Találatok a következő kifejezésre: Ha a találkozik (422 db)

Baj ha a kiskutyám csak felnőtt kutyákkal találkozik?

Legjobb válasz: Dehogy baj.Legalább találkozik kutyákkal.Az enyém is fõleg felnõttekkel találkozik meg egy pirinyó 2 hónapos csivavával:).Amúgy 7 hónapos.

Dehogy baj.Legalább találkozik kutyákkal.Az enyém is fõleg felnõttekkel találkozik meg egy pirinyó 2 hónapos csivavával:) .Amúgy 7 hónapos.
Nem baj. A lényeg, hogy a lehetõ legtöbb kutyával és emberrel találkozzon a megfelelõ szocializáció érdekében : :)
Szerintem nem gond, de ha szeretnéd, hogy kölykökkel is találkozzon, elviheted kutyaoviba . csak az engedelmesség nagyon alapjai vannak, azok is játékosan, szóval 1 nagy hancúrozás az egész , baromi édesek :D
Nem baj, sõt jó mert a felnõttektõl kutyáktól sokat tanul. Megtanítják neki a tiszteletet az idõsebb kutyákkal szemben. De mivel kicsi kell az is, hogy egy súlycsoportban levõ kutyákkal játsszon.

Ha találkozok egy fiúval, de csak én csak barátilag értem ezt az egészet, akkor hogy viselkedjek a találkozón, hogy semmi ne utaljon arra, hogy bejönne nekem? 23/L

milyen témákról beszéljünk? egyáltalán hogy derítsem ki, hogy õ is csak barátilag akar e találkozni? és ezt tisztázzam vele már a találkozó elõtt?

Legjobb válasz: Öö... mondd meg neki, hogy baráti a találkozó...?

Öö... mondd meg neki, hogy baráti a találkozó...?
Ilyennel ne találkozz, mert félre érti
Nagyban befolyásolja a dolgok folyamatát, hogy õ milyen tudatban jön el a találkozóra. Jó elõre letisztázni a találkozó célját.
Embere válogatja, ez függ az említett fiútól is. Velem hasonló történt nemrégiben. Egyébként ajánlom a kettes válaszadó hozzászólását... van benne valami...
A kérdező hozzászólása: de akkor nem is lehet egyszerûen csak úgy találkozni egy fiúval, hogy ne értse félre? szóval ha nem tisztázom, hogy nekem ez csak baráti, akkor egybõl randira gondol? :S
Nem feltétlen gondol az ember randira, de attól függ milyen volt a két fél kommunikációja(hangvétel, téma) a találkozó megbeszélése elõtt és közben. Volt már ebbõl nekem is bonyodalom. #3 voltam.

Ha a fiú invitál egy találkozóra, de a találkozón nem kerül szóba egy újabb tali, akkor ennek így nem sok jövõje van, igaz?

Legjobb válasz: Igen, valószínû. De ez attól is függ, milyen volt maga a találkozó.

Igen, valószínû. De ez attól is függ, milyen volt maga a találkozó.
Hááát...Nagyon zavarban volt a fiú? Mert, akkor lehet, hogy egyszerûen "elfelejtette". Esetleg, nem voltál túl "lekezelõ"? Ne haragudj, nem ismerlek, közel nem biztos, hogy ilyen vagy, csak a válasz-alternatívákat keresem...Nos, ha túl lekezelõ voltál, akkor, lehet, hogy õ érezte úgy, hogy nem akarod vele folytatni...így inkább nem is szorgalmazta.
A kérdező hozzászólása: Nem voltak kínos csendek, végig beszélgettünk. Néha azt éreztem, hogy egy-egy témánál eltérõ véleményen vagyunk, de nem volt semmi baj amúgy, jó volt.
Az szerintem önmagában nem baj, ha más véleményen vagytok. Vannak, akik azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, meg kiegészítik egymást....Lehet, hogy tényleg fél õ felvetni a folytatást. Szerintem, próbálj vele egyenes lenni...Ha elutasít, akkor legalább tudod, s nem csak töprengsz, hogy ebbõl a kapcsolatból nem lett volna komoly dolog...Ne haragudj, tudom, hogy nagyon rossz érzés lehet, ha ilyen válaszokat kapsz. Próbálok objektív maradni...Lényeg: ha úgy gondolod, hogy normálisan meg tudjátok beszélni, akkor szerintem légy vele egyenes, s kérdezd meg a következõ randiról. Ha nem akarja, ne erõltesd. Ennyivel tudok szolgálni :)

Kb 50 ember elöt dobták fel ezt a kérdést de mindenki ugymaradt felhivtam a tudakozot de azoksem tudták igy szolt a kérdés: Mi lessz ha a mindent elpusztitó szél találkozik az elpusztithatatlan fallal?

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen jellegû kérdés létezik! A lényeg, hogy ez egy paradoxon, az egyik létezése kizárja a másik létezését! Ha van egy mindent elpusztító szeled, akkor az MINDENT elpusztít, így nem létezhet elpusztíthatatlan fal! Ha mégis létezik az elpusztíthatatlan fal, akkor azt nincs az a szél, ami ledöntetné. Amennyiben a kérdés úgy hangzik, hogy egy majdnem mindent elpusztító szél találkozik egy elpusztíthatatlan fallal akkor mi történik, akkor természetesen a szél nem fogja ledönteni a falat. Ha a mindent elpusztító szél találkozik egy olyan fallal, ami majdnem mindennek ellenáll, akkor az bizony ledõl!

Rengeteg ilyen jellegû kérdés létezik! A lényeg, hogy ez egy paradoxon, az egyik létezése kizárja a másik létezését! Ha van egy mindent elpusztító szeled, akkor az MINDENT elpusztít, így nem létezhet elpusztíthatatlan fal! Ha mégis létezik az elpusztíthatatlan fal, akkor azt nincs az a szél, ami ledöntetné. Amennyiben a kérdés úgy hangzik, hogy egy majdnem mindent elpusztító szél találkozik egy elpusztíthatatlan fallal akkor mi történik, akkor természetesen a szél nem fogja ledönteni a falat. Ha a mindent elpusztító szél találkozik egy olyan fallal, ami majdnem mindennek ellenáll, akkor az bizony ledõl!
A mindent elpusztító szél ledöntené az elpusztíthatatlan falat. Gondolom ezt abból, hogy a természet igazán nagy szélsõségekre képes, és igazából még nem is láttuk, milyen az, amikor teljes "dühével" tombol. Ezzel szemben az elpusztíthatatlan falat az ember építené meg. A rendelkezésre álló technológiával egész jól meg tudják becsülni, mit fog az a fal kibírni, tegyük fel, hogy a feljegyzett legnagyobb szélvihar +10%-ra méretezték a tûrését a falnak. Aztán jön a feljegyzett legnagyobb szélvihar +19% erejû vihar, volt fal, nincs fal. Egyébként ezeket abból gondolom, hogy pl. a Titanic-ot is elsüllyeszthetetlennek tartották, aztán mekkorát égett az elsõ útján... Korának legmodernebb, legnagyobb, legbiztonságosabb hajója volt, sajnos a legnagyképûbb tulajdonosokkal (nem tervezõvel, õ pontosan tudta, mit bír ki!), csak hát ugye a propaganda, meg "márketing" már akkor is fontos volt. Szóval a szélre fogadnék.

Ha a párhuzamosak a végtelenben találkoznak, akkor, hogy lehet a háromszög belső szögeinek összege 180fok?

Legjobb válasz: a párhuzamosak mé találkoznak a végtelenbe? ______ ______ nem találkoznak soha

Akkor annyira nem hülyeség a kérdés, hisz a core 2 jelentõs része szilícium, ami a homokban is megvan, csak kell némi extra huzalozás...
A eset: Euklédeszi geometria. Itt három variáció van: az egyenesek találkoznak (van közös pontjuk), ekkor metszõk. Az egyenesek nem találkoznak (nincs közös pontjuk), ekkor lehetnek párhuzamosak (minden pontra állítható olyan merõleges, mely a másik egyenest merõlegesen metszi), vagy lehetnek kitérõk (ehhez minimum 3D kell). Itt a háromszög belsõ szögeinek összege 180 fok és kész. B eset: bolyai féle geometria (de szerintem nem Farkas, hanem János). Itt eleve mások az axiómák, és vannak olyan háromszögek, amelyek belsõ szögösszege nem 180 fok (bár én olyanról tudok, ami ennél nagyobb szögösszegû, de ebben elég felszínesek az ismereteim)
végre valaki aki elhiszi
A párhuzamosok SOSEM találkoznak
a párhuzamosak mé találkoznak a végtelenbe? ______ ______ nem találkoznak soha
A párhuzamosnak és a 3szögnek mi köze egymáshoz?
tanítani tanították, csak te nem tanultad. egyébként nem matematika, hanem geometria és elöbb azt, amit ott tanítottak, azt tanuld meg és utána nem fogsz ilyeneneket kérdezni. namost mielött valami elkezdene anyázni, hogy miért nem segítek, ez a kérdés kb. olyan, mintha azt kérdezné, hogy egy marék homokból hogyan kell core 2 processzort készíteni.
egyébként tudom biznyítani vana 3szög na az alsó vonalával az alapjával húzol párhuzamost a felsõ csúcsával és mivel az alapon lévõ két szög pont annyi h kiegészítsd felül. na ezt le kéne rajzolni az a baj
Teljesen más axiómarendszerekrõl van szó. Az egyik Euklideszi, a másik perspektivikus geometria.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Bocsanatot kell kernem hogy belepofatlankodom a topik-ba. Nalam az a baj hogy a lanyom most vegzi a 4-ik elemit es olyan parhuzamos matekbol hogy nem tudom hol van a vegtelen ahol majd talalkoznak. Probalnam leegyszerusiteni az Einstein-i hiperter elmeletet 2+1 dimenziora, de nem jott ossze. Szerintem ellent mond minden matematikai modellnek. Ami a kerdest illeti.. szerintem a haromszog nem vizbol van es ezert lehet az hogy szogeinek osszege elerheti a 180 fokot.
"A tudomány mai állása szerint a világegyetem egy hipergömb, vagyis ha két párhuzamos elindul - mivel a tér önmagába görbül vissza - belefut önmagába. Vagyis sehol sem találkoznak." Itt van a kutya lenyege elemetve ... vagyis hogy talalkoznak. Csak azt nem lehet tudni hogy hol. Az egyenes egy olyan kor melynek sugara tart a vegtelenbe. Itt jon egy kerdes:
Lékelj meg egy görögdinnyét, tudod, úgy vágni, hogy ne csak 180 fok legyen a szögek összege, térben nem igaz, amit mondasz.
A háromszög szögeinek összege euklideszi értelemben vett síkon 180fok. Ott a párhuzamosok nem találkoznak. Ha más felületre rajzolsz háromszöget ott a szögek összege nem 180fok. (pl: Földgömbre: egyik csúcs legyen az északi sarkon, az oldal a 0fok hosszúsági kör mentén menjen az egyenlítõig, ott a másik csúcs, menjünk keletre a 90-ik hosszúsági körig, ott a harmadik csúcs, majd forduljunk északra az északi sarkig vissza) Ez egy olyan egyenlõ oldalú háromszög, amelynek minden szöge derékszög :-)
A tudomány mai állása szerint a világegyetem egy hipergömb, vagyis ha két párhuzamos elindul - mivel a tér önmagába görbül vissza - belefut önmagába. Vagyis sehol sem találkoznak.
Az euklideszi (ananké) síkban a párhuzamosok nem találkoznak sehol. A Bolyai-geometriában viszont több variáció is van: jobbra ÉS balra párhuzamos egyenes, itt két helyen tart össze a két egyenes. jobbra (VAGY balra) párhuzamos egyenes: itt egy helyen tart össze a kettõ. Ezek az aszimptotikus egyenesek (nincs egy közös merõlegesük sem.) És létezik a harmadik változat, az ultraparalell egyenes, amely esetén a két párhuzamosnak pontosan egy közös merõlegese van, és nincs metszéspontjuk (eltartó egyenesek).
Olyan térben, ahol a párhuzamosok találkoznak, nem 180 fok. Olyan térben, ahol 180 fok, nem találkoznak.
A kérdező hozzászólása: hát mert nekünk még így tanították Bolyai Farkas féle matematika
A kérdező hozzászólása: de ha a végtelenben találkoznak akkor az szöget zár be
Ha feltetelezzuk hogy a fold tokeletes gomb alaku - leszamitjuk a Himalajat es Eross Zsoltot- es koretekerunk egy spargat. Majd levesszuk ezt a spargat es hozzatoldunk meg 15 metert es visszatekerjuk, koncentrikusan az elozo spagahoz, emelt fofel el tudsz-e setalni alatta?

Szerintetek ha lánnyal találkozom töltött tárral menjek el a találkozóra?

Legjobb válasz: Ne felét ürítsd ki és orosz roulettezzetek!

Ne felét ürítsd ki és orosz roulettezzetek!
Szerintem felesleges lesz...
Igen, és játszd el élõben a Modern Warfare 3-at :D
ha elsõ tali akkor üríts ha sokadik akkor legyen tele a "tárad" hátha elsülhetsz neki :D
az orosz roulette-hez csak egy golyó kell. egyébként ha elõször találkoztok, akkor felesleges, mert ha nem 1 ribanc, akkor nem engedi gerincre vágatni magá

Mit tennétek, ha a pasitok miközben néhány napra szakítotok, más lánnyal találkozik kettesben?

Nem régi barátról van szó, a csaj elkezdett neki kb egy 1,5 hónappal el?tte. Õ is hívta el találkozni.

Legjobb válasz: ha szakítottatok, már nem a pasid.. ergo azzal találkozik akivel akar.. mindenesetre nem sír nagyon miattad..

ha szakítottatok, már nem a pasid.. ergo azzal találkozik akivel akar.. mindenesetre nem sír nagyon miattad..
Ne kezdjétek újra(ha ez vmi szünet féleség) tapasztalatból, ha az egyik fél ilyenkor máshoz rohan hiába jönnek is össze-elõbb utóbb vége lesz.Jobb most hagyni!
A kérdező hozzászólása: ismét együtt vagyunk, nemrég derült ki, hogy találkozott. csak azt nem értem, hogyha szeretsz vkit, nem találkozol rögtön mással miután 'szakítasz'. ráadásul olyan szakítás volt, hogy találkoztunk és programokat csináltunk közben....
"csak azt nem értem, hogyha szeretsz vkit, nem találkozol rögtön mással miután 'szakítasz'" Meg azt sem érted, hogy már rég nem szeret......bár ha szakítottatok, akkor már tényleg nem minõsül a pasidnak! Minek neked ilyen kapcsolat?
Hát viszont ha Te szeretsz valakit, akkor nem szakítasz vele néhány napra sem. Ha meg már megtetted, ne csodálkozz ha továbblép.
A kérdező hozzászólása: nem én szakítottam, hanem õ. de nem volt végleges szakítás, mert akkor még meg sem beszéltük. azt mondja nagyon szeret :(

Miért lesz rossz kedvem ha a szüleimmel találkozom? Miért leszek akkor lehangolt?

Meg van a kis életem és jól érzem magam.De amikor a szüleimmel találkozom akkor ez megváltozik két perc alatt és lehangolt leszek.Miért van ez vajon?

Legjobb válasz: Nem tudom ezt elmagyarázni,de olyan rossz érzésem van amikor találkozm velük.Nem tudom ezt elmondani,de nagyon lehanglt leszek és rossz kedvü.Miért van ez vajon?Mi lehet ennek az oka és vajon pszichológiailag mire vezethetõ ez vissza?Mert valami oka kell hogy legyen,de nem tudom mi lehet az.

A kérdező hozzászólása: Nem tudom ezt elmagyarázni, de olyan rossz érzésem van amikor találkozm velük.Nem tudom ezt elmondani, de nagyon lehanglt leszek és rossz kedvü.Miért van ez vajon?Mi lehet ennek az oka és vajon pszichológiailag mire vezethetõ ez vissza?Mert valami oka kell hogy legyen, de nem tudom mi lehet az.
Nem lehet, hogy rossz emlékeid vannak velük, vagy a gyerekkoroddal kapcsolatban? Aztán különköltöztél és boldogabb lettél.
A kérdező hozzászólása: Vannak kellemetlen emlékek ez tény és való, de hogy ennyire elõ jönnének eze tudat alól?Lehet hogy igazad van, erre már én is gondoltam.
Tudat alatt is elõjöhetnek...én is így vagyok vele, találkozok velük, és elõjönnek olyan dolgok, amiket szóban megbocsátottam, de magamban sosem tudom elfelejteni.
Apámtól én is frászt kapok, legszívesebben soha nem lennék vele egy szobában. A régi életemre emlékeztetnek, amit magam mögött hagytam, nem is szeretek rá emlékezni.
"Végre" valaki, aki úgy érez, mint én! Nekem ez apukámékkal kapcsolatban van, vele és a feleségével és a kislányukkal. Egyszerûen ha megyek hozzájuk valahogy szorongani kezdek, nem tudom megmondani miért és nem is volt ez mindig így, kb. 3 éve van. Pedig igazán jó emberek, kedvesek, de akkor is minden alkalommal, ha mér úton vagyok, elkezd görcsbe rándulni a gyomrom. Közben meg szemétnek érzem magam emiatt. Nem tudom mit lehetne ez ellen tenni.
A kérdező hozzászólása: a találkozunk és az egyfolytában között vesszõ van:) elnézést lemaradt:)
tanulj meg lélegezni, hagyj szabadidõt neki is meg magadnak is, ne legyél ennyire függõ

Mi van akkor ha a baba későn (pl.9hónaposan) találkozik a gluténnel?

Rögtön allergiás lesz? Vagy csak nagyobb korában lehet, hogy allergiás lesz?

Legjobb válasz: Allergiás rögtön nem lehet, ugyanis a gluténérzékenység több hónapi vagy több évnyi gluténterhelés után jelentkezik csak. De tény, hogy minél késõbb találkozik vele a baba szervezete, annál nagyobb rá az esély, hogy a vékonybélbolyhok nem tudják tolerálni a glutént.

Allergiás rögtön nem lehet, ugyanis a gluténérzékenység több hónapi vagy több évnyi gluténterhelés után jelentkezik csak. De tény, hogy minél késõbb találkozik vele a baba szervezete, annál nagyobb rá az esély, hogy a vékonybélbolyhok nem tudják tolerálni a glutént.
Már megválaszolták, csak nem figyeltél. A lisztérzékenység nem ezen múlik. A baba vagy lisztérzékeny eleve, vagy nem. Ha késõbb kap glutént, akkor könnyebben átvészel egy esetleges allergiás rohamot.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom olvastátok e a kérdést, de ott nem az áll, hogy mi van ha korán, hanem mi van ha viszonylag késõn találkozik a gluténnel. Ez természetesen nem minden válaszolónak szól...
vagy lesz baja vagy nem. Vagy leéli úgy az életét, hogy semmi baja de az is lehet egyszer majd elõjön valami allergia. Szerintem egyébként a tudomány nem tart ott, hogy bármiféle, akár a legminimálisabb elképzelés is lenne arról, hogyan alakulnak ki az effajta betegségek, így a megelõzés is találgatás. Szerintem tök mindegy mikor adsz neki, akkor is ugyanannyi esélye van, hogy gluténérzékeny legyen. Csak elképzelések, találgatások, most úgy tûnik a minél késõbb és anyatej minél tovább elképzelés megdõlt, hiszen eredménynek lennie kellett volna. De nem lett. Most jön a minél korábban- aztán lehet pár év és kiderül ez sem vezet sehova.
Az egypetéjû iker húgaid egyikének adtak glutént, másikuknak nem? Érdekes...
Az, hogy a másik tesód jelenleg nem lisztérzékeny, még nem azt jelenti, hogy nem is lehet az. Sajnos ez felnõttkorban is kialakulhat. És valóban csak azoknál alakul(hat) ki, akik öröklik a lisztérzékenységért felelõs géneket. Sajnos én is LÉ vagyok, és a fiam is örökölte a génelet, aki most 15 hónapos, de egyelõre még nem alakult ki Nála a LÉ. 4 hónapos korától kap (ellenõrzés mellett) glutént, mert a jelenlegi kutatások alapján minél hamarabb (4 hónapos kortól) találkozik a szervezet a gluténnal, annál kisebb az esély a betegség kialakulására.
Ezt olvasd el: http://www.origo.hu/tudomany/20100429-szklerozis-multiplex-g.. Ebbõl a cikkbõl is kiderül, hogy az egypetéjû ikreknél sem törvényszerû, hogy ugyanolyan betegségben fognak szenvedni, pedig valóban megegyezik a genetikai állomány.
Akkor a másik hugom miért nem lett az, hiszen az egypetéjû ikrel genetikai állománya azonos, vagy nem?
Persze, az biztos, hogy nem volt jó. De kétlem, hogy emiatt alakult volna ki a lisztérzékenység. Rengeteg klinikai vizsgálat bizonyítja, hogy ez genetikai eredetû.
második a nagyon korai (6 héttõl)hozzátátplálás nem hiszem, hogy jót tett az emésztõrendszerének, amúgy is õ volt a fejletlenebb az ikrek közül
A lisztérzékenység kialakulása pusztán genetika. Van, aki hordozza a lisztérzékenységért felelõs géneket, van, aki nem. Öcsém lisztérzékeny, én nem. De nincs kizárva, hogy még az lehetek. Anyumék hordozzák a hibás gént, örökítették tesómra. Ennyi! Azért, mert valaki korán kap glutént, nem lehet lisztérzékeny. (Elsõ voltam)
Szerintem nem. A hugom pont az ellenkezõje miatt lett lisztérzékeny.
Lisztérzékenységnél nincs allergiás roham. És ha lenne, akkor sem vészelné át könnyebben, ha késõbb kap. Annyi a lényeg, hogy a mai kutatások szerint minék hamarabb kap, annál több az esélye annak, hogy nem lesz LÉ az, aki örökölte a géneket. Tehát, ha késõbb kap, akkor több az esélye, hogy kialakul a LÉ, de az is csak abban az esetben, ha hajlama van rá (ha örökölte a géneket). Ha nincs hajlama a babádnak, akkor teljesen mindegy, hogy mikor vezeted be a glutént, soha nem lesz LÉ. Csak sajnos nem tudod, hogy van-e hajlama. Én tudom, hogy az enyém sajnos örökölte tõlem :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!