Találatok a következő kifejezésre: Ha a tabimat (329 db)

Ha a tabit szedek, akkor is ki kell rántania mielőtt elmegy?

Legjobb válasz: Nem kell, hiszen a tabi megvéd a nemkívánt terhességtõl. Persze fontos, hogy mindig bevedd.

Hát ha elkezded szedni , utána elvileg 2 hétig még gumival is kell védekezni, de ez az idö szinte minden gyogyszernél más, ha feliratod kérdezd meg a dokit a biztonság kedvéért.
Dehogy kell kivenni, nyugodtan beléd élvezhet a barátod... persze rendesen kell szedni a tabit, mindig idõben kell bevenni.
Mennyi ideje szeded?(fontos kérdés)
Nem kell kivennie idõ elõtt. Csak tényleg rendesen szedd a tablettát! :)
Nem kell, hiszen a tabi megvéd a nemkívánt terhességtõl. Persze fontos, hogy mindig bevedd.
A nögyógyász meg fogja mondani mennyi idö után lehet más fogamzásgátlási módszerek nélkül nemiéletet élned. De általában az elsõ doboznál még máshogy is kell védekezned...Nem elég a gyógyszer az elsõ párhónapban...
Ha rednesen szeded a tabit van védettség akkor minden nélkül szeretkezhettek.
A kérdező hozzászólása: A lényeg az lenne, hogy hogy tud úgy belémélvezni, hogy mellette nincs óvszer se semmi olyan ami kiábrándít vagy "útba van"? Biztos van egy ilyen módszer. És elvileg tabletta mellett nem eshetek teherbe..
megjegyzem a kirántás nem a legszerencsésebb módszer a védekezésre szóval ne lepödj meg ha véletlen terhes leszel
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!
2. válaszoló vagyok. Valamelyik elsõ naptól véd, valamelyiknél az elsõ ciklust még ki kell várni, de leginkább az utóbbit ajánlják a biztonság kedvéért. Attól is függ, hogy a ciklus elsõ napján kezded el szedni (menstruáció elsõ napja) vagy max. az 5. napján. Gondolom, mész elõtte nõgyógyászhoz, mivel csak õ írathatja fel neked. Szóval szerintem kérdezd meg, hogy az adott gyógyszer mennyi idõ után véd, de szerintem õ fel fog világosítani mindenrõl a tablettával kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Ha tabit szedek*
A kérdező hozzászólása: mennyi idõ után* Bocsi..
A kérdező hozzászólása: Még nem szedem, azért kérdezem, hogyha majd fogok, akkor azt mégis hogy... mennyi idõ nem kell kivennie?
A kérdező hozzászólása: Köszi!
ki is panirozhatja :) )

Ha a tabi abbahagyása óta össze van zavarodva a ciklusom 6 hónapja, és azóta próbálkozunk a párommal, van egyáltalán értelme orvoshoz menni most, hogy beállítsa a ciklusom vagy bízzuk a természetre?

Legjobb válasz: szia! Ilyen esetben jobb ha dokihoz mész , 6 hónap elég hosszú idõ... Nem ijesztgetni szeretnélek, de egy ismimnek úgyanígy ,rendszertelenül jött meg a tabi szedésének abbahagyása után; elment dokihoz és kiderült hogy cisztája van , ami nem gyerekjáték. Idõben ment, még idõben ki is kezelték. Mindenesetre alapban is tud olyan gyogyit felírni, amitõl helyreáll a ciklusod.

szia! Ilyen esetben jobb ha dokihoz mész , 6 hónap elég hosszú idõ... Nem ijesztgetni szeretnélek, de egy ismimnek úgyanígy , rendszertelenül jött meg a tabi szedésének abbahagyása után; elment dokihoz és kiderült hogy cisztája van , ami nem gyerekjáték. Idõben ment, még idõben ki is kezelték. Mindenesetre alapban is tud olyan gyogyit felírni, amitõl helyreáll a ciklusod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Engem vizsgáltak mostanában UH-val is, és nem találtak semmit, csak az orvos, akihez eddig jártam azt mondta, hogy legyek türelmes, ez normális ilyenkor. Viszont hallottam, hogy van olyan orvos, aki már a tünetek elején hajlandó gyógyszert felírni ilyen esetre, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a legjobb, pont azért, mert az egyik orvos azt mondja, hogy nem jó, ha sürgetjük, a másik pedig azt, hogy egyszerûen kezelhetõ ez, minek várjunk. Nem tudom, hogy kinek higgyek.
Nekem is így össze volt zavarodva a dolog, de mint kiderült, nekem a ciszták miatt, már másfél éve, de még mindig nem állt be. A dokim így is azt mondta, hogy legyek türelmes, általában az idõ megoldja magától az ilyet, nem kell rögtön egy jó adag hormonnal megterhelni a szervezetet. Ha mindenképpen türelmetlen vagy, inkább valami homeopátiás cuccost keress.
A kérdező hozzászólása: Már elkezdtem a barátcserje kapszulát szedni, de egyelõre még nem tapasztaltam semmit, bár még korai is lenne. Azt hiszem, hogy elmegyek megint egy másik orvoshoz és megbeszélem vele is.

Az vezethet terhességhez ha a tabit 1. levél alatt 8kor vettem be 2. levélnél általában 9kor veszem be de van amikor 8 órakor van amikor fél 10kor? Ez lehet baj?

persze már ne mvédekezünk másképp

Legjobb válasz: nem para, ez még belefér simán, csak a 12 órából ne csússz ki sosem.

nem para, ez még belefér simán, csak a 12 órából ne csússz ki sosem.

Ha a Tabom elõlapja megkarcólodott azt el tudom tüntetni valamivel?

Esetleg ez benne van a garanciàban?

Legjobb válasz: Próbáld meg egy cilinderrel! Komolyan: Garancia erre nem vonatkozik, nem gyártásból fakadó hiba. A biztosítás a biztosítás feltételeitõl függõen vonatkozhat rá. Ha kötöttél rá, akkor a szerzõdésben meg tudod nézni. Eltüntetni nem igen lehet, banános, fogkrémes, csodakendõs dolgoktól óva intenélek. Max a digitizer csere segíthet, de garancia idõn belül elég költséges lehet.

Próbáld meg egy cilinderrel! Komolyan: Garancia erre nem vonatkozik, nem gyártásból fakadó hiba. A biztosítás a biztosítás feltételeitõl függõen vonatkozhat rá. Ha kötöttél rá, akkor a szerzõdésben meg tudod nézni. Eltüntetni nem igen lehet, banános, fogkrémes, csodakendõs dolgoktól óva intenélek. Max a digitizer csere segíthet, de garancia idõn belül elég költséges lehet.

Ha a tabom rootolt, akkor lehet valahogy illesztő programot tenni rá? Mert van egy usb-ethernet átalakíttóm, amit nem támogat, de a haveromét támogatja, de olyat már nem kapni szinte sehol amilyen az övé. + volna még pár ilyen cucc

Legjobb válasz: amennyiben ajto kitámasztót és leveélnehezéket vagy polsc diszre hajazol akkor igen. bele lehet injekciózni. de én nem feszegetném. inkább a gyártó oldalán néz frissitést. ha nincs akkor nem irták bele. (nem véletlen) vagy nem egy ár kategoria a 2)

amennyiben ajto kitámasztót és leveélnehezéket vagy polsc diszre hajazol akkor igen. bele lehet injekciózni. de én nem feszegetném. inkább a gyártó oldalán néz frissitést. ha nincs akkor nem irták bele. (nem véletlen) vagy nem egy ár kategoria a 2)
A kérdező hozzászólása: A legfrisebb hivatalos fw van rajta, és ennél jelent meg az ethernet funkció,

Ha a tabi 2. szedési hónapban összezavarja a menzeszt, attól még véd sex közben?

Legjobb válasz: Ha nem hagytál ki egyet sem, és elõírás szerint szeded, akkor véd. Kicsit megkutyulja ugyan a hormonháztartásodat, de jobb, mintha túl korán jönne a baba.

Ha nem hagytál ki egyet sem, és elõírás szerint szeded, akkor véd. Kicsit megkutyulja ugyan a hormonháztartásodat, de jobb, mintha túl korán jönne a baba.

Ez a fogamzásgátló miatt van? Vagy valami fertőzés? (több mint 2 hete nem voltam a barátommal) ha a tabi okozza, akkor meddig fog ez tartani?

8napja kezdtem el Volina fogamzásgátlót szedni. A 3. -4. napon rózsaszín szín? folyásom volt, aztán utána pedig reggelente egy kis sárgás váladék van. Néha viszketek is, de nem mindig. és egyre kevésbé.

Legjobb válasz: A fogamzásgátló hajlamost a fertõzésekre. Menj el orvoshoz.

A fogamzásgátló hajlamost a fertõzésekre. Menj el orvoshoz.
hajlamosít

Ha a tabi a 7 napos szünetben is véd, de akkor nem véd, mikor meg jön a menzesz, ugye?

Legjobb válasz: Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)

Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)
Nem kell, hogy védjen a menzesz alatt, mivel amikor megvan akkor nem lehetsz terhes!
igen véd, folyamatosan menzesz alatt is mindig amíg szeded...
Mindenki kap betegtájékoztatót, aki nem annyira idióta, hogy a barátnõ, tesó gyogyiját szedi, így te is kellett, hogy kapjál. Amúgy a google csodákra képes, fenn van a betegtájékoztató a neten is.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor tudom, hogy véd, csak akkor nem tudtam véd e, mikor menzim van. Én nem kapok betegtájékoztatot.
Szerintem arra gondolt, hogy amikor kezdõdik a 7 napos szünet akkor nem rögtön jön meg hanem két-három nap múlva és hogy abban a pár napban véd-e!Vagy nem?
Mondjuk el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Vagy nem 1000x feltenni ugyanazt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: * vagyis azt tudtam, hogy akkor jön meg :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy véd, de sok mindent hallottam már.
Ennyire ne legyél már butácska! A kérdésedben benne van a válasz! Mikor jön meg a mensid?A 7 napos szünetben! Véd a tabletta a 7 napos szünetben?Igen! AKKOR MI A KÉRDÉS???
a fogamzásgátló mindig véd, menzeszkor is, a 7 napos szünetben is (egyébként a menzeszed a 7 napos szünetben jön meg, tudtad?) éjjel nappal véd, minden percben, másodpercben, egészen addig amíg elnem felejtesz bevenni egy szemet.
Mensi ALATT is teherbe lehet esni, kivéve, ha fogamzásgátlót szedsz, mert azok a szünetben is védenek.
A kérdező hozzászólása: Lehet hülye kérdés, de jobb biztosra tudni !!! Mert már sok mindent hallottam. Az uncsim egyik barátnõje menzesz közbe esett teherbe.
én ezt még felvilágosito orán 8adikba meg kérdeztem de be is égtem mert azt mondták hogy nem lehet teherbe esni menszesznél!meg hogy ki az aki olyankor csinálja amikor meg van neki?
A kérdező hozzászólása: Igen?? Én ugy hallottam, hogy akkor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a neten a tájékoztatot, de nem irja közvetelen menzi alatt véd e.. csak ezt akartam tudni. Nem kapok tájékoztatot, mert csak havonta veszem.

Clostysok! Mikor lesz a várhato ovum, ha a tabit a 3. naptol szedtem 5 napon át a napi 1 szemet?

érdemes ovutesztelni?koszi

Legjobb válasz: Ez sajnos sok mindentõl függ.Pl.: mire kaptad a Clostit? azért m nem volt vérzésed, vagy rendszertelen volt, esetleg a peteérés támogatására, napi 1 v 2 tabletta? Van aki a 3., van aki z 5. nap kezdi el szedni. Nekem peteérés támogatásra adta a doki az 5. naptól napi 1x kellett szednem, ciklusaim szabályosak 28-30 naposak és a 16. nap történt meg a tüszõrepedés. Tesztelni a ciklusaid függvényében kell elkezdeni, ha abból indulunk ki h szabályosak a 11. nap elõtt nem érdemes elkezdeni. Remélem tudtam segíteni!

Ez sajnos sok mindentõl függ.Pl.: mire kaptad a Clostit? azért m nem volt vérzésed, vagy rendszertelen volt, esetleg a peteérés támogatására, napi 1 v 2 tabletta? Van aki a 3., van aki z 5. nap kezdi el szedni. Nekem peteérés támogatásra adta a doki az 5. naptól napi 1x kellett szednem, ciklusaim szabályosak 28-30 naposak és a 16. nap történt meg a tüszõrepedés. Tesztelni a ciklusaid függvényében kell elkezdeni, ha abból indulunk ki h szabályosak a 11. nap elõtt nem érdemes elkezdeni. Remélem tudtam segíteni!
Szia, én is most kezdtem el a closti-t szedni, a harmadik cn-tól napi 2*1 szemet, de én most a 18. napon vagyok, de tegnap a jobb oldalamon (petefészek környékén) olyan nyomó fájdalom volt tegnap este többször is.Azt sem tudom, ha pld. tegnap este pl. akkor repedt meg a petesejtem, akkor ma még számítana-e, hogy együtt vagyunk, vagy lekéstünk róla?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!