Találatok a következő kifejezésre: Ha a történő (2557 db)

Piton miért viselkedett Harry-vel mindig olyan gonoszul, ha a történet végén meg kiderül, h az volt a feladata, h megvédje Harry-t?

Legjobb válasz: Szerintem õ egyszerre utálta és kedvelte is. Utálta, hiszen James volt az apja, aki állandóan szekálta, ráadásul Lily õt választotta. Viszont kedvelte is valamennyire, épp azért, mert Lily fia. És azért is viselkedett így, hogy senki se tudja meg, hogy igazából védelmezi õt.

Szerintem õ egyszerre utálta és kedvelte is. Utálta, hiszen James volt az apja, aki állandóan szekálta, ráadásul Lily õt választotta. Viszont kedvelte is valamennyire, épp azért, mert Lily fia. És azért is viselkedett így, hogy senki se tudja meg, hogy igazából védelmezi õt.
õ igazából mindig is megvédte harryt az apja miatt nem szerette az harry apjával járt együtt az iskolába és james mindig szivattyú pitont
Jaj ez most nekem nagy spoiler volt. :D Bocsi az off-ért. :)
Na szegény, most lelõttük neked a "poént". :D
Ha kiolvastad a könyvet akk hogy nem jöttél rá hogy az apja miatt utálta???
Mert piton nem egy érzelgõs típus, nem mutatja ki az érzéseit, nehogy fájdalmat okozhassanak neki ezzel. Egyedül Dumbledore elõtt nyílt meg Lily iránti szerelmét elmesélve. Másrészt meg õ csak szerepet játszott a roxfordban, mert voldemortnak azt adta be meg hogy közbe még a sötét oldalon van. Pedig õ már jófiú lett. De nem imádhatta Harry-t hisz a sötét nagyúr figyelte õt.

Ha a haverjaimnak mesélek valami velem történt élményt, esetet, hogyan kell úgy elmesélni, hogy érdekelje és ne untassa őket?

Hogyan lehet elérni hogy ne unják amit elmesélek?

Legjobb válasz: Kerüld el, hogy mindenfélét el akarj mesélni magadról, ami veled történt, különösen, ha azok nem túl érdekesek. Csak akkor mesélj el valamit, ha tényleg valami olyan eset történt veled, ami esetleg másokat is érdekel. Különben kerülni fognak. Azt nem lehet valakinek neten megtanítani, hogy hogyan meséljen érdekesen. Vagy tudsz így mesélni, vagy nem...

Kerüld el, hogy mindenfélét el akarj mesélni magadról, ami veled történt, különösen, ha azok nem túl érdekesek. Csak akkor mesélj el valamit, ha tényleg valami olyan eset történt veled, ami esetleg másokat is érdekel. Különben kerülni fognak. Azt nem lehet valakinek neten megtanítani, hogy hogyan meséljen érdekesen. Vagy tudsz így mesélni, vagy nem...
Ez egyfajta adottság, nem igazán tanulható. Vannak akik a semmirõl is érdekesebben tudnak mesélni, mint mások egy világraszóló szenzációról.

Amatõr írók! Naponta mennyit haladtok a történettel, és hogy akadályozzátok, meg, hogy folyton újrakezdjétek, ha nem érzitek elég jónak?

Legjobb válasz: Érdekes kérdés... mondjuk én jó ideje nem írok, de a napi 5-10 oldal profiknál azért egy kellemes napi adag. Átlag 2-3 oldal (Wordben A/4 alapbeállításokkal) amatõr írótól megfelelõ hosszú távon is, ez tartható menetrend. Figyelembe véve, hogy az elején nagyobb a lelkesedés, akkor úgyis többet ír mindenki. :) Hogyan akadályzod meg... na, ezzel a problémával még nem találkoztam, inkább az a gond, hogy sokan akkor sem kezdik el újból, mikor kéne, és egy rétestészta kapkodó, ide-oda csapongó történet lesz a végére. De ha úgy érzed, mindig újra kéne kezdened, mert nem elég jó a mû, akkor hallgass magadra. Viszont pár dolgot vegyél figyelembe. 1. Minden elsõ mû rossz. (Kivétel a zsenik. De õk ritkák. És hagyjuk, sosem használják a netet sem.) Ne erõltesd, nem lesz rögtön kiadáskész regényed, amiért versengenek a kiadók. 2. Ettõl még fejezd be. :) Ez is gyakorlás. 3. Ha úgy érzed, négy oldalt írsz, majd mindig újrakezded, az nem gond. Kb. háromszor elmegy. Negyedjére azért gondold végig, hogy ez így nem fog menni. Vagy ismred be, hogy nem vagy olyan jó szerzõ, mint amilyen szeretnél (kezdõ vagy, nyugalom), és add lejjebb az igényeidet (kompromisszum, legfeljebb utána ne mutogasd ország-világ elõtt a mûvet). Vagy nézd meg, mi lehet a gond: nem tetszik a stílusod? Válts, próbálj ki mást. Nem tetszik a fõszereplõ? Keress másikat! Nem jó a történet? Írj újat! Rossz a kezdés? Ez sok minden miatt lehet, de gondolkozz el, hogy jó szemszögbõl próbálod bemutatni a dolgokat, megfelelõ helyen kezdesz (a "lehetõ legközelebb a végéhez"). Sokszor segít, ha vázlatot írsz. Ha tényleg sokszor az az érzésed, hogy újra kéne kezdened, akkor elõbb hagyd a mûvet, helyette írj vázlatot. Ez mutatja majd a történetet. Ha ezt nem érzed elég biztosnak, akkor itt az alapoknál lesz a hiba, hagyd az írást egy kicsit, gyúrj a sztorira. Amúgy ami még segíthet: olvasd újra el az addig írtakat. Ez visszaráz a történet hangulatába, könnyebb tõle írni is, felvenni a fonalat. Ha ez sem hozza meg a kedvet, még mindig inkább újrakezdenéd, sõt, az érzés egyre erõsödik, akkor hagyd egy kicsit, ne írj. Csinálj mást. Ha egy hét múlva újraolvasod és még mindig csípõbõl törölnéd az egészet úgy, ahogy van, akkor az tényleg rossz lehet... ha semmi (se vázlat, se a koncepció megváltoztatása, se alaposabb kidolgozás, se annak elfogadása, hogy kezdõ vagy) nem segít, akkor talán nem az írás a te hobbid. Mert valószínûleg az igényeid olvasóként magasabbak, mint amilyen szinten írni tudsz, és ez annyira frusztrál, hogy emiatt nem tudsz az írásra koncentrálni. Van ilyen. Én ezért nem rajzolok. :)

Érdekes kérdés... mondjuk én jó ideje nem írok, de a napi 5-10 oldal profiknál azért egy kellemes napi adag. Átlag 2-3 oldal (Wordben A/4 alapbeállításokkal) amatõr írótól megfelelõ hosszú távon is, ez tartható menetrend. Figyelembe véve, hogy az elején nagyobb a lelkesedés, akkor úgyis többet ír mindenki. :) Hogyan akadályzod meg... na, ezzel a problémával még nem találkoztam, inkább az a gond, hogy sokan akkor sem kezdik el újból, mikor kéne, és egy rétestészta kapkodó, ide-oda csapongó történet lesz a végére. De ha úgy érzed, mindig újra kéne kezdened, mert nem elég jó a mû, akkor hallgass magadra. Viszont pár dolgot vegyél figyelembe. 1. Minden elsõ mû rossz. (Kivétel a zsenik. De õk ritkák. És hagyjuk, sosem használják a netet sem.) Ne erõltesd, nem lesz rögtön kiadáskész regényed, amiért versengenek a kiadók. 2. Ettõl még fejezd be. :) Ez is gyakorlás. 3. Ha úgy érzed, négy oldalt írsz, majd mindig újrakezded, az nem gond. Kb. háromszor elmegy. Negyedjére azért gondold végig, hogy ez így nem fog menni. Vagy ismred be, hogy nem vagy olyan jó szerzõ, mint amilyen szeretnél (kezdõ vagy, nyugalom), és add lejjebb az igényeidet (kompromisszum, legfeljebb utána ne mutogasd ország-világ elõtt a mûvet). Vagy nézd meg, mi lehet a gond: nem tetszik a stílusod? Válts, próbálj ki mást. Nem tetszik a fõszereplõ? Keress másikat! Nem jó a történet? Írj újat! Rossz a kezdés? Ez sok minden miatt lehet, de gondolkozz el, hogy jó szemszögbõl próbálod bemutatni a dolgokat, megfelelõ helyen kezdesz (a "lehetõ legközelebb a végéhez"). Sokszor segít, ha vázlatot írsz. Ha tényleg sokszor az az érzésed, hogy újra kéne kezdened, akkor elõbb hagyd a mûvet, helyette írj vázlatot. Ez mutatja majd a történetet. Ha ezt nem érzed elég biztosnak, akkor itt az alapoknál lesz a hiba, hagyd az írást egy kicsit, gyúrj a sztorira. Amúgy ami még segíthet: olvasd újra el az addig írtakat. Ez visszaráz a történet hangulatába, könnyebb tõle írni is, felvenni a fonalat. Ha ez sem hozza meg a kedvet, még mindig inkább újrakezdenéd, sõt, az érzés egyre erõsödik, akkor hagyd egy kicsit, ne írj. Csinálj mást. Ha egy hét múlva újraolvasod és még mindig csípõbõl törölnéd az egészet úgy, ahogy van, akkor az tényleg rossz lehet... ha semmi (se vázlat, se a koncepció megváltoztatása, se alaposabb kidolgozás, se annak elfogadása, hogy kezdõ vagy) nem segít, akkor talán nem az írás a te hobbid. Mert valószínûleg az igényeid olvasóként magasabbak, mint amilyen szinten írni tudsz, és ez annyira frusztrál, hogy emiatt nem tudsz az írásra koncentrálni. Van ilyen. Én ezért nem rajzolok. :)
Van, hogy egy hónapig nem írok egy betût sem, és van, hogy megszáll az ihlet, és akár 10-15 oldalt is írok egy szuszra. A leggyakoribb eset a kettõ közötti: írok egy nap alatt 2-3 oldalt, utána napokig semennyit, csak hagyom érni a történetet, vagy az elõbb leírtakat csiszolgatom. Az újrakezdésre én nem szoktam késztetést érezni, inkább arra, hogy ne ott folytassam, ahol abbahagytam, hanem a történet egy másik pontját dolgozzam ki. Ha erre késztetést érzek, így is cselekszem. Az átkötõ részeket késõbb is meg lehet írni.
hát én képregény író/rajzoló vagyok, nemrég kezdtem bele, most a 11. oldalnál járok, az hogy mennyit haladok függ attól, hogy milyen kedvem van, meg hogy van-e inspiráció, mivel nemrég kezdtem a rekordom eddig 2-3 oldal volt egy nap. Elõröl max a rajzaimat szoktam kezdeni, bár photoshoppal úgy is javítok a kissebb hibákon
Minden a hozzáálláson múlik. Elhatározhatod, hogy minden nap írsz mondjuk 500 szót vagy 1000-t, de akkor minden nap írj rendszeresen. Elsõ változatot tekintsd piszkozatnak. Amíg írsz, ne javítsd. Amikor nincs ötleted, akkor átnézheted csiszolgathatod, vagy amikor kész a történet finomítgathatod.

Ha óvszerrel történik az aktus, és kétszer egymás után történik, ugye nem gond, hogy a szenvedély hevében nem történik törlés/mosás a péniszen?

Legjobb válasz: Ha a 2.-nál is húztok gumit, akkor nem. De remélem nem egy óvszert akarsz 2 aktusra felhúzni :D

Ha a 2.-nál is húztok gumit, akkor nem. De remélem nem egy óvszert akarsz 2 aktusra felhúzni :D
nem , ha a gumi külseje nem lett spermás
A kérdező hozzászólása: Dehogy akarok... Még csak az kellene, hogy ilyen hülyeséget csináljak :D De köszönöm a válaszokat. :)

Mi történik ha a diginet+tv havi számlát nem fizetem be elsejéig, csak ötödikén? Tesznek rá késedelmi kamatot? (5800Ft)

Legjobb válasz: Semmi nem történik. Valószínûleg még kamatot sem tesznek, ha mégis, akkor az is kb. 10 Ft lehet.

Semmi nem történik. Valószínûleg még kamatot sem tesznek, ha mégis, akkor az is kb. 10 Ft lehet.

Ha Svájcban történt a baleset, fizetni fog a biztosító?

Apukám hazafelé tartott Svájcból,amikor nekimentek oldalról,minden biztosítás papírja rendben.Rend?rt hívtak,elismerte a vétkes a hibáját.Ilyen esetben hogy m?ködik a kárrendezés?

Legjobb válasz: Szerintem úgy mûködik, hogy az itteni biztosító felveszi a külföldi partnerrel a kapcsolatot és azzal kifizetteti a kárt majd tovább adja a károsultnak. Velem is történt hasonló csak itt Mo-on és egy külföldi kamionnal. Majdnem egy évig zajlott a történet, de szerencsére van DAS jogbiztosításom és végül is rábírták venni õket, hogy fizessenek.

Szerintem úgy mûködik, hogy az itteni biztosító felveszi a külföldi partnerrel a kapcsolatot és azzal kifizetteti a kárt majd tovább adja a károsultnak. Velem is történt hasonló csak itt Mo-on és egy külföldi kamionnal. Majdnem egy évig zajlott a történet, de szerencsére van DAS jogbiztosításom és végül is rábírták venni õket, hogy fizessenek.

Mi történik akkor, ha a gimnáziumi tanuló félévi osztályzata elégtelen (1)? Már ez is bukás? Ha ez történik a második félévet probléma nélkül folytathatja?

Ez von maga után valami következményt, vagy csak értesítés? Van különbség a készségtantárgyak és egyéb tantárgyak között félévi elégtelen esetén?

Legjobb válasz: Èn énekbõl bukok :-D

Èn énekbõl bukok :-D
Én 9-ben félévkor buktam anno töribõl.. :( a félévit ugyan alá kellett volna iratni szülõvel, de ügyesen megoldottam, hogy az én ellenõrzõmet ne ellenõrizzék le, így még azóta sem tudják a szüleim, hogy gimiben buktam egyszer.. :D nincs semmilyen következménye, az a lényeg h év végén átmenjen. Nekem is sikerült azt az 1-est 3-asra felküzdenem az év végére :)
hogy lehet énekbõl megbukni? xd
Úgy, hogy kicsit dilis a tanár és egyeslett az elsõ két dogám és nincs több jegyem, de talán hétfõn a dilisje feleltetni fog ( énekeltetni fog) és talán kapok egy 4 est.

Mi történik akkor, ha a rendőrségen sikertelen szembesítés történik? Mi történik az üggyel pl: lopás esetén? Tételezzük fel, hogy mind két személy (vádlott, sértett) jelen van, mégis sikertelenné válik a szembesítés.

Legjobb válasz: A szembesítés egy nyomozati cselekmény. Vagy megerõsítik egymás állítását a felek (eredményes szembesítés), vagy tagadják (eredménytelen). Ettõl még az ügy megy tovább. Ügyvédre szüksége lehet mindkét esetben, mert a szembesítés eredményétõl függetlenül könnyen gyanúsított lehet. A magyar ügyészség pedig nem sokat töpreng azon, hogy meggyanúsítson valakit. A bíróságok pedig 97%-ban az ügyészség igényei szerint meghozzák az ítéletet.

A szembesítés egy nyomozati cselekmény. Vagy megerõsítik egymás állítását a felek (eredményes szembesítés), vagy tagadják (eredménytelen). Ettõl még az ügy megy tovább. Ügyvédre szüksége lehet mindkét esetben, mert a szembesítés eredményétõl függetlenül könnyen gyanúsított lehet. A magyar ügyészség pedig nem sokat töpreng azon, hogy meggyanúsítson valakit. A bíróságok pedig 97%-ban az ügyészség igényei szerint meghozzák az ítéletet.

Ha holocaustal nagyon "menő" dobálózni, akkor azzal a bizonyos 32-33-as ukrán népírtással ahol legkevesebb 7 millió ember halt meg azzal miért nem? És ha a nyugati világ szeme láttára történt akkor miért nem avatkoztak közbe?

az áldozatok száma elérheti a 10 milliót ebb?l 3,9 millió még csak gyerek volt.

Legjobb válasz: Azért, mert 32-33-ban történt. Akkor még senki se közölte nyíltan, hogy van egy felsõbbrendû faj és mindenki mást ki kell irtani.

Azért, mert 32-33-ban történt. Akkor még senki se közölte nyíltan, hogy van egy felsõbbrendû faj és mindenki mást ki kell irtani.
> A Szoviet Unió sokkal súlyosabb szintet ért el emberiség elleni bûncselekményekbe, õk mégse lettek megtorolva. Nekik nem kell bûneikért vezekelni... Hát persze. De nem csak a Szovjetunió sáros, hanem az USA is, MERT 1. A gyõztesnek minden szabad. 2. Háborús bûnöket csak a ***legyõzöttek*** követnek el. 3. Mi volt a Drezda elleni napalmbombás támadás, és hirosímai és nagaszaki atombomba ledobása, ha nem háborús bûntett?! 4. Mit csinálnak ma az amcsi pilóták Afganisztánban? Célbalõnek az esküvõi menetekre.
mert mindig a gyõztesek írják a szabályokat, és a gyõzteseket sosem vonják felelõsségre mivel õk vontak másokat. ennyi.
Holokamu...
Holo, mi?
Imrekertész? PólLendvay? Hivatásos rettegõk? Akik pont lekésték az auschwitzi gyorsot és azóta ebbõl élnek? Illetve, akiknek megölték a szüleit, még az õ megszületésük elõtt (!!!) ((ugye, érzed a gúnyt?)) és azóta mindig, mindenhol erre hivatkoznak, ha nem tetszik nekik valami abban az országban, ahol éppen élnek. Akik állandóan összecsomagolt bõröndökrõl kamuznak, miközben zsíros fizetést húznak Magyarországon, akiknek elemi érdekük a hollókoszt napi szinten való felemlegetése - mert az igazi munka büdös és nem opcionális - ja, ismerek párat :DDD
Te ismersz legalabb EGYETLEN embert, aki abbol el? De ne szovegelj, "hogy mindenki tudja", meg hasonlo badarsagokat. En ugyanis sem kozvetve sem kozvetlenul nem ismerek egyet se.
Marha jól meg lehet élni a hollókoszt-bizniszbõl, azért
A kérdező hozzászólása: nem a holocaustról van itt szó, hanem h ez a népírtás legalább ha nem súlyosabb volt attól amit néháhány zsidó felfûj és ami a durva h higgyétek el azok a zsidó bankárok akik manapság számon kérik az áldozatokért a pénzt maguk rendelték volna el, ha tudják h majd utánna százévig tudják követelni az adóságot sok más országon.. nem azok haltak meg akiknek kellett volna, hanem ártatlan emberek.. nem is errõl van itt szó még csak nem is szidom a holocaustot..(ez hogy is lehet amúgy?) hanem érdekes módon a náci bûnöket szeretik felrónni de szovjet népírtásokat és súlyos áldozatoakt meg szépen elnézik... érdekes oroszországnak kell egy minimálisan is bánnia bármit? Németországot gyakorlatilag a nemzeti identitásától fosztották meg azzal, hogy felrójjûák nekik a náci bûnöket.. utolsó: nem éhezés hanem éheztetés volt! teljesen irányított népírtás volt.
Mert az nem népírtás volt hanem éheztek az emberek aztán éhenhaltak.
Igen csak a holokauszttal dobálnak állandóan.A kommunizmus miatt jóval több ember halt meg mint a holokauszt miatt.
"A holokauszt egy jókora hazugságból eredõ fogalom, amelyet azért találtak ki, hogy az iszlám világ közepén létrehozzanak egy gyökerek nélküli rezsimet" - Golam Hoszein Elham
Én csak azt nem értem, hogy miért egy olyan holokausztot hoznak fel, amihez a magyaroknak nem volt köze. A II.vh-ús holokausztot megértem. Trianont megértem. De hogy nekünk miért kéne egy másik országban történt népírtással ugyan annyit foglalkozni, mint ami a mi országunkban történt, és hogy ez miért kellene, hogy ugyanúgy fájjon nekünk - nem tudom. Ukrajnában senki sem kiabál szerintem, hogy tanuljanak az amerikai indiaiak kiírtásáról is annyit, mint a 32-33-as éhínséggel...
En ilyenkor azt szoktam valaszolni, hogy: Megint egy holokauszt kerdes, es megint NEM zsido tette fel.
Hajnali fél egykor a holokauszttal foglalkozol?
Amúgy megfigyeltem hogy ha valaki felhozza a holokausztot azok általában azok, akik szidják a holokausztot, mint ez a kérdés, és már elegük van hogy folyton holokausztról van szó. De igazából senki nem beszélne róla. Sokkal ritkábban hozza szóba egy érintett a holokausztot, mint egy szélsõjobbos. Most is kidobálózik a holokauszttal? Szóval hergeljétek csak magatokat ezzel:) )
Elösször is: országon belül történt. ha belegondolsz, amerika is csak akkor lépett be az európai háboruba mikor saját magát is fenyegetetnek érezte Hitlertõl. Igy érthetõ miért nem avatkozott be nyiltan. Hogy nem tett semmit a holodomor ellen? Ez tévedés: pénzelte Hitlert, hogy legyõzze Sztálint... A másik: a holodomor nem esztelen népirtás volt. Azért vették el az élelmet az ukránoktól, hogy eladják más országoknak s cserébe ipari alapanyagokat kapjanak, amibõl végülis hadiipar lett eredetileg a nyugat ellen végül azonban Hitler ellen ami ha ugy nézzük egy speciális nyugat volt.

Negatívat kell adnom a tesz-veszen, ha nem történt meg az adásvétel, és nem akarom a jutalékot kifizetni?

Volt egy hölgy, aki megkért, hogy egy lejárt termékemet tegyem fel mert ? megvenné(lealkudta a felére a terméket).Miután megvette elkezdtünk email-ezni, mire ? kitalálta, hogy neki még sem kell.Azt mondta a jutalékot átutalja, de ez azóta sem történt meg.

Legjobb válasz: Ha nem történt meg az adásvétel, akkor nem kell jutalékot fizetned. Semlegesre is értékelhetsz, nem feltétlenül kell negatívot adnod.

Ha nem történt meg az adásvétel, akkor nem kell jutalékot fizetned. Semlegesre is értékelhetsz, nem feltétlenül kell negatívot adnod.
Nem kell negatívot adnod. Persze adhatsz, de visszaüt, mert olyankor a másik is negatívot ad, és kevés értékelésnél egy is sokat számíthat! Az értékelésnél elég bejelölnöd, hogy az adás-vétel nem jött létre, és akkor nem számlázzák a jutalékot!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!