meg se nyikkant szerencsétlen ló, mondjuk annyi elõnyem volt, hogy már nem voltam teljesen kezdõ, tudtam ügyelni arra is, hogy ne törjem ketté szegénykét, vígaszdíjnak meg mindíg vittem neki csemegét:) De maga a ló az többet is bírt volna, sztem még vagy 20 kilót simán, pedig átlagos méretû paci volt. Egy nagyobb ló pedig még többet bírhat, és ha látják, hogy jó húsban vagy, akkor a lovardában se a legkisebb lovat fogják alád tenni, szóval a súlytól sztem annyira nem kell tartani. Ha meg a ló nem bírja majd jelzi.
Hát kedves elözõ hozzászoló sztem a 70 kilo az messze van az erõsen elhízottól..gondolom itt 100 kg körülre gondolsz pl...
Egyik edzõm (a Nemzeti lovardába) 160-kilós és Vb-re ment ki dijugratásba . Úgyhogy csak nyugodtan ! Amúgy ha te lovagolod be a lovat ( vagy sokat lovagolsz rajta) hozzád edzõdik a fara, lába, háta stb.

Az gáz, ha egy hét alatt leadtam a testsúlyom 10%át?

(57->51)

Legjobb válasz: ja elfelejtettem hozzátenni, hogy ezzel kitakarítod az össze vitamin ásványi anyag stb. tartalékodat a testedbõl. Ha jót akarsz magadnak ne így állj neki fogyókúrázni

ja elfelejtettem hozzátenni, hogy ezzel kitakarítod az össze vitamin ásványi anyag stb. tartalékodat a testedbõl. Ha jót akarsz magadnak ne így állj neki fogyókúrázni
elvileg nem, mert ebbõl a 6 kilóból, 3 kg víz, a másik három pedig a gyomor és az emésztõtraktus tartalma. Szóval zsírt még nem is adtál le.
A kérdező hozzászólása: :S hát ez nem volt vmi kedves... :D De asszem nem csak vízrõl lehet szó, mert azt baromi sokat ittam. Csak sok gyümölcsöt ettem, meg fehérjét. ennyi. meg tornáztam. az csak nem baj?
Dehogy baj. Ne aggódj emiatt. És amikor az István 15 kilát adott le 1 hét alatt a nagy fogyásban? jó mondjuk õ 190 kiláról kezdte.
Sajnos KETTÕ hétig EGYETLEN GRAMM zsírt nem adsz le!!! Úgy van, ahogy páran írták: elõször mennek a tartalékok, aztán a víz, majd az izom. Ha eszel fehérjét, akkor lassabban épül le az izmod. 2 hét múlva INDUL EL a zsírégetés. Egy jó fogyókúra közben pedig NEM ÉHEZEL.

Most az alapanyagcsere kalóriáját, vagy a testsúly csökkentéséhez szükséges kalóriát ne lépjem túl? Melyiket ne lépjem túl ha szeretnék csokis napot tartani, de nem is akarom hogy hízzak?

http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Az alap anyagcsere szükségletem 1394kcal testsúly tartáshoz: 2100kcal testsúly csökkentéshez: 1608kcal Alapvetően 2hónapja váltottam egészséges életmódra, szóval nagyjából(ha nem is tökéletesen) egészségesen táplálkozom, és tisztában vagyok vele hogy a csoki nem egészséges nagy mennyiségben, viszont heti 3-4x előfordul hogy reggeli mellé bekapok 2kis kockát. ám ha havonta-2hetente szeretnék egy napot amikor csak csokit eszem, de nem akarom hogy meglátszódjon akkor az alapanyagcsere szükségletem ne lépjem túl vagy melyikre figyeljek oda? Nem fogyókúrázom, viszont heti 5-6x sportolok, mert kicsit vaskosabb a felsőtestem(alma alkat..pipaszár lábak, erős felsőtest), és hát nem tenne jót egy olyan csokis nap ami utána le is rakódik szépen a csípőmre-hasamra-hátamra Köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Az alapanyagcseréhez szükséges kalóriának minden fogyókúrában minden nap meg kell lennie. A testsúlycsökkentéshez szükségeset nem lépheted túl.

Az alapanyagcseréhez szükséges kalóriának minden fogyókúrában minden nap meg kell lennie. A testsúlycsökkentéshez szükségeset nem lépheted túl.
A kérdező hozzászólása: szóval mondjuk ha ma betolok 2tábla csokit(reggeli mellé, így kb nagyjából 1500kcal) de azonkívül semmit akkor is fogyok?:D Az a baj ezzel az egésszel, hogy nem visz rá a lélek hogy ilyen keveset egyek..:/ Sajnálom szeméttel fedezni az 1600kalóriát, mert jóval kevesebbet ehetek belõle mint normális, finom kajából.(pl jó kis párolt zöldség párolt csirkehusival.. nyyaaammm)
Pontosan. Ez az egyik legjobb dolog a fogyókúrában. Megtanulja az ember megbecsülni a standard kajákat (nem csokika, nem édesség stb. :D) Fõleg miután kipróbált tényleg egy csokis napot és rájön, hogy betolt két tábla csokit, egy óra múlva már éhes, és nem ehet többet, mert végére járt az egész napi mennyiségnek... :D
Egyébként, azt leszámítva, hogy a szervezeted számára persze gáz, hogy adott napon nem viszel be például fehérjét egyáltalán, hanem csak szénhidrátot meg zsírt a csoki formájában, úgy van, ahogy írtad. Tehát amíg nem léped túl a kalóriamennyiséget, addig (a fogyókúra szempntjából) nagyjából eheted nyugodtan azt.
A kérdező hozzászólása: Kimerítettem annyiban a dolgot, hogy megittem egy nesquik kakaót(édesítõszerrel 2dl tejjel) plusz 10darab kekszet Így kb 1500 ha szigorú akarok lenni 1600kalóriát eszek ma.. Bár kicsit parázok, mert ma így akkor elég sok tejet juttattam a szervezetembe..:D Mind1, ma már úgy is csak párolt csirkehúst zöldségekkel fogok enni... valamit valamiért :D na meg most letolok egy 2körbõl álló súlyzós edzést.. aztán este elmegyek futni Remélem nem nagyon fog kiütközni ez a kis csalás... mert hát tegnap is bekaptam 2kis szelet csokit ebéd után..és tegnap túlléptem az 1600-at(kb 1800-1900kcalt ettem) Esküszöm jobban megéri egészségesen enni mint utána azon aggódni hogy mi fog meglátszani meg mi nem..:D
Nesquik kakaó + édesítõ (??) helyett inkább kaptál volna be két kis kockát egy jobb étcsokiból. Nesquik kakaó alapból cukros, minek teszel még hozzá édesítõt? Keverj kakaót natúr kakaóporból és esetleg édesítõbõl. Én tuti inkább 1-2 kocka csokit engednék meg magamnak naponta, mint hogy csokinapot tartsak.
A kérdező hozzászólása: Hát ezzel nekem is kimerült a csokinap Lehet jobban jártam volna, viszont ezt kívántam :) nem hinném hogy holnap reggel ezután 110kilósan fogok felkelni. Jóó tény kicsit sokat bûnöztem az elõzõ héten meg ezen de hát istenem, majd jobban megmozgatom a kufferom aztán hello :D
Ha ennyi a maxod, akkor ennyi a maxod, ez van, de nyugi, hamar fejlõdsz majd.
ha ilyen problémád van, akkor nem is kell súllyal csinálni. ha meg be bandázsolod, akkor a gyakorlat nem éri el a célját, hogy erõsödjön az ízület is, mert kikönnyíti az egész ízületi melót. saját testsúllyal végzett gyakorlatokhoz nem kell bandázs.
azzal viszont menj el reumatológushoz szerintem. Lehet, hogy tud segíteni rajta, vagy legalább kiderülne mitõl fáj. Lehet csak lazák a szalagok.
vegyél bondázst, az leköti az ízületeket, én is azt fogok
A kérdező hozzászólása: Nem tudok guggolni, csak combközépig, mert a bal térdem ropog és fáj, kitörést is csak úgy ha befáslizom :(
kitörésbõl 6-8 ismétlés szerintem kevés. Nem guggol a jóember. Szerintem maradjon a 12 ismétlés (azaz 24lépés) pár hét után úgy is fogod tudni súllyal csinálni. Arra figyelj, hogy ne dölöngélj jobbra-balra és a derekad maradjon egyenes.
sorozatból 4 az maradhat
A kérdező hozzászólása: és hány sorozatot?
Vagy vegyél a kezedbe 1-2 kilós súlyt, és csinálj csaj 6-8 ismétlést.
A kérdező hozzászólása: ...olyan mintha valami szúrna a térdkalács alatt, néha elõjön, mintha valami csontdarab lenne vagy porcleválás :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!