Találatok a következő kifejezésre: Ha a tabi után (44 db)

Valószínûleg egyik sem. Mert az egy lórúgásnyi hormon.
A 72 órás tani idõ elõtt hozta meg a vérzésedet. Innentõl kezdd el számolni a következõ ciklusodat. de az lehet, hogy nem 28 nap lesz, mert ennyi hormontól simán felborulhat a hormonrendszered, de nagyon.
elõször bizonyosodj meg róla hogy nem vagy terhes ielõtt még a következõ menzidre készülnél...

Ha 1 tabi után abba kellett hagynom a szedést, mennyire zavarta össze a szervezetem?

9 hónapig szedtem normálisan, majd ugye megtartottam a 7 napos szünetet és bevettem újra az 1. szemet, sajna utána tudtam meg, hogy m?tét miatt abba kell hagynom...

Legjobb válasz: Össze-vissza vérezgetés elõfordulhat.

Össze-vissza vérezgetés elõfordulhat.

Erősítsetek meg kérlek! Most a fog. Gátló tabi véd a 7naos szünetben is? Illetve ha a 7nap után már az 1. tablettától teljesen ok a dolog?

Sok helyen hallottam h a 7napos szünetben is véd. De a tájékoztatóban az van h ha 1napot kihagysz akkor a kövi 7napban más fog gátló eszköz ajánlott!(magyarul 7napig kéne szedni h újra teljesen védjen) Azaz csökken a hatása. Eleve nem szedem 7napig és mikor elkezdem akkor is még 7napig kéne szedi h védjen. Most én értem nagyon félre vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: A 7 napos szünetben is véd.

A 7 napos szünetben is véd.
te milyen fogamzásgátlót szedsz? mert ez a kérdés engem is érdekelne, hogy a 7napos szünetben amikor még nem jött meg, vagy esetleg már elmúlt, akkor is biztonságos e .
A kérdező hozzászólása: novynette. Igazából én már 1, 5éve szedem de mostanában olyanokat olvastam h véd a 7napos szünetben. Eddig úgy használtuk barátommal h a 7napos szünetbe eleve nem mert megvan, utána meg 7napon keresztül szedtem mire óvszer nélkül csináltuk.
A kérdező hozzászólása: Az igazából nem izgat mert ugyse csinálnánk.....és a 7napos szünet utáni 7napban is? Amikor még csak 1-2tabit szedtem be...
Persze hogy véd folyamatosan! Nem kell óvszer mellé, ha rendesen szeded!

Ha szülés után (2 hónappal) kezdem el megint szedni a fogamzásgátlót (Yasminelle), akkor a menses első napján kell bevennem a tabit? Ha ma jött meg akkor nekem a péntek felirat melleti tabit kell beszednem, vagy kezdhetem a hétfőivel is?

Legjobb válasz: Szerintem a péntekivel kell kezdeni.Kérdezd meg a nõgyógyászod, hogy jó e szülés után elkezdened szedni a tabit vagy még kell várnod.Erre csak õ tud érdemleges választ adni.

Szerintem a péntekivel kell kezdeni.Kérdezd meg a nõgyógyászod, hogy jó e szülés után elkezdened szedni a tabit vagy még kell várnod.Erre csak õ tud érdemleges választ adni.
amilyen nap van ma, azt a bogyót kell bevenni.

Ha a doki azt mondta, az első hónap után véd a tabi, akkor?

Ezt most úgy értette, hogy a 21 szem beszedése utántól kezdve szabad gumi nélkül, vagy 21 nap, 7 napos szünet+a legels? bogyó a következ? levélb?l? Ha ez az utóbbi, és én pl. este 6kor veszem be, akkor még aznap lehet 3-4 órán belül, vagy csak másnap reggel, hogy biztosan felszívódjon? (mellesleg a betegtájékoztató szerint az els? naptól kezdve véd, de ha már 3 hetet kibírtunk, nem akarnám az utolsó pillanatban elrontani, de így meg lehet, túlóvatoskodom...?:)

Legjobb válasz: Ha a doki azt mondta, az elsõ hónap után véd a tabi, akkor? lehet csak poénkodott. senki nem fog erre válaszolni, kérdezzd meg a dokit

Ha a doki azt mondta, az elsõ hónap után véd a tabi, akkor? lehet csak poénkodott. senki nem fog erre válaszolni, kérdezzd meg a dokit
Nem azt mondta, hogy az elsõ hónaptól? Érdekes. Én úgy tudom, hogy ha a menzesz elsõ napján kezded el szedni, akkor onnantól véd. Szerintem a doki óvatoskodja túl:)
az elsõ naptól véd..
Az én dokim két hetet mond. Véleményem szerint várd meg a két hetet.
A kérdező hozzászólása: A 21 szem beszedésén túl vagyok, és ma van a szünetem utolsó napja, a két hét már bõven megvan.:) Köszi a válaszokat!
akkor meg már lehet nyugodtan szexelni :D

Normális, ha a 72 órás tabi bevétele után 5 nappal barna folyásom volt reggel? és egész nap barna folyásom lesz utána?

Legjobb válasz: Igen, normális, hogy felborul a hormonháztartásod a 72 órás tabi bevétele után. És nem tudni, hogy mikor lesz bármilyen folyásod.

Igen, normális, hogy felborul a hormonháztartásod a 72 órás tabi bevétele után. És nem tudni, hogy mikor lesz bármilyen folyásod.
Igen, ez normális. emlékszem, amikor nekem kellett bevennem ilyet, nekem is kb 6 nap múlva jelentkezett egy kevés megvonásos vérzés, és a tájékoztató is ezt írja. nem tart annyi ideig mint egy normál menstruáció.
A kérdező hozzászólása: kösziii:)
elõször esetleg olvasd el a papírját, mert talán beleírták!

Minden rendben a tabival ha a vérzésem az elején kissé "darabos" (mint mikor még nem szedtem tabit)? A 4. levél után 1 nappal rövidebb volt, ez normális?

Rendesen szedtem, egy alkalmat kivéve de 10 órán belül pótoltam.

Legjobb válasz: Hogy kevés lett a vérzésed az normális. Tudtommal a 3. hó után van gáz hanem állítódik be vagy nem stimmel valami. Ha a darabos alatt vérrögöket értesz, akkor szerintem vas hiányos vagy.

Hogy kevés lett a vérzésed az normális. Tudtommal a 3. hó után van gáz hanem állítódik be vagy nem stimmel valami. Ha a darabos alatt vérrögöket értesz, akkor szerintem vas hiányos vagy.
A kérdező hozzászólása: Tényleg vashiányos vagyok, csak amiatt aggódom mert tabi elõtt mindig sok volt de ugyaneddig tartott. Tabi óta kevesebb de a napok száma nem változott csak most. :S

Az baj ha közvetlen a 7 napos szünet után a tabit fél órával később vettem be és közvetlen evés után?

Legjobb válasz: Nem baj. Nem gyõzzük hangoztatni, hogy ott a betegtájékoztató, amit el kell olvasni. Szépen le van írva, hogy ha a megszokott idõtõl számolva 12 órán belül beveszed a tabit, akkor nem lesz semmi baj. Az meg tök mindegy, hogy épp elõtte ettél.

Nem baj. Nem gyõzzük hangoztatni, hogy ott a betegtájékoztató, amit el kell olvasni. Szépen le van írva, hogy ha a megszokott idõtõl számolva 12 órán belül beveszed a tabit, akkor nem lesz semmi baj. Az meg tök mindegy, hogy épp elõtte ettél.
Nem. :)

Akkor is véd a tabi 1 hónap után, ha az számomra nem a megfelelő?

Ha mondjuk kiderül, h nekem nem ez a megfelel?, m pl. még a 4.hónap után is sokáig menstruálok t?le(doki azt mondta, h az els? 1-2 hónapban ez normális), akkor azért még véd a terhesség ellen??

Legjobb válasz: Attól még véd, de szerintem érdemes lenne felkeresni a dokid és ha szükséges, írass fel másik tabit. Vagy szedj sok c-vitamint, az is jó hatásos szokott lenni ilyen probléma esetén.

Attól még véd, de szerintem érdemes lenne felkeresni a dokid és ha szükséges, írass fel másik tabit. Vagy szedj sok c-vitamint, az is jó hatásos szokott lenni ilyen probléma esetén.
Háááááát, én nem vennék rá mérget, hogy igen! Hiszen, ha van ilyen mellékhatás, akkor valószínûleg ahhoz nem tartalmaz elég hormont a te tabid, hogy a szervezetednek elég legyen. Pl. a Lindynette 20 és a Lindynette 30 közt is az a különbség, h a 30-ban több hormon, van akinek csak ez a mennyiség jó. De szerintem erre a kérdésre a dokid kielégítõbb választ tud adni.
A kérdező hozzászólása: köszi!orvosnál már voltam, mert most az elsõ levélnél voltak gondok, de mondta, h ez normális, és, ha a másodiknál is lesz, az is normális, na de akkor az elsõ levél után már véd vagy nem?mert ugye, az, h nekem az nem megfelelõ majd késõbb derül ki, de erre nem mondott semmit:S:S
védeni sztem véd ha fellépnek mellékhatások, akkoris! (kivéve ha kihányod/kif.sod mielõtt még felszívódna de az ugye más kérdés :P)
nekem is ilyen gondom volt, de attól ugyanúgy véd.de menj el dokihoz és madj ír fel 3fázisú tablettát, ami beállítja majd a menstruációd.
A kérdező hozzászólása: voltam dokinál, azt mondta, hogy ez normális.mást nem mondott.

Mi történne akkor, ha elfelejteném bevenni a tabit vagy mondjuk hasmenésem lenne a ciklusom fele után, és a kimaradt tabit nem pótolnám, de a ciklus hátralévő napjain ugyanúgy szeretkeznék a barátommal, mintha mi sem történt volna?

Nem történet ez meg vele, csak kíváncsi vagyok, hogy mi lenne. Elvileg akkor már nincs peteérés (mondjuk legyen ez a 17. nap, csak hogy konkrátumot mondjak). A kimarad tabi miatt ilyenkor beindulhat a peteérés, amellett, hogy utánra rendesen bevenném? Vagy ez attól is függ, hogy milyen régóta szedem? És az addig beszedett tabletták hatása teljesen elmúlik egy kimaradt nap miatt és az utána lév? tabik már semmit sem érnek?

Legjobb válasz: Olvasd el a használati útmutatót. Nem biztos, hogy teherbe esnél, de nagyobb lenne az esélye, mint normál esetben. Semmi esetre se próbáld ki, ha csak nem akarsz egy babát. De ha elfelejted bevenni a következõt 12 órán belül, akkor másképp is kell védekezni, különben lehet, hogy gáz lesz.

Olvasd el a használati útmutatót. Nem biztos, hogy teherbe esnél, de nagyobb lenne az esélye, mint normál esetben. Semmi esetre se próbáld ki, ha csak nem akarsz egy babát. De ha elfelejted bevenni a következõt 12 órán belül, akkor másképp is kell védekezni, különben lehet, hogy gáz lesz.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a betegtájékoztatók, meg nem is akarok ilyen helyzetbe kerülni. Csak azt nem értem, hogy ha megakadályozza a peteérést, akkor egy tabi kimaradása miért jár ilyen következménnyel. Mert pl ha hasmenésem lenne, de én úgy gondolom, hogy eltelt annyi idõ, hogy a tabi felszívódjon, de mégsem telt el... Kicsit félek az ilyen dolgoktól :-(
Ez megzavarná a ciklust, és esetleg lenne egy rendkívüli peteérés. Ne próbáld ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!