Találatok a következő kifejezésre: Ha a teljesen (2493 db)

Ha a teljes kiörlésű kenyeret megszàrítanàm és ledaràlnám és azzal paníroznék sima zsemlemorzsa helyett akkor az kevésbé hizlalna?

Legjobb válasz: Ha ott tartasz, hogy a panír hízlal, akkor annyira, de annyira mindegy már... A teljes-kiõrlésû panír és a natúr panír között lehet talán 2 kalória különbség. Vagyis a napi ajánlott bevilet ezredrésze. Tehát ha felmész 5 lépcsõn (vagy megoldasz egy keményebb matekpéldát) elégettél ennyi energiát... Sokat számít :)

Ha ott tartasz, hogy a panír hízlal, akkor annyira, de annyira mindegy már... A teljes-kiõrlésû panír és a natúr panír között lehet talán 2 kalória különbség. Vagyis a napi ajánlott bevilet ezredrésze. Tehát ha felmész 5 lépcsõn (vagy megoldasz egy keményebb matekpéldát) elégettél ennyi energiát... Sokat számít :)
A rántott ételek az olaj/zsír miatt hízlalnak, amiben kisütöd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a vàlaszokat:) Ma ràntott gombàt csinàltam olaj és liszt nèlkül és gondoltam még lejjebb vinném a kalóriàját mert nagyon szeretem.De akkor hagyom inkàbb.
.. egyél hozzá kevesebb körítést. teljes kiõrlésû liszt és a finomított ~ ugyan annyi energiát tartalmaz. a "hizlaló" fogalmat még senki sem értelmezte.
azaz vonj meg magadtól mindent a sok idióta miatt...
pontosan milyen mindenre is gondolsz utolsó? csak mert pl. én is írtam itt, és nyilván nem rám gondoltál, de ez az idiótázás egy kis pontosításra szorulhat.

Ha a teljes kiõrlésú kenyérbe több zsír van mint a sima félbarnába akkor lehet enni fogyókúra alatt félbarna kenyeret? Rozsosba is több Graham kenyér az milyen?

Legjobb válasz: A zsírt ne vedd figyelembe, különben is, a zsír az fogyókúra, diéta alatt is megengedett, nézz utána a jó zsíroknak. Na, de visszatérve A kérdésedre: inkább teljes kiõrlésût egyél, az sokkal jobb szénhidrát, tekintve hogy a félbarna, azért FÉÉL barna mert a másik fele fehér, és a fehéret ugye nem igen szeretjük, tekintve, hogy az gyakorlatilag ipari szemét, ha szigorú akarok lenni. A graham liszt is elég jó, azt eheted nyugodtan, a tk kenyér mellé, meg akár rozsos mellé.

A zsírt ne vedd figyelembe, különben is, a zsír az fogyókúra, diéta alatt is megengedett, nézz utána a jó zsíroknak. Na, de visszatérve A kérdésedre: inkább teljes kiõrlésût egyél, az sokkal jobb szénhidrát, tekintve hogy a félbarna, azért FÉÉL barna mert a másik fele fehér, és a fehéret ugye nem igen szeretjük, tekintve, hogy az gyakorlatilag ipari szemét, ha szigorú akarok lenni. A graham liszt is elég jó, azt eheted nyugodtan, a tk kenyér mellé, meg akár rozsos mellé.

Ha a teljes arcom legyantázom az okozhat bajt (lány vagyok)?

Legjobb válasz: Nem hinném,legalább is nekem nem okozott.

Nem hinném, legalább is nekem nem okozott.
nem hiszem, hogy bajt okozna. mit gyantáznál le az arcodon konkrétan? remélem szemöldököd nem. csak ha fehér bõröd van piros lenne a gyanta helye, mig meg nem nyugodna a bõröd.
Nem, de kíméletes legyen a gyanta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A szemöldököm természetesen nem :) Azért szeretném legyantázni mert nagyon erõsen "pihés" és fényben szinte világítanak a szõke kis szõrszálak, és ez eléggé idegesít.

Anyám közölte, hogy a párom csak akkor lakhat ott ha a teljes fizetését odaadja. Páromnak nincs hová mennie. Szerintetek mi legyen?

Legjobb válasz: Ha az egész fizetését szeretné édesanyád, akkor inkább egy kicsi albérletre nem futná?

Ha az egész fizetését szeretné édesanyád, akkor inkább egy kicsi albérletre nem futná?
Ha a szobás megoldásra gondolunk, az maximum havi 30k + rezsi, de ennél sokkal olcsóbbakat találni. mivel gondolom nem vízben éltek és nem égetitek a villanyt folyamatosan, még télen is a rezsihányad kb 30 ezer, ez így eddig 60 ezer. + a kaja, két fõre 60 ezer pedig bõven elég.
Hát a teljes ellátásért cserébe a hatvan nem biztos, hogy sok. Egyelõre adjátok oda, aztán béreljetek egy szobát, arra elég lesz. Meg fõleg próbáljatok másik munkahelyet keresni. Mit dolgoztok?
ketten 120.000-bõl, dehogynem futná!
Akkor se szerencsés anyóssal együtt lakni, tapasztalat. Egyébként nem feltétlen kell egy egész albérlet, sokan kiadnak szobákat is, sokkal olcsóbbért, mintha a barátod alsó hangon 80ezret odaadna anyádnak.
Ha a párod fizetése X, akkor anyukának mondja azt, hogy X/2. Vagy bemegy a munkahelyére és megkérdezi, hogy ténylegesen mennyi?
Miért nem mentek albérletbe ?
mennyi a te fizetésed? mennyi az övé? mennyi idõre? egyébként ezektõl függetlenül NE ccsináljatok ilyet! inkább menjen albérletbe
szerintem rajtatok nem lehet segiteni
igen, szerintem is veszett balta veszett nyele!!! Minek az ilyennek párkapcsolat, aki annyira sincs felnõve hogy a saját érdekét felismerje. Ha jó anyuci meleg kuckója, hát legyen jó az extra igénye is. (ha már ilyen mohó állat) vagy menekülj, amig nem kéééééésõõõõ!!! de erre magadtól is rá kellene jöjjél!!!
Nem válaszoltál arra, miért csak ilyen keveset kerestek, ez kevesebb mint a minimálbér... Másrészt üljetek le megbeszélni, a rezsit fizessétek úgy, hogy elosztjátok annyi felé amennyien vagytok, megvesztek egy flakon mosogatószert, mosóport, öblítõt, tisztítószert, elosztjátok annyi felé amennyien vagytok az árát, a kajával is hasonlóan...Így tételszerûen látjátok mennyi a kiadás, bár szerintem itt más van a háttérben amirõl te nem akarsz beszélni.
Szerintem Kérdezõ, a párod legjobban tenné, ha rávágná az ajtót mindkettõtökre. Anyádra, mert megalázza, rád, meg mert nem evidens számodra, hogy kiállj mellette. Az én anyám EGYSZER mondhatna ilyent a páromnak...
A kérdező hozzászólása: Én nem írtam olyat, hogy gyûjtünk. Így jobban tudok magamnak vásárolni.
Szóval összegzem. Nem mentek albérletbe, mert itthon jobban tudtok gyûjteni. Anyád kap 60 ezret, te meg veszed a motyód, és a többi pénzed hazaadod. Tegyük fel a cuccod 20 ezerbõl kijön, adsz haza 40 ezret... Mit gyûjtötök? Hogy tudtok így "jobban gyûjteni"? Mi albérletbe havonta 90 ezret költöttünk ( 30 albérlet, 20 rezsi, 40 kaja). Egy egy kis garzon volt, 38 négyzetméterre. Ha ilyen helyen laknátok havonta 30 ezer forintot félre tudnátok tenni. Most félre tudtok ennyit tenni? Nem hiszem. Minden fillér a jóanyád zsebében landol, és nem hiszem, hogy azért, hogy félre tegye nektek. Ha nem tetszik a rendszer (ami normális, nekem se tetszene, ha kihasználnák a párom, márpedig jóanyád azt teszi!!!) akkor a legjobb ötlet a költözés. Tételesen írd már le amúgy nekünk, hogy a 120 ezerbõl mennyi megy gyûjtésre, mennyi magatokra, és mennyi anyádnak. Aztán írd le a rezsi költséget, meg a körülbelüli ételösszeget, és oszd el annyi felé, ahányan laktok ott. Az lenne a párod a öltsége, minden amit ezen felül kér anyád az albérlet. Ennyi erõvel mehetnétek rendesen, külön albérletbe!
A kérdező hozzászólása: A szüleihez tudna menni de oda nem akar. Én megveszem magamnak amit kell a többit odaadom anyámnak.
jah, próbáljatok úgy egyezkedni anyuddal, h a párod odaadja a teljes fizuját, viszont a tiédet megtarthatjátok. csak fedezi az a 60 rugó 2 ember rezsijét.
Ha nincs hova mennie azt jelenti hajléktalan én se fogadnám be csak úgy jópofiból...
ez maximum úgy lenne jó ötlet, ha a párod odaajda a 60at, te meg semmit. akkor tudnátok spórolni
És a kajáját akkor anyukád állja? Neked mennyit kell leadnod?
Barátod helyében biztos nem költöznék oda. Szoba bérlés, baráthoz menni, bármi inkább.
A kérdező hozzászólása: Párom havonta kb 60000 forintot keres én úgyszintén. Szóval ennyi pénzbõl albérletbe nem lehet menni.
A kérdező hozzászólása: Albérletbe azért nem megyünk mert így jobban kijövünk anyagilag.
Na tessék! te vásárolsz magadnak, míg a szegény barátod meg adja oda az egész fizetését. Anyja lánya.
Inkább menj busszal!Lényegesen alacsonyabb az ára.
ugyanannyi.

Ha a teljes vérképben minden érték jó az orvos szerint, kivéve a vasat, ami viszont nagyon kevés, de nem fáj semmim és étvágyam is van, lehet valami komoly bajom?

Arra gondolok, hogy ha például egy komolyabb betegségem lenne, annak jelei megmutatkoznának-e a vérkép eredményében? Vagy nincs miért aggódnom, ha csak a vas értéke nagyon alacsony és a többi jó?

Legjobb válasz: Nekem volt határérték feletti vas és 1 évre rá határérték alatti is. Semmi bajom nincs/nem volt/nem lett. Még élek. Nem tudom mitõl függ, de mikor alacsony volt, több mogyorós csokit ettem :P

Nekem volt határérték feletti vas és 1 évre rá határérték alatti is. Semmi bajom nincs/nem volt/nem lett. Még élek. Nem tudom mitõl függ, de mikor alacsony volt, több mogyorós csokit ettem :P
Hát van néhány betegség, ami vashiányos állapotot idézhet elõ, de errõl inkább az orvosodat kellene megkérdezni. Gondolom, elsõ lépésként kapsz vasat. Nem? Egyél sok májat (de csak ha nem vagy terhes!) és céklát, igyál céklalevet (de nem az eceteset, hanem így lehet venni, hogy céklalé), ezek nagyon jók.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de én arra gondolok, hogy ha a vashiányon kívül fennállna valamilyen más súlyosabb betegség (példákat inkább nem írok) is, az meglátszana-e a vérképben? vagyis most lehetek-e nyugodt, mivel csak a vasam kevés? vagy ha lenne más bajom is esetleg, attól is lehetne a többi érték ilyen jó?
Igen, ha lenne más baj is, az is megmutatkozna. A vasat könnyen lehet pótolni. Inkább azt kellene kideríteni, hogy mi okozta. Valószínûleg nalamilyen egyoldalú táplálkozás, vagy valamiért a szervezeted nem tudja feldolgozni, ha kap is. Ez a doki dolga...

Ha a teljes Scooby Doo "életmű" sorozatot akarom beszerezni erdetiben (angol nyelven), akkor hol nézzek körül ez ügyben?

Amerikából meg lehet valahol szerezni ?ket?

Legjobb válasz: Mi tartozik bele a Scooby Doo életmûbe?

Mi tartozik bele a Scooby Doo életmûbe?
A kérdező hozzászólása: Ez mind: http://hu.wikipedia.org/wiki/Scooby-Doo#Magyarorsz.C3.A1g
Ha csak a filmekrõl van szó, az talán nem lehetetlen, találomra rákerestem párra és mindet megtaláltam torrenten(the pirate bay), de csak saját felelõsségre, természetesen az eredeti címmel kell keresni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)
scooby doo show, where are you, Scooby újabb kalandja fent van van torrent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

XVII. kerületi anyukák? Csillagszem VS. Mákvirág óvoda? Jó az, ha a teljesen normális gyermekem sérült gyerekekkel van együtt?

Szeptemberben kezdjük az ovit, és egyenlőre nem tudom eldönteni, hogy hova írassam a lányomat? Mákvirágba tartozunk körzetileg, arról azt hallottam, hogy integráltan nevelik az enyhén sérült gyermekeket. Gondolom azért jó, mert jobban kialakul az empatikus képessége, viszont nem "húzzák vissza" őt is? A Csillagszemet meg mindenki dicséri.

Legjobb válasz: Szia! Mi oviválasztás elõtt vagyunk. Integrált az ovik nagy része. Szerintem semmi gond ezzel. Az én gyermekem testi fogyatékos (egyik füle nincs meg), de azért szeretném "egészségesek" közé járatni. Semmi gondja nincs egyébként, nem kell spec. nevelés, odafigyelés. A gyerekek így empatikusabbak, elfogadóbbak lesznek (úgy gondolom). Megismerik és elfogadják ÍGY egymást. Üdv 2 gyermekes

Szia! Mi oviválasztás elõtt vagyunk. Integrált az ovik nagy része. Szerintem semmi gond ezzel. Az én gyermekem testi fogyatékos (egyik füle nincs meg), de azért szeretném "egészségesek" közé járatni. Semmi gondja nincs egyébként, nem kell spec. nevelés, odafigyelés. A gyerekek így empatikusabbak, elfogadóbbak lesznek (úgy gondolom). Megismerik és elfogadják ÍGY egymást. Üdv 2 gyermekes
Én itt lakom a kerületben és nehéz eldönteni mi a jó választás. A mákvirág óvoda kívülrõl nagyon gáz szerintem, pl. lukas a kerítés, meg nem sok jót hallottam róla. De ha oda tartoztok nem biztos hogy a csillagszembe fel veszik, mert oda biztosan tudom nagyon sokan fognak jelentkezni. Azzal meg hogy integrált szerintem nem fog rosszul járni, mert akik külön ellátást igényelnek azoknak van külön segítségük.
Az én húgom a Mákvirágba járt, tavaly ballagott, és nagyon jó volt, nagyon szerette, aranyosak voltak a gyerekek és az óvónõk is. Nem olyan nagyon súlyosan sérült gyerekekrõl van szó. Az õ csoportjában pl. nem is volt sérült gyermek. Sok program is volt, szerette. Nem húzták vissza, még maradhatott volna oviban nyugodtan egy évet, de már iskolába ajánlották.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Igen, kívülrõl nekem sem tetszik, meg hogy nincs rendesen kiírva mikor lesz nyílt nap, stb, amikor a Csillagszem már mindenhol nagy betûkkel hirdeti. Ott azt mondták, ha németre iratom, nagy az esély, hogy felveszik, mert onnan nem utasítanak el senkit. Viszont a mákvirágba meg pont az a jó, hogy mindenféle gyerek van. Akkor még tudakozódom, egy hónapunk van rá. Azt lehet, hogy ide is meg oda is beiratom, és ha mindkettõbe felveszik, akkor választok? Fogalmam sincs ezekrõl.

Ha a teljes meztelenség lenne az új elvárás, ezek a lányok még abba is belemennének?

A kérdés, ami most eszembe jutott, az a különböz? netes oldalakon pózoló lányokra vonatkozik. Ugyebár egy pár éve már, hogy divatba jött az, hogy a feneküket, mellüket kitolva pózol rengeteg lány ezeken az oldalakon és besöpri az "alattvalói", azaz különféle srácok elismeréseit.

Legjobb válasz: Csak amiatt nem, mert az oldalak szabályzata tiltja az ilyen képek közzétételét. Ha nincs kinek mutogatni magad akkor nem mûködik a "rendszer". Más módon való küldözgetése pedig szintén pornográfiának és bûncselekménynek számít. De ha egy elvi kérdésnél azt nézed hogy elmennének-e páran a meztelenségig: biztos. A YOLO-ra bármit rá lehet fogni.

Csak amiatt nem, mert az oldalak szabályzata tiltja az ilyen képek közzétételét. Ha nincs kinek mutogatni magad akkor nem mûködik a "rendszer". Más módon való küldözgetése pedig szintén pornográfiának és bûncselekménynek számít. De ha egy elvi kérdésnél azt nézed hogy elmennének-e páran a meztelenségig: biztos. A YOLO-ra bármit rá lehet fogni.
Már volt trend, de sok a kiskorú, ezért ezeket sorra törölték, de a butaságuk, feltûnési viszketegségük miatt akármire képesek, akik ebben a rétegben mozognak.
Ez a kérdés engem is foglalkoztat, csak nem speciálisan a meztelenségre vonatkoztatva. A divat számomra nem jelent semmi mást, csak a birkaszellem sznob kivetülését. Az én olvasatomban aki naprakészen követi a divatot, nem tesz mást, mint saját ízlés nélkül elhiszi, amit mások mondanak neki, ahelyett, hogy önállóan a neki tetszõ dolgokat gyûjtené, és gyakorlatilag azzal tûnnek ki ezek az emberek, hogy nyíltabban és feltûnõbben önállótlanabb a gondolkodásuk, amiért még menõk is. Nálam ez legjobban akkor merült fel, amikor egy idõben divat lett idehaza a csicsás, virágmintás gumicsizma a fiatal csajoknál, illetve elõtte ez a csiricsárét manócsizma. Azóta nagyon foglalkoztat az a gondolat, hogy mi a retket lehet még letolni az emberek torkán pusztán azzal, hogy valahol menõ. Olyan szívesen kipróbálnám, mit lehet a külföldi poptrendeken és celebeken keresztül rákényszeríteni az emberekre.
Semmi értelme nincs ennek a kérdésnek, mivel nincs információszerzési szándékod, csupán hímsoviniszta, dübörgõ eszmecserét akarsz folytatni a kérdés alatt a hozzád hasonlóan értelmes hímnemû egyedekkel. ÁLTALÁNOSÍTS, sarkíts ki mindent, hiszed az a férfiak szerencsétlen rétegénél az a divat! ;) Szerintem ennél még a meztelenség is jobb.
Amíg egy kivillanó bugyi látványával orránál fogva lehet vezetni a férfiak jelentõs hányadát, egy combfix-el pedig a maradék is megbolondítható, addig lesz jelentkezõ is. De mi lesz a mágnessel, ha már nem lesz vasreszelék?
A kérdező hozzászólása: De mi lesz a mágnessel, ha már nem lesz vasreszelék? Mire gondolsz? Hogy egyszer elfogynak ezek a "rajongók?"
Erõs általánosítás, de van benne valami. Erre azt tudom példaként felhozni, hogy idén divatba jött az oldalt félig kiborotvált haj a lányoknál (alternatív stílusirányzatokban ez mindig is jelen volt). A tipikus "plázacicák" ÖNSZÁNTUKBÓL borotváltatták le féloldalt a hajukat, mert ez volt a trendi. Az emberek sok mindenre képesek a pozitív visszajelzések érdekében. Még félig kopaszra is nyiratni magukat. A meztelenség pedig nem "lenne", hanem már jó ideje A trend.
, , Olyan szívesen kipróbálnám, mit lehet a külföldi poptrendeken és celebeken keresztül rákényszeríteni az emberekre." Megyek veled, csináljuk együtt >:DD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!