Találatok a következő kifejezésre: Ha a túladagolom, (12 db)

Mi a teendő ha valaki tűladagolja az amfetamin vagy a metamfetamint?

és mikor kell a mentő? ájuláskor?

Legjobb válasz: Túladagolás esetén, ha tablettás formában szedte, akkor gyomormosás, hûtés (ha nagyon felmegy a testhõje), infúziók (mert sokat izzad/hány és pótolni kell a folyadékot), vérnyomás csökkentõk, EKG-monitorozás és a ritmuszavarnak megfelelõ gyógyszerelés, szükség esetén defibrillálás. Amúgy nincs olyan "kritérium", hogy mikor kell mentõ. Ha valaki bármilyen drogot túladagol, akkor mindig kell (ha pedig nehézlégzése, mellkasi szorítása, tudatzavara, eszméletvesztése van akkor pláne). Mert pl. elájulhat amiatt, mert sokat pörgött és kiszáradt, de amiatt is, mert agyvérzést kapott vagy súlyos ritmuszavara van. Továbbá, túladagolásoknál az utóbbi kettõ dolog eléggé hirtelen következhet be, nem mindig vannak bevezetõ tünetek. Amúgy szerintem is megérdemli a sorsát az összes narkós...

Túladagolás esetén, ha tablettás formában szedte, akkor gyomormosás, hûtés (ha nagyon felmegy a testhõje), infúziók (mert sokat izzad/hány és pótolni kell a folyadékot), vérnyomás csökkentõk, EKG-monitorozás és a ritmuszavarnak megfelelõ gyógyszerelés, szükség esetén defibrillálás. Amúgy nincs olyan "kritérium", hogy mikor kell mentõ. Ha valaki bármilyen drogot túladagol, akkor mindig kell (ha pedig nehézlégzése, mellkasi szorítása, tudatzavara, eszméletvesztése van akkor pláne). Mert pl. elájulhat amiatt, mert sokat pörgött és kiszáradt, de amiatt is, mert agyvérzést kapott vagy súlyos ritmuszavara van. Továbbá, túladagolásoknál az utóbbi kettõ dolog eléggé hirtelen következhet be, nem mindig vannak bevezetõ tünetek. Amúgy szerintem is megérdemli a sorsát az összes narkós...
Hagyni a drogost, hadd tanuljon a saját hibájából. Ha nagyon sajnálod, és már a szíve is leállt az aritmia következtében, esetleg kihívhatod a mentõt, hogy megállapítsák a halál beálltát.
A kérdező hozzászólása: ha neked lenne egy ien rokonod máris másképpen látnád a dolgot
ne engedd a napra!!!!!!

Ha kicsit túladagolom a fehérjét akkor az nőni is segíthet?

Egy fél éve elkezdtem komolyabban edzeni(8kg hozott izomba) és persze fehérjét meg aminosavakat meg vitaminokat kezdtem el ezzel egy egyidejűleg szedni a gyorsabb fejlődés érdekében. Na és ezek miatt pattanásosabb lettem mint előtte így arra gondoltam talán megdobta a hormonszintem. Ez fasza eddig de nem tudom hogy a növekedési hormonra is jó hatással van-e vagy csak a tesztoszteronra...valamint ha sok,jó kajától nagy és erős leszel akkor még növésben lévő szervezetnek is segíthet egy kis túladagolás.Itt ne gondoljatok hatalmas túladagolásra csak 150g helyett 200g. Mit gondoltok van benne valami reláció?

Legjobb válasz: Ha fejlõdsz ne variálj, ha nem akkor megpróbálhatod kicsit emelni az adagot

Ha fejlõdsz ne variálj, ha nem akkor megpróbálhatod kicsit emelni az adagot
A kérdező hozzászólása: lehet nem írtam le elég egyértelmûen de én a testmagasságomon is szeretnék kicsit növelni, persze tudom ez nem ilyen egyszerû, de a növekedési hormon szintem szeretném magasan tudni amennyire ez lehetséges.
Az genetikailag meghatározott, kajával nem nagyon tudod változtatni. Ha kórosan alacsony vagy és még nyitottak az úgynevezett epifízis fugák (csontok növekedési zónái) akkor akkor kaphatsz orvosi elõírásra növekedési hormon kezelést.
Napi 2 g x ttkg fehérje kell. Ennél több nem fog elõnyöket hozni, max drágábbat sza rsz. Nem lesz tõle több sem a növekedési hormon termelésed, sem a növi hormon. A magasságod nem tudod befolyásolni, az genetikailag elõre eldöntött.
A kérdező hozzászólása: hát korosan nem vagyok alacsony, de a saját ideálomhoz még kellene pár centi(3-4), de mint már leírtam nem akarok nagy dolgot csak kihozni a maximumot ami még bennem van és reménykedni hogy az elég lesz :)
Reménykedni lehet, de semmivel nem tudod befolyásolni azt hogy magasabb legyél.
A kérdező hozzászólása: lefekvés elõtti HG serkentõ kapszulák-nak van értelme szerintetek?
Én nem hiszek benne, de ha megnyugtat, akkor próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: azért csak úgy unalomból nem szeretek minden szart kipróbálni, esetleg tudsz valamit amit te kipróbálnál ha kéne HGH-ra ?

Ha a magnéziumot túladagolom, abból milyen problémám származhat?

2*1 béres mgb6-ot szedek, plussz 1 pezsg?tabi, azt mondták, hogy ez sok.

Legjobb válasz: Szia,nem sok egyáltalán,nem lehet tuladagolni,mert amire nincs szüksége a szervezetednek azt kiüriti ugyis. Én 4×2 szedtem belöle(orvosi utasitásra) mégse volt sok. 37 hetes kismama.

Szia, nem sok egyáltalán, nem lehet tuladagolni, mert amire nincs szüksége a szervezetednek azt kiüriti ugyis. Én 4×2 szedtem belöle(orvosi utasitásra) mégse volt sok. 37 hetes kismama.
Ha túladagolod a magnéziumot, akkor hasmenéssed lesz.34hetes kismama
elsõ hozzászólónak igenis tul lehet adagolni a magnéziumot és a calciumot is....(ca tuladagolásnál pl, szivritmus zavar, szivleállás tb. lehetséges, de ahozz tényleg hatalmas mennyiséget kell bevinni vagy hirtelen, vagy folyamatosan)de kérdezõ amit te szedsz az nem sok...pezsgõtabisnak amugyis csak kb a fele épül be a szervezetedbe
ja azt elfelejtettem hozzá tenni h veseeleégtelenségbe szenvedõknél gázos csak...

Mi történhet ha a beteg túladagolja a cipralex nevű antidepreszánst?

Legjobb válasz: A túladagolás tünetei a következõk lehetnek: szédülés, remegés, izgatottság, görcsroham, kóma, hányinger, hányás, szívritmusváltozás, vérnyomáscsökkenés és a folyadék-, illetve a sóháztartás zavara. Az orvoshoz vagy a kórházba vigye magával a Cipralex dobozát!

A túladagolás tünetei a következõk lehetnek: szédülés, remegés, izgatottság, görcsroham, kóma, hányinger, hányás, szívritmusváltozás, vérnyomáscsökkenés és a folyadék-, illetve a sóháztartás zavara. Az orvoshoz vagy a kórházba vigye magával a Cipralex dobozát!
amúgy ha nagyon túl adagolod magad az elsõ 3 órában beáll a kóma majd rá egy fél órára és beáll a fizikai halál óvatosnak kell lenni nagyon én nem ajánlom senkinek mert izomgörcsök közepette a gyógyszer már nem hat a parafóbiákra ezért fájdalmas hosszú sírós halála lesz de ami biztos , hogy egy tabletta egy egészséges felnõtt embert nem öl meg
attól függ, mennyire.
A kérdező hozzászólása: Nem válasz. Azért kössz.
A mellékhatások felerõsödnek, vagy egyenesen újak jönnek.
de minden le van írva a beteg tájékoztatóban, ha az orvos felírt egy adagot, és azt nem bírod, jelezni kell.de nem biztos hogy túladagolás történt, lehet hogy a kezdõ adag sok.de általában kis adagban kezdik 5 mg.aztán késõbb emelik ha szükséges.én is ezt szedem 1 éve, és jó.az elején rossz volt, kb 3 hétig, de aztán mindíg jobb, és jobb lett.ha pedig magadtól vettél be többet, akkor menj el az ügyeletre ha rosszul vagy, vagy hívd ki õket.jobbulást!
Nekem az elsõ alkalommal 10mg-ot "kellett" bevennem és nagyon rosszul lettem. folyamatos szédülés, izzadás, erõs szívdobogás, hányinger, kézremegés, szájzár, elég durva volt, egy hét múlva egyáltalán nem éreztem már semmit sem. a tájékoztató szerint, ha túladagolok, akkor kórházba kell menni, bár nem tudom, hogy ott pl. a gyomormosáson kívül mit tudnak tenni, bár valószínû az sem segítene, hiszen már a nagy része felszívódott.

Ha túladagolom a Paralent (fájdalomcsillapító) milyen mellékhatásai lehetnek? (Sürgős)

egyszerre többet ha beveszek pl.

Legjobb válasz: Attól függ, mennyit veszel be.

Attól függ, mennyit veszel be.
A kérdező hozzászólása: Ha pl. beveszek 6-ot?
Fájhat a gyomrod és nem tesz jót a májadnak, de nem halálos, ha ez érdekelne.
A kérdező hozzászólása: "iskolaundor" ám köszi :)

Mi történik, ha valamilyen vitamint/vitaminokat túladagolom? (pl:A, B-komplex, C vitamin, niacin, cink)

Keerestrem neten,de nem találtam ezek közül egyiket sem,mi lenne tóladagolásnál...

Legjobb válasz: Véletlen nem lehet túladagolni. Ha véletlen kettõt veszel be egy nap, semmi nem fog történni. De azért figyelj oda és bogyó mellé felesleges pezsgõtabletta is, vagy válassz széles spektrumút, amiben minden megvan. Nem jó keverni, mert a napi szükséglet van mindegyikben.

Véletlen nem lehet túladagolni. Ha véletlen kettõt veszel be egy nap, semmi nem fog történni. De azért figyelj oda és bogyó mellé felesleges pezsgõtabletta is, vagy válassz széles spektrumút, amiben minden megvan. Nem jó keverni, mert a napi szükséglet van mindegyikben.
"Az A-vitamin túladagolása ritka, fõleg vitaminkészítmények nem elõírásszerû szedésénél lép fel. Az ilyenkor jelentkezõ tünetek: fejfájás, bõrhámlás, a csontok elváltozása, vesebántalmak, ízületi fájdalmak. A ß-karotin túladagolásakor a bõr fõleg a tenyéren és a talpon sárgásan elszínezõdhet, ez azonban nem mérgezõ hatású." "A niacin extrém túladagolása arra fogékonyak számára veszélyes lehet, nagymértékû túladagolás akár epilepsziás rohamot is kiválthat. Megromolhat a cinkháztartás, ami várandós anyák számára jelent veszélyt, mivel cinkhiány esetén gondok lehetnek a magzat fejlõdésével." "a magas cink-bevitel csökkentheti, vagy akár gátolhatja is a vas és a réz felszívódását, ennek hatására gyengül az immunrendszer, szívelégtelenséget és vérszegénységet okozhat." szóval ésszerûen kéne szedni õket, nem tömni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Sokat segítettél!
...de fontos kérdés lenne itt, hogy mi a "magas" dózis.Mert a gyógyszertárban/drogériákban kapható vitaminok elég szerény dózisúak.Azokat hatalmas önfegyelem és sok pénz árán lehetne csak túladagolni:) A niacinról jó lett volna tudni, melyik fajta:nikotinsav, vagy nikotinsav-amid?A nikotinsav sokkal hatásosabb, és tulajdonképpen egyiket sem lehet túladagolni, lévén, hogy vízben oldódóak, de a nikotinsavtól, ha egyszerre sokat veszünk be kivörösödhetünk, ami természetes jelenség ugyan, de ijesztõ lehet, ha váratlanul ér.

Mi történik, ha túladagolom a fogamzásgátlót?

Azért szedem, hogy n?jön a mellem és elmúljanak a pattanásaim. Ha többet veszek be, akkor gyorsíthatom a folyamatot? Lehet t?le esetleg valami bajom?

Legjobb válasz: A melled nem fog nõni, akkor sem ha egy csomaggal beveszel egyszerre! És igen, lehet bajod, ugyanis ha nem tudnád felboríthatja a hormonjaidat!

A melled nem fog nõni, akkor sem ha egy csomaggal beveszel egyszerre! És igen, lehet bajod, ugyanis ha nem tudnád felboríthatja a hormonjaidat!
Nem biztos, lehet, hogy még több lesz mint volt, vagy olyan helyen nõ ki szõröd, ahol nem kellene.. Nem beszélve arról, hogy a mensid teljesen felborulhat, össze - vissza meglehet, és nem egészséges. Szerintem légy egy kicsit türelmesebb.
Úgy gondolom 1 hónapot igazán kilehet bírni...nekem annyi idõ alatt jött helyre a hátam meg persze én szoliba is mentem miatta...nem véletlen hogy az van kiadva hogy egy nap csak 1et kell bevenni, ez felelõtlenség
Ezt a mellnövekedést el ne hidd már!!!!!! Én normálisan szedtem és a pattanásaim eltûntek pedig nagyon sok volt és csúnya:( ESZEDBE NE JUSSON MÁSHOGY SZEDNI MINT AHOGY KELL!!!!!!
Megérné túlgyógyszerezni magad a pattanások miatt? Mert szerintem nem, legyél inkább türelmes, mert ez egy veszélyes játék.
Na álljatok le. A melle növekedhet, nekem nõtt egy kosárméretet, viszont nem feltétlenül. Szóval egyáltalán nem biztos h neked is. Viszont ne adagold túl, nincs semmi értelme, és csak sok felesleges hormont juttatsz a szervezetedbe. Azt a napi egyet szedd be és légy türelmes, nem egyik napról a másikra fog csoda történni.
A kérdező hozzászólása: De ha összezavarodik a hormon, akkor elmúlnak a pattanásaim?
Az enyémnek benne van a tájékoztatóján. Hüvelyi vérzés, ezt írja.

Mi van akkor, ha túladagolom a C vitamint?

C-vitamin Cink tablettát szedek a béres félét. Azt akarom, hogy gyorsabban rendbe rakja a közérzetem. lehet gond, ha nem 1,hanem 2 tablettát veszek be egy nap?

Legjobb válasz: napi 1000 mg feletti C vitamin dózis az arra hajlamosoknál hasmenést okozhat. A C vitamin vizelettel ürül, viszont, ha sokáig extrém mennyiség jut a szervezetbe vesekõ képzõdésre hajlamosít. Ennek az esélye gyakorlatilag nulla.

napi 1000 mg feletti C vitamin dózis az arra hajlamosoknál hasmenést okozhat. A C vitamin vizelettel ürül, viszont, ha sokáig extrém mennyiség jut a szervezetbe vesekõ képzõdésre hajlamosít. Ennek az esélye gyakorlatilag nulla.
Nem tudsz annyit beszedni belõle, hogy bajod legyen.
Mondjuk a fémekkel, mint Cink, Króm, azért érdemes vigyázni.
Ha túl sokat szedsz be, akkor drága lesz a vizeleted. Másról nem tud az orvostudomány.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, az utolsón jót nevettem :D

Mi lesz velem ha tuladagolom a C-vitamint? Mien tünetek leszenk ha 5 nél többet veszek be? 11/L

Legjobb válasz: A C-vitamin vízben oldódik így nem lehet túladagolni, mert kipisiled. De ha sokszor játszanád ezt el lerakódna a veséidben, és elõbb-utóbb veseköved lenne(ahogy már írták). A kérdés inkább az, hogy miért tennél ilyet? Kicsit drága ahhoz, hogy 5ösével dobáld magadba.

A C-vitamin vízben oldódik így nem lehet túladagolni, mert kipisiled. De ha sokszor játszanád ezt el lerakódna a veséidben, és elõbb-utóbb veseköved lenne(ahogy már írták). A kérdés inkább az, hogy miért tennél ilyet? Kicsit drága ahhoz, hogy 5ösével dobáld magadba.
Elméletben talán, de gyakorlatban nem lehet túladagolni, mert nem raktározza a szervezet. A fölösleg kiürül.
C-vitamint NEM LEHET túladagolni. Ha sokat veszel be, símán kiürül a szervezetedbõl. Elég sokra van szüksége a szervezetnek. Többre, mint amennyit általában bevesznek az emberek.
Hányinger, hasmenés, esetleg vesekõ
Egyszerûen kikerül a szervezetedbõl vizelettel.
A lepontozás nagyon megy, persze indokolni, érvelni nem tudnak. Egyébként pont ilyenekbõl látszik, hogy valakinek igaza van-e vagy sem....
Kipisiled a felesleget.
Túladagolni nem lehet, mert kiürül, ahogy írták. Viszont vesekövet sem okoz, ez egy eléggé elterjedt butaság.
A kérdező hozzászólása: Hát jó én nem akarom túladagolni csak megkérdeztem mert mindent tudni akarok
"C-vitamint NEM LEHET túladagolni. Ha sokat veszel be, símán kiürül a szervezetedbõl. Elég sokra van szüksége a szervezetnek. Többre, mint amennyit általában bevesznek az emberek." szia. neki van igaza! Nem lesz semmi bajod tõle és a napi ajánlott 18 éven aluliaknak 1000-2000 mg.
Egyszeri alkalommal nem lesz gond. Igyál sok folyadékot! Esetleg még olyan mellékhatása lehet, hogy nehezen alszol el éjjel max 2 napig, de inkább csak aznap este.
Kipisiled. Csak akkor lesz bajod, ha évtizedeken keresztül 1000 mg-nál többet veszel be naponta.
Távozik a vizelettel. Ha kevés folyadékot iszol és a napi ajánlott mennyiséget rendszeresen és nagy mértékben túlléped, akkor vesekõ kialakulhat valamint extrém esetben gyomorfekély is a magas savtartalom miatt.
A kérdező hozzászólása: A piacon a felibe kerül
Ha tényleg túladagolod, amit úgy érsz el, hogy tényleg sokat kell ahhoz bevenni, akkor veseköved lehet.
A kérdező hozzászólása: koszi valaszt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!