Találatok a következő kifejezésre: Ha a téren szállok (5 db)

simán kb 8 perc a szinvától a szent annáig
ott vagy simán, csak ha csúcsforgalomban mész akkor tömeg lesz a villamoson..
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Kacsóh Pongrác út
Hát figyu, számomra az tünik leglogikussabbnak hogy a vidámparknál szájjá le vazze.
a régi favázas hullámvasútról megismered
A kérdező hozzászólása: Volánbusszal megyek.


Kinek van elsőbbsége ha egysávos körforgalomból hajtok kifelé, de a kihajtó/behajtó ágon keresztül zebra és bicikliút van és a bicajosok le se szállnak csak tereknek át?

Nekem kell megállnom, bedugítva ezzel a körforgalmat és feltartva a többi körforgalomban haladót? Vagy a kihajtó ágnál nekem van els?bbségem velük szemben a behajtó ágnál meg nekik(gyalogos, bicajos)?

Legjobb válasz: a biciklisnek van elsõbbsége

a biciklisnek van elsõbbsége
Szerintem jóérzésû autós akkor is megáll a zebra elõtt (a kerékpárút zebrája elõtt is), ha látja, hogy ott egyértelmûen át akarnak kelni, amikor egyébként neki van elsõbbsége. Az autó nagy, erõs, utasait jól védõ jármû, pillanatok alatt ledolgozza azt a kis elvesztegetett idõhátrányt, míg a biciklist nem védi semmi sem, ha véletlenül fellököd. Én igyekszem nekik mindig elsõbbséget adni.
Neked kell elsõbbséget adnod. Annak a gyalogosnak, kerékpárúton szabályosan közlekedõnek van elõnye a jármûvekkel szemben aki azon az úton halad át amelyikre a jármû rákanyarodik. Kivéve a kerékpárúton a kerékpárosnak akkor ha elsõbbségadás tábla a kerékpárútra másként rendelkezik.
A körforgalomból kijõve pontosan ugyanazok a szabályok vannak, mintha jobbra lefordulnál a mellékutcába, és ott van egy zebra, azaz el kell engedned a gyalogost. (Hogy változtatták-e vagy sem a KRESZT, de tervben volt, hogy ha zebránál a gyalogos láthatóan át akar menni, akkor el KELL engednie az autósnak.)
A kérdező hozzászólása: ×tekernek..elírtam:)
A kérdező hozzászólása: Oké. Köszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!